Advertentie

Van cholesterolmythe naar ‘statine’-schade..


Eén van de locomotieven die de cholesterol-mythe-trein in volle vaart lieten denderen.. Time Magazine met Dr. Ansel Keys op de cover.
Eén van de locomotieven die de cholesterol-mythe-trein in volle vaart liet denderen.. Dr. Ansel Keys is die locomotief. Hier op de cover van Time Magazine. Hij vervalste onderzoek en liet de cholesterolmythe in volle omvang geboren worden.. (klik voor het oorspronkelijke artikel over de cholesterol-mythe)

Het is werkelijk ongelooflijk hoe de wereld vanuit het medische perspectief wordt bekeken en gemanipuleerd. En wij? Kennelijk vinden we het allemaal best, want we luisteren naar de artsen, we luisteren naar de farmaceutische industrie. Want die hebben ‘ervoor doorgeleerd’ en ‘zullen het toch wel beter weten dan ik’… Maar júist door deze houding, gaat het misbruik van goed vertrouwen maar door. Door dit misbruik en onze houding van het uit handen geven van onze macht, gaat de kracht van onze macht nog verder teloor..

Neem nou cholesterol..
We plaatsten HIER op de site al in 2011 het artikel (2006) van Melchiot Meijer over de waanzin achter de cholesterol-bedreiging.. Het is een vreselijk uit zijn verband getrokken mythe, dat mensen sterven aan overmatig cholesterol.. Maar het is wel een mythe waar medicijnen voor zijn gemaakt. Weet je dat volgens de hartstichting al meer dan 1 miljoen Nederlanders medicijnen gebruiken tegen cholesterol.. En dat dat vooral statines zijn, omdat die ‘zo heel effectief helpen’…? Wist je overigens dat cholesterol een natuurlijk product is van het lichaam en er feitelijk zit om onze aderen soepel (buigen) en elastisch (rekken) te houden..? Kortom, er is wel wat aan de hand maar geen reden tot het zwaar overdrijven van de risico’s.. En toch is dát wat er op grote schaal is gebeurd.

En toch gaat het maar door.. De cholesterol-verlagende medicijnen zijn natuurlijk ook een ‘cash cow’ voor de farmaceutische industrie. Maar wellicht wordt het tijd dat het een ‘crash cow’ gaat worden, want de schade die vooral die statines aanrichten komen steeds verder boven water. Kijk naar onderstaande bevindingen en de TOEGEGEVEN schade die statines kunnen aanrichten als bijwerkingen.. Is het nu de bedoeling dat mensen door het nemen van statines, diabetes krijgen en dáár weer medicijnen voor gaan nemen..? Is dit niet de idiotie ten top..?

We zouden je willen aanraden het artikel uit 2011 HIER op de site te lezen en jezelf te informeren over het gebruik van cholesterol-verlagende medicijnen. Wij vragen ons af, waar een ‘bijwerking’ eindigt en de ‘hoofdwerking’ van een medicijn begint.. Snap je wat we bedoelen? Is een bijwerking alleen een bijwerking omdat ie zo wordt genoemd? Omdat ie op de achterkant van de bijsluiter staat..?

Ken je het verhaal van Viagra, dat feitelijk ontstaan is als bijwerking.. Er werd een haargroeimiddel getest en de mannen die in de testgroep zaten, dienden ook alle andere lichamelijke ervaringen op te schrijven die zij fysiek en mentaal hadden, tijdens het gebruik van het nieuwe ‘haargroeimiddel’..! Nou de rest is ‘history’… Van ‘bijwerking’ naar ‘hoofd’-werking..

* * *

x

Van cholesterolmythe naar schade door statines..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Hoewel het cholesterol-fabeltje eigenlijk al lang de wereld uit zou moeten zijn, blijven hele volksstammen nog steeds deze melkkoe van de farmaceutische industrie voeden, door de cholesterolverlagers te slikken die hun dokter hen voorschrijft. Wist jij dat cholesterol-verlagende medicijnen de meest voorgeschreven medicijnen in de wereld zijn..? Maar ze zouden weleens een belangrijke reden kunnen zijn voor verschillende ziekten, die verband houden met ouderdom. Was het afgelopen decennium al bekend geworden, dat deze middelen (statines) verantwoordelijk zijn voor een toename van dementiegevallen en de achteruitgang van intellectuele vermogens bij ouderen, nu blijkt daar ook nog eens suikerziekte (diabetes) aan te kunnen worden toegevoegd..!

Dr. George Mann: “De industrie had alle fisches ingezet op cholesterolverlaging door middel van medicijnen. Dit is een beschamend voorbeeld van te lang volgehouden ‘wishful science’. De vethysterie is de grootste miskleun in de geschiedenis van de medische wetenschap.”

Met name mensen die hoge doses cholesterol-verlagende middelen gebruiken, behoren tot de risicogroep, maar ook lage doses van deze middelen vormen wel degelijk een risico. Dit bleek al eerder uit onderzoek van de Universiteit van Glasgow, in een studie waarin maar liefst 32.752 mensen betrokken waren die deze middelen gebruikten. Hiervan ontwikkelde maar liefst 8,4%, 2,749 personen, diabetes..!

De Hartstichting geldt in Nederland als autoriteit van ‘ons hart’.. Is dat terecht..? We geven als Nederlanders veel geld aan dit ‘goede doel’, want hartziekten zijn een ernstige kwaal en je bent natuurlijk niet echt gezegend, wanneer ‘iets aan je hart’ zou krijgen.. Wanneer we echter kijken naar de ‘voorlichting’ die de Hartstichting geeft aan ons Nederlanders, inzake de behandeling van mensen met cholesterol, ‘gevaarlijk voor hart en bloedvaten’.., dan lezen wij wenkbrauw-fronzend, het volgende:

Artsen schrijven statines voor aan alle hart- en vaatpatiënten met vernauwingen in de slagaders en aan iedereen met  een hoog risico op hart- en vaatziekten. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met angina pectoris, met vernauwingen in de slagaders van de benen of hals, diabetes of mensen die een hartinfarct of beroerte hebben gehad. Ook mensen die een dotterbehandeling of bypassoperatie hebben gehad en/of een totaal cholesterolgehalte boven de 8 mmol/l hebben. En preventief voor mensen met meerdere risicofactoren voor hart- en vaatziekten.’

De Hartstichting beweert vervolgens keihard: 

‘Statines zijn veilig en effectief’..

Maar hoe bizar.. Lezen we gewoon wat erboven staat (we hebben het hier voor het gemak maar even omgedraaid..!), dan blijkt dat die statines, zoals ook uit de onderstaande onderzoeken, helemaal niet zo ‘veilig en effectief’.. Ze zijn gewoon regelrecht een bedreiging voor je gezondheid. Wetenschappelijk bewezen..! Hoe durf je als Hartstichting een dergelijke tekst in je voorlichting te zetten.. Is dit ‘Big Pharma’ ingefluisterd.. ?

boek statin medicijnen
(Klik voor website met meer info over statines..) De auteurs raden lezers aan om het boek aan hun advocaat te geven, wanneer zij het gevoel hebben beschadigd te zijn door statines..

