Advertentie

Veroorzaken al die dieet-drankjes diabetes..!?


En hoeveel van die slanke Gaultier-mannequins zouden er zijn met suikerziekte..?!
Hoeveel van die slanke, dieet-cola-drinkende Gaultier-mannequins zouden er zijn met suikerziekte..?!

x

Veroorzaken al die dieët-drankjes diabetes..!?

2013 © WantToKnow.nl/.be

(Bron: Diabetes Care, 2013; doi: 10.2337/dc12-2221)

x

Al die dieetdrankjes, die zo goed voor je lijn zijn, cola’s, frisdranken en noem maar op, zouden één van de grote oorzaken kunnen zijn van het exploderende aantal gevallen van suikerziekte, wereldwijd. De kunstmatige zoetstoffen die je binnen krijgt met het drinken van al die Diet-cokes en suikervrije frisdranken’, met hoeveel goede intenties ook tot je genomen, zijn niet energieloos..! Ze veranderen de manier waarop je lichaam suiker verwerkt in de stofwisseling en spijsvertering, zo heeft nieuw onderzoek aangetoond..! 

Doordat de zoetstoffen in het lichaam komen, wordt er door het spijsverteringssysteem een stevige hoeveelheid insuline aangemaakt en glucose vrijgemaakt. Hierdoor worden mensen op den duur ongevoelig voor hun eigen insuline, die dus de suiker verteerd’, en ontstaat er uiteindelijk suikerziekte..! Diabetes dus.

Met een sneer naar al die Keuringsdiensten van Waren en de Amerikaanse FDA voorop, melden de onderzoekers van de Washington University School of Medicine hun ontdekking, die natuurlijk al veel eerder had gedaan moeten worden! Misschien vóórdat de wereld werd overgoten met al die ‘gezonde niet-dikmakers’..! Dacht men dus eerst dat kunstmatige zoetstoffen geen enkele invloed hadden op het metabolisme (de stofwisseling (mentaal- en fysiek)) in het lichaam, nu blijkt dat deze wetenschappers aantonen dat de effecten van al die ‘zoetjes’ veel verder gaat dan gedacht..!
soda devilHet blijkt dat receptoren in het spijsverteringskanaal en de alvleesklier, bijna identiek zijn aan die in de menselijke mond, en dat die receptoren op ALLES reageren wat zoet is, of dat nou kunstmatig is of natuurlijk zoet. Door deze receptoren wordt vervolgens het signaal afgegeven om bepaalde hormonen vrij te maken, waaronder insulinehormonen.

Hoe een simpele test het aantoont..!
De onderzoeksgroep deed de test onder een groep van 17 mensen die obesitas hadden (ze hadden een BMI van 42). Deze mensen kregen gewoon water te drinken dat gezoet was met ‘Sucralose’, een kunstmatige zoetstof, die op de markt wordt gebracht onder de naam ‘Splenda’.

Nádat mensen dit gezoete water hadden gedronken, rees hun insulineniveau in het bloed met 20%; en hoewel dit een ‘goede’ reactie is van het lichaam, om gestegen glucose-niveau weer terug te brengen naar ‘normaal’, zal een dergelijke, regelmatige prikkel ertoe leiden dat de persoon in kwestie een bepaalde insuline-ON-gevoeligheid krijgt en dus ‘ziek’ wordt van de suiker..

Yanino Pepino Ph.D.
Yanino Pepino Ph.D.

Vanzelfsprekend gaat dit onderzoek specifiek over één zoetstof, maar de generieke reactie van het lichaam op zoetstof lijkt eenduidig. Dr. Yanina Pepino, Ph.D. is ‘Research Assistant Professor in Medicine’ en verklaart hoe dit soort studies ook kunnen helpen met het verklaren van het effect van zoetstoffen op het metabolisme, zélfs bij zeer lage doses.. En hoewel de meeste studies die op dit vlak zijn uitgevoerd, geen overeenkomst toonden, kun je je afvragen of het verschil tussen die studies en deze van dr. Pepino, alleen aan de gebruikte zoetstof is toe te schrijven..

Ze verklaart: “De meeste studies naar de effecten van kunstmatige zoetstoffen zijn gedaan op gezonde, slanke individuen. En de meeste studies dienen de zoetstof helemaal geconcentreerd toe aan de proefpersonen. Maar in de praktijk, in het dagelijkse leven, doen mensen dit dus nooit, zoetstof direct opnemen. Ze doen het in hun koffie, strooien het over hun yoghurt of cornflakes, of wat ze ook eten of drinken.” 

Hoe de zoetstof de glucose- en insulineniveaus beïnvloedt is nog niet helemáál duidelijk. Dr. Pepino hierover: “Hoewel we dus duidelijk gezien hebben dat deze zoetstof (Sucralose) een heftig effect heeft op de glucose- en insuline-afscheiding van het lichaam, ná opname via de mond en slokdarm, kennen we het precieze mechanisme achter deze reactie van het lichaam nog niet goed. Wij tonen aan dat deze zoetstof wel degelijk een effect heeft, alsof het een natuulijke suiker betrof. Bij de onderzochte groep van obesitas-lijders, zónder suikerziekte, hebben we duidelijk de genoemde response aangetoond. Er zijn dus wel dégelijk consequenties verbonden aan het consumeren van zoetstoffen, dan dat dit zónder consequenties zou blijven voor het lichaam.”

