Advertentie

Oproep van Door Frankema over de ‘mazelen’..


header Vaccinn Vrij

Beste lezers van Wanttoknow,

Voor degenen die mij niet kennen, ik ben de schrijfster van www.vaccinvrij.nl, een website over vaccins en vaccinvrij opgroeien. Ik heb regelmatig voor wanttoknow geschreven – de laatste tijd was het wat rustiger. De reden hiervoor? Het schrijven van een boek slokt al mijn tijd op! En dat boek was al af en het manuscript ligt al bij de uitgever, maar vanwege deze mazelen-hype, wordt er nog een stuk aan het boek toegevoegd. En daarbij heb ik jullie hulp nodig. En daarom dus deze

OPROEP:

1. Wie heeft zélf de mazelen gehad? Wie heeft een kind dat de mazelen gehad heeft? Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf hoe de ziekte verlopen is, hoe lang het geduurd heeft en of je wel of niet gebruik hebt gemaakt van medicijnen of andere interventies. Vergeet niet te vermelden of je kindje of jijzelf wel of niet gevaccineerd was. Ook je emotionele ervaring tijdens of na de ziekte en eventuele groeispurten in het kind vind ik waardevol om te horen.

2. Wie heeft een kindje dat bijwerkingen ondervonden heeft n.a.v. de BMR-injectie? (Bof, mazelen, rode hond-vaccinatie)

Door Frankema is initiatiefneemster van de 'Vaccin Vrij!' (klik voor artikel). Maar ook, of misschien 'vooral' moeder..!
Door Frankema is initiatiefneemster van de ‘Vaccin Vrij!’ (klik voor artikel). Maar ook, of misschien ‘vooral’ moeder..!

Wie wil zijn of haar ervaring delen? Beschrijf wat de bijwerking was/is en hoe de gezondheidssituatie van het kind nu is. Vergeet niet te vermelden of de bijwerking gemeld is bij het RIVM of Lareb en hoe daarmee omgegaan is. Ik zou ook graag weten hoe de gezondheidstoestand was op het moment van toediening van de prik en of het kind al eerder reacties op een eerder toegediend (ander) vaccin vertoonde (bijvoorbeeld de DKTP).

Het mag net zo kort of zo lang zijn als je wilt en het gaat niet om literaire hoogstandjes maar om persoonlijke ervaring die wat mij betreft belangrijk zijn en meegenomen dienen te worden in de hele discussie over het wel of niet vaccineren van onze kinderen. De berichten van ouders die de ziekte bij hun kinderen hebben meegemaakt die mij bereiken – en dat zijn er heel wat de laatste tijd – en de berichtgeving in de media verschillen.

Ik hoor bijvoorbeeld de volgende verhalen:

“Ik was blij toen mijn dochtertje met 9 maanden de mazelen kreeg, het klinkt misschien gek maar het gaf me een opgelucht gevoel. Zo van: dan heeft ze dat tenminste gehad. Het hield ook allemaal niet zo veel in.. een dag of wat koorts en vlekjes. Ik heb toch het gevoel dat we er geen  goed aan doen om al die kinderziektes maar te onderdrukken. Ik denk dat ze wel degelijk een rol spelen in de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem.” ~ Marja

“Mijn dochtertje van twee heeft net de mazelen gehad.  Het begon zaterdag; ze was een beetje hangerig, een beetje huilerig had koorts (39.6°C). En ze was ook een klein beetje verkouden, niets ernstigs. Het enige dat me echt opviel waren die waterige, beetje rode oogjes; net alsof er wat adertjes waren gesprongen. Zondag had ze ook nog verhoging en af en toe een dipje op de dag maar ze wilde gewoon spelen, fietsen en eten.

De koorts heeft eigenlijk maar twee dagen geduurd, maandag was het al weer gezakt. Dinsdag heb ik haar in bad gezet en toen zag ik die typische mazelen uitslag. Haar romp zat helemaal vol, haar buik dat helemaal vol en haar rug ook. De volgende dag nam het weer af. Ik dacht echt als dit het nou is dan is het helemaal niets, dan is hoesten in de winter nog erger. Ik heb ook weleens gehoord dat kinderen drie weken ziek zijn mij zij was eigenlijk niet eens ziek. Wat alleen heel opvallend was, dat waren die waterige ogen en die uitslag, maar voorde rest was er niets bijzonders, we zijn gewoon de stad in geweest om te gaan lunchen.

En even ter vergelijking, de zesde ziekte heeft ze ook gehad. Toen ze anderhalf was. Daar was ze drie dagen echt goed ziek van met hele hoge koorts (40°C). Het was wat mij betreft tien keer erger dan de mazelen. Ze heeft drie dagen alleen maar bij me geslapen en toen daalde die koorts opeens heel snel. Op de vierde dag kreeg ze ook allemaal vlekjes, maar lichter en veel milder dan bij de mazelen. De huisarts zei meteen: ‘Dat is de zesde ziekte.’ Na twee dagen trok de uitslag weg.

Mijn andere dochter (die is nu 6) heeft het ook gehad. Ook precies met 18 maanden op dezelfde manier met hele hoge koorts en daarna diezelfde uitslag. Het zijn andere vlekjes dan de mazelen, maar in beide gevallen was er ook een milde verkoudheid. In principe zijn ze ook nooit verkouden.. nog geen snotje niets.. dus als ze verkouden zijn dan weet ik meteen dat er iets is. Maar ik maak me er niet druk om. Wel over wat er in de media verschijnt over de mazelen, dat  vind ik zeer eenzijdig en het komt totaal niet overeen met mijn ervaring.” ~   ~Sonja

Dus nogmaals: wie kan en wil vertellen – uit eigen ervaring – hoe de mazelen eruit zien? Hoe moeilijk of makkelijk het is om deze ziekte te door te maken en hoe het kind of jijzelf dit beleven?  Het volgende mailtje heeft me in dat kader ook aan het denken gezet:

“Ik denk dat kinderziekten zoals rode hond, bof en mazelen niet alleen een onderdeel zijn in de ontwikkeling van het immuniteitssysteem van een kind, maar eveneens een zeer belangrijke rol spelen in de cognitieve ontwikkeling!

Meteen nadat mijn dochter de mazelen had ‘overwonnen’ – en het is wat mij betreft een onschuldige kinderziekte – begon zijn mensen totaal anders te tekenen. Eerst tekende ze echt van die stokfiguurtjes, romp, ledematen, handen en voeten waren alleen maar lijnen. En de mazelen waren nog niet voorbij of ze tekende prachtige ronde vormen, terwijl niemand had het had voorgedaan of uitgelegd. Het leek wel alsof de mazelen het cognitieve systeem een boost hadden gegeven.” Weet jij hier iets van Door? Op het internet valt hier nagenoeg niets over te vinden. ~ Kees

mazelen
Mazelen, een ziekte waartegen het lichaam zich zélf uitstekend lijkt te kunnen wapenen.

Zijn er mensen die gemerkt hebben dat hun kindje vlak na een kinderziekte opeens iets kon? Veranderd was? Lekkerder in zijn / haar vel zat? Een groeispurt had doorgemaakt? En ten slotte, ik hoor helaas maar al te vaak verhalen over (niet erkende) bijwerkingen:

“Ik heb drie kinderen. Mijn oudste zoon is volledig gevaccineerd. Na elke vaccinatie kreeg hij boven de 41°C koorts, dat was echt heel heftig. De middelste is gedeeltelijk gevaccineerd – na de BMR heeft hij zeven koortsstuipen gehad en bij de zevende is zijn hart ermee gestopt. Hij raakte bewusteloos en moest gereanimeerd om hem weer bijgebracht te worden.
En onze jongste is niet gevaccineerd. De kinderarts had het dossier gelezen en raadde mij aan om dit niet meer te doen. Ik dacht altijd dat het verplicht was maar dat bleek dus niet zo te zijn.” 
~ Karin

Mijn mond valt vaak open van de verhalen die ik hoor. Zijn er mensen die ervaren hebben dat hun kind bijwerkingen ondervonden heeft van de BMR? Misschien omdat de verandering of reactie direct na de vaccinatie optrad, omdat er behalve de prik niets anders was dan normaal wat deze verandering zou kunnen veroorzaken, of omdat ze het diep van binnen gewoon weten? Deel je ervaring alsjeblieft. Het liefst via de mail maar je mag ook bellen.

Eb natuurlijk: hoe meer reacties hoe beter. Wel of niet goed kunnen schrijven is niet belangrijk JULLIE HULP MET HET VERZAMELEN VAN DATA IS WEL BELANGRIJK.  Om jullie privacy te respecteren komt alleen een voornaam onder de ervaring te staan (en dat mag ook een pseudoniem zijn). Je kunt contact met me opnemen via de contactpagina van www.vaccinvrij.nl.

Advertentie

95 gedachten over “Oproep van Door Frankema over de ‘mazelen’..

