Advertentie

Wetenschappers: kanker door zonlicht een mythe..!!


De zon is een heel krachtige vriend.. Als de zon schijnt valt het licht op onze huid en in onze ogen. Onze hersenen en onze reflexen geven een reactie, want als deze straling, vooral de UV straling, te veel/te intens wordt, kan er stevige schade optreden. Daarom neemt ons ‘lichaams-afweersysteem’ maatregelen om ons te beschermen tegen deze té veel aanwezige UV straling. We merken bijvoorbeeld dat we direct onze ogen gaan dichtknijpen omdat de behoefte aan schaduw groter wordt; een vorm van oogbescherming. Wat gebeurt er meer in ons lichaam, dat wij niet merken, bij een groter wordende intensiteit van UV straling..?

zonnebad Onze hersenen geven een signaal dat een hormoon activeert dat ervoor zorgt, dat onze huid als het ware ‘dikker’ wordt en ook gaat bruinen. Ook worden we, als de intens geworden UV straling blijft aanhouden, door ons zelfbeschermingsysteem geprikkeld de schaduw op te zoeken; op deze manier beschermt ons lichaam zichzelf tegen de schadelijk geworden UV straling van de zon.

De norm in de westerse samenleving vertelt ons dat we een mooi bruin kleurtje moeten hebben en het liefst al snel in het voorjaar. Wij gebruiken onze zonnebril en…. smeren ons veelvuldig in met zonnecrème om ons te beschermen tegen de té hoge UV straling. Hierdoor zijn wij geneigd te denken dat wij vaker en langer in de zon kunnen zijn.

Maarrrr.. juist door het gebruik van zonnebril en zonnecrème blokkeren wij het zelfbeschermingsysteem van ons lichaam. Onze ogen en huid nemen minder straling waar, waardoor de hersenen een specifiek hormoon niet activeren en de huid niet de vereiste ‘dikte’ en bruinheidsgraad krijgt. Tel daarbij op dat wij denken dat we meer én langer in de zon kunnen zitten, en alle factoren zijn aanwezig om te verbranden. En zal het risico om huidkanker te krijgen aanzienlijk verhogen…!

Dus, hoewel de medische stand nog steeds aanraadt om zonnebrandcrème te gebruiken, zijn er steeds meer bewijzen, en die nemen ECHT in rap tempo toe, dat zonnecrèmes juist huidkanker bevorderen…! Lees het artikel hieronder, het zal je bijstaan deze zomer..! En dan komt er nog eens bij, dat door de veranderingen in de ozonlaag we extra waakzaam dienen te zijn en onze huid vooral als deze nog geen zon gewend is beschermen tegen de zon, door sneller de schaduw op te zoeken, zéker tussen 11.00 en 15.00 uur, wanneer de UV-straling het meest intens is.

Wij hebben zon nodig,
het zonlicht zorgt voor de aanmaak van Vitamine D in ons lichaam. En geloof het of niet, maar juist deze Vitamine zorgt voor het aanjagen van ons immuunsysteem..!! Dus het is niet zo verwonderlijk als de zon een stuk minder of helemaal niet schijnt, in de herfst en winter dus, we snel ziek worden.. Ons immuunsysteem zit even in een dip..! Kijk voor een artikel hierover HIER van de hand van Peter Toonen.. ‘Ben jij bang voor de zon?’

In zon om vitamine-D aan te maken. Vervolgens een chemisch middel, genaamd 'zonnebrand' opsmeren om huidkanker te voorkomen.. Vitamine D is de essentiële sleutel voor het stimuleren van het immuunsysteem in het menselijk lichaam. En dat immuunsysteem kan meteen aan de slag dus..!
In de zon om vitamine-D aan te maken. Die neiging om lekker in het zonnetje te gaan liggen, is er dus kennelijk niet voor niets..! Maar om dan vervolgens een chemisch middel, genaamd ‘zonnebrand’ op te smeren om bijvoorbeeld verbranding en huidkanker te voorkomen..?? Vitamine D is de essentiële sleutel voor het stimuleren van het immuunsysteem in het menselijk lichaam en die vitamine-D wordt aangemaakt door.. DE ZON!

x

x

Wetenschappers:
kanker door zonlicht is een mythe..!!

2014 ©  WantToKnow.nl

x

Gezondheidswetenschappers en -deskundigen zijn de resultaten van een wetenschappelijke studie aan het bestuderen, die de keiharde conclusie opleverde, dat vrouwen die in de zomer een overvloedig zonnebad vermijden, een 2x hoger sterftecijfer blijken te hebben, dan vrouwen die elke dág zonnebaden..! De studie werd uitgevoerd aan het ‘Karolinska Instituut’ in Zweden, en omvatte een groep van maar liefst 30,000 vrouwen, die meer dan 20 jaar zijn gevolgd. .

De wetenschappelijke onderzoekers toonden aan, dat de resultaten ‘sterftecijfers ongeveer het dubbele waren in de groep van vrouwen die zonneschijn meden en de groep met de hoogste blootstelling aan de zon’.Gezondheidsfunctionarissen van de Britse overheid meldden direct na het uitkomen van het onderzoek, dat ze de resultaten uiterst zorgvuldig zouden gaan bestuderen.

holding-the-sunHet begon met de dissident dermatoloog Ackerman..
Maar blootstelling aan zonlicht is maar een deel van het verhaal, van de omgekeerde waarheid..! Ook zonnebrandmiddelen en zonneschijn-antipathie zijn essentieel in het verhaal.. Het was Dr. Bernard Ackerman, overleden in 2008, die als een van de eersten, als meest vooraanstaande autoriteit op het gebied van huidkanker en zonlicht, zonnebrandmiddelen, de risico’s op huidkanker DOOR ZONNEBRANDMIDDELEN beschreef en ervoor waarschuwde. En iedereen opriep de zon NIET te mijden..

