Advertentie

“Je bent niet ziek, je hebt DORST!”..


Fereydoon Batmanghelidj werd in 1931 in Iran geboren. Hij bezocht Fettes College in Schotland en werd opgeleid in St. Mary’s Hospital Medical School van de universiteit van Londen, waar hij studeerde onder Sir Alexander Fleming, de man die de penicilline ontdekte. Dr. Batmanghelidj werd als een van de ziekenhuisdoktoren aangesteld in zijn eigen ziekenhuis voordat hij terugkeerde naar Iran waar hij een sleutelrol gespeeld heeft bij de ontwikkeling van ziekenhuizen en medische centra. Daar hielp hij ook bij het opstellen van sportprojecten voor de jeugd, inclusief het Ice Palace in Teheran, het eerste schaats- en sportcomplex in het Midden Oosten..!
Dr. Batmanghelidj werd, bij het uitbreken van de Iraanse Revolutie in 1979, als politiek gevangene opgesloten in de beruchte Evin-gevangenis. Daar ontdekte hij de kracht van water door het geven van twee glazen water aan een medegevangene die hij moest behandelen voor een verlammende maagpijn. Binnen acht minuten was zijn pijn verdwenen en deze gevangene was hij voor de rest van zijn resterende verblijf van vier maanden in de gevangenis geheel pijnvrij, door het innemen van 2 glazen per dag..!

Dr. Batmanghelidj
Dr. Batmanghelidj
Dr. Batmanghelidj heeft 3000 medegevangenen succesvol behandeld met water voor door stress veroorzaakte maagzweren. De gevangenis bleek op deze manier een ideaal ‘stresslaboratorium’. Toen hij de gevangenis uitmocht, omdat zijn straf erop zat, koos Dr. Batmanghelidj er zelfs vrijwillig voor om nog eens vier maanden extra in de gevangenis te mogen blijven.a zijn vrijlating uit de gevangenis in 1982 ontsnapte Dr. Batmanghelidj uit Iran en wist uiteindelijk de VS te bereiken.

En daar begon hij zijn diepgaande onderzoek naar het effect van water op het menselijke lichaam en de effecten van chronische, onbewuste uitdroging op onze gezondheid. Hieronder een recentie van het boek.  Dat zoiets simpels zo essentieel kan zijn.
Op deze manier kon hij namelijk zijn onderzoek naar de relatie van uitdroging en bloedende maagzweren afronden!
x
x

* * *

x

Water, het goedkoopste medicijn voor genezing, voor je leven

door Dr. F. Batmanghelidj

x

Water is in feite de kroon op ons fysieke leven op Aarde..
Water is in feite de kroon op ons fysieke leven op Aarde..

Volgens de mening van Dr. Batmangehelidj is de grootste tragedie in de medische geschiedenis de veronderstelling geweest dat een droge mond het enige signaal is van uitdroging. Gebaseerd op deze foutieve stelling heeft de geneeskunde daarbij nog eens drie andere grove fouten gemaakt, die de samenleving heel wat geld gekost hebben.

 1. De grote misvatting aan de basis van de medische wetenschap, nl. de overtuiging dat water een simpel materiaal is dat alleen maar verschillende stoffen oplost en transporteert.
 2. Een volgende ernstige vergissing in de geneeskunde is dat menselijk lichaam de wateropnamen tijdens iemands hele leven doelmatig kan reguleren.
 3. De volgende nagel aan de doodskist van de hedendaagse geneeskunde is de gedachte dat iedere vloeistof in de waterbehoefte van het lichaam kan voorzien.

Het lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en 25% is ‘vaste stof’. Van de hersenen wordt zelfs gezegd dat ze voor 85% uit water bestaan en dat ze uiterst gevoelig zijn voor iedere uitdroging of vermindering van het watergehalte. Het water in het lichaam wordt oplosmiddel genoemd en het water met daarin opgeloste stoffen wordt de oplossing genoemd. Het scheikundig inzicht in het menselijk lichaam heeft het onderzoek bijna volledig geconcentreerd op de gedetailleerde samenstelling van de moleculen in het lichaam en de miniemen veranderingen in de hoeveelheden van de vaste stoffen in het lichaam.

