Advertentie

500 Medicijnen uit de handel in VS..!


 

Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA),

haalt meer dan 500 medicijnen uit de handel.

x

St. Louis Post / 3 maart 2011 / origineel artikel

vertaling@Jan Smith voor Wanttoknow.nl

x

De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit ‘FDA’, heeft woensdag 2 maart bevolen dat meer dan 500 medicijnen tegen verkoudheid, hoestklachten en allergieën uit de handel worden genomen, omdat ze nooit door de autoriteiten werden beoordeeld op hun veiligheid en effectiviteit.

“We weten niet wat erin zit, of ze wel goed werken en hoe ze worden gemaakt,” zei Deborah Autor, directeur van het onderzoeksbureau op het gebied van medicijnen van de FDA, tijdens een telefonische persconferentie op woensdagochtend.

Autor zei overigens ook dat het bureau niet gelooft dat de actie veel invloed zal hebben op patiënten en artsen omdat er vele andere medicijnen op de markt zijn die wel FDA-goedkeuring hebben gekregen. FDA officials zeiden dat ze niet weten hoeveel patiënten de medicijnen die nu uit de handel worden gehaald, gebruiken.

Maar van de meeste patiënten wordt aangenomen dat ze de in de drogisterij vrij verkrijgbare middelen gebruiken, in plaats van via een recept van de huisarts. Juist die vrij verkrijgbare middeltjes worden nu door de actie verwijderd.

Je bent wat je eet.. 20% Van de inwoners van de VS gebruikt medicijnen; hoeveel stelt dat aantal van 500 verschillende medicijnen voor..?

In 2008 vaardigde de FDA een besluit uit waarin staat dat vrij verkrijgbare medicijnen niet mogen worden toegediend aan kinderen onder de 2 jaar omdat er sprake zou zijn van mogelijk schadelijke bijwerkingen en omdat de middelen nauwelijks werkten.

Volgens de FDA zijn de medicijnproducenten vanaf dat moment op hun producten gaan vermelden dat ze niet door kinderen jonger dan 4 jaar mochten worden ingenomen. De FDA officials zeiden afgelopen woensdag ook dat ze geloofden dat de middelen tegen hoest en verkoudheid die nog wel vrij verkrijgbaar blijven veilig zijn wanneer ze volgens de bijsluiters worden gebruikt.

De actie tegen deze groep medicijnen is de laatste in een campagne van de FDA om niet goedgekeurde medicijnen uit de handel te halen. Sinds er in 1962 een federale wet werd aangenomen, zijn inmiddels al vele honderden, zo niet duizenden medicijnen tegen het licht gehouden voor wat betreft hun veiligheid en effectiviteit. De meeste medici hadden er geen idee van dat ze ongecontroleerde medicijnen voorschreven.

Sinds 2006 hebben de autoriteit 16 andere groepen van niet goedgekeurde medicijnen uit de handel gehaald. Maar de middelen tegen verkoudheid , hoest en allergieën vormen tot nu toe wel de grootste groep die deze maatregel treft.

Onder deze medicijnen zijn onder andere de middelen met de naam Cardec, Lodrane, Organidin en Pediahist. Zo’n 27 verschillende ingrediënten vallen onder de lijst van de verboden middelen. Van de  meeste producten neemt men aan dat ze in de Verenigde Staten worden geproduceerd.

Het onderzoeksbureau van de FDA heeft uitgebreide informatie  gepubliceerd op haar website.

FDA officials zeiden nogal verontrust te zijn door de toepassing van sommige ingrediënten die dezelfde zijn als de eerder uit de handel genomen middelen waarvan was aangetoond dat ze wel degelijk schadelijke gevolgen voor jonge kinderen veroorzaakt hebben. En sommige meiddelen werden, naar nu is gebleken, voorgeschreven aan kinderen die nog maar net een maand oud waren.

Het bureau gaf toe dat er rapporten zijn waarin melding wordt gemaakt van problemen met de betreffende medicijnen, zoals slaperigheid, doofdheid en irritaties, maar de gegevens waren naar eigen zeggen nog onvolledig.

Klik HIER voor de volledige lijst van verboden merken en medicijnen.

6 gedachten over “500 Medicijnen uit de handel in VS..!

