Advertentie

Het graancirkelseizoen is geopend!


Wellicht behoor jij tot de mensen, die nog steeds geloven dat graancirkels gemaakt worden door een stelletje lamlendige studenten, die na het drinken van een paar kratten bier, houten latten onderbinden om vervolgens -in het pikkedonker- patronen in het graan te gaan maken..

Wees gerust: we nemen je dat niet kwalijk. Wanneer  je jouw informatie via de reguliere media tot je krijgt, is het zelfs zeer onwaarschijnlijk dat jij blanco tegenover graancirkels KUNT staan.. En dat is nou precies de reden, dat wanneer je het over doofpotten hebt, dit onderwerp daar ZONDER ENIGE TWIJFEL ook bij hoort!

Inmiddels is het ‘graancirkelseizoen 2009’ van start gegaan. (Om de heel eenvoudige reden dat op een kale akker natuurlijk geen graancirkels kunnen verschijnen..). De koolzaadvelden komen in bloei en de eerste graancirkelwaarnemingen zijn gedaan. 

Graancirkels worden onderzocht door zeer erudiete wetenschappers en al deze mensen komen tot de conclusie dat graancirkels niet zomaar de figuren zijn, die ze wellicht lijken. Wist je dat er zelfs wetenschappelijk bewijs is, dat graancirkels niet door mensen gemaakt zijn..  De Nederlander Dr. Eltjo Hazelhoff was een van de eersten die erin slaagde het bewijs te leveren voor deze stelling. In oktober 2000 werden Dr. Eltjo Haselhoff’s bevindingen gepubliceerd in het wetenschappelijk blad ‘Physiologia Plantarum’. Maar ook de Amerikaanse Dr. William Levengood heeft veel baanbrekend werk gedaan op dit gebied en ook hij komt tot dezelfde conclusies.. Kijk zelf op de site van het Amerikaanse BLT-researchteam. HIER

Drs. Janet Ossebaard (foto) en Ir. Bert Janssen zijn 2 Nederlandse graancirkel-toponderzoekers.
Drs. Janet Ossebaard (foto) en Ir. Bert Janssen zijn 2 Nederlandse toppers op het gebied van graancirkel-onderzoek.

Ook de 2 wereldberoemde, wetenschappelijk geschoolde Nederlandse graancirkelonderzoekers die nog dagelijks met graancirkels bezig zijn,  kunnen je vertellen over dit grensverleggende fenomeen. We hebben het dan over Drs. Janet Ossebaard en Ir. Bert Janssen. Beiden hebben een ongeschonden reputatie op het gebied van het pioniersonderzoek rondom het fenomeen graancirkels. Ze houden zichzelf niet voor de gek, maar staan open voor ont-dekkingen. Deden onze kranten en TV dat maar. BNN, Veronica, VPRO waar blijf je?

Waarom zouden de reguliere media de graancirkels dan ontwijken?

Zeg jij het maar! Omdat het allemaal hoax-en zijn? Natuurlijk zitten die er ook bij, maar de verschillen tussen deze door mensenhanden gemaakte cirkels en de cirkels die werkelijk onze verbijstering wekken, zijn te groot. Afgezien van het genoemde wetenschappelijke bewijs, moet je niet vergeten dat er ook té veel normale, nuchtere mensen zijn, die graancirkels hebben zien verschijnen, slechts enkele uren nadat ze een stuk land voorbij gereden waren. Dáár waar toen nog niets te zien was lag dan plotseling een cirkel met een wiskundige precisie die zijn weerga niet kent.

Waarom kun je als krant niet gewoon jezelf, mét je lezers afvragen wat dit nu zijn? Ben je dan bang?

Ben je dan bang als hoofdredactie om door je uitgever op het matje te worden geroepen, om de vraag te beantwoorden waar je nu weer mee bezig bent?…

Wat is er nou niet mooier voor een krant om neutraal te berichten over de waanzinnig fascinerende verschijningen van de meest ingenieuze graancirkels elke zomer? Zeg jij het maar.. Waarom kun je als krant niet gewoon jezelf, mét je lezers afvragen wat dit nu zijn? Ben je dan bang? Ben je dan bang als hoofdredactie om door je uitgever op het matje te worden geroepen, om de vraag te beantwoorden waar je nu weer mee bezig bent?… Zeg jij het maar.

Het enige dat ik je kan zeggen, is dat ik weer loop te popelen om ELKE DAG even te kijken op de site van de Engelse Cropcircle Connector, die zeer nauwkeurig en vol vuur, verslag doet van de nieuwste graancirkels. Van over de hele wereld overigens. En het is werkelijk te vergelijken met een heel spannend boek dat je dan als het ware dagelijks gepresenteerd krijgt. HIER is de site van de Cropcircle Connector. Zet hem eens een zomer bij je favorieten..

