Advertentie

Magnesium, onontbeerlijk en fnuikend bij tekort..!


x

x

Magnesium, onontbeerlijk en fnuikend bij tekort..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Graag besteden we nogmaals aandacht aan een boek dat handelt over de essentiële functie van magnesium op ons lichamelijk functioneren! Het verbaasde ons bijzonder dat dit zo was en vooral waarom we dat niet wisten.. Want wat valt er nou over magnesium te vertellen? Onze mond viel echter open bij het lezen van de inleiding van Dr. Jean Paul Curtay uit het boek Anders denken over Magnesium’, een boek dat we hier graag nogmaals onder je aandacht brengen.

Magnesium komt o.a. voor een veel soorten groenten; het is een noodzakelijk element om in elke lichaamscel energie te produceren. Ook bij de aanmaak van meer dan 300 belangrijke enzymen speelt het een hoofdrol!
Magnesium komt o.a. voor een veel soorten groenten; het is een noodzakelijk element om in elke lichaamscel energie te produceren. Ook bij de aanmaak van meer dan 300 belangrijke enzymen speelt het een hoofdrol!

Het verhaal over dit boek spreekt voor zichzelf en het maakt ons duidelijk hoe uiterst belangrijk, zeg maar gewoon ESSENTIEEL magnesium is. En dus, dat we gevarieerd eten, natuurlijke producten tot ons nemen, in plaats van alleen maar fabrieksvoedsel, waar dit soort spoorelementen als magnesium, tot een minimum zijn beperkt. Magnesium is essentieel voor het functioneren van ons lichaam, zo simpel is het.

300 Levensbelangrijke enzymen worden door ons lichaam aangemaakt met behulp van magnesium. Deze enzymen spelen op hun beurt weer sleutelrollen in allerlei essentiële lichaamsprocessen. Vandaar ook de link van magnesiumtekort in relatie tot allerlei ‘welvaartziekten’.. Lees ook het verhaal van Cora Prast, die we vroegen haar verhaal op te schrijven, nadat ze hier op de site gelezen had over de relatie ‘depressiviteit’ en ‘magnesiumtekort’..

Sinds Cora Prast haar magnesiumtekort ontdekte als oorzaak van heftige disbalans-situaties in haar lijf en leven, waardoor ze zelfs psychisch helemaal over haar toeren raakte, is ze een diep gelukkig mens geworden. Cora schreef een onthullend artikel hier op de site en schreef o.a.:

Cora Prast
Cora Prast

Volgens de behandelaars kon ik niet zonder medicatie. Maar het tegendeel bleek waar: ik werd hoogstwaarschijnlijk alleen maar zieker van al die medicatie, zag het leven niet meer zitten. Vaak sprak ik het niet uit, maar het spookte wel steeds door mijn hoofd!! Deze bijwerking staat zelfs in de bijsluiters vermeld, bij de verschillende medicaties die ik kreeg. In een gesprek, op mijn verzoek (dat ik na een half jaar dacht aan te kunnen) werd mij veel duidelijk.

Zij waren volgens mij op veel gebieden ondeskundig! Want zij wisten niets van afbouwen af, wisten niet hoe je verschijnselen kon beperken of hoe je het verschil tussen een depressie en ontwenningsverschijnselen kan herkennen!!! Ik was de expert geworden en herstelde zo snel, nádat ik was begonnen om magnesium te slikken. Het is een stof die wij in Nederland écht te weinig binnenkrijgen, en die ook steeds minder in onze voeding zit. 

Magnesium wordt extra hard door het lichaam verbruikt bij stress. Mensen met een vertraagde schildklier (zoals ik) hebben vaak een tekort aan magnesium. Mensen die een zelfmoordpoging doen hebben zelfs vaak een aanwijsbaar groot tekort aan magnesium..! Ik ben zo dankbaar dat ik na al deze ervaringen, zélf de weg uit mijn depressie heb gevonden. Ik ben tegen alle adviezen van professionals en naaste omgeving ingegaan en soms was de weg erg eenzaam…. Mensen zeggen nu dat zij een metamorfose bij mij hebben gezien in het laatste halfjaar. Nu ben ik zo blij; naast dat de depressie als sneeuw voor de zon is verdwenen, zijn ook alle bijwerkingen weg.”

