Advertentie

De VS & bondgenoten: Syrië veroveren..!


De VS, als hoofdsponsor van IS, is een gedachte die je niet zomaar even ruimte kunt geven. Maar er zit meer logica achter, wanneer je praat over overheersing en machtswellust, dan je in eerste instantie wellicht zou verwachten.. Hoe ver zijn we inmiddels van de publiekelijke ontmaskering van IS als Zionistische camouflage..?? (klik voor aanvullend artikel)

Het verhaal is telkens hetzelfde en wordt onder de romantische titel ‘Arabische Lente’ verkocht. Zo stierf Mohammar Gadaffi een gewelddadige dood, door de daden van de ‘opstandelingen’… Jongens, die -zo blijkt keihard uit de feiten- gewoon niets-ontziende huurlingen zijn, die niet terugdeinzen voor de gruwelijkste oorlogsmisdaden voor hun beloning; geld, heel veel geld. Zo gaat het ook in Syrië, waar -en daar zijn ze weer- ‘de opstandelingen’, na 40 jaar vader en zoon Assad aan het bewind te hebben gehad, het plotseling zat waren.

En hup, Gadaffi vermoord, weer een schoon trainingspak aan en op weg naar Syrië…! Het plaatje dat bij het officiële, romantische sprookje van de ‘opstandelingen’ hoort.. Een hedendaags ‘Ali Baba en de 40 rovers’… Hoe romantisch toch, die ‘rebellen’ en ‘vrijheidsstrijders’…!! In een jeep met een stukje afweergeschut.. Geloof jij het? Dan geloof je ook in sprookjes kennelijk.. Lees dan eens het sprookje van de ‘Nieuwe Kleren van de Keizer’..!

En ja, ineens was daar ook het Westen, dat dit kennelijk een goed idee vond.. Die opstandelingen dus steunen.. Of was het toch gewoon andersom…? Dat het Westen deze grootse poppenkast heeft opgezet, om camouflage te spelen voor al die schaapjes wereldwijd, die naar het nieuws staren, alsof de waarheid dáár te vinden is. En niet aanwezig is bij de mensen in Syrië zelf..! (HIER) Als er toch aanwijzingen BLIJVEN komen, dat het één grote poppenkast is, WAAROM DAN toch deze smerige imperialistische overheersingstechnieken maar goed blijven keuren. Vasthouden, zoals de Jeroen Pauw’s en Matthijzen van Nieuwkerks van deze wereld, aan die smerige leugens en wereldwijde manipulaties.

Kijk naar de lepe titel van het boek.. Het woord ‘democratie’ is heilig, want daarbinnen hoef je jezelf alleen maar -vaak met lege beloftes- naar de top te werken en je hebt je plekje in het machtspluche verworven. ‘Dictatorship’ heeft de tegenovergestelde ongenuanceerde lading. ALLE dictators zijn fout en dienen te worden geruimd.

Kijk gewoon eens naar dit verhaal, waarin professor Gene Sharp de ‘Brains’ heeft geleverd voor dit sprookje-dat-heel-echt-lijkt.. Een sprookje dat hij heeft verkocht onder de evenzo grote camouflage ‘GEWELDLOZE REVOLUTIES’… (HIER het hele artikel)
Nou, je weet het inmiddels, in Syrië vond dit vieze spelletje zijn betonnen, ondoordringbare muur.. Waarom..? Nou simpel, omdat het Syrische volk HET HELEMAAL NIET ZAT IS.. Dat dit Syrische volk haar leiders steunt, is keihard duidelijk geworden, met de overwinning van de regeringstroepen in Aleppo.

En waarom dan toch die aanval op Syrië, die aanhoudende moordpartijen en het valse nieuws dat iedereen maar blijft slikken als die zoete koek..? OMDAT de grote massa als dombo’s achter het MAIN-STREAM-MEDIA-nieuws aanlopen.. De mensen van de MSM zijn vaak dusdanig geïndoctrineerd, dat ze zélf niet meer van toeten noch blazen weten.. Wel een vorstelijk salaris opstrijken, zoals Van Nieuwkerk en Pauw dat doen, maar hun sociale verantwoordelijkheid voor dit verhaal COMPLEET laten liggen.. Vrolijk Kerstfeest mannen.. Dat 2017 jullie een stukje diepere wijsheid mag brengen, om niet alle propaganda achterna te lopen en het inzicht je EIGEN kompas nu eens te laten horen en zien..!