Volgens Dr. Batmanghelidj werd er op die manier een chemisch-farmaceutisch beeld van het menselijk lichaam gevormd, hetgeen de ontwikkeling van het medisch-industrieel systeem tot gevolg had. Hij zegt dat, samen met het inzicht dat het vooral de samenstelling van de oplossing in het lichaam is die alle functies aanstuurt, er veel verkeerde informatie geproduceerd is.

.

De fout in deze benadering om het lichaam te begrijpen ligt volgens hem in het feit dat het lichaam nog steeds een bijna onbekende structuur is, ondanks de verzamelde kennis die we hebben. We weten nog maar 10% van hoe het lichaam functioneert en scheikundig in elkaar zit. De kennis van de fysiologie van het lichaam is toegenomen maar toch blijkt de praktijk van de klinische geneeskunde geen voordeel te behalen bij de vooruitgang van deze tak van de wetenschap.


Volgens Dr. Batmanghelidj regelt water alle lichaamsfuncties inclusief de actie van alle in het water opgeloste stoffen! Het verlies van water veroorzaakt een verandering van de structuur van de binnen- en buitenkant van levende wezens. Of dat nu uitdroging betreft in fruit of in een menselijk lichaam.

Er zijn ongeveer honderd biljoen cellen in het menselijk lichaam. Afhankelijk van het gebied waar de uitdroging het meest heeft toegeslagen binnen de cellen te kreukelen en de functies binnenin de cel raken aangetast. Deze aantasting van het gebied wordt weergegeven door verschillende signalen. Tot op heden worden die signalen van uitdroging niet begrepen en ze worden behandeld als signalen van aandoeningen met een onbekende oorzaak.

Dr. Batmanghelidj noemt een groep van aandoeningen die volgens hem signalen zijn van uitdroging die gemakkelijk gecorrigeerd kunnen worden en die primaire programma’s van het lichaam zijn voor het beheer van droogte en hulpbronnen:

 • Astma
 • Allergieën
 • Hoge Bloeddruk
 • Verstopping
 • Ouderdomsdiabetes
 • Auto-immuunziekten (deze zijn echter moeilijker terug te draaien)

Hij zegt dat je jezelf ziek maakt, wanneer je niet iedere dag van je leven regelmatig water drinkt en je de betekenis van pijn, kortademigheid en allergieën niet als signalen van uitdroging ziet.

Zo boven, zo beneden. Onze Aarde bestaat, net als wij, voor zo'n 2/3 deel uit water.
Zo boven, zo beneden. Onze Aarde bestaat, net als wij, voor zo’n 2/3 deel uit water.

Verder noemt hij nog een groep van meer drastische noodsignalen van plaatselijke uitdroging zoals brandend maagzuur, maagpijn, pijn op de borst (angina pectoris), lage rugpijn, reumatische gewrichtspijn incl. de ziekte van Bechterev, migraine, fibromyalgie, boulimia, ochtendmisselijkheid bij zwangerschap.

Deze groep van aandoeningen zijn de belangrijkste pijnen in het lichaam. Deze pijnen zijn de nog maar net ontdekte, krachtige manieren om uitdroging aan te geven.

Volgens Dr. Batmanghelidj zijn de verschillende vormen van hevige pijn de vroege signalen van zuurophoping in de cellen en de mogelijke schade aan het genetisch materiaal. Hiermee komt hij het onderwerp van de zuur-base verhouding in het lichaam.

In het boek ‘Water’‘ worden al deze aandoeningen uitvoerig uitgelegd in hun verband met een tekort aan water in het lichaam. Dr. Batmanghelidj gaat hierbij af en toe met wetenschappelijke details te werk maar voor de lezer weet hij wel overtuigend over te komen.

Dr. Batmanghelidj geeft eveneens een aantal opmerkelijke sensaties waarvan hij gelooft dat ze uitdroging signaleren, waarvan enkele ‘psychische stoornissen’ genoemd worden.

