Advertentie

’n Verbijsterend Grand Canyon-verhaal..


 

Grand Canyon, de baarmoeder van Gaia

x
– James Tyberonn –

20010 © Nederlandse vertaling: Dolphins & Whales publishing bv

x

De Indianen die in de Grand Canyon leven hadden lang voordat Europese ontdekkingsreizigers en moderne geologen het gebied betraden, hun eigen levendige en pittoreske ideëen gevormd over de ontstaansgeschiedenis van de spectaculaire kloof. Hun beschrijvende verhalen werden gepresenteerd als spirituele metaforen en poetische gedichten die door de sjamaan, ouderling en verhalenverteller van generatie op generatie werd doorgegeven.  Voor de Havasupai, Hopi, Navajo, Ute, Southern Paiute en de Hualapai zijn Moeder Aarde, Vader Hemel en Grootvader Zon levend en vormen ze natuurlijke en spirituele krachten die onlosmakelijk zijn verbonden met ‘Het Grote Mysterie’, Taiowa, de God Creator.

Ieder aspect van de natuur en van de Canyon heeft een ziel. De grote rivier die de Canyon kloof heeft gevormd leidt naar het ‘beloofde land’en de vitaliserende kristallijnen bronnen had geesten die gepaaid en geëerd moesten worden door middel van offergaven van salie, mais en tabak. De dieren waar de Indianen op jaagden, de vogels die boven hun onderkomen vlogen en de slangen die op hun pad kronkelden werden gezien als hun broeders die hun verzorgers, beschermers, boodschappers en spirituele leraren waren.

Een van de vele verbijsterende gezichten op de Grand Canyon

Traditionele inheemse kennis zegt dat de Canyon het resultaat is van de Grote Zondvloed die de voorgaande 3e wereld heeft verdronken, een wereld die het pad van waarheid was vergeten. De Grand Canyon wordt aangeduid als het Eden punt, het begin van de 4e wereld, onze huidige wereld. De cosmologie van de Hopi’s is er duidelijk over dat de Grand Canyon de Sipapu, de ‘plek van oprijzing’ is van waaruit de Hopi’s van onder de grond oprezen na afloop van de vloed die de 3e wereld had vernietigd.

Men zegt dat er meerdere ingangen naar de ‘Sipapu’ binnen wereld op Hopi land in de Canyon te vinden zijn, waarvan er eén in ceremonie wordt geëerd als de verblijfplaats van de Voorouders. Het ziet eruit als een opening in een ronde rotsheuvel en is een heilige bedevaarts plaats voor de Hopi’s. Het ligt onderaan de Canyon van de Little Colorado rivier even boven het punt waar deze zich samenvoegt met de Colorado rivier.  Het is een zeer gewijde plek die alleen voor Hopi’s toegangelijk is. De overlevering zegt dat de Hopi’s werden geholpen door ‘insect mensen’ die leefde in de binnen wereld grotten, mensachtigen die armen en benen hadden die op stokken leken met licht gebogen ruggen en een blauwe huidskleur.

Indianen van de Canyon vereerden de bewegingen van de sterren door middel van wat ze Sterre Wijsheid noemden. Voor de Hopi’s bestond voorbij Moeder Aarde de Sterren Natie. Hun legenden spreken over Sterrenwezens die op bezoek kwamen via gaten in de hemel die in de Canyon liggen, een duidelijke verwijzing naar wat wij sterrepoorten of portalen noemen. De Hopi en Navajo beschouwen zichzelf als directe afstammelingen van de Pleiaden die ze respectievelijk Chuhukon en Delyahey noemen. Hun legenden spreken van de Witte Sterrenkinderen, die hen hielpen als Goden. De Pleiadiërs worden beschreven als Noord- Europees in uiterlijk.

* * *
x

De mysterieuze Egyptische grot in de Grand Canyon

Op 5 april, 1909 stond op de voorpagina van de Phoenix Arizona Gazette een artikel met de titel ‘Verkenningen in de Grand Canyon: Opmerkelijke vondsten wijzen erop dat Egyptenaren in de Oudheid wegtrokken uit het Midden-Oosten’.

Dit lange en gedetailleerde artikel stelt dat de expeditie die gefinancierd was door het Smithsonian Institute kunstvoorwerpen had gevonden die mogelijk ons begrip van de geschiedenis zou kunnen ondermijnen. In een zeer grote grot met ingewikkelde gangen en kamers ,die Kincaid beschreef als ‘met de handen uit de rotsen gehouwen’ ,werden tabletten gevonden met hiëroglyfen erop, wapens van koper, gereedschappen van brons en grote standbeelden die hij beschreef als lijkend op Egyptische en Tibetaanse afgoden evenals meer dan 500 mummies. En alhoewel het een hoogst intrigerend verhaal was werd het officieel ontkend.

Het Smithsonian Instituut ontkent ook maar iets af te weten van de ontdekking. Onderzoeker, auteur en ontdekkingsreiziger David Hatcher Childress schrijft, “Terwijl het niet geheel kan worden uitgesloten dat het hele verhaal een uitgebreid kranten verzinsel is, het feit is dat het op de voorpagina van een vooraanstaande krant stond die het prestigieuze Smithsonian bij name noemt en een zeer gedetailleerd en beschrijvend verhaal afdrukt dat meerdere pagina’s lang was, hetgeen allemaal bijdraagt tot de geloofwaardigheid. Het valt moeilijk te geloven dat een dergelijk verhaal uit de lucht komt vallen”. Het artikel is bewaard in de archieven van de krant, zowel als origineel als op microfilm en kan makkelijk op het internet worden gevonden. (zie het vertaalde krantenartikel hieronder in dit artikel)

Als verdere toevoegingen aan het onderwerp verwijst vermaard auteur Drunvalo Melchizedek naar het ‘Egyptische’ aspect van de Grand Canyon in boek II van  ‘The Ancient Secret of the Flower of Life’. Op pagina 203 van het boek beschrijft hij het avontuur van twee mensen met rugzakken die in afgelegen gedeelten van de Grand Canyon wandelden in de richting van een piramidale berg die de ‘Tempel van Isis’ wordt genoemd. Na een inspannende trektocht beweren ze te zijn aangekomen bij wat op een grote indrukwekkende piramide leek die door mensen was gemaakt en gebouwd met natuurlijke stenen. Het vertoonde sporen van erosie but had de kenmerkende vorm van een piramide behouden en leek zeker niet op een natuurlijke formatie. Na grondige inspectie werden foto’s gemaakt en ze vervolgden hun trektocht naar de verbazingwekkende formatie van de Tempel van Isis.

.

Bij aankomst bij de ‘Tempel van Isis’ klommen ze een paar meter omhoog en vanaf dat gezichtspunt kwamen verschillende interessante grotten in beeld. Ze zagen dat de ingangen van de grotten met cement en met behulp van springladingen waren afgesloten. Beiden klommen omhoog naar de meest opvallende grot opening die een boog als ingang had. Ze beschrijven dat de ingang sporen vertoonde van het gebruik van beitels en dat de boog door mensen leek te zijn gemaakt.

Even boven de ingang zagen ze in het plafond een duidelijk cirkelvormig patroon van bijna 2 meter in doorsnede met daarin uitgebeitelde ontwerpen. Daar vlak achter was de grot volledig opgevuld met rotsblokken en stenen en het leek d.m.v. springladingen te zijn afgesloten waardoor verdergaan vrijwel onmogelijk was. Dit fascinerende en zeer interessante verhaal werd rechtstreeks aan de auteur Drunvalo Melchizedek vertelt, een man van onberispelijke integriteit.

De Hopi-relatie naar Tibet..
Onderzoeker Robert Morningside beschreef meer dan 20 opvallende overeenkomsten in de kosmologische uitgangspunten van de Sumeriërs uit Babylon en de Hopi. Beiden geloven dat de mensheid werd gecreëerd door een vrouwelijke God die KA heet. De Hopi noemen de Zon Creator Taiowa, de Sumeriërs noemen hem Ta-Ea. De Hopi en Sumeriërs  gebruiken dezelfde nam, Pahana, voor een Goddelijk Sterrenwezen die op een dag zal wederkeren om de mensheid te helpen.

Vanuit een persoonlijk perspectief ben ik me er heel goed van bewust geworden dat op meerdere plekken die ik op de planeet heb bezocht en vooral in Peru, Bolivia, de Himalaya’s en Egypte, uitgebreide tunnels in de binnen aarde bestaan. Ik twijfel er niet aan dat deze ook in de Grand Canyon voorkomen evenals in de San Francisco Peaks bij Flagstaff in Arizona. Deze laatste ervoer ik in een lucide droom tijdens mijn vierde ‘vision quest’ in de cirkelvormige vulkanische spleet bovenop de San Francisco Peaks. Of het Grand Canyon verhaal waar is of niet, de Canyon heeft op sommige stukken een mysterieuze uitstraling waar aspecten van andere werelden lijken door te komen hetgeen door gevoelige mensen ook gemakkelijk wordt opgepikt.

Het is boeiend dat tijdens mijn twee vlottochten door de lengte van de Canyon ik zeer heldere ervaringen had van een ‘Egyptische’ resonantie en verbinding met bepaalde delen van de diepe kloof en op een ander moment ontving ik een krachtig visioen van Meester Boeddha. Dit ging vooraf aan mijn kennis nemen van het artikel uit 1909 over de beruchte Egyptische grot. Het is intrigerend dat veel plekken in de Canyon Egyptische en Boeddhistische namen hebben. Het gebied rond Ninety-four Mile Creek en Trinity Creek wordt opgesierd met prachtige formatie’s die Tower of Ra, Horus Temple, Osiris Temple, Isis Temple, Cheops Pyramid en de Tower of Set worden genoemd. Stroomafwaarts bij het land van de Havasupai stam vindt men namen als Buddha Cloister, Buddha Temple, Manu Temple en Shiva Temple.

‘Als de ijzeren vogel vliegt en paarden op wielen rijden, zal het Tibetaanse volk verspreidt zijn over de aarde en de dharma zal terugkeren naar het land van de rode man’

Lama Padmasambhava, 8e eeuw (aka Guru Rinpoche, Tibet)

Verscheidene jaren geleden nam ik op de rand van de Grand Canyon deel aan een Indiaans evenement, de ‘Rainbow Tribe Earthdance’. Een oudste van de Havasupai nam deel aan de ceremonie. Voordat we aan elkaar werden voorgesteld dacht ik dat hij een Tibetaanse Lama was. De oriëntaalse kenmerken waren opvallend.

Naast de fysieke overeenkomst waren er nog meer bekende overeenkomsten tussen de inheemsen van de Grand Canyon en de Tibetanen. Er zijn verscheidene artikelen gepubliceerd die bewijs leveren dat Tibetanen en Indianen een gemeenschappelijke afkomst hebben.