Wij doen het telkens maar weer op deze manier, in de intro’s van dit soort artikelen onze persoonlijke boosheid delen (Valt zeker niet op hè?), omdat we het verhaal zelf, de interpretatie zelf, van het artikel en de feiten, AAN JOU over willen laten.. Met de vraag om niet als een schaapje achter die leugenachtige (want sommige weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn!) MSM aan te lopen..  Met de vraag, het dringende verzoek zelfs, om eens GOED ACHTER DE OREN te krabben en jezelf de vraag te stellen, wanneer je nog in de poppenkast gelooft, of het wellicht tóch niet anders zit, dan je tot nu toe dacht..

Wij laten een verslag van een vredescomité van de Verenigde Naties nog maar eens zien; een groep van goedwillende mensen die eind oktober in Syrië de situatie in ogenschouw nam en conclusies trokken, op basis van hun bevindingen aldaar. Deel het verhaal en laat Kerst in ieder geval een moment zijn, waarop vrede vanuit deze mensen een kans mag krijgen. Door het ondermijnen van al die VALSE DADEN EN WOORDEN van de manipulatieve krachten op deze Aarde.

En dan, pas dan, zal er verandering optreden. Wanneer persoonlijke inzet van iedereen, ook jij, de verandering definitief inluidt, door het gewoon niet meer te pikken. En ja, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en directeur (voorzitter van de Raad van Bestuur zelfs) van de NPO, Shula Rijxman, DIT IS WAT ER AAN DE HAND IS..! En weet je, de mensen, jullie publiek, pikt de hautaine houding niet meer.. De zelfingenomenheid en het naïef-onwetende schaapjesherdersgedrag.. Want jullie vertellen ons toch niet dat je het allemaal wéét en gewoon meehelpt met deze manipulaties..? En nee, de mensen/het publiek dat niet stemt, is niet dom, of ondemocratisch bezig; ze zijn het zat en wachten op het juiste moment om het tij te keren. Dán, pas dan uit hun schuilplaatsen te komen en te stemmen voor.. VERANDERING..!x

* * *

x

x

De VS & bondgenoten: Syrië veroveren..!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

De VS doet het niet het zicht, Syrië binnenvallen. De krachtige, Zionistische krachten (HIER) achter de regering Obama, willen Assad weg hebben. Deze heren en dames van de delegatie van de VN-Peace-council vertellen hoe zij dat WETEN. Hoe en van wie ze weten dat de FEITEN aantonen, dat nota bene de pers/media in de VS de Amerikanen expres op het verkeerde been hebben gezet. Welke leugens er werden ingezet. Hoe de Syriërs op religieus gebied uitstekend met elkaar samenleefden. Moslims en christenen leefden er vredig samen.

De VS hebben net als in Irak het land Syrië, eerst sancties opgelegd, om daarmee het land te verzwakken en te verarmen. Om de burgers boos te maken op het regime. Doordat de sancties maakten dat er geen invoer meer kon plaatsvinden van medicijnen, babymelk, etc. etc. En let op, deze mensen verklaren met het hand op het hart, dat deze oorlog in Syrië GEEN BURGEROORLOG is. Het is Assad samen met de Syrische burgers, van alle religies en achtergronden, tegen de INVADERS en de DOOR HEN BETAALDE VECHTERSBAZEN. De VS pleegt met hulp van de westerse wereld, INCLUSIEF NEDERLAND, feitelijk een gecamoufleerde INVASIE.

https://www.youtube.com/watch?v=qfq66kgWusc

Geloof jij de ‘valse-vlag-operaties’, waarbij Assad chemische wapens zou gebruiken tegen zijn eigen volk..? En wist jij dat er, voor de inval van VS-huurlingen in Syrië, gratis medische zorg was? Dat iedereen dus GRATIS terecht kon bij de artsen en ziekenhuizen; gratis? En dat er sprake is in Syrië van ‘FREE EDUCATION’, gratis studeren tot en met universiteit..? Bijvoorbeeld een studie ‘medicijnen’ kostte er US$ 50 per jaar. Maar oordeel vooral zelf en luister naar het hele verhaal van deze oprechte club VN-medewerkers:

