Advertentie

Asperge tegen kanker.


De Asperge is een uitermate gezonde groente, dát is geen geheim. Je kunt de Asperge bijna een kruid noemen, zóveel mensvriendelijke eigenschappen heeft deze plant. En als het niet zo lekker was dat hij als groente werd gegeten…

Het onderstaande artikel is gebaseerd op een Engels artikel over deze krachtige werking van asperges. De bijzondere krachtige eigenschappen van deze groente, staan hieronder in het artikel. Maar wist je dat van de 12 meest opgediende bruidsmaaltijden in China, asperges te vinden zijn in 10 ervan..?

Uit de hele lijst met indrukwekkende eigenschappen, is in het onderstaande artikel, de kankerwerende werking die óók aan asperges wordt toegeschreven de voorgrond gehaald. De verantwoordelijke stof die aan deze eigenschap ten grondslag zou liggen, is het met name het enzym ‘Glutathione’ een uiterst krachtige anti-oxidant, die voor het immuunsysteem van de mens van wezenlijke ondersteuning is.

Natuurlijk zou het zo zijn, dat wanneer asperges een bewezen anti-kankermiddel zou zijn, het door iedere patient 2x daags genuttigd zou worden. Iets kan alleen ‘bewezen’ zijn als het onderzocht is natuurlijk!

Er is dus aan de andere kant ook de mogelijkheid, dat een eenvoudige groente als asperge nooit GOED IS ONDERZOCHT op deze uitermate belangrijke eigenschap. Wij vinden het in ieder geval belangrijk hier de plaatsing van het artikel NIET tegen te houden…! Baat het niet, dan schaadt het niet natuurlijk.

Waarom is deze belangrijke aanwijzing nog niet onderzocht? Begint wetenschap immers niet bij ‘nieuwsgierigheid’, het uitvinden van ‘waarom’, bij juist die zaken die een sterk vermoeden doen rijzen? Voorlopig staat dit artikel daarom hier op de site.

* * *

* * *

X

Asperge tegen kanker

(verscheen ook in Frontier magazine sept/okt 2009)

Auteur: Simon Holmes Vertaling: Roger Oomkens

XX

‘Mijn moeder heeft 4 maanden lang asperges uit een pot gegeten, die zij pureerde en waarvan ze 4 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds nam. Zij is aan de chemokuur voor longkanker in het derde stadium, met pleurale aandoening en haar kankercel telling zakte deze week van 386 naar 125. Haar oncoloog vertelde haar, dat zij pas na drie maanden weer voor controle moest terugkomen’.

Een paar jaar geleden kwam ik een man tegen, op zoek naar asperges voor een vriend, die aan kanker leed. Hij gaf mij fotokopie van een artikel met de titel: “Asperge tegen Kanker’; gepubliceerd in het Cancer News Journal, datum onbekend.
Ik wil deze info met jou delen, zoals het ook mij is aangereikt : ik ben biochemicus van beroep en heb mij al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in dieetvormen m.b.t. de gezondheid.

Een paar jaar geleden las ik over de ontdekking van dr. Richard R. Vensal (link HIER) in relatie tot het gegeven dat de asperge in staat zou zijn kanker te genezen. Vanaf die tijd heb ik met hem aan dit project gewerkt. Wij hebben hierover een aantal bijzondere kankergevallen verzameld.

Een paar voorbeelden .

– Geval nummer 1: Een man met een vrijwel hopeloos geval van de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker), die qua gezondheid volledig uitgeschakeld was. Een jaar nadat hij begonnen was met de aspergetherapie, bleken zijn artsen niet meer in staat enige vorm van kanker vast te stellen en was hij inmiddels weer bezig met een schema van zware lichaamsoefeningen.

· Geval nummer 2: Een succesvolle zakenman van 68, die al sinds 16 jaar leed aan blaaskanker. Na jaren van medische behandeling, inclusief bestraling zonder resultaat, begon hij aan de aspergetherapie. Binnen drie maanden (!) gaven onderzoeken aan, dat zijn blaastumor verdwenen was en dat zijn nieren weer normaal functioneerden.

· Geval nummer 3: Een man met longkanker. Op 5 maart kwam hij op de operatietafel terecht, waar de chirurgen constateerden dat zijn longkanker zover uitgezaaid was, dat hij niet geopereerd kon worden. De chirurg maakte de operatiewond dicht en verklaarde dat dit een hopeloos geval was. Op 5 april kwam de patiënt in aanraking met de aspergetherapie en begon deze onmiddellijk toe te passen. Ergens in augustus vertoonden röntgenfoto’s, dat ieder symptoom van kanker was verdwenen! Hij is nu weer volop aan het werk.

· Geval nummer 4: Een vrouw, die al jaren leed aan huidkanker. Uiteindelijk ontwikkelden zich verschillende soorten huidkanker, die door een oncoloog als een ernstige vorm werden aangeduid. Drie maanden nadat zij aan de asperges begonnen was, vertelde haar huidspecialist dat haar huid er gezond uitzag en alle huidbeschadigingen verdwenen waren. Deze vrouw rapporteerde dat de aspergetherapie tevens haar nierziekte had genezen, dat zich in 1949 had geopenbaard. Zij had al 10 operaties voor nierstenen achter de rug en ontving een uitkering van de overheid i.v.m. haar niet te opereren, terminale nierziekte. Zij schreef haar totale genezing van haar nieren toe aan de aspergetherapie.

Ik was niet verbaasd door deze resultaten, aangezien ‘De Elementen van de Materia Medica’, in 1854 samengesteld door een professor aan de universiteit van Pennsylvanie, aangaf, dat asperges als een gewilde therapie werd toegepast tegen nierstenen. Hij refereerde zelfs aan experimenten in 1739, betreffende de krachtige genezende werking van asperges bij het oplossen van nierstenen.