Wellicht door de Unilevers van deze wereld, die met hun cholesterolverlagende margarines miljoenen winst maken, op basis van ‘cholesterolangst zaaien’.. We weten het niet, maar vinden de teksten van de Hartstichting nauwelijks objectief te noemen..

Dit is wat je elders op deze pagina van de Hartstichting-website kunt lezen:

Er zijn verschillende soorten medicijnen om het cholesterol-gehalte in het bloed te verlagen. Statines hebben de meest krachtige werking en worden het meest voorgeschreven. Als statines niet voldoende werken of teveel bijwerkingen geven, krijgt u mogelijk andere cholesterolverlagende medicijnen.’

Wanneer je goed kunt lezen, zal het je opvallen, dat de volledige verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze ‘meest krachtige en meest voorgeschreven’ cholesterolverlagers bij huisartsen is komen te liggen.. En is dat nou niet werkelijk schandalig..? Hoe moet deze man of vrouw nou weten, aan de hand van opkomende klachten/verschijnselen, dat er sprake is van ‘bijwerkingen’ van cholesterolverlagers.. Ja natuurlijk is het het vak van een huisarts om rekening te houden met zoveel mogelijkheden als hij kan bedenken. Maar waar het om gaat, is dat de schade van de bijwerking van deze statines zódanig sluipend is, dat nooit preciés kan worden gedetermineerd óf de schade inderdaad van de cholesterolverlagers komt, of een andere oorzaak heeft.. Onderzoek, onderzoek en onderzoek dan maar weer.. Terwijl de patient vaak gewoon doorgaat met slikken van de cholesterolverlagers..

Het lijkt ook wel of alle wetenschappelijke waarschuwingen over statines in de wind geslagen worden. Het lijkt wel of huisartsen niet DURVEN twijfelen aan de statine-medicijnen.. Is het niet logisch als het middel zoveel ‘voordelen’ heeft die ‘krachtig’ zijn, dat er dan minstens, aan de andere kant van het spectrum een waarschuwing zou moeten zijn voor de ‘bijwerkingen’ van deze chemische verbindingen..? Kijk naar dit artikel dat begin dit jaar verscheen in de ‘Gazet van Antwerpen’.:

x

gva_cholesterol

x

Nieuw onderzoek bevestigd het gevaar van statines..

Hierboven haalden we het onderzoek aan van de Universiteit van Glasgow, inmiddels ligt er veel meer wetenschappelijk bewijs rondom de schade door statines.. Nieuw onderzoek toont zelfs aan dat statines meer kwaad doen dan goed..!

Cholesterol-verlagende statine-medicijnen zouden direct moeten worden afgeschaft als primaire therapie voor de preventie van hartziekten. Dat is wat feitelijk een nieuwe studie aantoont… In plaats daarvan zou de toepassing van het co-enzym ‘Q10’, een antioxidant, veel effectiever zijn en bijna geen, of helemaal geen ‘bijwerkingen’.. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door wetenschappers aan het ‘University College Hospital’ in Galway.

Het blijkt dat statines een dramatische verhoging van het risico op diabetes veroorzaken bij jongere patienten. Maar ook een significante verhoging van zenuwafbrekende ziekten (Alzheimer bijv.) en de kans op typen kanker.. Vandaar hun terechte conclusie dat de ‘voordelen’ van het gebruik van statines, in de verste verten niet opwegen tegen deze risico’s.. Simpel toch. Maar kennelijk niet voor overheden en voor de medische wetenschap die medicijnen keurt en keurde.. Het blijkt dat zelfs voor patienten met gevorderde hartaandoeningen, slechts zorgen voor een levensverlenging van 9 maanden, op een gebruiksduur van statins van maar liefst 30 jaar.. En al die 30 jaar heb je het risico van de bijwerkingen dus voor de kiezen..

“Alle waarheid gaat door 3 fases: allereert wordt deze geridiculiseerd, vervolgens gewelddadig vervolgd, om daarna omarmd te worden als de vanzelfsprekende waarheid..”
~ Arthur Schopenhauer

En opnieuw blijkt dat bepaalde studies over de negatieve effecten van statines nooit zijn gepubliceerd.. In hun analyse van voorgaande studies, ontdekten de onderzoekers dit fenomeen, dat vaak voorkomt bij de controle van onderliggende studies op de effectiviteit van medicijnstudies. Studies die gedaan zijn om de goedkeuring binnen te slepen van overheden, om deze medicijnen op de markt te brengen.. Sommige van die onderzoeken zijn zelfs ‘alarmerend’ te noemen in hun uitkomsten, aldus de wetenschappers  van het genoemde universitair medisch centrum in Galway. Andere onderzoeken bleken de negatieve bijwerkingen te hebben verdoezeld.

Eén studie sprong er echter uit, volgens het onderzoek. Dat was het zogenaamde ‘Illuminate trial’..Hierbij werd een rapport in de lade geschoven, dat aantoonde dat het gebruik van statine-medicijnen verantwoordelijk kan zijn voor kanker en/of plotselinge hartstilstand.. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat dit onderzoek de grote pers haalt.. De markt van statines is maar liefst, wereldwijd gemeten, zo’n € 23 miljard ‘waard’ en nog steeds groeiende..

(Bron: Journal of Endocrine and Metabolic Diseases, 2013; 3: doi: 10.4236/ojemd.2013.33025).

* * *

Een andere expert en een uiterst indringend boek

Dr. Uffe Ravnskov, nierspecialist en biochemicus in het Zweedse Lund.
Dr. Uffe Ravnskov, nierspecialist en biochemicus in het Zweedse Lund.

Uffe Ravnskov werd in 1934 geboren in Denemarken. Hij studeerde in 1961 af aan de Universiteit van Kopenhagen als arts. Werkte daarna clinicus en onderzoeker in Zweden, waar hij zijn PhD behaalde aan de Universiteit van Lund.

Het boek van Ufe (klik voor lead naar uitgever)
Het onthullende boek van Ufe Ravnskov (klik voor lead naar uitgever)

Dr. Uffe Ravnskov vond het na vele jaren studie de hoogste tijd worden om de feiten en fabels over cholesterol naar buiten te brengen. Alleen al het feit dat miljoenen mensen ten onrechte cholesterolverlagers slikken, het nummer één medicijn in de wereld, moet doorbroken worden, vind hij. Dr. Uffe Ravnskov vond uit hoe onderzoeken worden verdraaid ten gunste van de farmaceutische industrie en dat burgers deze feiten NIET weten en dus niet aan hun gezondheid kúnnen denken, in plaats van de kas van ‘Big Pharma’ spekken.

Uffe Ravnskov was de man die feitelijk de bedenker van de cholesterol-mythe ontmaskerde.. Hij had een gesprek met Dr. Ancel Keys (zie bovenaan het artikel) en vertelt hierover: “Dr. Ancel Keys vertelde er niet bij dat hij zeven landen zorgvuldig had geselecteerd voor zijn onderzoek naar de invloed van vet op hart en bloedvaten”.

