Advertentie

Kwakzalverij op universitair niveau..!


Onze pogingen het leven te verbeteren met behulp van synthetische chemicaliën tasten de gezondheid van onszelf en van al het andere leven op aarde op een alarmerende manier aan. Ons lichaam wordt steeds zwaarder belast door vreemde chemicaliën, terwijl dieren steeds vaker muteren door de aanwezigheid van deze stoffen. Fitzgerald onthult in dit boek de enorme omvang van het probleem en de risico's die we als mensheid nemen, en geeft aan wat we zelf tegen deze belasting door synthetische stoffen kunnen doen.
Tja, naast de bewust onzekere factoren in de gezondheidsszorg, waar dit artikel over gaat, hebben we natuurlijk de ‘onbewust onzekere factoren’.. Bijvoorbeeld de pogingen het leven te verbeteren met behulp van synthetische chemicaliën.. Het blijkt dat deze middelen de gezondheid van onszelf en van al het andere leven op aarde op een alarmerende manier aantasten. Het lijkt erop dat het vak van medicus niet veel anders is, dan welke andere, goedwillende therapeut dat uitoefent..

Soms lijk je je ogen en oren niet te kunnen geloven.. Wat dacht je van de volgende berichtgeving.. ‘Medisch specialisten gaan op grote schaal de effectiviteit van behandelingen onderzoeken, want voor de helft van wat er in ziekenhuizen gebeurt, bestaat nu geen wetenschappelijk bewijs.’ Dat schreef ‘De Volkskrant’ op  zaterdag 22 februari jl. op basis van interviews met onder meer Teus van Barneveld, die directeur is van het ‘Kennisinstituut van Medisch Specialisten.’ Zeg maar de mannen met de dikke salarissen en expertise om bijna elke aandoening te kunnen genezen..

Het blijkt dat de  wetenschappelijke verenigingen van maar liefst 7 beroepsgroepen, zoals KNO-artsen, neurologen en kinderartsen, in kaart hebben gebracht, voor welke behandelingen in de medische literatuur onvoldoende bewijs bestaat. En dat blijkt dus maar liefst in de helft van de zaken het geval te zijn…!!  Resumerend.. Een stukje uit het journaal van diezelfde datum.. “Het klinkt misschien gek, maar dokters weten het niet, wat de beste behandeling is voor de helft van de medische handelingen die zij uitvoeren.” En natuurlijk doen die artsen dan niet zomaar wat, maar feitelijke kennis en correct handelen is dus halfslachtig, of zelfs helemaal fout..! Het is aan iedere specialist om ‘het beste te doen, wat hem goed dunkt’.. Tja, het klinkt of we een artikel uit het anti-kwakjournaal zitten te lezen..! 

Hoogleraar gynaecologie Ben Willem Mol zegt: ‘Ongeveer de helft van de 800 miljoen die jaarlijks wordt uitgegeven in de verloskunde en de gynaecologie gaat naar behandelingen waarvan we niet weten of ze echt helpen.’

De helft van de medische behandelingen, schrijft ook de NFU, stoelt niet op wetenschap maar op gezond verstand, intuïtie, empathie en soms op bedrijfseconomie. ‘Een investering in apparatuur moet immers wel worden terugverdiend.’  Er is volgens de NFU, de koepel van acht universitaire medische centra, vorige maand in een rapport, te veel aandacht voor onderzoek naar nieuwe technieken terwijl de bestaande zorg niet wordt onderzocht. Onlangs haalde KWF Kankerbestrijding ook al uit naar de peperdure operatierobot van € 1 miljoen, die door 17 ziekenhuizen wordt gebruikt, terwijl onvoldoende is aangetoond dat patiënten er baat bij hebben…!

* * *

x

x

‘Kwakzalverij’ op universitair niveau..!

x

2014 WantToKnow.nl/.be (met dank aan Henk Mutsaers)

x

NOS-Journaal 22-02-2014: “Van de helft van alle medische behandelingen is er geen bewijs dat die behandeling ook écht werkt. Artsen opereren of geven medicijnen omdat dat nou eenmaal al jaren zo gaat. Een groep Nederlandse artsen maakt zich daar zorgen over. Ze willen lijsten opstellen van behandelingen die artsen maar beter NIET meer kunnen doen. Daar wordt de zorg beter en goedkoper van”  en even verderop in dit nieuwsbericht:
“Van de helft van alle medische behandelingen is eigenlijk nog nooit goed onderzocht of ze werken of niet”
Een reactie van een arts in die uitzending:
“Het lijkt wel of we zomaar wat aanrommelen maar dat is niet zo, het is natuurlijk wel wat je geleerd hebt in je opleiding”.