Nu, ruim een half jaar later is Cora, blakend van zelfvertrouwen, weer compleet de oorspronkelijk Cora geworden en schreef ze dit verhaal HIER op de site.

Wil je dit boek willen aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken)
Heb je interesse in dit boek, wil je het wellicht aanschaffen, dan kun je dat doen, door simpel op deze boekcover te klikken. Je komt dan bij de uitgever van het boek terecht. (Succesboeken) waar je ook het boek direct kunt bestellen.

x

Over dit boek: ‘Magnesium, de oplossing’

x
Welke punten hebben depressie, hyperactiviteit, epilepsie,autisme en de ziekte van Alzheimer gemeen? Volgens dokter Marianne Mousain-Bosc allemaal aandoeningen die te maken hebben met een abnormaal hoog magnesiumtekort. Dr. Mousain-Bosc is kinderarts, maar tevens magnesiumspecialiste en ze vertelt in dit boek hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium..!

magnesium sourcesMagnesium is werkelijk essentieel voor ons lichaam en kan zo simpel de titel krijgen van het ‘vergeten mineraal’. Een aanvulling, een simpele aanvulling van magnesium is vaak ook veel doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen..! In dit boek ‘Magnesium, dé oplossing’ verklaart zij hoe een tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt.

Wist je dat naar redelijk zuivere schatting, maar liefst 75% van de bevolking een chronisch gebrek aan magnesium heeft..? In het boek beschrijft ze de groepen wie het aangaat en waarom het magnesiumtekort dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Ontdek zelf in dit boek:

 1. Welke ziekten behandeld kunnen worden met magnesium
 2. Hoe men kan vermijden een hyperactief kind Ritalin® te geven
 3. Welke voedingsmiddelen, rijk aan magnesium, ons van een goede gezondheid verzekeren
 4. Welke vitamines en mineralen het rendement van magnesium verhogen
 5. Welke speciale magnesiumproducten aan te bevelen zijn
 6. Enkele smakelijke recepten voor de hele familie, rijk aan magnesium

Dit boek in een eenvoudige taal geschreven en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke studies, is tevens een ontroerend verhaal over de talrijke genezingen, die Dr Mousain beschrijft. Daardoor is het boek een bericht van hoop geworden voor vele families. Het is met name Cora Prast die voor ons als getuige te benaderen is, wanneer we over het opheffen van een fnuikend magnesiumtekort spreken.! Het is ook voor haar een bijna ongelooflijke ervaring geweest, om mee te maken -na een medische lijdensweg- hoe plotseling opbeurende effecten (fysiek én mentaal!!) onderging, toen ze haar lichamelijke magnesiumtekort ging aanvullen. En geen van de medici die ze in die periode van onderzoeken en raadplegen sprak, kwam ook maar even op het idee van een magnesiumtekort..

magnesiumDe vonk van leven..
Magnesium wordt het ‘wondermineraal’ of ‘de vonk van het leven’ genoemd. Wist jij dat in de ‘top drie’ van de meest essentiële levensbehoeftes van een mens, magnesium op plaats drie staat? Nummer één en twee zijn.. zuurstof en water. Het blijkt dus dat magnesium voor de broodnodige ontspanning van alle skeletspieren, ingewanden en van de hersenen (!) zorgt. Het zorgt voor een goede slaap en is minstens zo belangrijk voor een goede botopbouw als calcium..

Studies hebben aangetoond dat 75% tot 95% van de mensen een magnesiumtekort heeft, met alle daaruit voortvloeiende gevolgen. Lees het verhaal van Cora Prast dus..! En wat die gevolgen van een magnesiumtekort zijn..? Indrukwekkend en zeer uiteenlopend. We noemen er hier ‘maar’ een paar..