 1. Welke medicijnen hebben ze dan verboden?
  Alternatieve misschien. Daar is van bekend dat de werking niet wetenschappelijk te bewijzen is door de gewone wetenschap.
  Ik wordt altijd een beetje achterdochtig bij zulke dingen. Alleen medicatie tegen allergie en verkoudheid en zo?
  En al dat andere vergif dan. Misschien heb ik het niet helemaal begrepen maar ik ben niet echt overtuigd van de voordelen voor de gebruikers.

  1. Je slaat de spijker op zijn kop SELENE. De gewonde wetenschap is niet in staat alternatieve (eigenlijk natuurlijke en energetische) geneesmiddelen te bewijzen.
   Dat betekent niet dat het niet werkt en effectief is, want dat is empirisch vaak genoeg bewezen. Maar als de gewone wetenschap er niets van snapt ligt het wellicht aan hun manier van denken.
   Ik wordt ook wel achterdochtig als de FDA iets beweert. Ze hebben notabene teveel medicatie goedgekeurd die achteraf schadelijk en/of levensbedreigend bleek te zijn.
   En dan duurde het nog 50 jaar voordat ze het verboden.
   Maar laten we er maar van uitgaan dat ook de FDA kritischer wordt t.a.v. van al die chemische medicijnen. Nou het RIVM nog….

  2. Selene, onderaan het artikel heb ik de link naar de volledige lijst geplaatst.

  3. Hallo Selene

   Jammer dat die lijst niet in het Nederlands is.
   Maar toch even mijn reactie.
   Vroeger moesten de mensen met kruiden werken,om dat ze een huisarts niet konden betalen.En voor iedere ziekte heeft God een kruit gemaakt.
   Maar weet je waarom de wetenschap dit afkeurt,nu ik wel om dat de Farmaceutische industrie er dan niet aan verdient dat is de enige redenen.
   Ik zou zeggen ga eens op internet kijken en typ dan eens in http://www.lenkei.nl
   Dat boek heet Censuur wat u niet mag weten over uw gezondheid van Dr Gábor Lenkei.
   Ik heb het bij de boekenwinkel besteld en je weet niet wat je leest.
   Zo wil America hebben dat de EU iets tekend zo dat de mensen geen kruidentuintje meer mogen hebben.Op straffen van een fiks geld bedrag.maar dat bepaal ik zelf en niet America.En ik weet dat Homeopathie en andere kruiden geneeskunde op planten gebied wel degelijk werkt.

 2. je schrikt wel als je die lijst van medicijnen ziet ..en dan leest dat baby s al die rommel ook krijgen , en begrijp niet dat er mensen via internet pillen kopen
  je weet toch dat je beduveld wordt ,,
  Kreeg een paar jaar geleden een pijn stiller van de internist ,,keek expres niet op de bijsluiter ,,dus een pil ,,,een paar min later klapte ik zo op de grond .huis arts zei ,probeer het nu 3 weken ,,,niet dus .
  Maar we leven ook in een moeilijk wereld waar heel wat op je afkomt en mensen
  uit hun doen raken ,,heb vaak medelijden met de hard werkende mensen ,ze hebben
  zo n druk leven .
  vroeger mocht je als vrouw niet werken ,,ging je even naar de bakker enz ,,kwam je iemand tegen ,even een praatje ,,je kind kwam uit school ,,een kopje thee met een koekje ,,het was toch veel beter ,,tijd voor elkaar .

 3. heel veel medicijnen zijn niet getest
  het is vaak gewoon vergif
  alternatief weet dat die al eewuen gebruikt worden zoniet al duizende jaren
  maar omdat er ergens iemand het (zichzelf) moest bewijzen is de pillen handel ontstaan
  vaak is de bijwerking erger als de kwaal,
  het grote
  probleem bij mensen is dat ze geen tijd nemen om beter te worden, een pil en morgen weer aan het werk, tja…….
  de mens heeft niets over voorzichzelf, ja het is zo erg dat ze meer over hebben voor hun auto dan voorzichzelf. de auto gaat regelmatig naar de garage en moet steeds tanken

  wordt eens wakker, en mensen die het druk hebben besef eens dat ze dat zelf doen

  groet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.