Geen onnodige behandelingen meer in ziekenhuis. Omdat…?

onnodige behandelingen ziekenhuisMijn mond viel eigenlijk open van verbazing toen ik dit bericht hoorde op TV. Niet dat ik dit niet al lang wist, maar wel wat dit bericht — zou moeten — betekenen. Namelijk dat de helft van alle behandelingen met onmiddellijke ingang stop gezet — zouden moeten worden — totdat men de gevolgen geanalyseerd heeft!

– See more at: http://gedachtenvoer.nl/page/onnodige-behandelingen-ziekenhuis.html#sthash.NJN41x4l.dpuf

Wat blijkt nu impliciet uit deze woorden en uit het opbiechten van deze gevoelens van artsen? Dat de Westerse geneeskunde dus niet of nauwelijks gebaseerd is op al die dubbelblinde wetenschappelijke studies! Want als men de uitkomst nog steeds niet weet, van maar liefst 50 % van alle behandelingen, dan is dat toch de enige conclusie..? Als men de uitkomst van een behandelmethode niet kan voorspellen, als er dus zoals men zelf zegt, eigenlijk maar ‘geëxperimenteerd’ wordt, dan spreken we toch gewoon over… kwakzalverij..?!

Wat zouden artsen dan geleerd hebben? Om te werken volgens voorgeprogrammeerde protocollen en vooral geleerd hebben om zichzelf niet af te vragen of iets anders beter werkt? Of zichzélf gewoon de vraag stellen tijdens je opleiding waarom iets wel of niet werkt? Zijn die jongens en meiden ná de universiteit gehersenspoelde voorgeprogrammeerde menselijke robots geworden? Op zoek zijn naar een baan met status, een solide inkomen en hier en daar nog wat bijkomende farmaceutische beloningen die hen motiveren om harder te werken en vooral niet na te denken..?

Mevrouw de minister weet het ook allemaal niet meer.. Dát is geen ramp, maar nét doen alsof je weet dat een hele geneeskundige tak gebaseert is op fraude en onkunde, dát is pas onnozelheid in onze ogen!
Mevrouw de minister weet het ook allemaal niet meer.. Homeopathie in het verdomhoekje zetten en de regulieren weg laten komen met 50% onbewezen behandelwijzen…??? Onnozelheid ten top in onze ogen!

In het journaal-fragment is te horen dat “De artsen denken jaarlijk 150 miljoen euro te kunnen besparen” Met andere woorden: dit geld is al decennia lang over de balk gesmeten..! Waarop de directeur van verzekeringsmaatschappij Menzis Roger van Boxtel het commentaar geeft: “In Engeland doen ze al jaren onderzoek naar de resultaten van behandelingen en er liggen prachtige lijsten,  maar er wordt niet gehandhaafd” 

Teus van Barneveld is van het kennisinstituut voor medische specialisten en verklaart: “Als ze direct effecten bij patiënten zien stoppen ze er ook mee, … maar er moet wel goed bewijs aan ten grondslag liggen”.
Ja … dat moet je als deskundige natuurlijk wel zeggen, met NOS-microfoon onder de neus. Maar geachte heer Teus van Barneveld, waar was al dat goede bewijs al die vele jaren toen al die behandelingen gewoon toch werden uitgevoerd zonder het bewijs? Gewoon uurtjes-factuurtjes-werk, want er moet immers geld verdiend worden, de protocollen moeten ten uitvoer gebracht worden en de incentives mogen niet in gevaar komen. Artsen schijnen nu € 50 miljoen nodig te hebben, om hun plannen uit te voeren en dit onderzoek te gaan doen.