 1. kinderziekte het woord zegt het, heeft een betekenis. waarom krijgen kinderen deze ziekten? waarom kregen vroeger alle kinderen mazelen en wachtte iedere ouder geduldig tot het kind de mazelen gehad had?
  de oude Chinese kennis over de mens, ziet deze mens als een evolutie van het leven op aarde. althans wat het lichaam, onze behuizing betreft.
  het menselijk lichaam is een van de meest ingewikkelde (ontwikkelde) levensvormen op aarde.
  vanaf de bevruchting doorlopen we in een record tijd van ongeveer 9 maanden de hele evolutie op aarde gaande van de eerste cel (de aarde zelf of de eencelligen) naar de eerste splitsing (de polariteit) en doorleven we de embyonale stadia van de eencelligen naar de planten en dierenwereld om zo terecht te komen in het mensenlichaam. ook al ziet dit lichaam er al uit als een mensenlichaam, energetisch zit het nog vast in de dierenwereld (we liggen, beginnen te kruipen, we laden alle energieën op). voor ons fysische lichaam duurt dit 7 jaren, de eerste 7 jaren van ons leven, voor onze emotionele ontwikkeling hebben we nog eens 7 jaar nodig en intellectueel nog 7 jaren, 21 jaren samen, de echte leeftijd van volwassenheid.
  die eerste zeven jaren zijn de fysische jaren en dus de jaren van de kinderziekten. hier horen de mazelen in de meeste gevallen thuis, zij zijn nl de uitstoot van de laatste dierlijke energieën uit ons lichaam, ons lichaam wordt er echt menselijk door. rode puntjes (een yange uiting van uitstoting (dierlijk is extreem yang)). Het is dan niet te verbazen dat kinderen na deze ziekte een nieuwe stap maken in hun perceptie van hun omgeving.
  deze kennis is meer dan 4000 jaar oud en wordt vandaag nog toegepast in de acupunctuur.
  gezien het yange karakter van deze ziekte raad men een yinne omgeving (vochtig en donker) aan om het proces soepel en snel te laten verlopen.
  deze Chinese (en Japanse kennis) geeft een zeer uitgebreid inzicht in wat ziekte in het algemeen betekent en geeft ook een duidelijk inzicht in de totale overbodige ontwikkeling van vaccinaties, die niet allen meestal geen zin hebben maar ook ronduit gevaarlijk zijn voor onze ontwikkeling (naar ziel en lichaam)

  1. Tja Tjeu, en dan is er nog het kankerverhaal rondom die jeugdziektes. Een uiterst belangrijk verhaal van Ing. Harry Zandvliet. Het blijkt dat deze ‘kinderziektes’ weleens een éssentieel onderdeel zouden kunnen zijn van een boost van het immuunsysteem. Dat door deze kinderziektes ‘te verslaan’, ook kankerontwikkelingen in het lichaam de baas is/kan zijn. Kijk HIER en HIER naar de uiterst belangwekkende artikelen op deze site.

 2. Door: toen ik nog een kind was, had ik een buurjongen die de mazelen had gehad toen hij enkele maanden oud was (dus nog voor een eerste BMR-prik). Hij is daar doof door geworden, iets wat bij ongeveer 1 op 1000 gevallen van mazelen gebeurt. Omdat hij nog niet had leren spreken, heeft hij nooit echt taal gehoord, en heeft hij nooit leren spreken, lezen of schrijven. Hij ging daaarom niet naar school, maar naar een speciale instelling, waar men hem gebarentaal probeerde te leren. Maar dat is nooit goed gelukt. Ik speelde dikwijls met zijn jongere broer en zus, maar hij kon vaak niet meespelen omdat hij maar al te vaak niet snapte wat wij wilden doen. Zelfs zijn broer en zus wilden vaak niet met hem spelen, en werden daardoor geregeld gestraft door hun vader.

  Toen ik naar de univ ging, zijn die buren verhuisd. Onlangs heb ik nog vernomen dat hij nog steeds bij zijn vader woont (hij zal nu in de 40 zijn). Zijn moeder is al gestorven. Hij heeft nooit gewerkt. Zo’n 1 op 3000 kinderen of jongeren met de mazelen sterft daaraan, en dat maakt dan het nieuws. Maar dat er ook kinderen zijn die voor hun leven lang gehandicapt zijn, dat wordt zelden vermeld.

  1. Dus als je mazelen krijgt, kun je daarbij dus ook nog eens mazzel hébben..?

 3. Ik was 5 toen ik de mazelen kreeg. Samen met de hele klas, want destijds kreeg iedereen nog de mazelen. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren. En ik zal het ook nooit vergeten. Ik had me nog nooit zo ziek gevoeld, ik had razende idiootmakende pijn in mijn hoofd en oren, ik herinner me dat ik op een gegeven moment gewoon wilde dat mijn oren of mijn hoofd er af gehaald werden. Eigenlijk wilde ik het liefste doodgaan of zo. Later hoorde dat het allemaal echt op het nippertje geweest is, ik had er gemakkelijk blijvende schade aan over kunnen houden. Broertje van klasgenootje had minder geluk, die moest later naar de BLO-school.

  Met die herinnering verklaar ik iedereen die ‘blij’ is dat zijn/haar kind mazelen krijgt voor knotsknettergek. Punt uit. Je kunt doodziek worden van mazelen, ik heb het zelf meegemaakt. Je kunt mazelen voorkomen, heel makkelijk met een prikje. Ik zou zeggen, probeer het eens, lekker doodziek worden, en vertel me hoe je het vond. Ik vond er echt niets aan in elk geval!

  1. Nou gelukkig maar dan, dat al die vaccinaties deze angst kunnen wegnemen..

  2. Hanneke, dit zijn de ‘ingrediënten’ van de vaccin ‘tegen’ mazelen die direct in het menselijke lichaam worden gespoten…

   In staat van voortplanting, afgezakte virussen van de mazelen, die in bevruchte eieren van kippen of menselijke kankercellen (HDC) gekweekt werden. Het bevat kippenei-eiwit, antibiotika, humaan albumine, phenolrot, glutamat, sorbitol, dextran 70, purine, pyrimidine, zouten, polysorbat 80, cholesterine, vitamine, gelatine en water.

   Enne…je hoeft niet bang te zijn hoor, het is maar een prikje…toch?!

  3. Ik zie niet in waarom je me daar bang mee wilt maken, ik zie er niets kwaads in? De risico’s van een vaccinatie liggen nog altijd een factor honderd lager dan de risico’s van een infectieziekte. En ik kan rekenen. Heeft niets met bang zijn te maken, is gewoon puur berekening.

 4. Ik ben tegen inenten en mijn dochter laat haar kinderen niet inenten. Maar zelf heb ik als kind de mazelen gehad en was er erg ziek van hoge koorts, ijlen en de ziekte is op mijn ogen geslagen die daarna in een keer slecht waren;
  Dus was ik in een familie met allemaal goede ogen de enige die een bril nodig had, dit heeft me wel mijn hele leven gestoord.
  Dit is niet iets wat ik mijn kleinkinderen toewens.

 5. guido,

  reeds 30 jaar geleden werd onderricht vanuit deze oude kennis dat kinderen die géén mazelen kregen 25% meer kans hebben op het ontwikkelen van kanker! Dit is niet moeilijk te begrijpen als men de harmonie van yin en jang in het lichaam begrijpt. Spijtig genoeg iets te ingewikkeld om hier even uit de doeken te doen.

  Het is bedroevend maar tegelijk ook bemoedigend te weten dat duizenden jaren oude kennis onze hedendaagse wetenschap duizenden jaren vooruit is maar we zijn ontzettend intelligente wezens en onze capaciteit is legio, wanneer we de weg willen zoeken. vinden doen we hem hoe dan ook!

  1. Dank Tjeu, wil jij de volgende reactie van ons aller ‘Feniks’ svp beantwoorden. Deze zal in het kader van dit artikel niet lang op zich laten wachten, zo is mijner inschatting..
   In zijn ogen zijn wij gepeupel, die niet naar zijn wijze-vaccinatie-propaganda-geblaat willen luisteren. (En vanzelfsprekend komt die classificatie van het gepeupel en niet van Feniks..)
   Alleen al de intentie van mensen om hun angst te begraven ‘onder’ de lading van een vaccin in hun lijf…

  1. Probeer het nog een keer Tjeu. Enne… ff bij het specifieke nummer van de reactie reageren. Het staat nu als los zand door elkaar..! Je kunt helemaal bovenaan reageren maar ook op een specifieke reactie. Aldaar en dus NIET bovenaan..!

 6. ieder heeft wel een verhaal en zonder een oordeel te vellen, het is moeilijk om deze verhalen aan de werkelijkheid te toetsen. Het is evenmin zinvol deze verhalen of gebeurtenissen te gebruiken als stellingname voor het al dan niet.

  we zijn allemaal prachtige, krachtige wezens, zonder uitzondering, volmaakt in wie en wat we zijn. als we deze stellingname niet kunnen huldigen zullen er steeds argumenten (en financieel en “wetenschappelijke” gegadigden) kunnen gevonden worden om ons te overtuigen dat we niet volmaakt zijn in wie we zijn. om ons te voeden met angst!

  ieder van ons is uitgerust met het model “ziekte”, niet om ons ziek te maken maar net om ons evenwicht te vinden. hoe meer we onze keuzes uit handen geven hoe meer we onze eigen krachten verliezen, hoe meer we slachtoffer zullen worden en de dingen ons zullen overkomen.

  hoeveel compassie voelen we voor het kind in onze buurt, hoeveel voelen we voor de 25000 mensen die iedere dag sterven van de honger!!!

  of is dit niet relevant!!

