Advertentie

‘Koran’ en ‘Bijbel’ zijn elkaars broertjes!


Is het in ons leven het meest interessant om de schijnbare verschillen tussen mensen aan te zetten, of om juist de verschillen trachten te overbruggen?

Filosofe Marlies ter Borg is juist teruggekeerd uit de VS waar op 1 september in Washington de presentatie plaatsvond van haar boek. Het Engelstalige boek is een uitgebreidere versie van het Nederlandse boek ‘Koran en Bijbel in verhalen‘, waarvan inmiddels een vierde druk is verschenen.

 

De titel van het boek verwijst naar de Joodse vrouw, moeder van Christus, die zowel bij Christenen als Moslims geliefd is.

Dat Maria ook in de Koran ruime aandacht krijgt is echter veelal onbekend, want wees eerlijk, wist jij dit? De Engelse titel van het boek, luidt in dit verband dan ook: ‘Sharing Mary, Bible and Qur’an Side by Side.’ (Het delen van Maria, de Bijbel en de Koran, hand in hand’..)

Verder zijn er in de Engelse uitgave hoofdstukken toegevoegd over Jihad, onderdrukking van de vrouw en homofilie in Bijbel en Koran. Ook de gemeenschappelijke waarden en het Godsbeeld komen aan de orde.

Marlies ter Borg: “Sharing Mary is een internationaal boek, met bijdragen uit de VS, Indonesië en Turkije van gematigde Moslimdeskundigen. Uit Nederland doen experts mee met een Christelijke achtergrond: Herman Beck en Martha Frederiks.”

De uitgebreide Engelse tekst staat overigens ook online, op bibleandkoran.net

Ruud Lubbers op de achterflap: “Dit boek is een liefdevolle bijdrage aan de vreugdevolle viering van het leven. Het kiest voor dialoog in plaats van conflict. Het weigert superioriteit te claimen of de ‘ander’ de schuld te geven.”

In haar lezingen en artikelen nodigt zij uit tot persoonlijke interpretatie van de gemeenschappelijke verhalen. Zij gaat graag in discussie met gelovigen uit de joodse, christelijke en islamitische traditie; maar ook met hen die, zoals Ter Borg zelf, zonder een bepaald geloof aan te hangen, nieuwsgierig zijn naar de gemeenschappelijke wortels van onze cultuur.

Onderwerpen die daarbij worden besproken zijn o.a.:

 • Paradijs en de Tuin van Eden: Adam en Eva
 • Maria, een sterke vrouw in bijbel en koran (aardig voor de maand december)
 • Het offer van Abraham (rondom het Offerfeest)
 • Erotiek en mystiek
 • Salomo en het licht
 • Vrouwen in bijbel en koran
 • Geweld/fitna

Een artikel over haar werk is dan ook volledig op zijn plaats hier op WantToKnow.nl!

* * *

x

Koran en bijbel lijken meer op elkaar dan men denkt

© Roshana, oktober 2010

x

Sinds dominee Terry Jones in de VS aankondigde om op 11 september Korans te verbranden en die dag tot ‘Burn a Koran-day’ uitriep is er internationaal ophef over ontstaan. Wat velen over het hoofd zien is dat de Koran veel verhalen bevat die ook in de bijbel staan. Veel christenen en zelfs veel moslims weten dit niet omdat ze de Koran zelf niet hebben gelezen. Zij geloven wat hen verteld wordt door hun imams en/of hun omgeving.

Dominee Terry Jones voor zijn ‘uiterst vredelievende’ aankondiging van de Koran-verbranding in Florida

Voor een beter begrip tussen moslims en christenen heeft filosofe Marlies ter Borg alle gemeenschappelijke verhalen uit de Koran en de Bijbel verkort naast elkaar gezet in het boek ‘Koran en Bijbel in verhalen’.

Ze was namelijk hoogst verbaasd toen ze jaren geleden in een boekwinkel de Koran opensloeg en daarin het bijbel-verhaal over Christus las. In het Arabisch heet hij ‘Isa’ en God ‘Allah’. Tot haar verrassing kwam ze in de Koran ook de andere bijbelse figuren tegen, zoals Abraham die in de Koran ‘Ibrahiem’ heet, of Jozef ‘Joesoef’ en Maria ‘Marjam’.

Ook in de Koran bouwt ‘Noeh’ (Noach) een Ark en drijft ‘Mousa’ (Mozes) in een mandje over het water. Zo kwam ze op het idee om het boek ‘Bijbel en Koran in verhalen’ te schrijven. Ze ploegde met behulp van Karima Bisschop van de website Moslima.nl en godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON beide boeken door.

Misschien dat we ‘LOESJE’ maar eens in moeten huren om het proces van Wilders op te fleuren..?

Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”. Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel.

Van volksvertegenwoordigers en wetenschappers mogen wij verwachten dat ze de feiten zo volledig mogelijk weergeven. Anders is het moedwillige eenzijdige voorlichting. Of ze hebben te weinig dossierkennis. Dan zeg ik: U moet zich schamen. Maar iedereen neemt het over en loopt erachteraan”.

“Laat me dan eens zien waar het staat in de Koran of de Bijbel?”, vroeg Ter Borg zich steeds af bij het samenstellen van haar boek. Ze maakte daarbij gebruik van de Nederlandse Koranvertaling van Prof. dr. Fred Leemhuis, docent Arabisch en bijzonder hoogleraar Koranwetenschappen aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vertaalde De Koran in 1989. Ook hij verteld dat Geert Wilders Koran-teksten verdraaid (zie hiervoor DIT artikel in de Volkskrant bijvoorbeeld.)

Uit het onderzoek van Marlies ter Borg blijkt ook dat er in de Koran niets staat over het moeten dragen van hoofddoekjes of sluiers door vrouwen. Wel staat er dat zowel mannen als vrouwen ‘hun kuisheid’ zouden moeten bewaren en dat vrouwen hun borsten beter kunnen bedekken.

Kijk hier naar de 17 minuten durende, uiterst interessante documentaire waarin Marlies ter Borg uitgebreid aan het woord komt. ‘Een brug van verhalen’ over de verschillen en overeenkomsten tussen de Bijbel en de Koran:

x

x

De IKON en Radio Nederland Wereldomroep lanceerden op 6 december 2007 internationaal de website BijbelenKoran.nl en in het Engels quranandbible.net (en Arabisch). Hierop staan onder meer integrale teksten van de boeken in moderne vertalingen.

Wie zelf in het Nederlands én het Arabisch de Koran wilt lezen kan de heruitgave van de Nederlandse Koranvertaling van hoogleraar Fred Leemhuis uit 2007 lezen. De Arabische tekst van de Koran is in dat boek naast de Nederlandse vertaling geplaatst.

Boek ‘De Koran’ (vertaling Fred Leemhuis), Jaar: 2007 (herdruk) uitg. Unieboek, 440p., 39,95 euro, ISBN 978 90 475 0314 9

Boek ‘Koran en Bijbel in verhalen’ Marlies ter Borg en Karima Bisschop, uitg. Unieboek, 176p., 14,95 euro, ISBN 9789047503118.

Bronnen:

Trouw.nl

BijbelenKoran.nl

Link naar het stuk zoals het door Theoloog Marten van der Meulen is geplaatst op HetkanWel.net :

* * *

Een interview met Marlies ter Borg staat op deze link HIER.

Overigens is in dit verband het onderstaande stukje wellicht ook interessant.

* * *

Over de rol van Hans Jansen in het hele Islam-plaatje:

x

Prof. Dr. Hans Jansen stond afgelopen week ineens (?) in het centrum van de belangstelling. In het proces tegen Geert Wilders vervulde hij de sleutelrol in de wraking van de rechtbank door de advocaat van Geert Wilders. Hans Jansen is van de meest spraakmakende én maar ook een van de meest omstreden islamdeskundigen van Nederland. Hij is waarschijnlijk ook de enige arabist met een eigen impresariaat..

 

Arabist en publicist prof. dr. Hans Jansen (67) neemt nooit een blad voor de mond. Een voorbeeld is de ondertitel van zijn boek over Islam: ‘Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten

Moslims, maar ook vakgenoten nemen hem dat niet in dank af. Toch blijft hij zijn vaak prikkelende standpunten met verve verkondigen, omdat hij vindt dat hij ‘gewoon gelijk’ heeft.

Arabist Hans Jansen staat dus garant voor pittige uitspraken over de Islam. Dat is misschien waarom je hem zo vaak op TV of in de krant ziet. Oorzaak en gevolg, of andersom?

Maar of de uitspraken van deze arabist ook kloppen? Dr. Michiel Leezenberg, ook een expert, doceert filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en is verbonden aan het MA-programma ‘Islam in de moderne wereld’. Hij fileert in een zeer kritisch stuk een paar van Jansens beweringen:

“Elke lezer, ook een journalist of eerstejaars student, kan nakijken of wat Jansen over de koran beweert wel klopt, simpelweg door de desbetreffende passages erop na te slaan en in hun bredere verband te lezen.