In een artikel in ‘The New York Times’ van 20 juli 2004 al, riep deze arts het Amerikaanse publiek op, om niet bang te zijn om in de zon te gaan zitten..! Zijn artikel was getiteld ‘I BEG TO DIFFER; A Dermatologist Who’s Not Afraid to Sit on the Beach’

Veel wetenschappelijke studies concluderen, dat hogere huidkankerpercentages te vinden zijn in groepen van onderzochte personen, die JUIST ZONNEBRANDMIDDELEN GEBRUIKEN, in vergelijking met personen die dit NIET deden..!

Het blijkt eigenljik heel simpel te zijn.. Er is nog steeds geen wetenschappelijk verband aangetoond tussen blootstelling aan zonlicht en het optreden van huidkanker. Volgens Ackerman is dit een dermatologisch dogma, een onbewezen aanname..! Er is dus geen enkel keihard bewijs voorhanden, dat verbranding van de mensenhuid door zonnestraling, zou leiden tot huidkankers. Het idiote is dat veel wetenschappelijke studies, o.a. deze ook uit Zweden (2000), concludeerde dat hogere huidkankerpercentages te vinden waren in groepen onderzochte personen, die JUIST ZONNEBRANDMIDDELEN GEBRUIKEN, in vergelijking met personen die dit NIET deden..!

Alles heeft te maken met Vitamine D-aanmaak!
Experts achter de opzet van genoemde studie van het Karolinska Instituut, zeggen dat het opsmeren van zonnebrandcrèmes en het vermijden van zonlicht op het lichaam, kan leiden tot ernstige tekorten aan Vitamine D, dat steeds vaker wordt gelinkt aan het optreden van agressieve vormen van huidkanker.

Vitamine D wordt gecreëerd door het lichaam, onder invloed juist van zonlicht, en deze vitamine beschermt het lichaam ook tegen ziekten als diabetes, tuberculose, multiple sclerose zg. Engelse ziekte, waarbij deformatie van botgroei en gewrichten optreedt.

Bij de productie van vitamine D door het menselijk lichaam, gaat het dan vooral om vitamin D3, die wordt gemaakt onder invloed van de UVB-straling van de zon. Deze D3 is verreweg de beste vitamine voor het immuunsysteem. In de VS neemt het vitamine-D-tekort zelfs epidemische vormen aan. Niet dat je de WHO hierover hoort, maar dit feit is algemeen bekend bij gezondheids-wetenschappers. En ironisch genoeg kan een tekort aan vitamine D leiden tot een agressieve vorm van huidkanker..!

.
.

Een baanbrekende studie op dit terrein werd al in 2011 verricht en gepubliceerd in het tijdschrift ‘Cancer Prevention Research‘.  Dit onderzoek toont aan dat een optimaal niveau van Vitamine D in het bloed bescherming biedt tegen zonnebrand en huidkanker.. Ook onderzoekers van de ‘Vitamin D Council’, aan de ‘University of Alabama’ in Birmingham berichtten onlangs, dat ‘een gebrek aan blootstelling aan zonlicht kan leiden tot verlies aan cognitieve vermogens in de loop van een mensenleven.’

Het is zelfs gevaarlijk helemaal uit de zon weg te blijven!
Dezelfde wetenschappers van het onderzoek gaan zo ver, dat ze zelfs claimen dat de advies-richtlijnen voor het publiek om uit de zon te blijven, en je toch vooral maar in te smeren met zonnebrand, de bevolking geen goed doet. Een van de onderzoekers, Dr Pelle Lindqvist, hierover:

Het advies over minimale blootstelling aan de zon, in landen waar sprake is van een lage zon-intensiteit (waar de zon dus weinig schijnt GJ), kan feitelijk uiterst schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen. Sterftecijfers in deze groep vrouwen, die dus de zon vermeden in de afgelopen 30 jaar, liggen bijna 2x zo hoog als de groep met de hoogste zonaanbidders.”

Toch was het professor Dorothy Bennett van de ‘London University’ die het nog allemaal niet kon geloven en magertjes reageerde: “Deze bevindingen bevestigen de consensus dat de ideale hoeveelheid zonlicht in de Noord-Europese landen te benoemen is met ‘een klein beetje’, in  plaats van ‘geen zon’. Zij die normaliter de zon vermijden, en voor het grootste deel hun huid bedekken, wordt geadviseerd om aanvullende Vitamine-D-supplementen te nemen.”

Volgens Yinka Ebo van het Kankeronderzoeksinstituut in het UK, zijn de resultaten van deze studie niet ‘verklaard’. Volgens haar is het goed mogelijk dat ook ‘ongezonde leefstijl een rol kan hebben gespeeld in de resultaten’  Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Londen, liet weten dat “De meeste mensen in de UK kunnen genoeg vitamine D produceren vanuit zonlicht, maar zij die een risicogroep vormen, zouden dagelijkse supplementen met vitamine D dienen te nemen.