x

130 US-coalitie-officieren gevangen genomen..
x

En terwijl we dit artikel maakten, kwam het onderstaande bericht binnen.. Geloof je nog steeds in de mythe van de opstandelingen..? Laten we je dan het volgende nieuws nog aanreiken. Volgens verschillende nieuwskanalen zijn in Aleppo, Syrische Special Forces-troepen, in staat geweest een bunker te veroveren, waarin hoge officieren zich schuilhielden. Officieren van de… ‘westerse coalitie’.. Geleid door.. de Verenigde Staten..! Niet alleen komt het bericht naar buiten, maar ook de namen van (enkele van) deze officieren. Waarschijnlijk OOK GEEN NIEUWS VOOR NOS EN RTL..??

De lijst van namen is niet compleet, maar volgens de Syrische journalist Saeed Alsharifi, wél een stuk langer. Dit is zijn commentaar: “De Syrische autoriteiten waren in staat, dankzij door burgers doorgegeven informatie, het hoofdkwartier te bereiken van de oudere officieren in de westerse regio. Dit was een kelder in een district in Aleppo. De officieren zijn gevangen genomen, allen levend. Een paar namen zijn inmiddels doorgegeven aan Syrische journalisten.

Onder de gevangen genomen officieren, zijn nationaliteiten te vinden van de United States, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Turkije, Saudi Arabië, Marokko, Qatar, etc. Wanneer we hun legerrang en hun nationaliteiten in aanmerking nemen, kunnen we ervan uitgaan, dat Syrië in de personen van deze militairen, een waardevol onderhandelingspunt heeft in de gesprekken me deze landen van ‘de coalitie’..”

Volgens de lijst van het Syrische ministerie van Defensie, bestaat de groep (buiten de 14 reeds genoemde legerofficieren) uit:

22 Amerikaanse officieren

16 Britse officieren

21 Franse officieren

  7 Israëlische officieren

62 Turkse officieren

Het is interessant dat de vrijgegeven namen van de gevangen genomen ander 14 officieren, gelekt door een lid van het Syrische parlement, niet de échte namen zijn; het zijn ‘cover’-namen. Dit is niet zo vreemd; alle officieren die in secret operations  betrokken of aanwezig zijn, gebruiken een fake ID. Volgens sommige bronnen zou, tijdens een besloten vergadering van de VN-Veiligheidsraad, gehouden op 16 december jl, het onderwerp de revue hebben laten passeren, van de gevangen genomen officieren van de US-geleide-coalitie. Fares Shehabi, een prominente Syrische parlementariër en hoofd van de Kamer van Koophandel van Aleppo, publiceerde de namen van deze coalitie-officieren op zijn Facebook page:

Mutaz Kanoğlu – Turk

David Scott Winer – USA

David Shlomo Aram – Israeli

Muhamad Tamimi – Qatar

Muhamad Ahmad Assabian – Saudi

Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi

Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi

Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi

Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi

Hamad Fahad Al Dousri – Saudi

Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordanië

Qassem Saad Al Shamry – Saudi

Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi

Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Marokkaan

In overweging nemende dat de militaire ‘adviseurs’, van de door de VS geleide coalitie, door héél Syrië operationeel zijn, zijn de rapporten over de training en assistentie van de zogenaamde ‘gematigde oppositie’, die openlijk gelinkt zijn aan ISIS en Al-Qaida, dus op waarheid gebaseerd..! Kijk naar de persconferentie die de VN-ambassadeur van Syrië gaf over dit verhaal en de bevrijding van Aleppo..

En kijk eens naar deze afschuwelijke foto’s van de burgers van Aleppo die Kerst vieren.. Nepnieuws kennelijk, want de NOS en andere media hebben het over ‘afgrijselijke taferelen’ en een ‘menselijke tragedie, vergelijkbaar met Screbrenica’…!!

x

x
Mosterdgas, massa-executies en ‘De VS werkt samen met ISIS’...

x

Enfin, Aleppo is dus inmiddels gevallen en de eerste gruwelijke berichten komen al binnen van massagraven waarin dode lichamen liggen, van burgers die via executies om het leven zijn gebracht. (HIER) En dan is er een bericht over het gebruik van mosterdgas door de ‘westerse coalitie’, die natuurlijk de opstandelingen van allerlei zware wapens voorzag. Opstandelingen die dus (je hoort het hierboven ook van de VN-missie) gewoon keiharde, oorlogsmisdaden-plegende huurlingen zijn..