Interessant is het hoofdstuk over de rol van histamine in het lichaam. Dr. Batmanghelidj beschrijft hoe deze neurotransmitter vanaf de bevruchting verschillende belangrijke functies vervult. Wanneer het lichaam uitgedroogd is wordt er meer histamine geproduceerd. Een natuurlijke manier om aanvallen van astma en allergische reacties te voorkomen is het over een lange periode afdoende water te drinken om het lichaam te verzadigen.

Water is, volgens Dr. Batmanghelidj, een betere pijnmedicatie, een betere astmamedicatie en het beste antihistaminemedicijn. Tot slot geeft Dr. Batmanghelidj in een apart hoofdstuk van zijn boek aan hoeveel water je zou moeten drinken en hoe je het moet drinken, ook al vind je dit wellicht vreemd klinken.. De rol van zout wordt daarbij  in het boek eveneens in een apart hoofdstuk behandeld. Hij probeert een nieuw ‘landschap’ te bouwen voor de medische wetenschap in de toekomst. Chronische onbewuste uitdroging is de oorsprong van de meeste pijnen en de meeste degeneratieve aandoeningen in het menselijk lichaam.

Een boek dat je niet wilt missen!!

Klik op de cover van het boek hieronder, voor de lead naar de uitgever, waar je het boek evt. ook kunt bestellen!

38 gedachten over ““Je bent niet ziek, je hebt DORST!”..

 1. Nuttige informatie en makkelijk controleerbaar. Ik heb een paar maanden geleden over deze man gelezen en direct aan de praktijk getoetst. Elke keer als mijn lief een jichtaanval voelde opkomen: water drinken. Bij een hooikoorts-aanval, brandend maagzuur, hoofdpijn: water!
  Ik verzoop hem zowat, maar het hielp wel; geen van de aanvallen zetten door wanneer je water drinkt en nu is hij helemaal om.

 2. Als je man last heeft van jicht zou ik hem terpresse ‘Stevia’ willen aanraden, Stevia in vloeibare vorm, 2-3x per dag een druppel doet wonderen binnen 1 week.
  Werkt beter dan als water, tis gewoon een paardemiddel !

 3. Hoi Paul,
  Stevia gebruik ik vooral bij huiduitslag en natuurlijk als zoetstof voor mijn lief (zoetekauw). Zijn nu met een experiment bezig met stevia voor -of eigenlijk: tegen- zijn hoge bloeddruk.
  Dank voor het meedenken!

 4. @ Rieneke

  Wil je iets aan of tegen hoge bloeddruk doen, dan moet je niet met Stevia aan de slag maar met Hibicus, of ten wel Karkade thee.
  Dit is de bloem van de hibicus en welke in Egypte wordt gedronken door iedereen, het werkt niet alleen goed bloeddruk verlagend maar tevens neemt het ook alle stress weg, je wordt er immers alleen maar vrolijk van…
  Ipv van Stevia kan je ook wel eens aan de Tagatose suiker, goed verkrijgbaar is bij bv C1000 en welke heel erg lekker is bij uitstek waneer je een suikerpatient bent, je suikerspiegel gaat niet meer omhoog!

 5. @Paul,
  Stevia is ook prima tegen hoge bloeddruk, alleen zijn de doseringen zo hoog dat het in capsulevorm moet vanwege de smaak. Ik zal eens naar jouw tip van de hibiscus kijken; dank.
  Zou wel eens meer willen weten van jouw ervaringen met MSM druppels; in mijn herinnering had jij daar eens over getipt maar kan het niet meer vinden. ..maar is een beetje off-topic dus misschien niet handig hier. Ik had toen wel jouw link gevolgd maar werd wat afgeschrikt door het feit dat je vloeistof inneemt waar ze ziekenhuizen mee ontsmetten.