Frank Waters merkte in zijn boek ‘The Book of the Hopi’ op dat de inheemse Zuoi Shalako ofwel slangendans qua symboliek de spiegel is van de Tibetaanse ceremonie van de Reis van de Dood. Het viel hem tevens op dat beide culturen lang voordat de Europeanen Amerika bevolkten, de menselijke chakra systemen erkenden en in kaart brachten. Andere gemeenschappelijkheid ligt op het terrein van de kosmologie, vergelijkbare juweel ontwerpen en inlegwerk, het gebruik van zilver, turquoise en koraal, vrijwel vergelijkbare weef patronen en dezelfde kenmerkende manier om het haar te vlechten.

Wellicht wordt het meest fascinerende door auteur Daniel Pionchbeek uitgelegd in zijn boek, ‘2012: The Return of Quetzalcoatl’. Hij verklaart dat bepaalde woorden in de Hopi en de Tibetaanse taal fonetisch hetzelfde zijn met tegenovergestelde betekenissen. Het Hopi woord voor dag, ‘nyma’, is het Tibetaanse woord voor ‘nacht’. Het woord ‘maan’ in het Tibetaans, ‘dawa’, is fonetisch hetzelfde Hopi woord voor ‘zon’…
Als je vanaf het Hopi reservaat een gat recht door de Aarde zou boren dan kom je uit in Tibet. Het is interessant dat deze twee ‘omgekeerde’ woorden vrij secuur zijn in het aangeven van de simultane planetaire tijd. Met andere woorden, als het dag is in de Canyon- nyma- is het nacht in Tibet- nyma. Als de maan, dawa, schijnt in Tibet, zien de Hopi de zon – dawa..!

Zou het in vroeger tijden mogelijk zijn geweest dat ze mogelijkheden van direct transport hadden door dimensionale tunnels die ze verbonden?  Wellicht zal de Canyon op een dag al haar geheimen prijsgeven of misschien heeft ze dat al gedaan! Het is werkelijk een plek van grote mysteriën die vragen om een nadere verkenning. Men bespeurt in haar diepten fluisteringen van antwoorden.. of is het slechts de wind ?

x

* * *

x

Het artikel uit de Phoenix Gazette

 

 Voorpagina van de  THE PHOENIX GAZETTE,  5 April 1909

x

‘ONTDEKKINGEN IN DE GRAND CANYON’

x
2011 © Nederlandse vertaling – Guido Jonkers

 xx

 Mysterieuze en immense rijke grot komt aan het licht. Opmerkelijke vondsten geven aan dat oude volkeren migreerden vanuit de Oriënt.

Het laatste nieuws over de voortgang van de ontdekkingen, van dat wat door wetenschappers wordt gezien als niet alleen de oudste archeologische ontdekking in de VS, maar ook een van de meeste waardevolle in de wereld, en die we onlangs hier al aankondigden, is gisteren naar deze stad gebracht door de ontdekker, G.E. Kinkaid,  die de ondergrondse citadel in de Grand Canyon ontdekte. Nadat hij een trip had gemaakt vanaf de Green River in Wyoming, in een houten boot naar Yuma, een paar maanden geleden.

Volgens het verhaal dat meneer Kinkaid, een archeoloog van het Smithsonian Instituut, die ook de expeditie financiert, aan de Gazette heeft verteld, blijkt overduidelijk dat de bewoners van het grottensysteem in de Canyon, van oriëntaalse afkomst zouden zijn geweest, waarschijnlijk Egyptisch, daterend uit de tijd van Ramses. Als hun theorieën juist zijn, gebaseerd op de hiëroglyfen en de overleveringen van de prehistorische mensen van Noord Amerika, dan zullen historische verbindingen worden aangetoond, die de wildste fantasieën zullen doen verbleken.

Een grondig onderzoek
Onder leiding van prof. S. A. Jordan, zal het Smithsonian Institute een van de meest gedegen onderzoeken uitvoeren, die de laatste onthullingen over deze ontdekking grondig zal blootleggen. Bijna 1,5 km strekkend onder de grond, en 450 meter diep, is de lange passage al blootgelegd. Dáár trof men een nieuwe mammoetkamer aan, waaruit gangen wegleiden als spaken uit een wiel.

Er zijn meerdere honderden kamers ontdekt, die bereikt kunnen worden vanuit de centrale gang, waarvan één de maten heeft van 240 x 200 meter. Recente vondsten hebben items aan het licht gebracht, die nog nooit bij de oorspronkelijke bewoners van dit land zijn aangetroffen; zonder twijfel komen deze uit de oriënt. Oorlogswapens, koperen instrumenten met scherpe randen en hard als staal geven de hoge staat van beschaving aan die deze vreemde mensen gehad moeten hebben. De wetenschappers zijn zó onder de indruk van deze vondst dat voorbereidingen worden getroffen om een kamp op te zetten voor intensieve studie van deze grot, waarbij de onderzoeksgroep uitgebreid zal gaan worden naar 30 tot 40 personen.

Scan van de originele editie van de Phoenix Gazette van April 1909

Het rapport van Mr. Kinkaid’s
Mr. Kinkaid was het eerst blanke kind dat geboren werd in Idaho en is heel zijn leven een ontdekker en jager geweest, waarvan hij al 30 jaar in dienst is van het Smithsonian. Als je er oppervlakkig naar kijkt, lijkt zijn geschiedenis bijna grotesk, fabuleus.

“In de eerste plaats wil ik benadrukken dat de grot bijna ontoegankelijk is. De ingang ligt zo’n 450 meter onderaan de steile Canyon-wand. Hij ligt op land van de overheid en niemand krijgt toegang tot de grot en overtreders zullen streng gestraft worden. De wetenschappers willen hier onbezorgd hun werk kunnen doen, zonder angst dat de archeologische ontdekkingen zullen worden betast of zelfs gestolen.
Een reis ernaar toe is zinloos, de bezoekers zouden direct teruggezonden worden. De manier waarop ik de grot vond, zal apart nog worden besproken. Ik was op de Colorado-rivier aan het varen, zoekend naar specifieke mineralen. Zo’n 65 kilometer verder, vlakbij ‘El Tovar Crystal-canyon’, zag ik op de Oostwand bepaalde vlekken op zo’n 600 meter boven de rivierbedding. Er liep geen pad naar toe, maar uiteindelijk wist ik de plek met veel moeite toch te bereiken

Boven een klif die het zicht vanaf de rivier onmogelijk had gemaakt, zag ik de ingang van de grot. Er leiden treden vanaf deze ingang naar de plek, zo’n 25 meter naar waar ik aanneem heel vroeger het rivierwaterniveau stond. Toen ik pikhouweel-plekken zag op de wand, werd ik nieuwsgierig, trok mijn revolver en ging naar binnen. Tijdens deze afdaling liep ik een zo’n honderd meter door de grote gang, totdat ik in een crypte kwam, waarin ik mummies ontdekte. Een van deze mummies zette ik rechtop en nam er een flitsfoto van. Ik verzamelde een aantal objecten die ik vervolgens naar de Yuma terugbracht, in mijn boot. Daar stuurde ik deze naar Washington, met de details van mijn ontdekking. Hierna werden de exploraties ondernomen.

Het gangenstelsel
“De grote gang is zo’n 4 meter breed, toelopend naar zo’n 3 meter verderop in de grot. Zo’n 20 meter vanaf de ingang, komt de eerste zijgang in beeld, zowel naar links als naar rechts. In deze gangen zijn aan beide kanten verschillende kamers, van het formaat van gewone huiskamers, hoewel sommige groter zijn: 10 bij 13 meter. De toegang tot deze kamers loopt via ovale deuren, en de kamers worden geventileerd door ronde gaten in de muren naar de gangen toe. De muren zijn zo’n 1,20 meter dik.

De gangen zijn uitgehouwen of met een pikhouweel gemaakt, met een precisie alsof ze door een ingenieur zijn gemaakt. De plafonds van veel kamers lopen spits toe naar het midden. De zijgangen vanaf de ingang, lopen met een scherpe hoek vanaf de grote hal, maar naarmate je bij het einde komt, lopen ze langzaam weer recht.

Het heiligdom
“Zo’n 35 meter van de ingang bevindt zich een kruishal met veel verdere gangen, die elk wel zo’n honderd meter verder lopen. In deze kruishal staat een beeld of afbeelding van een god, met gekruiste benen, met een lotusbloem of een lelie in elke hand. Het gezicht heeft een duidelijk oriëntaalse uitdrukking en het beeld lijkt op Boeddha, hoewel de wetenschappers niet zeker zijn welke religie het uitbeeldt.

Kijken we echter naar alles wat we gevonden hebben tot op heden, dan is het mogelijk dat deze religie het meest lijkt op die van de Tibetaanse oude bevolking.

De steile wanden van de Grand Canyon steigen honderden meters uit boven de bedding van de Coloradorivier.

Rondom dit beeld staan kleinere afbeeldingen, sommigen erg mooi van vorm, anderen hebben daarentegen weer gehoekte nekken en vervormde vormen, symbolische waarschijnlijk, of iets van goed en slecht. Er zijn ook 2 grote cactusvormen met uitstekende armen, aan elke kant een, waarop de god zit. Dit is uitgehouwen uit een steensoort die aan marmer doet denken. In de tegenoverliggende hoek van deze hal, vonden we instrumenten van allerlei beschrijvingen, gemaakt van koper.

Deze mensen hadden onmiskenbaar de verloren kennis om metaal te harden, die al eeuwen door chemici wordt gezocht, zonder resultaat. Op een werkbank die in één van de kamers stond werd een soort houtskool aangetroffen of een soortgelijk materiaal dat waarschijnlijk in dit hardingsproces is gebruikt. Er zijn ook slakken gevonden, waaruit we afleiden dat deze mensen ertsen hebben gesmolten, maar we weten niet hoe dit is gedaan, noch weten we welk erts er gesmolten werd. We hebben vazen en urnen gevonden, koperen en gouden kopjes, allemaal erg artistiek in ontwerp. Het aardewerk behelst geglazuurde en verglaasde schalen.

Een van de gangen leidt naar een soort graanschuur, die ook in oriëntaalse tempels wordt gevonden. Daar troffen we verschillende soorten zaden aan. Eén heel grote opslagplaats hebben we nog niet opengemaakt, deze is 4 meter hoog en kan alleen van boven worden bereikt. Twee koperen haken zitten in het plafond, wat erop duidt dat een of andere ladder is gebruikt om in deze kamer te komen.

Deze opslagplaatsen hebben afgeronde hoeken gemaakt met een zeer hard cement. We hebben ook een soort vet gevonden in deze grot, wat de wetenschappers verbaasde, want we konden de origine niet plaatsen. Over de vloeren zijn kleine, gele steentjes gestrooid, die mensen ‘kattenogen’ noemen. Elk van deze steentjes is gegraveerd met het hoofd van het type ‘Malay’.

De hiëroglyfen
Op alle urnen, op de muren van de gangen en kamers, en op stenen tafelen, hebben we mysterieuze hiëroglyfen aangetroffen, waarvan het Smithsonian Institute nog meer te weten hoopt te komen.  De gravures op de tafels hebben waarschijnlijk iets te maken met de religie van deze mensen. Soortgelijke hiëroglyfen hebben we gevonden in zuid Arizona. Er zijn maar 2 dierenafbeeldingen aangetroffen tussen al de afbeeldingen, die ook op muren staan afgebeeld. Eén van deze dieren is van het prehistorische type.