Wie zich niet door een ideologische pro- of anti-islamitische stellingname laat verblinden, ziet dan al gauw dat Jansens werk op puur inhoudelijke en methodologische gronden niet deugt. Het stemt tot nadenken dat een man als Jansen zonder blikken of blozen de grootste nonsens over de koran als wetenschappelijke waarheid durft te presenteren; het stemt nog meer tot nadenken dat blijkbaar geen collega-arabist de moeite neemt om dergelijk prutswerk publiekelijk aan de kaak te stellen.”


Lees hier het hele artikel als weerwoord op de retoriek van Hans Jansen inzake de Islam.

80 gedachten over “‘Koran’ en ‘Bijbel’ zijn elkaars broertjes!

  1. arend , je was me net voor .
   ik wilde die link niet plaatsen omdat menigeen een allergie voor walter heeft , ik zie hem echter als een held . hij wacht niet totdat de haan 3 maal heeft gekraaid

 1. omfg , ik hoop dat ik vrij mag spreken , over het algemeen reageer ik vrij gematigd of niet op artikelen die mij prikkelen . Waarschijnlijk had ik 2 jaar geleden nog instemmend geknikt bij een verhaal als dit . Gedreven door het new age gevoel om alles 1 te laten zijn en overal compensaties te maken om dit tot stand te krijgen .
  Door een levensveranderende ervaring heb ik het hele new age denken achter me gelaten , daarentegen kan ik me heel goed inleven waarom waarheidzoekers zich er nog in laven .
  Er zit een bepaalde logica in en de hele romantiek eromheen geeft je het gevoel dat je echt iemand bent die ertoe doet .
  Ik waardeer dat , ffs ik heb er zelf wel 30 jaar een warm bad in gehad .
  Dessalniettemin , de koran en de bijbel hetzelfde , zucht!
  Als mien muts iets meer had gedaan dan google-search voor trefwoorden had ze dit boek nooit geschreven ( of wordt ze gesponsord ? )
  Had ze iets verder in de geschiedenis gedregt , dan had ze uitgevonden dat de islam en proleet mohamed gesponsord werden door een katolieke non op een missie . nl om een nieuwe godsdient te beginnen in het gebied waar het ware christendom regeerde , niet het maria/roomspaganistische aftreksel .
  dat proleet mohammed zo succesvol zou zijn en ook nog een keertje doordraafde op zijn egotrip had de roomse kerk ook niet verwacht , maar so what , het doel was bereikt .
  de goedgelovige kudde weet toch niet wat de binnencircel wel weet .dus ja , mien muts , de roomse kerk en islam zijn één . dit heeft echter geen ene klote te maken met christelijk geloof , Maria verering is niet christelijk .
  I H S = isis horus seth , egyptische goden , kaballa en alles wat Jezus Christus verachtte .
  Het geen de sspaus en zijn hoger ingewijden aanhangen , is niet wat hun kudde geloioft dat zij aanhangen , hetzelfde geldt voor de moslimwereld . het klootjesvolk word misleid .
  zodoende kan ik geen hekel hebben aan een goedgelovig moslim , noch aan een ander van welk geloof dan ook .
  welliswaar ben ik me wel bewust wat de zogenaamde kern van een geloof uitdraagt , en dat de jesuiten daar de scepter over zwaaien , ook al laten de media daar hun schijnwerpers niet op schijnen .>>>> kom je stap bij stap uit bij de nwo .
  graaf een beetje in de new age en je komt uit bij madam Blavatski , alice baily , Crowly , masons , illuminati en nwo . alles van het zelfde laken een pak . uiteindelik moeten alle religies opgeheven worden om in eenheid samen te komen . new age , islam en katholieke kerk vallen al onder de macht van de enen kracht . hindus en budhists zijn flex met hun multigod perspective , die komen wel mee
  doorn in de voet zijn die kutchristenen , die blijven vasthouden aan hun waarheid .
  ik ben er zo een , wie wil weten waarom kan ik antwoorden
  seen it , done it , read the book , wrote the book
  levenservaring kan je ergens brengen waar je dacht nooit te komen
  hoedanook , dit was een impulsieve reactie uit mijn hart , als je zin hebt om mij af te branden , ga je gang
  in alle liefde en respekt voor allen

  1. Voor het interview met Marlies ter Borg wordt verwezen naar de volgende site:
   http://www.nieuwwij.nl/index.php?pageID=1

   Als slogan hebben ze ‘dat ze de verschillen willen verbinden’.
   Een nobel streven op zich, zou je denken toch?
   Helemaal onder aan de homepage staan de logo’s van een rijtje sponsoren.
   Tot mijn grote schrik zie ik dat 1 van die logo’s van “Dominicanen in Nederland” is.
   Dit alleen al is een alarmbel eersteklas.
   Inderdaad Cosmic, Islam als Katholicisme 2.0 gestuurd en ontworpen door de Jezuïeten geheim agenten van Rome.
   Die IsisLam professort met een t heeft trouwens de typische uitstraling van een klassieke Jezuïet met z’n ongure bokkenbaardje en overvierkante zwart gehoornde bril, dat is wat ik zie, als jij kijkt zie je misschien alleen een onschuldig gewoon rond brilletje zonder zwarte rand.

   De Dominicanen waren door de Paus aan het hoofd van de Inquisitie geplaatst.
   Het doel was toen ook dat iedereen hetzelfde geloof moest hebben.
   Nu moeten we weer allemaal hetzelfde geloof hebben en weer zijn De Dominicanen als Change Agents weer van de partij?!

   Quote:

   The medieval Inquisition has been universally condemned as one of the most oppressive human institutions ever developed. It was known for its tortures and zealous excesses. The Inquisition arose out of an effort by Pope Innocent II to stamp out a large heretical sect in the south of France known as the “Albigensians.” Innocent II had called for a special Crusade in 1208 to enter France and wipe out the sect. The five-year war which ensued devastated the region. Ten years later, a new Pope, Gregory IX, continued the action. He placed the Dominicans in charge of investigating the Albigensians. Gregory gave the Dominican Order full legal power to name and condemn all surviving heretics.

   Out of this campaign grew the full inhuman machinery of the Catholic Inquisition which sought to stamp out heresy of every type. The Inquisition generated a fearful climate of intellectual and spiritual oppression in Europe for the next six hundred years. Hearsay, innuendo, and honest intellectual disagreement led many decent people to the torture rack and auto-da-fe (death by burning). The social scars are still visible today in the instinctive fear so many people have of expressing nonconforming ideas. The Inquisition helped breed a social reaction of violence to nonconforming ideas that the world has not yet fully escaped.

   http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/godseden/godseden07.htm

  2. Ik las nergens dat je moet geloven in de bijbel of in de koran. Er wordt alleen uitgelegd dat het belachelijk is als bijbelaanhangers een hekel hebben aan koranaanhangers en bovendien deze van allerlei dingen beschuldigen. Als je weet dat beide boeken erg veel overeenkomsten laten zien moet je toch wel inzien dat die hele heisa van Wilders een hoop flauwe kul is.
   Ik heb het niet over daadwerkelijk bewezen misdaden en/of misstanden. Maar daar hebben bijbelaanhangers anders ook wel hun best op gedaan Je kunt allerlei scheldwoorden en krachttermen gebruiken om je reactie te verstevigen. Maar hier druk je afkeer en angst mee uit. En beide is misplaatst.
   Over heel de wereld leven mensen met verschillende culturen en godsdiensten of vergelijkbare goden vereringen. Het blijven allemaal mensen. Wie is schuldig aan oorlog en verdrukking. De machthebbers. Geef ze geen kans meer en zorg dat iedereen schouder aan schouder staat. Dat is pas sterk. Ik vind het een moedig boek. Een eye opener voor velen.

  3. New Age als Katholicisme 3.0 Selene, dat is wat ik zie gebeuren.
   Alles moet weer omgevormd worden tot 1 ‘Nieuwe’ babbelende vage balkenbrei.
   Het gaat er om dat we weer gemanipuleerd worden om wederom tot een nieuw kunstmatig geloof te komen.
   Het alleen maar mogen gebruiken van politiek correcte waterige verzamel termen is 1 van de kenmerken van het nieuwe geloof.
   Je moet elkaar in slaap sussen met wollige nietszeggende woordjes.