 7. Pet, het is hard voor jou en ik voel met je mee; Ik kan uiteraard niet oordelen over de toestand waarin jij verpleegd werd maar een verkeerde (onbewust verkeerde) behandeling kan inderdaad gevolgen hebben. Het is belangrijk kinderen met mazelen in een koele, donkere en vochtige omgeving op te vangen zodat de dierlijke energie naar buiten kan en niet terug naar binnen wordt geduwd. als het kind zo wordt behandeld is de kans op complicaties zéér gering.

  niet is 100% veilig, we kunnen zelfs sterven bij onze geboorte maar alles heeft wel een zin, voor wie het ziet.

  sterkte aan jou en liefde voor alles

  1. In de tijd dat iedereen nog mazelen kreeg wisten ouders dit soort dingen echt wel hoor! Feit bij mazelen, ook bij goede aanpak, is nou eenmaal dat 1 a 2 op de tien complicaties krijgt. Bij de meeste gelukkig niet blijvend, maar brilletjes dankzij de mazelen zag je toen ik kind was op elke school!

  2. hanneke,

   ik ben geboren in 1950, weinig brilletjes, ik was zelfs jaloers dat ik er geen kreeg….en waren ze echt van de mazelen???

   Ogen en lever hebben een belangrijke binding en wij, na-oorlogse kinderen waren de eerste generatie waarbij de lever sterk op de proef gesteld werd

  3. Nee, niet alle brilletjes waren van de mazelen. Maar toen ik kind was kende iedereen wel iemand die iets had overgehouden aan de mazelen, ogen, oren, hersenen. Toen ik kind was had men nog respect voor ernstige infectieziekten. Nu worden de mazelen door de niet-prikkers gebagatelliseerd en komt met keer op keer met bogus science en vermeende doofpotten.

 8. Toen ik 30 was kreeg mijn niet gevaccineerde buurmeisje
  mazelen. Ik bracht haar die avond naar bed. Ongeveer een week later werd ik ’s morgens wakker en hoorde mijzelf hoesten. Ik dacht meteen aan mazelen…kreeg verhoging…..daarna hoge koorts en de vlekjes kwamen. De dokter bevestigde mazelen, hoewel mijn moeder zeker wist dat ik die al heel jong had gehad. Ben een hele week goed ziek geweest met 40/41 graden koorts, de dokter kwam ook steeds kijken. gelukkig knapte ik daarna weer op. Net zoals mijn buurmeisje al eerder deed.

  1. Ik vind het een indringend verhaal; het verlies van een kind is verschrikkelijk.
   En toch staat dit feitelijk ‘los’ van de vaccinatie-discussie.

   Als je dit zo presenteert, het verhaal van Roald Dahl leest, dan is het duidelijk, zo lijkt het. Wist hij veel wat er allemaal in het ‘medicijn’ tegen mazelen zit, en wist hij veel dat er over vaccinaties inmiddels een doofpot is, die gevuld is met gegevens over ernstige bijwerkingen en schadelijke stoffen..?
   Of om het in goed Nederlands te zeggen: ‘Het middel is wellicht erger dan de kwaal’! En of dat wél of niét zo is, die vraag kon (en kán…) Roald Dahl niet (meer) beantwoorden..

  2. Guido: Hoezo, “dit staat feitelijk ‘los’ van de vaccinatie-discussie”? Als dit kind gevaccineerd was geweest, dan had het hoogst waarschijnlijk niet gestorven!

   Vanwaar toch die schrik van vaccinaties? “Het middel is wellicht erger dan de kwaal”? Ik vind het wel interessant dat je het woordje “wellicht” ertussen zet! Want eigenlijk tonen alle *degelijke* studies aan dat het BMR vaccin veilig is en dat het zeer goed werkt (maar ook weer niet perfect is; niets is perfect). Maar die zitten wellicht in jou doofpot? De omschrijving door Roald Dahl is heel mooi: “there would be more chance of your child choking to death on a chocolate bar than of becoming seriously ill from a measles immunisation.”

 9. Liselot werd geboren na een hele zware zwangerschap en via de keizersnee, in het ziekenhuis werd al gelijk ontdekt dat ze zwaar intolerant was voor melk en na een aantal pogingen met geitemelk e.d. bleek nutramigen het enige dat ze enigzins kon handelen. Borstvoeding was niet mogelijk. Ze bleef echter een baby met veel problemen, slapen was moeilijk, veel krampen en veel huilen. Ik had het idee dat juist dit soort kindjes slecht zouden reageren op inenting, dus die stelde ik uit. Daarbij was ze altijd snotterig of ziek, dus ook het consultatiebureau (inmiddels antroposofisch, want het reguliere bureau vond dat ze er waren voor gezonde kinderen, niet voor zieke!) vond inenten steeds niet aan de orde. Gelukkig maar, achteraf! Na 3 jaar ellende was ze inmiddels intolerant voor 60! verschillende voedingsstoffen, waaronder coeliakie, en kon ze nog nauwelijks lopen!

  Om een heel lang en ellendig verhaal kort te maken, reguliere artsen vonden dat we er maar mee moesten leren leven, het was geen leven, werd ze weer gezond via alternatief pad! Haar achterstand liep ze in een jaar of 2 helemaal in. En ze is nooit meer ingeend! Wel kreeg ze de mazelen. En behoorlijk fors. Hoge koorts, en ze was er 3 weken zoet mee. Ik inmiddels wijzer, heb naast haar geslapen, met de autosleutels op het gangkastje, en goed alert op aanwijzingen dat er complicaties zouden optreden. De eerste week was mijn omgeving het nog met mijn aanpak eens, vanaf week 2 vonden velen dat ik onverantwoord bezig was en naar een dokter moest. Mijn vraag was dan: wat ga ik daar doen? Behalve dat ik mensen in een wachtkamer ga aansteken, dat diezelfde mensen ons wellicht ook aansteken met hun problemen, de dokter gaat zeggen: “ze heeft de mazelen”, en dan gaan we weer naar huis….afijn, ik moest dus sterk in mijn schoenen staan en me niet gek laten maken!

  Ze is er prima door gekomen, en was gelijk hele stappen sterker op vele vlakken, niet alleen fysiek, maar ook duidelijk mentaal/emotioneel had ze een hele stap gemaakt! Nooit 1 moment spijt van gehad. En voor iemand denkt dat ik alles dat regulier is afwijs: nee! Ze is nu 12, ze heeft 1 keer een korte antibioticakuur gehad voor een zeer acute keelontsteking, die zo heftig was dat ik het niet alternatief durfde aan te pakken. De antibiotica sloeg binnen een paar uur aan. En afgelopen jaar was ze bij de eerste hulp na een valpartij. Voor dat soort dingen is regulier gelukkig aanwezig, en dan zijn ze ook adequaat en goed. Maar zodra iets chronisch is en niet acuut bedreigend, kies ik alternatief.
  Ze is een heel gezond, prachtig meisje van 12 nu, en dus niet ingeënt. En inmiddels ben ik door haar goed geïnformeerd, en heel gerust over de keuzes die ik maak en heb gemaakt. En ik moet zeggen dat ik die enkele keer dat ik nu artsen tegenkom, ook veel respectvoller en begripvoller wordt benaderd dan in die jaren dat we zo worstelden met haar gezondheid. Het lijkt alsof de keuze voor niet inenten door veel meer artsen nu wordt begrepen en minstens wordt gerespecteerd dan destijds.

  1. Mooi verhaal wat andere ouders aansterkt om bij zichzelf te blijven en te kiezen om niet te prikken! En inderdaad ik vind de reguliere artsen ook zeker niet slecht en dat we ze ook nodig hebben. En dat je soms een antibiotica nodig hebt als het echt niet anders kan.. Maar het gaat erom dat je ook een andere kant kunt zien en dat is de alternatieve. Werkten ze maar samen hand in hand dan zouden er een heel hoop meer mensen geholpen kunnen worden.

 10. Er zal altijd wel iemand zijn die iets overhoud aan een ziekte of eraan overlijd dat wil nog niet zeggen dat dit voor iedereen geld en dat we dan maar massaal moeten vaccineren voor het geval dat! Ik wordt zo flauw van dat bangmakerij vanuit de media en al helemaal de manier waarop. Alsof we onkundige wezens zijn die niet capabel zijn een ziekte te overwinnen, alsof we daar, iets buiten onszelf
  (een prikje) voor nodig hebben, om ons te redden.. Er zijn meer nadelen aan het prikje dan een ziekte doormaken. Er gaan zoveel mensen dood aan de gevolgen van een griep of verkeerde medicijnen etc. maar daar hoor je niet veel over. De angst is zo groot op nadelige gevolgen en dat ons lichaam het niet zelf aankan dat we massaal naar de dokter rennen.
  Hoeveel kinderen worden ook ziek terwijl ze zijn gevaccineerd en dan het vingertje naar de kinderen of de ouders wijzen die niet zijn gevaccineerd?? Ik snap dat niet jullie zijn toch gevaccineerd jullie zijn toch immuun tegen die ziekte waarom die angst dan nog. Ik vind het zo dubbel allemaal. Ik heb een kind die ook niet gevaccineerd is en hij is kerngezond. En ik hoop dat het niet verplicht wordt in Nederland want heb echt het gevoel dat dat gaat gebeuren. Sinds de vaccinatie zijn er zoveel andere ziektes bij gekomen zoals eczeem, allergie, autisme en nee inderdaad het is niet bewezen maar kijk naar vroeger en oordeel zelf. Toen waren er niet zoveel mensen met deze klachten maar we nemen dat voor lief zodat het kind geen kinderziekte hoeft door te maken… Het is zo’n twisted world… Vertrouwen op jezelf is er niet bij, we leven liever in angst… Dat zijn de boodschappen die ik krijg van de buitenwereld..

