Advertentie

De Yup en de Schaapsherder..


Een herder hoedt zijn kudde schapen op een veld ver en verlaten als hij een blinkend nieuwe BMW 645 cabrio in een stofwolk ziet naderen.

De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een bril van Ray Ban en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopt en leunt uit het raam. “Als ik jou precies vertel hoeveel schapen jij hebt, krijg ik er dan eentje van je?” vraagt hij aan de herder. De herder kijkt de yup aan en zegt: “ok, waarom niet”.

De yup trekt onmiddellijk zijn laptop van Dell op schoot en verbindt deze via bluetooth met zijn mobieltje van KPN. Hij maakt een GPRS verbinding met Internet, surft naar een website van NASA en selecteert een navigatie systeem om zijn exacte positie te bepalen.

Hij stuurt vervolgens de data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scant en hem een ultra scherpe foto stuurt. De yup opent Adobe Photoshop en stuurt de foto naar een laboratorium in Hamburg dat hem na enkele seconden een E-mail stuurt op zijn Palm Pilot met de bevestiging dat de foto is bewerkt en opgeslagen.

Via een ODBC connectie maakt hij verbinding met een MS-SQL database en in een sheet van Excel met honderden ingewikkelde formules laadt hij alle data via de E-mail van zijn Blackberry. Na enkele minuten genereert het programma een antwoord van 150 pagina’s in kleur en de yup drukt deze af op zijn mini HP laserjet.

Hij kijkt de herder aan en zegt: “Je hebt exact 1586 schapen”.

“Dat klopt”, zegt de herder, “je mag dus een schaap uitzoeken”. De yup stapt uit, zoekt een dier uit en doet hem in zijn achterbak.

Dan zegt de herder: “Hé, maar mag ik nou eens iets vragen? Als ik jouw beroep raad, geef je dan m’n dier terug?”

De yup fronst de wenkbrauwen, denkt even na en zegt: “Ok, waarom niet” . De herder zegt: “Je bent een topmanager”.

“Ongelooflijk”, zegt de yup, “hoe weet je dat”.

“Nou, da’s helemaal niet zo moeilijk”, zegt de herder, “je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft, je stelt een vraag waar niemand op zit te wachten en je wilt betaald worden voor het antwoord, terwijl ik dat antwoord al weet.

Bovendien begrijp je niets van mijn werk. Dus geef mijn hond terug…”

x

En… Over ‘ezels’ gesproken..!

x

19 gedachten over “De Yup en de Schaapsherder..

 1. @ Admin

  Off topic:
  Allereerst complimenten met de nieuwe layout, maar..
  wanneer ik mij nu met deze nieuwe layout wil abonneren op een bepaalde specifieke feed (zoals deze dus) krijg ik ipv een overzicht van recente reacties op de desbetreffende feed een overzicht van reacties op ALLE onderwerpen. Maw: specifiek abonneren op een feed werkt bij mij nu niet meer.(Ik gebruik Sage als RSS-reader)Recente reacties worden nu moeilijker te volgen voor mij, is daar nog iets aan te sleutelen?

  1. Tja, ook van mij compliment voor de layout, maar geldt ook voor mij, het is bijvoorbeeld te scherp aan de ogen bij het lezen van artikelen, en ook de volg de reacties feed vind ik persoonlijk niet direct overzichtelijk.

  2. Hi Wattenstaafje. Op de site bevinden zich een aantal feeds. Artikelen feeds, Dossier feeds en Reacties feeds.

   De reacties feeds heb je in twee smaken.
   De eerste toont alle reacties op de site en is te vinden onder de URL http://www.wanttoknow.nl/comments/feed/

   Met de tweede kun je een specifieke artikel comment feed volgen en deze feed vind je altijd door http://www.wanttoknow.nl/artikeltitel/feed/ te gebruiken of natuurlijk de handige linkjes in de specifieke artikelreacties zelf.

   Ik vermoed dat je via je RSS programma per ongeluk de url hebt geselecteerd naar de comments/feed/ ipv de specifieke. Loop daarom altijd even de url na in je rss programma als je problemen ondervind om te kijken of het daar aan ligt. Er komt in ieder geval meer info op de help pagina over het gebruik van de feeds en een lijst van de beschikbare feed url’s.

