Advertentie

Geen ‘gevaccineer’.. Voorkóm gewoon dat je griep krijgt!


Voorkomen is beter dan genezen. Een oeroude volkswijsheid, waar we wellicht veel te weinig oor én oog voor hebben. We vertrouwen er in deze tijd van haasten vooral op, dat we tóch al beschermd zijn voor dit en dat. Voedsel behoort al lang niet meer tot onze basisprioriteit, omdat we, in de haast van het dagelijkse bestaan, de verantwoordelijkheid voor die voeding bij anderen hebben gelegd. Zoals bij de Unilevers van deze wereld, of.. in nog heftiger mate, nog dieper, bij de Monsanto’s van deze wereld..!

Het voorkomen van de griep, of dat nou een Aziatische Vogeltjes-, Mexicaanse Varkenskrulstaart-, of Spaanse we-gaan-er-allemaal-aan-angstgriep is, is natuurlijk altijd beter dan genezen. Gewoon opnieuw naar de basis kijken; het versterken van ons immuunsysteem.. En dan kijk je al snel naar onze voeding. Waar voeden we dat lichaam mee, dat de griep dreigt te krijgen. Een lichaam dat ons vertelt dat het ziek is, aandacht nodig heeft. De aandacht die het niet even niet, of véél te weinig kreeg!  Sophia vindt vaccineren tegen griep heel schadelijk is, veel erger dan ziek worden. En voor de meeste vaccins geldt dat die erger zijn dan de ziekte waartegen ze moeten beschermen. Vandaar dat ze onderstaand artikel schreef.

Gouden Era healingsHet woord is aan drs. Sophia Dijkhuis Vassiliou, alternatief genezer, schrijfster en intercultureel coach. Haar achtergrond ligt in het onderwijs en in de muziek; ze is afgestudeerd in Frans-Griekse letteren aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (Griekenland). 

Ze helpt o.a. buitenlandse mensen zich staande houden in een nieuw land, waarvan ze de taal en cultuur niet goed kennen. Steeds meer beseft Sophia, dat de problemen die deze cliënten hebben, vooral te maken hebben met het wennen aan het leven in een land, waarin een grote spirituele ontwikkeling gaande is. Zoals steeds meer democratie op de werkvloer, een steeds groter wordende eigen verantwoordelijkheid bij alles wat je doet (studie, werk, privé-leven), zaken doen zonder anderen als concurrenten te zien etc. zijn hiervan voorbeelden.

Maar dat is niet het enige wat ze doet. Haar nieuwe site ‘Golden Era’ vertelt veel meer over haar lichtwerk. (Neem eens een kijkje, HIER). Sophia: “De mensheid is aan het ascenderen: we worden in feite kwalitatief-intensere mensen, die zoeken naar een eerlijker, oprechter, warmer, spiritueler leven. En daarom willen we ook in een maatschappij leven, die aan ons nieuwe paradigma voldoet, aan onze nieuwe standaarden. En dat proces noemen we ascensie. En vanzelfsprekend hoort daar een bewustere levensinstelling bij. Ook het kijken met een kritisch oog naar vaccinaties.” Veel genoegen met het artikel van Sophia!

* * *

x

Zó voorkom je dat je griep krijgt..!

2013 © WantToKnow / Sophia Dijkhuis Vassiliou (2009)

x

sophia 2013 WTK
Sophia Dijkhuis Vassiliou

Al meerdere keren heb ik geschreven over wat je kunt doen om gezond te blijven. Wat er nodig is om geen (Mexicaanse) griep te krijgen of sowieso niet ziek te worden, is dat je immuunsysteem sterk is. Ik heb het Ortho-Instituut voor je gebeld en een paar artikelen gevonden, die je daarbij zullen helpen. Het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid praten steeds over zogenaamde risicogroepen. Dat zijn bijv. zwangere vrouwen, mensen met astma, longontsteking, COPD en in het algemeen mensen met ademhalingsmoeilijkheden. Je weet waarschijnlijk zelf wel of je daarbij hoort.

Deze overheidsinstanties hebben als enige redmiddel tegen griep je laten vaccineren, maar je weet nu wel dat die vaccins niet volkomen veilig zijn. In Duitsland en Frankrijk bestelde men het Mexicaanse-griepvaccin zonder hulpstoffen (kwik, aluminium en meer) voor zwangere vrouwen, medisch personeel en ik geloof ook kinderen, maar in Nederland was men daar te laat mee. Ik geloof dat er ook andere, veel gezondere, mogelijkheden zijn om jezelf te beschermen en die ga je hier lezen.

