Advertentie

Maurice de Hond, bóven de 1,5-meter idiotie uit..!


 

x
X

Maurice de Hond, bóven de 1,5-meter idiotie uit..!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Maurice de Hond was uitgenodigd bij het RIVM om te spreken over zijn bevindingen. Hij heeft ter voorbereiding, speciaal een stuk geschreven waarin alle argumenten tegen 1.5m samenleving zijn samengevat. Wat was zijn ervaring? En wat vond hij van de maatregelen van het kabinet gisteren. Zijn we uit de crisis? Wat was zijn ervaring in het gesprek? Namen ze hem serieus? Is aerosolen volgende maand de grote focus van het RIVM? – Vervolgens praten we over de maatregelen van het kabinet gisteren. Zijn we uit de crisis? Is de angel eruit? Waarom moet er een deltaplan ventilatie komen voor Q4 2020 om de winter goed door te komen?

Een interview van trendwatcher Vincent Evers met Maurice de Hond over dit gesprek bij het RIVM, waarin in essentie de 1,5 metermaatregel besproken werd. Een uitmuntende Maurice de Hond, die in het interview met Evers heel duidelijk maakt dat de bizarre uitspraken van Mark Rutte over ‘de 1,5-metermaatregel’, in een volledig ander daglicht staan.. Want waarom meer dan 15 keer deze maatregel genoemd in zijn persconferentie van 24 juni..? Kijk zelf naar deze idiotie, die zelfs journalisten gaat opvallen..!

 

 

Hier de volledige tekst/verslag van Maurice de Hond over zijn gesprek bij het RIVM:

* * *

Zonet het gesprek gehad met drie professoren verbonden aan het RIVM. Ik had afgesproken dat ik vooraf mijn bevindingen en conclusies naar ze zou sturen om het gesprek efficiënt te laten verlopen. Gezien de transparantie en het feit dat in dit stuk goed de opbouw en de onderbouwing staat van mijn stellingname dat aerogene verspreiding van het virus de dominante weg is, treft u het stuk hieronder aan. U kunt het als u wilt ook downloaden.

Basisstuk voor RIVM (pdf)

Het gesprek verliep zeker met wederzijds respect en was zeer inhoudelijk van karakter. Ik voel me niet vrij om hier op te schrijven wat zij gezegd hebben. Ik kan wel zeggen dat zij aan het eind mijn opstelling niet omarmd hebben, noch dat ik dat gedaan heb ten aanzien van hun opstelling. Ik hoop/denk wel dat beide kanten de informatie-uitwisseling nog wat zullen verwerken en dat we daar in de toekomst meer van zullen merken.
Nog twee punten tot slot.

Punt 1. In de bijgaande 13 pagina’s heb ik aan de hand van studies, informatie en logisch denken mijn stelling onderbouwd dat het grootste gedeelte van de verspreiding van COVID-19 via aerosols gaat.  (En dat we daarom o.a. een Deltaplan Ventilatie nodig hebben). En dat 1,5 meter afstand, zeker in de buitenlucht, volkomen onnodig is.

Vanmorgen heb ik prof. Van Dissel bij de uiteenzetting in de Tweede Kamer een toelichting horen geven over waarom er amper sprake kon zijn van aerogene verspreiding. Dit was een aaneenschakeling van feiten die werden aangepast aan het doel en doelredeneringen. (Zo van het karakter: ‘Kijk de 1,5 meter werkt, waarom hebben we anders zo weinig besmettingen? Antwoord: het zou ook gelegen kunnen hebben aan het verbieden van de samenkomsten met meer mensen ter voorkoming van superspreading events).

Ik zou echt graag van een deskundige (viroloog, epidemioloog, microbioloog) een zelfde soort stuk willen hebben, als dat ik geschreven heb, met de onderzoeksmatige onderbouwing, dat het besmetten van anderen, in overgrote mate via direct contact plaatsvindt (inclusief via oppervlaktes) en dat het houden van 1,5 meter afstand een beleid is, waardoor er veel besmettingen worden voorkomen. Ik beloof dat ik dat stuk dan ook integraal op deze website zal zetten.

Maar dus niet van het kaliber van de redeneringen van Van Dissel van vanmorgen in de Tweede Kamer, maar met de bronnen erbij die ook bekeken kunnen worden door de lezers.

Punt 2. Daarnaast heb ik net gehoord dat Ab Osterhaus a.s. maandag om 11 uur met mij in debat wil bij BNR. Ik stel het op prijs dat hij dat doet en ik zie er naar uit. Moet nu dus serieus in training omdat ik wel in de juiste gewichtsklasse wil uitkomen. Mocht hij in de komende dagen bij Op1 langskomen, dan doe ik de staredown met hem wel via het beeldscherm (Weer eens wat anders dan een schoen naar mijn TV gooien).

10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers

Op 10 juni was in Servië de stadsderby Partizan-Rode Ster Belgrado. Het stadion was volgepakt met 25.000 toeschouwers (HIER).  Het was de halve finale van de beker. Men hield zich niet aan de 1,5 meter en ook niet dat er alleen heel zachtjes gejuichd mocht worden. De supporters droegen geen mondkapjhes. Het land heeft ruim 7 miljoen inwoners. In totaal zijn ruim 13.000 mensen positief getest en zijn er bijna 300 overleden (HIER). Tussen de 4e en 9e juni werden in Servie in totaal 394 nieuwe besmettingen geconstateerd van de ongeveer 19.000 tests die uitgevoerd zijn (2% besmet). Vanaf de 4e dag na de wedstrijd tot de 9e dag na de wedstrijd werden er ongeveer 24.000 tests uitgevoerd en kwamen er 399 nieuwe besmettingen bij (1,7%)) .

Conclusie: de wedstrijd Partizan- Rode Ster Belgrado met 25.000 toeschouwers, die alles deden wat er voor 1 maart 2020 bij een voetbal derby in het Betaald Voetbal wer gedaan, heeft niet geleid tot een toename van het aantal besmettingen. Nogmaals een bevestiging van de conclusie dat je buiten vrijwel geen kans hebt om besmet te worden. Plus dat in een volgepakt stadion er ook geen besmettingen volgen, zelfs als men volledig uit zijn dak gaat.

Wordt het nu niet eens tijd dat we leren van dit soort gebeurtenissen en dat OMT en Premier Rutte nu ophouden met het ontrecht opvoeren van de wedstrijd Atalanta Bergamo-Valencia (HIER) op 19 februari als een bewijs te hanteren dat het ook buiten behoorlijk mis kan gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.