De Crypte
De tombe of de crypte waarin we de mummies hebben gevonden, is één van de grotere kamers, de wanden lopen met een hoek van 35 graden achterover. Op deze muren zijn plekken voor mummies gemaakt, waarbij elke mummie op een apart uitgehouwen plank lag. Aan het hoofd van elke mummie was een kleine bankje waarom koperen kopjs en stukjes van gebroken zwaarden lagen. Sommige mummies zijn volledig bedekt met klei, ze waren allemaal ingepakt in een doek van berkenbast.

Hoe hoger de mummies liggen, des te fijner het design van de kopjes en artikelen wordt, die bij de mummies liggen. Het lijkt erop dat deze uit een latere fase van deze beschaving komen. Alle mummies die we tot op heden onderzochten, blijken mannen te zijn geweest, dus er liggen geen vrouwelijke of kindermummies. We hebben hieruit de conclusie getrokken, ook gebaseerd op de zwaardresten, dat deze kamer de ‘soldatenkamer’ is.

Er zijn geen botten van dieren gevonden, geen huiden, geen kleding en geen beddengoed. Veel kamers zijn leeg, waarschijnlijk voor de opslag van watervoertuigen. Eén van de kamers meet 10 bij 300 meter en was waarschijnlijk de grote eetzaal, omdat hier ook kookgerei is gevonden. Wat deze mensen nuttigden, is vooralsnog een raadsel, omdat we ervan uitgaan dat ze in de winter vanuit het Zuiden kwamen, waar ze land verbouwden in de valleien, en daarna Noordwaarts trokken in de zomer.

Waarschijnlijk hebben meer dan 50.000 mensen comfortabel in deze grotten tegelijkertijd kunnen leven. Een van de theorieën is dat de huidige Indianen in Arizona afkomstig zouden zijn van dit volk, wat hier leefde in de grotten, of hun slaven. Zonder twijfel bereikte dit volk, dat vele duizenden jaren voor Christus leefde, een hoge graag van beschaving. Maar de chronologie van de menselijke historie zit natuurlijk nog vol gaten. Professor Jordan is erg enthousiast over de ontdekkingen en gelooft dat wat we verder zullen ontdekken van onschatbare waarde zal zijn in de archeologie van de wereld.

Eén ding waarover ik nog niet gesproken heb, kan nog interessant worden. Er was in het gangenstelsel één kamer die niet geventileerd bleek, en die een dodelijke stank verspreidde toen we er dichtbij kwamen. We konden met onze zaklampen niet door de dichte lucht schijnen, dus totdat we sterkere lampen hebben, weten we niet wat zich in deze kamer bevindt.

Volgens sommige zit het er vol met slangen, maar anderen lachen dit idee weg, geloven dat het een dodelijk gas of chemicaliën bevat, dat door deze mensen werd gebruikt. Deze hele ondergrondse installatie geeft mensen met een zwak gestel de bibbers. De sfeer lijkt een zwaar gewicht op je schouders, en onze lampen en kaarsen maken de duisternis alleen maar donkerder.. Je voorstellingsvermogen brengt je makkelijk terug, via goddeloze dagdromen, naar de eeuwen geleden, waarin deze ruimtes werden bevolkt door mensen. Duizelig in ruimte en tijd.

Een Indiaanse legende.
Het is in verband met dit verhaal het vermelden waard, dat onder de Hopi-indianen de traditionele verhalen melden dat hun voorouders in een onderwereld leefden in de Grand Canyon, totdat er ‘onderscheid kwam tussen goed en slecht’. Tussen de mensen met één hart en de mensen met twee harten. Hun opperhoofd, Machetto, gaf hen het advies om deze onderwereld te verlaten, maar er bleek geen weg terug. Toen liet deze hoofdman een boom zó groot groeien dat hij door het dak van de onderwereld stak, zodat de mensen met één hart eruit konden klimmen. Ze werden weggevoerd Paisisvai (Red River), waarmee ze de Colorado bedoelen, en verbouwden vervolgens graan en mais.

Ze stuurden een boodschap uit naar de ‘Tempel van de Zon’, waarbij ze vroegen om de vredeszegening, goede wil en regen voor de mensen met één hart. De boodschapper kwam echter nooit weerom, maar vandaag de dag kun je nog steeds bij zonsondergang de ouderen van de Hopi-stam uit zien kijken vanaf de daken van hun huizen, naar de boodschapper die terug zou keren. De traditie vertelt dat hun oorspronkelijke plekken weer zullen zijn hersteld, wanneer de boodschapper terugkeert.

Tussen de graveringen van dieren in de grot, kan het beeld van een hart worden onderscheiden, op de plaats waar het zou moeten liggen. Deze legende is opgetekend door de kunstenaar W.E. Rollins, die een jaar met de Hopi doorbracht.
Er zijn ook 2 theorieën die spreken over de oorsprong van de Egyptenaren. De ene meldt dat ze uit Azië zouden zijn gekomen, de andere meldt dat de wieg van dit ras in de Boven-Nijldelta zou hebben gestaan. Maar een bekende Egyptoloog Heeren, geloof dat de Egyptenaren een Indiaanse afkomst hebben. En natuurlijk kan deze ontdekking van deze grot in de Grand Canyon verder licht werpen op de menselijke evolutie van deze prehistorische eeuwen.

 

Metatron over deze Grand Canyon-ontdekking

Metatron via James Tyberonn

Uit: ‘Metatron Spreekt’ 2010 © Nederlandse vertaling Dolphins & Whales publishing

x

Vraag aan AE Metatron: Het verhaal gaat dat een zogenaamd Egyptische of Tibetaanse grot in de Canyon zou zijn gevonden. Vond de ontdekking van een dergelijke grot in de Grand Canyon plaats in 1909?

AE Metatron: Absoluut! Dit vond inderdaad plaats. Er werd in het begin van 1909 een grot ontdekt en enkele weken later opnieuw bezocht  door een grotere expeditie, waaronder antropologen en assistenten. Het was echter noch Tibetaans of Egyptisch , maar Atlantisch.  Het was onderdeel van het uitgebreide labyrint van tunnels die door de Atlantiërs waren aangelegd en die de planeet omspanden. Dit had plaatsgevonden in de tijdperk van grote technologische deskundigheid en was voornamelijk met technologie van ‘Sirius B’ gebouwd.

Zoals we in eerdere sessies hebben aangegeven bevat  jullie planeet, terwijl ze niet persé hol is, grote kloven, waarvan sommige gigantisch zijn en bewoond worden door de blauw  getinte mensen die vanuit Lemurië ‘afdaalden’ naar de binnen aarde. Ze zijn weliswaar menselijk maar in een verder gevorderd stadium van hun ontwikkeling. Zij functioneren in de 4e tot en met de 7e dimensie. Meerdere groepen van buitenaardsen werken in deze kloven.

Vraag aan AE Metatron: Het lijkt verbazingwekkend dat de regering in 1909 geprobeerd zou hebben het incident te verhullen. Heeft er een verdoezeling plaatsgevonden en zo ja, waarom?

Dit artikel is gebaseerd op een hoofdstuk uit het boek van James Tyberonn (klik voor lead)

AE Metatron:  De ontdekking van de opening was, in jullie bewoordingen, verdoezeld na het derde bezoek van de expeditie die ook het Smithsonian-team bevatte. Er vond een ramp plaats waarbij de meeste leden van het team omkwamen; en als gevolg daarvan is de gebeurtenis verdoezeld. De ingangen werden afgesloten tijdens een speciaal daarvoor bedoeld derde en vierde bezoek in 1911. Slechts tijdens de twee eerste bezoeken is de grot ook werkelijk verkend.

De oorspronkelijke ontdekking door degene die Kincaid wordt genoemd vond plaats zonder gebeurtenissen van belang op de ongelofelijke opwinding na van de ontdekkingsreiziger die de kunstvoorwerpen en de Atlantische hiëroglyfen en beelden zag en ze herkende als zijnde uit een geavanceerde cultuur. Hij ontdekte standbeelden, werktuigen en mummies en hij tekende diagrammen en kaarten. Kincaid spendeerde twee tot drie dagen aan het verkennen van meerdere kamers en vertrok met zijn tekeningen, beschrijvingen en ook foto’s. Hij vertrok na vier dagen door het gebrek aan water in de buurt en de zware klim en afstand naar de rivier.

Het tweede bezoek vond binnen acht weken na de ontdekking plaats en omvatte een haastig samengesteld team van acht leden, waaronder twee militaire bewakers en twee academici. Tijdens hun uitgebreide verkenningen en catering daalden ze steeds verder af en werden aangetrokken door een amberkleurig pulserend licht wat zich in een ronde ruimte bevond die een enorm hyper-dimensionaal generatorcomplex bevatte, dat gebruikt werd voor het transport in het tunnelsysteem.

De meesten ervan zijn niet meer werkende relikwieën, maar sommigen zijn onderhouden en gaan weer aan als ze worden getriggerd door spanningspieken in de dimensionale velden. Eén ervan ligt onder de Saragossa Zee in het gebied wat jullie de Bermuda Driehoek noemen… en die ligt niet zozeer in het water als wel onder de zee in een restant van het tunnelsysteem. Deze bevinden zich in een dimensionale vergrendeling en kunnen alleen in 3D fysiek zichtbaar worden op bepaalde momenten van buitengewone magnetische activiteit.

De catastrofe ontstond toen zes expeditieleden ongelukkigerwijs werden blootgesteld aan zwaar radiomagnetisme wat de twee die het dichtst bij het apparaat stonden in wezen de-materialiseerde toen de generator automatisch aansloeg door een tektonische spanningspiek.

De andere vier werden kritisch beschadigd door het resterende effect van de gigantisch vervormde dimensionale velden die werden geproduceerd. De effecten waren hetzelfde als de verwondingen die werden opgelopen door degenen in wat jullie het ‘Philadelphia Experiment’ noemen. Kinkaid en de academici stierven binnen een paar uur ondanks verwoede pogingen hen te redden. Alleen de twee militaire mannen die de ingang bewaakten overleefden het. Beiden waren zeer bang. (Hierna werd het relais complex op een frequentie afgesteld die het daadwerkelijk in een dimensionale vergrendeling zette.)

Naderhand heeft de regering een derde en vierde ploeg erheen gestuurd om de ingang af te sluiten. Het gebied is nog steeds verboden terrein. In het begin van de jaren 1950 werd het gebied heropend , opnieuw betreden en verkend door overheidsinstanties.

Vraag aan AE Metatron: U spreekt over het ‘Atlantische tunnelsysteem’, hadden de Atlantiërs toegang tot de Grand Canyon? En zo ja, met welk doel ?

