Advertentie

Varkensgriepvaccins worden door de veiligheidskeuring gejaagd..


Dit bericht uit de TIMES-online trok onze aandacht. Even op een rijtje: we praten in Groot Brittannië over minimaal 130 Miljoen doses griepvaccins en daarbij dienen de normale keuringen te worden versneld… Snelheid is het grote belang. Dát is begrijpelijk, maar wanneer je dit verhaal een kritische blik geeft, komen wij al snel op de gedachte: ‘Haastige spoed is zelden goed’..  En het is duidelijk, dit is nog haastiger spoed dan haastige spoed..

Het is een Oud-Hollands gezegde, dat wellicht niet bekend is in het Verenigd Koninkrijk..

1times_onlineMaar vind jij het geen contradictio, een rare tegenstelling, dat we praten over miljoenen vaccins en een versnelde veiligheidsprocedure. Er wordt zelfs een soort virtuele controle gedaan. Hiervoor is het nodig dat de laboratoria van de producenten, hun digitale gegevens afgeven, rondom de productie van het vaccin en dat een overheidsdienst dus, op basis van deze virtuele gegevens, het vaccin gaat testen.. Ze noemen het een ‘mock-up’, een model van het vaccin zoals het gaat worden. Mijn hemel.

Het is en blijft een vreemde wereld. Het griepvirus blijkt nog steeds veel minder heftig dan werd gedacht en toch is deze jaagpartij, laten we het zo maar even noemen, van een soort levensbelang. Hoe kan dit nou? Iedereen roept dat de Mexicaanse griep veel minder heftig is dan toch nog toe werd gedacht.

Maar wie controleert straks steeksproefsgewijs, wat er DAADWERKELIJK in de virusvaccins wordt gestopt. Want een heftige vraag speelt onder dit verhaal:

KUNNEN WIJ OP BASIS VAN DE HISTORIE VAN DE PHARMACEUTISCHE INDUSTRIE, DEZE CLUB(S) BLIND VERTROUWEN?

Is vertrouwen in de pharmaceutische INDUSTRIE een bijzaak?
Is vertrouwen in de pharmaceutische INDUSTRIE een bijzaak?

Wanneer je hier op WantToKnow alle artikelen ziet, die wij het afgelopen halfjaar over deze INDUSTRIE hebben geplaatst, artikelen die -op zijn zachtst gezegd- het vertrouwen in de pharmaceutische INDUSTRIE heftig ondermijnen, een beeld tevoorschijn toveren van een kille, op macht en kapitaal beluste branche, dan kan ik me niet voorstellen, dat iemand het in zijn hoofd zou halen om o.b.v een of meerder VIRTUELE tests, goedkeuring te gaan geven aan een miljoenen mensen betreffende vaccinatiecampagne..!

Zal ik ze nog maar een keer opnoemen, in het kader van: ‘Hoe betrouwbaar is de pharmaceutische industrie.’

  • De pharmaceutische INDUSTRIE doet alles om wetenschappelijk haar producten door de keuring te krijgen; ze beïnvloeden wetenschappers, ze beïnvloeden researchers, ze beïnvloeden de publicaties van wetenschappelijke onderzoeken op basis waarvan hun producten ‘officieel geboren zijn’.
  • De pharmaceutische industrie doet alles, maar dan ook alles, om van haar verantwoordelijkheid van de gevolgen van gebruik van haar producten, te worden ontslagen. Anders gezegd: ze leveren wel de producten, maar zijn er niet verantwoordelijk voor. Welke zakenman zou zoiets aan zijn klanten proberen te verkopen? Zij wél..
  • De pharmaceutische industrie infiltreert op een heel geniepige wijze overheidsinstanties die beslissingen nemen over medische adviezen, – keuringen en – opleidingen.  DIT IS OOK IN NEDERLAND VOLOP AAN DE ORDE VAN DE DAG.
  • De pharmaceutische industrie publiceert steeds meer op ‘consumenten-niveau’ in allerlei publiekstijdschriften, om de beeldvorming te versterken dat zij het zo goed met mensen voorhebben. Daarbij weglatend, dat het in de eerste plaats en vooral om hun eigen belang gaat.
  • Op consumentenniveau is de pharmaceutische industrie al bezig mensen angst aan te jagen, door over op hande zijnde medische doorbraken te zinspelen. Lees hier bijv. in dit verband het artikel over de bewerking van de publieke opinie inzake vaccinatie van jonge jongens inzake het baarmoederhals-kankervirus. HIER
  • En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Jij mag het zeggen? Wij weten het antwoord, maar dat is JOUW antwoord niet. Is deze club te vertrouwen, zeker in dit geval, waar het om miljoenen vaccins gaat..? Het woord en de beslissing is aan jou en officieel aan onze democratische volksvertegenwoordiging.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Varkensgriepvaccins worden door de veiligheidskeuring gejaagd..