Ravnskov is auteur van het boek ‘De cholesterolmythe’ (zie hiernaast), een stevig onderbouwde en ontluisterende analyse van het wetenschappelijke dogma dat verzadigd vet en cholesterol hart- en vaatziekten veroorzaken. Deze theorie luidt als volgt: verzadigd vet verhoogt het cholesterol. Een verhoogd cholesterol is een risicofactor voor hart en vaatziekten. Verzadigd vet veroorzaakt dus hart- en vaatziekten.

Ravnskov kreeg voor zijn werk op dit gebied, het ontmaskeren van deze mythe, de prestigieuze Skrabanekprijs van Trinity College in Dublin. “Toen Ancel Keys zijn ingeving kreeg, waren er al 22 landen op precies dezelfde manier onderzocht. In 16 van de 22 landen vonden de onderzoekers geen of zelfs een sterk omgekeerd verband. De Zwitsers zagen hun alsmaar toenemende gebruik van dierlijk vet bijvoorbeeld gepaard gaan met een scherpe afname van het aantal hartinfarcten. Iets dergelijks zie je op het moment in de mediterrane landen en Japan.

Ondanks’ de fors toenemende rol van dierlijk vet in hun cuisine is het met de gezondheid van hun hart momenteel nòg beter gesteld dan veertig jaar geleden. Een opmerkelijke studie die afgelopen mei verscheen, suggereert dat verzadigd vet krachtige bescherming biedt tegen cardiovasculaire aandoeningen. Van Okinawa, de Japanse eilandengroep met het hoogste percentage 100-jarigen ter wereld, wordt vaak beweerd dat het een magere keuken heeft, maar kijk voor de grap eens in hun kookboeken. De mensen die nu kerngezond stokoud zijn, aten dagelijks varkensvlees en kookten met reuzel.

Afgaand op onderzoeksrapporten, lijken veel wetenschappelijk onderzoekers alleen maar besprekingen te hebben gelezen, geschreven door voorstanders van de cholesterol-hypothese. En het lezen van alleen rapporten van voorstanders, zorgt voor een onbetrouwbare ‘kijk-op-de-zaak’, dat weet iedereen. Ik geef veel voorbeelden van het foutief citeren van dergelijke besprekingen. Een van mijn bezwaren tegen de cholesterolhypothese is dat de voorstanders hun gegevens selecteren. Zij leunen op studies die hun idee ondersteunen, of ze zeggen, niet altijd naar waarheid, dat zij het ondersteunen en negeren vervolgens de andere studies.

Eén van de voorstanders beschuldigde me er eens van alleen te verwijzen naar de studies die de cholesterolhypothese niet ondersteunen en zodoende een vergelijkbare techniek te hanteren die de voorstanders gebruiken. Hij had gelijk…! Maar hij vergat alleen dat als een wetenschappelijke hypothese steekhoudend is, deze overeen moet stemmen met alle waarnemingen. Een wetenschappelijke hypothese kan niet geverifieerd worden door erover te stemmen. De voorstanders hebben de last op hun schouders de hypothese te bewijzen.

De tegenstander hoeft geen alternatief idee te presenteren; zijn taak is de zwakke punten van de hypothese te vinden. Als er ook maar één bewijs tegen is, één bewijs dat niet ontkend kan worden en dat op betrouwbare wetenschappelijke waarnemingen gebaseerd is, moet de hypothese verworpen worden. De cholesterolhypothese zit vol denkbeelden waarvan herhaaldelijk bewezen is dat ze fout zijn…!”

Dr. Ravnskov stelt vele ‘wist je dat-vragen’ die voor de consument angstvallig worden weggehouden door de industrie. Zoals:

 • Wist je dat je je geheugen kunt verliezen of agressief kunt worden, of zelfs suïcidaal, als je je cholesterol te veel verlaagt?
 • Wist je dat je, wanneer je tot het mannelijk geslacht behoort, impotent kunt worden wanneer je je cholesterol verlaagt?
 • Wist je dat door lage cholesterol het risico toeneemt dat je kanker krijgt?
 • Wist je dat oudere mensen met hoge cholesterol het langst leven?
 • Wist je dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden?
 • Wist je dat de cholesterolcampagne immense rijkdom creëert voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie?
 • Wist je dat je deze bijwerkingen kunt krijgen als je cholesterolverlagende medicijnen slikt: spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en tientallen andere aandoeningen?

Kijk tot slot naar deze uitzending van TROS-Radar, van 5 maart 2007, waarin dr. Uffe Ravnskov centraal stond in het bekend maken van de cholesterolmythe. TROS Radar heeft daarna nog verschillende keren aandacht aan dit verhaal besteed.

 

* * *

hartstichting veilig en effectief

 

 

163 gedachten over “Van cholesterolmythe naar ‘statine’-schade..

  1. Een oud verhaal maar kan geen kwaad dit nog eens onder de aandacht te brengen. Medische westerse reguliere wetenschap wordt net zoals UNILever de transvetindustrie sponsort door Bigfarma gestuurd en gemanipuleerd . Niet alleen de Statines maar ook het gros van andere zogenaamde medicatie ( bagger) werkt niet of richt schade aan. Het hele vreemde is dat zaken waar mensen wel baat bij hebben veelal niet wordt vergoed of uit het zorgpakket wordt wegbezuinigd. Straks opnieuw een verhoging van het eigen risico terwijl het miljardenverslindende onnodige gewijzigde zorgsysteem onverminderd in de zakken van de aandeelhouders en zorgdirecties verdwijnt .

 1. mijn reactie mag van mijn gedeeld worden Want het is waar wat hier geschreven word Ik heb 3 jaar lang simvastine geslikt door een fietstest op een beurs door de Hartstichting de mensen die dat deden waren verbaasd dat ik niet buitenadem raakten ik kreeg 14 dagen later een op roep ter voorkoming van een te hoog cholersterol ik wist niet beter dus ik simvastine slikken het is er in geslopen ik kreeg last van stijven spieren en werd kort ademend dan word er gezegd ouderdom komt met gebreken .Tot dat er een tv uitzending van radar aandacht werd mijn man riep mijn ik dacht dat ik mezelf hoorden praten de zelfde wat een vrouw vertelden was mijn ook over komen ik heb week lang lopen dralen en toen naar de huis arts gegaan in zij dat ik geen simvastine meer wilden en er mee mee wilden stoppen zijn reactie was zeker ook naar de tv gekeken ik zij dat mijn man mijn riep dus ik kreeg dat stuk waar in mijn in herkende zij ik mocht 3 maanden zonder simvastine en dan bloed laten onderzoeken de uitslag was goed nu nu 8 jaar geen troep in mijn lijf het heeft lang geduurd ik ben niet meer kort ademend en ik kan weer normaal bukken het heeft wel een tijd geduurd voor dat ik weer zo ver was dit is mijn over komen

  1. Janny (en alle anderen): De Hartstichting, dat zijn boeven! Ze krijgen geld van Unilever om die Becel ProAktiv rotzooi te promoten, want dat zou cholesterolverlagend werken. En dus moeten ze het hele cholesterol-onzinverhaal ook wel ondersteunen en crestor etc aanbevelen. Gek zijn ze!!

   Goed dat je er mee gestopt bent! Stuur de directeur van de Hartstichting een boze brief en vraag of ze met die onzin willen stoppen. Laat ze De Cholesterol Mythe lezen en ECHT iets doen voor hartpatiënten. Van mij krijgen ze geen cent meer, die leugenaars!