AE Metatron: Inderdaad! Er was niet alleen toegang tot de Grand Canyon, maar tot vrijwel elk gebied op de planeet, zowel op als onder het oppervlak. Maar ook al gebruikten de Atlantiërs het systeem, ze hadden het niet gebouwd. Velen die jullie Atlantiërs noemen waren niet van aardse afkomst. Het dient begrepen te worden dat het merendeel van degenen die betrokken waren bij de technologische ontwikkeling van het tunnelsysteem van Siriaanse, Arcturiaanse en Pleiadische afkomst waren, maar dat ze in de Atlantische gebieden leefden en een vrijelijke en openlijke interactie hadden met degenen die een aardse vorm hadden.

Velen van jullie, inclusief het channel, hebben Atlantis oorspronkelijk als buitenaardsen meegemaakt. Velen van hen hebben tenslotte de menselijke vorm aangenomen … en raakten verstrikt in de tijdslijn van jullie Blauwe Planeet en werden als het ware gevangen door het raster.

De Grand Canyon werd aanvankelijk erkend door de Atlantiërs om zijn ontelbare minerale afzettingen. Hun voornaamste zorg betrof een onschatbare fosforhoudende verbinding die bezield was met akash. Deze verbinding was zeer zeldzaam en kwam alleen onder bepaalde omstandigheden en in bepaalde formaties voor. De Atlantiërs bezaten de technologie om deze levende, half-vloeibare akashi-verbinding, die blauw-groen van kleur is, was op te sporen, te stollen en preserveren. In het taalgebruik van de Ouden werden het ‘de steen der wijzen’ genoemd. Het had een relatief korte ‘houdbaarheid’ en zodra het was verduurzaamd, werd het snel naar de ‘Tempel van Heling’ in Poseida gebracht.

Het was een essentieel onderdeel van het complexe verjongingsproces om terminale ziekten te genezen en de mentale capaciteiten enorm te expanderen. Het werd hogelijk gewaardeerd en ook vandaag de dag nog gewonnen door degenen van de Pleïaden, Sirius als ook door de mensheid van de toekomst. Verbaast jullie dat? Deze schaars voorkomende verbinding wordt voornamelijk gevonden in de gebieden van de Grand Canyon, Arkansas, Brazilië, Tibet en Oostelijk Siberië. Haar meest overvloedige plek blijft de Grand Canyon waar de samenstelling van het raster was ontstaan. Haar onschatbare waarde was de aanvankelijke reden om het gebied te voorzien van zoveel tunnels.  

Over tijd werden alle karakteristieken van de Grand Cayon herkend en gebruikt. Zowel de Atlantiërs, als de Lemurianen hadden leefgemeenschappen in de kloven van de Canyon. En alhoewel de meeste ervan aanvankelijk waren opgezet voor de mijnbouw, werden vrij kort erna anderen opgezet die tempels , verjongingsfaciliteiten en de zogenaamde kloosters voor het gilde van de wetenschapspriesters bevatten. Het tunnelcomplex was in jullie huidige tijdsmeting ruim 38.000 jaar geleden compleet , vlak na de aanvankelijke bouw van de Piramide van Gizeh. De piramide die te zien is in de Canyon was onderdeel van het tempel- en het kloostercomplex.     

Er bestonden en bestaan in het gebied meerdere hyper-dimensionale generatoren, zoals degene die het gezelschap van Kincaid ontdekten. Deze apparaten waren en zijn van Siriaanse technologie; sommige waren bedoeld voor transport naar andere als schakelpunten in het tunnelsysteem. Schakelstations voor transport waren verspreid over punten op het raster naar bepaalde locaties toe zoals Egypte, Tibet, Poseida en Og. Sommigen waren specifiek bedoeld voor vervoer van materiaal en andere prototypes waren voor het vervoer van personeel door middel van een hyper-dimensionale warp-aandrijving binnen het 4-dimensionale raster. Anderen waren ontwikkeld voor beweging van en naar de toekomst en voornamelijk gebruikt voor wat jullie tijdsreizen noemen. We hebben jullie eerder verteld dat aspecten van Atlantis werkelijk uit de toekomst kwamen en in het verleden waren getrokken.    

De ‘Isis’-tempel, zoals deze berg in de Canyon is genoemd.. Door wie..? En waarom ‘Isis’..?

De Atlantiërs berekenden, ontwierpen en construeerden aarderasters binnen architectonisch ontworpen heilige geometrie-rasters, waarbij ze tellurische krachtknopen gebruikten om het effect van de energiestroming in deze symmetrische rasters te stabiliseren en maximaliseren. Dit zijn in feite aarderasters vergelijkbaar met de ‘Reshel’ classificatie. Eén van hen verbindt de ‘Isis Tempel’ in de Canyon met de grote piramide van Gizeh. Een energetische resonantie vindt hier en op andere plekken in een wat wijdere omtrek van de vele aarde rasters plaats. Boyton Canyon dichtbij Sedona is er ook een die heel ‘Egyptisch’ aanvoelt qua beeld en resonantie.
In andere gebieden lopen de axiotonale en Reshel-type rasterverbindingen naar de Yaluzhangbu Grand Canyon in Tibet. Dat is waarom zoveel formaties in de Grand Canyon Egyptische en Boeddhistische namen hebben gekregen door onderzoekers, die in deze moderne tijd echter onbewust waren van de redenen waarom ze zich verplicht voelden om zulke toepasselijke namen te geven aan de formaties. De resonantie van en verbinding met deze plaatsen is echt en zeer tastbaar.

In andere delen van de grotere Canyon-vortex lopen de axiotonale rasterverbindingen naar het Titicaca-meer gedeelte van het oude OG, het moderne Peru en Bolivia. De ondergrondse kloven en het tunnelnetwerk zijn even uitgebreid in het gebied van Cusco en Tiajuana. En hoewel er apparaten waren om zich mee te verplaatsen, konden sommige deskundigen zich door middel van translocatie in deze velden tussen de vermelde locaties verplaatsen, simpelweg door het systeem van het Reshel rastertype te gebruiken. Er zijn  door de Atlantiërs verschillende krachtige piramides gebouwd in de Canyon en alhoewel de meesten in de loop der tijden met zand zijn overdekt bleef er nog één aan de oppervlakte.

Er zijn bepaalde groeperingen in deze tijd wiens doel het is het ontwerp en gebruik van de Reshel-rasters te herontdekken. Ze zijn goed op weg maar er blijft nog veel over om te begrijpen. Reshel-rasters zijn in essentie een gestabiliseerd, zelfgenererend energiepatroon dat gebruikt maakt van specifieke geometrie. Deze verbinden niet alleen krachtknopen, maar zijn ook de frequentiesleutels voor het planetaire en stellaire rastersysteem. Ze zijn in staat om sterrenpoorten en tijdsportalen te bevatten.  

Het tunnelnetwerk uit het Atlantische verleden was ruim 25.000 jaar op zijn best. Het raakte in verval na de val van Atlantis, zo’n 12.000 jaar geleden. Daaropvolgende tektonische bewegingen en verschuivingen deden het globale netwerk verder ineenstorten, alhoewel sommige delen nog intact zijn. Een aantal wordt onderhouden. De Sirianen en Pleiadiërs hebben in specifieke gebieden een aantal ervan hersteld. De Lemurische rassen van Binnen-aarde hebben ze niet meer nodig omdat ze zijn geascendeerd naar een staat waar ze zich door zuivere gedachtenfrequenties kunnen verplaatsen. 

We willen toevoegen dat de binnenwereld kloven onder de Canyon behoren tot degenen die zich het dichtst bij het aardoppervlak bevinden. Ze strekken zich letterlijk uit over honderden kilometers en worden niet alleen bewoond door het blauwe mensachtige ras van hoog geëvolueerde Lemurianen, maar er bestaan ook bases van degenen van de Pleïaden, Sirius, Andromeda en Arcturius. Een van deze is verbonden met een gigantische kamer onder wat jullie ‘Groom Lake’ in Nevada noemen. Dit gebied zal in de toekomst belangrijker worden, omdat het zal dienen als evacuatiepunt, wanneer het moment daar is om andere planeten te gaan bevolken.

Er zijn heden ten dage in dit gebied interacties tussen de vier voornaamste buitenaardse groepen die samenwerken met de welwillende Galactische Federatie en wetenschappers van bepaalde regeringen. Het werk van de Federatie is voor het welzijn van de mensheid. Zoals we eerder hebben vermeld zal in de komende duizenden jaren dit gebied de sleutel vormen in de technologische ontwikkeling van het bevolken van andere werelden met een mensheid die een verbeterd DNA heeft.     

* * *

228 gedachten over “’n Verbijsterend Grand Canyon-verhaal..

 1. Nou, laat de foto’s maar zien zou ik zeggen.
  Het eerste gedeelte van het verhaal is erg interessant en geloofwaardig. Vanaf het moment dat Metatron spreekt vliegt het verhaal gigantisch de bocht uit. Dat is erg jammer. Ik geloof absoluut in deze vondst maar de zwetspraat over Pleiadiers en Sirianen doet sterk afbreuk aan dit verhaal.

  Dat is een aspect waar meer verhalen uit deze hoek aan leiden. In eerste instantie erg interessant daarna wordt het snel minder met allerlei irrelevante en ongeloofwaardige verbanden naar Ashtar, Arcturianen en andere flauwekul. Jammer!

  1. Het IS geen flauwekul, JIJ vindt het flauwekul, toch? Je probeert objectief/feitelijk te oordelen, terwijl het niet meer (maar ook niks minder!) dan je mening is. Een flauwekul-oordeel dus. Erg jammer vind ik.

  2. @Sander,

   Ik heb me ook regelmatig afgevraagd of die Metatron een Autobot(goed)of een Decepticon(kwaad)is! Hoe dan ook, Metatron het klinkt als een decepticon… Foute boel na mijn idee! Ik bedoel, iets dat je niet kunt controleren en maar moet aannemen. Het is precies die stijl waarmee we worden opgevoed… Je moet het maar willen vertrouwen in een wereld waarin de leugen hoogtij dagen beleefd! Oncontroleerbaar en om die reden een valse! Precies zoals de kerk haar verhalen ook presenteert, je moet het maar willen geloven.

  3. De logica van het brein: ‘Oncontroleerbaar en om die reden een valse!’..? Over onlogische logica gesproken..
   Als de Hopi het verhaal van Metatron vertellen in hun eigen taal, zitten er overeenkomsten toch? Onafhankelijk van elkaar. De logica van het hart wellicht. En wellicht dat hier je grenzen wat flexibeler door worden..? HIER. of DEZE in 3 delen.

  4. Als het gebied dat wordt waargenomen onbekend is, is het voor het waarnemende orgaan onbekend.
   Zullen we deze vredige tussen-oplossing als remise kiezen in plaats van strijden wiens mening gelijk heeft ?
   Elke waarnemer die er voor kiest om in zijn/haar mening te blijven hangen kiest er voor om zijn/haar waarneming te blokkeren.