12 Augustus, de meest fascinerende graancirkel tot dan toe wordt ontdekt bij Milk Hill in Wiltshire. 300 meter doorsnede en 409 cirkels en cirkeltjes.
12 Augustus 2001, de meest fascinerende graancirkel tot dan toe wordt ontdekt bij Milk Hill in Wiltshire. 300 Meter doorsnede en 409 cirkels en cirkeltjes. (Kijk naar de afmetingen van de mensen in het midden!)

Door mensenhanden gemaakt?

Wat dacht je van deze graancirkel bijvoorbeeld, de beroemde spiraal die verscheen op 12 Augustus 2001. Een graancirkel met een doorsnede van 300 meter (!) op een zachtglooiende heuvel, bestaande uit maar liefst 409 grotere en kleine cirkels. Adembenemend, dát zul je toch met me eens zijn..? Door mensenhanden gemaakt..? Ik dacht het niet. Want hier ben je, zeker op de zachtglooiende heuvel, weken mee bezig, met gps, metingen, etc etc. Het is gewoon écht eenvoudiger van een andere verklaring uit te gaan ;-))

Eigen ervaringen

In Juli en Augustus 2008 heb ik zelf het genoegen gehad voor het eerst van mijn leven rond te lopen in veel graancirkels, o.a. bij het beroemde Engelse plaatsje Alton Barnes, midden in Wiltshire. Op het moment dat ik daar was, waren er -kort na elkaar- maar liefst 4 (!) nieuwe graancirkels ontdekt, waarvan de beroemde zwaluwenformatie er één van was.

Het mysterieuze landschap van Wiltshire is tekenend voor de vele vraagtekens die het graancirkelfenomeen nog omringen. Het kwam ineens bij me op, dat het wel apart is, dat juist in deze omgeving de historische bewoners van Wiltshire, ook bezig zijn geweest met bijzondere activiteiten. Want dicht bij elkaar vind je het plaatsje Avebury, dat omringt is door enorme stenen, die door mensen zijn opgericht. Stonehenge ligt op nog geen steenworp afstand van Avebury en ook de mysterieuze berg Salisburry Hill is vlak in de buurt te vinden. De pré-historische graftombe van West Kennet Long Barrow is daarbij ook nog eens een markant punt in het landschap. Neem  maar eens een kijkje op GoogleEarth om deze namen te localiseren.

KIJK ZELF!

Wanneer je een klik voelt bij dit fenomeen, kan ik je alleen aanraden je er meer in te verdiepen. Zo gaat het namelijk bij alle mensen die dit fenomeen onder ogen krijgen. Je wordt er plotseling door gegrepen, wilt er alles van weten en ineens ben je in de ban van de cirkels.. Een transformatief proces als gevolg van jouw focus op de cirkels is niet uitgesloten, als-u-begrijpt-wat-ik-bedoel?

Het bijzondere is overigens dat graancirkels qua vorm, steeds meer gaan afwijken van cirkels. Meer dan 10 jaar geleden is in diverse channelings voorspeld dat de graancirkels complexer zouden gaan worden, en dat is -op zijn zachtst gezegd..-  inderdaad gebeurd! Kijk zelf eens op je gemak naar dit fenomeen in deze YouTube, alsof je in een 8 minuten durende rit door het Engelse landschap een volledige blik krijgt op alle fenomenale graancirkels van 2008:

Graancirkels een energetisch fenomeen.

Mocht je in staat zijn een presentatie van Bert Janssen bij te wonen over graancirkels, dan raad ik je dat ten zeerste aan. Bert is door zijn universitaire, wiskundige achtergrond, in staat de graancirkels op een machtige wijze te duiden. Ze vormen voor hem een schatkamer aan wiskundige informatie, die hem na 8 jaar onderzoek, het afgelopen jaar een belangrijke ontdekking bracht, een barriére deed doorbreken. Hier is de site van Bert Janssen en ik raad je aan er even de tijd voor te nemen, want dat is het meer dan waard!

Het standaardwerk voor iedere graancirkel-geïntresseerde.
Het standaardwerk voor iedere graancirkel-geïntresseerde.

Eén tipje van de sluier?

Wat Bert ontdekte was het volgende: Wanneer je een cirkel wilt maken met een omtrek die gelijk is aan die van een vierkant, de 4 zijden opgeteld dus, dan is hier geen enkele wiskundige formule voor om dat te doen, om dat te berekenen. Het is een wiskundig raadsel hoe je deze 2 zaken met elkaar kunt matchen. Dit fenomeen wordt ‘Squaring the Circle’ genoemd.

Bert Janssen ontdekte vorig jaar dat via de Graancirkels wel 3 manieren te deduceren zijn, die aantonen, dat ‘Squaring the Circle’ op een wel heel praktische wijze kan . En.. heel simpel! Wauw.

