Advertentie

Kijk de geheime LOCKDOWN-manipulaties..!!


x
X

Kijk de geheime LOCKDOWN-manipulaties..!!

“Overheid offert 520.000 levensjaren!”

2012 © WantToKnow.nl/be
X

De mond vol van nieuw elan in de politiek, door een OPEN BESTUURSCULTUUR TE CREËREN… Ze staan het hardschreeuwends langs de lijn, al die politici met dit ‘verhaal’.. Maar niks van dat al, en niet zo gek natuurlijk. Als je door list en bedrog aan de leiding  komt, is het natuurlijk verdomd lastig deze succesvolle tactiek/houding achterwege te gaan laten. Zeker voor de VVD-ers in het kabinet, die juist door de partijcultuur zijn ‘opgeleid’ om met ‘list-en-bedrog’, of ‘politieke ervaring’ zaken voor elkaar te krijgen/te verbergen, die je wilt.

Mark Rutte is in dit verhaal natuurlijk het beste voorbeeld Voor iedereen die kijkt en ziet zichtbaar… Als regelrecht psychopaat (HIER bewijs) is deze man natuurlijk het topje van de ijsberg van liegen, bedriegen, manipuleren en weer goedpraten en excuses maken als dat niet lukt.. De man is beloond voor dit gedrag..

Maar dan komt nu plots de onderstaande info vrij, door de aanspraak van een Nederlands burger op de democratisch aangenomen Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Laat nou ook en precies vandaag, ‘de-man-met-de-schoenen’ weten dat hij in beroep gaat tegen een vonnis van de rechtbank inzake het MOETEN TOEPASSEN VAN DIE WET..! Natuurlijk gaat niet het Ministerie van VWS in beroep, maar Hugo de Jonge, vermomt als ‘een ministerie’…

Je vraagt je af waar de man de guts vandaan haalt; maar kennelijk heeft hij heel grote zaken te verstoppen en is hij nu ‘va banque’ bezig..! En kijk in dit verband eens naar dit bizarre ‘grapje’ van Mark Rutte tijdens een debat over de lockdowns.. Hoe kom je op deze gedachte, anders dan dat je een machtgeil bewindspersoon bent.. Maar dan… hoe DURF je dit vervolgens als ‘grapje’ in een Tweede Kamer te roepen.. IN YOUR FACE! Wij noemen dat ‘gladglibber’-retoriek..!

Over lockdowns gesproken…
Via diezelfde WOB is boven water gekomen, dat er een negatief advies van topambtenaren omtrent de lockdown onder tafel bleef. En natuurlijk gaan hier kamervragen over komen en over die lockdown. Wat wisten premier Rutte en minister De Jonge van een kritisch rapport waarin ambtenaren vorig jaar waarschuwden voor de schade van een dergelijke lockdown? Uit een studie van die ambtenaren bleek dat een lockdown ruim 500.000 levensjaren zou kosten..!!

Het was interim manager en oud-bestuurder Ir. Jan van der Zanden die het WOB-onderzoek deed. Hij was nogal verbaasd dat hij niets over het ambtelijke rapport las:

‘Ik ken het werken van de overheid, het is afwijkend beleid ten opzichte van andere zaken. Het waren behoorlijk strenge maatregelen, het saldo van de opbrengsten van de lockdown zou een factor 6 kleiner zijn dan de kosten van de nevenschade in termen van uitgestelde zorg en sociale gezondheidskosten.’

Volgens Van der Zanden is de minister door ambtenaren geadviseerd de lockdown tegen te houden want ‘los van de economische schade is de totale gezondheidsschade negatief. Als de gezondheidsschade groter is dan wat je kunt realiseren, dan moet je het niet doen.’

Jan van der Zanden zegt uit de stukken te kunnen opmaken, dat er wel degelijk contact is geweest met de ministeries van SZW, VWS en Financiën:

‘Uit de mailwisseling die ik zie kan ik zien dat het in ieder geval in de tas van Wiebes is gegaan en dat de ambtenaren er wel met Wiebes over gesproken hebben. Dit lijkt me zulk brisant materiaal, dat moet gedeeld zijn in de ministerraad. Als ik Wiebes was, dan zou ik dit heel groot op de agenda zetten.’

Van der Zanden verwijst echter ook naar een artikel in Het Parool waarin wordt gesteld dat de stukken niet uit de tas van Wiebes zijn geweest. BvNL-Kamerlid Wybren van Haga wil ‘graag weten hoe het in godsnaam mogelijk is dat ik al anderhalf jaar vraag naar de kosten-baten-analyse en de nevenschade van de lockdown en dat er gewoon stukken van zijn. Het is absurd dat de Kamer niet geïnformeerd is en heel erg vreemd dat de Kamer afhankelijk is van WOB-verzoek.’

Ingenieur en statisticus Van der Zanden is een cijferman, die zaken graag rationeel benaderd en daarom voornamelijk in zogenaamde qaly’s werkt. Een qaly is een afkorting van “Quality-Adjusted Life Year”. Dit wordt gebruikt om de kosten-effectiviteit van bepaalde interventies in te schatten en staat voor een gezond levensjaar. 1 qaly staat dus voor een 100% gezond levensjaar en de normering is in Nederland: Bij preventie: € 20.000,- en bij curatie € 80.000,- Qaly’s zijn dan ook bedoeld als meest objectieve rekeneenheid om termen als “nevenschade” en ‘disproportionaliteit’ enige waarde, context en inhoud te geven. Anders gaan we op beleidsniveau sentimentele woorden gebruiken, die natuurlijk niets meetbaars uitdrukken waarmee een zinnige afweging kan worden gemaakt qua kosten en baten. Van der Zanden hierover:

“Dat lijkt misschien nogal kil, maar geloof me: er is niets zo humaan als deze utilitaristische (HIER) benadering van een kosten/baten afweging. Qaly’s zijn namelijk niet discriminerend, niet subjectief en daarmee de meest egalitaire manier van beleidmaken die voor handen is. En daarom wordt deze rekenmethode ook al sinds de jaren 80 gehanteerd door overheden..

Er wordt in deze crisis vanaf het begin gewerkt volgens het beginsel van de ‘Rule of Rescue’ (HIER) en dat is heel even te begrijpen maar daarna moet de ratio terugkeren en utilitarisme weer gaan domineren ten einde de juiste keuzes te maken voor de gehele volksgezondheid en niet enkel de Covid-19 patiënten.”

Kijk naar wéér een kwaliteitsuitzending van Flavio Pasquino’s BLCKBX.tv Complimenten! In de uitzending toont BLCKBX.tv ook een fragment van de EO (NPO) waarin psychiater en filosoof Damiaan Denys de term ‘sentimenteel individualisme’ uitlegt aan oa. SP fractievoorzitter Lillian Marijnissen die dichtbij de Brabantse Corona brandhaard in Uden woont en vanuit emotie de crisis benaderde in dit programma.
“Exemplarisch voor Rule of Rescue-gedrag waarbij vrijwel iedereen aan de tafel geen oog leek te hebben voor het grotere geheel”, legt Pasquino uit die een verwijzing maakt naar onderstaande link om de integrale clip te bekijken.

En nu Mark Rutte,
is je lijstje met leugens en manipulatieve teksten
al klaar, om het negeren van dit rapport te ‘verklaren’..?
Of heb je geen actieve herinnering meer

aan dit rapport van je ambtenaren..?!?

Advertentie

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.