Advertentie

Homeopathie-EHBO beperkt..


WimVoorbij
Wim Voorbij

Hoe cynisch moet je worden..? Wij citeren graag een commentaar op één van de vele blogs, waarop gediscussieerd wordt over de werkzaamheid van homeopathische middelen. Over de verkettering van natuurlijke en bewezen middelen voor genezing en heling.
Uiteraard zijn chemische middelen veel beter voor je lichaam dan natuurlijke middelen! Voedsel uit een fabriek is ook erg gezond. Kunstmatige toevoegingen zoals aspartaam zijn erg lekker en zeer goed voor je lichaam. Waarom zijn er eigenlijk nog boeren? Al het eten kan zo uit de fabriek komen.

Bedrijven verdienen lekker aan de patenten erop, wat weer goed voor de economie is. Iedereen zou lekker zelf moeten weten wat hij in zijn lichaam stopt. Ga mij niet vertellen dat ik geen berkeblaadjes mag eten als ik dat wil.  Op een fles water mag zelfs niet meer staan dat het hydrateert.

De overheid compleet is doorgedraaid. Hoe gekker de plannen, des te harder juicht het volk.  Je hoeft in de politiek alleen eenmening te hebben om deze aan heel het volk te dicteren. Als ik minister was waren vierkante of rechthoekige beeldschermen verbieden, dit tegen de beruchte vierkante ogen. Een zeer gevaarlijke volksziekte.’

Wim Voorbij (1951) schrijft het onderstaande artikel over EHBO-homeopathie. Hij kwam via zijn sport’verslaving’ in aanraking met sportmassage waardoor zijn medische interesse was gewekt. Zijn nieuwsgierigheid naar de bron van natuurlijke genezing ontstond door de acupunctuur. ‘Hoe doet ons lichaam dat?’, was de vraag die zorgde dat Wim de weg gevonden had naar natuurlijke geneeswijzen. Inmiddels is hij acupuncturist (lid NVA – Esoterische Acupunctuur en Klassieke Acupunctuur), herbalist (lid NVF – Chinese Kruiden Geneeskunde), docent Raja Yoga (lid SYN) en fysiotherapeut (lid KNGF). 

x

 * * *

x

Homeopathie-EHBO beperkt

x
2013 © Wim Voorbij –
www.wimvoorbij.nl

x

Vanaf 1 juli 2012 mag niet langer op verpakkingen en in bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen vermeld staan waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Mogelijk hebt u gemerkt dat ook de celzouten van Schüssler hetzelfde lot hebben ondergaan1. Maar er is nog meer: nosoden mogen ook niet meer2. Ook worden veel Chinese en andere kruiden verboden verklaard, terwijl de reden vaak niet bekend is. De regels rondom vitaminen en mineralen zijn ook al niet eerlijk te noemen en Bach-remedies en antroposofische geneesmiddelen worden ook al beperkt.

Wanneer u ook weet dat het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) officieel erkende onderzoeken van acupunctuur afwijst, dan is er sprake van een groot schandaal, zoals beschreven in het orgaan van de Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur. Al de bovengenoemde middelen of therapieën werken in het voor de reguliere geneeskunde onzichtbare gebied van het etherisch en astraal lichaam (en verder).

Hans Moolenburgh (1925), de éminence grise van de Nederlandse huisartsen. De huisarts-in-ruste Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Hij is de man die er o.a. voor heeft gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt.
Hans Moolenburgh (1925), de éminence grise van de Nederlandse huisartsen. Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Hij is de man die er o.a. voor heeft gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt. Zijn erudiete reputatie en ervaring op het gebied van de werkzaamheid van homeopathie, is voor de Nederlandse overheid kennelijk niets-zeggend..

Maar de onwetende en uiterst kortzichtige ministers van Volksgezondheid benoemen Homeopathie als zijnde ‘WATER’. Dit zou je op zijn minst een kortzichtige blik kunnen noemen. Huisarts Dr. Hans Moolenburgh zag de effecten van Homeopathie optreden, ruim 20 jaar lang binnen zijn praktijk en heeft deze ook uitgebreid beschreven. Hij geeft ook aan dat de homeopathische middelen zeker niet altijd de volledige oplossing bieden. Maar welk geneesmiddel doet dat wel..? Maar er kwam bij het gebruik van het homeopathische middel wel altijd een innerlijk proces op gang, wat op haar beurt heel nuttig kon zijn voor de genezing. Niet alleen ons lichaam weet zaken op te lossen als we de belemmeringen wegnemen, onze ziel kan dat ook3.