  4. New age is een containerbegrip,een poging een ‘hokje’ te maken en je kunt het overal over heen leggen. M.i. niet boeiend dit hokje in elkaar te timmeren. Waar het zonder hokjesgeest m.i. in de kern om draait is dat wij als mens goed zijn, we hoeven onszelf niet te verbeteren, we zijn van dezelfde bron en die is goed en er bestaat geen hogere macht die zogenaamd ‘rechtvaardig’ kan oordelen. Dus niet pech voor wie een ongelukkige jeugd had en de criminaliteit in is gegaan, dus niet pech voor diegene die niet bij de goede sekte/kerkgenootschap/vereniging/profeet is aangesloten, dus niet pech voor al die mensen die uberhaubt niet de goede religie hebben…Allemaal angst vanuit de onderbuik van de veroordeler ergens bij te willen horen. Het beste nieuws in tijden dat daar over te melden is, is denk ik wel dat we allemaal bij elkaar horen.

   Koran en Bijbel, zijn beiden inhoudelijk dualiteit optima forma in werking. Elke verdieping houdt je hierin vast.

  5. @Selene

   Er wordt alleen uitgelegd dat het belachelijk is als bijbelaanhangers een hekel hebben aan koranaanhangers en bovendien deze van allerlei dingen beschuldigen. Als je weet dat beide boeken erg veel overeenkomsten laten zien moet je toch wel inzien dat die hele heisa van Wilders een hoop flauwe kul is.

   Zucht..
   In de Koran staat dat alle christenen ofwel bekeerd of gedood of ondergeschikten van de islam gemaakt moeten worden.
   Zou dat misschien niet de reden kunnen zijn van onze afkeer van de islam?

   En , volgens jou, enkel en alleen omdat mohamed delen van de bijbel heeft gekopieerd is “die hele heisa van Wilders een hoop flauwe kul”?

   Ik snap de redenering hierachter niet, kun je die misschien uitleggen?

 2. Islam en Christenen zijn broers vanuit het verleden.

  Ja dat klopt.Zij hebben dezelfde geloofsvader;Abraham.

  Alleen,daarvandaan gaan de wegen onherroepelijk uiteen.

  Het geloof in het Christendom behoort gecirceld te zijn rond de naam die het draagt.Jezus Christus de Zoon van God.
  Hij is degene waar het om draait.

  Bij Islam heeft Christus ook een plaats. Daar echter niet als Zoon van God maar als profeetje achter mohammed.
  Islam gelooft niet dat God een zoon heeft.

  De bijbel zegt dat wie de Zoon niet heeft,ook de Vader niet heeft en dat deze de antichrist is. (dit staat in 1 Johannes hoofdstuk 2 vers 22.)

  Christendom en Islam zijn dus onverenigbaar.

 3. De rede dat ik bovenstaande informatie onder de aandacht breng is zodat men zich een mening kan vormen en kan discussieren op basis van wat er nou werkelijk in die boeken staat i.p.v. op basis van vooroordelen en leugens (verspreid door types als Wilders…

  Zelf ben ik geen moslim of christen. Ik volg geen enkel voorgeschreven geloof.

 4. Dat er maar een God is moet voor iedereen toch wel duidelijk zijn. Maakt niet uit welk geloof je volgt, zolang je maar de weg van je hart volgt. Met een beetje liefde naar iedereen in je leven wordt er meer bereikt dan met schrijven van alle artikelen/boeken. Gewoon wat liefde tonen naar je naaste in je huidige leven en vele problemen zullen verdwijnen. Zodat we kunnen leven naast elkaar.

 5. Guido,

  even een reactie op je vraag.

  de bijbel zegt dat Jezus is verwekt door de Heilige Geest uit de maagd Maria.Er kwam geen man aan te pas.

  Vanuit die optiek wordt Jezus dus met recht de Eniggeboren Zoon van God genoemd(Johannes 3 vers 16.)

  Het Islam geloof erkent ook de maagdelijke geboorte van Jezus.Toch weigert dit geloof Jezus te erkennen als Zoon van God.Allah heeft geen zoon,stelt zei.

  Het is zelfs godslastering te erkennen dat God een zoon heeft zoals Jezus de Zoon van God is in de bijbel.

  Natuurlijk geloven zowel Islam als Jodendom als Christendom dat God de Schepper is van de mens en in die zin iedereen dus een kind van God is.

  Bij het Christendom is het Zoon van God zijn met betrekking tot Jezus echter cruciaal.

 6. De Bijbel en de koran staan lijnrecht tegenover elkaar als je er iets van af weet slaat dit artikel echt nergens op de God van de bijbel vraagt hele andere dingen van ons dan de god van de koran……

 7. Soms denk ik wel : Als men zijn cultuur overstijgt, is er geen religie meer nodig.
  Cultuur is indoctrinatie…
  En dus is religie het gevolg.
  Wanneer begint men eindelijk eens ZELF te denken?
  Ik word af en toe zo wanhopig van de volgzaamheid.

 8. Hallo waarheidzoekers,

  Als je écht wilt weten waar het nou allemaal werkelijk om draait verwijs ik een ieder naar de volgende site:
  http://amazingdiscoveries.tv/c/47/Medium_Quality/

  Deze bestaat uit 36 lezingen, 201, 202, enz.
  Allemaal zijn ze boeiend en echte aanraders zijn o.a. 205, 211, 212, 216, 221, 223 en 226.
  Geen zelf gekunstelde meningen maar: quote after quote.

  Ook verwijs ik naar het kopje science (links) 101, 102, 103 en 104.

  Ik weet het is veel maar absoluut de moeite waard.
  En als je dit allemaal gezien en tot je genomen hebt ben ik erg benieuwd of er wat in je verandert is. 😉

  Frank

  1. Mijn dank is groot voor deze waardevolle link. Ik kom als altijd veel tijd te kort. 🙂

  2. De inner-circle van het vaticaan is satanisch volgens de presentator.
   In de 7e eeuw zag Rome dat in noord-oost Afrika het ware christendom sterk groeide.
   De paus had een probleem met de christenen en de joden in Jerusalem (de paus wilde graag deze stad in handen krijgen).
   Het verhaal gaat dat het vaticaan een gecontroleerde nieuwe religie creeerde (met al hun gestolen esoterische kennis wat terug gaat tot de tijd van Babylon )om zo deze krachten te gebruiken om dmv een leger deze regio te veroveren.
   Dit is ook gebeurd , duizenden mensen zijn afgeslacht door de islamitische legers en de regio was onder controle van de inner-circle van het nieuwe islam. (zuster religie van het katholicisme)
   Aan de massa naar buiten wordt vervolgens alles gespiegeld en een ander verhaal verteld (meester bedriegers).
   De paus kust graag de koran.
   De inner-circles sturen andere organen aan zoals de maffia, de zionisten (politiek),de vrijmetselaars (33e) de moslim brotherhood.
   De filmpjes zijn zeer leerzaam en geven een ander verhaal dan wat de “powers that be” vertellen.
   De oudere vrouw van Mohammed had veel geld en veel sympathie voor het katholicisme.
   Zou Mohammed een opdracht hebben gehad vanuit Rome?
   Zeer interessant.

  3. Geweldig Frank en Pepijn ik had al wel een paar delen van Walter Veith gezien maar nu ga ik helemaal alle delen intensief bekijken beluisteren en bestuderen! Stof tot nadenken en zelfs inkeer, we denken alles te weten maar na 1 deel Walter Veith weet je dat je helemaal niets weet….

  4. Frank bij deze nog een keer expliciet bedankt voor je Walter Veith overzicht van (alle?!) delen van hem…

   Af en toe word het even te veel maar stukje bij beetje val ik van de ene in de andere verbazing, ik ben nu wat kris kras door de verschillende delen aan het kijken maar echt onvoorstelbaar interessante informatie, hier ben ik voorlopig nog lang niet klaar mee en ik kan het iedereen aanraden om het materiaal van Walter door te worstelen, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn kan ik je verzekeren dat is zeker…

   Ik heb nu een gedeelte bekeken over o.a. nep dominees in de VS, het is nog veel erger dan je je kunt voorstellen…

   Total Onslaught – 225B – Strange Fire.avi
   http://video.google.com/videoplay?docid=2426786116625977039#

 9. Babylon, als Metropolis, een film die ons spiegelt hoe het verhaal in elkaar steekt. Het is soms zo simpel als het moeilijk kan zijn.

  Metropolis de stad gebouwd door een architect, die natuurlijk boven zijn eigen gestelde wetten staat. De architect moet bouwen om zodoende alles vorm te geven, torens van Babel. Ze rijken hoog in de lucht. Om zijn visie van verlichting te verwezelijken heeft hij slaven nodig. Het werkvolk dat in mens onterende omstandigheden moet leven als onderdeel van deze machinefabriek.

  Zoals ze het brengen; ontzield door de herhalende geestdodende oefeningen en zo gevoerd aan Moloch; de eigenlijke naam voor deze machinefabriek. Het uitzichtloze bestaan is zwaar maar gelukkig is daar de ‘Maria.’ Dankzij deze verschijning is het enig sinds draagbaar, ze brengt op slavenniveau verlichting, ze is een ‘mediator’.