Maar er is natuurlijk veel meer te vertellen over het fenomeen graancirkels. In de vorige paragraaf lichtte ik je al in over het feit, dat in de directe omgeving van de graancirkelverschijningen ook historische, door mensenhanden vervaardigde, momumenten staan. Is dat toeval dat die zo dicht bij elkaar staan? Hyper’moderne’ graancirkels en historisch, archeologische plekken.

Kennelijk niet, want er zijn door veel sensitief gevoelige mensen duidingen gedaan van energiën die deze historische plekken, maar ook de  graancirkels omringen. Vanuit dat gezichtspunt kun je dus concluderen dat de energie, op basis waarvan de historische bewoners van Wiltshire hun  monumenten bouwden, ook de ‘graancirkelmakers’ worden getriggerd.

In dit verband kan ik je het standaardwerk aanraden dat  dit facet van graancirkels belicht. Het is het boek ‘Cropcircles Revealed’ van de auteurs Judith Moore (medium) en Barbara Lamb. De afbeelding van dit boek zie je hierboven. Nog te bestellen via Amazon.com.

Judith Moore heeft overigens als medium met de Nederlander Johan Keijser ook een aantal graancirkels gekozen voor een ‘duiding’. De informatie hebben zij samengebracht in het boek ‘De Taal van Graancirkels’. HIER is de website van Johan Keijser en kun je meer lezen over dit grensverleggende boek.  Het is werkelijk van een heel bijzondere orde wat Judith over graancirkels doorgeeft. Ook dáár geldt voor mij  weer dat het eenvoudiger is dit fenomeen te laten bezinken bij mezelf, dan mijn hakken irrationeel in het zand te zetten en weerstand te bieden..

Maar ook onze eigen graancirkelkunstenaar Janosh ken je natuurlijk. Wist je überhaupt dat zijn prachtige kunstwerken gebaseerd zijn op de graancirkels en de boodschappen die áchter, of beter: IN de geometrie ‘getoond’ worden? We schreven hier op WantToKnow al een stuk over het werk van Janosh. Kijk HIER.

En dan was er het fenomenale geval van de graancirkel die in Juni 2008 ontdekt werd en het getal Pi blijkt te herbergen.. Is het geen fantastisch verhaal? Realiteit vanuit een andere dimensie..? Kijk hier naar de cirkel en hoe hij op ingenieuze wijze het getal Pii bevat, tot aan de 3 randbollen.

Graancirkels zijn nog steeds met raadsels omgeven, maar wie goed kijkt en voelt, ziet steeds meer. Niet alleen in de graancirkels, maar daarnaast ook in de wereld om hem heen.

De oorspronkelijk graancirkel van Barbury Castle, 100 meter doorsnede.
De oorspronkelijk graancirkel van Barbury Castle, 100 meter doorsnede.

Het getal Pi in een graancirkel!

 

Het plaatje compleet, inclusief komma!
Het plaatje compleet, inclusief komma!

Het graancirkelfenomeen belooft ook dit jaar 2009 weer een bijzondere vlucht te maken en het lijkt erop dat graancirkels met ons mee-evolueren, met de toenemende energiën in de wereld ook hun hogere wiskundige boodschappen aan ons overdragen.

Het wordt tijd dat een groter deel van de mensheid met interesse en focus dit fenomeen de plaats geeft die het verdiend. De majestueuze presentatie van graancirkels in een maagdelijk graanveld doen iedere bezoeker versteld staan.

Vorig jaar op 8 Augustus beleefden we het 8-8-’08-fenomeen en alsof de ‘graancirkelmakers’ deze dag wilden illustreren met een schitterend lemniscaat, waar een ‘8’ in feite toch voor staat, werd deze graancirkel in het veld geplaatst. Commentaar overbodig, hier past alleen maar STILTE. Maar geniet in die Stilte!

8 Augustus 2008, Milk Hill Alton Barnes Wiltshire
8 Augustus 2008, Milk Hill Alton Barnes Wiltshire
Elk stipje is een mens..
De mens teruggebracht tot juiste proporties..?

20 gedachten over “Het graancirkelseizoen is geopend!

 1. De echte graancirkels zoals in dit artikel, worden opgebouwd in twee fases. In de eerste fase wordt er een “blauwdruk” van energie geprint in de aarde, lang voordat het graan begint te groeien. Als het graan dan hoog staat, volgt een kleine lichtgevende robot deze print in de aarde, en bewerkt het graan in snel tempo waardoor de eigenlijke graancirkel ontstaat. Het daarop volgend jaar is deze “blauwdruk print” van energie in de aarde, nog steeds enigszins te zien in het opkomend graan. BRON: De Grijzen, zonen van de God JaHWeH.

