Advertentie

Bekocht door een gewoon griepje..!


We kunnen onze ogen bijna niet geloven. Dit verhaal is van TROUW van vandaag en geeft duidelijk weer waar het bij de varkensgriep over gaat. Het verhaal over de griep is aangedikt, de WHO heeft puur op formele gronden een ‘pandemie’ uitgeroepen en daardoor meegeholpen aan het verspreiden van angst. Juist, het verspreiden van angst.

Het is te mooi om waar te zijn, zo lijkt het. Want laten we vooral wachten op de officiële reacties van de WHO, die nog onlangs met bedekte termen verklaarde dat verplichte vaccinaties eigenlijk onontkoombaar zijn. Het invallen van de herfst en het tevoorschijn komen van daarmee gepaard gaande griepverschijnselen, zou opnieuw aanleiding kunnen geven voor veel media om de angst weer aan te wakkeren en de Osterhauzen en Coutinho’s van deze wereld weer tevoorschijn te halen.

coutinhoDe strekking van het artikel hieronder is duidelijk, maar laten we vooral alert blijven. Alert op nieuwe ontwikkelingen. Naar ons idee is verplichte vaccinatie een ESSENTIEEL onderdeel van een ‘greep naar de macht’, om het zo maar even te noemen. En wanneer mensen hun gezonde verstand gebruiken, laten ze zich niet vaccineren, dát staat in ieder geval als een paal boven water. Nu de berichten steeds meer versterkt worden dat ook deze griep weer geen vat krijgt op ons, zal het ‘middel’ ZEKER veel heftiger zijn als de kwaal!

Wij van WantToKnow vragen ons alleen af waarom de WHO een maand geleden is gestopt met het officieel bijhouden van sterfgevallen van de H1N1-griep. Dát is en blijft vreemd. Een officiële instantie hoort NOOIT te stoppen om cijfers bij te houden en zéker niet daar waar het gaat om een hoogste alarmfase, een ‘pandemie’. Tenminste dat is in onze ogen in ieder geval zo, wanneer je je geloofwaardigheid niet wilt verliezen. Of wist de WHO toen al dat wij nu weten…?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bekocht door een gewoon griepje.

TROUW 14 Augustus 2009

Na de officiële mededeling dat de Mexicaanse griep ’maar een gewoon griepje’ is, voelen veel mensen zich bekocht. Het gevaar is in hun ogen maandenlang aangedikt door deskundigen en de media. De Leidse viroloog Louis Kroes vindt dat verwijt deels terecht.

’Heb ik het nou goed begrepen dat mensen met de Mexicaanse griep voortaan geen Tamiflu meer krijgen omdat de ziekte niet erger is dan een gewoon griepje?”, vroeg een verslaggeefster afgelopen vrijdag op een persconferentie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In haar stem klonk ongeloof door. Verontwaardiging zelfs. Inderdaad, luidde het antwoord van achter de microfoon. Mensen die verder gezond zijn, komen de griep meestal op eigen kracht te boven. Dan is het onzin om hen met de bijwerkingen van zo’n virusremmer op te zadelen. Reserveer de pillen liever voor risicogroepen, want die hebben ze echt nodig.

Wat is het beleid bij het RIVM m.b.t. publiciteit. Of zouden Osterhaus en Coutinho gewoon' achter hun pc en microscoop moeten blijven, tot écht noodzakelijk is. Publiciteit en volksgezondheid zijn een kwetsbare combinatie, zo blijkt
Wat is het beleid bij het RIVM m.b.t. publiciteit. Zouden Osterhaus en Coutinho gewoon niet achter hun pc en microscoop moeten blijven, totdat het écht noodzakelijk is dat ze publiekelijk verschijnen. Publiciteit en volksgezondheid zijn een kwetsbare combinatie, zo blijkt

Maar de geruststellende woorden leken in de hoofden van de aanwezige journalisten een soort kortsluiting te veroorzaken. De Mexicaanse griep was toch juist heel dodelijk, vooral voor jonge mensen? En er tekende zich toch een ongekende ramp af waar we ons tegen moesten wapenen met alle middelen, tot en met de 34 miljoen vaccins van minister Klink van volksgezondheid aan toe? Hoe konden die deskundigen achter de tafel dan ineens beweren dat het wel meeviel?

Eenzelfde irritatie is merkbaar bij sommige nieuwsconsumenten, geïnterviewd op camping of strand. „We zijn belazerd door het RIVM”, klinkt het hier en daar. En: „De overheid heeft veel te hevig gereageerd op de Mexicaanse griep. En die dure pillen en vaccins kunnen we nu natuurlijk weggooien.”

Tja, dat effect had je kunnen verwachten, reageert Louis Kroes. Hij is hoogleraar virologie in het Leids Universitair Medisch Centrum.

„Mensen zijn teleurgesteld. Na maanden vol waarschuwingen hadden ze een enorme climax verwacht. Die blijft uit. En dan krijg je het verwijt van een overreactie.”

