Advertentie

3e Wereldlanden proefkonijn voor farmaceuten.


Waarom zijn farmaceuten zo gefocused op wat er gebeurt met jouw lichaam?

Gefeliciteerd farmaceten, de wereld ligt aan je voeten...
Voor de farmaceuten ligt de 3e-wereld aan de voeten…

Hier op WantToKnow hebben we een oogje op farmaceuten, omdat in al onze speurtochten naar fundamentele ontwikkelingen in de maatschappij, we steeds maar weer farmaceutische bedrijven tegenkomen als ’n soort sleutels in het menselijke bewustzijn.

Want waarom heeft deze industrie niet hetzelfde doel voor jou en voor haarzelf?   Namelijk ‘gezondheid en een gezonde samen-leving’…?

Wat schiet een parij ermee op als het alleen maar gaat om haar eigenbelang. GELD. GELD. MACHT…??? Is dat het ultieme doel? Of is de onderdrukking van de wereldbevolking een dieperliggende motivatie..? Als we kijken naar de ongelooflijk heftige bijwerkingen van medicijnen, dan lijkt dit geen vreemde optie! Kijk eens naar de bizarre bijwerkingen van anti-depressiva, waar je hier op de site genoeg over kunt lezen!

Ook ’t onderstaande verhaal past opnieuw in het machtsspelletje van deze club. Cowboys worden ze vaak genoemd. Farmaceutische Industriële Cowboys. En misschien kijken we te weinig naar het 2e woord: INDUSTRIE. Een verhaal over de stroom van miljarden Euro’s, die de farma heeft te besteden aan onderzoek of zoals dat heet.: ‘Research & Development’. Oordeel zelf. Alsjeblieft!

* * *

x

x

3e Wereldlanden proefkonijn voor farmaceuten.

x
© 2009 David Gutierrez, Natural News /
2009 © WantToKnow.nl / Vertaling Guido Jonkers.
x

Farmaceutische bedrijven neigen er steeds méér toe om hun medicijnen te testen op de bevolking van 3e wereldlanden, ‘om de kosten laag te houden’,  aldus een rapport van onderzoekers van Duke University, getiteld: ‘De ethische en wetenschappelijke implicaties van de globalisatie van klinisch onderzoek’. Deze praktijken doen vragen rijzen over de exploitatie van kwetsbare bevolkingsgroepen in die landen, maar ook over de juistheid van klinisch onderzoek dat uitgevoerd wordt onder deze condities. “Wij willen ons geen voorstelling maken van de situatie dat de arme landen de klinische proeftuin gaan worden voor de rijke landen”, aldus de opsteller van het rapport Kevin A. Schulman.

Het grote probleem.. Jouw goede gezondheid is niet gunstig voor Big Pharma.. Hun winstgevendheid komt via de verkoop van medicijnen. Simple as that! 'Gewoon' een industrie dus: de zogenaamde farmaceutische industrie..!
Big Pharma.. Hun winstgevendheid komt via de verkoop van medicijnen. Simple as that! ‘Gewoon’ een industrie dus: de zogenaamde farmaceutische industrie..!

De onderzoekers van de Duke University ontdekten dat het aantal landen dat deelneemt in klinische tests van farmaceuten de laatste 10 jaren méér dan 100% is gestegen. Zij vergeleken de mate waarin ‘lokaties-van-buiten’ , tussen 1995 en 2005 verschilden in de meer dan 300 medische studies onderling. Het betrof studies die in 3 grote medische tijdschriften zijn verschenen

Deze informatie komt overeen met informatie die door onderzoekers van het TUFT Center for the Study of Drug Development is gedaan naar cijfers van de FDA over farmaceutische onderzoeken die in de VS hebben plaatsgevonden over bijna dezelfde periode. Hieruit blijkt dat het percentage geregistreerde opdrachten aan farmaceutische Amerikaanse onderzoekers tussen 1997 en 2007 gedaald was van 86% naar 54%.

