Regelmatig komen we zaken tegen, zoals informatie, filmpjes, foto's e.a., waarvan we geloven dat de essentie waardevol is, om te bekijken. Dan is het niet nodig, daar een heel artikel aan te wijden. En daarom hebben we deze rubriek in het leven geroepen. Een simpele klik op de rubriek 'Gewoon effetjes snel kijken' en je ziet wat het actuele aanbod is. Ook zijn de vorige publicaties binnen deze rubriek snel terug te kijken. Veel genoegen met de informatie rondom deze nieuwe rubriek..!

 

Advertentie

Patholoog: ‘Dodencijfers RIVM kloppen niet’..!!


Patholoog spreekt zich uit:

“Dodencijfers RIVM kloppen niet!”

2021 © BLCKBX | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Arts en Patholoog Frank van der Goot is stellig in zijn stevige uitspraak: “Ik ben niet onder de indruk van de cijfers die het CBS en het RIVM communiceren. Ook de Covid-19 dodencijfers kloppen niet. Simpelweg omdat er nauwelijks obducties plaatsvinden in Nederland en daarmee de doodsoorzaak door de arts hoogst onzorgvuldig is. Immers, je kunt de doodsoorzaak niet aan de buitenkant vaststellen en dat maakt de registratie feitelijk een wettelijke verplichting tot meineed”.

Stevige taal natuurlijk, maar Dr. Van der Goot onderbouwt zijn opvattingen goed. “Artsen zijn uiteraard tegoedentrouw en moeten nou eenmaal iets invullen op het A / B formulier en gaan dan associëren door de keten van causaliteit op te tekenen. Dat doen ze naar eer en geweten maar tegelijk weten ze ook dat ze het niet zeker weten. Dat maakt het juridisch gezien meineed en daarmee worden artsen in een ethische spagaat gezet”.

Samen met programmamaker Flavio Pasquino van het onvolprezen BLCKBX, neemt patholoog Frank van der Goot een video door van het CBS, die uitlegt hoe de doodsoorzaak wordt vastgesteld. De gebruikte casus in de video is al discutabel en zorgt vervolgens voor een boeiend gesprek over causaliteit en onderliggend lijden tussen Van der Goot en Pasquino.

In de corona crisis is dit verhaal natuurlijk super relevant, omdat het aantal Covid-19 doden van groots gelang zijn om het veelbesproken IFR-cijfer te bepalen, de Infection Fatality Rate. Dat is het cijfer dat ons laat zien, als kengetal, hoeveel mensen er daadwerkelijk na COVID-19-infectie sterven?

Maar wat als de mensen die overleden het verkeerde label krijgen en aan iets anders overleden? Dr. Frank van der Goot is geen onbekende op tv. Zo maakte hij een NPO serie ‘Doden Liegen Niet’ (HIER) over het vaststellen van de doodsoorzaak, waar hij – net als tijdens dit interview- betoogt en zelfs aantoont dat de doodsoorzaak veelal onjuist is.

Van der Goot is in zowel Klinisch als Forensisch Patholoog en is verbonden aan het NFO, het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau (HIER). Tevens is hij werkzaam in een ziekenhuis waar hij vooral biopten onderzoekt en niet zo zeer obducties uitvoert.

In deze blckbx uitzending pleit Van der Goot voor meer obductie en meer voorlichting erover. Hij legt uit: “Eenmaal in de crematie-oven, is het dus allemaal onomkeerbaar en vaak komen er toch nog vragen achteraf.”

Tevens is hij een groot voorstander voor meer aandacht voor Pathologie in de opleiding tot arts en haalt hij het advies van de Commissie Adema aan, waarin dit ook wordt bepleit.

* * *

 

BLCKBX start een onafhankelijk Nieuwskanaal! Zij gaan dit doen met een professioneel team, in een ruimere studio en op een eigen platform waar censuur geen grip krijgt. Wij van WantToKnow steunen dit project en vragen je mee te doen, zodat deze mensen zo spoedig mogelijk voor je aan de slag kunnen Ga naar blckbx.tv/nextstep. Naast ambities is er ook een keiharde noodzaak om een ‘next step’, want de censuur waarover wij hier op de site spreken, heeft ook BLCKBX geraakt, want onlangs is tweede video van BLCKBX door Youtube verwijderd, op volstrekt onrechtmatige gronden.

Daarom gaat ook BLCKBX, net als zovele alternatieve media, Youtube verlaten, echter zonder de staart tussen de benen; ze doen dat in fases. Maar BLCKBX gaat het onrecht dat is aangedaan door YouTube, juridisch aanvechten. Daarbij is voor hen het echter nóg belangrijker om geschiedenis te schrijven door aanpassing van de wet ter voorkoming van verdere dictatoriale uitwassen vanuit Big Tech op onze samenleving. Een dappere stap van BLCKBX..!

Meer en meer mensen zijn zich bewust van de uitrol van een massale verborgen agenda; onze burgerrechten en ‘het’ spuitje, de surveillance toename, de huidige testsamenleving, waar je als gezond mens moet bewijzen dat je dat bent..! Maar ook de stigmatisering van andersdenkenden, de polarisatie en de besproken groeiende censuur. Eerlijke informatie en vrije toegang tot die informatie is daarbij vanzelfsprekend de sleutel.

Dit brengt BLCKBX  dagelijks al, maar ze willen meer; meer uitzendingen zoals je die al van hen kent, maar ook een dagelijkse nieuwsbulletin waarin ‘ander nieuws’ wordt gebracht. Of misschien wel hetzelfde nieuws van een andere kant belicht. Internationale ontwikkelingen of nieuws waarbij de juiste vragen worden gesteld. Hele waarheden vertellen, in plaats van de halve waarheden, die -zoals Mark Twain het zo krachtig verwoordde- veel laffer is, dan liegen..

Help BLCKBX in hun missie en ga naar hun crowfundpagina en steun dit project, zodat ze zo spoedig mogelijk voor je aan de slag kunnen.  blckbx.tv/nextstep En doneren kan via blckbx.tv/doneren

Op de hoogte blijven?

Twitter: twitter.com/blckbxnews

Telegram: t.me/blckbxtv

Facebook: facebook.com/blckbxnews

Instagram: instagram.com/blckbx.tv

Naast een donatie kun je ook helpen, door simpel deze video/artikel te delen op social media en/of via whatt’s app, telegram, signal, messenger, what ever…als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Advertentie