Advertentie

Verfstof toont homeopathie-werking aan..!!


homeopathie plantblad

x

Verfstof toont homeopathie-werking aan..!!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

homeopathie conferentie rome 2015Onlangs werd in Rome het tweede congres over wetenschappelijk onderzoek in de homeopathie (HRI2015) gehouden. Gedurende drie dagen kwamen maar liefst 250 wetenschappelijk onderzoekers en belangstellenden uit o.a. India, Engeland, Amerika, Italië, Nederland en Zuid Afrika samen om hun onderzoekswerk te delen. In een aantal lezingen werd baanbrekend werk gepresenteerd. Met behulp van nieuwe technologieën zoals nanotechnologie, chromochemie en het meten van genexpressie kan activiteit tot boven het getal van Avogadro ’s verdunde homeopathische middelen zichtbaar worden gemaakt.

Na het overweldigende succes van de eerste conferentie over Homeopathie, die in 2013 in Barcelona werd gehouden, werd afgelopen 5 – 7 juni het tweede congres gehouden in Rome. Het bleek opnieuw een uniek forum te zijn, waar uiterst waardevolle ideeën werden uitgewisseld in het kader van bekrachtiging van het homeopathisch prinicipe. Er werden tevens vele internationale wetenschappelijke samenwerkingen tot stand gebracht.

Deze HRI-conferenties zijn daarmee het wereldwijde hoogtepunt van het onderzoek naar de werking van homeopathie. Experts in alle gebieden van homeopathie, van over de hele wereld komen bij elkaar om ervaringen, kennis en inzichten uit te wisselen.En het is een unieke kans voor de mensen die in hun vakgebied bezig zijn met homeopathie om bij te scholen; mensen zoals studenten, academici, artsen en onderzoekers. Er is veel nieuws op dit gebied dat zich razendsnel aan het ontwikkelen is. Helaas schijnt niemand van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid te zijn gesignaleerd..

De veiligheid van homeopathie, de steeds meer wetenschappelijk bewezen werking van homeopathie, noch de uiterst GOEDKOPE manier om homeopathie te produceren en toe te passen, lijken onze VVD-minister van Volksgezondheid, Edith Schippers volledig koud te laten.. Waarom, zo vragen wij ons af.. Liever de farmaceutische miljarden-industrie blijven spekken, dan een veilig, effectief en GOEDKOOP alternatief bestuderen?? Ohja, het was Edith Schippers die namens de anti-kwakclub haar verbazing uitsprak over ‘zoveel homeopathische middelen bij de apotheek’…

homeopathie simpelOnderzoek naar homeopathie
Het is hét thema van het congres: essentieel onderzoek doen naar (de werking van) homeopathie. Van over de hele wereld delen wetenschappelijk-medisch onderzoekers hun ervaringen, zoals:

 • Klinisch onderzoek (kwantitatief, kwalitatief en gemixt onderzoek)
 • Ziektepreventie
 • Fundamenteel onderzoek naar de essentiële werking van homeopathie in interactie met het menselijk/dierlijk lichaam.
 • Laboratorium-gebaseerd onderzoek
 • Pathogene tests
 • Onderzoek naar effectiviteit van veterinaire homeopathie (koeien, schapen etc.)

Kleustof
Onderzoeker Stephen Cartwright van Diagnox Labatory/Cherwell Innovation Centre te Oxford besprak zijn onderzoekswerk waarin activiteit van hoge verdunningen van homeopathische middelen door middel van het gebruik van verfstoffen werd aangetoond. Dit werkt als volgt:
De zogenaamde solvatochrome-verfstoffen kleuren in een bepaalde dynamische reactie in gewoon water als oplosmiddel. Als nu dezelfde verfstof in een sterk verdund homeopathisch middel wordt opgelost, vindt er een verandering in dit reactiepatroon plaats. Deze verandering in reactiepatroon wordt zichtbaar door kleurverandering in de verfstof. Hieruit blijkt de activiteit van de homeopathische verdunning.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de reactie van de kleurstof afhankelijk is van de verdunningsgraad/potentie van het homeopathisch middel en de homeopathische remedie waarin de verfstof is opgelost. Daar waar hoge verdunningen de oplossing divergeren, lijken lagere verdunningen juist te aggregeren naar een neutraal evenwicht van de kleurstof toe..!