Dr. Elizabeth Plourde
Dr. Elizabeth Plourde

Zonnebrandmiddelen veroorzaken juist huidkanker..!
Deze ‘beschermers tegen zonneschijn’ staan al lang als ‘verdacht’ te boek. Het blijkt dat middelen die in de zonnebrandmiddelen zitten, vaak niet de gezondheids-schoonheidsprijs verdienen, inzake veiligheid voor het lichaam. Als je bedenkt dat je huid je grootste orgaan is, dan besef je ook dat die zonnebrand natuurlijk niet alleen op je huid blijft zitten, maar door je hele lichaam wordt opgenomen..!

Onderzoekers wijzen erop dat deze zonnefilters feitelijk dus meer kwaad dan goed: ze houden de positieve kracht van de zon bij je weg. Daarnaast geven deze crèmes en oliën je lichaam een opdoffer met een chemische cocktail van stoffen, die helemaal niet bedoeld zijn om door je lichaam te worden opgenomen..!

cover sunscreens biohazardsWetenschapper Elizabeth Plourde, PhD, woont in Californië en is schrijfster van het boek ‘Sunscreens – Biohazard: Treat as Hazardous Waste’, of in goed Nederlands: Zonnebrandmiddelen: levensbedreigend: behandelen als gevaarlijk afval’..! Het boek behandelt, documenteert en illustreert de levensbedreigende gevaren van zonnebrandmiddelen. En volgens dr. Plourde niet alleen voor menen, maar ook voor het milieu..!

Ze levert bewijsmateriaal aan dat het aantal huidkankers, waaronder ‘malignant melanoma’, significant in aantal aan het groeien zijn sinds het overdadige gebruik van zonnebrandmiddelen, de afgelopen 30 jaar. Ze wijst erop dat veel van deze middelen chemische stoffen bevatten, waarvan BEKEND is dat ze kankerverwekkend zijn en ook heftige invloed hebben op de endocriene systemen in het menselijk lichaam. Het gaat dan om de zogeheten ‘endocrine-disrupting chemicals’ (EDC).

Milieugevaren van zonnebrandmiddelen…!
Met betrekking tot de gevaren voor het milieu, merkt dr. Plourde op: “In die gebieden waar veel blootstelling is aan EDC’s, op stranden en aan meren, blijkt bijvoorbeeld koraal en andere zeeflora en -fauna sterk verminderd te zijn.. De aanwezigheid van duaal-sekse vissen was ook sterk gerezen.”

Dr. Plourde’s onderzoek met betrekking tot de invloed van zonnebrandmiddelen op muizen, toonde een veel hoger sterftecijfer aan bij zowel jonge muisjes als bij de volwassen exemplaren. Daarnaast bleek er grote invloed te zijn van deze EDC’s op de voortplantingsystemen van de muizen, IN OPVOLGENDE GENERATIES…!

Aanvullend hierop documenteert het boek hoe chemische middelen uit zonnebrandmiddelen de waterbronnen vervuilen, waaronder oceanen, rivieren en drinkwaterbronnen. Uit onderzoek blijkt, zo claimt Dr. Plourde, dat maar liefst 97% van alle Amerikanen op de een of ander manier, zonnebrand-chemicaliën in hun bloed zouden hebben..

Vanzelfsprekend spreekt ook Dr. Plourde’s boek over het essentiële belang van vitamine D3 voor je gezondheid. Het is dus bijna een gordiaanse knoop waarin we terecht zijn gekomen, door de waarheid 180 graden voorgespiegeld gekregen te hebben. De zon zorgt niet voor huidkanker, nog nooit aangetoond. Het opsmeren van zonnebrand en het wegblijven uit de zon, zorgt juist voor de problemen voor je gezondheid en tot slot blijkt zonnebrand je niet te beschermen tegen huidkanker, maar het juist te veroorzaken..!

(klik HIER voor meer (Engelstalige) artikelen rondom de gevaren van zonnebrandmiddelen).

Bronnen voor dit artikel:

http://www.independent.co.uk

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

http://www.vitamindcouncil.org

http://www.nytimes.com

48 gedachten over “Wetenschappers: kanker door zonlicht een mythe..!!

 1. Ja ziek zeg..
  Mensen bang maken voor zonlicht, zonlicht staat gelijk aan leven!

  Wellicht ook een opzetje richting “dimming the sun” geoengineering, en hopen ze dat we straks ‘smeken’ om een chemtrail-deken? “Want de zon is zoooooo gevaarlijk!” ?!?

 2. Ik heb me altijd al afgevraagd in Suriname waar ik gewoond heb gebruikt niemand zonne middelen en de bevolking krijgt vrij weinig kanker plus dat de zon vlak bij de evenaar veel lager staat, terwijl hier in Nederland staat de zon veel hoger en krijgt men massaal kanker, misschien komt het inderdaad door al die zonne middelen.

  1. Wellicht omdat er in Nederland meer mensen met een donker getinte huid wonen ¿? Zomaar ff een slag in de rondte.

  2. Euhm, stond de zon rond de evenaar niet hoger dan hier?
   Mensen die een hoge vit d3 waarde hebben, verbranden minder snel, is mijn ervaring.