Onderzoek
Laten we eens een aantal feiten over homeopathie op een rij zetten. En let op de uiterst geraffineerde wijze waarop de homeopathische geneeswijze wordt geknecht:
*Uit onderzoek van ECHAMP, de Europese Coalitie voor Homeopathische en Antroposofische geneesmiddelen blijkt dat meer dan 100 miljoen Europeanen homeopathische of antroposofische middelen gebruiken.

*Onderzoek van een zorgverzekeraar geeft aan, dat cliënten van huisartsen, die ook homeopathische middelen voorschrijven minder medicijnen gebruiken en minder vaak worden opgenomen in het ziekenhuis.

*Op 30 augustus 2011 heeft het Europees Parlement nog ingestemd met een investering van € 2 miljoen, in een onderzoek naar het gebruik van homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde) in de veehouderij als alternatief voor de massa’s antibiotica, die de veestapels nu krijgen toegediend.

*Hippocrates was voor een geneeskunde die niet giftig zou zijn en niet mocht schaden, en net als Hahnemann voorstander was van: het gelijke moet door het gelijkende worden genezen. Homeopathie is net als de kosmos een bouwwerk dat volmaakt in evenwicht is met de mens, de aarde en diezelfde kosmos. Het zijn de gelijksoortigheid, het individuele, en de uiterst kleine dosis die de drie poten van dat bouwwerk vormen.

*Onze ‘verstandige’ regering maakt het niet gemakkelijk voor mensen die echt willen werken aan hun gezondheid. Miljardenbezuiniging wordt niet benut door op deze manier om te gaan met complementaire therapieën. Bovendien is 21% BTW geheven over deze complementaire geneeswijzen.

*Huisartsen die ook complementaire geneeswijzen als acupunctuur, homeopathie of antroposofische geneeskunde in hun praktijk toepassen werken 15% goedkoper dan reguliere artsen4.

homeopathie plantbladHeft in eigen hand
*Homeopathie staat bekend als een geneeswijze die gebruik maakt van het zelf genezend vermogen. Als cliënt doet je lichaam mee in dat herstel. Men vergelijkt dit wel eens met allerlei projecten in de zogenaamde ontwikkelingslanden. Vroeger werden die opgezet op een manier waar de plaatselijke bevolking niet of nauwelijks deel aan had. Gevolg: deze initiatieven bloeiden dood, kostten veel geld en inspanning, en er veranderde niets. Nu wordt de plaatselijke bevolking betrokken bij projecten, door bijvoorbeeld onderwijs, zodat ze het zelf leren doen.

*De huidige geneeskunde heeft zich juist ontwikkeld dankzij een beter begrip van de materie. Men blijft echter in die materie steken, maar praktisch gezien lijken de grenzen bereikt. Het wordt te duur en het aantal ziektes neemt toe.

*Homeopathie en antroposofie maken gebruik van de wijsheid die in de natuur besloten ligt.

*Inzichten vanuit de kwantummechanica bieden mogelijk een sluitende verklaring voor de werking van homeopathie. Een verklaring die kennelijk voor veel mensen nodig is, om te kunnen geloven, wat in de praktijk al blijkt te werken..!

Extra informatie kun je vinden op de website voorvrijekeuze.nl, waar je ook een petitie kunt ondertekenen. Met bijgaand lijstje kun je EHBO-homeopathie voor een deel zelf, eenvoudig en direct, toepassen. Neem het heft dus gewoon in eigen hand! Bij de drogist weet u dan al een aantal middelen te vinden die u zouden kunnen helpen.. En ook al mag van de homeopathie-inquisitie niet meer op de verpakking staan, waar het middel toe dient, toch komt u er wel uit..! De drogist helpt je gewoon verder, mogelijk door nog wat vragen te stellen, kun je helemaal de juiste keuze maken.