TIMES-online 13 Juli 2009

© vertaling Guido Jonkers WantToKnow.nl/.be

Het vaccin tegen de varkensgriep zal in een record tempo geschikt worden gemaakt in Groot Brittanië,  binnen maar liefst binnen 5 dagen na het beschikbaar komen ervan, nadat het ontwikkeld is; er zijn inmiddels 130 miljoen doses besteld.

Het ministerie van Gezondheidszorg gaat ervan uit dat er dit jaar genoeg vaccins zullen zijn om de helft van de bevolking in de UK te voorzien van een vaccin. Verdere aanvoer is verzekerd, zover dit nodig mocht zijn. Elke persoon zal 2 doses vaccin nodig hebben, of er moet nog een mogelijkheid komen om met 1 shot de immuniteit te verkrijgen die gewenst is. De eerste doses H1N1-vaccins kunnen begin September worden verwacht en zouden een officiële goedkeuring moeten kunnen krijgen, binnen 1 week.

Ongegronde angst: De symptomen van de Mexicaanse griep zijn hetzelfde als die van een gewone griep.
Ongegronde angst: De symptomen van de Mexicaanse griep blijken steeds meer detzelfde te zijn als die van een gewone (heftige) griep.

De beslissing om dit te doen, werd genomen, nadat deze week de eerste Britse patient met de varkensgriep overleed, zonder dat deze verdere verzwakkende gezondheidsproblemen had. Met zijn dood kwam het totaal aantal varkensgriepslachtoffers op 15.

Peter Holden, de hoofdonderhandelaar van de British Medical Association inzake de varkensgriep, zei dat de huisartsen zich aan het voorbereiden zijn op een van de grootste wintervaccinatie-campagnes sinds 50 jaar.

Hij vertelde dat overheidsfunctionarissen in de startblokken staan om de vaccinatie-campagne te beginnen, ondanks het feit dat deze varkensgriep nog steeds geen serieuze ziekte veroorzaakt bij patienten. Zij willen het liefst zsm beginnen bij die groepen, waarbij het aannemelijk is dat zij het meest kwetsbaar zijn voor varkensgriepinfectie of gevoelig zijn voor complicaties, voortkomende uit een zwakke gezondheid in combinatie met deze griepsoort.

Het is aannemelijk dat vooral de ouderen, zoals elk jaar, een anti-griepprik krijgen, om hen te beschermen tegen andere griepsoorten, maar dit keer dus ook voor de Mexicaanse varkensgriep. “Deze hoge-risico-groepen zullen worden gevaccineerd bij de huisartsenpraktijken. Hoewel men er nog steeds over aan het praten is, willen wij graag aan de slag, vóórdat een tweede griepgolf zich meldt, welke vaak veel heftiger is”, aldus Dr Holden.

Het zal dus meerdere weken en zelfs maanden duren om de griepvaccins te produceren, welke worden gekweekt op basis van kippeneieren. Het Europese Medicijnen Agentschap lichtte toe, dat de snelle toelatingsprocedure o.a. is gebaseerd op een zg. ‘mock-up’ vaccin en dat deze snelheid niet te koste zal gaan van de veiligheid van de patienten.

“Deze vaccinatiecampagne zal worden geautoriseerd op basis van een gedetailleerd risico management plan”, aldus dit Europese agentschap.

HIER het originele artikel uit de TIMES-online.

4 gedachten over “Varkensgriepvaccins worden door de veiligheidskeuring gejaagd..

  1. In de U.S.A is al een wet aangenomen die de farma-maffia vrij stelt van aansprakelijkheid.
    Zal dus ook in Engeland gaan gebeuren en ook bij ons natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.