Advertentie

Reuzenvoetafdruk in graniet…!


x

Reuzenvoetafdruk in graniet…!

januari 2012 © WantToKnow.nl

x

Michael Tellinger(foto) laat in het filmpje hieronder de spectaculaire voetafdruk in een rots, die duidelijk een menselijke vorm vertoont. Alleen is de voetafdruk zo’n 1,30 lang en is hij wat ouder dan de geleerden ons willen doen geloven, dat mensachtigen op Aarde gingen rondlopen..  Geologen hebben zich verwonderd, om het maar zacht uit te drukken, over deze reuzenvoetafdruk, die dus niet alleen zo oud is, maar ook nog eens van een afmeting, waar ze geen raad mee weten..!

De reuzen waren op Aarde.. De voetafdruk staat dus verticaal tegen de rots, omdat de bewegingen van de aardkorst er in de loop van miljoenen jaren voor gezorgd hebben, dat de rots, waarin deze afdruk zit, verticaal omhoog gedrukt is. De afdruk is te vinden Zuid Afrika, in de buurt van het plaatsje Mpaluzi (of Empuluzi), dichtbij de grens met met Swaziland. De leeftijd van de afdruk wordt geschat op meer dan 200 miljoen jaar oud..! Deze schatting is vooral gebaseerd op onze huidige kennis rondom het ontstaan van graniet-achtige rotsformaties in de historie van onze planeet..

Er is enige discussie op het internet over de betrouwbaarheid van deze vondst. Michael Telllinger spreekt namelijk over ‘graniet’.. En wanneer dat waar is, dat de rots dus van graniet is, dan zou dat betekenen dat deze voetafdruk in gloeiende lava gezet is. Alleen dan kan de voetafdruk, in de aardkorst tot graniet zijn gevormd. De waarschijnlijkheid dat de rots NIET van graniet is, wanneer de voetafdruk écht is, lijkt dan ook groot. Vooralsnog is er namelijk geen reden aan te nemen dat deze voetafdruk in de rots zou zijn uitgehakt o.i.d. En mocht de rots dus wél van graniet zijn, dan maakt dat de vondst onwaarschijnlijker authentiek.

Toerisme
Wat overigens vóór de echtheid van deze afdruk spreekt, is het feit dat deze nauwelijks bezoekers trekt; want je zou toch denken dat een spectaculaire voetadruk van dit formaat, en met deze historie, massa’s toeristen zou trekken. Of dat ‘de makers’ ervoor zouden zorgen dat deze afdruk bekend wordt bij toeristen die in de buurt zijn, maar niets is minder waar. Het arme plaatsje Empuluzi herbergt slechts 15.000 inwoners en wordt eigenlijk nauwelijks bezocht door toeristen..!

17 gedachten over “Reuzenvoetafdruk in graniet…!

 1. Leuk gevonden, maar dit is geen voetafdruk. De grote teen ligt altijd in het verlengde van de middenvoetbeentjes vanwege de stabiliteit, deze teen is een soort aangroeisel. Als deze reuzen echt zouden hebben bestaan, had zelfs de fysiotherapeut er niks aan kunnen doen. Het is trouwens ook onwaarschijnlijk dat deze afbeelding omhoog is gedrukt zonder vertekening van de afdruk. Kortom: een mooie speling der natuur, maar zo ken ik er vele.

  1. Maar dan ook wel een héééél mooie speling der natuur.. En dát zou m.i. een nog grotere vondst zijn.. 🙄

 2. Zal mij benieuwen of ze de inlegzooltjes van die reus ook hebben gevonden . Anatomisch gezien had íe nooit ver gekomen zonder aangepaste schoenen . Ook het verhaaltje van ’the mud squirting upwards’ houd geen stand want graniet wordt niet gevormd uit klei , stollingsgesteenten worden gevormd uit magma .
  Dessalniettemin toch wel een leuke speling van de natuur .
  Hier nog een paar 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=nO-GsDwYwtI

 3. Waarom wordt er eigenlijk altijd een vergelijking met de huidige mens gemaakt? De hele reus zag er waarschijnlijk reuze anders uit. En zijn voeten waren misschien wel heel lichtvoetig omdat deze mens deels gewichtloos kon zijn of omdat de zwaartekracht heel anders was. Weet ik veel. Maar om nu een vergelijking te maken slaat nergens op vind ik. We zijn al zo erge belogen over onze geschiedenis dat ik nog liever dit geloof dan de verhalen die ik op school leerde. Het komt er gewoon dichter bij voor mij.
  En wees nou eerlijk. Die voet is zo groot als een doodskist. Als je op zo grote voet leeft wil je vast niet met dwergvolk als wij worden vergeleken. Er wordt hier met voeten getreden. 🙂

  1. Waarom? Omdat Jos Jansen geen ander referentiekader heeft. Vermoed ik. Of hij komt hier een wit voetje halen.. Wil ie ons pootje lichten..? Ik geloof dat hij het uiteindelijk wel schoorvoetend zal toegeven..!

  2. of was íe op staande voet ontslagen in de potenbar en wist íe dat íe geen voet had om op te staan nadat hem verweten was dat ‘ie op een te grote voet leefde , ewww een tenenkrommend verhaal dat zelfs voor een hielenlikkend klein duimpje zeven mijl te ver gaat .

  3. Hij zette voor het eerst voet aan WantToKnow-wal, nam voetstoots aan dattie welkom was. Werd daarin niet teleurgesteld, maar hield wel vééééél té lang voet bij stuk. Helaas, helaas, hij viel tenslotte van zu voetztuck…

  4. Grappig, het menselijke referentiekader is precies de reden waarom Guido dit weer eens zonder een kritische blik publiceert. Het lijkt immers op een menselijke voet! In de evolutie is de voet altijd min of meer een voet gebleven, dus met in elk geval een een soort van hielbeen. En die uitholling aan het eind zie je niet. Ook een rare grote kleine teen trouwens.

  5. “In de evolutie is de voet altijd min of meer een voet gebleven, dus met in elk geval een een soort van hielbeen.”
   Help een wetenschapper (arts?), die kennelijk kennis heeft van het menselijk lichaam van 200 miljoen jaar geleden.. hahahaha… Daarnaast ook psycholoog, die weet wat ik doe, mijn beweegredenen zijn, waaruit het gebrek aan een kritische blik voortkomt.. Knap joh!

  6. Grappig draadje. Die voet zet zijn hakken er in en houdt voet bij stuk. LOL

 4. Enige jaren geleden heb ik een boek gelezen en dat heette ,de aarde zonder tijd” dat boek behandelde diverse culturen die ver voor onze jaartelling zouden hebben bestaan.
  Zo ook o.a. het bestaan van reuzen volkeren die gigantische gangenstelsels gemaakt hebben, Volgens de beschrijvingen zijn deze met name in Rusland en ook in Zuid Amerika ontdekt zo blijken er in hoog gelegen gebieden restanten van havensteden te liggen!
  Toevallig heb ik vorige week op internet een giga skelet van ’n mens achtigpersoon gezien waarvan alleen al het hoofd groter is dan de lengte van ’n gemiddeld mens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.