E.H.B.O. – HOMEOPATHIE (onderstaande middelen in D2005)

 • Benauwdheid:                     Arsenicum of Nux-Vomica
 • Bloedingen:                         Arnica of Phosphorus
 • Bloedvergiftiging:              Arsenicum of Rhus Toxicodendron
 • Botulisme:                           Gelsemium
 • Braken:                                Arsenicum, Belladonna, Cocculus, Nux Vomica of Phosphorus
 • Brandwonden:                   Arsenicum, Honingverband**
 • Diarree:                               Arsenicum, Belladonna, Chamomilla, Cocculus, Nux Vomica of Rhus Toxicodendron
 • Duizelig:                              Belladonna, Cocculus, Gelsemium, Nux Vomica of Phosphorus
 • Griep:                                     (vasten!) en Arsenicum, Belladonna, Gelsemium of Rhus Toxicodendron
 • Hik:                                       Nux Vomica
 • Hoesten:                               Arsenicum, Belladonna, Nux Vomica of Phosphorus
 • Huiduitslag:                        Arsenicum of Rhus Toxicodendron
  -brandend:                          Belladonna of Nux vomica
  -vochtig:                              Phosphorus of Rhus Toxicodendron
  -droog:                                 Arsenicum
  -blaasjes:                              Rhus Toxicodendron
 • Ischiaspijn:                          Arsenicum, Belladonna of Rhus Toxicodendron
 • Insectenbeten:                    Ledum of Arsenicum
 • Jeuk:                                     Arsenicum of Rhus Toxicodendron
 • Kapper:                                Belladonna (preventief tegen verkoudheid na kappers bezoek. Haren nat, hoofd warm)
 • Keelpijn:                              Belladonna of Nux Vomica
 • Koorts:                                 Belladonna, Phosphorus, Gelsemium of Rhus Toxicodendron
 • Maag:                                   Nux Vomica
  -geen eetlust:                      Arsenicum, Nux Vomica of Rhus Toxicodendron
  -maagpijn:                           Arsenicum, Belladonna, Chamomilla of Nux Vomica
  -maagzuur:                          Nux Vomica
  -misselijk:                            Cocculus of Nux Vomica
 • Medicijnmisbruik:             Nux Vomica
 • Niezen:                                 Arsenicum of Gelsemium
 • Slaapprobleem:                  Chamomilla
 • Spierpijnen:                        Belladonna, Gelsemium of Rhus Toxicodendron
 • Stijfheid:                              Gelsemium of Rhus Toxicodendron
 • Spijsvertering:                    Arsenicum, Chamomilla, Nux Vomica of Phosphorus
 • Tand/kiespijn:                    Chamomilla, Arsenicum of Belladonna
 • Tandvleesontsteking:        Arsenicum of Phosphorus
 • Verkoudheid:                      Arsenicum
  -waterig:                               Arsenicum of Gelsemium
  -droog:                                  Chamomilla
  -wisselend:                           Arsenicum of Nux Vomica
  -bloed:                                   Phosphorus
 • Wagenziekte:                       Cocculus of Nux Vomica
 • Wespensteken:                    Apis of Ledum
 • Zenuwachtig:                       Chamomilla, Gelsemium, Nux Vomica of Phosphorus
 • Zonnesteek/brand:             Belladonna

** Een honingverband is niet direct beschikbaar, maar een uitwendig kompres met Echinacea helpt ook.

Natuurlijk sluit dit niet een bezoek aan tandarts en/of huisarts uit. Laat een klacht nakijken bij uw arts en bespreek met hem/haar de mogelijkheden van complementaire behandeling. Op die manier bepaalt u mede de therapie.

Kinderen
Homeopathie bij kinderen is een hoofdstuk apart. EHBO met bovenstaande werkt, maar ook de volgende middelen:

 • Cina D6 bij wormpjes
 • Plantago D6 bij bedwateren
 • Arsenicum D6 bij luiereczeem
 • Thuja D6 bij wratjes
 • Belladonna D6 bij de bof
 • Aconitum D6 bij mazelen en middenoorontsteking
 • Belladonna D6 bij waterpokken en ook Rhus toxicodendron D6

Ook hier geldt: Neem in alle gevallen contact op met uw arts. Bespreek een eventuele complementaire therapie met hem of haar.

Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje?
Blijven de nadelen van vaccinaties alleen beperkt tot een onschuldig prikje? Waarom lukt het homeopaten om vaccinatiestoringen, die véél meer optreden dan officieel toegegeven, weg te krijgen met ‘alleen maar water’…??

Vaccinaties
Er zijn homeopathische middelen die gegeven kunnen worden rond vaccinaties. Dit kunt u het beste bespreken met een antroposofisch arts. Het is wel belangrijk vanwege bijwerkingen van vooral de ballaststoffen in vaccinaties als aluminium, kwik e.a. Zie ook NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken). Vaccinaties worden beter verdragen, wanneer het programma van de antroposofie wordt gevolgd. Rudolf Steiner gaf aan, dat kinderziekten helpen in harmonie te komen. Het kind harmoniseert de energieën van beide ouders door middel van die kinderziekten.
Een opmerking van senator Heleen Dupuis op 13 juli 2013 in Nieuwsuur, dat de overheid vaccinatie tegen mazelen maar verplicht moest stellen, werd gelukkig door Dokter Coutinho als niet handig terzijde geschoven. Je bent nog steeds vrij om zélf te kiezen of je je WEL of NIET wilt laten vaccineren. Welke vaccinaties dan achterwege kunnen blijven, blijft een zaak van overleg met uw arts.

Oktober 2013,

Wim Voorbij

 

1 Celzouten komen in ons lichaam voor. Zij zijn aanwezig in een eigen trilling of harmonie met hun omgeving. Door emoties en stress kunnen hierin storingen optreden. Door de juiste celzouten te nemen herstellen we de trilling en is dit gunstig voor de gezondheid.

2 Nosoden zijn homeopathische middelen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld ziektekiemen. Bekend is een steeds terugkerende herpesinfectie bij de mond of neus. Dit treedt op bij weerstandvermindering en gaat later weer weg. Nosoden worden gemaakt van huidschilfers van die infectie en volgens de regels van de homeopathie verwerkt tot een C30-potentie of een andere potentie. Na inname van zo’n Nosode zie je die infectie niet meer terug.

3 Uit U kunt meer dan u denkt, aanvullende maatregelen om kanker te helpen voorkomen en genezen. Auteur: Hans Moolenburgh sr.

4 Onderzoek van de Tilburgse hoogleraar Peter Kooreman en de Leidse epidemioloog en lector Antroposofische Gezondheidszorg Erik Baars laat dat met hun onderzoek zien.

5 Een behandeling bij een klassiek homeopaat is heel wat anders, dan een EHBO-middel. Vaak is zo’n EHBO-middel Homeopathie goed tegen een symptoom en soms werkt het oorzakelijk. Een homeopaat verricht een uitgebreid onderzoek en bepaalt daarna middel en verdunning (of potentie). Een EHBO-middel is in de verdunning of potentie van D6 of bv D200. D6 betekent, dat het een potentie is van ongeveer 1 : 1.000.000. Bij D200 is de potentie veel hoger en dus sterker. De stof is niet meer materieel aanwezig in de middelen. De grens ligt bij D5 waar de stof wel aantoonbaar is.

21 gedachten over “Homeopathie-EHBO beperkt..

 1. Toch altijd boeiend om te zien en te horen hoe juffrouw e schippers reageert op o.a. homeopathie. Waar komt haar strijd vandaan? Persoonlijke ervaringen? Wat deed haar pappie ookalweer voor de kost in Baarn?

  1. Vertel vertel over haar pappie….
   Haar man Sander is in ieder geval adviseur van het Slotervaartziekenhuis.. Hij adviseert de Raad van Bestuur op het gebied van innovatie. En die innovatie ligt natuurlijk op het matje van Big Pharma.. Ik geloof niet dat hij zal adviseren minder chemische farmaproducten af te nemen en homeopathie te proberen.. ;-))
   Nee dan die kalverenboer, die doet gewoon een test om te zien of die anti-biotica-rommel voor vee eens overboord kan.! Zie elders op de site over dit verhaal.