 2. Kort geleden op controle geweest bij de cardioloog (bypass).

  Cholesterol is flink naar beneden gegaan, het afgelopen jaar,’zei hij,’ maar is nog ietsje aan de hoge kant, een twijfelgeval’, noemde hij het. ‘we zullen de medicatie iets verhogen om onder de norm te komen.’

  Ik zei; ‘dokter, ik gebruik geen cholesterolverlagers, dat heb ik u vorig jaar al gemeld. Ik neem mijn eigen verantwoordelijkheid in deze want ik werd beroerd van die pillen en had er geen goed gevoel bij.’ ‘O ja, dat is waar ook, hier staat het in het dossier.’zei hij.

  Verder was alles goed en hoef ik niet meer terug te komen.
  Zo zie je maar, het cholesterolgehalte was vanzelf verlaagd, het kan dus fluctueren. Niks aan de hand. Het middel is erger dan de kwaal. Laat je niet bang maken, volg je gevoel.

  Dr. Lenkei heeft er een goed boekje over geschreven.

  1. Fijn, zo’n cardioloog die het dossier niet kent…

   En die “norm” is kletskoek – rond 2008 had BigPharma zelfs kans gezien hem omlaag te krijgen want dat is MEER OMZET!! Gelukkig spande een huisarts een proces aan, hij wist het terug te draaien…

   Stelletje boeven zijn het, die BigPharma gangsters willen maar één ding: zieke mensen om héél veel “medicijnen” voor te laten schrijven, door cardiologen etc etc. Of het werkt zal ze worst zijn. Liever niet zelfs, want stel dat het ECHT geneest – dan zijn ze een klant kwijt!

 3. 10 jaar geleden een hersenbloeding gehad. Dan val je bij artsen in een “risico-groep” en wordt je redelijk goed in de daten gehouden. En daar is niets mis mee. Als dan eens blijkt dat je cholesterol te hoog is krijg je een statine. Wel, na jaren slikken kreeg ik spasmes en die werden steeds erger. Was wel een middel tegen maar daar zijn nog ergere bijwerkingen van. Arts raadde dit dus niet aan. Toen op eigen initiatief gestopt met de statine en na korte tijd waren de spasmes weg. Om testen of het juist was en niet tussen m,n oren zat weer begonnen met het middel. En… jawel hoor, daar kwamen ze weer in volle hevigheid.
  Nu veel minder vlees en kaas en koek en zo gaan eten. En pro-activ van becel gaan gebruiken. Vorige week zat ik na jaren op 5.
  MAAR KORTOM: JE ZAL ERG MOETEN OPLETTEN WAT JE EET

  1. Gert! Nee, nee, nee, GEEN Becel ProAktiv gebruiken, da’s rotzooi!!

   Gewoon gezond gaan eten met roomboter, kokosolie en olijfolie, géén chemische troep van Unil€V€r! Het hele cholesterolvehaal is kletskoek, een LDL van 5 of 6 is prima. Kijk maar na op internet, lees “De Cholesterol Mythe” (etc, etc).

 4. Ik gebruik nu al zo’n drie jaar kokosvet en het bevalt me prima.
  Vorig jaar vertelde Kassa Groen dat het gebruik van kokosvet “heel slecht” zou zijn voor je cholesterol gehalte. Ik heb het toen laten nameten en mijn gehalte was: VIER PUNT DRIE !!! Vijf is de norm heb ik begrepen.
  Heb nog een aantal kennissen die kokosvet gebruiken en ook hun waardes lagen onder de 5! Dus dat oeverloze geklets van Kassa Groen kan beter achterwege blijven.
  Heb n.a.v. een uitzending van Radar, waarin reclame werd gemaakt voor aspartaam, een paar mails verzonden of ze wel helemaal goed in hun bovenkamer waren? Heb tot nu toe niet ene reactie ontvangen.
  Met vr. gr.
  Martien

 5. Belangrijke boodschap: blijf zoveel mogelijk weg van de reguliere verzorgers ( het zijn geen genees-kundigen. Acupunctuur, homeopathie zijn pas echt geneeskunde. Zolang de media de grote massa misleidt is er nog veel werk aan de winkel.
  Nog een tip voor mensen met OOGPROBLEMEN: OOG acupunctuur. Ga eens na: Akupunctur nach JOHN BOEL: schitterende resultaten!( info gekregen van Dr Koen De Witte: voor de NL onder jullie: Consultaties in SLUIS ( +31 (0) 117 42 10 17.)

 6. Dag beste, bestaan er ook zulke artikelen betreffende een te weinig aan cholesterol? Gewoon: iemand die van nature uit erg weinig cholesterol aanmaakt en daar ook wel gevolgen van draagt, van nature uit dus… Wat te doen?

 7. Hoe zou het toch komen, dat de ene mens wel ziek wordt van een bepaald medicijn en de ander niet?
  Zou de oorzaak niet heel ergens anders vandaan komen?
  Ik persoonlijk denk, dat het hier gaat om KARMA, dat inhoudt, dat ieder mens moet goed maken, wat hij (zij) in dit of in een eerder leven misdaan heeft.
  In de bijbel, Koran, de torah de bhagavadkita wordt gesproken over: Wat je zaait zul je oogsten,
  Ook: zo gij doet, zo gij ontmoet. Etc. Etc.
  Dat zal alles verklaren!

 8. Ik heb in 2009,een cva gehad,(beroerte).Ging het ziekenhuis uit met een zak vol medicijnen.Ik heb 6 jaar lang simvastatine geslikt.Door een praatgroep op face book,kwam ik er achter waarom ik zo’n pijn had.Ben op zaterdag gestopt met simva,en dinsdag zei mijn man wat loop jij soepel,ik heb hem toen verteld dat ik gestopt was met simva,hij zei,die rotzooi neem je nooit meer.Ik ben volledig van de pijn in mijn nek,schouders,polsen,vingers,heupen,knieen,enkels en voeten af,ook geen hoofdpijn meer.Ik heb dus 6 jaar lang,pijn op recept gehad.Dus jullie zullen wel begrijpen,dat ik nooit van mijn leven meer statines neem,het is de grootste rotzooi die er bestaat.