   Inhoudelijk over bovenstaande doe ik nu een uitspraken omdat mijn waarneming zich richt op het verwijderen van materiele ego-blokkades om de algehele waarneming te ontwikkelen 🙂

   Als een slakkehuis de slak tot het verbuiging van het waarneming van de stelling leidt; dan heeft het delen van waarnemingen sowieso weinig zin ….

   http://www.ygevisser.nl/mister-feedforward-geeft-feedback-op-het-eigen-huis-als-ver-stikkend-slakke-huis-co2

   CO2 heeft meer effect op je waarnemende vermogens dan je – vermoedelijk – ooit zou hebben vermoed …….

   http://www.sapadvocaten.nl/letselschade-dossier-balansventilatie.php

   Ter aanvulling:

   Laten we onze lichamen eerst maar eens helemaal opschonen van alle disbalancerende invloeden opdat we weer echt boven het water kunnen (gaan) waarnemen 🙂

  5. Zullen we dan maar een spa blauw nemen? Dan is de binnenkant in ieder geval rein? Slakken zijn gek op bier trouwens.

 2. Jaa… zo lust ik er nog wel een paar. Een verhaal met ogenschijnlijk gecontroleerde feiten, zoals het Smithsonian Institute en de krantenartikelen. Interessant en geloofwaardig.

  Daarna wordt het een Niburu-like I want to believe en aluhoedjes verhaal zonder kop en staart. Jammer. Zo kun je elk verhaal een draai geven. Overigens leiden=lijden in mijn eerdere post.

  Ik beschouw mijzelf als iemand die vrij ver gaat in het geloven van verhalen op dit vlak d.w.z. zonder verifieerbare of controleerbare feiten of gegevens maar dit:

  “We willen toevoegen dat de binnen wereld kloven onder de Canyon behoren tot degenen die zich het dichtst bij het aardoppervlak bevinden. Ze strekken zich letterlijk uit over honderden kilometers en worden niet alleen bewoond door het blauwe mensachtige ras van hoog geëvolueerde Lemurianen maar er bestaan ook basis van degenen van de Pleïaden, Sirius, Andromeda en Arcturius. Een van deze is verbonden met een gigantische kamer onder wat jullie Groom Lake in Nevada noemen. Dit gebied zal in de toekomst belangrijker worden omdat het zal dienen als evacuatie punt wanneer het moment daar is om andere planeten te gaan bevolken.”

  Ik kan dit onmogelijk serieus nemen.

  1. En dáár gaat het voor mij om, wat JIJ serieus kunt nemen. Wat ‘IS’, is een mooie speurtocht.

   “Bewustzijn is een geweldige oceaan, water zonder grenzen.
   Woorden zijn slechts lotuspoeder voor kleine verwondingen.”

   Huang Po Chinees Zen meester

  2. Dag Guido,

   Verdieping leidt er toe dat er hele grote netten zijn gespannen over de waarnemers die die netten onvoldoende in de gaten hebben. Het allergrootste net dat is gespannen heeft te maken met ‘het eigen huis’ als eigen domein. Dan iks bereik genereren nagenoeg onmogelijk.
   Ik zal dit piramide-spel binnenkort aankaarten en dan zal heel veel openspatten.

   Het net van CO2/O2 disbalans in de eigen huizen heeft ook te maken met de hypotheek-kwestie en alles waarmee de waarnemers in hun eigen ego-domein in dibalans worden vastgehouden om het bereik van de waarnemende vermogens te beperken.

   Het is allemaal logica Guido.

   De eindspel & piramide-spel komt in de afrondende fase.

   Be prepared; this will shock the nation 🙂

  3. @Sander, jij schreef: en worden niet alleen bewoond door het blauwe mensachtige ras van hoog geëvolueerde Lemurianen.

   Er was toch niet zolang geleden een Sf film van blauwe indianen ben de titel kwijt.
   Het lijkt wel of bij iedere ontdekking een film word geproduceerd of is het andersom??

   Ik moet wel zeggen er word zoveel ontdekt dat het langzamerhand ongeloofwaardig gaat worden

 3. We hoeven niet te oordelen maar het mag natuurlijk wel. Ik vind het hele verhaal interessant en geloofwaardig.
  Er komt steeds meer aan het licht wat voor velen moeilijk te behapstukken is mede omdat we al duizenden jaren voor de gek gehouden worden.
  Naarmate we meer van ‘deze flauwekul’ te lezen krijgen kunnen we wat meer nuanceren want we hebben al heel wat flauwekul in de ‘oude en veelal huidige’ media moeten slikken.
  In Licht en Liefde, Yatri

  1. Dank Yatri, het is wat je gespiegeld krijgt, ook uit dit verhaal. Ik vind de taalovereenkomsten tussen Tibet en de Grand Canyon fascinerend, zeker waar ze precies de omgekeerde woorden gebruiken…! De overleveringen van de Hopi’s, die naadloos in dit verhaal passen.
   Dan vind ik het in de doofpot stoppen van dit verhaal, door het Smithsonian en dus door de Amerikaanse overheid, al een bevestiging op zich. Het zou -wanneer het allemaal niet waar is- betekenen dat Kinkaid het verhaal in de krant van A-Z verzonnen heeft..
   Dan komen we bij Metatron, tja.. Opnieuw een spiegel.. Het vergroten van de grenzen van je mind, door alleen al niet te oordelen en alleen te voelen hoe het zou zijn als.. Door niet te willen afdwingen, het als ‘waar’ of ‘onwaar’ te beoordelen, veroordelen.
   Het is het werk van Metatron ten voeten uit, letterlijk! Voeten op de grond, kosmische verbinding via de kruin. Let it be! Er zijn zoveel heel Aardse aanknopingspunten vanuit zijn informatie.

  2. Dit soort verhalen had ik graag gehoord bij geschiedenisles. 🙂
   Het wordt steeds interessanter. Nog altijd. We weten nog niks. Mijn nieuwsgierigheid wordt iedere keer weer geprikkeld. Wat leven we in een fantastische tijd wat dit aangaat.
   Alles is mogelijk, niks is meer onwaarschijnlijk.
   Tenminste, niet in mijn beleving.

  1. Op school werd ons wel wijs gemaakt dat de batavieren jaagden of dobbelden of vrouwen achterna zaten met een knuppel.
   Wat nou ongeloofwaardig?

 4. zoals ik al eerder bij een ander item aangaf heeft dhr von Dänicken in de jaren 70/80 van de vorige eeuw hierover en over gelijksoortige zaken geschreven.
  en het is niet alleen in het ‘heilige amerika’ dat dit soort zaken worden gevonden lees verder bij von Dänicken zou ik zeggen dan kom je nog veel meer onverklaarbare zaken tegen van over de gehele wereld en niet alleen amerika.
  robth

 5. @

  Ik ben zo moe van het moeten leveren van “bewijs” voor al diegenen die zich laten besodemieteren waar ze bij staan als het gaat om dagelijkse (overheids)dingen, maar volledig anti zijn als het gaat om spirituele zaken. Nee, je kunt het niet bewijzen en “niemand” beoefent het, want diegenen die laten blijken wel spiritueel bezig te zijn, worden weggehoond als kwakzalvers en gekken! Als ik een aura zie en een ander niet, bestaan ze dan niet? Of ben ik dan gek? Of een andere bril nodig misschien? Nou??

  Doe lekker wat je wil met je speurtocht naar bewijs. Kijk eens naar de lezing van Bram Vermeulen: In den Beginne. Hij verwoordt daarin feilloos waarom de Sumeriers zouden liegen over dingen (niet dus), terwijl er andere normale dingen ook beschreven zijn op de kleitabletten. Linkje hebben? Hier: http://www.youtube.com/watch?v=A0x0LSp1kdI. En waar Bram naar verwijst, kun je hier vinden: http://www.youtube.com/watch?v=cAVUfsyihP8&feature=related.

  Veel kijkgenoegen in vermogen tot inzicht toegewenst.

  1. @Lilian,

   Ik begrijp je moeheid volkomen, maar het Levenspad is zeer persoonlijk. En jouw oprechte overtuiging wordt heus wel opgevangen in de Kosmos, Lilian. Een innerlijk Weten is niet over te brengen al wil je nog zo graag vooral naar de mensen toe die je lief zijn.

   Ken je het boek: 2012, een Poort in de Tijd? Het Goddelijk Plan onthuld. Daarin staat zo duidelijk beschreven dat het persoonlijk is op een mooie manier. Vragen van mij werden beantwoordt. Een ieder zal in contact moeten komen met zijn/haar Hoger Zelf. Maar voor ieder is de tijd anders, wij weten niet wat de ander hier op aarde heeft te leren, wat is afgesproken voor de incarnatie.
   Hartegroet Alice

 6. Nog even voor diegenen die deze onderwerpen wel serieus nemen:

  In alle artikelen over verborgen grotten, ET’s en ufo’s wordt verwezen naar verschijnselen die duiden op andere levensvormen en -plaatsen hier op aarde of elders in het universum. De missing link is m.i. dat alle stoffelijke levensvormen, ongeacht hoe ze zich ooit hebben gemanifesteerd, elks een onderdeeltje zijn van de Bron en ieder hun eigen rol in het incarnatie-spel spelen, oftewel het Kosmische Plan. Ik zie echt enorm uit naar het eindelijk inlossen van alle strijd en ellende tussen de levensvormen (ego’s) onderling en een vreedzaam en deelzaam leven op deze schitterende planeet.

  1. De aanwezigheid van ET’s nu en in het verleden staat wat mij betreft helemaal niet ter discussie. Absoluut waar zou ik zeggen. Dat ze vaak ondergronds zitten lijkt mij ook aannemelijk. Het gaat wat mij betreft om het feit dat het meeste van dit artikel totaal ongefundeerd is. bv. Een deel van dit stuk gaat over iemand die schijnbaar met een camera in een enorm gangenstelsel wandelt en dan alleen 1 foto van een mummie maakt. De prachtige gangen, kamers en zalen waar hij over praat waren schijnbaar niet de moeite van het fotograferen (??) Beetje vreemd … niet?
   Is het stuk van Metatron gebaseerd op waarheid? Niets is onmogelijk!

  2. @Lilian,

   Ook ik kan niet wachten, ben ook nog ram, staan bekend om hun ongeduld, kun je nagaan. 🙂

  3. @Jasper, het zal ook niet erg licht geweest zijn daar binnen.
   Toen waren er nog geen digitale camera’s. Misschien hebben ze wel meer foto’s gemaakt maar zijn de andere gewoon mislukt.
   Allerlei redenen zijn er te bedenken om wel geloof te hechten aan dit verhaal.
   Iedereen beslist zelf hoe er over te denken, toch?

 7. Ik ben ook bij het verhaal van Metatron afgehaakt. Hoe krijg je het verzonnen? Ik sta open voor nieuwe perspectieven en ben daarom ook een dagelijkse bezoeker van deze website, maar ik vind dit niet passen bij een website als deze.

  1. Ik vind jou als bezoeker een beetje uit de toon vallen met een oppervlakkige reactie als deze. Je staat open, maar je staat hiervoor dan niet open..? hahaha.. Ik haak hierbij dus af.