 6. @ Rieneke

  MSM druppels is uitermate geschikt om je lichaam te ontdoen van alle lichaams vreemde stoffen die er eigenlijk niet in thuis horen.
  Het ongift niet alleen maar maakt ook het hele bloedbaanstelsel, bindweefsel, huid, tanden en organen geheel schoon.
  Het is wel even ziek worden om weer beter te zijn, niet denken van neem het als pilletje in tegen de hoofdpijn, je zal nauwgezet een druppelkuur moeten volgen van 2xdaags 2×1 tot 2xdaags 15 druppels – 1 week lang en daarna 2xdaags 4-5 druppels voor 2 weken, wil je het lichaam effectief schoon krijgen.
  Het ziek worden heeft te maken met misselijk worden en het dunne krijgen, dat is het signaal dat het lichaam de giftige stoffen aan het afstoten is, het net zolang opvoeren van de druppels tot 2xdaags 15 druppels voor 1 week lang zonder misselijkheid of diaree is een goed teken dat het lichaam schoon is van verkeerde bacterien maar ook gifstoffen en zelfs vaccinrommel.
  Tis alles behalve fijn en prettig om het in te nemen, vaak in combinatie van appelsap zonder! vitaminen C! anders heeft het geen enkel effect !
  Na de kuur is het raadzaam om Pro-Biotica te gebruiken en Vitaminen C in poeder vorm en licht te eten.
  Je kan op http://jimhumble.biz/ verder kijken voor meer informatie, want Jim Humble is degene die MMS heeft ontdekt en toepast als arts en wetenschapper en onderzoekt het met verschillende ziekte vormen die er wereldwijd gaande zijn.

 7. Hibiscus – Karkade Tea

  “Medical studies

  A study published in the Journal of Human Hypertension has shown that drinking hibiscus tea can reduce high blood pressure in people with type 2 diabetes. The study results showed the average systolic blood pressure for those drinking hibiscus tea decreased from 134.8 mmHg (17.97 kPa) at the beginning of the study to 112.7 mmHg (15.03 kPa) at the end of the study, one month later.[5] This is consistent with its supposed role as a diuretic.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_tea

 8. Water is bijzonder, prachtig en zo belangrijk!
  Ik heb ook zeker een half jaar geleden over deze beste man gelezen, (helaas niet z’n boek). Ik was toen al een tijd bezig met het vitaliseren van water (vortexen via methode Victor Schauberger) en het loslaten positieve intenties (Masaru Emoto). Toen ik op een gegeven moment me realiseerde dat ik al sinds die tijd als asthma patient geen inhalator meer aangeraakt had… Zo ook mijn zoontje van net 5 wel eens een aanval heeft gehad in het verleden en nu komt het gelukkig bijna niet meer voor… en als het al voorkomt heeft het altijd als oorzaak dat hij die dag weinig water gedronken heeft, een glaasje water en over is het weer met 15 minuten.

  Wat mij betreft de ontdekking van de eeuw, dat het zo simpel kan zijn!

  Hier zal Glaxo niet blij mee zijn! ;-P

 9. S’morgens een glas ochtend urine
  dat helpt mij al jaren tegen hoofdpijn en katers !
  sinds dien eigenlijk niet of nauwelijks last meer van !

  en tis ook een watertje he

  Groet Henk

 10. Laat de magnetron ook eens wat vaker uit staan en warm e.e.a. gewoon weer eens op, op de oude manier.
  De magnetron lijkt water ‘dood’ te maken. Op basis hiervan gaan we binnenkort een onderzoek starten middels plantengroei.

 11. Leuk, ik gebruik Stevia i.p.v. suiker. Oooooh dat mag niet!!! Maar ik doe het lekker toch haha
  Maar even serieus: dit is een fantastische manier van denken en als ik het boek in handen krijg (Batmanghelidj heeft er 8 geschreven!), ga ik het beslist lezen.

 12. Een teveel aan water is volkomen zinloos te noemen. Je plast of zweet het er weer uit en je overbelast daarbij je nieren. Dus een teveel aan water is eerder ongezond dan gezond te noemen. Dus gewoon 1,5 tot 2 liter per dag aanhouden.