 9. Op 8 mei 2010 heb ik een hartaanval c.q. stilstand gehad. ik was toen pas 43 jaar,nu 48 jaar.Een van mijn hart medicaties is SIMVASTATINE. De dosis is 1 tablet van 40 mg per dag in te nemen voor het slapen gaan (nachtrust) Ik heb VELE bijwerkingen,teveel om op te sommen maar vergeetachtigheid is heel erg,ik slik dit middel nu 5 jaar.Omdat ik al VEEL gelezen en gezien heb over dit medicijn,vraag ik me af of ik zonder kan.Zonder mijn huisarts iets te zeggen ben ik 3 weken gestopt.Had toen last van een onregelmatige hartslag,maar dit kan ook zijn door geestelijke angst,die is wel degelijk aanwezig,want mijn hart heeft ook 2 minuten stil gestaan!!! Eigenlijk ben ik dus al een keer dood geweest.Na die 3 weken ben ik naar mijn vrouwelijke huisarts geweest,die was kwaad en “jij moet niet zoveel op internet kijken”was het enige “antwoord” m.a.w. blijf dom en slikken!? Een ander medicijn proberen vond ze niet nodig.Mijn hart is goed,de meeste mensen die hetzelfde mee hebben gemaakt,is er een stukje hart afgestorven, bij mij niet!!! 1 ader naar mijn hart toe was dicht geslipt door een te hoog cholesterol gehalte,aldus de cardioloog.Nu zitten er 3 stents in die bewuste ader.Ik eet gezond,rook niet meer (5 jaar) en ga 3x per week naar de sportschool om cardio training te doen.IK las dat een hoge dosis vitaminen C en een medicijn(helaas de naam VERGETEN!!!)MET q10 erin ook volstaan. Mijn huisarts is een echte big farma fan,tevens mijn cardioloog.Als er mensen zijn die dit lezen en verstand van hart en vaat ziekte en verkalkte aders hebben hoop ik SERIEUZE reactie(s) te ontvangen,want buiten het feit dat mijn hart af en toe een slag over sloeg(kan ook geestelijk zijn van de angst na de hart aanval)voelde ik me ZOVEEL BETER,dat is werkelijk waar met geen pen te beschrijven!!!!!mensen die verstand van deze zaken hebben en geen belangen bij BIG BROTHER EN BIG FARMA hebben laat het me het A.U.B. weten, B.V.D. Marcel

  1. Beste Marcel, ik kan je begrijpen, maar geen avonturen please ! je kunt niet abrupt stoppen met een medicatie.
   Zoek een goede natuur arts, die je kan helpen met het afbouwen, en het overschakelen op natuurlijke middelen.
   Ontspannen mijn beste, en zoveel mogelijk in de natuur vertoefen, de natuur is je vriend.
   Vriendelijke groeten en courage Jenne.

  2. Beste Marcel, ik ben géén dokter – maar op basis van wat ik nu weet zal ik NOOIT cholesterolverlagers gaan slikken. Als je dit leest weet je waarom, ik knip/plak even:

   Dr. Dwight Lundell, former Chief of Staff and Chief of Surgery at Banner Heart Hospital in Arizona told the world not to take statin drugs. “We physicians with all our training, knowledge and authority often acquire a rather large ego that tends to make it difficult to admit we are wrong. So, here it is. I freely admit to being wrong. As a heart surgeon with 25 years experience, having performed over 5,000 open-heart surgeries, today is my day to right the wrong with medical and scientific fact.

   Hele artikel staat hier:
   http://drsircus.com/medicine/confessions-of-a-cardiologist-treat-the-inflammation-not-the-cholesterol

  3. Marcel, volgens mij is er geen enkele reden om door te gaan met die cholesterolverlagers – sterker nog: je kunt er volgens mij (maar ik ben géén dokter!) direct mee stoppen. Ik baseer me op het stuk wat ik hiervoor plaatste en op TheNNT, geschreven door artsen.

   Je zou TheNNT onder de aandacht van je cardioloog kunnen brengen, dan kan hij/zij nog wat leren – hoewel tegen grenzeloze medische domheid geen kruid gewassen is helaas… Hier volgt informatie, waar een arts (!!) mij op wees:

   Cholesterolverlagers – wegen de mogelijke voordelen wel op tegen de nadelen cq ernstige bijwerkingen?

   Alle cardiologen moeten bekend zijn met http://www.thennt.com
   Onder “reviews” > “therapy” > “cadiology” staan drie links mbt “statins”.

   – Statins for Acute Coronary Syndrome
   – Statins for Heart Disease Prevention (With Known Heart Disease)
   – Statins for Heart Disease Prevention (Without Prior Heart Disease)

   Deze artikelen onderbouwen mijn ernstige twijfels (en dat is een eufemisme…) met betrekking tot het dwingend voorschrijven van cholesterolverlagers. Vraag je cardioloog welke argumenten hij/zij heeft om het wél voor te schijven, op welke (selectief gekozen) onderzoeken hij/zij e.e.a. baseert.

   TheNNT.com is heel duidelijk lijkt mij, artsen die cholesterolverlagers blijven voorschrijven gaan voorbij aan de feiten, ze worden beïnvloed door de BigPharma gangsters en dat is onacceptabel. Trek je eigen plan en laat je leven niet verwoesten.

  4. Bedankt Adriaan Keij, voor het delen, je aangegeven site van die Amerikaanse Arts is goud waard, bedankt Jenne.

  5. http://www.succesboeken.nl/boeken/Boeken%20%28Nederlands%29/9789020243949/#.Va0v65OzQ4Q

   Als de sodemieter het boekje “De Cholesteorl leugen” van Prof. Dr. Walter Hartenbach, chirurg, aanschaffen.
   Deze dokter is jarenlang verbonden geweest geweest aan de universiteitskliniek München, vervolgens hoofd chirurgie van het ziekenhuis te Wiesbaden. Tientallen jaren deed hij onderzoek naar stofwisselings- hart en vaatziekten en kanker. Hij kon geen verband vinden tussen cholesterol en arteriosclerose.
   Slechts weinigen weten hoe groot de misleiding werkelijk is door de cholesterolmaffia, zo schrijft hij.
   In dit voor het grote publiek geschreven boek veegt prof. Hartenbach de vloer aan met de heersende opvattingen over cholesterolverlaging en benadrukt hij juist de grote betekenins en de positieve invloed van cholesterol op onze stofwisseling. Hij levert het bewijs dat arteriosclerose en hartinfarcten niets met cholestrolniveaus te maken hebben en geeft aan hoe we deze ziekten kunnen voorkomen.

   Mijn vader heeft dit boek ook gelezen. Hij heeft geen hartaanval gehad, maar heeft wel stents. Standaard kreeg hij ook die troep voorgeschreven en dat terwijl zijn cholesterol nauwelijks te hoog was, zat juist op de grens. Cholesterol kan dus al niet de oorzaak zijn geweest.
   Enfin, de bijwerkingen bleven niet uit. Het sloeg op de spieren en aan fietsen kan hij weinig plezier meer beleven. Kreeg een iets zwaardere versnelling niet meer rond en het werd steeds erger. Uiteindelijk gestopt met de medicatie en al redelijk snel kon hij gewoon weer fietsen en voelt zich nu stukken beter. Dit is toch al wat jaartjes geleden en zijn controles zijn sindsdien ook altijd gewoon goed. Dus ook zonder medicatie.
   De operatie heeft hem het leven gered, niet de medicatie. Laat je dus niets wijsmaken door je huisarts, die in mijn ogen de dokterstitel niet eens verdient. De bijwerkingen zijn wel degelijk erger én gevaarlijker dan geen medicatie. En 0 risico heb je nooit, ook niet met medicijnen.
   En er zijn inmiddels maar zat artsen die heel anders denken over cholesterol. En bij het publiek gaan ook steeds meer de ogen open. Ook ik durf rustig te beweren dat het hier om een regelrechte maffia gaat. Elke arts die zich laat verleiden hieraan mee te werken staat niet recht in zijn of haar schoenen. Ze hebben de plicht zich te informeren. Zeggen dat je niet naar informatie op het internet moet kijken, informatie die veelal ook van artsen afkomstig is, als je toch de juiste informatie leest, vind ik ronduit onbeschoft. Zoals gezegd, zij verdienen hun artsentitel niet.