 8. Guido,

  Je speelt valse woordspelletjes en je richt je maar op enkele woordjes! Lees je eigen reactie’s eens, je bent je verhaal aan het verdedigen, niets meer… Jij mag het geloven, ik hoef het niet te geloven, blijft over wat echt is en helaas kun jij dat niet aangeven! Waarom niet? En wanneer Metatron een interpretatie is van hetgeen de Hopi indianen vertellen, dan bestaat Metatron niet want die is dan verzonnen! Dat lijkt me pas logisch! Maar goed, het ‘is’ maar een ‘mening’. en uiteraard kun je met allerlei wijsgeren gaan smijten, christenen doen dat met bijbelteksten… Ook nooit geen bewijs gevonden voor God… Maar Metatron, die zou wel bestaan? Hahaha, wat een grappige situatie heb je gecreëerd!

  1. Ruimte voor jouw reactie bedoel je..? 🙄
   Wat is voor jou écht..? Rood, 1 €, slapen, wind? Zeg het maar en begin daar, ipv hier.

  2. @jeejee1970,

   Ho,ho
   Bewijs voor God is er wel, alleen noemt “men” het anders. 🙂

  3. Buiten het feit om of je het gelooft. In hoeverre kan je zulke verhalen controleren… Ik bedoel, zelf oordelen is broodnodig! En op deze wijze ben je alweer ‘verplicht’ iets aan te nemen. En dat ‘aannemen’, is dat niet iets wat we moeten afleren? We hebben de afgelopen jaren van alles aangenomen! En wat blijkt, leugens, leugens en nog meer leugens. En op dezelfde wijze worden sommige onderwerpen op deze site als waarheid gepresenteerd. Helemaal in de verwachting dat je het maar aanneemt! Maar daar zit nu juist de fout, mijns inziens (een mening dus), willen we niet zeker weten? WIL JE NIET ZEKER WETEN, Guido? De titel van de website wordt op ongelooflijke wijze verkracht door de webmaster himself! Want to know? Nou, eerder knibbelknabbelknuisje, MAAR KOM NIET AAN MIJ HUISJE… Guido toch, je beseft toch wel wat echt is en wat nep is? Wat fantasie is en wat wensgedachten zijn? Ik besef me dat fantasie een heuse vorm van de werkelijkheid is maar wensgedachten daarentegen dat is pas echt fantasie… Net zo fantasie als Metatron is!

  4. @9.2
   Beste Alice,

   Zie mijn blog voor je vergissing. Geen mening dit keer maar feiten gebaseerd op 5000 jaar kennis. Veel lees plezier!

  5. @jeejee1970,

   De feiten maken mij niet zoveel uit. Het gaat bij mij altijd om de boodschap en niet om de boodschapper. Als de boodschap mijn hart raakt is het voor mij goed. Ik ga er vanuit dat alles kan in het veld van de oneindige mogelijkheden, bovendien keer ik “eerst zien en dan geloven” om in “eerst geloven dan zien”.
   En heb ik de onbegrensdheid tot mijn huis gemaakt. En ik leef, zoals Albert Einstein ook al eens heeft gezegd of alles een Wonder is.
   Hartegroet Alice

  6. Dat meen je niet, het kan ook niet. want dat was, pardon is, een andere tijdgeest. Alice is NU veel wijzer!!

 9. Guido, schijnbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt door die zekere Metatron niet te geloven en af te doen als een verzinsel. Maar kom op, dat ik open sta voor nieuwe perspectieven wil niet zeggen dat ik alles voor zoete koek moet aannemen. Daar hebben we namelijk al genoeg rottigheid mee gecreëerd in deze wereld. Doet me in ieder geval goed om te lezen dat er meer bezoekers zijn die niet blind achter de auteur van dit sprookjesboek lopen.

  1. @Mirakel multi D. 🙂 Ik dacht dat de Amerikanen daar mee bezig waren. Of is dat ook een antiek volk?

  2. Ja ik probeer de dotz te konnecten lukt nog niet zo geloof ik…..reptielen zitten graag onder de grond……tunnels……?

 10. O ja, maar Australië……zijn ook weer egyptische hiërogliefen in grotten gevonden….En later las ik weer…..dat er idd enorme ondergrondse gangenstelsels zouden zijn die bijna alle werelddelen met elkaar zouden verbinden??????

  http://www.kronosworld.nl/EgypteAus.htm

  http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1011:neolithisch-tunnelnetwerk-als-poort-naar-de-onderwereld&catid=7:archeologie&Itemid=19

  Ik denk dat er iets zou kunnen zijn geweest wat alle bevolkingen met elkaar (etherisch of fysiek) verbonden zou kunnen hebben, maar wat dat is…..?

  1. Lacerta is een geschubt goedaardig vrouwtjes hagedis die onder de grond leeft en maakt deel uit van het oudste mensachtige ras op aarde dat nu nog steeds onder de grond woont!

   Ze heeft een interview gegeven en ik ben benieuwd hoe ze er uit ziet..
   Ze heeft geloof ik wel een omschrijving van haar uiterlijk prijs gegeven.

   http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/esp_vida_alien_52.htm

   Half Elf Vanavond Johan op Nederland 3, niet vergeten!

  2. Hey hyper alert,
   Ik ga even kijken vanavond, ben benieuwd wat johan te melden heeft.
   Een bijzonder artikel wat jij meegestuurd hebt….komt wat overeen idd met bovenstaande tekst van Guido.
   Creepy ook!

 11. Het interessante aan dit artikel vind ik dat de tempel van Isis ook gestaan heeft
  in Egypte zo`n 2500/3000 jaar geleden.Deze stond nabij de stad Memphis vlakbij de nijl.
  Deze tempel kwam in verval(zwarte magie)en werd vernietigt door een aardbeving of zonvloed.

 12. @Mirakel, volgens de verhalen, zijn onze elite afstammelingen van de annunaki en vandaar dat ze hun bloedlijnen intact wilden houden. Dat zou wellicht het gegraaf van tunnels kunnen verklaren. Naar verluidt hebben de laatste originals afgelopen Maart de aarde verlaten en zou wellicht ook alle “verdwenen” goudvoorraden kunnen verklaren.

  1. Dat denk ik ook! ik vroeg me net af, of ze dat nou al hadden gedaan, of zouden gaan doen…dat goud meenemen! Al gedaan dus….Bedankt voor jouw reactie!

  2. Er zit zeker veel goud in die grand canion…..Dan weten wij idd wel wie daar gezeten hebben!

  3. Laat ze maar lekker dat (valse) materiële, goud meenemen. Het immateriële goud bezitten zij duidelijk niet en dat is gratis te bekomen via HET LICHT.

 13. Wat moet ik nou met alle informatie, citaat Tony Parsons ;

  Bewustziin, weten, zien, horen is niets dat verschijnt als die ogenschijnlijke verschijnselen binnen de heelheid.

  Alles is pure energie, en je ergens van bewust zijn lijkt zich daarbinnen af te spelen.
  je ergens bewust van zijn verschijnt daarin, maar het zijn hoeft zich niet ergens bewust van te zijn, want het is al alles.

  Het gevoel van leven is niets dat alles is.

  Het is eenheid dat alles is en daardoor verschillend lijkt te zijn. Het is allemaal gewoon eenheid die verschijnt. Het is allemaal gewoon zijn.

  wat moeten we doen met alle informatie die op ons afkomt. Niets

  Alles wat er is, is zijn, en het idee van een ik verschijnt in het zijn.

  Ontwaken is energetisch…. je groeit op in verkrampte toestand,en dan explodeer je gewoon de grenzeloosheid in. Ik weet niets. Het is een plotseling
  intuïtief zien dat JA DIT IS ALLES WAT ER IS. DIT IS HET. Het is een je herinneren, een herontdekking van wat al het geval is.

  1. citaat; Overal en op elke plek ben ik helemaal omringd en omvat door stilte, onvoorwaardelijke liefde en eenheid.

   Goddelijke Liefde intuitie is voortdurend beschikbaar door haar toe te laten.

   Liefde;
   Wanneer ik haar toelaat,is zij er,wanneer ik haar ontloop,is zij er.

   Er is geen inspanning voor nodig , ze eist geen normen en heeft geen voorkeuren.

   Omdat zij tijdloos is, ziet zij geen pad dat belopen moet worden,geen schuld die betaald moet worden. Omdat zij goed nog kwaad erkent, erkent zij
   evenmin oordeel of schuld. Haar liefde is absoluut onvoorwaardelijk. Zij kijkt eenvoudig toe met helderheid, mededogen en verrukking als ik weer
   naar haar terugkeer.

   Zij is mijn geboorterecht. Zij is mijn thuis. Zij is al wat ik ben.

  2. Tis weer tijd voor een bijscholing curses van David Icke op as 10 December 2011, ben ik bang voor, ff kijken wie er voor een gratis toegangskaartje in aanmerking komt dit keer…

  3. Achter de persoon huist de objectieve waarnemer, achter deze waarnemer is alles wat is, één. Een helder licht waar alles in opkomt wat er is.
   Het enige wat er voor altijd zal zijn, wat er in opkomt is vergankelijk.

 14. O ja die stank waar de bezoekers aan de grot het over hebben….is denk ik de geur van rotte eieren. Die kamer waar zij bijna omvallen van de stank is volgens mij hun beval-kamer!

  1. daar gaat mijn wilde Alien Romantieke antimaterie beleving, helemaal aan diggels, maar misschien houden Hunnie wel van zwafelwaterstof H2S als eau de cologne?!

   Het valt niet mee zo’n inter species specifieke space relatie, kinderopvang hoeft niet, de kinderen moeten het maar zelf uitzoeken, dat gaat zo bij hagedissen, zeggen ze, kunnen ze ook geen valse ‘Federale’ info binnen krijgen.. elk nadeel heb z’n voordeel

  2. Hmmm eieren huh , noemen ze het daarom een broeder-schap ? Verklaart ook de schaal van Richter .

  3. haaahaha broederschap! 😆
   @ Hyper alert..Ea de colonge? zwitsal speciaal aangepast op de juiste zuurtegraad!

  4. @Mirakel en iedereen die het ook een beetje boeit, het donderse Orakel RA Wondertje van Wtk is weer terug, pas maar op, straks hebben we de Sleutel van de gehele Schepping in handen!

   Het schijnt dat Wij deels ontmande ontmantelde dubieuze dubbel geaarde mensen een DNA experimentje zijn; een kruisiging crossover kruising tussen “The Ancient Ones” en de Eieren leggers van de Rooie Dwerg Star,

   Volgens zeer interessante ‘Bovendien’ reactant Evert Jan Poorterman betekent Rooien Royals, de Rooien zijn de koninklijken die qua DNA het meest op de Annu’s lijken en dat wij verNederlanders afstammelingen zijn van Abraham en de kinderen van Jacob, en dat er van de 12 stammen uit IsRaEl er hier 2 wonen; stam Zebulon en stam Issachar; van welke stam ben jij?