Wij hebben nog andere medische gevallen ter voorbeeld, maar het medische establishment heeft dwars gezeten bij het verkrijgen van bepaalde rapporten. Ik doe hierbij een beroep op eventuele lezers om dit goede nieuws te verspreiden en ons te assisteren om een groot aantal gevallen te verzamelen, die in staat zullen zijn de septische, medische wereld te overtuigen van deze ongelooflijk eenvoudige en natuurlijke geneeswijze.

Hoe te gebruiken?

Voor de beste resultaten dienen de asperges gekookt te worden en daarom voldoen asperges in blik of glas even goed als vers gekookt. Ik heb met twee belangrijke Amerikaanse producenten van asperges in blik gecorrespondeerd, Giant en Stokely, en ik ben gerust gesteld dat deze merken geen pesticiden of conserveermiddelen bevatten. Stop de asperges in een blender om ze te pureren en bewaar het vervolgens in de koelkast.

Geef de patiënt 4 volle eetlepels per dag, 2 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds. Patiënten vertonen meestal binnen 2-4 weken een verbetering van hun conditie. Het kan met water worden verdund en als een koude of hete drank worden genuttigd. De aanbevolen dosering is gebaseerd op de huidige resultaten, maar een grotere dosering kan zeker geen kwaad en kan zelfs noodzakelijk zijn in sommige gevallen.

Asperges die met een enorme vitaliteit de grond uitkomen, geladen met uiterst menslievende stoffen.

Als biochemicus heb ik een uitgebreide studie van alle kankeraspecten gedaan en van allerlei naar voren gebrachte therapieën. Met als resultaat, dat ik het aspergeverhaal het meest vind overeenkomen met de laatste theorieën omtrent kankerbestrijding.

Asperge bevat namelijk een flinke hoeveelheid eiwit-histonen, die verbonden zijn met de regulering van de celgroei. Om die reden, geloof ik dat asperge een substantie bevat, dat ik een ‘celgroei-regulator’ noem. Deze functie zou verantwoordelijk zijn voor de uitwerking op kanker en dient tevens als een algemene lichaamstonicum.

In ieder geval is asperge, los van theorieën daarover, een volstrekt onschuldig middel. De Food and Drug Administration (FDA) in Amerika kan de toepassing ervan niet verbieden en het kan gewoon een uitstekend middel voor de gezondheid zijn.

De US National Cancer Institute heeft aangegeven, dat asperge de hoogste hoeveelheid glutationen van alle voedingsmiddelen bevat, welke als een van de meest effectieve lichaamsstoffen wordt beschouwd i.v.m. anti-carcinogene- en antioxydant werkingen!

Verspreid dit belangrijke nieuws! Als blijk van onbaatzuchtigheid kan men iedere vorm van ontvangen behulpzaamheid aan anderen doorgeven. …

De geneeskrachtige werking van Asperges:

· Heeft een sterk waterafdrijvende werking.

· Werkt ontzurend · Stimuleert de nierwerking.

· Versterkt de ogen en goed tegen nachtblindheid.

· Versterkt de slijmvliezen.

· Heeft een gunstige invloed op het stressmechanisme.

· Goed tegen concentratieproblemen.

· Activeert de stofwisseling van eiwit, vet en koolhydraten.

· Verhoogt de kwaliteit van de huid, het haar en het bi ndweefsel.

· Goed bij slaapprablemen · Werkt celverjongend.

· Stimuleert de bloedvorming en zuurstofverzorging.

· Versterkt de immuniteit en heef1 een antiseptische werking.

· Goed tegen darmverstopping en trage darmwerking.

Door zijn sterk onzurende en waterafdrijvende werking helpt asperge bij zwaarlijvigheid, oedeemvorming, hartprablemen, blaas- en nierklachten. Als u asperges eet, geniet dan niet alleen van deze prachtige groente maar besef ook zijn opvallende genezende werking.

Bronnen:

o.a. godlikeproductions.com (hier)

informatie over Glutathione HIER

blog over asperges en kanker HIER

70 gedachten over “Asperge tegen kanker.

 1. Ik ben gek op asperges. Gelukkig wonen mijn ouders in een aspergerijke omgeving dus ik neem veel asperges mee naar huis om in te vriezen. Zelfgemaakte aspergesoep vind ik het allerlekkerste. (met of zonder ui) Het is puur krachtvoer te noemen en een mentale opkikker, dus ik geloof zonder meer in de geneeskrachtige werking van asperges. Ik raad iedereen asperges aan.

  1. Hi Franciscus001, Ik ben even nieuwsgierig hoe je ze invriest, gekookt of “rauw”. Kan ik het ook gaan doen. Bedankt alvast. Lucas

  2. Asperges laten zich goed invriezen. Schil de asperge, was en droog ze daarna zorgvuldig. Verpak ze in een diepvrieszakje en doe ze rauw in de diepvries, dus niet blancheren. Bij gebruik uit de diepvries de asperges niet ontdooien, maar bevroren in kokend water met wat zout doen.

  1. Dat heeft Big Pharma zelf ook al bedacht, vandaar dat zij al onderzoek gesponsord hebben naar de werkzame stof en de effecten daarvan en nog steeds onderzoek uitvoeren.

   Inmiddels is bekend dat een teveel van deze stof de kans op darmkanker kan doen toenemen.

  2. Dan maar op recept als het kan, heb alle variaties al eens toegepast, zit al in een ontkennings fase.

 2. “…Waarom is deze belangrijke aanwijzing nog niet onderzocht? Begint wetenschap immers niet bij ‘nieuwsgierigheid’, het uitvinden van ‘waarom’, bij juist die zaken die een sterk vermoeden doen rijzen? Voorlopig staat dit artikel daarom hier op de site.”

  Foutje dus: het wórdt namelijk onderzocht.

