Advertentie

Voeding en fysieke degeneratie..


x

x

“Absoluut een basisboek over voeding en het voorkomen van ziekte,
dat vandaag de dag nog even relevant is als toen het voor het eerst werd uitgebracht.
Zijn tijd ver vooruit.”

– Jonathan V. Wright, arts

 * * *

“Optimale en gezonde voeding is het medicijn van de toekomst” 

dr. Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar

* * *

“Voeding en fysieke degeneratie zou iedereen moeten lezen.

Wij tandartsen weten hoe belangrijk voeding is om tandbederf te voorkomen.”

– Drs. Fred Neelissen, tandarts

(mede-oprichter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde (NVBT)

 * * *

“Dr. Weston Price was een van de eerste vooraanstaande gezondheidswetenschappers van de 20ste eeuw.
Dit uitzonderlijke meesterwerk op het gebied van voedingswetenschap,
behoort in de boekenkast van iedereen die oprecht wil leren,
hoe voeding de mentale en fysieke gezondheid kan verbeteren.”

— Dr. Joseph Mercola

* * *

 

x

Voeding en fysieke degeneratie..

x
2014 © WantToKnow.nl

x

De auteur van dit boek, Weston A. Price, verrichtte wetenschappelijk onderzoek naar 14 natuurvolkeren over de hele wereld en legde zijn reisverslagen en onderzoeksresultaten vast in een boek, dat in 1939 voor het eerst verscheen en tot op de dag van vandaag in herdruk-na-herdruk wordt gepubliceerd.

Westinghouse voeding en fysieke degeneratie
De cover van het opzienbarende boek over het onderzoek naar, en de conclusies over, de invloed van voeding op ons fysieke welzijn. (KLIK voor lead naar de uitgever, Succesboeken.nl)

In de vroege jaren 1930 startte deze tandarts uit het Amerikaanse Cleveland zijn reeks unieke onderzoeken. Gedurende maar liefst 10 jaar reisde hij af naar geisoleerde delen van de wereld om de gezondheid van geisoleerde bevolkingen te bestuderen. Want door die geisoleerdheid, kon hij zijn doel bereiken. Zijn roeping was om te ontdekken wat de factoren zijn, die als verantwoordelijke factoren kunnen worden aangewezen, voor de goede gezondheid van het menselijke gebit.

De bevolkingsgroepen die Price bestudeerde waren bergvolkeren in Zwitserland, Keltische eilandgemeenschappen in de Schotse Hebriden, inheemse mensen uit Noord Amerika, Melanesie en Polynesische eilandbewoners in de Stille Zuidzee, Afrikaanse bevolkingen, Australische Aborgines, Maori’s in Nieuw-Zeeland en inheemse bevolkingsgroepen van Zuid-Amerika.

Dr Price concludeerde dat mooie recht staande tanden zonder tandbederf, mooie lichaamsbouw, weerstand tegen ziekte.en goede karakters typisch waren voor oorspronkelijke bevolkingsgroepen op hun traditionele voeding die rijk was aan essentiële voedingsstoffen. Zijn onderzoeken toonden onomstotelijk aan dat caries en een vervormd gehemelte, waardoor o.a. tanden en kiezen scheef en verkeerd gingen staan, het resultaat waren van voedingstekorten en niet als gevolg van erfelijke genetische afwijkingen.

Toen Dr Price het voedsel van de geïsoleerde bevolkingsgroepen analyseerde, kwam hij erachter dat, in tegenstelling tot hedendaags voedsel, deze voeding tenminste vier maal zo veel de water-oplosbare vitamines bevatte en ten minste TIEN maal de vet-oplosbare vitamines van dierlijk voedsel zoals roomboter, eieren, viskuit, schaaldieren en biologisch vlees – de cholesterolrijke voedingsbronnen die nu angstvallig vermeden worden als zijnde ongezond.