Verstijfde, verharde en verkrampte spieren; uitputtingsverschijnselen en (chronische) vermoeidheid; overspannenheid; slaapstoornissen; onrust en nervositeit; prikkelbaarheid; concentratie- en geheugenstoornissen; hoofdpijn; duizeligheid; een té hoge of juist té lage bloeddruk; hyperactiviteit en onhandelbaarheid bij kinderen.. En het blijkt dat vooral 50-plussers vaak een ernstig, zelfs chronisch magnesiumtekort hebben. En bij hen komen vaak problemen met circulatie, spijsvertering, spieren en het zenuwstelsel voor.

Magnesium ontspant spieren en zenuwen op een heel natuurlijke wijze. Het zorgt voor evenwicht in de calciumopname en het herstelt het magnesiumgehalte in het lichaam tot een gezond niveau. Bij dagelijkse inname van magnesium verbetert vrijwel onmiddellijk de slaap en het vermogen om met stress om te gaan. En ook treden er minder gewrichts- en spierpijnen op. Kortom, magnesium -> levensessentieel..!! (Voor meer informatie over het boek, klik op de afbeelding van de cover hierboven!)

* * *

19 gedachten over “Magnesium, onontbeerlijk en fnuikend bij tekort..!

 1. Mooi artikel, WTK redactie, in de juiste tijd geplaatst. Zullen vast heel veel WTK lezers veel baat bij hebben.

  “Sinds Cora Prast haar magnesiumtekort ontdekte als oorzaak van heftige disbalans-situaties in haar lijf en leven, waardoor ze zelfs psychisch helemaal over haar toeren raakte, is ze een diep gelukkig mens geworden.”

  1. Supergoed artikel! Top
   Wij verkopen al geruime tijd Dr. magnesium, gewoon uit Groningen (Veendam) het zuiverste magnesiumzout ter wereld.
   Deze vorm van magnesium wordt prima door de huid opgenomen, via baden en olie.
   Regelmatig krijgen we prachtige berichten van mensen die zo veel mooie resultaten met magnesium behalen! Zeker met het warme weer hebben we nog meer magnesium nodig. Krampen, hart ‘fladderen’ en oververmoeidheid, veel stress zijn aan de orde van de dag! Wist u dat magnesium “hart” mineraal nummer 1 is? Dat krampen en rusteloze benen direct verholpen worden door magnesiumolie?
   zo’n 90% van alle westerse bevolking heeft een chronisch magnesium tekort. Lees meer op http://www.mms4u.nl/shop/nl/product-vd-maand.html

  2. Rineke, men heeft enkele jaren geleden zelfs plannen ontwikkeld om in Veendam een magnesium zoutmeer aan te leggen……. daar hoor ik helaas niets meer van. Zou goed passen in het profiel van de provincie Groningen als gezondheidsprovincie, in samenwerking met kuuroord Fontana in Nieuweschans, met de UMCG en met de Rijksuniversiteit.

   Trouwens, in Veendam is het Magnesium Health Institute gevestigd

   http://magnesiumhealthinstitute.com/

  3. Een kuuroord bij Veendam dat lijkt mij ook heerlijk Dick.
   Op het ogenblik kun je floaten (=drijven op water met magnesiumchloride) in het magnesiumcentrum van Den Bosch waar je het ook kunt inademen in een soort sauna of een magnesiummassage en pakkingen kunt krijgen. De massages en pakkingen kun je ook krijgen in magnesiumcentrum Soest. Er bestaat ook een soort zoutgrot in Almere waar je relaxend verschillende mineralen binnen krijgt. Ik heb begrepen dat er ook orthoklinieken bestaan waar je een magnesiuminfuus zou kunnen krijgen.

   Er zijn verschillende bedrijven die uit de zuivere magnesiumbron van Veendam hun producten halen. Rineke ik heb jouw bedrijf nu bij mijn pagina https://www.facebook.com/pages/Ik-vaar-mijn-eigen-koers/743408945680624?fref=ts vermeld.

  4. Hallo AnnaII, ben gestopt met Magnesium te nemen, ik heb een tendens van te hoge bloeddruk en hij ging aanzienlijk omhoog, magnesium ùet vitamine B6, hier in Frankrijk is niet dat aanbod zo als in Nederland.