  1. Voor de rest wél tevreden, behalve dat ‘foutje’…? Zuurtjewinkel..

  2. Je – van begin tot eind gekopieerde artikel – klopt dus niet.

   Zoals gewoonlijk, zou ik bijna zeggen.

  3. Wat een opgave moet het zijn, je telkens naar deze site te slepen..

  4. Tis geen nieuw artikel, het is al een paar jaar oud en bekend, echter niet op de gelatenteerde weg van alternatief.

   Het is allang breed en besproken bij verschillende onderzoeks bureau’s en andere gezondheids instellingen, in iedergeval een leuk op gehaald artikel van Guido, die het in iedergeval niet uit zijn duim heeft gezogen…

  5. Het artikel gaat inderdaad al heel wat jaartje’s mee:

   http://chrisluck.net/blog/cancer-journey/asparagus-cancer-cure/

   Asparagus cancer cure

   Following on my last post about quack cures, there has been a lot of speculation regarding the efficacy of asparagus as a cure for cancer. Emails have been circulating since 1980 purporting to be from a biochemist who calls himself Richard R. Vensal, D.D.S.

   Unfortunately no-one has been able to find this biochemist, and DDS normally stands for Doctor of Dental Surgery! In addition the journal in which the article was alleged to be published was the ‘Cancer News Journal’, which no longer exists.

   Interestingly enough, it may be that asparagus is a good food to eat anyway as it contains a powerful anti-oxidants called glutathione. However, this does not make it magic ‘cure’ for cancer. The best reason I can think of for eating more asparagus is simply that it’s really tasty.

   Here’s the online article:…….

  6. @ Wilmamazone,

   Dezelfde stof die in asperges zit, komt ook in heel veel andere groenten en fruit voor en er is al ik weet niet hoeveel onderzoek naar gedaan, ook heel grote epidemiologische onderzoeken.
   Dit is weer een gevalletje van klassieke ophitserij omwille van het ophitsen. *zucht*

  7. @ trijntjewinkel

   Ah welnee is pure marketing om de niet verkochte asperges weer aan de man te brengen in deze tijd van financiele crisis, ook wel het witte goud genoemd tussen tanden en lippen door.
   Anders gaat het produkt massaal op de fles of komt weer in pot en blik terecht.

  8. een tijd geleden heeft er ook zo’n dergelijk artikel in de Frontier gestaan dat asperges o.a kanker kan genezen.

  9. Dat staat er ook gewoon bij Moos.. Onder de titel, zie maar..!

  1. @BOX

   Groenten en fruit zijn gezond, maar spelen niet zo’n grote rol ter preventie, dus ook niet ter genezing van kanker.
   Het zijn geen geneesmiddelen.

   http://cryptocheilus.wordpress.com/2010/04/08/groenten-en-fruit-ter-preventie-van-kanker/

   Groenten en fruit ter preventie van kanker

   Veel groenten en fruit eten is gezond. De schijf van vijf. Twee ons groenten en twee stuks fruit. Dat is een gevleugelde uitdrukking. Er wordt heel vaak aangenomen dat het eten van veel groenten en fruit het risico op kanker helpt verkleinen. Percentages van 35 tot 50% preventie van kanker door het eten van voldoende groenten en fruit waren niet abnormaal. Nieuw onderzoek uit de European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) werpt een wat genuanceerder beeld op.

   Het lijkt (veel) minder te helpen dan voorheen werd aangenomen.

   Eerst even wat achtergrond. Leest u zich even in m.b.t. de EPIC studie. Ruim 500.000 mensen tussen 25 en 70 jaar, verdeeld over Europa, deden hier vanaf 1992 aan mee. Het is het grootste en beste onderzoek voor wat dit betreft gedaan. Ook in Nederland werden patiënten gerecruteerd.

   De studie werd gepubliceerd in the Journal of the National Cancer Institute (JNCI)……..

 3. Aha! Geweldig “nieuws”.

  Zeg het allen voort!

  Lang leve een gezonde levenstijl!

  Weehooooo!

  Deze novice zelf volgt de Ayurvedische gezondheidsleer.
  En het niet doden van een bewust leven. En nee, planten hebben enigzins een gevoelsleven. Maar geen spiritueel bewustzijn. Die kunnen wel gedood worden. Maar met mate en slechts voor ons als brandstof voor het lichaam. Meer hebben we niet nodig. Does consumptiemaatschapij ring a bell?
  Planten zijn prana, witte energie. Insecten, dieren en vervolgens mensen hebben een bewustzijn. Waarom zouden wij als mensen een dier of insect doden? Mensen kunnen zich spiritueel ontwikkelen. En jawel, onmogelijk om niet alle insecten en vliegjes dood te trappen. Maar je kunt het wel zoveel mogelijk vermijden. En vlees eten is niet erg. Mits het maar niet voor die bedoeling gedood is. Snapt men het nog een beetje? Dus wees een zogenaamde vegetarier, slechts om niet te te doden. Wat niet betekent dat je niet een stukje gekregen vlees mag eten. Iemand die weet wat karma is? Dat als je iets krijgt je het best mag eten? Mits het een levend wezen was wat niet speciaal voor jou gedood was.

  En nog een tip voor verser, vetvrijer, meer vocht en vitaminerijker voedselbereiding: stoom uw voedsel!
  Mijne beste dames en heren.

  En als afsluiting:

  Dag lieve kijkbuiskinderen. Want dieren zijn precies als mensen. Met de zelfde mensenwensen. Ping! Het staat allemaal in de krant…….van Fabeltjesland. Van Faaaaabeltjesland!

  Tot de volgende keer maar weer!

  Ohm shanti.

  Namaste.

  1. Hoe weet jij dat insecten een bewust zijn hebben? Is dat ooit getest? Van dieren is dat overduidelijk.

  1. Tja dat krijg je nu eenmaal als je niemand uitnodigd voor een heerlijk kom eten van een zelf gemaakte asperge menu, het liefste het zelf op eet in combinatie van grove mosterd.