 13. Guido, superbedankt voor het plaatsten van dit geweldige artikel.

  Enige maanden geleden werd ik gewezen op dit boek. Ik stond daar destijds (nog) niet open voor.

  Toch ben ik enige tijd geleden overstag gegaan en heb het boek gekocht. Puur vanuit een gevoel.

  Ik ben nu al enige tijd bezig met mate en op gezette tijden water te drinken maar het is werkelijk niet te geloven.

  Ik was al een tijd kortademig en die kortademigheid is weg. Ik had op mijn armen last van allergische pukkeltjes en die waren binnen enkele dagen verdwenen, mijn conditie is ineens sterk verbteterd, mijn hartslag is gedaald met 10 tot 15 hartslagen per minuut, ik voel mij veel prettiger in mijn vel.

  Wat ben ik blij met dit “geweldige” boek.
  Deze man, Dr. Batmanghelidj, had een Nobelprijs moeten winnen.

  Laat de zogenaamde artsen maar zeggen wat zij willen, het grootste bewijs ben ik zelf. Succes allemaal!

 14. @paul
  ik heb diverse onderzoeken gelezen over stevia, en voorzover ik
  het begrepen heb reguleert stevia de bloeddruk, dus zowel bij hoge als lage bloeddruk te gebruiken.
  dat van de hibiscusbloem wist ik niet,ga het uitproberen, heel interessant, dank je.

  @gait
  ben jij nou een vrouw? 🙁 nieuwsgierig!!

 15. Er is kortgeleden NOG een boek(je) verschenen over water :

  Over de schrijver:
  De boodschap van dokter Batmanghelidj over het belang van voldoende water drinken maakte Guido van Mierlo zo enthousiast, dat hij vond dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid moeten hebben hiervan kennis te nemen.
  Dit bracht hem ertoe dit boek te schrijven.

  Boek verkrijgbaar in de boekhandel en http://www.succesboeken.nl

 16. Het boek maakt veel duidelijk hoe belangerijk water is en vele ziekten kan voorkomen.
  Ik heb het boek al een hele tijd in huis, het laat weer een andere kant zien dan de Emoto – ervaringen, alhoewel, beiden praten we over hetzelfde…de kracht van de Bron.

  Ik heb me de laatste jaren verdiept in het waterverhaal en zo kwam ik terecht bij het fenomeen vitaal water. We hebben inmiddels zef een systeem ( aqua Elisa) in huis waar we zeer tevreden over zijn en onze gezondheid is meetbaar aan onze verbeterde huid haar. Wellicht een goede tip http://www.maakwatervitaal

 17. Mijn reactie is erg laat, maar ik lees nu pas dit artikel en het sluit erg aan bij een vraag waar ik sinds een tijdje mee zit.

  Ik heb enige tijd geleden een asbestcursus gedaan voor mij werk en heb daar geleerd waar je op moet letten om asbestverdachte materialen te kunnen herkennen. Nu verteld de cursuleider iets waar ik erg van schrok. Hij zei op een moment letterlijk ‘dan neem ik nu een slokje water en een asbestvezeltje’. Op mijn vraag wat hij daarmee bedoelde maakte hij duidelijk dat de waterleidingen in Nederland van asbest zijn gemaakt en er daardoor asbestvezels in ons (drink)water zitten. Per limonadeglas kraanwater krijg je zo’n 1 a 3 asbesvezeltjes binnen.

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, en zit toch al jaren te neuzen en te lezen op sites zoals WTK e.d.

  Is er iemand die hier meer informatie over heeft?

 18. Ik ben het helemaal eens met bovengenoemd verhaal. Er is echter een maar!!
  De mens van het macht hebben Fluor toegevoegd aan het water. Fluor is een dodelijk gif!!! Lieve mens koop a.u.b. water ZONDER FLUOR!!!!
  Word wakker!!!!