 3. Ooit, in de jaren 60, is er een onderzoek gedaan naar de zogenaamde gevaren van UV licht. Toen hebben ze de ogen van muizen een kwartier lang opengesperd en blootgesteld UV straling. Geen wonder dat er dan DNA mutaties gaan optreden. Men concludeerde dat UV kankerverwekkend was voor de mens. Dit onderzoek is een eigen leven gaan leiden en er werd een UV protectie industrie geboren. Nu hebben we UV filters in zalf, in contactlenzen, in brillenglazen, in zonnebrillen en zelfs in ruiten. En ondertussen wonen en werken we binnenshuis. Geen wonder dat we een tekort aan UV opbouwen met alle gevolgen van dien.

 4. Ik ben een volkomen leek van dit soort ziektes, maar dit lijkt mij belangrijk.
  In de Duitse online krant, Die Welt.de het artikel onder ;
  Neue Therapien gegen tödlichen schwarzen haut krebs .
  Misschien beknopte vertaling van onze MONIKA mogelijk !

  1. Mooie en duidelijke uitleg, wel iets anders als waar we mee zijn opgegroeid, op zee is de spiegeling van de zon des duivels, altijd dunne kleding en hoofd bedekking, toch zegt mijn oogarts dat het begin van staar op mijn ogen van deze spiegelig van de zon op zee zou kunnen komen, maar who knows.

  2. Het is bekend dat als je de hele dag buiten werkt dan ben je veel gezonder en wordt minder snel ziek dan mensen die de hele dag binnen zitten in b.v. een kantoor of de fabriek, want binnen deze 2 gebouwen kom je niet in aanraking met de Zon, deze 2 gebouwen zou je kunnen beschouwen als zonnecrème die de zon blokkeren

  3. In Afrika is er inderdaad een ziekte maar ik kan niet op de naam komen, en die zorgt ervoor dat mensen blind worden als ze regelmatig naar de zonnespiegeling op het water kijken.

 5. Helemaal eens met de strekking van dit verhaal hoor, maar ik vraag mij al een tijdje af of bij vrouwen die dagindaguit een boerka of soortgelijk kledingstuk dragen, vaker huidkanker wordt geconstateerd dan bij draagsters van luchtiger kleding.
  Simon Rozendaal (die ik verder een ongelofelijk kwal vind) heeft er, al een tijdje geleden, wat over geschreven:
  http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2007/8/De-boerka-is-kankerverwekkend-ELSEVIER133715W/
  Dit is dus uit 2007.
  Even verder Googlend nog een mooiere, 18 jaar geleden!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/440031/1996/06/15/Bouwvakker-mag-zijn-shirt-best-uittrekken.dhtml
  De laatste twee alinea’s slaan dan weer de kern uit het verhaal weg, maar goed, dat is dus de mening van de Nederlandse Kankerbestrijding.

 6. Een andere mogelijke medeveroorzaker van huidkanker is de electromagnetische straling voor FM radio.
  Uit onderzoek van Professors Örgan Hallberg and Olle Johansson ook van het Karolinski instituut in Zweden blijkt dat er een sterke relatie bestaat tussen de ingebruikname van FM radio in de jaren vijftig en de toename van huidkanker.

  http://www.greenhealthwatch.com/newsstories/newslatest/latest0701/skin-cancer-fm.html

  De statistische stijging van huidkanker in de jaren zestig in verband gebracht met de toendertijd nieuwe rage om zonnebaad vakanties te nemen. De stijging van huidkanker gevallen trad echter in veel landen al eerder op. Terwijl in landen waar FM radio later geintroduceerd deze trend ook later werd ingezet.
  Opmerkelijk is ook dat de golflengte van een FM signaal ongeveer gelijk is aan de menselijke lichaamslengte. In dit geval werkt het menselijke lichaam, en met name de huid als een antenne.

 7. Mijn persoonlijke mening over deze zaak is dat zon inderdaad niet schadelijk is, maar wel met MATE. Verbranden is NOOIT goed, dus lekker uren in de zon gaan bakken zonder zonnebrandcreme is ten eerste zeer schadelijk voor je huid en ook nog eens heel erg pijnlijk.
  Het probleem is dat wij als mens veel te lang in de zon blijven, een dier zoekt de schaduw op in de middag, wij niet, we gaan lekker liggen bakken. Niet OK mijns insziens.
  Laatst zag ik een aflevering van RADAR en dat ging over schadelijkheid van zonlicht, dat ging echt nergens over, je zou dan elke dag moeten smeren met zonnebrand, het leek erg op een verkapte reclame van de zonnebrandcreme fabrikanten.

  1. Dit natuurlijk onjuist, wat u beweert. Heb jarenlang in de tropen gewoond, en nooit de zon gemeden. Niet dat ik ging zonnebaden, daar was het te warm voor, maar gewoon buiten lopen kon geen enkele kwaad.
   Dat wat voor de ogen niet goed is en dus voor de huid is niet waar. Neem bijvoorbeeld zeewater. Dit is niet prettig voor de ogen, maar voor de huid geen enkel probleem.

  2. De biofotonen in het zonlicht worden via de ogen door het lichaam ingenomen. 15% daarvan wordt gebruikt voor visus, 85% gaat via een fijnzinnig afgestemd proces naar de endocriene klieren. Zet je een zonnebril op, zit je achter glas of autoruiten, dan krijg je deze fotonen niet binnen, en kun je ziek worden. Licht is onontbeerlijke voeding voor ieder levend wezen…
   Wanneer je groenten en fruit eet, krijg je biofotonen binnen via de fotosynthese die de desbetreffende plant of boom uitvoerde met de biofotonen die op hem/haar scheen. Ons lichaam vertaalt die voeding weer terug naar biofotonen, het communicatie instrument van ons DNA en al onze cellen!
   Zonnebrand op de huid smeren, betekent dat je kankerverwekkende stoffen in je huid laat doordringen, die in combinatie met zonlicht dingen kunnen doen die heel ongezond zijn. Het principe is, iets dat je niet wilt eten, moet je ook niet op je huid smeren. Gebruik liever kokosolie met essentiële oliën (geen bergamot).