Syrische autoriteiten hebben een serie documenten overhandigd aan diplomaten, met de bewijzen van het gebruik van mosterdgas door de ‘rebellen’ (en dus de ‘Westerse coalitie’..!) in Aleppo. Dit mosterdgas dat internationaal werd verboden in 1925, na de verschrikkelijke gevolgen van het gas in de Eerste Wereldoorlog, is gebruikt tegen de bevolking van deze stad. Met deze documenten zijn ook monsters van de ontplofte gifgasgranaten, in Damascus overhandigd aan de missie van het ‘Technische Secretariaat’ van de internationale chemische wapens-waakhond, de ‘Organization for the Prohibition of Chemical Weapons’ (OPCW).
Uiteindelijk zal deze bewijslast worden aangeboden aan het Internationale Strafhof in Den Haag. De missie, die met 8 experts uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Slovakije en Slovenië, deze monsters heeft verzameld én de begeleidende documenten heeft opgesteld, op verzoek van de Syrische overheid, was sinds 12 december aan het werk


En dan, last but not least,
Plotseling komt de Turkse president Erdogan, met de mededeling dat de VS achter de steun aan IS zit. Het bewijs voor deze ‘hulpverlening aan de terroristen van IS en de Koerdische milities YPG en PYD door de Verenigde Staten schijnt voorhanden te zijn… Erdogan: “Eerst beschuldigen ze ons van het helpen van IS en nu verlenen ze zelf steun aan terroristische groepen. Het is heel duidelijk. Wij beschikken over goedgekeurde bewijzen, met foto’s en video’s.”  Tja en wat doen we dan met de informatie dat Turkije brandstof op grote schaal uit Syrië steelt en samenwerkt met IS…? Dat zelfs de vlag van de Turken wappert, op DEZELFDE vlaggenstok als die van IS..?? (HIER)

Het bericht van Erdogan is nou niet bepaald een teken van hoogtij in de relatie VS en Turkije.. Integendeel, meer voor het totaal mislukken van deze relatie.. Erdogan heeft overigens de bewijzen (nog) niet openbaar gemaakt. Afgelopen voorjaar werd Turkije zelf nog beschuldigd van het leveren van wapens aan IS, niet door de Verenigde Staten maar door Rusland, waarmee Turkije toen nog op gespannen voet stond vanwege het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig.

* * *

x

25 gedachten over “De VS & bondgenoten: Syrië veroveren..!

 1. De Amerikanen die dit gedaan hebben en de coalitie die met hun samenwerkten en nog, zijn krankzinnig. Net als onze westerse media, allemaal krankzinnig. Die laatste gaan binnenkort kraaien, wir baben is nicht gewust! De eerste die voor het tribunaal in Den Haag berecht moeten worden zijn Obama en de Clintons, en Bush,Rumsfeld, Cheney. Levenslang en dagelijks verplicht kijken naar opnames van oorlogsmisdaden als therapie.

 2. Om de oorlog in Syrië te begrijpen volstaat het te verwijzen naar het Oded Yinon plan. De USA en de “bondgenoten” gedragen zich hier als vazallen van Israël, die dit plan uitvoeren en het vuile werk opknappen voor Tel Aviv. De USA en de bondgenoten hebben hier geen echte persoonlijke belangen. Dit optreden veroorzaakt alleen maar kosten en schade voor hun. Het doel van dit plan is immers het veroorzaken van chaos, oorlogen, en migraties allerhande in het Midden Oosten en N.Afrika. Deze migraties zijn dan weeral nodig voor het uitvoeren van het Coudenhove Kalergi plan in de EUSSR.
  Wat de laatste paragraaf betreft van de tekst , zie :
  http://aanirfan.blogspot.be/2016/12/turkey-isis-and-trump.html

  1. Dag Sub Rosa
   Ik had je nog een link achtergelaten mbt W.Wimmer.
   Ik heb net het nieuwste boek van Peter Orzechowski : Durch globales chaos in die Neue Weltordnung. Een echte aanrader. Hij pakt de hele geo-strategische politiek van Amerika aan. Er stond informatie in die ik nog niet zo in de context gezien had.