Dat verwijt is voor een deel terecht, meent Kroes. „Er is de laatste tijd geen talkshow of nieuwsrubriek geweest waarin niet meerdere malen een van de bekende virologen is opgetreden. Zowel Roel Coutinho (RIVM) als Ab Osterhaus (Erasmus Universiteit) heeft diverse keren in alle grote talkshows gezeten. Kranten hebben hun voorpagina’s volgeschreven over de griep. Met zoveel publiciteit ontstaan er vanzelf spectaculaire verwachtingen.”

Lees het artikel evt. verder op deze link. HIER.

© Trouw 2009

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Sommige mensen zijn inderdaad woedend”, zegt media- en massapsycholoog Jaap van Ginneken. „Ze pikken het niet dat de Mexicaanse griep ineens meevalt.”

Voor een deel is dat te verklaren door de excessieve media- aandacht, denkt de deskundige. „Als een onderwerp voortdurend op televisie is, gaan mensen denken dat het heel belangrijk is. De nuance dat het ook zou kunnen meevallen, heeft dan de neiging om af te slijten.”

Dat is niet alleen de schuld van de tv of journalisten. Wetenschappers hebben soms ook zelf te veel gedaan alsof de ramp vrijwel zeker was. „Met een dreigverhaal krijg je meer aandacht en geld voor je vakgebied”, aldus Van Ginneken. „Daar komt bij dat de meeste mensen denken dat de wetenschap altijd 100 procent zekerheid biedt.” Terwijl ze dat juist níet biedt, vooral niet bij nieuwe griepvirussen; die zijn berucht onvoorspelbaar.

„Dan kun je elke avond twee ster-virologen op tv uitleg laten geven over zo’n griepvirus, maar dat zal maar heel beperkt aankomen bij een mevrouw op de camping die niet eens het verschil weet tussen een virus en een bacterie.”

De bijna-ramp leert ons kortom veel over de perceptie van wetenschap bij het publiek, stelt Van Ginneken. En over onze verwachting van de overheid. Het kabinet heeft namelijk niet voor niets uit voorzorg vaccins gekocht, in het volle besef dat die misschien overbodig zouden zijn. „We houden de overheid in toenemende mate verantwoordelijk voor ons levensgeluk. Als de ramp ernstig was geworden en er geen vaccin was geweest, zou dat de politiek zijn verweten.”

Bij dreigende rampen is het dus eigenlijk nooit goed: de overheid doet of te veel, of te weinig.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wie gezond is komt de griep op eigen kracht te boven

Het beleid rond de Mexicaanse griep is vorige week flink versoepeld. Verdachte patiënten worden niet langer standaard getest. En de behandeling met antivirale middelen (Tamiflu) wordt beperkt tot risicogroepen. De reden: patiënten die verder gezond zijn, komen de griep in veruit de meeste gevallen op eigen kracht te boven, zo leert de ervaring. De ernst van de symptomen valt vaak mee, al zullen wel meer mensen dan normaal ziek worden. Tot nu zijn in Nederland 1021 besmettingen gemeld.

15 gedachten over “Bekocht door een gewoon griepje..!

 1. http://www.telegraaf.nl/binnenland/4603715/__Tegenvalller_700_miljoen_door_griep__.html

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4604094/__Zorgverzekering_wordt_fors_duurder__.html?p=1,1

  Tja, de krant van “wakker Nederland” maakt het nu ook wel erg duidelijk. Ziet u het spel wat gespeeld wordt? Eerst angst opwekken zodat er animo ontstaat om te vaccineren bij ene grote groep onwetenden (daar wordt ook wel voor gezorgd, dat maakt de informatie op deze site wel overduidelijk).
  Dan wordt met ons belastinggeld onnodige vaccinaties aangeschaft (zonder ons te vragen of te informeren dat we onze eigen vergiftiging financieren in de vorm van een lucratief Russisch Roulette machtsspel!). Daarna betalen we nog een keer voor dezelfde vaccinaties (!) omdat dit op ons wordt verhaald in de verhoogde ziektekostenpremie maal 17 miljoen Nederlanders die niets merken van een tientje verhoging.

  Of nu toch wel lieve mensen? En het zieke van deze situatie is feitelijk nog wat erger: als er generieke middelen zouden worden gebruikt (zonder patent en dus veel goedkoper) dan blijkt dat de ziektekostenpremie juist drastisch omlaag kan…Zelfs ziekenhuisapotheken krijgen middelen vaak gratis of bijna gratis, zodat de farmaceut er weer voor zorgt dat de patient bij opname in het ziekenhuis weer precies dat herhaalrecept krijgt bij uw huisarts (die mogelijk ook gunstbetoon krijgt van de farmaceutische industrie, beïnvloedt wordt door artsenbezoekers en ‘na-scholing’ en misschien zelfs een stichting heeft opgezet om geld te kunnen blijven ontvangen van deze industrie).