  Over 100 jaar gaan we de geschiedenis boeken in en wordt erom gelachen en zeggen ze “Toen geloofden ze niet in hun eigen kracht, toen dachten ze dat een prikje hun wel zou beschermen”.. Wanneer zien we nu eens het grotere plaatje en dat is het spekken van Big Pharma en zijn vriendjes! En wij zijn de makke schapen en daar pas ik voor en ik pas voor angst.. Er gaan dagelijks mensen dood aan kanker, welvaartziektes, ongelukken etc. Ik wil leven en niet meer in angst leven want dat is geen leven dat is jezelf opsluiten en de sleutel aan de hogere machten geven.. Ik pas en kies voor mijn intuitie.. En ik vind het heel erg voor de mensen die een kinderziekte hebben doorgemaakt en er iets aan overhouden of het zelfs niet hebben gehaald maar dat zal je altijd houden er zullen altijd kinderen en volwassenen zijn die (helaas) een zwakker immuunsysteem hebben waardoor ze complicaties hebben.. En dat is niet leuk en dat is nog maar zachtjes uitgedrukt maar een prikje gaat je dan ook niet helpen want voor het zelfde geld reageert je lichaam daar dan ook slecht op en krijg je daar weer complicaties van en die zijn ook niet mild, die kunnen je ook voor het leven tekenen..

  Ook in de dierenwereld zijn er zwakkere dieren die worden uitgestoten of worden het eerste gegrepen door roofdieren en dat is keihard maar dat is wel het leven. De sterkere overleven en de zwakkere niet… Net als bij epidemieën overleven alleen diegene met een sterk immuunsysteem of een mega sterke mentale kracht.. En dan kan je je aangevallen voelen door wat ik hier zeg maar het is wel zo en het leven bewijst dat keer op keer.. Alleen big pharma heeft een geweldige manier gevonden om ons klein te houden en dat is angst voor de dood.. Dus kom een prikje halen en je bent beschermt maar het is een leugen.. want nog steeds sterven er dagelijks kinderen aan allerlei ziektes, complicaties etc. En ik wens dat niemand toe maar een prik helpt niet wanneer gaan we dat inzien?

  1. Zo zal er evengoed wel eens iemand zijn die iets overhoudt aan een vaccinatie. Maar dat wil wat mij betreft niet zeggen dat je dan maar niet moet vaccineren en mensen bang moet maken met onbewezen claims over ingredienten van vaccins.
   De risico’s die aan een infectieziekte kleven zijn nog altijd groter dan de risico’s die aan een vaccinatie kleven.
   Iedereen mag zijn/haar eigen overweging maken wat mij betreft.

   Wat mij betreft: wat mensen onderscheidt van dieren is nou net het feit dat bij mensen de zwakken niet uitgestoten worden, maar beschermd.
   Om die reden niet willen vaccineren vind ik letterlijk beestachtig. Maar goed, als iemand op die manier natuurlijke selectie in het eigen gezin wil toepassen, ik zal ze niet tegenhouden hoor!

  2. @ hanneke
   De risico’s die aan een infectieziekte kleven zijn nog altijd groter dan de risico’s die aan een vaccinatie kleven.
   Iedereen mag zijn/haar eigen overweging maken wat mij betreft.
   Waarop baseer je die uitspraak? Is die ingegeven door feiten of is het een ideetje dat je gewoon napraat van anderen?
   De risico’s van beiden zijn in ultiem geval namelijk exact hetzelfde , sterven . Alleen hoeveel mensen sterven aan een ziekte en hoeveel aan een vaccinatie? En dan nog de schade die adjuvents aanrichten om maar niet te spreken van de (imo) verwaarloosbare werking van de vaccins. Het feit dat de overheid daar geen duidelijke cijfers over openbaar maakt geeft te denken , de enige cijfers die je nu krijgt zijn die van sterfgevallen door de ziekten, een nogal eenzijdig verhaal .
   Maar ik ben het eens met je dat de beslissing bij de mensen zelf ligt en dat verplichte vaccinaties dus uit den bose zijn.

  3. @ Hanneke Het is maar wat je beschermd noemt.. Ik denk dat we daar beiden anders overdenken. Beschermd daar versta ik een natuurlijke bescherming onder en dat is een goede voeding en goede voorlichting hierover maar daar schiet de overheid ook al tekort. Nog nooit eerder tevoren waren er zoveel bezoeken aan een dokter.. Waarom is dat toch?? juist omdat we zo goed beschermd worden dat we om de halve klap ziek zijn “Echt het bewijs dat we met de vaccinaties vooruitgang bieden” .. Ik ben gaan twijfelen puur en alleen omdat ik alleen maar verslechtering zie in de gezondheid en geen verbetering en daar hoef ik geen statistieken voor te hebben. Daarvoor hoef ik alleen maar om mij heen te kijken zonder oordeel.. En dat is wat wakkere mensen doen om zich heen kijken, zich laten informeren van twee kanten en dan een oordeel maken wat het beste is.. En dus niet een keuze gebaseerd op sterkere en zwakkere dan heb jij niet begrepen wat ik bedoel te zeggen.. Ik beslis niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen.. Nog even en we vaccineren voor alles omdat we niet vertrouwen op onszelf.. Dat is bij de beesten af!! Voor iedere ziekte die bestaat waar we mogelijk dood aan kunnen gaan een spuitje laten zetten daar is waar we op af gaan.. Ik wacht nog op de dag dat de overheid en big pharma belt eerlijkheid geeft kijken wat een schokgolf dat geeft..

  1. Pfff…niets erger dan foute vrouwen en dan nog op een hoop…brrrr

  2. Vrouwen met streepjespakken en een (soort) stropdas. Dáár dan hakjes onder en het vrouwelijke is volledig verkracht door het zélf..

 11. Hierbij wil ik graag reageren op uw oproep.. Ik ben van 1956. Ik heb toen ik een jaar of 6 was mazelen gehad. De huisarts twijfelde in het begin maar een aantal dagen laten bevestigde hij dat het mazelen was..
  Ik weet nog wel dat ik er behoorlijk ziek van was. Hoge koorts.. Ik geloof dat ik ongeveer een dikke week ziek was…

  Even mijn complimenten maken over de interessante artikelen die u schrijft.. Ik volg u op de voet.. Ik wens u heel veel succes..
  Vriendelijke groet, Ilja..

 12. Toen ik als kind van 10 of 11 mazelen had, was dat in de koortsdagen niet echt leuk, maar daarna wel: geen school, heerlijk in bed met een boek en vertroeteld worden.
  Hetzelfde herinner ik me van mijn bof: pijn in mijn keel, maar geen school (school vond ik vreselijk, ik heb me zelden zo beledigd gevoeld), en lekker in bed met alweer een boek en vertroeteld worden.
  Mijn jongste twee kinderen hebben roodvonk gehad, geen probleem, maar waren HELAAS wel gevaccineerd. Nadat mijn tweede zoon was overleden aan de chemotherapie die hij kreeg voor de kanker die hij opliep vanuit zijn vaccinaties (SV40), had ik toen helaas nog niet door hoe gevaarlijk vaccins zijn. Het ene pokkenvaccin dat ik zelf als drie maanden oude baby kreeg voordat ik naar Nederlands Indië verhuisde, heeft me jarenlang Pfeiffer bezorgd, een bekende vaccinvervuiling. Het vervelende is dat zo’n herpesvirus je systeem nooit meer uit gaat…
  Wil je weten wat er precies in alle RVP-vaccins zit? Kijk dan op mijn website http://www.desireerover.nl onder ‘Vaccinaties”. Ik heb alle productinformatie van de farma boys uitgeplozen. Je schrikt je dood…

  1. Hoi Desiree,
   Heb je ooit eens nagevraagd of met biofotonen resonantie het herpesvirus niet uit je lichaam te halen is?

 13. Dank je wel voor jullie verhalen! In mijn omgeving wordt er wisselend gereageerd op het niet vaccineren van onze dochter. Door de mazzelen-epidemie laaide de discussie hier wat op. De ervarings verhalen helpen mij om bij mijn keuze om niet te vaccineren te blijven!