  6. Beste Marcel, I hear you. In 2011 had ik mijn eerste dotterbehandeling, maar liefst 4 stents die eerste keer, gevolgd door nog eens 2 stents in 2012 en nog eens 2 in 2014 en begin dit jaar 1 stent met rotablatie. Statines krijg ik al een aantal jaar omdat ik ook diabetes heb. Ik loop al 8 maanden rong met een enorme spierpijn plus diverse andere bijwerkingen die statines kunnen veroorzaken. Twee weken geleden zei mijn huisarts om eens een poosje te stoppen met Crestor…, and behold: de pijn ebt met de dag weg en ik voel me ineens stukken beter. Ik kan beter lopen, beter fietsen en beter badmintonnen. En dan toch ontkennen he, die cardioloog, vanmorgen nog. “Nee, ik geloof niet dat je spierpijn daardoor wordt veroorzaakt, je hebt die meds nodig…” De medische maffia is er op gericht om mij verslaafd te houden aan hun medicijnen terwijl een beker havermout met water dezelfde voordelen biedt als een statine. Ik ga zelf weer regisseren en monitor mijn bloedspiegel goed en hou mijn LDL en HDL cholesterol goed in de gaten, er wordt iedere 3 maanden naar gekeken en ik krijg altijd de resultaten te zien… Mijn cholesterol is eerder te laag dan te hoog.
   Cholesterol medicines: “Short-term gain, for long-term pain”

   Gr. Ton van Waard
   Hoofddorp

  7. Beste Marcel,
   Het medicijn dat u zeer waarschijnlijk bedoelt is Rode gist, verlaagt het LDL met 22% en wordt vaak samen met Ubiquinol 100 mg. gebruikt, dat al door sommige cardiologen wordt voorgeschreven.

   http://www.orthokennis.nl/artikelen/ubiquinol-eerste-klas-co-enzym-q10

   Mocht u geïnteresseerd zijn dan kan ik u nog het een en ander over recent gehouden onderzoek bloedvaten vertellen.

   Volg uw eigen hart en blijf kritisch t.a.v. medicatie, ondanks wat artsen etc. ook zeggen.

   Vriendelijke groet,
   Marijke

  8. Ger,
   Ik heb ‘De cholesterolleugen’ van Hartenbach ook gelezen. Goed verhaal, op één ding na. Volgens Hartenbach is roken niet slecht, als je het maar beperkt houdt. Natuurlijk is veel roken slechter dan weinig roken, maar het blijft een ongezonde bezigheid die niet goed is voor je conditie.

  9. Er zijn ondertussen heel veel berichten geweest over statines. Google er maar eens op. Ik had hardstilstand in 2013 en ze kwamen al meteen met statines, cholesterolverlagers, maagzuurremmers, dus medicijnen om te onderdrukken en medicijnen tegen bijwerkingen van de medicijnen. Ik was tot die tijd nog nooit (ernstig) ziek geweest, maar van de 6 pillen slikte ik de helft en ging op zoek naar deze medicijnen. Je weet zelf waarschijnlijk hoe moeilijk het is om om je te concentreren. Nu slik ik alleen nog metoprolol en carbasalaat. Nog steeds op zoek naar alternatieven.

 10. Beste lezers, deze feiten zijn al heel lang bekent ,maar wie doet er wat aan niemand,we zijn geneigd om alles te slikken,maar lees eens het boek . WATER HET GOEDKOOPSTE MEDICIJN. VAN DR.BATMANGHELID. .dan wordt je wijzer We krijgen zoveel rommel te slikken,als je er voor open staat,maar wordt s.v.p wijzer

  gr v jacques

 11. Er wordt enorm veel geschreven over slechte en niet werkende medicijnen, maar zijn er ook onderzoeken naar gedaan en waar zijn de onderzoeken te vinden? Voor het zelfde geld hebben de antipharma mensen dergelijke verhalen versprijdt om big pharma een loer te draaien over de rug van de patiënten. Ik wil zelf het gedegen onderzoek lezen, maar ik kan het nergens vinden.

  1. André,

   Kijk op http://www.thennt.com

   Dit is een site van, door en voor medici – met heel heldere conclusies. Onder “reviews” > “therapy” > “cadiology” vind je drie links mbt “statins”.

   · Statins for Acute Coronary Syndrome
   · Statins for Heart Disease Prevention (With Known Heart Disease)
   · Statins for Heart Disease Prevention (Without Prior Heart Disease)

   Deze artikelen onderbouwen mijn ernstige twijfels met betrekking tot het (vaak dwingend!) voorschrijven van cholesterolverlagers.

   Dat mensen tegen BigPharma samenspannen geloof ik niet – was het maar zo’n feest… Kijk naar de miljarden boetes die de BigPharma-gangsters de afgelopen jaren gekregen hebben en trekje conclusies. Wie zijn de boeven?

 12. Voor iedereen die na een hartaanval statines voorgeschreven kreeg heb ik even wat op een rij gezet. NB: ik ben geen arts, je bepaalt zélf wat je met deze info doet.

  Statines na een hartaanval (ACS)

  Acute coronary syndrome happens when the heart is not getting enough blood. It is an emergency. It includes unstable angina and heart attack.

  The NNT

  Op http://www.thennt.com/nnt/statins-for-acute-coronary-syndrome/ staat m.b.t. statines na een ACS deze conclusie: NO BENEFIT FOUND

  “100% saw no benefit
  None were helped by preventing death, heart attack, stroke, or heart failure”

  Er staat ook dit:

  “An unknown number were harmed by medication side effects/adverse reactions”

  Nederlands Huisartsen Genootschap

  Op de site van het NHG (https://www.nhg.org/standaarden/volledig/nhg-standaard-acuut-coronair-syndroom-eerste-herziening) staat dit:

  Behandeling na een ACS

  “In het ziekenhuis stelt de cardioloog de patiënt, na diagnostiek en behandeling tijdens de acute fase (i.v. medicatie, PCI/CABG), in op orale medicatie voor de langere termijn. Deze medicatie bestaat uit acetylsalicylzuur, een P2Y12-remmer,24) zoals clopidogrel, prasugrel of ticagrelor, een statine, een cardioselectieve, lipofiele bètablokker, bijvoorbeeld metoprolol, en, indien de patiënt een AMI doormaakte ter voorkoming van uitbreiding van het infarct en verwijding van de linkerventrikel (remodelling), een ACE-remmer (zie voor de onderbouwing en dosering de NHG-Standaard CVRM).”

  “Er is in de prehospitale fase van het ACS vooralsnog geen plaats voor het toedienen van bètablokkers, ACE-remmers of statines.”

  Maar let op! Er staat ook dit:

  “Er is geen bewijs gevonden dat patiënten baat hebben bij prehospitale toediening van een bètablokker, een ACE-remmer en/of statine per os. Om die reden lijkt starten ervan bij het ACS voorbehouden aan de tweede lijn [Vale 2011].”