  Ze gebruikt de volgende prachtige zin; the monument praising the greatness of the human spirit was built with the blood and sweat of workers who knew nothing of the Thinker’s grand vision.
  Echter de architect is bang voor haar invloed, de werkers gaan rebbeleren. Hij bedenkt een list om Maria voor hem te laten werken. Hij ontvoerd haar en maakt van haar een zielloze robotachtige kloon.

  Hij stuurt de robot naar beneden met de mededeling; I want you to visit those in the depths, in order to destroy the work of the woman in whose image you were created!” De slaven zien het bedrog niet. Ze laten zich door haar verleiden en raken zo in een greep van lust, jalourzie etc. De corruptie van hun harten.

  Ik wil het niet te lang en slaapverwekkend laten worden dus ik stop en voor die die willen weten waarover het gaat, hier een linkje; http://vigilantcitizen.com/?p=5208

  Voor diegene die het zal zien; ziet dat er nu alleen maar het systeem van de machinefabriek is. De godsdiensten worden gebruikt als de nep Maria, een kloon van het oorspronkelijke bedoelde verlichting. Corruptie van de harten is de wens van de architect, zodoende geen eenheid te verkrijgen.

  1. Hmmm ik moet wel lachen om mezelf nu, net een overdosis super dominee Prof. Walter Veith gehad.
   Sjonge jonge ik dacht dat ik kon doordrammen tot de tiende macht.
   Interessant materiaal om verder je eigen onderzoek te blijven doen, dat wel.
   Maar laat je ook niet te veel programmeren door Walter.
   Hij is nogal geprogrammeerd namelijk, zie ik nu duidelijk.
   Aan de ene kant intrigeert mij dat wel, aan de andere kant is het mij persoonlijk ook te veel geleerde houterigheid uit het hoofd.
   Tijd om maar weer wat catharse ketterse catte(l)klieke ‘New Age’ invloeden te incorporeren in mijn zoektocht Quest…

   Total Onslaught – 203B – An Advocate For Our Time.
   http://video.google.com/videoplay?docid=6415459798969121639#

  2. Nog even verder bordurend op de opmerking;
   als godsdiensten gebruikt worden als de nep Maria, (die de eerdere opmerking over de film Metropolis, dan kan je
   David Icke, Alex Jones, Z. Sitchen, en alle andere godsdiensten etc. ook als zodanig beschouwen.

   Er is een beeld in de vorm van verlichting geschapen voor het slavenvolk om de omstandigheden draagbaar te houden. Maar het is een illusie – ‘verlichting’, komt niet door het hoofd d.m.v. kennis maar door het hart.

   Nu is deze kennis bekend bij de architect en zodoende is deze druk met de corruptie van onze harten. Diversiteit benadrukken zodoende geen eenheid met de werkelijke verlichting te verkrijgen. Werkelijke verlichting heeft niets met geld/pracht en praal te maken, niets met diversiteit te maken en niets met haat te maken.

   Ik ben geen Christen maar ik begrijp waarom Jezus zo nadrukkelijk zijn hart laat zien; daar zit het centrum van ware verlichting.

   “The mediator between head and hands must be the Heart!”

 10. @Hyper Alert,
  Prof Veith is een christen , die strikt naar de bijbel leeft. Alles wat met het occulte (verborgen) heeft te maken is volgens hem per defenitie slecht en alle magie wordt op een hoop gegooid , waar ik het persoonlijk mee oneens ben.
  Soms vond ik hem een beetje denigrirend tegenover mensen hun uiterlijk en ras (filmje wat over een guru ging)
  Buiten de negatieve aspecten vind ik dat deze meneer , een zeer gedetaileerd beeld geeft van de grote invloed van de black pope en de jesuiten, de hoge (33e) vrijmetselaars en het vaticaan met de link naar de islam.
  Als je meneer Veith neemt zoals hij is en dus weet dat Jezus de enige weg voor hem is, zou ik al die filmpjes kijken!
  Stof tot nadenken, zeer aanbevolen (vooral voor mensen die Icke, Tsarion, Maxwell, Freeman volgen)

  1. Klopt Pepijn, als je Walter neemt zoals hij is dan ligt er een schat aan materiaal voor je voeten en een mooie aanvulling op de Tsarions en Ickes! Zeker ga ik al z’n presentaties doorspitten en ik begrijp ook dat Walter een soort beschermingsveld om zich heen nodig heeft, hij heeft nogal weerzinwekkende ervaringen gehad met kwade invloeden met betrekking tot z’n zoon, dusz we moeten hem niet scheef aankijken als hij zo nauwgezet ‘de pure leer’ volgt als houvast en bescherming.

  1. @Paul,
   voel me genoodzaakt even te reageren aangezien dit artikel naar mijn mening vol staat met desinformatie

   Ten eerste kunnen we om feiten te weerleggen wel de softcore ‘sugar coated’ vertalingen gaan gebruiken maar dit is niet echt realistisch (hoewel in dit geval bv het onderscheid tussen ‘angst aanjagen’ en ’terroriseren’ mij ontgaat)

   verder:
   De wereld is volgens de islam verdeelt in 2 huizen: het huis van Islam en het huis van oorlog (dar al-harb)
   Overal waar de sharia niet geldt, geldt het huis van oorlog, bijvoorbeeld in europa dus.

   Verder dient met goed te beseffen dat “als zij geneigd zijn tot vrede” betekent: als zij bereid zijn zich te bekeren of te onderwerpen aan de islam..

   De enige situatie waarin een moslim een jood tot (1 van zijn) echtgenote(s) mag nemen is een mannelijke moslim die kinderen verwekt bij een joodse vrouw, de kinderen zijn dan uiteraard wel automatisch moslim aangezien dit via de vader wordt ‘overgedragen’
   Een joodse man zal nooit een kind mogen krijgen met een moslim-vrouw omdat de kinderen dan geen moslim zouden zijn en het leger van mohamed dan dus niet versterkt zou worden.
   Dit heeft niets met religieuze tolerantie te maken maar is gewoon van praktische aard om moslim-mannen die een joodse vrouw begeren tegemoet te komen.

   De enige volken die ‘veiligheid’ krijgen van de islam zijn de volkeren die zich bekeerd hebben tot de islam of bereid zijn de afpersing-belasting te betalen (en zich dus ondergeschikt aan de islam maken)

   Het niet overal aanhalen van koranverzen is niet onlogisch aangezien de islam ook uit de hadith’s en de sharia bestaat en niet uitsluitend uit de koran

   De opdracht tot oorlog geldt totdat de gehele wereld onder allah’s wet (de sharia) leeft

  2. Paul wie is Paul? nee natuurlijk ben je mij dus niet zo je graag achter je naam een toevoeging willen stoppen anders gaan sommige mensen denken dat ik het was.

  3. @ echte Paul

   Hoe slinks!
   Onder jouw naam zoiets posten…dat flikt jan-peter nou altijd
   😉
   Zal beter op je avatar letten

  4. @ HASHASHIN

   Nu heet JP, Rutte, met gedoogde humor in de achtergrond, blijven we verwilderd terug grijzen.

   Alles wat in zijn soort gelijk is aan mijn naam is slechts een 2de illusie, want meestal toch altijd de schijn wekt wordt weer bedriegt als een tijdelijk stukje interval.

 11. Is het niet beter een brug te slaan tussen de fijnmazige en grofmazige cultuur,dat is al moeilijk genoeg.
  Als we elkaar als mens kunnen begrijpen,volgt misschien daarna het begrip voor de (opgedrongen) religies.

 12. AHHH de strijd tussen de izak en ismael ( bijbel vs islam ) Nu turkije zich officieel tot vijand van israel heeft verklaart is het arabische bondgenootschap zo goed als compleet ( zoals de joodse profetie reeds 6000 jaar geleden al heeft voorzegd ) israel heeft reeds voor miljoenen liters brandstof een order bij usa geplaatst, waarbij de brandstof voor gevechtsvliegtuigen een houdbaarheid heeft van =/- 10maanden voordat het vervliegt! de grensposten staan weer bewaakt op niveau8 dus we kunnen er met zn allen de donder opzeggen dat er een hoop gaat gebeuren in 2011! Voorts vind ik de stelling dat de bijbel en koran elkaars broertjes zijn 100% onjuist. misschien is kennis over de voorgeschiedenis mbt het tot stand komen van beide boeken een pré.

  1. Ik heb een beetje een idee dat men door alle historie betreft de bijbel/koran christendom/jodendom-islam graag de eindjes aan elkaar knoopt om maar fijntjes op eenzelfde golflengte te zitten en vooral geen verschillen te zien/ervaren maar vooral overeenkomsten…. Dat kan ik gewoon niet mbt religie!