Onlangs las ik bijvoorbeeld weer dat de hulpstof thimerosal in vaccins, die zo in opspraak is, voor de helft maar wordt afgebroken in je lichaam, maar dat de andere helft (en dat vertelt het RIVM je er niet bij!) 24 dagen lang in je hersenen blijft hangen. Thimerosal blijkt een kwikverbinding te zijn! In de hersenen veroorzaakt het o.a. de ziekte van Alzheimer.. Bekijk dit filmpje maar eens van de Universiteit van Calgary:
x

X

Dé basis voor een gezond immuunsysteem is gezonde voeding. Het immuunsysteem is het systeem binnen in je lichaam dat ervoor zorgt dat je niet te gauw ziek wordt en dat je, als je toch ziek wordt, weer snel geneest. Het bestaat vooral uit bacteriën die ons beschermen en die vechten tegen alles wat ongezond is, bijvoorbeeld in onze darmen.

Gezonde voeding betekent veel fruit en groente, maar dat is niet alles. Op alle gewassen die wij eten, wordt driftig met pesticiden gespoten om ze snel te laten groeien, mooi eruit laten zien qua kleur en grootte en om insecten te doden. Maar die pesticiden zijn ook slecht voor onszelf. Ik weet nog dat ik in Griekenland een keer zo’n enorme kakkerlak te lijf ging met een spraybus. Ik zelf werd er misselijk van en moest overgeven, maar die kakkerlak bleef even vrolijk als daarvoor! Zo zie je dus maar. Biologisch eten is geen overbodige luxe in deze tijd. Het is raar te noemen dat onze overheid biologisch voedsel nóg altijd niet subsidieert, maar er zijn mogelijkheden om toch betaalbaar te eten.

Zou ook het boek van Dr. Schuitemaker tot 'verboden literatuur' kunnen verworden..?!
Dr. Schuitemaker geeft een krachtig inzicht in de relatie Vitamine D tot de bekrachtiging van het immuunsysteem. (klik voor link)

Ook in de natuurvoedingswinkel zijn er spullen in de aanbieding, vooral groenten en fruit van het seizoen.
bij kinderboerderijen hebben ze soms een klein kruidentuintje waar je goedkoop biologische of onbespoten groeten kunt kopen. Je kunt van die groenten- (en fruit-)pakketten bestellen (ODIN) voor niet zoveel geld. Je weet dan niet precies wat de samenstelling is, maar je hebt daarentegen wel elke week een verrassingsgroentepakket.
Je kunt wat groenten en/of fruit verbouwen in je tuintje of zelfs op je balkon (doen wij ook). Op het balkon kun je bijv. een bloembak vullen met kroppen sla of kruidenplantjes zetten (bieslook, oregano etc.).

Omdat er in biologisch voedsel meer voedingsstoffen zitten (vitaminen – mineralen vooral), schreeuwt je maag minder om eten en eet je dus minder, terwijl je je beter voelt. En het gekke is, dat als je een paar dingen biologisch koopt, je niet meer geld kwijt bent! Wij geven niet méér uit dan eerst, soms zelfs minder, sinds we deels biologisch eten en we zijn niet de enigen. En wat natuurlijk essentieel is, voor je gezondheid, is beweging. Blijf dus niet de hele avond voor de teevee hangen, maar ga er af en toe eens op uit voor een avondwandelingetje of doe aan sport o.i.d. Je hoeft echt geen topsport te doen om voldoende beweging te krijgen: het gaat erom dat je in balans bent en dat ben je niet wanneer je zittend werk doet en ook ’s avonds op de bank zit of hangt.

Tot zover voedsel en beweging. Nu aanvullingen daarop.
Als je gemakkelijk Engels leest, heb ik hier een lang, informatief artikel voor je. Het Ortho-Instituut heeft ook iets geschreven in het Nederlands, maar het is nogal kort vind ik zelf, vandaar dat ik ze gebeld heb. De arts die ik aan de lijn kreeg, vertelde me dat je gerust vier gram vitamine C kunt nemen en ook wel 50 mcg (2000 IE) vitamine D. Maar ik heb persoonlijk genoeg aan 2 gram (2000 mg) vitamine C, dus je kunt dat uitproberen of anders laten uittesten door een orthomoleculair arts. Als je te veel van deze twee vitamines neemt, krijg je diarree en verder niets gevaarlijks, dus wees niet al te bang. Wel is het belangrijk dat je genoeg water drinkt, anders kun je nierstenen krijgen, vertelde een diëtiste uit Wageningen me.

De meest natuurlijk wijze van preventie: 'An apple a day keeps the doctor away'!
De meest natuurlijk wijze van preventie: ‘An apple a day keeps the doctor away’!

Voor zwangere vrouwen zijn vitamines ook erg belangrijk! Bij de veelgestelde vragen van Plantina (dat is een merk vitaminen dat wordt aanbevolen door het Ortho Instituut) vond ik deze informatie:
Kan het slikken van de Plantina-multi en 3000 mg vitamine C (samen de basissuppletie) gedurende de zwangerschap gevaarlijk zijn?

vitamine C mannetjeJuist tijdens de zwangerschap zijn extra vitamines en mineralen belangrijk. Immers dan wordt er extra gevraagd van het lichaam. In het algemeen kan gesteld worden dat er eerder sprake is van een tekort aan essentiële voedingsstoffen dan aan een teveel. Zo is voor foliumzuur vastgesteld dat het verstandig is deze B-vitamine reeds drie weken voor de bevruchting in een dosering van 400 microgram te slikken om de kans op een baby met open ruggetje zo klein mogelijk te maken. Zodra dit bekend werd, is de hoeveelheid foliumzuur in de Plantina Multi verhoogd naar 400 microgram. De vrees van een teveel, met name van vitamine A, is ongegrond wanneer u zich houdt aan de dosering zoals die is aangegeven op de verpakking. De hoeveelheid vitamine A in Plantina-multi is 2500 IE. Dit is een absoluut veilige dosering. Ditzelfde geldt ook voor de overige vitamines en mineralen in de Plantina-multi.