   Tij kan nog altijd keren, we wachten met smart af.

 4. Hoera dan is de zelfgemaakte aspergesoep van biologisch dynamische asperges niet alleen maar lekker maar ook erg gezond. Zo meteen maar weer eens een kom pakken.

 5. Hmmm vreemd artikel dit!
  Waarom zou je ze aan snot blenderen?
  Je kan ze toch ook gewoon opeten?
  En zit er niet heel erg veel zout in die potjes?
  Lijkt me niet echt gezond zoveel zout!

 6. Goeie dag, Ik las je artikel in verband met ‘asperges die kanker genezen’ met aandacht. Zelf heb ik het probleem dat ik felle hoofpijn krijg van asperges, terwijl je ook schrijft dat ze een goede invloed hebben op stofwisseling en bloed. Ik heb het probleem dat ik veel niet verdraag(granen: muf dronken gevoel, bloedingen, hoofdpijn)en een echte groenten en fruiteter ben geworden. Maar geen asperges dus. Het gevolg wanneer ik eiwitten neem(sinds vele jaren reeds)is dat ik witte vlekken krijg in de ogen. Versterkt door eventueel koffie, wat voor mij enkel als slechts tweewekelijks dessertje gegund is dus. Bevroren aspergen vind ik absoluut niet lekker, het is alsof er een chemische smaakske aan komt. Mij lijken conserven ook onmogelijk gezien de toevoeging van citroenzuur of citrus(omwille van de kleur etc)gezien mijn tanden daar stante pede door afschilferen. Maar geen probleem om aan verse asperges te geraken, die overigens een ‘scheut’ zijn en gezien ‘scheuten’ gezond blijken te zijn, waarom niet van asperges…Ik leid dus een sober leven, maar die stofwisseling zit eigenlijk toch niet goed.
  Ik heb verder een zeer goede gezondheid. Enkele die ogen, en het ontzettend sober, hoewel lekker dieet want ik wordt er zeer vindingrijk in. Kan je daar raad bij geven? Bedankt, Bieke.

 7. ASPERGES EFFECTIEF IN DE STRIJD TEGEN KANKER!

  Asperges als middel in de strijd tegen kanker. Volgens Math Teeuwen geen fictie, maar realiteit. De voormalig eigenaar van een aspergebedrijf lijdt aan de ‘Ziekte van Kahler’, een chronische vorm van bloedkanker, maar wist de ziekte onder controle te krijgen sinds hij dagelijks asperges is gaan eten.
  .
  Na ongeveer een halfjaar moest Teeuwen weer op controle bij de specialist. Deze merkte al meteen op dat hij er goed uitzag, maar kon pas echt een oordeel vellen nadat het bloed was onderzocht. “De arts belde mij voor de uitslag”. Hij was met stomheid geslagen: mijn bloed zag er beter uit dan toen ik voor de eerste keer bij hem kwam. De cruciale bloedwaarden waren fors gedaald. Dat bleek nooit voor te komen bij de Ziekte van Kahler. Mijn dokter dacht dat de gunstige resultaten te maken hadden met mijn nieuwe, minder stressvolle leefstijl. Dat ik iedere dag asperges at, heb ik hem maar niet verteld, want omdat ik zelf een aspergeteler was, zou hij mij toch niet willen geloven.
  .
  Sinds dit positieve bericht zijn de bloedwaarden van Teeuwen onveranderd goed; de ziekte is onder controle en met de voorgespiegelde chemokuren en stamceltransplantaties hoeft hij vooralsnog niet te starten. Dat komt volgens de Limburger dankzij zijn aspergedieet. “Veel mensen in mijn omgeving die aan kanker lijden, zijn door mijn ervaringen ook begonnen met het eten van asperges. Ook bij hen zijn positieve effecten waarneembaar: de ziekte is tot stilstand gebracht en in sommige gevallen zelfs geheel op haar retour.”
  .
  Teeuwen leunt nu echter niet achterover, hij vindt dat hij iets met zijn ervaringen moet doen. Ik wil niet de zoveelste succesvolle casus worden, maar daadwerkelijk iets veranderen. Dit door een researchcentrum op te zetten en hier een mogelijk positief verband tussen asperges en kanker aan te tonen. En dat met maar één doel: andere mensen helpen. Dat voel ik als mijn plicht. Dankzij de asperges kan ik immers nog elke dag van het leven genieten. Lees het gehele interview: http://www.aspergerassen.nl/PDF/11GFM001_Teeuwen.pdf
  .
  Ton Claessen (66), landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.com/

 8. Ik heb kanker lymfomen in de linkerlong
  chemo heb ik al gehad en het is iets minder geworden maar de laatste 3 chemo’s hebben niets meer gedaan nu ben ik aan de asperge therapie begonnen maar ik vind ze lekkerder als ze niet gepureerd zijn moet dat absoluut alvast bedankt

 9. daar ben ik dan weer met nieuws van het thuisfront,op 1 oktober bij de oncoloog geweest.om eerlijk te zijn gaat mijn jongste zoon mee voor de uitslag want ik ben altijd verstijfd van de zenuwen,en ben dan niet in staat iets te vragen,maar nu kon ik mijn oren niet geloven toen ze zei dat de tumoren veel kleiner waren geworden en de bloedwaarden tig keer verbeterd waren. bij thuis komst heb ik een potje zitten grienen omdat ik dit zeker niet had verwacht omdat de laatste 3 chemo’s niets gedaan hadden,je begrijpt zeker wel dat ik met de asperge kuur doorga al groeien ze zowat uit mijn oren dan koop ik wel een paar oorbellen en hang ze eraan.ik neem zelfs een staafmixer mee naar spanje om de kuur niet te onderbreken,ik geef er niets om als ze het in het hotel raar vinden maar ik stop zeker niet met de kuur groetjes marijke

  1. Wat een prachtig nieuws, Marijke! 🙂
   Voor dat de meeste goede geneesmethodes systematisch door antibiotica werden verdrongen wist men het al : de asperge is een geneeskrachtige groente.
   Mijn moeder zaliger vertelde vaak dat tbc- en andere longpatiënten in het ziekenhuis waar zij verpleegkundige was, DAGELIJKS asperges te eten kregen. Dit was in de late twintiger jaren van vorige eeuw!
   Asperges werden toen nog niet zo grootschalig gekweekt en/of ingevoerd als nu en golden als een waar luxeproduct. Ik vermoed dat zij tijdens het oogstseizoen geweckt werden om het hele jaar door asperges te kunnen serveren. Hun werking wordt door conservering niet teniet gedaan.