Dr Price ontdekte dat deze vet-oplosbare vitamines, met name vitamine A en D, katalisators van de mineraal- en eiwitopname zijn. Zonder deze vet-oplosbare vitamines kunnen we geen mineralen opnemen, ongeacht hoeveel ze ook aanwezig mogen zijn in ons voedsel.
Hij ontdekte ook een in vet oplosbare voedingsstof die hij de ‘Activator X’ (Vitamin K2) noemde, die aanwezig is in schaaldieren. Maar ook in biologische vlees en zuivel van koeien aanwezig is, koeien die in de lente en herfst snel groeiend groen gras aten. Alle groepen hadden een bron aan dit ‘Activator X’ in hun voeding.

De geisoleerde bevolkingsgroepen die Dr Price onderzocht begrepen het belang van voeding van voor de vruchtbaarheid van beide ouders. Vele bevolkingsgroepen kenden een periode van speciale vruchtbaarheidsvoeding, waarin voedingsrijk voedsel werd gegeven aan jonge mannen en vrouwen. Diezelfde voedselsoorten werden als belangrijk beschouwd voor zwangere en zogende vrouwen en opgroeiende kinderen.

Over de hele wereld bezocht Weston Price volkeren, en fotografeerde hun gebitten.
Over de hele wereld bezocht Weston Price volkeren, en fotografeerde hun gebitten.

Price ontdekte dat deze bijzonder rijk aan mineralen waren en aan vet-oplosbare activators die alleen in dierlijk vet gevonden worden. De geisoleerde bevolkingsgroepen die Price fotografeerde – met hun mooie lichamen, goede voortplanting, emotionele stabiliteit en afwezigheid van degeneratieve ziektes – stonden in scherp contrast tot de beschaafde moderne mens. Een mens die leefde op de ‘ontheemde voedselsoorten van de moderne commercie’, zoals Price het ‘nieuwe fabrieksvoedsel’ noemde.

Hij doelde hierbij vooral op de enorme hoeveelheden suiker (ook verborgen suikers), witte bloem, de gepasteuriseerde melk, de weinig vet bevattende voedselsoorten, en de ‘gemaksvoeding’ vol met conserveermiddelen en andere toevoegingen. En last but not least, het toen al opkomende ‘fast food’, dat wel de kroon leek te zijn, op al deze ontheemde voedselsoorten.

Het boek
De ontdekkingen en conclusies van Dr Price werden gepresenteerd in zijn klassieke boek ‘Nutrition and Psychical Degeneration’. Het boek bevat sensationele foto’s van mooie, gezonde primitieve mensen en illustreert op een onvergetelijke manier de lichamelijke degeneratie die optreedt als mensen uit die bevolkingsgroepen hun traditionele voeding afzworen ten gunste van modern gemaksvoedsel.

Onder de titel ‘Voeding en fysieke degeneratie‘ is, in samenwerking met de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation, nu de Nederlandse vertaling van dit tijdloze boek mogelijk gemaakt door uitgever Succesboeken.nl (klik voor link op het plaatje van de cover van het boek hierboven)  Het dikke onderzoeks/reisverslag in boekvorm, met honderden foto’s, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair. Dr. Price kwam er zo dus als een van de eersten achter, dat als mensen in aanraking komen met modern voedsel, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden.

Dr. Price legde in dit boek in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel. Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek ‘Voeding en fysieke degeneratie‘; een schokkend en tegelijkertijd indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.

(Wil je meer weten over dit boek, maak dan even de digitale reis naar de uitgever, je kunt het boek daar ook bestellen: HIER even klikken)

Je kunt ook even via een PDF in het eerste deel van het boek kijken..
Klik daarvoor op de afbeelding van de eerste pagina’s hieronder:

x

weston price voedsel eerste pagf

 

25 gedachten over “Voeding en fysieke degeneratie..

 1. Eindelijk in het Nederlands! Nog steeds een klassieker en nog steeds de tijd ver vooruit…

  Nu pas komt de grote berg bewijs los dat echte voeding (levend voedsel) preventief zelfs de ernstige ziekten en chronische ziekten buiten de deur kan houden (en zelfs ziekte kan terugbrengen tot een eerder stadium wanneer deze al gemanifesteerd is).

 2. Fijn dat hier aandacht aan wordt besteed, Activator X is het middel waar dr Pete Peterson over sprak in het interview met Kerry Cassidy en Bill Ryan.