  1. Ik ben het hiermee volledig eens.
   Koop water ZONDER FLUOR en jouw lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

  2. Het is DE Macht mind you, het macht is turkentaal, of is dit ondertussen zo zoetjes aan tot gebruikelijke ‘jeugdtaal’ geworden verworden gewesen?! of is het ‘het fluor’ en de drinkwater, gotver de gotver Götterdämmerung nog an toe, het limiet is bereikt, of was het de limiet, ik weet het, maar weet jij het, weet de wel, met kommer en kwelder met z’n allen zo naar de kelder…

   http://dict.tu-chemnitz.de/deutsch-englisch/geworden/gewesen.html

   https://nl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6tterd%C3%A4mmerung

   http://www.schooltv.nl/video/een-kwelder-van-natte-zeeklei-tot-landbouwgrond/

   net terug van een reisje naar de Jägermeister oktoberfest Eifel saampjes op de busbok met m’n krasse pa, leeftijd van Jenne, in een gehuurde foute Vouw-Wauw t5 California poptop bus met ingebouwde aangename standkachel digitaal te bedienen, loopt op diesel van de auto, het is een 2.0 liter op papier opgefokte bi turbo common rail injectie diesel, met nauwelijks 40 duizend op de teller en nog maar een jaar oud een oliezuiper te walgelijk voor woorden, is bekend en berucht, te korte kantelende zuigers voor het milieu, vw fok joe, meer dan schandalig, schakel verhoudingen heuvel op kloppen niet, afstand tussen z’n drie en vier zeker niet handig voor aanhanger trekken en berg op, wat een rot geluid maakt dat misplaatste gedownsizede vervelende brommerige 4 pittertje dan, en waar zijn die papieren 180 pk gebleven?, iets boven onderin tussen de 1500 en 2000 toeren, waar je het het meeste nodig hebt totaal geen trekkracht, het verraderlijke is dat het qua uiterlijk en besturing een zeer kekke sjieke comfortabele trendy zakenlimobus is, ze gaan er vanuit dat de klant van hedentendage inmiddels dusdanig gefluorideerd is dat ze een versleten motor binnen de 40 duizend kilometer ‘normaal’ moeten gaan vinden, het maakt mij razend, vw besodemieter de kluit niet langer, met die misplaatste arrogantie van de foute importeur er nog bovenop, en maar zeggen dat die technische problemen niet langer verkocht worden, een auto uit 2014 mind you, en de dealer gaat er vanuit dat er een sukkel is die er alsnog voor een mega bpm btw sovjetstaat bedrag intrapt, maximale garantie periode van 2 jaar zegt wel genoeg over hoeveel vertrouwen ze in de levensduur van hun eigen oostblok tandwiel troep en china town elektro rotzooi hebben, lijsten met gebreken zijn er al jaren bekend, en nog duur doen en belachelijke bedragen tweedehands durven vragen, fok joe vw vag, idioten…

   http://www.autoblog.nl/nieuws/hans-melchers-trekt-pon-door-de-drek-wegens-kapotte-bentleys-66036

   N-Joy Radio (lower nieder saxony sachsen)
   http://onlineradiobox.com/de/?cs=de.njoyradio&played=1

   Namika – Lieblingsmensch
   https://www.youtube.com/watch?v=xhln61FaG-8

   http://www.weetjewel.nl/phpbb3/viewtopic.php?t=43649

  3. HyperAlert, om over vies water maar te zwijgen, wij hebben één put met eerste klas drink water, maar het toch even koken, en dan door het filter filteren?
   De tweede put is voor de tuinen, siertuin en groente tuin, hoemeer je pompt hoe meer het water toeloopt, daar onder de grond gebeurd van alles, wij wonen aan de rivier, dus op de oude zomerbedden, 18 tot 20 meter grind, met daarop de teeltlaag.
   Beste auto Alfa GT V6, mooi snel sterk, tja een limousin met een Italiaanse Pavarotti motor, trap hem op zijn staart en de motor zingt zijn O sole Mio.
   Waarom denk je dat de mensen vroeger wijn en bier dronken, en de boel schoonmaakten met Azijn ja om gezond te blijven, vroeger hadden ze veel last van wormen en andere parasieten, water leeft, en nu knoeien de geld parasieten met ons eten en drinken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.