Henk Mutsaers van de site ‘gedachtenvoer.nl’:
“Gelukkig weet men al dat chemotherapie en al die andere protocollen als lichaamsonderdelen eruit snijden of wegbranden bij kanker niet erg effectief zijn geweest de laatste 50 jaar. Daar kunnen ze dus gelijk mee stoppen. Een beetje sarcastisch van mij? Nee…. integendeel. Dr. Hamer heeft de studies al gedaan en kunnen zo geïmplementeerd worden (GNM). Dr. Hamer kwam tot een succesvolle behandeling in 95% van de gevallen tegen een schamele 3% bij chemo! Wel een beetje cru voor al die mensen die deze barbaarse behandelingen moesten ondergaan en velen met de dood tot gevolg!

Het Britsch Medical Jourrnal (BMJ) kwam in 2007 met cijfers naar buiten dat 11% van alle medicijnen altijd werkzaam waren bij de kwalen en ziektes waar ze voor ‚ontworpen’ waren. En daar komt hij weer, bij 51% was totaal niet bekend wat de uitkomst van het gebruik van een medicijn zou zijn. Daar heeft men dus klaarblijkelijk onderzoek naar gedaan. Nu… bijna 8 jaar verder heb ik nog steeds geen bericht gelezen dat farmaceutische bedrijven hun portfolio van de beurs hebben gehaald omdat de omzet met 51% is afgenomen. Sterker nog, Big Pharma blijft hun omzet (winsten) steeds maar opnieuw verbeteren! De wetenschappelijke opleidingen en incentives blijken in ieder geval hun doel niet voorbij te schieten..

Voorbeeld: Een arts die wel zelf haar hersenen gebruikt, is Dr. Dorothy Merritt, MD. Zij zette intra-cellulaire vitamine/mineraal-tests in en kwam in slechts een enkel jaar tot een reductie van medicijngebruik tot wel 82% en een kostenreductie van de kliniek tot 50%. Wat zou dat voor haar patiënten betekend hebben betreft welbevinden en levenskwaliteit?
Nog zo’n zaak met grote vraagtekens: Wanneer komt de farmaceutische industrie nu eens eindelijk met wetenschappelijk dubbelblind bewijs naar de werkzaamheid van al die vaccinaties waarmee de bevolking platgespoten wordt? Vaccinaties waarvan al lang bekend is wat de dodelijke gevolgen zijn, dodelijke gevolgen die per vaccin en land bekend zijn. (zie video)

Conclusie: Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die naar het NOS-journaal hebben gekeken die zich realiseren wat de impact van dit bericht nu eigenlijk precies zou moeten zijn. Mensen die morgen al weer gewoon naar de dokter gaan om zich te onderwerpen aan het volgende experiment want de universitaire kwakzalverij gaat gewoon door, uurtjes-factuurtjes, protocollen en incentives. Business as usual.”

11 gedachten over “Kwakzalverij op universitair niveau..!

 1. Het kan zo simpel zijn (waar een schaartje al toe kan dienen)…

  Bij medische ingrepen/onderzoeken wordt er voorafgaand aan de behandeling vaak 2 pillen voorgeschreven uit een strip van 20 stuks (door apotheek niet los te verkopen). De 18 overgebleven stuks zijn dan overbodig en worden niet door de apotheek teruggenomen. Kostenplaatje: miljoenen! Wat is er eigenlijk op tegen wanneer de behandelend specialist/arts op voorhand de juiste hoeveelheid aan de patiënt meegeeft i.p.v. een recept uit te schrijven? Logistiek probleem? Een schaartje volstaat om de strip in stukken te verdelen…

  1. Meestal zit er een perforatielijn in, dan is zelfs afscheuren al voldoende.

 2. My cancer is abused.

  My metastases (a lot) were gone within a view months, by a treatment that I chose myself.

  Now, the hospital refuses to take into account the information I gave them about the treatment I chose, as at least being part of the good results. They grant it totally to their treatment.

  Now, I don’t care for that personally, because I have proof in my own life, and I go my own path. I have asked the doctors whether they have seen before this fast dissolving of metastases with their treatment, and their answer is ‘No, you are lucky’. So… billion apparatus on cancer… and if you get healthy soon then this comes from …… luck.

  But…. I am in their statistics of their treatment now, as a very good example of how good their treatment works. So…. these statistics are one big lie, and I am the proof of it.

  They sell their statistics to the next cancer patient as ‘Our treatment is starting to work better and better’.. yes of course it does, because more and more people do other treatment next to it.