  2. @Marijke Hendrickx: dit las ik vandaag en het is misschien heel goed om hier notitie van te nemen. Verder ben ik blij voor je dat het goed met je gaat. Wat betreft de vrucht besproken in de informatie hieronder, deze is ook in Spanje en Portugal te verkrijgen (eiland Madeira groeien ze volop) en ook op de Oosterse Markt in Beverwijk en misschien wel elders in Nederland. Verder kun je ook heel veel curcuma in je gerechten verwerken. Vooral in eieren en soep heerlijk. Is ook een antikankerspecerij of -stof. Heel veel succes Marijke.
   “SHARE THIS INFORMATION FIRST AND READ AFTERWARDS…..SAVE LIFE Share this as much as you can.
   “10000 times stronger killer of CANCER than Chemo”.. do share it.. can save many lives, fill up hopes and build confidence in the patients…
   The Sour Sop or the fruit from the graviola tree is a miraculous natural cancer cell killer 10,000 times stronger than Chemo.
   http://www.sun-gazing.com

   Why are we not aware of this? Its because some big corporation want to make back their money spent on years of research by trying to make a synthetic version of it for sale.
   So, since you know it now you can help a friend in need by letting him know or just drink some sour sop juice yourself as prevention from time to time. The taste is not bad after all. It’s completely natural and definitely has no side effects. If you have the space, plant one in your garden.
   The other parts of the tree are also useful.
   The next time you have a fruit juice, ask for a sour sop.
   How many people died in vain while this billion-dollar drug maker concealed the secret of the miraculous Graviola tree?
   This tree is low and is called graviola ! in Brazi l, guanabana in Spanish and has the uninspiring name “soursop” in English. The fruit is very large and the subacid sweet white pulp is eaten out of hand or, more commonly, used to make fruit drinks, sherbets and such.
   The principal interest in this plant is because of its strong anti-cancer effects. Although it is effective for a number of medical conditions, it is its anti tumor effect that is of most interest. This plant is a proven cancer remedy for cancers of all types.
   Besides being a cancer remedy, graviola is a broad spectrum antimicrobial agent for both bacterial and fungal infections, is effective against internal parasites and worms, lowers high blood pressure and is used for depression, stress and nervous disorders.
   If there ever was a single example that makes it dramatically clear why the existence of Health Sciences Institute is so vital to Americans like you, it’s the incredible story behind the Graviola tree..
   The truth is stunningly simple: Deep within the Amazon Rainforest grows a tree that could literally revolutionize what you, your doctor, and the rest of the world thinks about cancer treatment and chances of survival. The future has never looked more promising.
   Research shows that with extracts from this miraculous tree it now may be possible to:
   * Attack cancer safely and effectively with an all-natural therapy that does not cause extreme nausea, weight loss and hair loss
   * Protect your immune system and avoid deadly infections
   * Feel stronger and healthier throughout the course of the treatment
   * Boost your energy and improve your outlook on life

   The source of this information is just as stunning: It comes from one of America‘s largest drug manufacturers, the fruit of over 20 laboratory tests conducted since the 1970’s! What those tests revealed was nothing short of mind numbing… Extracts from the tree were shown to:

   * Effectively target and kill malignant cells in 12 types of cancer, including colon, breast, prostate, lung and pancreatic cancer..
   * The tree compounds proved to be up to 10,000 times stronger in slowing the growth of cancer cells than Adriamycin, a commonly used chemotherapeutic drug!
   * What’s more, unlike chemotherapy, the compound extracted from the Graviola tree selectively hunts down and kills only cancer cells.. It does not harm healthy cells!
   The amazing anti-cancer properties of the Graviola tree have been extensively researched–so why haven’t you heard anything about it? If Graviola extract is
   One of America ‘s biggest billion-dollar drug makers began a search for a cancer cure and their research centered on Graviola, a legendary healing tree from the Amazon Rainforest.
   Various parts of the Graviola tree–including the bark, leaves, roots, fruit and fruit-seeds–have been used for centuries by medicine men and native Indi! ans in S outh America to treat heart disease, asthma, liver problems and arthritis. Going on very little documented scientific evidence, the company poured money and resources into testing the tree’s anti-cancerous properties–and were shocked by the results. Graviola proved itself to be a cancer-killing dynamo.
   But that’s where the Graviola story nearly ended.
   The company had one huge problem with the Graviola tree–it’s completely natural, and so, under federal law, not patentable. There’s no way to make serious profits from it.
   It turns out the drug company invested nearly seven years trying to synthesize two of the Graviola tree’s most powerful anti-cancer ingredients. If they could isolate and produce man-made clones of what makes the Graviola so potent, they’d be able to patent it and make their money back. Alas, they hit a brick wall. The original simply could not be replicated. There was no way the company could protect its profits–or even make back the millions it poured into research.
   As the dream of huge profits evaporated, their testing on Graviola came to a screeching halt. Even worse, the company shelved the entire project and chose not to publish the findings of its research!
   Luckily, however, there was one scientist from the Graviola research team whose conscience wouldn’t let him see such atrocity committed. Risking his career, he contacted a company that’s dedicated to harvesting medical plants from the Amazon Rainforest and blew the whistle.
   Miracle unleashed:
   When researchers at the Health Sciences Institute were alerted to the news of Graviola,! they be gan tracking the research done on the cancer-killing tree. Evidence of the astounding effectiveness of Graviola–and its shocking cover-up–came in fast and furious….