  5. Jenne,
   Magnesium is in beginsel een bloeddrukverlager.
   Een hogere bloeddruk door magnesium lijkt me niet waarschijnlijk.
   Maar weet natuurlijk niet welke vorm magnesium je gebruikt hebt, en wat je nog meer gebruikt(e) naast dit supplement.
   Je zegt hogere bloeddruk, meet je het zelf?
   Groet 😉

  6. Jenne, in Frankrijk kun je bij de apotheek ook Mag2 krijgen, zonder B6 (mss reageer je slecht op die combinatie). Ik weet van nabij dat de schrijfster van het boek dit zelf ook neemt…

  1. Isabelle ik smeer mij 1 x daags van top tot teen in met magnesiumolie. De best opneembare plekken zouden de voetzolen, de buik en de oksels zijn. Je zou (een van) die plekken uit kunnen zoeken. Mijn magnesiumolie bevat alleen magnesiumchloride en aqua (=water) en komt uit de zuivere bron van Veendam. Ik heb geen idee wat de HEMA verkoopt maar persoonlijk hou ik er niet wanneer het onnodig allerlei hulpstoffen bevat. De magnesium uit Veendam komt diep uit de grond en is dus voor allerlei vervuiling beschermd geweest.

  2. Als je magnesium capsules slikt met je altijd bedenken dat 1/4 opgenomen wordt. Dus is je capsule 400 mg magnesium, dan wordt daadwerkelijk 100 mg opgenomen . Zie http://www.magnesium-forever.nl voor meer informatie. Daar kan je ook emil en tel nr vinden om vragen te stellen.

 2. Ik gebruik magnesium olie van Zechsal en smeer het op m’n voetzolen en buik 2 keer per dag. Onder de oksels is ook een goede plek maar dat prikt me teveel…is dat wel genoeg wat ik doe vraag ik me af?

  1. Anja, Mijn motto is altijd “Vaar je eigen koers” waarmee ik bedoel luister goed naar jouw eigen lichaam en voel wat het nodig heeft. Wanneer jouw problemen opgelost zijn wanneer je die hoeveelheid gebruikt dan is het toch goed. Ik smeer mij dagelijks 1 x van topt tot teen in, de ene dag misschien iets meer dan de ander. Bij mij gaat het op gevoel en ik laat mij door niemand daarover adviseren. Ik voel mij nu lichamelijk en psychisch helemaal in balans en voor mij is dat de graadmeter…

 3. Dag,
  Mijn zoon krijgt al jaren medicijnen tegen zijn adhd. Helaas heeft hij hier nu tics door gekregen en zijn wij gestopt met die medicijnen. De tics worden minder, maar door zijn hyperactiviteit en dat hij snel afgeleid is, worden de schoolprestaties er niet beter door.
  Ik zou graag willen kijken wat magnesium bij hem doet, maar ik zou niet weten in welke vorm ik hem dat moet geven en welke dosis. Hij is 12 en 40 kg.

  Alvast bedankt!

  1. Voor het slapen gaan Insmeren met magnesium olie van de tuinen. Boven armen en onder de voeten. Kan iets prikken dus verdunnen met wat water is een optie.

 4. Beste Cora,

  Ook ik heb een AD, ben in de overgang wat ook meespeelt en vraag mij af wie jouw magnesium arts is en welke hoeveelheid magnesium je heb genomen tegen je depressie?
  Ik kan daarover geen eenduidig antwoord vinden op sites over magnesium.
  Hoop op je antwoord.

  Groet, Helene

 5. hoi cora
  hoe kom ik erachter of ik magnesium tekort heb en of dat ook ind ook misschien de oorzaak is van mijn depressies.
  ik heb al veel gerommeld met magnesium maar voel alles in mn hoofd werken en kreeg ook weer tehoren dat magnesiumcitraat ook niet word aanbevolen maar liever de magnesiumglycinaat en heoveel magnesium zou ik mogen gebruiken?
  ik gebruik ook al 20 jaar ad en red het er niet alleen meer op.
  ook krijg ik veel spierpijn als ik magnesium gebruik komt dit je bekend voor?hoop antwoord of hulp van je te krijgen of medelezers misschien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.