  2. Veelzeggend de volgende alinea uit de link van Ellen?
   “Op haar vijfde gaan haar ouders uit elkaar. Haar overgevoeligheid voor sfeer is voor een deel terug te voeren op die eerste jaren van haar jeugd. Schippers zegt “allergisch” te zijn voor zwartkijkers die passief in een slachtofferrol gaan zitten. Naar eigen zeggen staat ze altijd vrolijk op en geniet ze van de kleine dingen.”
   Zoiets als een jeugdtrauma, die met harde zakelijkheid moet worden geweerd en gemaskeerd?
   Hoe maken we Schippers zachter, misschien stiekum wat homeopatische druppels in de kantinemaaltijd?

  1. niemand? is het belangrijker om je eigen woorden te lezen dan iemand te helpen? Jullie hebben allemaal gelijk, ok? Zou ik nu graag wat aandacht mogen en meer info over die nosode?

  2. Klassiek Homeopaath raadplegen die nog met nosodes werkt is de oplossing.
   Dus effe mailen of effe bellen

 2. Geneeskunde en medische wetenschap is geen democratisch process, het wordt tijd dat we dat eens accepteren. Ook, dat als er getallen zijn, dan zijn die er. Let wel; getallen die op een methodologisch juiste manier zijn verkregen. Je kunt alles bewijzen als je getallen niet op een “juiste” manier verzamelt. De wetenschap poogt dit te doen. Natuurlijk blijven er dan dingen onbewezen of onduidelijk, daar moet de arts dit invullen, dat is nou zijn vak.

  Tegenover wetenschappelijk verzamelde en geevalueerde cijfers staat “van horen zeggen” “onjuist verzamelde getallen” “ervaring” etc. etc. Deze “getallen” dienen seriues te worden genomen, maar dienen niet te gelden als enige vorm van bewijs. Zo zijn ze o.a. een goede bron om wetenschappelijk juist te proberen aan te tonen of er “bewijs met hoge waarschijnlijkheid” voor kan worden gevonden. Dit noemen we dan klinisch onderzoek. Op bazis van deze uitvoerige bewijsvoering worden geneesmiddelen geregistreerd. Het zou niet juist zijn andere middelen zonder deze bewijsvoering ook toe te laten.

  Is het juist als voor homeopatische middelen geen gelijke wetenschappelijke bewijsvoering nodig zou zijn?

  groeten
  Francois

  1. Kun je me uitleggen waarom de casuïstiek niet mag bij wetenschap..? Is bewijs dan geen bewijs meer.
   Als ik bij een homeopathisch congres zit, en er doen bijna 10 huisartsen verslag van hun casuïstiek bij hun patiënten, die ALLEMAAL geholpen zijn. Maar dit wordt wetenschappelijk niet erkend.. Wat is er dan fout.. De homeopathische behandeling of de wetenschappelijke ‘AFSPRAKEN’ over wat wel en niet IS..!!
   Als mensen zien wat IS en de wetenschap zegt: ‘Nee, het IS NIET’, dan heb je toch een f*king problem als wetenschapper.. Of krab je je achter de oren en bekijk je de afspraken rondom casuïstiek en bedenk je een methode die de brug slaat tussen wat IS en NIET IS..?

  2. @Guido
   Het is precies deze houding van de gevestigde medische orde, die o.a. heeft geleid tot het ontstaan van alternatieve onderzoeks- en behandelmethoden, omdat de reguliere geneeskunde geen antwoord kon geven (en nog steeds niet kan!) op ziekteproblemen, die niet voldoen aan de criteria vanuit de klinisch-morphologische onderzoeksmethoden. Dan blijft er voor deze groep medici vaak maar een antwoord over en dat luidt: “We kunnen niets vinden”. En in het ergste geval betekent deze uitspraak: “U moet er maar mee leren leven”.

