Advertentie

Fluor verhardt ook het gezondheidssysteem.


Hoe onwetende burgers door maatregelen ‘van bovenaf’  in een bepaald stramien worden gedrukt, is bekend. Maar dat deze inmiddels zover reiken dat je wel dient te voldoen aan de eisen, omdat je anders jezelf buitenspel zet, dat blijkt steeds vaker.  San Timmermans doet verslag van haar tandartsenervaring en de machten achter de schermen.
Binnenkort zullen wij over de achtergronden van Fluor nadere informatie geven. Essentiële informatie die niet altijd gekend wordt, ook niet door tandartsen, zoals ook uit het stuk van San hieronder blijkt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fluor behandelingen en rotgenfoto’s.

ingezonden mail door San Timmermans

Bij een bijeenkomst van Mens en Spirit afgelopen najaar 2008 heb ik een voormalige tandarts ontmoet. Die vertelde dat hij op een heel vies zaakje van de top van Ziektekostenverzekeraar was aangelopen. Hij heeft als klokkenluider de bel geslagen. Dit is zijn verhaal:

Volgens zijn zeggen hebben ze hem tot de grond toe gelijk gemaakt. Hij is zijn praktijk en alles kwijt! Ik stelde vervolgens meer vragen om het fijne er van te weten te komen, maar hij klonk terughoudend, onzeker en bang om afgewezen te worden op wat hij had meegemaakt.

Helaas heb ik zijn naam en gegevens niet. Wellicht kent Arend Zeevat hem. Hij zou lid zijn van Mens en Spirit en een praktijk in Amsterdam hebben gehad.

Jaja, maar achter de schermen gebeuren er minder gezellige dingen.
Jaja, maar achter de schermen gebeuren er minder gezellige dingen.

Kort daarna had ik zelf een controle afspraak bij mijn tandarts voor mezelf en de kinderen. Om de beurt in de stoel liggen en onderwijl een beetje gezellig met elkaar babbelen. Eigenlijk voordat ik het in de gaten (!) kreeg had mijn zoon een intensieve fluorbehandeling gekregen; het was al gebeurd voordat ik er erg in had. Er werd geeneens gevraagd door onze tandarts of we de behandeling wel wilden hebben. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Dat geldt ook voor de röntgenfoto’s die iedere twee jaar gemaakt moeten worden. Bovendien vroeg ze ook de afgelopen twee keer mijn gegevens van de ziektekostenverzekeraar, die ik steevast niet heb gegeven.

Ik heb haar uitgelegd waarom ik mijn gegevens niet wil  verstrekken. De rekeningen betaal ik immers rechtstreeks zelf aan de tandarts. En mijn gegevens gaan noch de ziektekostenverzekeraar, noch anderen geen ene malle moer an.

” Ja, zegt ze voor mij hoeft het ook niet, maar het is verplicht van de ziektekostenverzekeraar!”

Daar kreeg ik toen een nare bijsmaak van.

Eigenlijk uit soort laksigheid had ik nooit een tandartsverzekering afgesloten. Meerdere keren werd ik via een mooie mailing uitgenodigd om tegen aantrekkelijke voorwaarden toch die tandartsverzekering nou eens af te sluiten. En daar werd ik nu eigenlijk stevig mee geconfronteerd.  Waar bemoeit die ziektekostenverzekeraar zich mee? En waarom ?

Ik ben er eens na gaan kijken.

Als je naar de polisvoorwaarden kijkt van de tandartsverzekering dan ben je toch eigenlijk wel een ongelofelijke domoor als je geen aanvullende tandartsverzekering afsluit.

Alleen al de kosten van controlebehandelingen overstijgen immers de kosten van de aanvullende verzekering. Dus wie sluit er nu niet vrijwillig een aanvullende tandartsverzekering af? Wie gaat er nu een dief van zijn eigen portemonnee zijn? Je sluit een tandartsverzekering af en bent je ziektekostenverzekeraar ook nog eens te slim af, want ze leggen geld toe in plaats van dat ze winst maken op je.

Mijn tandarts is een schat. Echter ik vond het heel moeilijk om haar te bereiken binnen haar wetenschappelijk tandartsen-denkkader.

Dus ik dacht het mezelf verder niet moeilijker te maken door een andere tandarts te zoeken die hier wel voor openstaat.  Er stond een advertentie van een nieuwe tandartspraktijk die nieuwe patiënten wilde (al zie ik mezelf liever als gewoon een klant).  Ik belde op en gaf aan dat ik geen fluoridenbehandeling wilde voor mijn kinderen en geen röntgenfoto’s voor mezelf.