Het is dus maar een kleine stap om al die ‘slankverhalen’ van de grote frisdrankenindustrieën, die vaak ook nog fluitend Aspartaam als zoetstof in hun drankjes doen, als volledige ‘kul’ te classificeren! En inmiddels heeft de zoetstofindustrie de naam ‘Aspartaam’ al zoveel mogelijk achter zich gelaten, vanwege ‘slechte publiciteit’, maar het verhaal blijft hetzelfde natuurlijk (HIER)..

* * *

Gevaarlijk? Maak je niet dik, aspartaam blijkt steeds meer trendy te worden. Lekker zo'n rosébiertje..!
Zoetstoffen gevaarlijk? Maak je niet dik, aspartaam blijkt steeds meer trendy te worden. Lekker zo’n rosébiertje..! Lekker zoet en toch geen dikmaker..?!

4 gedachten over “Veroorzaken al die dieet-drankjes diabetes..!?

 1. “Veroorzaken al die dieet-drankjes diabetes..!?”

  Misschien, maar het diabetes verhaal is echt wel wat complexer.
  Vroeger bestonden deze drankjes niet en het is aan http://nl.wikipedia.org/wiki/Frederick_Banting te danken dat er überhaupt insuline bestaat en dat deze man de eilandjes van Langerhans heeft ontdekt.
  Ikzelf heb al 30 jaar diabetes type 1. Dus insuline spuiten, 2 jaar na de geboorte van mijn 2de kind. Eerst openbaarde het zich met “Hachimoto” ook wel bekend als een traag werkende schildklier. Een Auto-immuunziekte zoals diabetes en een combinatie die erg vaak samen gaat. Sinds 2003 gebruik met mate Stevia…Toen in Nl niet verkrijgbaar maar wel via andere kanalen. Ik geloof in een fout in het endocrinologen systeem, uitgeputte bijnier oid maar zie maar eens de juiste arts te vinden die hier in meegaat…

 2. Zuivel producten met lactose en Fructuose ev verschillende varianten van Brood veroorzaken Suikerziekte. Veel is te verhalen op de voedsel industrie die niet fouten maakt maar doel bewust een campagne voert waar iedereen intuint door verkeerd te consumeren. Veel produkten behoren nu eenmaal niet in onze voeding te zitten en veel addictieve stoffen die chemisch van toepassing zijn veroorzaken in ons lichaam verkeerde chemische processen waar menig gebruiker op latere leeftijd doodziek van wordt. Het maakt ook geen donder uit of je nu een vegatariër bent of niet je consumeert verkeerd in de brede zins des woords.

  Zie oa het Boek “De boodschappencoach” van Ralph Moorman.
  Leuk zak pocket boekje dat leuke info bevat wat wel en niet gezond is in de schappen van de Supermarkt, het leert en impliceert dat de hele voedings Industrie niet erop uit is om je gezond te houden maar puur om iedereen op het verkeerde been te zetten met voedsel waar je helemaal niks aan hebt.
  Zelf heb ik dat ook ondervonden zelfs door begeleiding van diëtisten en lui die dachten dat ze het bij het rechte eind hadden, ben er erg ziek van geworden begin van dit jaar. Mijn straf is dat ik nu moet lijden onder het juk van een nier-dialyse patiënt te moeten zijn, hoogstwaarschijnlijk tot ik de pijp aan Maarten ga geven.

  Ipv symptomen te onderzoeken is het belangrijker om te snappen waar het fout ging en om welke redenen dan ook, dat is te snappen en aan te leren. Mijn eerdere aangedane kennis van suikerpatiënt te zijn, ligt nu ver achter mij. Het geen wat ik er zelf uitgeleerd hebt is dat vrijwel iedereen aanleg voor suikerziekte heeft zeker na het consumeren van bepaalde producten waarna de waarde van de bloedsuiker extreem naar boven toe schiet. Terug naar ‘oergondisch’ gaan eten is een uitkomst maar ook dit leuke boekje te bestellen en eens te te spitten voor je zelf of er nog iets te ‘Reversen’ is aan je eet gewoontes. Je kan er tenslotte menig ziektes mee voorkomen en ook de leegloop uit je portomonnee aan gewilligen die erg graag een €urocent aan jou willen verdienen. Hoe gezond er ook op de verpakking staat is niet de waarheid die het in pacht heeft, één grote illusie steelt blijkbaar wederom de show:

  http://www.youtube.com/watch?v=fEKkoZJZi1w&feature=player_embedded

  Bron: http://www.succesboeken.nl/?isbn=9789079142149&pc=A272C536

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.