Advertentie

Bewijs: groepsbewustzijn beïnvloedt fysieke wereld..!


 

einstein energy reality

x

x

Bewijs: groepsbewustzijn beïnvloedt fysieke wereld..!

2015 ©

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

Wetenschappelijke studies aan de wereldberoemde Princeton University suggereren dat 2 of meer hersenen die op simultaan dezelfde gedachten of emotie hebben, een materieel effect hebben op de fysieke omgeving. Het blijkt dat de kracht van gedachten dus niet alleen maar iets ideologisch is. Het manifesteert zich in de fysieke wereld. En de cohesie tussen individuen zorgt ervoor dat deze kracht versterkt wordt..!

Het was de Nederlander Mirin Dajo, die feitelijk PRECIES hetzelfde verhaal vertelde in de jaren 1950 als nu in Princeton University wordt bestudeerd.. Het fysieke lichaam en de fysieke wereld is in feite VOLLEDIG ondergeschikt aan de geest van de mens.
Het was de Nederlander Mirin Dajo, die feitelijk PRECIES hetzelfde verhaal vertelde in de jaren 1950 als nu in Princeton University wordt bestudeerd.. Het fysieke lichaam en de fysieke wereld is in feite VOLLEDIG ondergeschikt aan de geest van de mens. (klik voor serie hier op de site)

Roger Nelson is de man die meer dan 20 jaar onderzoek coördineerde in het ‘Princeton Engineering Anomalies Research’ (PEAR). Princeton is overigens de universiteit waar ook Albert Einstein doceerde, en als iemand over deze ‘materie’ wel iets revolutionairs zei, dan was hij het wel, zoals je hierboven het artikel ook kunt zien. Nelson is nu de leider van het ‘Global Consciousness Project’, een samenwerkingsverband tussen wetenschappers wereldwijd, die de kracht van het menselijke bewustzijn in kaart willen brengen met wetenschappelijke experimenten..

Het was in de jaren 1990 dat het ‘PEAR’-research aantoonde, dat de menselijke geest in staat was om acties van een machine te beïnvloeden. Deze machine was een ‘random event generator’ (REG) die alleen maar een ‘1’ of een ‘0’ produceert.Het is een soort elektronische flipperkast, die volledig willekeurig in staat is die ‘1’ of ‘0’ te produceren. Mensen die deelnamen aan het experiment, werd gevraagd om met hun geest de uitkomst van de keuze van de machine te beïnvloeden. Met andere woorden, die specifieke persoon ‘wenste’ meer ‘1’-en of ‘0’-en..! En wat bleek?

De door de machine getoonde cijfers ‘1’ of ‘0’ bleken een duidelijke tendens te vertonen richting de ‘gewenste’ uitkomst. En dan natuurlijk wetenschappelijke verantwoord, via de statistische significante afwijking. Of in gewoon Nederlands: het was geen toeval, maar vond zijn oorzaak daar buiten.. En wat bleek ook? Dat mensen die elkaar kenden, een emotionele band hadden, een grotere impact op deze enen-en-nullen-machine (REG) leken te hebben..!

De kracht van de groep
Toen werd er data verzameld tijdens groepssessies. En daarbij bleek een nóg sterkere afwijking te bespeuren van de 50/50 kans die de REG’s produceerde op een ‘1’ en een ‘0’.. Met name als het ging over ‘diepe betrokkenheid van de groepsleden bij rituelen, concerten en andere creatieve activiteiten’.. Integenstelling tot ‘gemiddelde en/of chaotische’ situaties binnen de groep.. Een en ander werd in een samenvattende presentatie door Nelson openbaar gemaakt, tijdens een presentatie die hij eind mei hield voor de jaarlijkse bijeenkomst van de ‘Society for Scientific Exploration conferentie.

Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met 'Het Veld' aantoont..
Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met ‘Het Veld’ aantoont.. Steeds meer blijkt dat onze geest het fundament onder onze energetische wereld is..!!