  2. BorDeWolf 2.1:
   Dank voor de link. Ik heb de link met W. Wimmer bekeken. Het maakt veel duidelijk. Dit is dan ook de reden waarom de MSM er geen aandacht aan schenken. Ik ken het boek van Peter Orzechowski via de webstek van Kopp online (een kleine beschrijving : https://www.kopp-verlag.de/Durch-globales-Chaos-in-die-Neue-Weltordnung.htm?websale8=kopp-verlag&pi=955200 ). Ik ga beide boeken dan ook aanschaffen. We zitten immers in de aanloop naar WO III, met de “Hasardeuren” in volle aktie.
   Groeten en best wensen Sub Rosa

  3. Re Sub Rosa

   Kopp is op dit moment de beste uitgever. Helaas onder zeer zware druk, zo mogen de media géén reclame meer maken voor kopp-verlag tot zover democratie en de mainstream media is DE propaganda uitlaatklep van de westerse wereld. Voor mensen die de Duitse taal machtig zijn:
   https://kenfm.de/
   http://quer-denken.tv/
   http://nuoviso.tv/
   http://info.kopp-verlag.de/index.html
   https://www.kopp-verlag.de/
   Als je die bijhoudt samen met wanttoknow en in mindere mate [vanwege de religieuze inslag] xandernieuws dan ben je zéér goed geinformeert.

 3. Amerika war against terror. Wie is de terrorist?
  Bewezen is dat Saddam Hoessein geen bedreiging vormde. Amerika heeft dus een grote terroristische aanslag op het land gepleegd. Nu met Syrië ze moeten de gevangen genomen Amerikaanse officieren en andere filmen als bewijs voor de wereld.

 4. Omdat steeds meer mensen het nepnieuws van de gevestigde media in twijfel trekken gaan de regeringen de kritische media als nepnieuws bestempelen en verbieden zodat er alleen nog nepnieuws is. Hoe ze dat gaan doen mogelijk met de verkiezing van Trump en de zogenaamde hacks door Rusland. Trump zegt dat hij het niet gelooft.
  1. Ze kunnen expres een crisis veroorzaken en Trump ten val brengen waardoor er als schuldige gewezen kan worden naar het nepnieuws waardoor Trump president werd.
  2. Trump draait ineens van mening en stelt ook dat Rusland verantwoordelijk is voor de hack. Omdat hij eerst een ander standpunt had lijkt dit geloofwaardig. Hij sluit zich vervolgens aan bij het verbod op het zogenaamde nepnieuws.

 5. Ik snap niet goed meer in wat voor wereld wij leven! Wat de zin hiervan uiteindelijk is? Het nieuws welke ik voor geschoteld krijg vertrouw ik niet meer.
  Terroristen die elke keer hun id vergeten of verliezen na hun verwerpelijke daad is ook zo iets, waar ik vraagtekens bij zet. De overheid die volkomen lak heeft aan de autochtone bevolking èn hun mening! De stelende en graaiende top waarvan zo onderhand niemand meer van te vertrouwen is. Ik was het zat en ben gevlucht! Wie zei dat ook al weer nadat hij dodelijk gewond was?
  Oh GOD, heb medelijden met het volk.

  1. Het blijft toch fascinerend dat heel veel mensen nog altijd niet inzien dat zij zelf zijn wat ze anderen verwijten, maar op een ander niveau.

   Voorbeeld. In de ogen van een gemiddelde derdewereld burger ben jij een enorme graaier, Ben. En sommigen van hen zijn het ook zat, en vluchten, Ben. Machtspolitiek wordt overal bedreven. Zelfs op deze website, Ben.

   Snap je wel? Zo niet, dan heb ik medelijden met je.

  2. Ben, ik hoop dat je nu ergens woont waar je je meer thuis voelt. Helaas kun je niet ontsnappen aan lieden die je graag met een machteloos eeuwig schuldgevoel willen opzadelen. Een soort erfzonde versie 2.0, die als een molensteen om je nek hangt 😉

 6. Willen jullie dit artikel in het grotere geheel terug vinden of wil je een totaal overzicht hebben? Ik heb net het boek van : Peter Orzechowski: Durch globales Chaos in die Neue Weltordnung, gelezen. Een echte aanrader en simpel te lezen ook voor mensen die de Duitse taal niet erg goed beheersen.

  1. We proberen -in het kader van nepnieuws uit de Fabeltjeskrant- zo voorzichtig mogelijk te zijn, met het citeren van journalisten. Volgens ons is Thijs Chanowski namelijk z’n broer..