   Quote:

   ” En wat valt er te zeggen over de Mensen en de vreemde genetische consequenties van al dit gerommel. Is dit de reden waarom de Mensheid lijkt te lijden onder posttraumatische stress verschijnselen? Zoals in de Sumerische teksten beschreven staat:

   “De Mens is geboren uit verdriet, omdat hij bestaat uit het bloed van de Ancient Ones maar hem de geest van de Elder Gods is ingeblazen. En zijn hart gaat uit naar de Ancient Ones, maar zijn geest is gericht op de Elder Gods en dit is de oorlog die
   immer zal duren, tot de allerlaatste generatie van de mens, want zijn wereld is onnatuurlijk.” ”

   http://www.bovendien.com/buitenaards/wie-leefden-er-10500-jaar-vc-op-aarde

   http://www.bovendien.com/buitenaards/komeet-elenin-en-de-hopi-voorspellingen

   Het schijnt dat ik een ‘Biologische Conflict Schok’ heb gehad voordat ik van welpje naar wolf was opgegroeid, dat verklaart een boel, luister naar Casper Rutten, wat heeft die presentatrice van StarDust Radio een mooie Radio stem zeg! Een waardige opvolgster van Meta de Vries van Vroegâh.

   Mannenmaand Maart. Casper Rutten over Mannen, spiritualiteit en relaties.
   http://www.stardustradio.nl/odems/odem326.html

  5. @ hyper alert….Van welke stam ik ben….dat weet ik niet?? Ik heb even onder mijn oksels gekeken en zie geen schubben….thank god!
   Lijkt me geen raar idee, van die biologische schok! Wanneer wij goddelijk zouden zijn, en dan terecht komen in een materiële wereld denk ik dat dit een behoorlijke kille schok zou kunnen zijn….verklaart misschien ook ons geheugenverlies? Iemand die overspannen is…..raakt meestal ook zijn geheugen kwijt toch? Echt geen raar idee!
   Misschien handig om eerst een shock op te wekken….om iemand daarna weer opnieuw op te kunnen bouwen? Ik denk zo maar even, weet het niet zeker?

  6. Daarom hebben we ook zo enorm veel liefde en licht nodig hyper alert……..

  7. Ooit is de belangrijke bibliotheek van Alexandrie verbrand…waar mogelijk veel informatie te vinden was, waardoor ons een hoop trauma’s bespaard hadden kunnen blijven…..volgens mij….

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Bibliotheek_van_Alexandri%C3%AB

   Alexandrië

   De beroemdste bibliotheek van de Oudheid was de bibliotheek van Alexandrië die in de hellenistische periode in Egypte werd gesticht. De Egyptisch-Griekse dynastie der Ptolemaeën had tot doel deze verzameling compleet te maken, dat wil zeggen dat zij van alle hun bekende boeken een kopie wilden hebben. Een bekend verhaal is dat elk schip dat aanmeerde in de haven zijn boeken moest afgeven aan de bibliotheek. Dit werd dan gekopieerd en het origineel werd in de Alexandrina bewaard. De reizigers moesten zich tevreden stellen met de kopie. Van de Alexandrina zijn geen overblijfselen. Hoe deze bibliotheek aan zijn definitieve eind kwam is nog steeds een strijdpunt onder historici. Er zijn verschillende versies hierover in omloop. Al in de Romeinse tijd is er een brand geweest, en toen in de 7e eeuw de Moslims kwamen oordeelde kalief Omar dat als deze boeken hetzelfde vertelden als de koran, ze overbodig waren. Als de boeken iets anders zeiden waren ze onjuist. De boeken – meest papyrusrollen – werden dus, althans volgens deze omstreden legende, vernietigd. Maar hoogstwaarschijnlijk was tegen het eind van de 4de eeuw er al niet veel meer over van de bibliotheek. Er zijn ook enkele passages bekend van oude kroniekschrijvers die erop lijken te wijzen dat een flink deel van de bibliotheek naar Constantinopel verscheept werd nadat deze stad de hoofdstad van het (Oost)Romeinse rijk werd.

  8. Mirakel 16.7: wie zijn we..? De fysieke mens of de ZIEL van die fysieke mens, gebonden aan die specifieke uitvoering..??
   Door ‘we’ te roepen, maak je van ziel en lichaam één. Mijn gevoel roept dat we bezieling zijn in een fysiek (DNA-gestuurd) lichaam. Maar datzelfde DNA zijn wij in staat zélf (met onze Ziel dus) te sturen/programmeren..! Zoiets?

  9. Volgens mij zijn wij een bezieling met een fysiek omhulsel….Wij zijn licht energie!…
   Ik doelde dus op onze ziel….
   Zie ik ook als twee aparte onderdelen…..maar…ze moeten wel met elkaar samenwerken als een geheel.

   Maaaaar, wanneer wij als bezield mens, zonder geheugenverlies onze shock niet gehad hadden, in Hyper alert termen aangegeven…..dan hadden we dit spel ook heel anders gezien…en andere leerervaringen opgedaan.
   Ik denk dat ik dan een stuk luier en makkelijker was geweest…..Dusz ergens denk ik dat ik daarom ook voor deze ervaringen gekozen heb….

  10. Dick je slaat nog niet eens een deukje in mijn zachte pakje met roomboter.

   Hoe harder je gaat kreunen des opgewonder ik ga worden. Misschien dat je dan toch in aanmerking gaat komen voor een heuse RNF Kick the BUTT Nominatie.
   Uit gereikt door liefhebbende Beul GuidoJ.
   Zeker als je nog eens grapjes over Odette en andere lieve dDmes hier durft te maken.

  11. Tja, wat zal ik zeggen… de ene houdt van gospel, de andere van hardrock, ik weet het niet, moet het per nummer beluisteren. Zo is het met alles. Gewoon nu. Ff een jochie wat nu 14 jaar toch wel erg goed kan spelen. Deed ie op z’n 8e al maar dit is geweldig.
   Quinn Sullivan: http://www.youtube.com/watch?v=Iuey8VfRF_Q Begin maar te luisteren vanaf 5 en een halve minuut 😉 I love it.

  12. Dick, dat was geen flauw grapje. Stel, ik was de vriend van Odette, dan stond ik toch op het punt om je op een andere manier op te zoeken dan normaal. Zou je een gebitje krijgen zoals ik heb.

  13. Martijn, ik heb Odette nog nooit ontmoet, ken haar slechts als een WTK nick (voel wel dat het een heerlijk integer mens met diepgang is) De rest is slechts dick zijn invulling, wat triest genoeg is en waar ik geen woord aan vuil ga maken.

  14. Martijn, ik ken Odette wel persoonlijk en ik zie haar morgen weer verschijnen, ze is een schat en ze helpt me waar ik mee vast zit. Sinds eind vorig jaar heb ik een zeer goede band met haar en dat wil ik heel graag zo behouden. Dus ieder die rare onwaarheden zegt over haar is gewoon weg de pisang bij mij voor eeuwig.

  15. En idem voor Sun, Mosa, enz…
   1 verkeerd woord en komt heel gezellig onverwacht langs…

  16. Wat heeft hyperdepiep nou weer geschreven? Had ik toch al gelezen? Ach, als mensen anderen omlaag halen waar ze niks fout hebben gedaan Dick, zoals jij nu flikt met bv. Odette en ook Sun, dan schat ik die persoon ook ineens erg laag in. Gaat je goed dan ook…

  17. Odette en sun en mosa zijn echte mensen dick net als paul martijn cozmic en dan vergeet ik er vast een paar. Jij bent imo een grote fake vertoning die langs materiele weg probeert vrienden te kopen en zich erg bezig houd met de lagere lusten ( sektes en sex) Dat je dan niet kunt volgen waar wij het over hebben is een gemis van jouw kant. Je probeert iemand anders te zijn dan je bent en soms valt de schijn even weg en zien we de frustie achter het scherm, dat is je eigen keuze dick.

  18. Ik zit al de hele tijd met een mond wagenwijd open te lezen :O Geen bek vol tanden, helemaal leeg natuurlijk he. Hardcore!

  19. Paul 16.32, dat van dat langskomen durf ik niet te schrijven, dat zou opgevat kunnen worden als een doodsbedreiging. Hoewel het in het verleden wel meerdere malen door mijn hoofd ging, maar dat is het verleden. Toen die slang nog onder mijn huid wist te kruipen.

  20. Nou ik heb juist andere gedachtes, als ik langs ga wil ik laten zien dat ik GEEN rooie NEUS draag en er ook niet als een CLOWN er uit zie en dan ik dan ook niet als een Christelijke Sekte langs kom. Zo spontaan open en bloot. Heel misschien dat ik me Fez ophou, maar verder ook niet… Neem ook een bosje bloemetje mee en een taartje. Je weet maar nooit!

  21. Een bos graftakken , je kunt maar voorbereid zijn immers. Maar zou het echt heel erg zijn om hem uit zijn lijden te verlossen een nieuwe kans te geven een nieuwe ronde? een nieuwe incarnatie ver …. ver weg van hier?

  22. Lieve allemaal, mag ik voorstellen om een hele diepe teug adem te halen? en vervolgens de kleuren die je bij de ander hebt gezien maar te laten voor wat ze zijn…

  23. Haha, een deel van me juicht het toe,maar uiteindelijk trekt het je eigen energie weg.

  24. Dank je wel imke… dankzij jou zie ik weer kleur ipv duisternis! Je bent een mooie Engel…

  25. Shit genoeg in de wereld. Schoonheid genoeg in de wereld. Schoonheid genoeg in onszelf, alleen de schoonheid is onvergankelijk.

  26. Misschien was het gummetje wel op… De RNF is verstek gegaan dit jaar weer met het uitreiken van een nieuwe nominatie sekte gum.

  27. – Guido heeft zich zelf niet off-topic verwijderd-

   – ook de pot vewijderd niet van de ketel reactie –

  28. Ik moet zeggen dat spoorzoekertje spelen toch best wel geinig is, de Grand Canyon Indianen waren er vast heul goet in.

  29. Schippers zal je bedoelen? Dat wijf heeft -off topic/beledigende reactie verwijderd-

  30. – off/non/on/no-topic reacties bij wie dan ook geheimzinnig verwijdert –

  31. Tussen de wallen en de Schippers, dat wijf zou een keertje genomen -virtuele mogelijke geweldadige sexuele scene verwijderd- een boot vol matrozen.

  32. Gelukkig wordt het benoemen van minister schippers als wijf niet als een beledigende reactie gezien . We komen vanzelf achter de parameters van dit filter hoor. Uiteindelijk lukte dat ook bij de chat!

  33. Wijf is gewoon oud Nederlands voor vrouw, de Engelsen hebben het overgenomen als wife – punt verwijderd-

  34. Reactie 16.69 vond ik dan weer dick in orde snap niet dat daar in gekuist( geknipt) werd.

  35. Ja ik ook niet hoor.. Het lijkt erop als de moderator teveel gumwerk te verrichten had, er met de pet naar gooide, een gumpols had, bóvenop zijn tennisarm, golfbal, wit voetje en nekslag.
   Het valt écht allemaal, maar niet mee voor die man. Denk ik. Daaaag.