  They nail the next cancer patient, just because their psyche is too afraid to get new information in. And for this, they get paid. And for this, we are taxed.

  I give you this discernment, so that if you or someone in your surrounding has cancer, then you know what the value of the statistics is, in the hospitals.

  And think about it: they do NOT know what cancer is…. they only know ’their treatments and their statistics on it’…… and now you know, that they even don’t know what really is in their statistics …….

  Have a sane life,

  Astrid van Triet
  abused

 3. Gewoon het salaris voor al die idioten aanmaken: geld aanmaken. Dan hebben ze hetzelfde als nu, maar hoeven ze ons er niet eerst voor kapot te maken. Kost niks, geld aanmaken. Ons kapot maken, kost wel wat: ons.

 4. Toch vreemd dat Koen en Mari hier niet thuis geven. Als zij werkelijk tegen kwakzalverij zijn zouden zij nu op hun achterste poten moeten staan. Maar ja….geen woord van hen. Hieruit blijkt duidelijk hun dubbele agenda. En die hebben ze wel degelijk.

 5. Volgens mij kan men bij de opleiding van artsen beginnen. Het venijn zit hem niet zozeer in de staart, maar bij de kop…………op de unviversiteit dus. Studenten zouden ook wel kritischer mogen zijn en niet alles voor zoete koek slikken wat hun wordt aangeleerd als de enige juiste behandel methode.

 6. Er is maar een ding wat telt momenteel in de zo genaamde gezondheids zorg teld en dat is geld verdienen aan ziekte lijdende mensen.
  Dit word simpel gedaan door alleen maar symptomen te bestrijden van een ziekte.
  Daar is goud geld aante verdienen!
  Met de nodige bij werkingen van de zo genaamde medicijnen, waar ze ook wel weer een middelt voor hebben! Dus 2 keer kassa of mischien wel10 keer.
  Stel dat je de ziekte zou behandelen en je wordt beter?
  Wat zou dat kosten misschien maar 1x kassa en daarna niks meer!
  Maar daar gaat het helemaal niet om ,anders zouden ze dat wel doen toch onze dokters en specialisten?
  Maar nee voor de meeste geld zoveel mogelijk verdienen en mensen onnodig laten lijden uit naam van medische wetenschap.
  Dat kan geen toeval zijn,toch!
  Er zijn op de wereld maar 3 mensen waar de dokters wat aan hebben 1 de zieke mens DAAR VERDIENEN ZE GOUD GELD AAN. De andere 2 niet waarvan 1 de DODEN mens.
  EN DE GEZONDEN MENS WANT DAAR VALT HELEMAAL NIKS VOOR ZE AAN TE VERDIENEN.
  Maar daar heeft de overheid zijn antwoord al verplichte op VACCINATIE’S en mocht dat niet werken dan nog voor veel mensen de onbekende CHEMTRIALS die werken altijd want zonder ZUURSTOF uit de lucht kunnen we niet,toch!
  In de volks mond meer bekende genoemde CONDENS strepen!!!!!
  Dit wou ik even KWIJT met de hoop dat de gezonde lezer met een beetje gezond verstaand wil door geven,aan de twijvellaars!!!

  1. Op Radio1 werd afgelopen week in een interview al bevestigd dat in Nederland -bij politieke keuzes- de economie voorrang heeft op de gezondheid van de burger. Wie er werd geïnterviewd ben ik vergeten 😛

  2. Binnen politiek, rechtspraak,en vrijwel alle overheidstaken, is de burger de klosten gunste van economie ,of politieke macht, of noem maar op.
   Vriend van mij studeerde rechten en kreeg een college economie .
   De kern was deze . Er is een meer en een visser haalt daar maandelijks 100 euro vis uit . Dat is voldoende voor hem en Zijn gezin.
   Een grote chemiefabriek kiest het meertje uit als afvalwater loosgebied. De visstand gaat achteruit en de visser haalt nog maar 50 euro vis per maand uit het meer.
   De vraag is nu wie moet de vervuiling betalen?
   Ieder weldenkend mens zou zeggen de fabriek, neen het antwoord op economische basis is het de visser die moet betalen !
   Op deze manier worden dus overheids mensen en bedrijfsvoering geheel los gemaakt van de menselijke maatstaven, ten gunste van macht en grootkapitaal.