   ….The National Cancer Institute performed the first scientific research in 1976. The results showed that Graviola’s “leaves and stems were found effective in attacking and destroying malignant cells.” Inexplicably, the results were published in an internal report and never released to the public…

   ….Since 1976, Graviola has proven to be an immensely potent cancer killer in 20 independent laboratory tests, yet no double-blind clinical trials–the typical benchmark mainstream doctors and journals use to judge a treatment’s value–were ever initiated….

   ….A study published in the Journal of Natural Products, following a recent study conducted at Catholic University of South Korea stated that one chemical in Graviola was found to selectively kill colon cancer cells at “10,000 times the potency of (the commonly used chemotherapy drug) Adriamycin…”

   ….The most significant part of the Catholic University of South Korea report is that Graviola was shown to selectively target the cancer cells, leaving healthy cells untouched. Unlike chemotherapy, which indiscriminately targets all actively reproducing cells (such as stomach and hair cells), causing the often devastating side effects of nausea and hair loss in cancer patients.

   …A study at Purdue University recently found that leaves from the Graviola tree killed cancer cells among six human cell lines and were especially effective against prostate, pancreatic and lung cancers Seven years of silence broken–it’s finally here!”

  3. Niet geheel toevallig is Graviola ook een bestanddeel van de veelbesproken’zwarte zalf’ . Moedertje natuur levert prachtige producten http://graviolacancercure.org/
   Mijn zus die in maart te horen kreeg dat ze nog maar enkele weken te leven had hobbelt nog steeds vrolijk voort , kurkuma , D3 en asperges staan op haar dagelijkse menu .

 10. zojuist jullie lieve reacties gelezen,bedankt: willie over die graviola
  vrucht wil ik mijn oudste zoon zijn mening vragen, hij is dokter en erg bezig met gezonde voeding ,ik heb er nog nooit van gehoord.kurkuma ga ik zeker proberen mijn schoondochter verwerkt dit namelijk ook in het eten.
  Maar eerst ga ik met mijn zoon fijn op vakantie en geen zorgen voor morgen,na 14 dagen word mijn zoon afgelost door de vrouw van mijn andere zoon dus met mij zit het voorlopig wel goed.Ik ga jullie zeker via deze site op de hoogte houden nogmaals bedankt voor jullie reacties
  groetjes en een knuffel van marijke

 11. hallo hier ben ik dan weer terug uit spanje,en ik kan je zeggen het was geweldig ik had de kanker thuis gelaten maar ik heb wel trouw asperge’s gegeten, we hebben veel plezier gehad en dat is mooi meegenomen ,gisteren samen met patrick naar de oncoloog geweest en alles is het zelfde gebleven geen achteruitgang dus op 4 maart ct scan en lab en 6 maart de uitslag bij de oncoloog.dus als alles meezit vier op 17 maart mijn 70ste verjaardag proost ik laat wel weer van me horen groetjes marijke

 12. hi allemaal daar ben ik dan weer, ben net terug van de oncoloog,en ja hoor de uitslag HIEP HIEP HOERA het was allemaal goed op een kleine ontsteking na (hoef daar geen medicijnen voor te gaan gebruiken),en ja hoor het was ook kleiner geworden ze wilde alleen niet beamen dat het door de asperges zou kunnen komen dat is niet te bewijzen .misschien kan ik op deze asperge kuur nog jaren mee. genezen is niet mogelijk maar als ik zo nog een tijdje mee kan gaan is dat mooi meegenomen over 3 maanden ga ik weer in de scan en ik laat dan wel weer van me horen lang leven de asperges in mei alweer verse te koop doei groetjes marijke

 13. ik denk het wel want daar zijn ze voor ,maar ikzelf denk dat je ze als kuur tegen kanker beter gepureerd kunt eten,ik denk namelijk dat er dan stoffen vrij komen die beter werken tegen kanker .ik doe nu wel de gepureerd asperges in de groentensoep s’morgens 2 eetlepels en s’avonds 2 eetlepels ik vind dat lekkerder groetjes marijke

 14. Hi luitjes zoals beloofd kom ik hier weer met de uitslag van de oncoloog lymfomen stabiel bloedwaarden 9.5 zijn waarschijnlijk nog nooit zogoed geweest eindelijk eens goede rapport cijfers ,zou mijn moeder blij mee geweest zijn nu ik ben dolblij dus ik ga echt door met de gepureerde asperges ik heb ze zojuist gegeten in een kop met bouillon vind ik lekkerder en nu ga ik lekker genieten van het mooie weer. Ik zeg maar zo carpe Diem dat nemen ze me mooi niet meer af een blije patiënt

  1. MRI moeten ondergaan wgs ‘verontruste signalen linkerborst’… In afwachting van afspraak hiervan, mij 1 mnd een zelfsamengesteld regime opgelegd met o.a. extra supplement Kurkuma, Gluthanion (in asperges + dagelijks vers, want aspergeseizoen), uitgeperste citroen enzo en voilà, gister positieve uitslag = normale MRI, dus niks aan de ‘hand’… Geen idee of dit heeft geholpen, maar toch…

 15. Zeer Interessante artikel!
  Maak het uit of het witte of groene asperges zijn?
  De asperges in blik of pot zijn meestal gekookt denk ik,
  is het beter als je ze rouw neemt?
  Met vriendelijke groet

  1. Ik gebruik ook bloedverdunners en andere medicijnen ,en ik heb echt baat met die twee porties asperges per dag ik verwerk ook veel kurkuma in mijn eten .echt een aanrader om te proberen .ik voel me veel beter als 30 maanden geleden toen ik te horen kreeg dat ik kanker had groetjes en fijne feestdagen en hopelijk een gezonder 2014