   Mohammed was een van de zoveel arabische prinsjes die met slim oog de politieke en dogmatische fundamenten heeft doorzien, overgenomen en in een eigen jasje en sausje gebruikt om eenzelfde te doen zoals de zionisten aldaar.

   De gebruiken/normen/waarden uit het oorspronkelijke joden/christendom kunnen NIET als religieus worden bestempeld daar het gaat om met name omgangsvormen tussen de mens onderling en het in beeldspraak vertellen van één der vele scheppingsverhalen. Niet om te voeren oorlogen,uitbuitingen en pogingen tot onderwerping tbv de religie.

   De koran zelf staat vooral bol van krachttermen die enkel op overheersing, onderwerping etc betrekking hebben net zoals de zionistische idealogie. Dat is mijn inziens de enige broederlijke overeenkomst, tesamen met de zogeheten eindstrijd tussen de laatste zonen van abraham.

   De islam kent geen ruimte voor de andersdenkende maatschappijen en haar volkeren. het oorsponkelijke christendom/jodendom kent haar kracht en ontwikkeling door zuivere gnosticisme. het begrijpen/leren/doorgeven door het doorleven van de ervaring en het delen met de naaste gelijkgestemde.

   Daaropvolgend is er in de bijna 7000jarige geschiedenis een groots cultureel erfgoed ontstaan wat van familieclan op familieclan is ontwikkeld tot aan de huidige interpretatie van geschriften.

   Als er zoiets bestaat als de “mannen des aarde, de ware zonen gods” Kom ik deze mannen vaker tegen die door gelovige als heiden worden bestempeld dan een gelovige zelf! Het verschil zit hem hier in de helicopterview die zorgdraagt voor een totaalbeeld en niet één visie/beeld waar maar naar gehandeld dient te worden. Het gevolg is denken en handelen naar rede en niet omdat het nou eenmaal in een boek staat.

   Daar heeft de mensheid wat aan! mensen, mannen die vrouwen beschermen en beminnen, de kinderen en het gezin kunnen voedden en grootbrengen in veiligheid, wijsheid, liefde, balans en vrijheid. die elke dag trachten meer te doen voor de naaste mens dan zichzelve. Die naar voren stappen als er dominantie en poging tot bezetting en onderwerping aan de gang is. deze mannen vind je niet bij een kerkinstituut of moskee, die zijn te druk bezig met in de heer te zijn en zien niet wat er nog meer op de aarde gebeurt en wat er zou moeten geschiedden aan werkzaamheden.

   Ik vind daarom dat het zoeken naar overeenkomsten tussen religie en haar oorspong onzinnig en misleidend omdat het niets te maken heeft met het bijdragen tot een hemel op aarde maar enkel de groep religieuzen met een beperkte view vergroot! en dat geeft ‘het duister’ alleen maar kracht ipv dat het licht op aarde toeneemt in de VRIJE geesten/zielen en deze kunnen bijdragen aan een positivering van de wereldse maatschappij!

   mvgr Léon

  1. Wat een vreemde opmerking na het plaatsen van zo’n enorm misleidend en naïef artikel

   Degenen die “negatief reageren” hebben je stuk juist wel gelezen en zien de stupiditeit ervan in
   Ze hebben zich er wel in verdiept in overduidelijke tegenstelling tot jou

   Misschien moet je de onderstaande posts van deze mensen eens goed lezen en dan zelf de FEITEN checken i.p.v. dit soort ongelooflijke onzin te posten en dan weer het PVV-cliche van stal te halen als je op je schandelijke gebrek aan kennis aangesproken wordt
   (gebrek aan kennis is natuurlijk op zich geen schande, het wordt dit echter wel als je dit soort onzin als ‘waarheid’ gaat posten.)

 13. Nederland is van oudsheir een Christelijk land. Wij geloven dat Jezus Christus is geboren uit de maagd Maria. Hoe is het dan mogelijk dat de Islam de zelfde godsdienst is als het Christendom. In de Koran wordt de Zoon van God ten zeerste ontkend. In Soera 19:35; 88; 91; 92. staat duidelijk dat God geen Zoon kan hebben. Daarom is de Islam niet het zelfde als het Christendom. De Islam vereert een maangod die Allah wordt genoemd. Alle andere geloven zijn voor de Islam ongelovig en dimmis, die als ze zich niet tot de Islam bekeren beter gedood kunnen worden. Zie maar in de moslimlanden. Het duurt niet lang meer of ook Nederland is aan de beurt. Geen Wilders of Janssen of wie dan ook, pure observatie.Les maar op het wereld gebeuren.

  1. Nogmaals eerst het stuk lezen en de informatie bekijken… dan vind je alle antwoorden.

 14. Wat mij het meest bij bleef van alle ophef over de koran zijn de doodswensen en de onderwerping aan het geloof. Of het nu Wilders, Ajaan, Theo Van Gogh of dus Jansen betreft, ze hebben er allemaal de mond vol van. Wilders is echter ook fervent vriend met rechtse joodse partijen vanwege hun standpunten jegens de islam.

  Maar dan Deutermonium. Deuteronomium is het vijfde boek van de Hebreeuwse Bijbel en valt binnen de Joodse Thora. De naam Deuteronomium is afkomstig van het Griekse Deuteronomion, oftewel ’tweede wet’. De Hebreeuwse naam van dit boek is Dewariem (דברים). Deze naam is afgeleid van de eerste twee woorden in de Hebreeuwse tekst: Elle ha-dewariem – ‘dit zijn de woorden’.

  Deutermonium 13:1-5 oordeelt u zelf..

  Wanneer onder u een profeet optreedt of iemand, die dromen heeft, en hij u een teken of wonder aankondigt, en het teken of het wonder komt, waarover hij u gesproken heeft met de woorden; laten wij andere goden achterna lopen, die gij niet gekend heeft, en laten wij hen dienen – dan zult gij naar de woorden van die profeet of van die dromer niet luisteren; want DE HERE uw God stelt u op de proef om te weten, of gij DE HERE uw God liefhebt met uw ganse hart en met uw ganse ziel. DE HERE, uw god, zult gij volgen. Hem vrezen, zijn geboden houden, en naar zijn stem luisteren: Hem zult gij dienen en aanhangen. Die profeet of dromer zal TER DOOD gebracht worden, omdat hij afval gepredikt heeft van de here uw God… (…) Zo zult gij het kwaad uit uw midden wegdoen.

  En Deutermonium 13:13

  Er zijn snode mannen uit uw midden voortgekomen, die de inwoners van hun stad tot afval gebracht hebben door te zeggen: laten wij andere goden gaan dienen, die gij niet gekend hebt – dan zult gij terdege onderzoek doen en grondig navragen: als het waar blijkt en als het vast staat, als deze gruwel in uw midden bedreven is, dan zult gij die inwoners van die stad zeker slaan met de scherpte des zwaards, met haar zelf met al wat daar in is en met haar vee door de scherpte des zwaards met de ban te treffen.
  De gehele buit zult gij midden op het plein bijeenbrengen en gij zult de stad met de gehele buit met vuur verbranden als een volledig brandoffer van de Here, uw God: zij zal altoos een puinhoop blijven en niet herbouwd worden; ook zal niets van het gebannene aan uw hand kleven; opdat de Here (lees: de mens) zijn brandende toorn late varen, u barmhartigheid betone, Zich over u embarme en u talrijk make, zoals Hij uw Vader gezworen heeft; want dan luistert u naar de stem van de Here, uw God, om al zijn gebeden te onderhouden, die ik (Mozes) u heden opleg – door te doen wat recht is in de ogen van de Here, uw God.

  Goed voer voor een debat over godsdienstvrijheid..

  Alle drie de religies uit het Midden Oosten achten zichzelf superieur, kennen doodswensen, zweren bij wraak (oog om oog – tand om tand) en onderwerpen zich vrijelijk aan een god, die dergelijke zaken gesteld zou hebben. Spiritueel gezien betracht men enge wijsheid.

 15. jezus heeft ons al gewaarschuwd :hoed u voor de valse profeet.de koran is satan zijn meesterwerk!!!,hij kent gods woord van voor tot achter en door een beetje verdraaien en veranderen creeerde hij de perfecte manier om de aarde in tweespalt te verdelen.satan is immers de meester van de leugen.zijn groootste leugen is ons te laten denken dat hij niet bestaat.daarom zijn niet alle moslims per definitie slecht,ik ken veel moslims waar ik mijn handen voor in het vuur zou steken.christenen zijn ook goed in liegen en bedriegen ,wees getuige van irak en zijn oorlog.ieder mens heeft recht van leven en recht op de zoektocht naar zijn eigen waarheid in het leven,maar net zoals jezus zei :als je blinde leider volgt val je zelf ook in de put.ik wens iedereen op de wereld alle liefde kracht en waarheid toe en hoop dat de grote leugen waaronder we allemaal gebukt gaan gauw aan het licht gebracht wordt door de waarheid,god heeft maar 1 zoon gekregen en de bijbel was er eerst.duisternis wordt alleen bestreden door er liefde en licht in te brengen,heb uw naaste lief ook als is hij moslim,boedhist of wat dan ook ,goed voorbeeld doet goed volgen,was getekend een esoterisch christen in hart en ziel.