  36. Zal me werkelijk worst wezen Paul..
   (Dat kan er ook nog wel bij.. Bij die gumpols, tennisarm, golfbal, wit voetje en die nekslag)

  37. Door zelfcencuur proberen we een bruin armpje te krijgen, telt dat ook als een aandoening?

  38. Nee! Wel een scrolvinger.. (Evt. middel-exemplaar (want valt niet te controleren!))

  39. Guido die RNF nominatie moet je dit jaar toch wel echt overhandigd krijgen vin ik persoonlijk -blozing veroorzakende reactie verwijderd-

  40. Haha, leuk draadje dit voor het naar bed gaan. -off topic zweef teverij verwijderd- Dus ik mag jullie allemaal heel graag! Dick -off topic geleuter- Let’s bring the good vibe back here.

  41. 16,6 Hyper Alert

   Sommige stammen cq volkeren, zijn er slechter aan toe als anderen, wegens meer inteeld, dit nog weer in de hand gewerkt via de religie
   van een mis denken, incest was een gewone zaak, om het kapitaal bij elkaar te houden, nog veel voortkomend in noord Africa, neef en nicht samen kinderen, van daar zo weinig verschillende familie namen, meer tot stam naam verworden, niet echt goed bij foutjes in de genen.

 15. Ja Selene dat zijn de amerikanen het volk dat de originele bewoners heeft afgemaakt en onderworpen ! Nu zijn ze ook weer bezig om anderen te onderwerpen ! Ja…. die amerikanen zijn gewoon een beetje bastaard volk net als in australie alle boeven, hoeren en andere soorten van bandieten gingen naar de nieuwe landen toch ?? natuurlijk ook de pioneers die heel wat hebben afgeleden tenminste die eerlijk waren (zie huisje op de prairie) !!! Lachen maar waar ! Maar uit europa zijn toch de meeste mensen naar die landen gegaan die heel wat op hun kerfstok hadden ! ! Daar hebben we ook veel goed gedaan we hebben de originele bewoners afgemaakt en de aboriginels en ook nog eens de maori dus ja wat zijn wij blanken een goed volk ! Ik schaam me voor mijn voorvaders ! Dus wat verwachten wij van de amerikanen van nu…… helemaal niets ze zijn destructief ! Zit in hun genen ! Zoals het ook in onze zitten !

  Fijn weekend allemaal
  Groetjes Pietje

 16. Er zijn slechts een paar enkele stukken (in het stuk van Metatron) wat als onjuist bij mij overkomt. Tevens lijk het alsof er een stuk ontbreekt in het verslag van Kinkaid.

  1. Familie van de Agartha? 🙂

   “Hun enige ‘probleem’ is, dat ze aan ons vast zitten op deze planeet, en dat het Goddelijke Plan voorschrijft dat we samen ascenderen. Daarom werken de Agarthanen met de Galactische Federatie samen om onze spirituele ontwikkeling te versnellen. Naar boven komen doen de Agarthanen nu nog niet graag, omdat ze spiritueel hoog ontwikkeld zijn, en telepatisch communiceren. Zelfs een boosaardige gedachte van een ander kan al fysiek schadelijk voor ze zijn.

   Pas als de mensheid hier aan de bovenkant positief heeft leren denken en de beste bedoelingen heeft, zal er een vereniging met onze onderaardse broeders plaatsvinden. Zoals het er nu naar uit ziet, zal dit pas vlak voor of na de sprong van onze planeet naar de vierde dimensie gaan plaatsvinden. Dan zal er letterlijk een wereld voor ons opengaan! ”

   http://www.hetgrotereplaatje.nl/hollow-earth.html

  2. Nou de eerste stukken die ik zojuist heb gelezen zijn echt heel mooi. Het raakt me. 🙂

  3. 🙂 lichtspectrum, Nikola Tesla, wat nog meer?…. Wat een mooie/ prachtige droom voor ons hier. Zou een mooie werkelijkheid zijn!

  4. Dan Brown en zijn vrouw zijn deze week in ons land. Hij was vanmiddag in Leeuwarden bij de Friese paardenkeuring. Hij en zijn vrouw hebben een aantal Friese paarden, geweldig! Hij schrijft er zelfs over in zijn laatste boek Inferno.
   Trouwens, over Inferno gesproken. Wisten jullie dat hij voor dit verhaal geinspireerd was op La Divina Commedia ( de Goddelijke Comedie)van Dante Alighieri? In feite is die La Divina Commedia een 3-luik, di de reis beschrijft door de Hel, de Louteringsberg en het Paradijs. Laat nu het Aardse Rijk van Agartha een kopie zijn van de Hel van Dante 🙂

   -beledigende/off topic-reactie verwijderd-

  5. Paul, het heeft ook wel wat weg van Salusa. Het geeft niets, hierbuiten is het toch nog veel mooier. Genieten van het NU. Alleen de muggen zijn soms irritant. Heb jij nog de mepper bij de hand?

  6. Sun eigenlijk jatten ze van elkaar ergens allemaal een stukje broncode, maar als je tussen de regels doorleest ontdek je een boodschap die je de goede richting op wijst. Daar gaat het allemaal om. Want niet alles is maar in 1 verhaaltje te verpakken, er is altijd meer te openbaren dan menig het zal begrijpen in bewust te zijn…

  7. @ Sun, je bent een mooie ziel, dank daarvoor, en dat geldt ook zeker voor Odette.

  8. zo zie ik het ook Paul. Alles wat maar kan afleiden en verwarren is alom aanwezig. Diep van binnen weten we het wel.

  9. Wijze woorden gesproken Sun, vol herkenning. Ik sluit me daar volledig bij aan…

  10. Ik heb niks met channelings. Al die verhalen over hoe het was. Hier, nu, daar is de oorspronkelijke geest te vinden, als een alien met me wil communiceren, be my guest. Hoop dat ie bier lust.
   Dick gaat flink over de scheef hier, anderen geloven idd. in sprookjes, let them be. De hel bestaat niet, is ook een verhaaltje, heb de duivel als puber genoeg aangeroepen dat ik weet dat ie niet bestaat.
   Sterker nog, de duivel is de aardgeest Pan uit oude verhalen. Maar de Christenen hebben alles van andere geloven negatief gemaakt, zo ook de draak en de slang bv. Allemaal oordelen, geloven, denken in goed en kwaad.
   Sympathy for the devil: http://www.youtube.com/watch?v=CA-vYQjQbRo Dat duiveltje zit tussen onze oren, God is in ons hart.

  11. Oh ja, voor Dick dan nog een noot: Het is niet dat wat de mond ingaat wat ons vergiftigd, het is wat eruit komt. Dat geldt ook voor wat je typt 😉

  12. Mijn spiegel is ook nog niet geheel schoon, nog niet de lege spiegel, al komt het zo nu en dan even voor, dat ik even naar het schone deel kijk maar er zit nog rommel op. Dat moet wel. OPLOSSEN! VOL LEDIG! Het is geen kunstje, je kan er niet tegen vechten daarom laten oplossen door je eigen inzicht, bewust te zijn van wat er is in jou.

  13. Dick, ik hoop dat je met dat ene schaapje jezelf bedoelt en niet mij. Want dat zou betekenen dat jij Jezus zou zijn? Kromme gedachte misschien.

  14. Ik weet niet veel Dick, maak ook vaak m’n eigen interpretaties, gaat allemaal vanzelf als het goed gaat. Alleen vanuit helder bewustzijn, Dat ene onvergankelijke is op te merken wat werkelijk waar is.

  15. Als voorbeeld even. ‘Leerling klaar, meester Daar’. Dat wil zeggen dat als een leerling klaar is voor dat ene, dat de meester verschijnt.
   Ik zag het ineens anders, als de leerling klaar is, dan is de meester daar, hij is zelf meester geworden.

  16. Martijn, we mogen allemaal worden als Jezus, we hebben allemaal de Christus- Energie in ons Hart… we kunnen er allemaal uit Putten… We hebben een Vrije Wil gekregen om de keuze te maken om Slaaf te willen zijn of Vrij te worden….. aan jou en mij de Keus!

  1. Waarom zou je je steeds ophouden met fantasien, wel is waar mooi, maar er bestaat zoveel werkelijke schoonheid, ook in de literatuur,
   ons echt bestaande wereld is zeker zo mooi als de wereld die wij willen zien in ons utopische denken, maar het is waar het vloeid soms in elkaar over, en het Smitsonian instituut is een enorme afspiegeling van de menselijke wereld geschiedenis, met natuurlijk als al het andere een ideologie er achter, maar die hoeft niet de jouwe te zijn.

  2. Het gaat om het Indiana Jones gevoel er achter. Het ontdekken van iets magisch dat wat anderen nog steeds niet her ontdekt hebben…

 17. Het leven is veel korter als men gewoonlijk denkt, de soeplesse in het onderlinge woorden spel, is werkelijk voor volwassen mensen die serieus wensen te worden genomen onder de maat, en om van de toeziende voogd hier maar niet te spreken, wie is de volgende kop van Jut ?

  1. Jenne ik ben hier al zo vaak de Kop van Jut hier geweest, wil je niet weten. Heb er helaas nooit iets er mee kunnen verdienen dan een kogel lood die ik voor me bel geschoten heb gekregen. En toch blijf ik maar glimlachen als ik jou weer terug zie. Fijn om je weer te lezen!

  2. Ben al dagen lang bezig de juiste uitdrukking te schilderen op een Klein potrettje van de oude Helios god van de zon, en licht, en toen kwam ik een afschildering van hem tegen hij in een strijdwagen, getrokken door 4 paarden, was dit al het apocalyptische denken, nou ik ga maar verder, Paul er bestaan Janus Koppen, en er bestaan 3 en 4 gezichten wezens, het is en was er allemaal.

  3. Janus Koppen, ze doen me denken aan Pillenslikkers en Gapers die menig apotheek rijkelijk versierden met niet bepaald toon aangevende gezichten.
   Altijd waren het onder gedrukten en nu nog steeds die zich bedeeld voelden om als proefkonijn te mogen manipuleren. Na het slikker ervan is de grimas die getrokken wordt altijd een ander moment opname dan de eerste verwachte blik. Gelukkig is dat vaak niet vast te leggen op een gevoelige plaat van welleer. Het innemen van een heel potje in ‘one go’ is inderdaad dan ook een apocalyptische ervaring eerste klas.

 18. Even voor PAUL, een mooi gedicht!

  Het regende in de stad
  toen kwam er wat
  muziek van straat muzikanten,
  die bliezen naar de kanten.

  Toen voelde ik den leugen
  van vrolijkheid in ’t geheugen
  die men als kind eens heeft,
  te dansen om dat men leeft.

  Herman Gorter.

  1. Mooi dank jou wel jenne…

   Heb ik ook er eentje voor jou:

   Drei Chinesen mit dem Kontrabass
   saßen auf der Straße und erzählten sich was.
   Da kam die Polizei, ei was ist denn das?
   Drei Chinesen mit dem Kontrabass.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.