  2. Dus of het nou gemeend is of niet, het blijft een goeie grap.. 😉 Houden we het daar toch op..

  3. Re-GuidoJ

   Is jou iets bekend over het feit dan 2 dagen voordat de Russische ambassadeur is doodgeschoten de Russen 14 hoge officieren gevangen hebben genomen in Oost-Aleppo, dus in het gebied van de terroristen waarvan de Amies beweren ze te bestrijden. Een aantal zouden Amerikaan zijn enkele uit Turkije en Katar. Er schijnt een geheime bijeenkomst te zijn geweest in de VN waar Syrië de namen heeft genoemd.
   Dit zou betekenen dat glashard bewijs geleverd is dat Amerika samenwerkt met de terroristen.
   Weet jij hier iets van?

  4. Dit verhaal staat toch hierboven van de gevangen genomen officieren…?? OF heb je het hele artikel nog niet gelezen.. 😉

 7. Dat Sadam Hoessein GEEN massavernietigingswapens bezat, werd wel zéér duidelijk gemaakt door Hans Blix. Deze heeft ongeveer 4 jaar dacht ik Irak doorkruist om massavernietigingswapens te vinden. En ze never/nooit gevonden! Zie deze link: De sleutel tot de Irak-oorlog – De Groene Amsterdammer https://www.groene.nl/artikel/de-sleutel-tot-de-irak-oorlog

  20 maart 2004 … In zijn boek ‹Disarming Iraq› beschuldigt Hans Blix, hoofd van de … Disarming Iraq kijkt Blix terug op het diplomatieke steekspel in de aanloop naar de Irak- oorlog. … Unmovic vond geen achtergehouden massavernietigingswapens, wel … missie van wapeninspecteurs, nog bijna een jaar onderzoek doen.
  Verder staat er in het boek De Vliegeraar van Khaled Hosseini een wel zeer doordachte opmerking! Toen bekend was dat er GEEN massavernietigingswapens waren gevonden in Irak, DURFDE Bush jr. (een gluiperd van het zuiverste water) het aan om Irak binnen te vallen! De gevolgen hiervan leest men nog bijna dagelijks in de kranten. Afschuwelijk!

  1. Er is een Russich geo-politiek spel gespeelt met Irak. Mijn vader ledge mij dat ooit uit. Hoe vernietig je grote en machtige legers ? Je stuurt gidsen naar ze, of je geeft ze foutive kaarten, zodat ze verdwalen in de woestijn en nooit er meer uit terug keren.

   De Russen hebben de Amerikanen overtuigd dat Saddam Hussein atoombommen had. Dus die sukkels, die wij kennen als Amerikaanse elite, zijn Irak binnen gevallen. Daar is hun leger mooi afgeslacht.

 8. Apart, dit op CNN te zien:
  https://www.youtube.com/watch?v=ID223ToMVxM
  (Congreslid Tulsi Gabbard is zelf naar Syrië gegaan; haar bevindingen staan haaks op wat al die tijd in reguliere media verteld werd en ook zij stelt dat de VS Islamitische Staat gesteund hebben.)

  Ik plaats toch ook nog maar even het linkje naar de via Wikileaks gelekte geluidsopname met John ‘overwhelming evidence’ Kerry.
  https://www.youtube.com/watch?v=e4phB-_pXDM
  Samenvatting:
  Een gefrustreerde John Kerry vertelt dat de VS er op rekenden dat met het oprukken van ISIS (ISIL), Assad zou worden verslagen. Hij noemt ook de steun die ISIS kreeg van Saoedi-Arabië en Qatar en van Turkije dat de oliehandel van ISIS toeliet.
  Het mocht niet baten, want Rusland ging zich ermee bemoeien. “Helaas”, aldus Kerry. “The problem is the Russians don’t care about international law and we do.” “We don’t behave like Russians. It’s just a different standard.” Kerry is voorstander van meer militaire actie, maar zegt: “I lost the argument for use of force in Syria”. Hij legt aan opstandelingen die tegen Assad zijn uit, dat er een juridisch probleem is: de Russen zijn uitgenodigd door een legitiem regime en de VS niet.
  Overheidsvriendelijk geframede berichtgeving hierover door CNN:
  http://edition.cnn.com/2016/10/01/politics/kerry-audio-recording-syria/index.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.