 16. Allah is God, God is Allah, Boedda is God, God is Boedda, Jehova is God, God is Jehova moet ik nog doorgaan het is allemaal hetzelfde er was er eens…. een heel goede man half mens half …….. van buiten dat weet ik niet wij noemen hem Jesus.
  Hij probeerde de hele mensheid te helpen maar het is hem niet gelukt !!!! Want wij waren te stom om te zien dat alles liefde is, de jaren zestig waren weer zo een voorbeeld ook John Lennon probeerde het maar ja helaas ook hij werd weer eens vermoord ook JF Kennedy probeerde het maar nogmaals helaas ook hij werd vermoord !
  Dus als wij niet massaal opstaan gaat het gewoon weer niet gebeuren want diegenen die er voor gaan worden gewoon weer vermoord door de gezaghebbers ( tussen aanhalingstekens) . We laten ons onder sneeuwen en nemen geen enkel initiatief.
  Maar dit is ook iets dat niet door 10 personen gedaan kan worden dus de taak van de mensen die het een beetje door hebben is om alles door te geven en andere mensen echt wakker te maken ! Zoniet dat houdt alles op en gaan we echt de goot in als slaven nog erger als we al zijn! Geloof het, het is al heel erg ! Dus lieve mensen praat veel met andere mensen ik doe het ook met collegae en mensen waar ik buiten een sigaretje mee rook en geloof me veel mensen willen iets doen maar zoeken altijd een leider ! ALS die opstaat weet ik zeker dat er veel volgelingen komen die tot op het eind willen knokken (figuurlijk en letterlijk). Maar ja wie denkt dat hij/zij een leider is wie durft dat is niet zo gemakkelijk !!! Je moet gewoon een goede achterban hebben dat ben je sterk en uit de politiek moet je ook proberen iemand te krijgen want dat zijn de mannetjes die ons kunnen helpen als ze ons geloven ! Dat is moeilijk want het draait allemal om money money money !
  Zo jongens mijn preek zit erop ik ga slapen maar wens jullie allemaal een goede nacht en denk goed na is er een leider ?????? Die niet financieel gebonden is en kan doen wat hij/zij wil doen want de loonslaafjes kunnen niets als onze geld ader afgesloten wordt is het afgelopen voor ons. Geen geld geen bestaan helaas tot nu toe maar misschien gaat dat veranderen daar moeten we ophopen !

  1. @ pietje
   Boeddha is niet god , in zijn leven heeft hij vaak ontkent goddelijk te zijn . Nooit heeft hij het over het stichten van een godsdienst. Je schijnt het boeddhisme niet helemaal te snappen .Het is een persoonlijke innerlijke weg naar verlichting, geen religie!

 17. Jezus leeft geweldloos en sterft een pijnlijke dood, Mohammed gebruikt geweld en triomfeert – dit is toch echt een groot verschil tussen het voorbeeld voor christenen en het voorbeeld voor moslims…..Christus en Mohammed niet met elkaar te vergelijken zijn…

  1. Wat U schrijft is niet juist, alleen het eerste gedeelte van de Koran, voor Mohameds dood is geschreven door Mohamed, het tweede gedeelte is geschreven door de vijanden van de Islam!
   lees op VT to day.com katherine Frisk, The flat earth etc etc.

  2. De Great onverschrokken judoënde paardrij Puttie Man in den bloten bast for President, Onze Nieuwe Verlosser in menselijke gedaante gaat boeh tegen zuh zeggen, daar gaan ze van weg, nu is de fear factor aan het weg ebben daardoor, de groen geschubte slit eye dino kipjes, de scaly ones, beetje verwaterd en verzand die hype, petered off somewhat, volgens Katherina de Grote van vetsvandaaggie, vanwege die dude in het Kremlin die er wel raad mee weet, met stoffer en blik opvegen en leeg kieperen in een grote grijze jute post nl vuilnisbezorgzak return to sender terug naar de green geschubte dino planeet. fervour heeft met passievol enthousiasme of beter nog ingebouwde aangeboren neigingen te maken, Inbrunst op z’n duits, bronstig, van inborst, fanfare met trompetten en vaandeldragers.

   https://de.wiktionary.org/wiki/Inbrunst

   Quote: “I am sure that many of you have recently come across the “Flat Earth Theory,” that has now sprung up since the fervour about the Reptilians seems to have died down. Well for the moment anyway. The “fear factor” and the jive over the scaly ones has petered off somewhat, ever since some dude in the Kremlin proved to have some balls and could maybe, just possibly, if he so chose, become a threat to the spin, and blow the little green slit-eyed fellas way out into space.”

   in de postings onder aan het betreffende artikel vraagt iemand prompt wat Putin er in godsnaam mee te maken heeft, Katherine zegt het toch heel duidelijk, langzaam lezen en ergens bij durven stil staan, laat het even op je inwerken, impregneren, probaat middel dat goed werkt tegen de bijkans gekmakende internet informatie lawines.

   The Flat Earth Society, Franco and Opus Dei

   March 17, 2016

   by Katherine Frisk

   http://www.veteranstoday.com/2016/03/17/the-flat-earth-society-franco-and-opus-dei/

   PutterMan
   http://www.distelvinken.nl/artikelen/kenmerken%20man%20en%20pop.html

   Quote: “Ze las met name Franse boeken van Voltaire, Montesquieu, Bayle en Diderot..”

   http://www.isgeschiedenis.nl/seksschandaal/catharina_de_grote/

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Impregneren

   http://www.encyclo.nl/begrip/bijkans

  3. Hyper Alert,

   Je kunt het quoteren, maar heb je het gelezen, lang geleden heb k er al iets over gehoord, en zei duid het hier opnieuw, dat niet de hele Koran door Mohamed is geschreven, ook aantoond dat het na zijn dood geschreven stuk, en dat hij nooit in Medina is aangekomen, veel agressiever van toon is tegen het Christelijke geloof en Judeaisme, het zou toch kunnen dat de Mosdaq en CIA toen al actief waren, misschien onder andere namen, maar de Jezuïten zijn al heel lang in het brein van de mensheid aan het vroeten, dat is niet nieuw, en de Turcomannen Khazaren zijn al heel lang bezig de mensen slechter als beesten te behandelen, wordt ze met de paplepel ingegeven, gek op slaven, en seks met kinderen, de Byzantynen maakten er Eneuchen van, en dan nog waren het gevaarlijke sujetten, ik vind de artikelen van Katherine Frisk goed om te lezen.
   Het is ten hemel schreiend dat de Turken straks over die stumpers hun leven gaan beslissen, slechter kunnen ze het niet treffen, de genocide op niet Turken zal nooit stoppen is ook nooit gestopt !
   En mutti moet een flink pak rammel hebben !

  4. Yeah Jenne, goedemorgen, we krijgen sinds tijden geen in depth investigative non fiction journalism nieuws meer en sinds de alternatieven uitgevonden hebben dat de verzamelnaam Gudea geen recht doet aan wat er in detail zich momenteel globaal aan landje pik en grondstoffen roof afspeelt moet er in de sterren pot geroerd worden totdat ie plat is, het publiek vreet alles als het er op aankomt, daar gaan Zuh nog steeds van uit, ’they Own Us’ and our News and education information… (George Carlin), and our souls, bij leven dood verklaard door pauselijke verordeningen, vermist op zee, weduwen en wezen die er niet meer toe doen, versneld door een gemeentelijke bond geboorte doods acte bij het begin verhandeld op de beurs, je juridische executie laat je bij leven als eerste regelen door je ouders, er is niet zoiets als een eX factor Jesuit, zelfs to theMax inc. heeft daar vast geen verstand van, gelukkig mag tie Eve fukken, zou ik ook doen, als pijnverzachter, kunnen we niet tot de kern in de real world doen wuh het zo, tot het gaatje, waar geen onderste stenen meer te vinden zijn maar de dome des levens, voor de dommen en dominanties met den duit en een fluit, Eve is lekker, kan niet zeggen dat zuh tot de kern gaat in haar getok tok shows, wel liefffff, soort Eve-ill, je komt in no time tot het gaatje maar niet tot de kern van de kwestie, zukke mensen motten zuh hebben, sukkers zoals ik en jij, totdat het kwartje valt, door even stil te durven staan bij maar 1 zin, 1 alinea, temidden van de tsunami vloedgolven, maar daar mag ik het niet over hebben met Anna, en anders komt een femierot vriendin het wel even verzieken;