  Waar is de onderbouwing voor “het starten ervan” door “de tweede lijn”? The NNT is duidelijk aangaande statines bij ACS:

  NO BENEFIT FOUND

  Maar wél bijwerkingen…

 13. Mijn grootmoeder nam ook statines en in totaal ongeveer 20 andere chemische medicijnen. Ook kreeg ze pijnstiller, zware pijnstillers waarvan ze dood ziek werd en niet meer kon eten en haar benen waren verlamd. Volgens de dokter had ze een spierziekte en mocht ze geen vitamine D meer nemen. Ze at al weken niet meer en de dokkter had haar nog enkele maanden gegeven voor ze zou sterven. Ook kreeg ze pillen van het ziekenhuid, de huisdokter en de reumaspecialist. De pillen die ze kreeg waren 2 dozen voor hetzelfde probleem 1 kwam van het ziekenhuis en de andere van de huisdokter.

  Hier heb ik een briefje over geschreven dat ze dat moest melden aan de huisdokter en wat bleek dat ze die 2 niet tezamen mocht nemen (geen communicatie tussen huisdokter en ziekenhuis). ook heb ik alle bijsluiters gelezen van haar medicatie en wat bleek dat sommige medicijnen dodelijk zijn in combinatie met elkaar maar volgens de huisdokter allemaal geen probleem. Ook zag mijn oma helemaal geel in haar gezicht wat duidelijk wijst op leverschade. Heel veel van haar pillen hebben als bijwerking lever schade. Ook kon ze niet meer stappen, di pillen hebben als bijwerking dat ze de spieren laten afsterven,……

  Zelf ben ik heel erg bezig met homeopathie en kon ik niet meer aanzien hoe mijn oma aan het lijden was en eigenlijk stiletjes aan het sterven was en ze wou zelfs haar euthanasie aanvraag indienen ze zei dit de hele dag door dat ze onmenselijke/ ondraagbare pijnen had.
  Ik ben geen homeopaat maar ben er wel erg mee bezig heb uren en uren opzoekwerk gedaan en mij een boek aangeschaft van heel veel geld voor homeopaten in opleiding. En heb de bijsluiters bestudeerd en voor alles heb ik vervanging gevonden in het plantenrijk en bij voedingssupplementen. Ze neemt nu voor haar reuma en artritis msm, curcuma en boswellia. Tegen de cholesterol neemt ze omega 3, tegen de misselijkheid neemt ze gember, tegen de pijn neemt ze nigella sativa. Ze neemt een multivitamine en een magnesium-calcium supplement.

  Ook neemt ze spirulina/chlorella (zo dat ze de goede stoffen binnen krijgt die groenten ook hebben omdat ze geen groenten kan bijten). En ze mag geen zuivel producten meer eten van mij (omdat ze artrose heeft en artrose is een voedsel allergie!). Ook was haar korte termijn geheugen heel sterk verminderd. Met mijn oma gaat het beter nu. Rondwandelen al toen ze jong was kan ze wel niet meer maar ze kan wel al een beetje stappen (wel moeizaam) en toen ze juist gestopt was met haar chemische medicatie begon er beweging te komen in haar tenen, enkele dagen later in haar voeten en nog wat later kon ze haar benen weer bewegen!

  De huisdokter weet niet dat ze gestopt is met haar chemische medicatie maar ze moet wel nog altijd bloedonderzoeken laten doen en uit het laatste bloedonderzoek blijkt dat alles heel goed is en de dokter kon ook bijna niet geloven dat ze weer een beetje kan stappen. Haar bloedwaardes waren normaal en het grappige is dat hij zei dat ze een pil minder mag nemen tegen diabetes terwijl ze eigenlijk niks nog neemt hiertegen (van chemische medicatie) :).
  Ik ben zo blij dat het goed gaat met haar en zal altijd in de homeopathie geloven. Zelf wil ik nooit in mijn leven chemische dokters brol gaan innemen.

  1. Mariëlle, wat fijn dat het beter gaat met jouw oma. Zelfmedicatie vind ik wel wat link, maar in jullie geval goed uitgepakt. Succes!

  2. Wat fijn Mariëlle dat het nu goed gaat met je Oma ik geloof ook heilig in homeopathie ,zelf is mn cholesterol ook verhoogd maar door gebruik van supplementen is het g

   edaald.

 14. Ik vind het een beetje moeizaam verhaal. Ook dokter de Groot geeft reden tot twijfel. Opmerkelijk ook want dokter de Groot was ooit mijn cardioloog. Ik was een aantal jaren zijn patient en hij schreef mij toen Lipitor 40 voor. Inmiddels is dat merk te duur en krijg ik ook alweer jaren een generiek middel. Ik merk niet veel van bijwerkingen en wijt mijn rugklachten aan een “familiaal” slechte rug. Ook ik heb een lage diabetes maar of dat door de statines is gekomen?? Overigens kreeg ik het stempel diabeet nadat de norm van 6.7 naar 6.2 werd verlaagd en er dus heel veel mensen ineens diabeet werden. Is dat ook door de farmaceutische industrie opgezet? Voorlopig durf ik in ieder geval niet met de statines te stoppen wegens een inmiddels 10 jaar geleden doorgemaakt hartinfarct gevolgd door een hartoperatie waarbij 5 bypasses werden geplaatst. Ik zit niet te wachten op een hernieuwd infarct…………….

 15. Enige jaren geleden bleek dat ik een zeer hoog cholesterol percentage had,zo hoog dat mijn huisarts het echt nodig vond dat ik simvastatine ging gebruiken. Na enige maanden kreeg ik zeer pijnlijke benen en nachtelijke krampen in één maar soms ook in twee benen tegelijk. Terug bij de dokter werd er een doppler onderzoek voorgesteld waar natuurlijk niets uitkwam maar de aanhoudende pijn bleef.Ik had al het vermoeden dat het door de simvastatine kwam en vroeg of er niet iets anders was dat ik beter kon gebruiken,Ik kreeg een ander middel maar helaas werd de pijn nog heviger en hoofdpijnen waren meer regel als uitzondering.Toen bleek dat mijn cholesterol wel een heel stuk was gezakt ,durfde ik toch niet zo te stoppen maar ik bedacht me dat ik enige jaren geleden het dieet van montignac had gevolgd en in die tijd was mijn cholesterol afgenomen tot een zeer lage score van 1.8.Ik bedacht me geen moment en stelde mijn man voor dit dieet weer te gaan volgen.Voor wie geen enkel idee heeft wat dit dieet inhoudt ,koolhydraten en vetten worden gescheiden van elkaar gegeten .Binnen no time zat mijn cholesterol weer op een nette 4.8 en ik riep triomfantelijk dat het zo dus ook kon zonder cholesterol middelen.Waarop mijn huisarts uitriep dat voeding geen enkele invloed heeft op de verlaging van cholesterol. Inmiddels eet ik weer normaal en heeft mijn cholesterol weer een schrikbarende hoogte gekregen ,wat zou ik het fijn vinden als er duidelijkheid is hoe je je cholesterol op een aanvaardbaar peil kan houden zonder medicatie.Zodat ik eindelijk na al die jaren misschien ook eens van mijn pijnlijke benen afkom.