 2. Mooi stuk weer Guido!
  Ik zou dolgraag eens een keer irl in een échte graancirkel staan. Gewoon voelen wat het doet.

  Jammer dat het niet veel in Nederland voorkomt, dan zou ik toch naar Engeland af moeten reizen.

 3. fijn om ze te schrijven hoor! dankjewel!
  hou gewoon de cropcircleconnector in de gaten en de sites van Janet en Bert. het is alsof je erbij bent. En inderdaad: gewoon een keer gaaaaaaan! (‘gewoon’)

 4. Mooi artikel!!!
  Ik heb zelf een keer in een graancirkel gelegen. Een jaar of 4 geleden denk ik. Die cirkel lag bij Oss in de buurt, in Brabant. Het grappige was, dat ik tijdens een meditatie die graancirkel had gezien. Ik wist alleen niet waar die zou komen. Binnen een week lag hij in Oss. Ik woon zelf in Den Bosch, dus ben er naar toegegaan. Ik heb daar misschien 5 minuten in gelegen. Het voelde heel vredig en ontspannen. Maar toen ik eruit kwam, was ik al mijn energie kwijt en ik had een grote bult op mijn pols, die er een half jaar heeft gezeten. Een week voor dat die cirkel daar kwam, heeft iemand daar in de buurt een grote zilveren schijfvormige UFO gezien. Het was een man die helemaal niet in UFO’s geloofde, maar sinds die ervaring wel. Ik heb meerdere keren tijdens meditaties graancirkels gezien, die dan ook in Nederland verschenen. Maar dat gebeurt niet meer en de cirkels komen in Nederland ook heel weinig meer voor. Jammer hoor, want ik vind het een gewelig fenomeen.

 5. Ik had net gelezen over die cirkeldag van Oroloro…grappig dat je die link nu post, Guido.

  In de nieuwste Happinez staat een interview/artikel met Janet Ossebaard. Mooi dat het graancirkelfenomeen in een dergelijk blad staat. The more, the merrier. 😉

 6. Wanneer je dit leest is het boek van Johan Keijser en Judith Moore een aanrader. (zie het artikel) Of, zoals dat dan heet… Een MUST.. (Dat klopt wel, maar het klinkt zo ‘heftig’, toch..? ;-))
  Het lijkt telkens alsof ik opnieuw het verhaal ga uitleggen. Dat is niet erg, maar het voelt alsof je mensen eens aan de kraag mee wilt trekken. Dat dat geen zin heeft, weet ik ook. Maar ieder gaat zijn weg.

 7. mooi he die van 8-8-2008 bescherming tegen negatieve invloeden

  valt ook mooi samen met het 8-8-08 ritueel van afgelopen jaar wat stond voor het transformeren van de derde dimentie, ik geniet nog steeds van de plek waar ik het riteel gedaan heb er is daar nu een energie kolom waar ik echt heerlijk tot mezelf kom

  @wil grappig dat je dat zegt dat je al van te voren wist dat ie zou komen doet me denken aan infrarood waarmee ze ook al van te voren te zien zijn, mooi stukje intunen dus

 8. Iemand heeft een via een channeling voor mij gevraagd hoe dat kan. Want ik snapte dat zelf niet. Alles is energie, ook een bepaalde planning. Ik zou een soort attenne hebben die dat oppikt. Dat klopt wel. Ik heb ook een tijd voorspellende dromen gehad van vliegtuigongelukken die zouden gebeuren. Die gebeurden dan ook binnen een week. Ik wist nooit welk vliegtuig en waar, dus ik kon er niets mee. Ik werd er alleen heel nerveus van. Ik heb toen gevraagd, ook via een channeling, of dat mocht stoppen. Dat heeft geholpen, ik heb het nooit meer gehad.

 9. zeker een mooi artikel

  @ C Mooi stuk weer Guido!
  Ik zou dolgraag eens een keer irl in een échte graancirkel staan. Gewoon voelen wat het doet.

  Jammer dat het niet veel in Nederland voorkomt, dan zou ik toch naar Engeland af moeten reizen.

  Posted by C. | april 24, 2009, 16:14

  Die energie zou ik ook zeker eens willen voelen en te midden in een graancirkel willen staan… eigenlijk gezegd moet ik wellicht wel lachen om mensen die nog steeds geloven dat graancirkels gemaakt worden door een stelletje lamlendige studenten, die na het drinken van een paar kratten bier, houten latten onderbinden om vervolgens -in het pikkedonker- patronen in het graan te gaan maken..

 10. @Monique, als je de kans krijgt, plan een vakantie aldaar. Onvergetelijk, indrukwekkend, mysterieus, fascinerend. Om maar eens een paar termen te gebruiken!
  Dank voor je compliment!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.