Doordat het nu mogelijk is door middel van deze kleurstof de activiteit van de verdunning en het middel vast te stellen, wordt het mogelijk om bij de productie van homeopathische middelen een kwaliteitscontrole uit te voeren naar het eindproduct. Een homeopatisch middel is uitsluitend van goede kwaliteit als het in de verfstofproef activiteit (kleurverandering) laat zien. Dit levert voordeel op voor behandelaren omdat de betrouwbaarheid van de werking van het homeopathische product wordt verhoogd. Luister naar het hele verhaal, zoals dat door Dr. Steven Cartwright verteld wordt. Hij maakt zijn werk toegankelijk via deze You Tube.

x

Het HRI, langzamerhand een fenomeen!
Het Homeopathy Research Institute is een innoverende, internationale goede-doelen-stichting, die de noodzaak voor kwalitatief hoogstaand wetenschappelijk onderzoek naar de werking van homeopathie steunt. De stichting is toegewijd om homeopathie op een gezonde manier te onderzoeken, zonder vooroordeel en zonder inmenging van ‘krachten van buiten’.. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van de meest rigoureuze wetenschappelijke testmethodes beschikbaar en worden onderzoeksresultaten verspreid, buiten de reguliere academische cirkels om. Dat laatste betekent vooral dat men voorbij de wetenschappelijk-geneeskundige ‘barrière van ongeloof en belachelijk-maken’ reikt.

HRI hompeopathie instituutEr worden eigen bronnen en expertise gebruikt om nieuwe onderzoeksprojecten te initiëren en bestaand onderzoek kwalitatief te verbeteren. HRI is een team van mensen, eigenlijk een soort gepassioneerde familie van individuen, die de commitment zijn aangegaan om de lat veel hoger te leggen.HRI gelooft erin dat geneeskundig-wetenschappelijk onderzoek naar de werking van homeopathie de aandacht van extra scherpe geesten verdient. Daarbij is men niet alleen geïnteresseerd in hoe precies de werking van homeopathie in elkaar steekt, maar er is ook veel interesse in klinische data, laboratorium gebaseerde resultaten, planten-onderzoek, veterianaire toepassingen, bewijs en zo verder. Er gloort een mooie homeopathische horizon.

2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. ZIjn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee dat mw. Schippers even met hem belt, vóórdat ze wetgeving tegen homeopathie aan de Kamer stuurt..?
2008 Nobelprijswinnaar professor dr. Luc Montagnier heeft geen goed woord over voor de tegenstanders van Homeopathie. Zijn woorden wijzen op een farmaceutische maffia, zo simpel is het feitelijk..! Misschien een idee dat mw. Schippers even met hem belt, vóórdat ze wetgeving tegen homeopathie aan de Kamer stuurt..?

Luc Montagnier, de nobelprijswinnaar die voor de muziek uit liep
Professor Luc Montagnier deed begin jaren 2000 een ontdekking, over de aard van water, die aantoont dat homeopathische therapie wetenschappelijk te verklaren is. Montagnier is een Franse viroloog ontving zijn Nobelprijs voor zijn ontdekking van de link tussen HIV en AIDS. Maar hij schokte tijdens het feest ná de uitreiking van de prijzen, zijn mede-Nobelprijswinnaars, door hen te vertellen dat water een geheugen heeft en dat dit geheugen bewaard, na zelfs vele malen verdund te zijn.

Het idee van het ‘watergeheugen’ is een van de fundamenten van homeopathie, die ook uitgaat van de idee dat de kracht van een substantie wordt versterkt door verdunning (potentiëren). Montagnier ontdekte dat de oplossing, die DNA van virussen en bacteriën bevat, ‘lage radiogolven kan uitzenden’ Deze frequentionele golven beïnvloeden weer de moleculen rondom hen, en veranderen deze in georganiseerde structuren..! En op hun beurt, kunnen deze moleculen dan ook weer diezelfde golven uitzenden. Montagnier ontdekte dat deze frequenties in het water blijven, zelfs nadat het vele malen is verdund.

 

4 gedachten over “Verfstof toont homeopathie-werking aan..!!

 1. Allen jammer dat 80% van de zich homoeopaath noemende behandelaars het verkeerd toepassen.

  Namelijk klinisch.

  Het middel moet bij het “”wezen”” van de persoon passen en niet bij de aandoening!

 2. Sta op zijn minst open voor ontwikkelingen en ervaringen die de werking van
  homeopathische middelen en methoden aannemelijk maken en heb respect
  voor de vrijheid van mensen om die kennis en overtuiging en ervaring te volgen,die hen goed doet.Wanneer deze vaak zo heilzame geneeswijze met zoveel geweld wordt bestreden,heeft miljardenindustrie en hun lobby, de politiek wel erg in hun greep. Dat staat los van dat er nog veel te verbeteren, ontdekken en onderzoeken valt. Stimuleren is
  beter dan frustreren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.