Kenneth Getz, onderzoeker bij dit TUFT Center, zei dat de farmaceutische bedrijven voornamelijk gemotiveerd worden door de lage kosten van onderzoek in 3e wereldlanden, ‘alswel het gemak waarmee deelnemers aan farmaceutische studies kunnen worden gerecruteerd; deelnemers die vaak nog nooit met medicijnen in aanraking zijn gekomen’.

Maar de relatief lage kosten om deelnemers te recruteren in derde-wereldlanden zou een probleem op zichzelf kunnen betekenen, zo waarschuwden de onderzoekers van Duke University, als arme mensen worden heen en weer geslingerd tussen de belofte van een hoge beloning en gratis medische behandelingen. Zulke doorzichtige beloningen kunnen deze mensen overhalen om risico’s te nemen met hun gezondheid, die ze anders niet zouden nemen, als ze meedoen met deze tests.

De onderzoekers lieten ook hun bezorgdheid doorklinken in de opmerkingen dat medicijnen weleens heel anders kunnen werken in lichamen van mensen die in significant andere leefomstandigheden leven en een drastisch verschillende ontwikkelingsfase doormaken dan mensen in de rijke landen.

“Er is een wel degelijk een kwestie over de het interpreteren van de uitkomsten van de onderzoeken die in deze landen zijn gedaan”, zo waarschuwde Glickman.

3 gedachten over “3e Wereldlanden proefkonijn voor farmaceuten.

  1. Wetenschappers vervalsen resultaten en laten ongewenste bevindingen in onderzoek weg

    Meer dan twee derde van de wetenschappers zeiden dat ze wisten van collega’s die “twijfelachtige” kunstgrepen hadden gepleegd en één op de zeven zei dat het bevindingen behelsde.

    Maar toen wetenschappers werd gevraagd over hun eigen gedrag gaf slechts twee procent toe resultaten te hebben vervalst.

    De conclusies, gepubliceerd in het tijdschrift Public Library of Science, zijn gebaseerd op een evaluatie van 21 enquêtes, uitgevoerd tussen 1986 en 2005, over wetenschappelijk wangedrag. De resultaten schilderen een beeld van een beroep waarin oneerlijkheid en misleiding wijdverbreid zijn.

    Gemiddeld in de enquêtes, gaven ongeveer twee procent van de wetenschappers toe dat ze ten minste één keer gegevens hadden “verzonnen” (mooier gemaakt), “vervalst” of “gewijzigd” voor een “verbetering van de resultaten”.

    Een verdere 34 procent gaf andere twijfelachtige onderzoekspraktijken toe met inbegrip van “nalaten gegevens te presenteren die in tegenspraak waren met een eigen vorig onderzoek” en “observaties of meetgegevens uit analyses weglaten gebaseerd op een onberedeneerd gevoel dat ze onjuist waren.”

    In enquêtes die vroegen over het gedrag van collega’s, kende 14 procent iemand die gegevens had verzonnen, vervalst of gewijzigd en tot 72 procent kende iemand die andere twijfelachtige onderzoekspraktijken had gepleegd.

    Wangedrag werd het meest frequent gemeld door medische onderzoekers, wat suggereert dat commerciële druk misschien extra druk op hen uitoefent om de juiste resultaten te behalen.

    Daniele Fanelli, van de Universiteit van Edinburgh, die het onderzoek uitvoerde, is van mening dat hoog profiel gevallen zoals dat van Hwang Woo-suk, de Zuid-Koreaanse wetenschapper die in ongenade raakte voor het fabriceren van menselijke stamcel gegevens, minder ongebruikelijke zijn dan algemeen wordt aangenomen.

    “Toenemende bewijzen suggereren dat bekende fraude slechts het topje van de ijsberg is en dat veel zaken nooit ontdekt zijn”, zei hij.

    http://www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/science/sciencenews/5438844/Scientists-faking-results-and-omitting-unwanted-findings-in-research.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.