Advertentie

‘Nine Eleven’-debat Gent..!!


 

Wat: Een debat over ‘Nine Eleven’, ofwel de aanslagen van 11 september 2001. Iedereen weet wat er op 9/11 in de US gebeurde: de grootste aanslag ooit. Wereldwijd ontrolde zich een bloedige spiraal van nog meer terreur en oorlog. Maar ook was het de start van een scenario van minder vrijheid en privacy. Uiteraard omwille van de veiligheid, ónze veiligheid, voerden ónze leiders een oorlog tegen, zoals George Bush jr. het altijd placht te noemen, de ‘War on Terrrooorrrr’.

Is  het wachten op het ineenstorten van de officiële 9/11-versie, zodat deze plaats kan maken voor een ‘andere officiële waarheid’..?

Maar wat is er op 9/11 echt gebeurd?
Meer en meer mensen zijn sindsdien vragen beginnen stellen bij de officiële versie. Actiegroepen dringen aan op een onafhankelijk onderzoek. Voor- en tegenstanders van de ‘officiële versie’ van deze verschrikkelijke gebeurtenis, duikelen over elkaar met vaak ‘welles/nietes’-verhalen.

In dat kader gebeurt het niet zo heel vaak, dat hierover publiekelijk en tegensprekelijk gedebatteerd wordt. Twee academici gaan met elkaar in discussie over de feiten zelf, vooral wat er die dag in New York gebeurde met de Twin Towers, de gebouwen WTC-torens 1 en 2. Maar ook over het instorten van gebouw WTC#7, dat ’s middags rond 17:30 uur, ruim 7 uur ná beide ‘Twin Towers’ waren ingestort, ‘onderuit’ ging..

Dus woensdag 14 maart kan je het meemaken: beide academici hebben het dossier grondig bestudeerd en komen toch tot een verschillende conclusie. Wat zijn hun argumenten en bewijzen? Uiteraard is er deze avond ook gelegenheid tot vraagstelling vanuit het publiek. Zo’n uniek debat over zo’n historische gebeurtenis: dat mag je niet missen!

Wie: Dit ’tegensprekelijk’ debat over 9/11 wordt gehouden in Gent/België en staat onder leiding van Tv-celebrity Rob Vanoudenhoven. Hij zorgt ervoor, dat met een kwinkslag de sfeer positief en correct blijft, zodat iedereen met een goed gevoel huiswaarts keert.
Hij zal beide wetenschappers ondervragen. We gaan dr. Maarten Boudry (wetenschapsfilosoof (Universiteit Gent) in debat zien met dr. ir. Coen Vermeeren (gepromoveerd ingenieur lucht- en ruimtevaart (TU-Delft), ondervragen. Beide mannen krijgen alvorens de gelegenheid zich ook aan het aanwezige publiek te presenteren met hun visie.

Beide sprekers schenken hun gage van die avond (€ 500,-) aan een goed doel naar keuze. Dat zijn ‘Against Malaria Foundation’ (Maarten) en ‘Studium Generale Breda’ Coen).

Wanneer: woensdag 14 maart 2018

Waar: Auditorium #2 van Campus Boekentoren, Blandijnberg 2 te Gent

De organisatiebijdrage is € 10,- En voor verdere info en reservering mail je naar peter_vereecke@hotmail.com 

Je kunt HIER een .pdf van het evenement downloaden. Vertel het door; stuur het door.

Organisator Peter Vereecke over dit debat..
“Eindelijk een publiekelijk en tegensprekelijk debat over de feiten van 9/11 met twee academici die het dossier grondig bestudeerd hebben en toch tot een totaal verschillende conclusie komen. Maarten Boudry verklaart: “Al die complottheorieën raken kant noch wal.”, terwijl Coen Vermeeren argumenteert: “Het is gewoon een complot, maar door wie en hoe?” En dan een mooie gast, Rob van Oudenhove die alles in goede banen leidt. Wees welkom en kom naar Gent!”.