Een van de grote wetenschappelijke vragen die Nelson zich nu stelt, zo kwam uit zijn presentatie naar voren is: “Zou een gedeelde emotionele response op een verwoestende aardbeving effect produceren? Of de wereldschokkende gebeurtenissen rondom de aanslagen van 11 september 2001? En wat te denken van al die passionele emotie die de fans rondom het wereldvoetbaltoernooi produceren..? Zou deze gedeelde vreugde, of de viering van een overwinning, de ’toevallige werking’ van onze instrumenten kunnen beïnvloeden? Roger Nelson probeert nu antwoorden te vinden via ‘zijn’ ‘Global Consciousness Project’. Via dit project hebben onderzoekers al simultane afwijkingen geobserveerd in REG’s over de hele wereld, terwijl nieuwsberichten wereldwijd verslag doen van grote gebeurtenissen.

Roger Nelson hierover: “We hebben een ‘zeven-voudige’ afwijking samen kunnen stellen, als antwoord op onze basisvraag: ‘Is er een bepaalde structuur aanwezig in een toevallige reeks data, in een periode van gezamenlijke attentie op wereldwijde gebeurtenissen?’ De kansen dat het toeval hierop invloed heeft, zijn triljoenen-tegen-een. Maar daar bovenop toont een secundaire analyse, dat er sprake is van verdere structurering. Daarbij suggereren de bevindingen dat er sprake is van onbewuste verbinding van mensen, die de bron kunnen zijn van de afwijking in de cijfers, die zich anders volledig random, toevallig dus, zouden tonen.”

Velen weten dat ook bioloog, professor dr. Rupert Sheldrake al tientallen jaren bezig is met soortgelijk wetenschappelijk onderzoek. Hij beschrijft de ‘resonantie van een groep’ vanuit een ander perspectief. Bijvoorbeeld een groep dieren die is getraind om één specifiek gedrag te tonen op één bepaalde prikkel. Wanneer een groep dieren op deze wijze is getraind, blijkt dat een andere groep, zelfde dierensoort, in staat is om véél sneller ‘het kunstje’ aan te leren. Het lijkt er daarbij op, dat die tweede groep in staat is, het gedragspatroon op te pikken, dat uit de eerste groep resoneert. En ja, zelfs als beide groepen elkaar nog nooit fysieke hebben ontmoet, of in de buurt zijn geweest van elkaar..

 

 

8 gedachten over “Bewijs: groepsbewustzijn beïnvloedt fysieke wereld..!

 1. En goed voorbeeeld hiervan is de transmissie meditatie van Benjamin Creme.
  In een Transmissie-meditatiegroep, bestaande uit minimaal 3 deelnemers, is elke deelnemer een instrument, terwijl de energie met behulp van de Meesters door de chakra’s gezonden wordt. Elke deelnemer fungeert als een positief, evenwichtig, mentaal kanaal, waar de energie op een hoogst wetenschappelijke manier doorheen gestuurd wordt. De energieën worden door de Meesters geleid naar die plaatsen op aarde waar ze het nuttigst en het noodzakelijkst zijn. De Meesters zijn altijd op zoek naar mensen die bewust op deze manier als doorgevers van hun energie kunnen fungeren.

  zie http://www.sharenl.org/transmissie.html

 2. Wij ondervinden het ook iedere keer aan den lijve op onze Ontmoetingsdagen hoe de groepsenergie de deelnemers boven het ego-niveau uit doet stijgen.
  Omdat we nu meer aandacht hebben voor de datum van zo’n dag en ook de astrologische aspecten, proberen we dit effect nog verder uit te breiden.

  Al moeten we kennelijk nog even geduld hebben met het morfologisch veldeffect volgens Sheldrake op de Nederlandse Staat 🙂

 3. De Wet zo Gek nog Niet
  Alle pogingen de werkelijkheid als realiteit te doen veranderen zonder de waarheid in acht te nemen zullen per definitie vruchteloos blij(k)en te zijn en gedoemd te mislukken. Mis lukken als gevolg van (aangeleerde) mentale blindheid ten aanzien van Natural Law = Common law = Common Sense versus Non Sense.
  Meer en meer mensen nemen het Recht in eigen hand door de Wet als regel te (l)eren kennen: door niet langer als goed gelovige volgeling de pre(k)en en het bijbehorende dialect van zijn Religieuze sekteleiders volkomen blind te aanvaarden en over te nemen.