  3. Hi Mosa 5D. Bedankt voor je complimenten en bedankt voor je feedback. Wat betreft de feed linkjes. Ik heb bewust voor de locatie gekozen om het onder de aandacht van de mensen te brengen. Er werd weinig gebruik van gemaakt terwijl het zo’n handige methode is om op de hoogte te blijven van nieuwe reacties. de locatie zal over een tijdje wijzigen denk ik. Bedankt voor de input en mochten er nog opmerkingen of vragen zijn dan kun je altijd mailen naar Guido of mij zodat het niet tussen de reacties verdwijnt. webmaster@wanttoknow.nl

  4. Ja, mooi aangepast! Ook mooi dat je nu de reactie op de reactie direct onder de betreffende reactie ziet, bij het reageren.

   Nog een verzoek aan de beheerder: Kunnen er op de homepage weer de 10 laatste reacties zichtbaar worden gemaakt i.p.v. 5. De regels kunnen wat mij betreft dan teruggebracht worden naar 1 en de gravatar kan wat kleiner in beeld. Dat geeft toch voldoende informatie over de reactie.

   En nog een ander verzoek: Zouden wat meer reageerders to the point willen blijven, niet zoveel onnozele ballast willen toevoegen en wat minder persoonlijk gemekker naar elkaar blijven gooien! Dat zou deze site ten goede komen! (Benieuwd wat voor kritiek hier op komt…. 😉 )

  5. Hi Flits. Layout/Usability/Design/Gebruikers/AB-testing/UI… afwegingen afwegingen 😉
   Ik waardeer je feedback en zal deze uiteraard meenemen in mijn beslissingen voor de toekomst. Wellicht een tussenoplossing 😉 We gaan het zien. Feedback kun je altijd sturen naar webmaster@wanttoknow.nl of gewoon via ons contact formulier.

  6. het enige positieve vind ik wat een beter overzicht geeft is de reacties comments nu op de home page bovenin vermeld staan en geeft een beter overzicht, en de kleine kolom rechts op de artikelen met Home, favoriet, help en contact…. De witte achtergrond is zeer scherp aan de ogen wat niet prettig leest en brengt mogelijk voor meer lezers hoofdpijn met zich mee, na een tijdje ….

   Groet,

  7. Op de GALAXY TAB en op de GALAXY S draait WTK als een zonnetje, lekker snel met inlezen, draait veel sneller dan de vorige versie, proficiat!

  8. Bedankt Paul. WTK Tablet versie en smartphone versie staan op de planning in overleg met Guido natuurlijk 🙂

 2. Hi Mosa, de vorige wanttoknow versie had ook een witte achtergrond bij de hoofdtekst. Eigenlijk hebben alle versies altijd een witte achtergrond gehad bij de teksten. Dus dit probleem moet je altijd gehad hebben met wanttoknow en ook andere sites zoals de volkskrant, independent, telegraaf, nrc etc. Ik denk niet dat we dit aan gaan passen, wellicht helpt het om je scherm-brightness iets lager te zetten als je hoofdpijn krijgt bij het lezen anders weet ik het ook even niet. Bedankt iig voor je reactie.

  1. @wantToKnow Admin
   dit is een stuk witter dan de vorige versie, en dan het lichte grijs verscherpt het beeld voor de ogen nog eens extra, en geld meer met mensen die brildragend zijn, wat het nog eens meer weerkaatst in het beeld….

  1. Het zou verboden moeten worden Selene, ik dacht dat jij rond deze tijd altijd op de open Satsang van de tennis club zat, met een goois glaasje witte wijn? Maar wat bedoelde je nou eigenlijk precies?

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Satsang

   Quote:

   ” Vooral Linda had tijdens de productiefase nog haar twijfels. “Ik vond het script een moeilijk proces. We hebben versie na versie gemaakt. En ik bleef maar aarzelen: is dit wel een film? Is het niet gewoon een lange aflevering van de serie?,” vertelt ze in Televizier.

   Opvallend genoeg bracht een bioscoopbezoek aan Sex and the City 2 uitkomst voor Linda. “Daar zag ik hoe het níet moet. De film leek helemaal niet op de serie. Ik wilde alleen maar zien dat Carrie en de rest Cosmopolitans drinken aan de bar, waarna Samantha een matroos oppikt. Niet dat ze met opvliegers op een kameel zit in Abu Dhabi.” ”

   http://www.primeurjagers.nl/d7711_linda_de_mol_twijfelde_lang_over_gooische_vrouwen_film.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.