 16. Daar ben ik weer,tijdje niets van me laten horen ! Maar dat komt omdat ik het te druk heb gehad met genieten dat is nu mijn belangrijkste werk om te doen ,en ja hoor recepten verzinnen voor mijn porties dagelijkse asperge variaties genoeg te bedenken ik ben ook weer lekker een maand naar Spanje geweest mijn jongste zoon is ook 16 dagen gebleven maar ja die moest weer aan het werk vorige week van de oncoloog te horen gekregen dat alles stabiel is in mijn geval betekend dat ,dat het niet groeit en ik me goed voel . Dus driemaal hoera voor de asperges iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2014 marijke

  1. Hi Marijke,
   Bedankt voor je reactie en jij ook fijne feestdagen en een goed en gezond 2014!
   Groetjes Agnes

 17. Zo daar ben ik weer ,maandagmorgen naar de oncoloog geweest . grandioos goed nieuws gekregen lymfomen kleiner geworden bloedwaarden helemaal oke Marijke en patrick helemaal gelukkig ,misschien zijn er lezers die weten hoe dat voelt .nu ik weet het dus nu ook . daarna moest ik bij de longarts zijn voor de uitslag ook alles verbetert ,daar verteld dat ik de asperge kuur streng volg en hij geloofde wel dat het mogelijk was want er zat ook veel verbetering in de longen zonder gebruik van medicijnen dus vertel het voort asperges tegen kanker ik ben het bewijs ,anders zou mijn oncoloog me niet pas over 6 maanden pas weer een scan laten maken !en mijn longarts zei kom maar over een jaar weer voor controle. Op 13 juli 2011 diagnose non hodgkin ongeneselijk . Maandag 10 maart 2014 lymfomen kleiner bloedwaarden helemaal goed ! Ik hoop dat hun geweten is gaat denken dat er meer is als chemische middelen tegen kanker

  1. Beste Marijke, wat een mooie verhaal! Inspiratie voor velen die nu het gevecht tegen kanker doormaken. Bedankt voor het delen!

 18. Groenten zijn gezond, maar beweren dat ze kanker kunnen genezen, is een brug tever. Groenten kunnen kankerwerend zijn, maar zijn geen therapie tegen kanker. Dus: alle voorbeelden van kankergenezing door asperges, graag in de vuilnisbak !

  1. ik ben het niet met je eens ik woon met myn schoonmoeder van 92jaar heeft jaren epospuiten gehad van 1600 euro in de week hielpen niet meer dan maar elke maand bloedtrandfusie sinds een jaar niet meer gehad 2 maal in de week asperges gegeten en der bloed is nu goed. heeft beenbergkanker dus die vuilnisbak blyft by ons leeg laat de artsen eens luisteren ze zyn zeker bang dat ze zonder werk komen te zitten.ik verzorg ze al 10jaar met liefde en plezier groetjes jannie

  2. Alex dat je hier niet voor open ‘wil’ staan zegt, meer iets over jou.

 19. myn schoonmoeder van 92jaar kreeg jaren epospuiten 2maal in de week hielpen niet meer daarna elke maand bloed transfusie.sinds verleden jaar april 2 maal in de week asperges en sinds dien geen transfusie meer gehad.

 20. Zojuist terug over de bloeduitslagen bij de oncoloog, zoals jullie uit vooraf gaande verslagen van mij weten heb ik Lymfeklierkanker diagnose ongeneeslijk: nu 2. Jaar nadat ik met mijn gepureerde asperge kuur ben begonnen heb ik de bloeduitslagen gekregen onderzocht is:
  EB, DIF,HB,HT,LEU,TRO,B85
  FL,GLU
  HEB,AFOS,ALT,BIL,KR,LD. Super goede uitslag gezonde mensen hebben geen betere uitslagen ! Dus jullie begrijpen wel waarom ik de ruitenwissers voor mijn ogen heb moeten aanzetten ,maar dat was van blijdschap en dan is het goed .ik hoop dat ik in september weer met zulk goed nieuws kan komen ik zou zeggen vertel dit aan de mensen met kanker waarom zou ik die enkeling zijn bij wie het werkt .ik denk zelfs dat de mensen die geen kanker hebben het op deze manier voor kunnen blijven maar ja wie ben ik ,ja een gelukkig mens met een mooie uitslag iedereen alvast bedankt voor het door geven van deze tip met lieve groetjes marijke ,

 21. Zojuist terug over de bloeduitslagen bij de oncoloog, zoals jullie uit vooraf gaande verslagen van mij weten heb ik Lymfeklierkanker diagnose ongeneeslijk: nu 2. Jaar nadat ik met mijn gepureerde asperge kuur ben begonnen heb ik de bloeduitslagen gekregen onderzocht is:
  EB, DIF,HB,HT,LEU,TRO,B85
  FL,GLU
  HEB,AFOS,ALT,BIL,KR,LD. Super goede uitslag gezonde mensen hebben geen betere uitslagen ! Dus jullie begrijpen wel waarom ik de ruitenwissers voor mijn ogen heb moeten aanzetten ,maar dat was van blijdschap en dan is het goed .ik hoop dat ik in september weer met zulk goed nieuws kan komen ik zou zeggen vertel dit aan de mensen met kanker waarom zou ik die enkeling zijn bij wie het werkt .ik denk zelfs dat de mensen die geen kanker hebben het op deze manier voor kunnen blijven maar ja wie ben ik ,ja een gelukkig mens met een mooie uitslag iedereen alvast bedankt voor het door geven van deze tip met lieve groetjes marijke ,