Maar tot mijn verbazing werden ook daar weer standaardprotocollen toegepast waarvan niet afgeweken werd. Uiteindelijk belandde ik bij Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Biologische Tandheelkunde, www.nvbt.nl . Die helaas wachtlijsten hebben en praktisch niet bij me in de buurt zitten.

Heb de stoute schoenen toch weer aangedaan en telefonisch contact gezocht met mijn oude vertrouwde tandarts. Ik gaf aan dat ik graag een controleafspraak wilde maken voor mijzelf en de kinderen op de voorwaarden die ik zelf wil. Dat ik als moeder verder kijk dan puur en alleen regio gebit.

Fluor verhardt je tanden, maar ook je mentale processen, om maar eens een 'zijstraat' te noemen van fluorgebruik.
Fluor verhardt je tanden, maar ook je mentale processen, om maar eens een 'zijstraat' te noemen van fluorgebruik.

Dat fluor weliswaar een verhardende werking kan hebben op het glazuur, maar dat de fluor echter verder reikt dan het gebit en de straling van de röntgenfoto’s ook.

(Ik ben me bewust dat fluor direct wordt opgenomen in de pijnappelklier, evenals röntgenstraling. Dit alles kennelijk met het doel om je eigen licht niet te kunnen zijn en zien. “Ze” hadden waarschijnlijk een dempen-die-hap in gedachten. De donkere club kan het waarschijnlijk niet hebben dat ze de mens zelf gaat ervaren wie hij of zij werkelijk zijn…)

Nadrukkelijk heb ik uitgesproken dat ik begrijp dat de tandarts er alles aan doet mijn gebit te verzorgen en dat ik begrijp dat cariës mogelijk later worden geconstateerd (zonder röntgenfoto’s), of eerder kunnen ontstaan  (zonder fluoridenbehandeling), dat ik daar dus zelf de verantwoordelijkheid voor draag als cariës mogelijk later worden geconstateerd of eerder ontstaan.  Deze afspraak staat nu!

Heb nu gewoon een controleafspraak met mijn eigen vertrouwde tandarts, een lieverd die het beste met mij en de kinderen voor heeft. Geen fluoridenbehandelingen meer, geen röntgenfoto’s, geen doorgeven van gegevens en belangrijk voor me: de rekening betaal ik zelf!

Gaan wij gewoon weer om de beurt in de stoel liggen en gezellig met elkaar babbelen.

14 gedachten over “Fluor verhardt ook het gezondheidssysteem.

 1. in de jaren 80 van de vorige eeuw heb ik ruzie gehad met mijn toenmalige tandarts en die heb ik op grond van technische gegevens gewonnen van hem.
  hoe? nou simpel:
  wat is de elektrische potentie van kwik en zilver (amalgaam)? + 13
  wat is de elektrische potentie van fluor (aluminium) -13
  dat is een verschil van 26 zult u zeggen van wat leuk maar we spreken hier wel over volts.
  steekt u ‘sochtends uw vingers in het stopkontakt (240Volts) om uw haar te kammen?
  buiten dat fluor uitermate giftig is, wat Melly Uyldert al in haar boeken uit de doeken had gedaan met de naam van de bedenker erbij die zich er overigens van distantieerde maar niet meer terug kon draaien, is het nog keer zo dat alle gladde spieren zoals onze aorta en hart bv door fluor verharden wat weer leidt tot hart en bloedvat klachten.
  weer kassa voor de farmajongens want dat moet weer met een pilletje opgelost worden.
  ook kan het porcelein van de tanden en kiezen zo hard worden dat het de normale groei niet meer kan bijhouden en spontaan openbarst en dan zijn onze tanden en kiezen zonder bescherming.
  enz. enz. enz.
  zo kan ik nog lang doorgaan, maar dit is voor mij voldoende voorlopig.
  groeten en sterkte Robth

 2. Dit is zo’n onderwerp waar ik nog immer aan twijfel. Waar of niet waar?

  Ik ken mensen met een kunstgebit vanaf hun 23e maar die zijn niets anders dan anderen? Dus over verlicht zijn of gedimd door wel of geen fluor of röntgen kan ik niet geheel volgen.

  Vullingen amalgaam of composiet wel kwik(amalgaam vulling) is gewoon slecht en dat staat als een paal boven water voor mij.

 3. Dag Henk,

  Wat de betreffende tandarts precies met dat vieze zaakje bedoelde weet ik helaas ook niet. Het zou inderdaad fijn zijn als de betreffende persoon zich uitgenodigd voelt wel zijn verhaal te delen voor een groter publiek. Dat zou ook voor mij een welkome aanvulling zijn.