  3. @ Rob

   Aan mij verdienen ze per jaar al gauw 124.000 Euro aan geld vanwege het feit dat ik onder het begrip nier-dialyse patient val. De kosten swingen de pan uit omdat men continue fouten maakt waar je zelf bij staat en dat gewoon weer goed proberen te praten. Materialen bestellen waar je geen ruk aan hebt en of je moet naar andere specialisten toe van wat heb ik daar nu te zoeken. 5 Minuten later met een pil zijn afgescheept waar je zelf aan mag mee betalen en welke binnen 2 weken wordt stop gezet maar nog 4-5 maanden een afbetalings regeling voor hebt lopen. Ook het versmeren van aanvragen terwijl je het niet nodig hebt of medicijnen die ze om de dag toch met alle goeie stofjes weer uit je lichaam weg trekken, hebben de meeste medicijnen eigenlijk geen nut. Ook heerlijke medicamenten met veel E-Nummers en Aspartaam placebo’s vliegen de deur uit. Artsen weten niet eens waar een medicijn uit bestaan n ze rommelen maar wat ze aan bonus voor gesmeerd krijgen. Ook zijn de dieet drankjes van die zalig makende chemische rommel troep waar je nog zieker van wordt, nu mer caramel smaak (amoniak kleur en smaakstof) besteld voor 6 weken, setje van 4 lesjes a 80 ml voor nog geen 14,= verkrijgbaar en dan is dat 3 stuks per dag = 31.5 setjes die je er voor niks doorheen draait. Je mag ze dan op de afdeling inleveren voor andere patienten maar het gaat ondertussen wel van je zorgverzekeraar verzekering af. Jij betaald de ander mag het opzuipen, geen retour vereffenheid. Ook aanvraag van spullen die je nodig heb gaay veel mis, je krijgt oa meuk aangeleverd wat je allang en breed in huis hebt maar verworpen wordt dat datgene niet deugt. Veel artsen/verpleegkundigen snappen de ballen niet van veel zaken en zijn idd opzoek naar ziektes die er nog niet zijn en daar al bezig met onderzoeken doen om je een reeks met alvast chemische troep aan te kunnen smeren. Meeste patienten om me heen Rob zie je gewoon weg kwijlen, worden invalide en hebben er geen zin meer na 6 jaar om verder te gaan. Donor nieren te vinden die passend zijn is ellende want de nieren die beschikbaar komen worden enkel to gepast op mensen die van goede huizen zijn, jou donor kandidaat mag zijn orgaan aan een onbekende afstaan dan hij het jou kan schenken. Overleef je het dan toch dan zit je nog geen 2 maanden later met een stoma in je lijf. Tel uit je winst je bent in Nederland gewoonweg een melk koe en je wordt er niet beter op, ze trekken je hele leven onderste boven, kwantiteit overwint van kwaliteit. Heb je bepaalde dingen te regelen thuis dan trekken ze alles uit verband want je moet voor hun steeds continue op komen draven en het resterende bedrag wat je in je zak heb zitten ook nog eens spenderen aan hun geld opstrijkende visie van de hele dag door zitten te lummelen in deprisief verband. Tijd dat er eens goede controle komt en dat ze erbij gelapt kunnen worden als ze weer in de fout gaan en of wanneer het weer een kostendrama wordt van hier tot Tokyo.

  4. @ Marcel

   Wat ratel je nu, het heeft werkelijk niks te maken wat Rob aan geeft. Niet mee reutelen als je zelf geen melk koe bent en of ervaringen hebt op dit terrein. Politiek?! Dat komt niet eens in de buurt en heeft er niks mee te maken. Het gaat puur om vrij aan te kunnen klooien zonder dat er een specifieke controle is hun werkwijze en/of doen van zaken die oncontroleerbaar is op hun kosten verslindende ideetjes. Het is vrij spel bij dit soort mensen en ze kunnen vrij hun gang gaan zonder dat iemand een stokje ervoor steekt. De Politiek weet het en doen er ook geen ruk aan, welkom bij de NWO van hoogopgeleiden die gevoed worden door de armen. Zo gata dit al eeuwen sinds de mens bestaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.