  Hij noemde t niet bij naam maaar wist hierover te vertellen dat dit middel samen met Cod Liver Oil gebruikt word bij de PTW en dit vooral geheim wilden houden voor de 99% van de rest van de wereld.

  De reden hiervoor is dat we veel te oud dan worden en veel te gezond blijven en dat kan niet in de perceptie van deze mensen.

  Vitavie.nl in Nederland verkoopt de produkten onder de naam Green Pasture.

  1. Wij nemen in de wintermaanden, levertraan, elke dag een beetje, een verkalkte pijnappel klier lijkt me moeilijk om mee te leven.
   Wij nemen al jaar en dag Corcuma op ons voedsel, en veel tuinkruiden,
   niet te veel natuurlijk, en veel water drinken!

 3. De belangrijkste reden is dat de PTW dit gebruikt is de activatie van de pijnappelklier die bij de meeste mensen is gekrompen of verkalkt, door t gebruik van de combinatie van de Cod Liver Oil en Activator X kan dat grotendeels teruggedraaid worden!

 4. Dit boek ga ik zeker ook lezen.
  Het boekje ‘Echt eten’ een handleiding van Michael Pollan uit 2009 met isbn978 90 295 7397 9 voor mensen die eten in een ‘juiste perspectief’ zien, zullen in navolging van het ‘lijvig’ werk van Price of los daarvan, de ‘wat’ en ‘hoe’ voor ‘een gezond leven’ in eenvoudig taal en voor iedereen bereikbaar het zeker kunnen waarderen. Doei.

  1. Schitterend, zeer actueel. Die drs’P. is een echte ‘Ziener’. En de gekozen ‘pics’erbij, subliem.
   Bedankt Willy.

 5. Beste Guidoj

  Helemaal mee eens,onze voeding is totaal gedegenereerd,leeg en inhoudsloos.
  Met name het geraffineerde voedingsdeel maakt de mensen leeg en inhoudsloos!
  Zie in deze het leven naar de buitenkant ipv de ontdekkingreis naar jezelf.
  De voedingsfabrikanten en de farmacie varen er wel bij en zullen zeker geen voorlichting verschaffen!!
  Dit zou een mooie taak van de overheid kunnen zijn !!
  Maar ook de overheid leeft naar de buitenkant ,eerst de centjes de regel en als laatst de mensen!!
  Wat is nu de kern van het verhaal??
  Beste mensen probeer bewust te worden.loop niet overal achteraan ,maar probeer je eigen weg te vinden!!
  De weg laat zich openbaren als je kijkt naar de volledigheid van de natuur en zijn natuurlijke produkten.

  Plezierige dag , groet Jaap .

 6. Net weer even een bemoedigend artikel gelezen over de nieuwe ziekte die zich als een epidemie uitbreidt, de schildklier kanker.

  Men zegt dat die Japanse Atoom ramp hier mee te maken heeft!

  Het wordt tijd dat de mensheid de planeet in handen neemd, en de criminele regeringen met hun handlangers opdoekt.

  We worden constant belogen en bedrogen, dit moet stoppen!