  Groetjes San

 4. Na een aantal keer te zijn verhuisd en dus een nieuwe tandarts te hebben gehad ben ik nu zover dat ik al bij het eerste gesprek aangeef dat ik geen fluorbehandeling voor mijn kinderen wil. Natuurlijk wordt er gevraagd waarom niet en krijg je het hele verhaal van ‘beter voor het gebit en het verkleind de kans op gaatjes enz enz) maar dan reageer ik laconiek dat wij die verantwoording zelf nemen. Er wordt vreemd naar me gekeken maar daar trek ik me niks van aan. Tot op heden is er gelukkig nog geen tandarts me te snel af geweest.

 5. In de jaren ’60 werden wij in Haarlem al geconfronteerd met de nefaste gevolgen van fluor en onze toenmalige arts dr. Moolenburgh heeft, met succes, de fluortoevoegingen aan het drinkwater in de stad een halt kunnen toeroepen.. Denk dat in die periode al onze kritische kant om achter de dingen te kijken is geactiveerd..

 6. Volgens de Mazaznan Voedingsleer is het de GIST in het brood en in koekjes en in weet ik veel wat al niet meer, dat gaatjes in het gebit maakt. En niet alleen in het gebit, maar ook in de darmwand… gevolg: Leaking Gut Syndroom, Irritable Bowel Syndroom, schimmelinfectie… Gist is een schimmel en vaak nog niet uitgewerkt; en de voeding voor schimmels is … SUIKER ! En geraffineerde suiker berooft het lichaam van vitamine B, maar vitamine B heeft men nodig om eiwitten en vetten te verteren. Een tekort aan vitamine B kan zelfs leiden tot schizofrenie. Wie is er nog niet GEK gemaakt ?

  Zie http://www.avoratio.nl

 7. het toevoegen van een fluor verbinding aan het drinkwater – hield gevangen geestesdood en hersenlam in de nazie concentratiekampen in WO II

  Nu is de gehele wereld veranderd in een groot camp, zonder hekken (wat die zitten al ik je geest gehersenspoeld via mindcontrol)

  Filmpje:
  http://vodpod.com/tag/fluoride

  Websites erbij ?
  – History van Fluoride
  http://www.fluoride-history.de/index.htm
  – Gevaren, leugens
  http://www.fluoridealert.org/fluoride-deception.htm
  – Gezondheidseffecten database
  http://www.fluoridealert.org/health/

  Have fun met je bewustwording!

 8. De uitspraak dat tandartsen willen dat je je eigen licht niet kunt zijn en zien lijkt me wat overdreven. Naar mijn mening doen ze over het algemeen hun werk binnen hun best mogelijke bewustzijn (dat doet volgens mij iedereen, maar sommigen hebben een nogal bekrompen bewustzijn…). Het zijn alleen de door hun (en door andere artsen) gehanteerde werkwijzen die algemeen geaccepteerd zijn waar we onze vraagtekens bij moeten zetten.

  Ik poets al een geruime tijd met fluoridevrije tandpasta (op basis van natuurlijke plantenextracten) en dat voelt toch een stuk beter!

  Als kind kreeg ik bij de tandarts ook fluorbehandelingen in mijn mond gepropt. Grote mondvullende vormen met smerig spul erin. Moest je zelf nog zo’n slangetje ertussen proppen en dat vasthouden in de hoop niet over je nek te gaan. Na een aantal kleer flink kokhalzen stelde mijn tandarts vast dat ik ‘allergisch was voor fluor’ (goh…) en ik was sindsdien van de behandelingen af. Nooit spijt van gehad!

  Naar mijn mening is de beste oplossing om iedereen wereldwijd op de hoogte te stellen van de ware gevaren en gezonde (en milieuvriendelijke) alternatieven op elk gebied. Maar ja, hoe doe je dat als iedereen TV blijft kijken (en dat nog stééds als de realiteit beschouwt) en je de media niet zo goed in de hand hebt als de overheden? Slapende schaapjes bij hun nekhaar pakken en bewustmakende artikelen laten lezen werkt niet of tijdelijk. Alsof je een met vet ingesmeerd object probeert nat te maken, het stroomt er zó weer af… (niets tegen WTK hoor, keep vooral up the good work!!)