  1. Ik heb de huid van een rood harige. Het is bij dit type huid dat je het rustig moet opbouwen maar je kunt pigment aan maken al worden we niet echt bruin. Ik gebruik aloe vera (het pure spul) heel soms als zonnebrand creme maar eerder als after sun. En dat alleen als echt verbrand en dat is mij al in jaren niet gebeurt , dus kun je nagaan hoe weinig zon hier door komt.En toen ik en mijn zujse klein waren (roodharig) hadden we vaak een t-shirt aan als het te gortig kon worden. Maar ik denk nu dat je niet zo bang moet zijn alleen als het heel erg heet is niet in de heetste moment vollop in de zon liggen badden en je hoef niks te smeren.

 8. Zeer blij al die informatie gelezen te hebben.
  Ik woonde tot einde 2013 gedurende 14 jaren in Spanje en meed de zon wegens grote vrees voor de hevige warmte waar ik niet tegen kan.
  Nu woon ik terug in België en zal ik hier bij de minste zon buiten komen.
  Ik ben terug nr B. gekomen wegens een kankerprobleem.
  Ook heb ik nog een zeer groot tekort aan vit. D waarvoor ik nu nog aan t kuren ben.
  Die zonne-informatie zou in alle dagbladen en op TV moeten gepubliceerd worden.
  Groten dank voor die publikatie.

 9. @Guido

  Ik heb dit bericht gemist. Maar wat mij al jaren heel duidelijk is is dat de zon geen kanker veroorzaakt. Maar het is het ultrafijne stof dat in en op je huid zit dat in combinatie met UV-licht en ozon kanker veroorzaakt. En op deze manier zijn ook andere kankers en ziekten gelinkt aan luchtvervuiling.

 10. Hormoon-achtige stoffen in het milieu ZIJN een probleem. In ‘keuringsdienst van Waarde’ werd kort geleden aangetoond, dat in alle honing plastic zit. De lucht is zo vergeven van hele kleine plastic-deeltjes, dat de bijen die met de nectar meenemen. Plastic bevat weekmakers met hormonale werking. Het zou kunnen, dat we deze eeuw uitsterven, omdat onze kinderen en kleinkinderen door hormonale stoffen in plastic onvruchtbaar worden. De VU heeft een stop afgekondigd voor trans-gender behandelingen, omdat ze teveel patienten kregen. Dat kan komen door teveel hormonale stoffen in ons milieu.
  .
  Maar dat ‘kanker door zonlicht een mythe’ is, gaat voor mij te ver. In de jaren ’70 begon een rage van zonnebaden. Voor het eerst in de wereldgeschiedenis. In de 18e en 19e eeuw wilden de dames leliewit zijn. Bruin zijn was voor werkvrouwen. In de jaren ’70 was de lucht ernstig vervuild door smog van auto’s en steenkool. Inmiddels is de lucht veel helderder en straalt de zon veel harder. Mogelijk is afname van de ozonlaag ook een oorzaak van hardere zonnestralen.
  .
  Heel veel zonlicht is gewoon schadelijk voor de huid. De meeste dieren zoeken op het midden van de dag schaduw op. Alleen sommige mensen gaan dan naakt in de zon liggen. Niet verstandig. Beter om na 16.00 uur in de zon te gaan liggen.
  .
  De combinatie van zonnebanken en veel zonnebaden is helemaal slecht.
  .
  1. Ja, zonlicht is goed voor ons, met mate.
  2. Overdadig zonnebaden is slecht.
  3. Als je veel buiten werkt op het midden van de dag is insmeren van blote huid met de juiste middelen aan te bevelen. Ik gebruik zelf bio-dermal. Wellicht dat anderen andere goede merken zonnebrandmiddelen kunnen aangeven.

 11. In Rusland zijn gevangenissen uitgerust met zonnebanken. Gedetineerden kunnen daar gebruik van maken. De Russen weten al lang dat UVA en in mindere mate UVB licht belangrijk is voor je immuunsysteem door de aanmaak van vitamine D.

  En als vanzelfsprekend is teveel rechtstreeks zonlicht ook weer niet goed voor je want het is TE veel. Als je besluit te gaan zonnen kun je dat het beste langzaam opbouwen. Dan kan je huid er langzaam aan wennen. Verder onderschrijf ik hetgeen Désirée al liet weten.

  De reclame die momenteel dagelijks te zien is op TV over zonnebrandcrème en hoe deze je huid volledig blockt maakt heel goed duidelijk dat de crème je huid afsluit en daardoor voorkomt dat er vitamine d aangemaakt wordt. Hetgeen zij aandragen als voordeel is feitelijk dus een heel groot nadeel.

 12. In dit bericht schuilt heel veel waarheid, dat is een ding dat zeker is. En toch is er nog meer onderzoek nodig naar zonnebrand en kankerverwekkende factoren.
  Ik heb een flink aantal katten (langharige raskatten waaronder ook een aantal witjes). Het is niet de eerste keer dat er oortjes geamputeerd moeten worden vanwege huidkanker door de zon. Ik heb ze in hun kattenren veel schaduwplekken gegeven om die reden en als het heel zonnig is leg ik een grote parasol erover heen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

  Vooral de witte en de lichte Maine Coons lopen dat risico (pigment-kwestie) hetgeen vergelijkbaar is met de blond/rossige mensen die ook heel snel verbranden of sproeten krijgen.