Let wel! Goede, gevarieerde voeding blijft de basis. Aanvulling is zeer aan te raden, maar blijft slechts een aanvulling. Aanvullende informatie uit ‘Het Gouden Boekje voor de Gezondheid’ geschreven door dr. Gert E. Schuitemaker. Verkrijgbaar via iedere boekenwinkel en/of HIER (ISBN nummer: 90-76161-01-1) We moeten extra voorzichtig zijn met vitamine A tijdens de zwangerschap. Zowel een te weinig als een teveel kan schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht. Een onderzoek in 1995 heeft uitgewezen dat bij vrouwen die meer dan 10.000 IE (= 3 mg) vitamine A nemen 1 op de 57 baby’s misvormd was, als gevolg van de hoge dosis vitamine A. De misvormingen kwamen met name voor bij vrouwen die meer dan 21.000 IE (6,3 mg) vitamine A per dag namen.

Grote voorzichtigheid met erg hoge doseringen vitamine A tijdens de zwangerschap is daarom geboden. De Nederlandse wetgever heeft daarom beperkingen gesteld aan het gebruik van vitamine A in supplementen. De dagdosering, die op de verpakking wordt aangegeven, mag de 1,2 mg (4000 IE) niet te boven gaan.

Voor vitamine D is de limiet op 5 µg (200 IE) gesteld. Het is goed dat er geen risico’s ten aanzien van het gebruik van vitamine A worden genomen. Toch moet opgemerkt dat vitamine A juist de vitamine is waar een grote groep Nederlanders, met name vrouwen, volgens het reeds eerder genoemde TNO-rapport (V 94.173) een erg lage inname van hebben. Een veilige en elegante methode is om in plaats van vitamine A het provitamine A (bètacaroteen) te nemen. Bètacaroteen is nauwelijks toxisch en onze lever splitst het provitamine A in twee moleculen vitamine A. Het lichaam maakt zóveel vitamine A uit bètacaroteen als het vindt dat nodig is.

En op de vraag welke vitamines belangrijk zijn om aan te vullen tijdens de zwangerschap:
De gezondheid van het kind begint bij die van de ouders. Niet alleen erfelijkheid is belangrijk, ook de ouderlijke conditie, vooral die van de moeder. Vervolgens is de periode van de zwangerschap van belang. Niet roken, geen alcohol of medicijnen zijn geboden. Als suppletie is aan te raden een multivitamine/mineraal (max. 2500 IE vitamine A) en 3 gram vitamine C. Overwogen kan worden extra calcium (1000 mg) en magnesium (500 mg) te nemen, zeker in geval van een hoge bloeddruk. Extra vitamine B6 (50 -100 mg, samen met magnesium) in geval van misselijkheid en braken. (Bron:Platina.nl)

Er zijn heel veel echinicea-producten te koop, die veelal dezelfde immuunsysteem-bekrachtigende werking hebben.
Er zijn heel veel echinicea-producten te koop, die veelal dezelfde immuunsysteem-bekrachtigende werking hebben.

Verder is er nog een aanvulling die je immuunsysteem erg op gang helpt: Echinacea. Ik heb zelf drie flesjes voor ?15 gekocht in de reformwinkel en neem elke dag 30 druppeltjes in een beetje water. Ik voelde het effect niet direct, maar na een of twee weken begon ik me beter te voelen en sterker. Echinacea is een natuurlijk middel, gemaakt van bloemen, dat geen bijwerkingen heeft. Als je zwanger bent of andere ziektes onder de leden hebt, wel even vragen in de winkel (er zit een bijsluiter bij) of je het kunt gebruiken of vraag je arts.

Ben je al ziek, dan kun je het beste gewoon ouderwetse kruidenthee maken met citroen en honing. Pas even op met de kruiden die je gebruikt, want sommige kruiden kunnen een miskraam veroorzaken. Ik weet niet precies welke dat zijn – kaneel en lavas vallen eronder, maar er zijn er meer – dus kijk goed op de bijsluiter of vraag het in de winkel. Daar kan men het nazoeken voor je. Bij twijfel is het altijd goed om je huisarts te raadplegen of een orthomoleculair arts, zodat je een advies krijgt dat speciaal op jou gericht is. Ik wens je een goede gezondheid toe!

© Sophia Dijkhuis Vassiliou