 14. Het valt me op dat er tot nu toe al verschillende verhalen zijn van mensen die serieus ziek zijn geweest van de mazelen (reacties 15, 12, 10, 5, 4) met zelfs een levenslange handicap (reactie 3). Maar geen enkel verhaal over wat er gebeurt na vaccinatie. Daarom het verhaal van mijn kinderen, die nu tieners zijn. Ze hebben alle aanbevolen vaccinaties gekregen. Toen ze klein waren was daar wel wat gehuil bij, maar bij de later vaccinaties op school hebben ze zich wellicht wel stoer gehouden. Verder zijn er nooit nevenwerkingen vastgesteld. Geen koorts de dag erna, geen veranderingen in gedrag, geen ADD, ADHD, ASD, autisme … Bijna nooit ziek geweest en maar in totaal maar enkele dagen afwezig van school wegens ziekte in al die jaren (waterpokken, verkoudheid,…). Verder doen ze het vrij goed op school en zijn ze vrij sociaal. Sorry voor het saaie verhaal, maar zo is het nu eenmaal.

 15. Ik ben ontzettend ziek geweest van de bof. Het is volgens mijn ouders echt doodeng geweest. Ik weet dat ik na 2 weken erg ziek te zijn geweest ’s nachts moeite met ademhalen kreeg. De huisarts wilde niet komen, omdat het slechts om de bof ging. Mijn vader is met mij naar de eerste hulp gegaan. Daar schrokken ze erg van mijn opgezette keel. Ik heb medicijnen gekregen en moest een nacht blijven. Daarna ben ik nog zeker 2 weken thuis gebleven van school. Mijn moeder zegt dat ik maanden nodig heb gehad om deze 4 weken ziekte weer te boven te komen.

 16. hallo,
  wij zijn 6 zussen die onze kinderen niet ingeent hebben, en daarvan is het oudste kind inmiddels 25 jaar. wijzelf zijn vroeger ook niet gevaccineerd. onze moeder heeft het toentertijd allemaal uitgezocht en ronduit aan de huisarts gevraagd of hij zijn kinderen zou inenten. nee dus. dus wij werden dat toen ook niet.
  vervolgens hebben wij elk voor onszelf ook alles op een rijtje moeten krijgen of wij het wel of niet deden. en bijna allemaal kozen ze ervoor, op 1 na, die heeft de gedeeltelijke prik laten doen, dan kun je hem zelf samenstellen; polio en kinkhoest meen ik.
  onze kinderen hebben de meeste kinderziekten wel gehad, en op een normale manier. echter 2 ervan springen eruit; zij kregen ong. tegelijk tijdig de mazelen en in een dermate ernstige vorm dat het de blauwe mazelen genoemd werd. daar kwam zo,n grote hoesten met benauwdheid bij kijken dat het echt een wonder is dat ze het overleefd hebben, en dit waarschijnlijk dankzij antibiotica. hoewel we tegen antibiotica zijn voor algemeen gebruik (ik bedoel te pas en te onpas; liever eerst wat anders proberen) heb ik God gedankt voor het bestaan van penicyline.

  ik kan u wel het een-en-ander vertellen over het niet vaccineren in de 2e generatie… helaas komt ook bij deze kinderen autisme voor en adhd ed. dus of het echt van vaccineren komt??? bij deze kids dus niet…
  ook onze dochter heeft nu een baby van 5 maanden en ik heb de ouders goede info gegeven om zelf tot een beslissing te komen. maar ik zou het wel heel moeilijk gevonden hebben als zij hem gevaccineerd hadden. zeker met alle dingen uit mijn omgeving die gebeurd zijn door vaccineren. ik heb in de kast een boek staan (de kleine dokter) en daar een soort uitreksel gemaakt waarom de kinderen niet ingeent zijn, wat mijn redenen ervoor waren, en zo ik er bijv. zelf niet meer uitleg van kan geven zij dit altijd kunnen nalezen. want ook zij moeten die beslissing nu voor zichzelf nemen, want ze kunnen div. ziekten nog steeds krijgen…
  onze oudste kreeg een paar jaar terug opeens voor de 2e keer de bof! dat gebeurd haast nooit en hij was al ong. 22 jaar. dus de vaccinatie verantwoording stopt niet bij je baby tijd, want wat als die bof anders verlopen was?

  h.grs jacoba kramer

 17. Nu hebben ze de rode hond weer erbij gedaan zgn. in de biblebelt! (mensen die hun kinderen niet laten inenten !) Ik heb mazelen gehad en rode hond en waterpokken wat nog meer alles !Ben 58 en heb alles overleefd en een goed immuunsysteem opgebouwd toch ? Wat een onzin !!!

 18. Mijn zoon van 11 jaar heeft ooit wel een BMR-inenting gehad.
  Hij is allergisch voor het e.e.a. sinds zijn geboorte en hij heeft later astma erbij gekregen. Na jaren van zoeken kwamen we in het alternatieve circuit en stuiten we bij een voormalig huisarts op bioresonantie-therapie. Via deze en andere onderzoeksmethoden werd op een gegeven ogenblik geconstateerd dat mijn zoon allerlei ontstekingsreacties ging vertonen. De mazelen werd daarbij geconstateerd. Niet de ziekte, maar het inentingsstofje was door het lichaam gaan zweven en gaf diverse reacties op de huid en in de darmen via de bloedbaan….. Sindsdien voor hem geen inenting meer !

 19. Goed om de voor en nadelen van wel/niet inenten tegen elkaar af te strepen. Ik ben niet tegen inenten, onze oudste dochter heeft alle inentingen gehad, behalve de 2e BMR prik. Zij had geen last van de vaccinaties, ook nooit gehad. Keus om dan de 2e BMR niet te geven berust op het feit dat 1 prik in bijna alle gevallen volstaat. Meningen zijn nogal verdeeld, soms lees je 85%, maar vaker ver over de 90%.

  Onze jongste dochter was een huilbaby en werd ernstig ziek na haar eerste vaccinatie die ze pas met bijna 5 maanden kreeg en ook opgesplitst op ons aandringen. We stelden de volgende inentingen uit tot ze weer fit werd en weer werd ze na de prikken ziek. Van de pneumokokken vaccinatie kreeg ze epeleptische aanvallen. Dit kon niet worden veroorzaak door vaccinaties was het verhaal van huisarts. Het CB stelde voor de BMR/MENC niet te geven, onverantwoord! Toen onze dochter twee was heeft ze enkel en alleen de MENC gehad, van deze had ze geen last, waarschijnlijk omdat het geen cocktail prik is.

  Ze is nu 8, komt bijna in aanmerking voor de 9 jaar prik, maar ze is nog helemaal niet ingeënt tegen BMR. Ik ken de risico’s van de mazelen, maar ben ook gewaarschuwd dat de BRM de ”heftigste” cocktailprik is, dus laten we onze dochter NIET inenten. Dit is een weloverwogen keuze die je geen keuze kunt noemen. Mijn meiden krijgen verder geen inentingen meer, ook niet die tegen baarmoederhalskanker en ook geen griepvaccinaties, die ze eigenlijk wel zouden ”moeten”.

  Ik zou iedereen aanraden bewust te vaccineren. Niet heel zwart wit, wel of niet, maar goed nadenken en je erin verdiepen. Daarnaast moet je ook naar je kind kijken. Een kind wat al niet lekker in zijn vel zit kun je NIET laten vaccineren, dit zeggen reguliere artsen ook, mits ze durven. Ik vind het jammer dat de informatie nogal eenzijdig is hier in Nederland, het RIVM heeft het voor het zeggen, daarop reageert de anti prikkers groep weer, terwijl voor beide iets te zeggen is.

 20. In mijn tijd werd er door de kerk een plastic varken uitgegeven sat jaarlijks opgehaald werd door lieden van de kerk in de verwachting dat het flink vetgemest was met kleingeld .
  Het gezin waar in ik opgroeide had het niet ruim , om dat varken vet te mesten was de regel ingesteld dat als je een lelijk woord of vloek gebruikte , je een stuiver in het varken moest gooien . Helaas was ik vrijwel dagelijks de lul en werd het varken door mij snel vet . Hilarisch was het toen ik de mazelen kreeg en in mijn koorts de langste vloek- en scheldtirades hield . Nog steeds lacht mijn familie er over en het heeft me nooit een cent gekost . Buiten schoolziek was ik verder altijd gezond , mazelen is mazzelen .

  1. Dan wordt het eens hoogtijd dat je weer een nieuw varken gaat krijgen Coz, gezien de laatste tijd van steekwoorden zal het varkentje zijn roze buik gauw gevuld zijn met klinkende munten. Daarmee wil ik als eerst bij deze wel een duit in het zakkie doen… ©oin…

 21. Goedemorgen Door,
  Een mooi verhaal heb ik helaas niet voor je… 🙁
  Ik ben ondertussen 70 jaar en kan me niet goed meer herinneren of en welke inentingen m’n dochters hebben gehad…
  Gelukkig worden m’n 2 kleinkinderen nu niet ingeënt!

  Maar wat ik eigenlijk zeggen wilde, is dat je erg goed bezig bent en ik wilde je een hart onder de riem steken! Fijn dat er zulke mensen zijn!
  Gelukkig leven we in een tijd waar “no secrets anymore” steeds vaker zal uitkomen. Je bent dus precies op ’t juiste moment bezig!
  Ik wens je dan ook veel succes met wat je doet en natuurlijk ook vooral je boek!
  Harte groet,
  Gerard.