  Hiermee wil ik dus NIET zeggen dat dit verhaal onzin is. Integendeel, waarom zou de zon, iets van de natuur -onze levensbron nota bene- ons ziek maken? Geloof ik niet. Maar hoe zou je dit soort dingen kunnen verklaren. Mijn viervoetertjes gebruiken geen zonnebrand-creme of ze moeten het stiekem doen 😉 (ik zal ze eens ondervragen!)

  Ik heb het gevoel dat dat dus met ziekteverwekkende stoffen te maken heeft die samen met de zon kanker veroorzaken. Chemtrails, fijnstof, radiogolven, etc. Een beetje zure regen op je huid wat door de zon in je huid wordt gebrand kan mogelijk tot een ernstige reactie leiden op je huid?

  Zolang we wetenschappers hebben die opstaan en die ‘goudeerlijk’ en ethisch willen zijn/blijven/worden gaat het de goede kant op. Aan hen om dat soort zaken eens tot op de bodem uit te zoeken.

 13. Toen de lucht in Thailand nog schoon was, kon ik gewoon in de volle zon een uurtje fietsen, en zelfs nauwelijks dorstig worden. Nu er ook overal luchtvervuiling is, is 10 minuten fietsen al teveel en moet je zorgen dat je altijd water bij je hebt. De Thai vinden het daardaar nu vaak veel te heet. Vroeger hoorde ik Thai nooit zeggen dat het zo heet was. Kortom luchtvervuiling maakt de zon tot een onwelkome gast. De autoverkoop in Thailand is daardoor ook skyhigh. Een Thai wil echt geen seconde te lang in de zon meer doorbrengen.

 14. Door het wobbelen van de aardas, wordt de baan om de Zon beinvloed, soms dichter bij of verder af, de grote cyclus van 19 000 tot 23 000 jaren zit er aan tekomen, met vervelende veranderingen voor de oppervlakte bewoners.
  De Zon is veller, mijn vrouw is een roodharige met blanke huid, verbrande nooit werd altijd mooi bruin, maar zij vindt de zon te sterk, misschien de Ozon laag die kleiner is geworden, de planeet aarde leeft, en om nu alles maar steeds op nieuw in het doom denken te trekken, en wat is een mensen leven of een hele generatie, op het bestaan van deze planeet, het volkje van Lucy woonde +/- 250 000 gereaties in hun dal, de oudste gevonden menselijke skelet, helaas alleen maar een voet, kwam uit een 1 200 000 jaar oude kolen laag te voorschijn in zuid Africa, conclusie wat weten wij nu eigenlijg dan wel, het begon bij de laatste cyclus ramp de Zondvloed, daar voor ?

  1. Klopt! De ozon laag word dunner en hierdoor kan de zon meer en meer schade aanrichten. In Australie is er zelfs een gat in de ozonlaag en komen er UV stralen door denk dat dit UVC is die normaal gezien niet binnenkomt en daar komen dan ook de meeste huidkankers voor ter wereld. Ook zijn de zonnecreme’s daar anders en zouden ook tegen UVC beschermen.

 15. Ik ben met de idee eens dat de zon geen huidkanker kan veroorzaken. Dat gebeurt via binnen in ons lichaam naar buiten. Er is dus een onbelans van binnen.Als het niet meer goed voelt dan er uit gaan, dat wel of bedekken( de zon als je kan). Maar ik zou wel eens willen weten via eerlijke wetenschapelijke proef over de mensen die via hun werk bijna/vaak buiten werken of die ook eerder huidkanker krijgen. Daar bedoel ik dus mee de plantsoenendienst, de boeren, bouwvakkers (huizenbouw enz)Die vaak niet kunnen schuilen van wege hun werk. En daar bij ook nog eens de vervuilde regen op hun krijgen en doorgaan, tot dat het niet meer gaat qua regen.En ja ik werk zelf ook buiten. Je ogen worden moe van het zon licht (geschitter via je werk waarop je kijkt), na zo veel uur per dag. Komt een waas voor en die knipper je weer weg zodat je weer scherp ziet.Maar heb nog geen bril nodig.Maar ik persoonlijk geloof er niet in dat deze mensen eerder huidkanker krijgen dan andere mensen.
  Vriendelijke groet line
  PS de laatste tijd geen chemetrails gezien in de lucht.