   “Fast forward to 2015-2016 and what do we have? An ex Jesuit propounding the theory of a Flat Earth. There is no such thing as an ex Marine. Once a Marine always a Marine. There is no such thing as an ex Goldman Sachs. There is no such thing as an ex Opus Dei, and there is no such thing as an ex Jesuit. It is all part of controlled opposition. Poisoning the well and then hijacking the system. If there were an X, he would be dead. It comes with the package. Ask Scalia.The same goes for Islam. Some “X” Jesuits claim that the Vatican created Islam. But the truth is more likely that if they had a hand in it at all, it was to delete certain texts, as they did with the early Christian texts or to corrupt the original teachings. By saying that they created it, instead of infiltrating and corrupting it, they take ownership. Smart trick. And as I keep repeating, the Pope misguidedly believes that he owns the planet, all bodies on the planet and all souls.”

   http://www.veteranstoday.com/2016/03/17/the-flat-earth-society-franco-and-opus-dei/

   let op de betonnen monoliet op de front cover van de Wie Wat Wo en Waar, eindeloze onsterfelijke space muziek of all times the best you can get, zo maken zuh zuh niet meer;

   The Who – Won’t Get Fooled Again
   https://www.youtube.com/watch?v=SHhrZgojY1Q

   het opsplitten in 2 is een bepoefde methode van de ‘slechten’

   Tien beproefde methoden om te tonen dat u het druk heeft
   http://www.ezine.stade-advies.nl/stadeadviesstadium_nl/68a8c8b1613393025e51e2a652e7c1eb.php

   http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/vernietigt-feminisme-de-westerse-beschaving/

  5. Hyper in grote lijnen met je eens, echt to the point kunnen wij, ons soort volk nooit komen wat het diepe echte weten betreft, we speculeren er op los, en verder met van horen zeggen, daarom is ons hele leven eigenlijk niets zeggend, maar goed je wordt geacht als mens te leven, en een opinie er op na te houden.
   Wat jij met die twee dames hebt, is jouw zaak, ik vind het twee aardige mensen, die ook hun rol moeten vervullen, en wat ik zo zie en hoor is het voor alleen staande vrouwen, niet echt gemakkelik, we zitten dubbel en dwars in het vagina tijdperk, wat de bezitters van deze dingen, denken of willen, doet er voor velen niet toe, zieke wereld helaas, ik sta ze bij en respecteer ze als mens en vriend, een wereld zonder deze créaturen kan ik mij niet voorstellen, vriendelijke groet Jenne

  6. eensgelijks bij mij hier Jenne, zonder vrouwen vind ik er geen moer meer aan, zonder is geen optie gelukkig, de hoofse manieren blijven over, niet de gemakkelijkste weg, wel de rijkste, er zit genoeg in muh, ondanks mijn schaduwrijke kleinzerigheden die zomaar op kunnen koken, ik ben nu aan het spitten in het rijke Vlaanderen van rond 1306, het had wel degelijk deels met de bejegening van de vrouwen te maken…

  7. Bij mijn korte bezoekje aan Toledo, ging het eigenlijk om een oude Mijnheer uit de Nederlanden, toen Nederland-België en Luxemburg nog één waren, mijn vriend was een boek op het spoor van ééne François de Busleyden, geboren in Arlon, en overleden in Toledo, 1455 tot 1502, hij werkte voor de Koning van Spanje die toen nog huisde in Toledo, voor de rest weet ik hier niets van af !

  8. Hyper Alert ja zonder vrouwen is het leven als een lege eieren dop, zij zijn het die de passie in ons leven brengen, en bij het ouder worden, ja wordt dat een groot probleem, je moet het dan gaan herplaatsen, met ander passies, na een lang leve heeft je vrouw je alles gegeven wat zei te geven had, er blijft de passie van de liefde natuurlijk, maar de lichamelijke bevredegingen worden gaande weg minder, en daar is heel goed mee te leven.
   Maar de wat oudere vrouwen zijn door het leven gelauterd, en hebben andere verwachtingen denk ik ?, veel mannen hebben niet geleerd om lief te hebben, die steken hem ergens in, en nou ja dat was het dan, die arme stakkers met hun zielige achter hun pik aan sjouwen, ik heb met ze te doen, vooral die hypokriete opgevoede Moslims, met hun kromme denken, levens gevaarlijk voor ons en hen zelf !

  9. oog voor mooie spullen hebben is het kunnen waarderen en er van kunnen genieten blijft nog de grootste kunst, niks mis mee, en of dat vrouwen zijn of meubels of schilderijen muziek auto’s paarden katten goudvissen of niet onbelangrijk Verhalen, wat je ziet dat zie je en wie mag daar zomaar een stokje voor steken, niemand vind ik, behalve inderdaad vele jaren trouw zet je niet zomaar op het spel, klein beetje voorzichtig af en toe, maarrrrr van mij mag een ieder die het oog heeft voor er van (blijven) genieten, is niet voorbehouden aan leeftijd, ach en de daad zelf wil nog lang niet zeggen dat je haar hebt en is vaak genoeg niet eens het hoogste genot van genieten met een grote g, begin ik zo langzamerhand wel te leren, komt goed uit want doe het niet zomaar, iets maken vanuit het kijken is wel vaak het hoogste genot, schilderen schrijven knutselen muziek en bouwen van sferen niet onbelangrijk!! de sfeer masters kunnen wij zijn Jenne, een niet onbelangrijke taak, het maken van opgefleurde aantekeningen is bijna een middeleeuws ambachtelijk voorrecht, dagboek documentatie van dat wat je bezig houdt en het ontdekken van verhaal lijnen en zonodig het aanmaken van ontbrekende lijnen, dat wat vele docenten en journalisten verleerd zijn, de gehaktmolen, het gaat om het begin van een paar ogenschijnlijk losse stukjes die blijken met elkaar te maken te hebben, dat begint met 2 penseelstreken op het witte powerpoint board en voordat je het weet een stuk zelf gemaakte documentatie verbonden door hyperlinks en beschikbaar in lineaire pdf vorm. jongeman Graaf Gwijde van Dampierre, 1306, die mocht Vlaanderen regeren bij gratie van de grote ouderlijke Koning van Frankrijk, Filips de Schone van Frankrijk; 2 penseelstreken (Philip The Fair), met een paar prachtplaatjes, zo kan het kunst werk beginnen. Het ging een beetje te goed met Vlaanderen in die tijd, dat zette kwaad bloed… pesterijen door het afnemen van de eigen geld creatie en het inzetten van buitenlandse agenten ter handhaving van de orde, vernedering door degradatie van de eigen bestuurskamers, waar herkennen we dat van in de EU gotspe van nu… en er was ruzie met de paus, toen ook al..

   http://www.liebaart.org/oorspr_n.htm

   Queen – Fat Bottomed Girls (Official Video)
   https://www.youtube.com/watch?v=VMnjF1O4eH0

  10. in past times when I was some what younger, and really oversensitive about earthly beautiful women and their, for me, often, very insulting peculiar but obvious high school scoundrel preferences, I didn’t realize enough that they really wanted what they demonstrated time after time straight in my face and still want today, now finally I found more of my own purposes and protection in Life and no longer really care to much about media messages filled with mass raping immigrants, they want it they get it, finally I came to my own evolutionary path to do what I want, create something out of nothing, I can do that with or without immoral c*nts and or hysterical punitive austerity and other betrayals from the outside that do the unspoken severe moral damage to often young men we are not allowed to talk about anymore in the daily femine Eve to Eve talk the talk but do not walk the walk completely out of whack mind fok up shows, demographically we no longer exist, full stop. no future generation with my dna, at least allah still has his dicky dick high up in the skies, let them do their work and I do mine, let them do the fokking and the chopping and I do the reflections and ponderings by the silver seclusion ponds of my own blood stained generation X memories that used to hurt and disturb me deeply, not anymore, thank god for that and maybe even the bilderberg.

   I Will Possess Your Heart (Album Version video)
   https://www.youtube.com/watch?v=pq-yP7mb8UE

  11. Hyper Alert,

   had even geen zin, mag toch hè, dit Engelse geschrijf geeft aan dat je voor het Celibaat kunt kiezen, nu een ieder kan doen wat hem belieft !

   En dat de omgang tussen de sexes niet altijd zo makkelijk verloopt, ja dat weet men al lang, van daar al die feesten en kermissen, waar soms met een glaasje likeur de angst barricade werd door broken !

   Zie de mooie film Franse!!!, de beauté and the beast, of lees het verhaal van Cyrano de Bergerac, die met zijn enorme afzichtelijke grote neus, zijn verliefdheid niet kon bekronen, en ja de verliefdheid van Pierot die dan maar tegen de Maan gaat zingen, ja het is een groot en belangrijk stuk van het menselijke leven, je zinnen of is het sinnen verzetten !!!