 22. Mijn 2 kinderen toendertijd 8 en 10 jaar kregen tegelijk de mazelen
  gewoon uitzieken kregen ze pijn op de ogen zolang de overgordijnen sluiten tot het niet meer pijnlijk was bij erge jeuk werd de huid gepoederd met mentholpoeder en dat allemaal op advies van de huisarts dit is ongeveer 35 jaar geleden, er werd helemaal geen probleem gemaakt het zijn de kinderziektes die je overkwam zonder alle ophef die er vandaag aan de dag van gemaakt wordt, volgens mij weten ze van gekte niet meer om iets te vinden om er geld aan te verdienen, de kinderen krijgen steeds minder afweerstoffen op deze manier.
  Rika

 23. Ik heb twee kinderen en zijn beide, gelukkig, ongevacinerd. Heb onder zeer hoge druk gestaan van het cb en werd zelfs meerdere keren door de cb arts thuis gebeld dat ik mijn kinderen MOEST vaccinereen. Geluukig heb ik mij jaren verdiept in de zin en vooral onzin van vaccinaties….vaccinaties kloppen gewoonweg niet, het feit alleen al dat kinderen onder het jaar worden gevaccineerd terwijl het immuunsysteem nog volledig onder ontwikkeld is, dat kinderen een heb b krijgen omdat prostituees en druggebruikers niet te bereiken zijn en de Bmr is bedacht voor werkende moeders…nee, ouders ligt jezelf in,gifstoffen in spuiten zijn niet immuun verhogend, maar geven schade. Schade bij ieder kind….lees vaccinvrij.nl en gun je kinderen geen vaccinaties…

 24. Mijn dochter heeft twee weken terug de mazelen gehad…..zeer mild verlopen, twee dagen wat verkouden, wat koortsig en traan oogjes en daarna helemaal onder de mazelen uitslag maar toen was ze eigenlijk alweer beter. Al met al, een dag of vier geduurd. En ze heeft me toch een sprong gemaakt, opeens weer heel veel nieuw woorden geleerd, zo mooi! Ik ben zo dankbaar dat ik mij heb laten informeren over het NIET vaccineren van mijn kinderen. Ze zijn kerngezond en zeer levenslustig, zelden ziek….en als ze ziek zijn, mogen ze ook lekker uitzieken….ik moet er niet aan denken om mijn kinderen te vaccineren, hun immuunsysteem te manipuleren met gifstoffen die dit opjaagt, stoffen die in de hersens van kinderen komen etc…ik zou tegen iedere moeder willen zeggen, luister naar je intuitie, informeer jezelf heel goed via sites van : http://www.nvkp.nl en http://www.vaccinvrij.nl of ga naar een lezing van Door Frankema. Informeer je en laat je niet onder druk zetten door het uitvoerende orgaan van het rivm, nl het consultatiebureau.

 25. Ik ben erg huiverig voor inentingen, nadat een neefje van mij na de inenting stuipen kreeg. Door zuurstoftekort is hij verstandelijk gehandicapt geworden. Deze gebeurtenis heeft bij mij als een rem gewerkt, al zullen de vaccins in de loop de jaren wel verbeterd zijn.

  Zelf heb ik de mazelen gehad. Ik kan me niet herinneren dat ik erg ziek was. Wel dat ik vertroeteld werd. Samen met mijn broertje. We kregen cadeautjes. Mijn eigen kinderen hebben ook de mazelen gehad. Jongetje van anderhalf was het minst ziek, qua koorts. Hij had wel de meeste huisuitslag. Meisje van twaalf was echt heel erg ziek. Twee dagen 40 graden koorts. Ik was bang. Hield het normale verloop van de mazelen in mijn hoofd vast en lette op de symptomen van blauwe mazelen. Maar nee, de koorts zakte en we hadden een goede herstel periode. Gezellig ook wel. Ik voelde me opgelucht en dankbaar. Drinken en afsponsen is belangrijk. Als mazelen geen uitslag zou veroorzaakt hebben, had ik het ervaren als een hevige griep.

  Nu er weer een nieuwe mazelen periode aangebroken is, heb ik toch even getwijfeld. Een inenting halen of niet? Maar mijn twee kinderen, die het nog niet hebben gehad hebben al rode hond, bof en twee andere vlekjes ziekten gehad. Bestaat er een losstaand mazelen vaccin? En wat als ze het al in hun lijf hebben? Mijn man en ik hebben besloten om het niet te doen. Mijn dochter is 13, zoon is 9 en we hebben het open met hen besproken. Ik heb nu geen vakantie afgesproken en we gaan kijken wat het ons gaat brengen. We wonen in een omgeving waar de mazelen al heerst ( op de scholen).

  Ps. Ik heb nooit op een ontwikkeling-sprong gelet. Ze waren wijzer, toen ze beter waren van de mazelen.

  Wat ik in huis haal: sambucol.

 26. http://www.youtube.com/watch?v=8cjxnLw3KYw (impressie HealingSoundMovement Tv-debat over ‘Vaccinaties en Ware Immuniteit’, met Door Frankema, Desiree Rover, dr. Hans Moolenburgh senior en ondergetekende).

  Gelukkig brengen wij het echte nieuws ‘voorbij de waan van de dag’ en zijn we gepokt en gemazeld…als het om de waarheid van vaccinaties gaat.

  Binnenkort komt ons Tv-debat over vaccineren (en ware immuniteit en bescherming!) online beschikbaar. De maat is vol, bij U ook? http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

 27. Vervelend genoeg ben ik te achterdochtig om te geloven dat de hele biblebelt situatie “toevallig” is. Helaas zijn de RIVM en de overheid dusdanig corrupt en tot vreselijke dingen in staat dat ik het niet onlogisch vind te vermoeden dat deze “uitbraken” op deze arme mensen is losgelaten. Als doel, veel media-aandacht met incorrecte cijfers, angst en tweespalt zaaien om uiteindelijk tot verplichte vaccinatie te kunnen komen.
  Dat was mijn eerste gedachte toen gemeld werd dat ook de roden hond hun “getroffen” had, nu vandaag in het nieuws gevonden:
  http://www.nu.nl/binnenland/3525689/overheid-moet-kind-beschermen-ouder.html
  Jawel, het begin van een discussie omtrent de ultieme privacyschending…..verplicht vaccineren…..

 28. mijn vier kinderen zijn niet gevaccineerd, kregen allemaal de mazelen, leeftijd 5 à 6 jaar, alleen middelen gegeven die in het homeopatisch handboek stonden, geen antibiotica, (waardoor ik een onverantwoorde moeder was volgens de lerares op school)na een week gingen ze weer naar school, net als de kinderen die wel antibiotica kregen, ik wil er wel bij vermelden dat mijn kinderen nu volwassen zijn en erg dankbaar dat ze niet gevaccineerd zijn.

 29. Mijn zoon kreeg na de BMR prik eerst een soort rode vlekjes, daarna eczeem en daarna kreeg hij astmatische verschijnselen die hij 20 jaar later nog heeft. Ik wijd deze klachten toe aan de inenting, het maakt iets los in het lichaam waar je niet blij van wordt.
  Als ik nu zou moeten kiezen zou ik ervoor kiezen om niet meer in te enten. Bij bioresonantie zijn eerst de inentingen aangepakt omdat die al eerst bovenkwamen drijven als hoofdzakelijke storingen

 30. ben 67 jaar. heb in de kinderjaren de mazelen gehad en dat was ik niet alleen maar het hele dorp (kinderen dus) lagen in bed. Ook rode hond was in de zelfde tijd, echter dat werd bijna niet gehoord. Onze moeder riepen gewoon; kinderziekte en daarna is deze kinderziekte voorbij. kinderen die het niet kregen, daarvan vonden onze moeders het jammer, want dan zouden zij het misschien toch nog krijgen. Niets is er gehoord over dat er kinderen in het dorp waren die dood zijn gegaan. onze artsen waarschuwden wel om er voorzichtig mee om te gaan. En wanneer je aan de betere hand was, dan mocht je in de zon zitten of heel rustig spelen, maar niet met vriendjes de hort op. opvallend is dat was ook in de lente of zomerse periode, want ik herinner me nog dat ik van de dokter wel heel rustig voor het huis in de zon mocht komen.
  succes. jan Buurman

 31. Hallo Door,

  Ik kan me er niet zo veel meer van herinneren. Hermann heeft vlak voor zijn tweede verjaardag de mazelen gehad(hij was niet gevaccineerd). Ik was 7,5 maand zwanger van Louwrine en kreeg bijna gelijktijdig de griep. Ik kan me herinneren dat we beiden ruim twee weken in bed hebben gelegen, beiden met hoge koorts en het heel gezellig hebben gehad. Hermann kreeg sowieso bij elke ziekte hoge koorts. Hij was heel verkouden, was hangerig en heeft eindeloos zijn zusje in de buik geaaid. Daarna was hij een ‘groter’ kind. Elke kinderziekte was een groeispurt, deze ook. Wel heb ik echt ruim de tijd genomen om hem uit te laten zieken omdat ik bang was om op het laatste moment nog extra complicaties te krijgen. Maar dat is niet gebeurd.