 16. In het artikel wordt verwezen naar een zweeds onderzoek. Ik neem aan met zweedse vrouwen. Zweden ligt een stuk noordelijker dan Nederland. Kans op verbranding door de zon is daar kleiner, kans of vitamine D tekort groter. Zou hetzelfde onderzoek gedaan worden met spaanse vrouwen, zou de uitkomst wel eens heel anders kunnen zijn.
  .
  Maar dat doet niets af aan het feit, dat hormoon verstorende stoffen in zonnebrand creme kankerverwekkend zou kunnen zijn.
  .
  In mijn voorgaande reactie maakte ik reclame voor bio-dermal. Deze firma stopt geen foute stoffen in de produkten. MAAR !!! Na er eens over nagedacht te hebben: De zonnebrand creme zit in een kunststof flesje. Kunststoffen bevatten weekmakers, waaronder BPA of BPS. Dat zijn nu juist de grote boosdoeners. Deze stoffen kunnen oplossen en in zeer kleine hoeveelheden al grote schade aanrichten.
  Ik weet (nog) niet of dit ook voor de verpakking van bio-dermal geldt. Ik vraag het na. Als ik antwoord krijg, kom ik er op terug.
  .
  De kennis over BPA en BPS in de natuurvoeding en gezondheids business is schrijnend. Een leverancier van biologisch tomatensap in een pak heb ik aangeschreven en gevraagd naar BPA in de verpakking. Tomatensap en tomatenpuree zijn chemisch heel aggressief en lossen snel stoffen op. Het verpakken van tomatenprodukten in kunststof is NIET verstandig. De leverancier antwoordde, dat volgens de (duitse) fabrikant van de verpakking alles volgens de wet was. Geweldig! De wet staat fabrikanten juist toe aan te rommelen met kunststoffen. Pogingen om wettelijke eisen te stellen worden tegengehouden door lobbyisten van de chemische industrie.
  .
  Wat kunnen we doen:
  1. Eis zoveel mogelijk glazen verpakkingen. Het verpakken van vloeibare levensmiddelen in kunststof door de natuurvoedingsfabrikanten dienen we volledig af te wijzen. Tomaten-produkten die niet in glas zijn verpakt, kun je helemaal beter mijden.
  2. Vermijdt keukenmachines van polycarbonaat. Juist daar zit veel BPA in. Er zijn tegenwoordig keukenmachines van glas met RVS en rubber.
  3. Maak zoveel mogelijk zelf. In het tomaten-paprika seizoen (rond oktober) maken we zelf tomaten-paprika ketchup en wecken dat in glas.
  4. Wat zonnebrand creme betreft: Deze kun je zelf maken. Dit jaar lukt wat mij betreft niet meer, maar volgend jaar doe ik dat zeker. Ingredienten en informatie kun je krijgen bij de hekserij.nl
  .
  Consumenten opstand:
  Eigenlijk dienen we radicaal in opstand te komen tegen de fabrikanten en supermarkten. Ze zijn bezig ons systematisch te verkankeren. (Voorbeeld:
  Heinz zat vroeger in glazen flessen, tegenwoordig in kunststof.)
  .
  We worden systematisch vergiftigd, er wordt met onze hormonen gerotzooid en de vruchtbaarheid van de mensheid wordt op het spel gezet.
  .
  De tabaks-fabrikanten zijn in de USA strafrechterlijk vervolgd omdat ze informatie achter hielden over de schadelijkheid van nicotine. De verpakkings-fabrikanten zijn voortdurend aan het lobbyen om wettelijke maatregelen tegen te houden. Daarbij kopen ze euro-parlementariers om en voeren een campagne met valse informatie. Dat is feitelijk georganiseerde misdaad. We dienen van de overheid te eisen, dat men de kunststof-maffia strafrechterlijk vervolgt.
  .
  De milieu-beweging ???
  Ik heb over plastic en BPA gemaild met GreenPeace en Milieu Defensie. GreenPeace gaf geen antwoord. Milieu Defensie erkende, dat ze geen expertise hebben.
  We zijn dus aangewezen op programma’s als Tros Radar, Zembla, Keuringsdienst van waarde.

 17. 1. Do an energy clearing of old energy that is no longer serving you.

  2. Strive for balance and love in all situations.

  3. Ask daily for your downloads from the sun, to activate dormant dna coming alive… eyes and third eye will strongly activate. (Don’t wear sunglasses except when actually needed, as this will block off your wifi network to the sun)

  4 Sit in the sun for at least 20-30min…. if sunset or sunrise, then gaze into the sun for more information to flood in to you via the sun’s “wifi network” that it has with each of us.

  5. Meditate… this will open up the lines of communication with you and Creator… be still, and quieten the ego… tell your ego right now, that it is only to be a cherished observer.

  6. Drink crystal water… (several recipes found on internet)

  7. Be open to taking a dream that has been previously deemed not likely possible”, and focus your intent to “make it possible”… eventually stepping into your reality.

  8. Believe that if you can dream it, you can achieve it.

  9. Create without controlling others… those who resonate will find their ideal role with you, not for you.

  10. Learn to be more comfortable with change. Find your “boundaries” and then play with them…. expand them, move them about…. eventually leading up to dismantling them.

  The more joy you feel, the more you are living your authenticity… the more you are living your true dreams.

  We learn to see beyond this reality and create the next reality… by being active and eager creators in Universal Law.

 18. De Natuur zit mooi in elkaar en opeens is de zon slecht voor je ?!
  ik heb hier nooit in geloofd want ik vertrouw liever op mijn intuïtie dan van hetgeen ze ons telkens weer wijs proberen te maken.
  De zon is mijn vriend en het is vreselijk dat hij ook nog eens wereldwijd geblokt wordt door de chemicaliën die ze in de lucht sproeien wat in het voordeel van de mensheid zou moeten zijn.
  Voor de zoveelste keer is de waarheid 180 graden omgedraaid en worden we niet langzaam gek gemaakt in deze wereld van leugens !