 22. myn schoonmoeder heeft jaren 2maal in de week epo spuiten gehad hielpen niet meer toen elke maand bloedtransfusie gehad sinds 15maanden geen transfusie meer gehad omdat ik ze 2maal in de week asperges heb gegeven vanmorgen bloed geprikt was weer goed ze is 92jaar heeft een soort beenmergkanker.heb het ziekenhuis gebeld kreeg als antwoord leef ze nog ja dank zy asperges niks meer van gehoord. myn man is suiker patient eet sinds een maand asperges en de suiker is al heel wat gedaald.groetjes jannie

 23. Mijn man is begin 2013 kanker ontdekt. Eerst zou het kanker zijn met uitzaaiing
  naar de longen maar naar veel onderzoeken kwam er toch uit longkanker Daar kregen we te horen dat hij 2014 niet zou halen ze wilde eerst helemaal niet behandelen maar omdat hij zo sterk en te jong was 59 jaar hebben ze toch chemo gegeven .Dat is toen goed aangeslagen maar in December was het weer terug gekomen Dus weer nieuwe chemo Toen zijn we naar Amsterdam gegaan .Maar daar konden ze ook niets extra voor ons doen Vanaf half februari zijn we met de asperger kuur begonnen en nu zijn we vandaag weer terug geweest 21 juli
  de kanker is stabiel en de bloedwaarde zijn goed ik weet natuurlijk niet of het door de kuur komt maar het zet je wel aan het denken Ik wil niemand valse hoop geven .Maar het is het proberen waard groetjes Lucy

 24. Hoi ,hoi ,gisteren bij de oncoloog geweest .hoi hoi ,alle bloed uitslagen weer fantastisch goed ,eerlijk gezegd kneep ik ‘m een beetje omdat ik een weekje koortsig was geweest ,maar goed dat ik geen tijd heb om ziek te zijn omdat ik het druk heb met leuke dingen te doen ,dus luitjes vertel tegen iedereen dat asperges tegen kanker wel degelijk helpen ,ik vind het jammer dat er zo weinig mensen hiervan op de hoogte zijn ,dus iedereen die dit leest vraag ik aub zeg het voort ,begin dec moet ik weer in de scan en laat ik weer van me horen ,ik ga nu een eindje wandelen lekker in het zonnetje ook heel gezond ! Doei marijke

 25. Carpe Diem ! Ja hier ben ik dan weer met mijn uitslagen van de oncoloog . Ja hoor ,mijn oncoloog zei wow en maakte met haar hand een zegeteken zo van we gaan het maken ! En dat was ik eerlijk gezegd ook van plan ,we hebben nog even over koetjes en kalfjes gepraat heel gezellig allemaal ze liet me ook nog even haar handlotion proberen ,hele goede trouwens ,en toen mocht ik naar huis met de goede wensen voor oud en nieuw een briefje voor bloedonderzoek tot 16 maart geen scan joepie voor alle K Patiënten en niet K patiënten een gezond en gelukkig nieuwjaar dat moet lukken met de asperge kuur groetjes en liefs van een gelukkige Marijke

  1. hoi Marijke, super je verhaal over de asperges, wij zijn er ook mee begonnen in onze strijd tegen kanker! Ook maken we gebruik van salvestrolen supplementen, heb je hier ervaring mee? Grtjs Dennis en Ann

 26. Beste lezer,
  Deze week 2 juni 2016 heb ik verhalen gehoord over asperge tegen kanker. Een grootte aspergeteler in Noord-Limburg is 10 jaar geleden opgegeven aan deze vreselijke ziekte. Hij heeft toen aspergeconsentraat gemaakt en eet elke ochtend een theelepeltje (is 1 kg. Asperge) van deze consentraat. Hij is nu 10 jaar verder en zijn arts in Amsterdam vertelde dat hij nog nooit zo’n dossier heeft gehad van een pacient.
  Voor het maken van het consentraat wordt 100 kg. Asperge samen geperst tot 1 ltr. Vocht.
  Dit kan met bewaren in de diepvries. Elke week wordt er een kleine hoeveelheid uitgehaald en bewaard in de koelkast en vandaaruit elke ochtend gegeten. Velen hebben dit de laatste jaren gebruikt met verbluffende resultaten. En de prijs. € 25.00 ( op dit moment) hier kun je 100 tot 150 dagen mee vooruit. Op deze manier kun je dit het hele jaar gebruiken.

  1. Hi Jan ik volg nu al 4 jaar het recept van twee eetlepels asperges s’morgens en twee eetlepels s’avonds . En m’n lymfklierkanker neemt niet toe ,is zelf verkleind maar het is ongeneeslijk is mij al meteen na de patscan gezegd . En aangezien de zes chemo kuren niets hebben geholpen klamp ik me hier helemaal aanvalt al moet ik eerlijk zeggen dat het me tegen staat ik neem ze zelfs nog als ik in de maand november in Spanje zit ,en omdat ik straks weer ga heb ik wel interesse in dat extract waar jij het over hebt .indien mogelijk meer info bvb mijn dank Marijke

 27. Hoi lieve lezers daar ben ik weer ,voel me beter dan ooit terwijl ik toch echt weer een jaartje ouder ben van de week naar de oncoloog en de longarts geweest en alletwee waren dik tevreden dus ik ook .over drie maanden weer bloed onderzoek CT thorax blanco en dan op naar Spanje want ik ben er van overtuigd dat het eten van Mn dagelijkse portie asperges mij zo goed houd . Ik wilde iedereen vragen als je iemand treft met kanker vertel hun dan dat ze asperges moeten gaan eten en natuurlijk de reguliere weg van de artsen moeten bewandelen ik doe dit nu al dik 5 jaar en ik ben er nog steeds ik zal helaas nooit onder Mn krabbeltje ex kankerpatiënt kunnen zetten omdat mijn kanker ongeneeslijk is maar ik sluit wel af met met de groetjes en liefs van iemand met kanker die nog volop geniet van het leven Marijke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.