   En hier zijn gelukkig medici uit naar voren gekomen, die een dergelijke opmerking nooit voor hun verantwoording hebben willen nemen en op eigen houtje hun grenzen m.b.t. onderzoeks- en behandelmethoden hebben verlegd. Zij spreken dan over ‘functionele geneeskunde’, omdat de casuïstiek wel degelijk laat zien, dat er vanuit een andere gedachtenwereld medische oplossingen zijn.

   Een tweetal grote voorbeelden hiervan zijn de EAV-methodiek (Elektroakupunktur nach Voll) en de daaruit doorontwikkelde VEGATEST-methode van Dr. Helmut W.H. Schimmel. Dr. Richard Voll heeft een grote verdienste aan de mensheid geleverd door de traditionele acupunctuur m.b.v. westerse technologie inzichtelijk en aantoonbaar te maken. Dr. Helmut Schimmel heeft de EAV-methodiek verder door ontwikkeld, waardoor de techniek van metingen aan het lichaam van de patiënt aanmerkelijk eenvoudiger werden. Beide Duitse artsen hebben veel boeken geschreven, waarvan in het kader van ‘functionele geneeskunde’ het boek van Schimmel genaamd: Funktionelle Medizin (ISBN 3-7760-1187-4) of Functional Medicine (ISBN 3-7760-1635-3) van grote betekenis zijn.

   En als je dan nog een stap verder wilt gaan is er een fantastische methode op het gebied van laboratoriumonderzoeken, dat een wezenlijke brug slaat tussen de hierboven genoemde klinisch-morphologische methodieken en de functionele geneeskunde. Deze labo-onderzoeken zijn o.a. ontwikkeld door de Duitse arts Burkhard Schutz en kun je vinden op http://www.biovis.de

   Het gaat te ver om al deze methoden in deze reactie uit een te zetten.

   We mogen blij zijn met mensen, die zich niet blijven verschuilen achter kunstmatig opgeworpen en ontworpen bescherming, maar het aandurven om over hun aangeleerde grenzen van medische kennis (=universitaire opleiding ‘medicijnen’, dat inmiddels ‘geneeskunde’ wordt genoemd) te kijken en de mensen daarover informeren.

   We mogen met z’n allen best kritisch blijven kijken naar wat ons wordt voorgeschoteld, maar de zaligmakendheid van de “oplossingen” door het opgebouwde medische bastion is op zijn zachtst gezegd tanende. Waarom? Omdat de patiënt inmiddels, evenals vele medici, over zijn eigen grenzen kijkt en daardoor nieuw terrein ontdekt en zich kritisch begint af te vragen waarom deze terreinverkenning hen altijd is onthouden.

  3. Kortomtijdombuitendeboxtegaankijkennaarandereoplossingendieevengoedofzelfsbeterwerkendanonstotnogtoewerdtvoorgeschoteldkernbegripindezeisdusbuitendegevestigdekadersomzoekennaaroplossingen

  4. @ francois
   Wie bepaald wat de methodologische juiste manier is om getallen te verzamelen? En met welk recht doet hij/zij dat? En waarom zou ik dat als de juiste manier moeten omarmen? Het klinkt mij een beetje dogmatisch in de oren dus wellicht is een methodologische uitleg wel even op zijn plaats.

 3. de merdicijnen die de famacie produceren zijn nooit echt onderzocht op de werking en ook niet opde bijwerkingen,
  ik heb bloeddrukpillen geslikt om mijn bloeddruk omlaag te krijg, i.p.dat de hoge e bloeddruk naar beneden ging werd hij extreem hoog, nadat ik andere pillen kreeg ging die weer omlaag, die ik nu heb heb ik (2 stuks heb ik zelf teruggebracht naar 1 tablet, van wegen de bijwerkingen , voor de rest gebruik ik alleen maar knoflook, en ginkabioba en visolie om mijn vaten schoonte houden ook olijfolie , en zorgen dat de stress verminderd, nou van mevr Schippers en het hele kabinet daar moet men ook we stress gevoelig voor zijn,,

  1. De meeste toch echt wel zonder recept hoor, Marianne… Enkele op voorschrift arts/homeopaat (D200 idd).

  2. Maar Marianne, dan vráág je toch gewoon een receptje aan hem. Ipv die griepspuit in je arm, mag hij ook verdienen aan een receppie-schrijvu..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.