 19. Nee hoor ik ben 66 jaar en als het even kan leg ik in de zon dat doet ik al meer dan 50jaar en dat gaat mij heel goed af.
  Ik wordt door fam en kennissen steeds gewaarschuwd maar ik ben van mening dat de zon is geschapen door Onze God en ik kan veilig daar in liggen,en heb me nog nooit ingesmeerd.
  En nu lees ik dat je geen thuis zonnebank meer mag hebben omdat ze bang zijn voor huidkanker,ik wist niet dat men zo begaan was met ons,ik geloof dat niet!
  Ik ben Hartpatiënt en kreeg medicijnen die statiene bevatte,statiene veroorzaak hartstilstand heb ik gelezen dus neemt al ruim 8 jaar geen medicijnen in en het gaat goed,Niet ingesmeerd en zonder medicijnen in de Zon heerlijk.
  Zo worden we in de maling genomen,laats een mededeling dat ze een middel hebben gevonden tegen een Kanker maar dat kost wel €150,000.dus alleen voor de rijken.
  Deze mededeling is volgens mij om de zieke zorg weer omhoog te schroeven.
  Kanker is goed te genezen,het lichaam is zuur en moet alkalies gemaakt worden,das alles.
  Bird.

 20. UV-straling bestaat in soorten en maten, en sommige varianten veroorzaken schade aan DNA. Beschadigd DNA ligt aan de basis van kanker. Tijdens de zomer, en al helemaal tijdens de middag, krijgt je huid een extra hoge lading UV te verwerken. Hoe langer je je huid blootstelt aan overdadig veel UV, hoe hoger de kans op een ‘fatale’ DNA-beschadiging. Er is een reden waarom we in Afrika dit gezegde gebruiken als we rond het middaguur iemand in de zon zien rondlopen: “only fools and white people”. Je hebt geen rechtstreekse correlatie (buiten het labo) tussen een verhoogde UV-blootstelling en kankergevallen, maar er zijn meer dan genoeg zijdelingse indicaties om te begrijpen dat je best uit de directe zon blijft op de middag. Doe je dat niet, gebruikt dan een zonnecrème. En voor alle duidelijkheid: een zonnecrème is geen “biohazard”. Het symbool voor biohazard waarschuwt voor een gevaar op basis van een biologisch agens (bijvoorbeeld een virus). Een zonnecrème is daarentegen chemisch. Een biologe die met de wetenschappelijke betekenis van dat soort symbolen een loopje neemt: hoe veilig is het om haar claims te vertrouwen? Een zonnecrème bevat in ieder geval geen kankerverwekkende middelen. Er zit geen enkel bestanddeel in zonnecrème dat aantoonbaar kanker “verwekt”, lees: veroorzaakt. Sommige bestanddelen of combinaties van bestanddelen kunnen soms “gerelateerd” worden aan bepaalde kankers, maar dan hebben we het (a) over een verband dat in het slechtste geval de kanker zou bevorderen en (b) over concentraties die op geen enkele manier dat bevorderend effect kunnen hebben. Wetenschappelijk begrip en wetenschappelijke fantasie, het verschil is blijkbaar niet voor iedereen even duidelijk;

 21. Ik denk dat ze met kankerverwekkend ingrediënten in zonnecreme bedoelen zoals oxybenzone en benzophenone-3. Deze worden vooral in usa gebruikt en minder in Europa. Er zijn ook veilige zonnefilters zoals titanium dioxide en zink oxide. Kijk is voor meer informatie op de site van Dokter Jetske Ultee.

  1. Ik heb nog ruim 20kg titaniumoxide staan.(witter dan wit) Zeg maar hoeveel je wil hebben?

 22. Onlangs op de tv, informatie van een dermatologe: 15 minuten op de fiets naar je werk, gezicht en handen krijgen al genoeg zon voor de aanmaak van voldoende vit D.

  1. Beste W. Helder,

   Helaas is het voor de gemiddelde Nederlander, niet mogelijk om in 15 minuten tijd voldoende vitamine D aan te maken via de handen en hoofd. Het is een uitspraak van de Gezondheidsraad, die helaas in werkelijkheid niet klopt. De GR is hiervan door ons al in 2012 van op de hoogte gesteld.

 23. Het is van al deze reacties ,steeds moeilijker wie je moet geloven.
  Mijn gevoel kiest voor gematigde conclusie .
  Zon oké mits juist gebruikt . Geen overmatige DNA schade ,en langzaam wennen .
  Geen zonnebrand rotzooi op de huid smeren ,maar goede producten ,
  Welke dat zijn ,denk in de hoek van biologische kwaliteit.

  1. Het is in onze ogen geen óf/óf. De correlatie tussen zonnebrandmiddelen wel. Dus gebruik deze chemisch-synthetische middelen niet. Wel andere natuurlijke middelen. Blijf uit de felle zon en zorg voor genoeg zon, zo vaak mogelijk. Zeker in donkere tijden (late herfst, winter en vroege lente).
   Het is dus heel simpel. Een consumentenprogramma zoals ‘RADAR’ zou eens de stoffen uit zonnebrandmiddelen dienen te controleren..!!

 24. Ooit gedoken bij het Great Barrier Reef in Australië en daar was het verplicht vóór het duiken je handen te wassen met een hevig goedje wat goeddeels de resten van je handen waste.
  Deed je dat niet moest je handschoenen dragen, verplicht.
  De duikinstructeurs lieten zien waar eerder mensen met hun poten aan het koraal hadden zitten prutsen en waar nu alles kapot is!
  Ik heb ooit van een indische mevrouw geleerd dat je beter klapperolie kun gebruiken dan allerlei veel te dure rotzooi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.