 9. Dag Nick,

  De tandartsen zijn inderdaad doorgaans goedbedoelende mensen die vanuit onwetendheid bepaalde handelingen kunnen verrichten. De door jou aangehaalde uitspraak staat tussen haakjes en daarmee bedoel ik niet de tandartsen zelf. De tandartsen zijn in die zin slechts een uitvoerend orgaan die (standaard)protocollen toepassen. De vraag is hoe deze protocollen tot stand zijn gekomen, door wie en waarom. Tot standaard zijn verheven en als “normaal” worden beschouwd door de overgrote meerderheid van de mensen, inclusief tandartsen. Zonder dat men zich meer afvraagt over het ontstaansproces en welke belangen daarbij een rol speelde.

  Ik heb mijn persoonlijke ervaring naar Guido gestuurd niet wetende dat mijn brief geplaatst zou worden. Ik wist wel dat hij een artikel wilde schrijven over fluor en dat mogelijk mijn ervaringen daar een aanvulling op konden zijn. Vandaar dat ik enigzins overrompeld werd met de plaatsing en de reakties.

  Ik kan me daarom helemaal aansluiten bij de mening van Judith (reaktie op artikel “Autisme voor 70% veroorzaakt door vaccinaties”)Ik voelde me eerder altijd een “zwart” schaap, eenzaam, alleen en anders denkend dan de massa, maar mede dankzij sites zoals die van jou merken mensen zoals ik dat ze als “zwart schaap” veel licht kunnen gaan brengen onder de nu nog veelal slapende kudden witte schapen……
  Wij moeten voor onze mening gaan uitkomen en durven te gaan spreken.. ons hart laten spreken en we zullen zien als er één schaap over de dam is dan volgen er meer.

  Dank je wel Judith en Guido en Tessa en Henk en Ellen en John en Droppie en vele anderen. Als zwarte schaap! ben ik over de dam.

  Dank je wel Nick voor het delen van jouw ervaring. Als je uit eigen ervaring weet dat iets niet goed voor je is dan is dat natuurlijk fantastisch. Jouw ervaring delen helpt! Ook mij.

 10. hallo eenieder die dit leest,
  Ook ik wil niet langer meer meelopen met de kudde en maar alles wat er bij de tandarts wordt aangeboden te ondergaan.Jaren geleden begon de discussie over de amalgaan vullingen met mijn tandarts dit werd mij niet in dank afgenomen, hetgeen onze band deed verslechteren, ook rontgenfotos en fluorbehandelingen wijs ik af als ik t niet echt nodig vind, mijn tandarts heeft weinig begrip en vindt me een zeur. Maar ik hoop dat veel meer mensen die dit eigenlijk niet meer willen hun mond open doen en het niet meer toestaan! Dan maar een zeur of een lastige klant zijn, eens komt de dag dat ook mijn tandarts er begrip voor krijgt dat iedere patient zijn eigen mening heeft over dit soort zaken. Ik voel me zeer gesteund door de reacties op deze side!!! dank jullie wel!

 11. Ook in mijn situatie was de tandarts skeptisch over de gevolgen van kwik, straling en fluoride. Ik heb vorig jaar mijn kwikvullingen laten verwijderen en mijn kinderen mogen GEEN fluorgelbehandelingen ondergaan.
  Wat schetste echter mijn verbazing, na een aantal jaar overigens: hij wilde graag een nieuwe kiezen(rontgen)foto maken om te zien of de vullingen nog wel goed zaten. Op mijn antwoord dat ik inmiddels een gram vitamine c genomen had, een half uur vóór mijn komst, en dat ie z’n gang kon gaan, reageerde ie zowaar instemmend.. met de vervolgvraag hoeveel een gezond mens per dag zou moeten innemen en waar ie het kopen kon!
  In vergelijking met een jaar of 5 geleden een 180 grd draai gemaakt kennelijk.
  Steeds meer mensen lijkt zich open te stellen voor kennis van hen die voorheen als mafkees of complotter werden weggezet.
  Fluoridetanpasta hedden we jaren geleden al in de ban gedaan zonder toename van de (voorspelde!) gebitsverslechtering…
  Er is nog hoop 😉

 12. Wanneer de leugens generatie na generatie zó perfect verpakt en verkocht worden door belanghebbenden, lijkt de waarheid zó absurd en degenen die deze waarheden naar buiten (durven) dragen zulke waanzinnige gekken en complotdenkers.

  Welnu, mijn visie luidt; ‘Indien ieder weldenkend mens zou luisteren naar zijn of haar menselijke intuïtie, zouden complete industrieën omvallen en de gezondheid van het grote gros met sprongen vooruit gaan!
  Immers kan er aan gezonde mensen niets VERDIEND worden….’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.