 32. Mijn oudste dochter is apart voor mazelen ingeënt. Later is er een “inhaalslag” geweest om deze kinderen ook voor de bof en de rode hond in te enten. Omdat ze van de mazelen enting behoorlijk ziek was geweest wilde ik geen extra mazelen enting meer laten geven. Helaas was dat niet mogelijk. Er was alleen de BMR.cocktail beschikbaar. Toen heb ik die vaccinatie niet laten geven. In het jaar dat ze 9 werd is wel de herhalingsprik BMR toegediend. ’s Avonds was haar hele arm opgezwollen en was ze ziek.

 33. Ik vind dat er onnodige ophef wordt gemaakt over mazelen! Wij hebben 5 kinderen(inmiddels volwassen) die alle 5 mazelen hebben gehad.
  Ja ze waren een paar dagen flink ziek, de een meer dan de ander, maar van het knippen van de amandelen was er een vele malen zieker. Natuurlijk kunnen er zijn die er meer last van hebben (gehad) maar men is niets eer gewend tegenwoordig, vandaar de zeer overdreven en zelfs BELACHELIJKE uitspraak van de heer Rutte: Dat kind was ernstig, ja zeer ernstig ziek.

 34. Na een lange zoektocht bleek de reactie op de vaccinaties van de DKTP bij onze oudste zoon een naam te hebben; ALTE. http://www.nvk.nl/Kwaliteit/Richtlijnenenindicatoren/Richtlijnen/ALTE.aspx . Het leek echt even alsof hij dood ging. Volgens het CB een op het oog heftige reactie maar geen contra-indicatie voor verdere vaccinatie. We hebben inmiddels heel veel over dit onderwerp gelezen en we zijn tot de conclusie gekomen om onze andere 2 kinderen niet (zonder meer) te laten inenten. We zeggen niet nooit, maar ook zèker niet vanzelfsprekend. Onze 2 jongste kinderen hebben een uitstekende weerstand. Onze oudste inmiddels ook.

 35. Ik moet zeggen dat na iedere ziekte je kind wel een sprongetje maakt is mijn ervaring, maar bij de mazelen was dit heel duidelijk. Mijn zoon was 4 jaar en altijd al erg kwakkelend geweest met zijn gezondheid. Veel verkouden en oorontstekingen. Na de mazelen kreeg ik een ander kind terug. Zelf had ik destijds ook de mazelen en mijn dochter ook. Ik geloof dat het bij mij wel het heftigste was. In mijn tijd geboren 1969 werd je nog niet gevaccineerd. Ik merkte wel dat mijn omgeving met een schuin oog meekeek.
  Ik denk dat het goed is om de kinderziekten mee te maken. Wel heb ik er voor gekozen om mijn kinderen in de puberteit alsnog te laten vaccineren. De jongens voor de bof en de meisjes voor de rode hond. Helaas kon ik die via mijn huisarts op dat moment alleen via de coctail krijgen (BMR). Advies gebruik citroensokjes om koortsstuipen te voorkomen.Sokken gedrenkt in verse citroensap met lauw water. Wel nagaan of de voeten ook warm zijn, anders eerst op een kruikje leggen. Zelf ook geprobeerd en ik moet zeggen, Heerlijk verlichtend en koortsverlagend. Ik heb dit ontdekt nadat 2 van mijn kinderen koortsstuipen kregen agv zepil die uitwerkte. Dit was overigens niet tijdens de mazelen. En wees voorzichtig met licht tijdens de mazelen, dus geen tv. (ivm ogen)

 36. mijn neefje kreeg na de bmr prik als bijwerking hersenvliesontsteking, heeft hij gelukkig wel overleefd, maar heeft er wel blijvende gevolgen aan over gehouden. mijn man heeft na de vaccinatie koepokken gekregen. mijn oudste twee kinderen zijn helemaal niet gevaccineerd, mijn jongste moest helaas wel omdat hij van zichzelf helemaal geen weerstand heeft door een aangeboren weerstands deficientie.
  op het kraambed van mijn jongste hadden allebei mijn kinderen kinkhoest. ze waren nit gefactineerd, ik ben wel volledig geént maar had ook kinkhoest. mijn dochter van toen 11 heeft ruim 8 weken hinder gehad van de kinkhoest, mijn astmatische zoontje van drie heeft ruim een jaar ernstig ademhalingsproblemen gehad van de kinkhoest. dit hebben we met een klassiek homeopaat onder behandeling gehad, en hij is hierna vrijwel volledig van zijn astmatische klachten afgeraakt. deze klachten had hij al zijn leven lang, maar juist door het doormaken van de kinkhoest is hij weerbaar geworden . zelf ben ik drie maanden slecht geweest door de kinkhoest. de kleine baby die geboren was, heeft helemaal geen weerstand, maar omdat hij borstvoeding kreeg is hij wonder boven wonder helemaal niet ziek geworden.

 37. Hoi Door,
  Zelf als kind mazelen gehad en ik weet/herinner mij dat het heftig was, lang ziek en ellendig. Geen complicaties echter.
  Mijn kindje, nu 8 is niet ingeent tegen mazelen. wel dktp en hib gehad en daarbij geen complicaties gehad.
  Toen hij 9 maanden was 6e ziekte gehad, daarna twee opmerkelijke “groeispurts’: eerste tandje en de realisatie dat je om te kunnen lopen eerst moet kruipen, hij was er nml. nogal halstarrig van overtuigd dat je vanaf de liggend op je rug positie met hoofd en benen opgeheven (zoals in een bobslee) je vanzelf rechtop kon springen. Een erg grappige manier die helaas niet werkte, dus na ziekte en realisatie van het omdraaien kon hij snel staan en lopen.
  Na geboorte van Pablito was ik me ten dele bewust van de slechte kanten van vaccineren. Dus half jaar later begonnen met DKTP en Hib, vanaf zijn 4e jaar meer gelezen en nagedacht en besloten niet meer te vaccineren. Het mooiste/duidelijkste wat ik daarover las was dit (in Weleda tijdschrifje): tijdens ziekte en koorts ‘kookt’ het potje van je kind en wordt er iets nieuws gebrouwen. Je kind komt er sterker uit. Ook nog nooit antibiotica nodig gehad of andere medicijnen, wel soms wat homeophatisch, maar zelfs dat werkt slechter dan zijn eigen kracht. Had waarschijnlijk lichte vorm van bof en roodvonk, heeft kort geleden zijn waterwratjes overwonnen na 8 jaar. Enige terugkerende klacht is ontsteking aan voorhuid, maar hij is er zelf van overtuigd dat dat ook overgaat.
  succes met alles,
  liefs,
  carol

 38. mijn kinderen zijn beide gevaccineerd .na lang twijfel toch gedaan.ondanks de vaccinatie heeft mijn dochter de mazelen gehad niet heel heftig .wel erg verkouden en koorts .ik heb zelf zeer goede ervaringen met inenten maar heb nu dus ondervonden dat het dus niet alles uitsluit.gelukkig was ze niet erg ziek.ik houst me altijd vast aan de spronge die kids maken ( zie oei ik groei) dus iets nieuws kunnen na een ziekte zou goed kunnen kind slaapt veel kan tot rust komemn en ik heb geleerd dat rust heel goed is voor de ontwikkeling dus een plus een is 2 ??? veel suc 6

 39. helemaal mee eens! IK ben ervan overtuigd dat mijn zoon een vorm van autisme heeft ontwikkeld door die verdoemde vaccinaties! ik heb mijn zoon en dochter ruim 30 jaar geleden al niet meer tegen mazelen, rode hond en de bof laten vaccineren. En bij mij komt er NOOIT meer een vaccin in!!!

 40. mijn dochtertje Ninthe van 2 jaar (26-06-2011) is vatbaarder dan mijn ouste van 7. bij mijn oudste heeft weinig tot geen bijwerkingen gehad van de vaccnaties. mijn jongste bij elke vaccinatie steevat 3 tot 6 weken ziek. na de laatste inj eind zomer vorig jaar heeft ze na de bmr flink de mazelen gehad 2 a 3 weken rodevlekken en veel blaasjes in de mod ze heeftzeker een week lang amper kunnen eten en drinken……heeft mij ook doen besluiten dat zij ook geen vaccinaties meer krijgt.
  Na de mexicanse griep vaccinaties voor mijn oudste dochter n mijzelf ben ik ook anders over vaccineren gaan denken dan daarvoor, ik dacht dat vaccineren veilig wasen in voordeel van het kind…..mijn oudste heeft 3 weken n harde schijf op haar arm gehad van de mexicaanse vaccinaie en izef kreeg 5 dagen na de 2e vaccintie een zware bronchitis egen longontseking aan ,ben 3 weken mijn sem kwijt gewest met hoge koorts…..ik doe niet meer mee met wat voor vaccinatie dan ook in de toekomst.