  En alsof dat al niet genoeg is, betalen wij feitelijk ook nog eens de torenhoge ‘marketingkosten’ van de industrie, en is de feitelijke ‘Research and development’ juist minimaal. Het bedrog komt nu eindelijk aan het licht, nu ook zonder inval van de Inspectie van de Gezondheidsdienst waar eind 2008 bij dezelfde fabrikanten allerlei geheime overeenkomsten met artsen, wetenschappers en patiënten organisaties (ik verschreef me bijna, dan had er patenten organisaties gestaan!) naar boven kwamen…Gunstbetoon dus! Onafhankelijk onderzoek naar vaccinaties, misschien een idee?

 2. trefwoorden op google.

  zoilverwater zelf maken

  zilverwater innemen als je griep hebt is de oplossing als je geen tamiflu wilt met als zijn bijwerkingen. Ze zeggen niet doen want je word er grijs van, ja er zijn op deze aardbol 123 mensen die er grijs van zijn geworden. Maarf de meeste daarvan hebben dat opgelopen in het ziekenhuis door zilverdraad die men als hecht draad gebruikte. Ik ken 1 geval van een vrouw die er grijs van is geworden door dat ze iedere dag drie jaar aan 1 stuk innam. maar als je zoiets inneemt die dat dan met verstand. lees er eerst veel erover en kijk wat voor jouw het beste is.

  joreiki

 3. Mail on Sunday komt met een artikel over een gelekte brief van de overheid (agentschap voor de bescherming van de gezondheid), over een mogelijke link tussen een dodelijke zenuwziekte en de Mexicaanse griepvaccinatie.

  Op 29 juli is deze brief naar 600 neurologen gestuurd, waarin wordt opgeroepen waakzaam te zijn voor het Guillain-Barre syndroom, dat door het vaccin zou kunnen worden veroorzaakt.
  Dit syndroom valt het zenuwstelsel aan.
  De complicaties kunnen zijn: het onvermogen tot ademen, verlamming met zelfs dodelijke afloop.

  Waarom hebben de overheden in deze gevoelige kwestie geen openheid van zaken gegeven naar de bevolking toe?
  Zelfs wanneer dit vaccin wordt getest op kinderen en miljoenen andere mensen!
  Waar is de transparantie?

  Dit is het eerste grote signaal dat er zorg bestaat tot op de hoogste niveaus, dat het vaccin zelf ernstige complicaties kan veroorzaken.

  Dr. Thom Jefferson geeft toe dat de hulpstof squalene een potentieel aan bijwerkingen zou kunnen veroorzaken.

  Maar lees dit belangrijke artikel!

  Swine flu jab link to killer nerve disease: Leaked letter reveals concern of neurologists over 25 deaths in America

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1206807/Swine-flu-jab-link-killer-nerve-disease-Leaked-letter-reveals-concern-neurologists-25-deaths-America.html#ixzz0OMIuygSH

 4. zo,dat weten we ook weer.
  laten we nu die meneer zus en die meneer zo maar gewoon vergeten.
  het is wel duidelijk dat ze uit hun achterkant spreken
  met van voren een vreemd uiterlijk.
  de trouwe lezers van wtk weten er samen al veel meer en ook al langer vanaf, dus zijn ze met dit soort verhalen al heel heel veel te laat om ons nog wat wijs te maken.

 5. Het zal wel zo zijn dat we voor het moment in Nederland in slaap gesust worden, maar in de States blijven ze alert:

  Please watch the attached video.
  It explaines how we can hopefully stop the upcoming Swine Flu Vaccinations.
  Please share this information with all your friends, family and e-mail contacts!
  It could save their lives from the deadly Swine Flu Vaccine!
  Here is the video:
  http://www.youtube.com/watch?v=lSKVb9Qw5zE
  Here is the website:
  http://www.OperationFaxtoStoptheVax.com
  Stay healthy!

 6. Guido, zilver in (ruwe) metaalvorm is giftig IN het lichaam, zoals ook goud en andere metalen.
  Net zoals elke (ruwe) metaalvorm giftig is IN het lichaam.

  Echter is de ionen-vorm (colloidaal) van zilver/goud/platinum uiterst behulpzaam voor het lichaam, en tot nu toe zijn er geen bijwerkingen bekend.

  Colloidaal zilver is antibiotica, colloidaal goud is voor balans/emotie en colloidaal platinum voor immuunsysteem.

  Edgar Cayce heeft uitgevonden dat een correcte mix van colloidaal goud/platinum ons fysieke leven zou kunnen verdubbelen…

 7. @DingieM
  Lees onder Meneer Coutinho, wat is er mis met zilver?
  Door Guido augustus 19, 2009

  Posted by Droppie | augustus 19, 2009, 11:34
  Posted by Droppie | augustus 19, 2009, 23:53
  Posted by San | augustus 19, 2009, 23:56

  Ik ben het dus in deze met Guido eens.
  Verder kan Edgar Cayce theoretisch best gelijk hebben, alleen is het natuurlijk wel belankrijk de juiste praktische invulling aan het verhaal te geven. Zoals met alles…

  PS colloidaal zilver is in heel veel verschillende kwaliteiten te krijgen, incluisef wel schadelijke.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.