Advertentie

Raadsmarkt Stralingsbewust Kennemerland


Wat: Op initiatief van de politieke partij Trots Haarlem, organiseert de gemeente Haarlem een Raadsmarkt (voorlichtingsbijeenkomst) rondom het thema straling van zendmasten en mogelijke gezondheidseffecten voor inwoners. Het doel van de Raadsmarkt is om de gemeenteraadsleden zo breed mogelijk te informeren over het onderwerp straling, zodat er in de toekomst weloverwogen beslissingen genomen kunnen worden en passend beleid binnen de regio Zuid-Kennemerland kan worden vastgesteld.

Centraal staan vragen van de inwoners van Kennemerland, rondom de steeds hoger wordende stralingsniveau’s in de regio. De burgers worden serieus genomen en gemeenteraadsleden willen zich verdiepen in deze materie. Hopelijk kunnen we er samen voor zorgen dat er op een bewustere manier wordt omgegaan met straling. Door de positieve inzet van wethouder Sebastiaan Nieuwland zullen de gemeenten Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort ook meedoen aan deze Raadsmarkt. Hierdoor is het nu een voorlichtingsbijeenkomst voor de hele regio Zuid-Kennemerland geworden.

Op woensdag 29 november worden burgers van met name Kennemerland opgeroepen de Raadsmarkt van de Gemeente Haarlem bij te wonen. De commissie Beheer van de gemeente Haarlem nodigt burgers van harte uit voor deze raadsmarkt over UMTS-masten. De raadsmarkt wordt gehouden in de raadszaal van het stadhuis van gemeente Haarlem, Grote Markt 2 (bereikbaar via de toegangspoort aan de linkerzijde van het stadhuis). Voor deze raadsmarkt worden ook de leden van de gemeenteraden van Zandvoort, Heemstede en Bloemendaal van harte uitgenodigd. De raadsmarkt heeft als doel zoveel mogelijk aspecten rond UMTS-masten te belichten. De bijeenkomst is daarom interessant voor leden van raadscommissies Beheer (openbare ruimte). Samenleving (welzijn en gezondheid) en Bestuur (vergunningverlening).

Dit is het voorlopig programma van de thema-avond:
Z E N D M A S T E N   &   G E Z O N D H E I D’

19.15-19.30 uur Inloop met koffie/thee
19.30- 19.35 uur Welkom en opening door voorzitter Anne Sterenberg, voorzitter commissie Beheer gemeente Haarlem
19.35- 19.45 uur Mevrouw V. Verhagen en mevrouw E. de Blij, ervaringsdeskundigen uit Zuid Kennemerland
19.45-20.00 uur De heer L. Wemekamp of mevrouw Trenning van Antennebureau Rijksoverheid over UMTS, straling en blootstellingsnormen
20.00-20.15 uur Mevrouw A. Kamphuis van gemeente Haarlem, afdeling VTH over vergunningen en dekkingsgraden
20.15- 20.30 uur De heer H. Schooneveld namens Stichting Electro Hypersensitiviteit (EHS) over biologische effecten van straling
20.30 – 20.45 uur Mw.R. Keuken (GGD Zuid Kennemerland)  Over gezondheidseffecten, de stand van onderzoek en hoe met gezondheidsproblemen omgaan.
20.45-21.00 uur  De heer R. Verboog, ervaringsdeskundige
21.00-21.15 uur Toelichtende vragen van raadsleden aan de sprekers (die nog niet aan bod zijn gekomen)
21.15 uur            Afsluiting door de voorzitter
21.15- 21.30 uur Napraten met glaasje fris

Wij verzoeken u vriendelijk om u uiterlijk vrijdag 24 november aan te melden via griffiebureau@haarlem.nl onder vermelding van uw naam, gemeente en naam van uw fractie.

LET OP: De leden van de werkgroep hebben voor jou een vraag die hier in deze PDF is opgesteld. Kijk je even?

Wie: De leden van de werkgroep ‘StralingsBewust Zuid-Kennemerland’ hebben ieder vanuit hun eigen invalshoek bijgedragen aan de totstandkoming van de Raadsmarkt. Kijk voor meer info op deze link: HIER

Wanneer: woensdag 29 november van 19.15 tot 21.30 uur.

Waar: Stadhuis, Grote Markt 2, Haarlem – De Gravenzaal