 41. Ik ben een heel stuk kwijt van het ziek zijn (was in 1968) en wilde mijn moeder een en ander vragen.. maar nu is zij (80 jaar) inmiddels een stuk kwijt uit haar geheugen.
  Ik moet begin basisschool leeftijd zijn geweest dus wel aan de oude kant. Ik heb heel hoge koorts gehad… de huisarts is twee weken lang elke dag langs geweest. Mijn herinnering begint dat ik ziek werd met oud en nieuw… grieperig leek het. Dan een gat en dan weet ik dat ik aan de beterende hand was. Mijn bed stond in de huiskamer, moeder sliep naast me op een stretcher en mijn vader op de bank. Het is in deze tijd niet voor te stellen dat ik niet naar een ziekenhuis ben gebracht. Wij hadden een eigenzinnige huisarts…
  Ziek werd ik rond oud en nieuw, dus de oliebollen gemist… toen ik beter werd heeft mijn vader ze voor me gebakken, dat was ergens in maart.
  Ik kan niets zeggen over vlekjes of hoe het eruit ziet… medicijnen… ik weet vaag wel dat ik wat kreeg. Niemand die het meer weet dus. Voor zo ver ik weet heb ik er niets aan overgehouden.
  Groetjes Anita

 42. Beste Door, ik stuur je een berichtje door wat ik geplaatst heb bij het topic Mazelenuitbraak in Nederland op het forum van http://www.westonprice.nl
  Kijk maar wat je ermee kan. Mocht je nog vragen hebben of aanvullingen willen, je kan me altijd mailen.
  Onderstaand bericht was aan een moeder die samen met haar man twijfelt om kindlief te laten vaccineren voor de mazelen.
  Uiteindelijk heeft ze het niet gedaan en heeft het kindje (waarschijnlijk) de mazelen gekregen zonder problemen.

  Ze heet trouwens niet Kavana, maar Kamama, had ik fout geschreven.

  Kavana, misschien heb je iets aan mijn verhaal:

  Onze dochter (22) heeft autisme, epilepsie en verst.beperking. Ze functioneert op 2 jaar, spreekt niet, niet volledig zindelijk en woont in een volledig verzorgde omgeving, heeft een ZZP7, op 1 na hoogste zorgvraag.
  Ze kan wel lopen, zitten, zelf eten, zelf spelen.
  Zij was tot 15 maanden volledig gezond qua ontwikkeling, ze deed alles wat ze hoorde te doen op die leeftijd en begon al lekker te praten.
  Bij 15 maanden BMR gehad en daarna binnen 2 weken werd ze ernstig ziek, dagelijks meer dan 100 aanvallen, de ontwikkeling stagneerde en we geraakten van het 1 in het ander.
  Onze jongste zoon (17) moest ook die prik met 15 maanden. Dat durfden wij niet, dus bedankten voor de eer.
  Toen jongste zoon bijna 4 was heerste er ook mazelen. Wij gingen heel erg twijfelen, werden door de omgeving bang gemaakt en hebben hem uiteindelijk bij de huisarts alleen het mazelenvaccin laten geven.
  Onze zoon veranderde van een zelfverzekerd mannetje, wat al 1,5 jaar zindelijk was, in een zeer onzeker kind wat overal bang voor was. Zwemles was een drama, elke dag moest hij weten wat voor dag het was en wat er die dag moest gebeuren. Op het viaduct was hij bang dat de boel zou instorten, durfde niet (meer) bij opa en oma te logeren en al helemaal niet meer bij anderen, liep in de herfstvakantie aan mijn hand in ons eigen huis. Leuk dat je kind dicht bij je wil zijn, maar dit was abnormaal en bizar. En zo waren er tal van dingen waar hij opeens moeite mee had wat voorheen niet het geval was.

  Hij was dus extreem angstig. De kleuterjuf zei: hou hem in de middag nog maar thuis, hij kan het allemaal niet aan en heeft veel rust nodig, had veel plasongelukjes op een dag, terwijl hij met veel plezier naar de peuterzaal ging en totaal niet angstig was VOOR hij de prik kreeg.
  Toen ik me daar bewust van werd heb ik een homeophaat opgezocht. De man had niet veel ervaring, was gangbare huisarts geweest en kon het mentaal niet meer aan om elk kind maar een griepprik of andere spuit te geven waar ze niet beter van werden.
  De hulp/ontstoring die hij bood werkte niet en ik heb verder gezocht.

  Uiteindelijk kwam ik bij Tinus Smits terecht en die heeft mijn zoon weer geholpen zijn eigen ikje weer te worden, wat ver te zoeken was op dat moment.
  Begin december kwam ik voor controle met mijn zoon bij hem en vertelde dat het goed ging met zoonlief alleen volgens juf op school miste hij een klein stukje zelfvertrouwen, vroeg veel bevestiging in de klas terwijl hij het volgens juf eigenlijk wel wist. Tinus Smits zei, oh dan moet hij nog een … korreltje, weet de naam niet meer.
  Begin januari daarop kwam juf van school (die overigens niets wist van de homeopatische behandeling)naar me toe en vroeg wat we met ons kind hadden gedaan!
  Ik vroeg: hoezoo, (hij was dus getest omdat hij blijkbaar achter was) en zij vertelde dus dat hij 2 AFI niveau’s had opgehaald binnen een maand tijd en 7 maanden lesstof had ingehaald waar eerst het kwartje niet viel.

  Ik weet dat zijn onzekerheid en angst samenhing met de mazelenprik die hij kreeg vlak voor zijn 4e verjaardag en we hebben het kunnen omdraaien.
  Ik wil er niet eens aan denken wat er gebeurd zou zijn als hij op 15 maanden de BMR had gekregen, waarschijnlijk 2 kinderen met autisme en de nodige verdere problemen in huis.
  Bij jongens komt dit 5x meer voor dan bij meisjes, dus ik zou zeggen voor 99,9% bingo.

  Zo heb ik in mijn leven diverse mensen met kinderen ontmoet met zelfde verhalen, allemaal na een inenting, antibioticakuren enz. of combi daarvan.
  Je komt nl. in dat wereldje en ziet vanalles.
  De meesten die ik heb ontmoet kregen autisme na inentingen en hadden dit niet bij de geboorte.
  Ik zeg niet dat de prik alleen verantwoordelijk is, het hangt af waar je vandaan komt, wat hebben wij onze kinderen meegegeven. Het ene kind kan het wel hebben (nog wel) en het andere kind totaal niet.
  Onze dochter was ons 2e kind en 14 maanden geboren na 1e kind, te snel.
  1e Kind heeft dyslexie (zo dyslectisch als een deur zei een orthopedagoog eens) en met neurofeedback hebben wij dat voor 95 % kunnen ombuigen. En dat is niet het enige waar hij last van heeft/had.

  Kavana, ik wens je veel wijsheid, je loopt tegen muren op, maar neem de beslissing vanuit je hart!

  6 dagen geleden geplaatst #
  KaMaMa
  Lid
  Dank voor jullie reacties. Marijan, toen ik je laatst sprak bij de lezing van Mike vertelde je me ook al zoiets. Ik vind het schrijnend dat dit soort situaties herhaaldelijk optreedt…

  aangezien mijn zoontje al een keer gereageerd heeft op vaccins wil ik dat niet nog een keer. Dat heb ik mijn man net weer flink voor ogen gehouden…en we zijn het voorlopig weer even eens dat hij niet gevaccineerd wordt. Het feit dat hij zelf mazelen en bof gehad heeft (ondanks of dankzij?) vaccinatie trok hem over de streep…! Weer even rust in de tent. Hij zegt ook te zien dat onze zoon gezond is en het goed doet op het eten wat hij krijgt en de borstvoeding. (Zeker als we zijn gezondheid vergelijken met die van andere kinderen in onze omgeving).

 43. Het RIVM (R.Coutinho) beantwoord vragen… http://www.nu.nl/binnenland/3530617/voorlichting-vaccinatie-schoot-misschien-tekort.html die eerder waren gesteld door lezers van NuJij: http://www.nujij.nl/algemeen/stel-uw-vraag-aan-roel-coutinho-directeur-van-het.24127554.lynkx

  Toelichting van het RIVM op heel veel vragen omtrent vaccinaties… http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Feiten_en_fabels_over_mazelen_en_vaccinatie

  Ton Claessen(67), al bijna 50 jaar gevrijwaard gebleven van welke vaccinatie dan ook en dat wil ik zo houden: http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

 44. Ik heb vroeger ook de mazelen gehad en toen onze kinderen
  klein waren lieten wij ze bij kinderen die ook de mazelen hadden
  want, ze konden het maar gehad hebben.
  Als men later oud is en dan pas mazelen krijgt, kan men er aan overlijden. Dus, niet daar tegen inenten!

 45. Een interessante video op de “University of Youtube”: http://www.youtube.com/watch?v=nk2ePdyOnLo
  Het verhaal van een tienermeisje die in een coma geraakte door de mazelen. Haar moeder had haar nooit gevaccineerd omdat ze (onterecht) geloofde dat vaccinatie gevaarlijk was, dat ze haar dochter met homeopathie kon behandelen.
  Verder een verhaal van een baby die de mazelen kreeg nog voordat het eerste vaccin normaal wordt gegeven. Hij is nu geparalyseerd, en zal jong sterken. De moeder reageert woedend op mensen die beweren dat het nuttig is voor kinderen om dergelijke ziektes door te maken.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.