  New Age even eens Old Age, oude wijn in nieuwe vaten
  Krachtigste presentatie ooit op het gebied van Natural Law is “SpiRitual law of Attraction” door Mark Passio.
  Niets voor (N)iets: Waarom ieder één de Wet dient te kennen het Principe aller Principes. Watch See: Act part 1/2/3: http://www.whatonearthishappening.com/videos

 4. Dit gegeven bracht mij ook op de gedachte van pragmatisch geloven.
  Los van alle wensdenken en weg kijken zijn we nu kennelijk in een tijd beland waarin zoveel geleerd en geconfronteerd wordt om tot noodzakelijke veranderingen te komen.
  Het gaat er hard aan toe!
  Ik simplificeert de werkelijkheid even tot het niveau van een schaakbord met wit en zwart. Nu is de zwarte kant heel erg aan het manifesteren. Daarom zie je de smeerlapperij overal zich versterken. Het support voor satan is blijkbaar groot. Terwijl de kerken al tientallen jaren zijn leeggelopen is er heel weinig ritueel besef meer over en algemeen support voor de lichtkrachten. Afgezien van de belijders die de neiging hebben dit betoon te willen ontkennen. Feit blijft dat ‘de grote massa’ geen vaste supporter meer is van de esoterische ‘goede kracht’. Dit is naar mij idee zo gecreëerd door de heersende machten.
  Maar stel nu er zou een stelselmatige en regelmatige goed gezinde aandachtsgolf door een hele grote groep uitgaan naar de krachten der liefde en de krachten die alles samenvatten wat de schepping in positieve zin voorstelt, zonder direct een beeld te willen voorstellen van een bestaande godheid of doctrine. Dan hebben de balans weer zodanig teruggebracht dat er meer menselijk support is voor de krachten waar we nu juist zo voor hopen dat deze op een zo kort mogelijk termijn zullen overwinnen.

 5. Wat een ongelooflijk naïef, slecht onderbouwd en slecht onderzocht verhaal.
  Geloven in sprookjes is schadelijker voor de gezondheid/je geluk dan de kern van je onvrede aanpakken – écht wat van je leven maken i.p.v. hopen op een vredige wereld door collectieve gedachten-concentratie. Mensen die zich machteloos voelen geloven dit graag, maar het veranderd niets aan hun leven – ze zouden meer effectieve methoden van verbetering van hun bestaan kunnen hanteren dan geloven in mooie sprookjes.

  1. quote is niet van Einstein
  2. Roger D. Nelson is in 2002 met pensioen gegaan – oud nieuws dus
  3. Er is geen consensus over de beïnvloeding van de REG
  4. Dr. Rupert Sheldrake heeft absoluut niet wetenschappelijk reproduceerbaar aangetoond dat er sprake is van een veld, laat staan onze connectie daarmee (dat had hij wel graag gewild)

  1. Wat een ongelooflijke domme reactie..
   Een paar keer ‘ik vind’ zou naar mijn idee bijvoorbeeld je wetenschappelijke perspectief geloofwaardiger maken. Want puur logisch alleen al, klopt je reactie van geen kanten.. Enne Appie Einstein was het niet, dan is de vraag:
   Van wie is de quote dan, is het niet simpel dan te vertellen, met bronvermelding, waar de ‘fout’ dan zou zitten. Even vergeten waarschijnlijk, in al je boosheid over zoveel domheid, slechte onderbouwingen en slecht onderzoek.. Mai oh mai..
   Ik vind van wel, maar van jou mag oud nieuws dus niet op deze site, VIND JIJ toch, of mág het überhaupt niet?
   Geloven dat je de wijsheid in pacht hebt, tim, dát is pas slecht onderbouwd, ongelooflijk naief en slecht onderzocht.. In gewoon Nederlands word je afgeserveerd als ‘betwetertje’..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.