 7. Citaat ; Het enige wat je nodig hebt………is een bevroren citroen

  Veel koks in restaurants en eetgelegenheden gebruiken of consumeren de gehele citroen waarbij niets verloren gaat.
  Plaats de gewassen citroen in de vriezer en als die bevroren is rasp dan de gehele citroen (zonder te schillen) en strooi het over het eten.
  De lijst waarvoor je het kunt gebruiken is eindeloos : o.a. salades, ijs,soepen,cereals,macaroni,spaghetti saus,rijst, sushi,vis gerechten.
  Voordelen van citroen:smaakverbetering van de gerechten, de schil van de citroen bevat 5 tot 10 maal meer vitaminen dan het sap
  Citroen verwijdert giftige stoffen in het lichaam, maakt kankercellen kapot,het is 10.000 keer sterker dan chemotherapie.
  Het meest interessante is de werking op cystes en tumoren.
  Waarom weten we dit niet?
  Het maken van de synthetische versie van dit product gegenereerd voor de laboratoriums een enorme winst.
  De citroen is een bewezen remedie tegen alle soorten kanker, het werkt als een anti micro spectrum tegen bacteriële infecties,effectief tegen parasieten en wormen, reguleert de bloeddruk als die te hoog is en is een antidepressiva,en werkt tegen stres en neurologische aandoeningen.
  De bron van deze informatie is fascinerend; het komt van een van de grootste producent van geneesmiddelen in de wereld.
  Na meer dan 20 laboratorium tests sinds 1970, laten de extracten zien dat ze de kwaadaardige cellen van 12 kankers vernietigen,inclusief de kwaadaardige cellen van de darm, borst, prostaat, longen en pancreas.
  De samenstelling van deze vrucht laat zien dat deze10.000 x beter is dan het product Adriamycin, een geneesmiddel dat gewoonlijk chemotherapeutisch in de wereld wordt gebruikt om de groei van kankercellen te stagneren.
  En wat nog meer verbazingwekkend is, deze soort van therapie met citroenextract vernietigt alleen kwaadaardige kankercellen en heeft geen invloed op gezonde cellen.
  Dus….. was deze citroen goed, vries ze in en rasp ze.
  Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!!!

  CITROEN MET SCHIL…. KEI GEZOND !

  1. Ik zal dit binnen mijn familie bespreken, en weet zeker dat we dit zullen gaan gebruiken, ik bedank je vriendelijk voor de genomen moeite JA/NEE, vriendelijke groet Jenne.

  2. Graag gedaan Jenne en zo makkelijk in gebruik een bevroren citroen.

  3. Hoi JaNee,

   Ik gebruik al heel lang citroen met schil (1/2 citroen, 1/2 liter water met staafmixer) Elke ochtend. Dit geeft enorm veel energie, is goed voor je huid en inderdaad hetgeen je hierboven opnoemt. Citroen helpt ook goed bij; brandneteljeuk, muggenbulten, zwellingen, ontstekingen, jeuk, spierpijn. Gewoon wat sap erop smeren. Echter 1 kanttekening, ik verdraag alleen de bio citroenen. Van de citroenen in de supermarkt krijg ik buikkrampen. Ik haal ze altijd bij de bio winkel. Ik kan niet meer zonder 🙂
   Bedankt voor de tip van het invriezen!
   Bovenstaande boek heb ik trouwens al een poos in huis. Mooi boek.

   groetjes

  4. Hoi Sun wat goed van je dat je citroen met schil en al neemt. Ik eet ook enkel biologisch voedsel. Op een uitzondering na iets uit de supermarkt. Prachtig dat een citroen met schil zoveel goede werkingen heeft.

  5. Paul goed lezen ik begin met citaat. Ik kreeg dit eens van een vriendin binnen via mail en er stond geen bron bij. Daarom begon ik met citaat 🙂

  6. Janee zoals jij het wilt, ik kan goed googlen en heb ruime computer ervaring dus mij overstemmen wordt ineens moeilijk. Wees gewoon orgineel.

   (nu niet gaan slaan! AUW, lol)

  7. Hoi Paul, fijn dat je nogmaals goed bevestigd wat jou een goed gevoel geeft. Voor als er nog iemand is die dat niet weet. 🙂

  8. tja, alweer ruim een half jaar geleden. Als ik een gum zou hebben dan mocht 9.10 wel weg. 🙂 Lieve Paul 😉

 8. Al het enthousiasme ten spijt, zou het niet gewoon zo zijn, dat de meest gezonde voeding zo onbewerkt, natuurlijk mogelijk en gevarieerd is? rekening houdend met eventuele allergieën? Dit voedingspatroon van Weston Price is behoorlijk zuurvormend; en ik kan me niet voorstellen dat er dieren zijn om opgegeten te worden.

  1. Hoi Lizzie, hoe kijk je tegen roofdieren aan? Wat moeten die eten?

   (Zelf weet ik nog niet zeker wat het ideale mensen dieet is)

 9. zou het niet zo kunnen zijn dat dieren (de energie van) mensen nadoen? Ik geloof niet dat van oorsprong dieren elkaar opaten; dieren en mensen kunnen heel goed naast elkaar plantaardig leven. zo is het ooit bedoeld en daar gaan we ook weer heen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.