  1. “Inmiddels eet ik weer normaal” – wat noem je “normaal”?
   En “heeft mijn cholesterol weer een schrikbarende hoogte gekregen” – wat vind je hoog?
   Wat vind je “een aanvaardbaar peil” zonder medicatie?

   Voordat iemand antwoord kan geven moet eerst de vraag duidelijk zijn lijkt mij.

  2. Adriaan, normaal eten noem ik eten zonder een dieet te volgen, wel lettende om zoveel mogelijk gezonde producten te nuttigen.het lijkt me te ver gaan om alles te benoemen wat ik eet op een dag,maar laat ik zeggen dat ik zo gezond mogelijk eet.Mijn huisarts vindt dat mijn cholesterol schrikbarend hoog is of te wel het is dusdanig hoog dat hij stelt dat ik een verhoogd risico heb op hart en vaatziektes .Ik weet niet wat het hoogste is of waar het ongezond wordt maar het zit op 8.9.Je laatste vraag wat is een aanvaardbaar peil zonder medicatie ,4.5 ???? Daarbij zal mijn leeftijd ook nog wel een rol spelen en die is in de zestig.

  3. Mijn vragen zijn niet vervelend bedoeld, maar “normaal” en “gezond” eten en een “hoog cholesterol” zijn rekbare begrippen. Wat het Voedingscentrum gezond vindt (binnenkort ‘vond’, want ze gaan het bijstellen) is erg ongezond gebleken; dieetadviezen zijn vaak nog gebaseerd op oude inzichten, gebaseerd op frauduleus onderzoek.

   En welke bloedwaarde is 8,9? LDL, HDL of totaal cholesterol? Mijn voorkeur gaat uit naar verlaging naar een “normaal” niveau dmv het aanpassen van m’n voedingspatroon. Het slikken van chemische troep is vrijwel nooit een échte oplossing, het bestrijdt slechts de symptomen en veroorzaakt vaak vreselijke andere klachten, eufemistisch ‘bijwerkingen’ genoemd (en daar hebben de medicijnmannen dan weer een ándere pil voor…).

   Bekijk deze lezing van Dr. Erwin Kompanje (Erasmus MC) die ik laatst opnam in Wageningen: http://youtu.be/KXSc-WSFAtk Oordeel daarna, eet je net zo gezond als hij aanbeveelt? Hij heeft mooie resultaten geboekt en zijn gezondheid in eigen hand genomen.

  4. Ik denk dat het goed zou zijn als u een goede multivitamine, vitamine C en een magnesium dagelijks in zou nemen.
   Vitamine C, E(in de multi) en magnesium zorgen ervoor dat het cholesterolniveau weer in orde komt. Let wel uit onderzoeken blijkt dat supergezonde mensen een cholesterolwaarde hebben tot wel 8 of 9. De waarde 5-7 is daarom keurig. Uit onderzoeken blijkt een waarde onder de 2,5 kans op auto-immuunziekten en kanker te geven.
   Iedere cel in ons lichaam (het celmembraan) is opgebouwd uit cholesterol en al onze hormonen (oestrogeen, progesteron, testosteron en cortisol) komen voort uit cholesterol. Onze lever maakt zelf cholesterol en is dus een normale lichaamseigen stof. Lees alle artikelen maar, “Cholesterol de miljardenindustrie”. Het internet staat er vol mee en wereldwijd zijn er honderden onderzoeken die het gebruik van “Statines” onderuit halen, toch blijven de artsen (tegenwoordig assistenten) gewoon voorschrijven.

 16. Als je via internet wat onderzoek verricht vind je overweldigend veel bewijs dat statines juist gevaarlijk zijn!
  Mijn moeder kreeg 15jr geleden ook een cholesterolverlager voorgeschreven. Na het lezen v.d bijsluiter weigerde zij het te slikken. Dit jaar wordt zij 92jr! Verkeert in goede gezondheid, slikt geen enkele pil en is zeer, zeer helder van geest!

  People with High Cholesterol Live Longer!

  Ook dit onderzoek toont overduidelijk het bewijs dat statines zeer slecht zijn voor o.a je hart…!!
  Statins stimulate atherosclerosis and heart.

  failure.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25655639

 17. Heel interessant om te lezen. Ik heb zelf FH (afwijking gen/mutatie) is destijds door het AMC vast gesteld door dna test. Bloeddruk verlagende pillen gekregen en statines (enegy). Geschrokken van diverse artikelen die anders beweren. Wij willen ons gezin uitbreiden. Was ook met de statines gestopt. Maar omdat deze naar 7 was geklommen moest ik toch beginnen aan de statines per direct. Ondanks overal wordt afgeraden GEEN statines als je zwanger wilt worden ivm mogelijkheid aangeboren afwijking tijdens de zwangerschap. Ik weet begod niet meer wat ik moet doen.

  Tijdje geleden had ik ook kramp in mijn linkerbeen (voornamelijk als ik in bed lag). Dacht zelf dat het kwam door jaren gebruik vd statines. Dokter gaf aan dat ik meer water moest drinken. Dokters reageren altijd zeer gemakkelijk terwijl ik echt denk dat bepaalde bijwerkingen door de statines komen. Vaak wordt dit door de dokter van de tafel weggeveegd.
  ps Met 7 bedoel ik mijn cholesterol

  1. Misschien heb je hier: http://www.drbriffa.com/2011/10/06/why-a-raised-cholesterol-level-may-be-a-cause-for-celebration/ wat aan.

   Overtollig cholesterol wordt gewoon uitgescheiden via de gal. En gal is weer heel nuttig. Ik weet niet hoe dat met FH zit.
   Cholesterol is geen oorzaak van hart en vaatziekten, het is eerder omgekeerd. Hart en vaatziekten (ontstekingen) zijn meestal de oorzaak van een hoog cholesterol.

   Een belangrijke vraag is wellicht: Hoe voel je je met die ‘7’…

  2. Beste mevrouw de Vries, bekijk de filmpjes van Ivor Cummings “The Fat Emperor”. Hij legt heel duidelijk uit waarom een “hoge LDL-waarde” va bijvoorbeeld 7 vrijwel geen risico inhoudt. Een lage HDL-waarde is gevaarlijker. Hier zie je de dia’s uit een van zijn presentaties: https://www.slideshare.net/mobile/ivorcummins/blood-test-metrics-interpretation-cholesterol-et-al
   Op dia nr 15/42 zie je dat (vooral) vrouwen met een “hoog” cholesterol méér risico lopen; op dia nr 18/42 zie je wat er gebeurt als je HDL-waarde omlaag gaat. Het gaat dus om de verhouding, een LDL van 7 zegt niets.

 18. Ik heb FH, zonder medicatie is mijn cholesterol boven de 8. Het goede cholesterol is hoog, het slechte en ook de trigliceriden. Na meer dan 20 jaar diverse cholesterol verlagers te hebben geslikt ben ik er sinds een jaar helemaal mee gestopt.
  Ik heb veel minder last van spierkrampen en spierpijn. Ik ben een stuk helderder in mijn hoofd, ben ook eens tuk vrolijker en geniet meer van alles om me heen. Ik kon eigenlijk niet geloven dat het zou kunnen komen door het stoppen met de medicatie. Maar ik ga het ook niet testen door weer te starten met medicatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.