 18. jenne;De ware islam is een militante islam.De koran is een oorlogsboek dat oproept tot de jihad, de heilige oorlog,al 1400 jaar!De koran is een strijdplan van Mohammed, die een krijgsheer was.De vredelievende teksten (over een goede behandeling van niet-moslims) stammen uit de vroegere periode/begin van de islam,toen de islam zwak was/ en zijn ‘geabrogeerd’ door de latere teksten, waarin niet-moslims de dood wordt aangezegd.In Medina, ook blijkens de soera’s, was geen lieve periode, maar het resultaat van een concrete uitbouw van een dictatuur/theocratie, geleid door Mohammed.Mohammed was een genocidale krijgsheer en niet geschikt om een profeet van God te zijn.Hele zinloze slachting van de joden werd uitvoerig gedocumenteerd in de islamitische boeken over het leven van Mohammed(de Slag bij Badr was gewoon een ordinaire roofoverval, die dan theologisch gerechtvaardigd wordt, bv.)Zaden van gewelddadige ambiguïteit zijn gepland in de vroege bodem van de islam.Het is van belang te weten dat nergens in de bijbel oorlogen voorkomen om het geloof in God te verbreiden,maar in de koran wel.Islam moet de wereld en iedere aspect van de maatschappij besturen. Dat is de wil van Allah, dus veel moslims moeten hun godheid gehoorzamen in het uitvoeren van zijn wil.…

  1. Max,

   Waar ik op doel, is wat anderen hebben ontdekt dat de Koran in wezen uit twee geddeltes bestaat, het eerste vol liefde en respect naar de andere toe, en het tweede gedeelte een oorlogs verklaring is, wat vreemd is toch, het eerste gedeelte zou door Mohamed zijn geschreven, en het tweede deel door anderen na zijn dood, Katherine Frisk schrijft hier over in de VT to day.
   En in mijn gevoel is dit goed mogelijk, Rome was een grote infiltrant, gericht tegen het andere Christelijke geloof de Orthodoxen, die van uit Constantinopel regeerden, en die inderdaad door Rome zijn verdreven naar Noord Europa, met behulp van de uitroei machine van de Turken.

 19. In vergelijking met de Koran wordt vaak tegengeworpen dat ook de Bijbel intolerant is en met een zekere regelmaat terreur beschrijft. Maar dan verwijst men altijd naar het Oude Testament. We moeten hierbij opmerken dat dit dateert uit de periode voor Jezus Christus….

 20. @Max

  of het de koran is of de bijbel het is geschreven door mensen met hun eigen fantasie en eigen redenen om macht uit te oefenen. Duik er in, op internet is veel te vinden. Je computer zal vele malen gehackt worden hoe dieper je komt maar ik verzeker je je gelooft je ogen niet. Wat ook leuk is om het een alternatief te lezen bijvoorbeeld op de site van boublog en zie de commentaren.

  http://www.boublog.nl/2016/12/19/de-boeken-van-boudine-berkenbosch/

  1. @ max

   fijn dat je mijn verwijzing als grappig betiteld want ‘joy’ heeft iedereen nodig in dit leven!

  2. @Jenne

   iedereen mag groeien maar dan wel de kopjes naar de central sun en de voetjes in de aarde haha

   een beetje water geven kan geen kwaad 🙂

 21. @ Jenne

  nu ik toch op dit lijntje zit wil ik aan je vragen of de afgelopen dagen in het Vlaamse met een goed glas wijn je rust hebben gegeven aangaande de invloeden van de islam? Het is een open vraag en als je geen behoefte voelt om te antwoorden ben ik toch tevreden 🙂

  1. Madelouse, we komen overal bij elkaar, vaak in Vlaanderen, centraal en een grote club, deze keer Barcelona, ook andere steden, na gelang de organisator, er zijn meestal 4 broederschappen bij betrokken.
   Deze keer ging het over heel veel verschillende onderwerpen, het uit éénvallen van de niet regulaire vrij metselaars, het vervreemden van het Vatikaan, de Islam is deze maal niet besproken, er is besloten meer bij één te komen, nou ja etc. etc., zij gaan er van uit dat maaltijden te samen genoten, verbroedering brengt, dat is van ouds her, gelukkig ook enkele jonge mensen ontmoet, ach ze om armen je en geven je levens moed, ze hebben natuurlijk respect en veel considiratie voor je, zij sommigen top intellectueel wordt het voor mij moeilijker, om te volgen, maar we krijgen naar afloop alles nog eens uit gebreid mee om te lezen, gelukkig, ja ik ben er nog steeds blij mee, het zijn hele integre mensen, die het beste voor hebben met hun broeders en zusters de mensheid dus.
   Je begrijpt détails kan ik je niet geven, maar de grote lijnen wel.
   Groet Jenne

  2. @ Jenne

   goed om te lezen dat het een waardevolle samenkomst was. Ik begrijp zeker dat je geen details kunt geven. Mijn vraag was zuiver de interesse hoe jij het beleefd hebt aangezien voor je vertrek je commentaren over de invloeden van de islam je zorgen baarden en het misschien de laatste keer voor je zou zijn om bij deze samenkomsten aanwezig te zijn. Fijn om te lezen dat er ook nog integere mensen zijn.

  3. Madeloes,

   Wat ik te kort kom aan intellect en opleiding, kan ik invullen met levenswijsheid, ervaring en anders weten.
   Kijk op eens is Steiner weer terug, hij en zijn denken zijn dan weer even bruikbaar, hij komt en gaat in mijn leven, maar hij is als zoveel heel mooi en goed denken, over datum.
   Islam, is volgens die het kunnen weten, een créatie van het Vatikaan,
   als tegenwicht tegen het Orthodoxe Christelijke denken, het is een religie zonder de juiste ingewanden, een slubberpak, een slecht zittend costuum, met veel te veel ideologiese zakken.
   Toen het Vatikaan het oude Byzantium had opgeruimd, stond de deur voor Megmet wagenwijd open, de deal werd gesloten, dit voor dat, de rest weet je wel, er is nu weer een gekochte Paus bezig het westen uit te hollen, en plaats te maken voor?, ieder één zit te hakken op de genen die van uit hun zelf komen, het zit zo vreselijk goed in elkaar, tot in de finèsse uitgedacht en alle pionnen op hun plaats, kijk Merkel, een verkeerde Jodin, in een heel dun Goyim huidje.
   Ben geen anti Semiet, of iets anders, maar moet wel voor mijn Eigen volk en zijn waarden kiezen, had bijzondere ouders, denk elke dag aan ze, ze leven voort in mij, en mijn kinderen, en dat is goed, Groet Jenn

  4. @ Jenne

   hetgeen in de geschiedenis heeft plaats gevonden komt, zoals ik erna kijk, nu samen tot een climax waarschijnlijk met dezelfde ‘zielen’ tegenover elkaar en met elkaar, de veranderingen van de planeet zelf en de toestroom van ongekende hoge trillingsfrequenties vanuit de kosmos, de standen van de planeten, het is één grote ‘belevenis’ die wij meemaken, doormaken en uitpluizen 🙂 in dit fysieke lichaam.
   Het is waarschijnlijk nog vele male ‘grootser’ als wij kunnen bevatten o.a. misschien nog onenigheid in het universum over deze planeet? Het is in ieder geval een uitdaging om nu hier te zijn 🙂
   Hopelijk dat alle goede en liefdevolle intenties van de mensheid leiden tot een verbetering van hetgeen een ieder voor zich als negatief ervaart.

   gister las ik dit en werd daar stil van hoe geweldig elk dier op zijn eige wijze aanwezig is.
   An ancient Hawaiian legend describes the octopus as the only living survivor of the last universe.

   http://inhabitat.com/octopi-are-taking-over-the-oceans-and-no-one-knows-why/#popup-643588

  5. Madeloes,

   wonderlijk dat je nu hier, met dit onderwerp komt.
   Er was groot tumult onder de aanwezigen, toen een spreker, zij dat een atoom oorlog misschien het overleven van vele diersoorten op deze planeet, zou bewerkstelligen, en ja daar sluit dit artikel precies op aan.
   Een belangrijk onderwerp was, de rijken die al het gewrochte intellectuele artistieke door de mensheid, opkopen, en het dan als hun eigendom zien en predikken, er verreizen overal musea, die in de kortste keren met de culturele ervenis van de mensheid wordt volgestampt.
   Het is natuurlijk een lange historie, het zich verrijken, en op sluwe wijze zich het denken en doen van andere mensen toe eigenen, ik heb mij zelf een beetje bewogen in dit wereldje, wat niet altijd heel netjes te werk gaat.
   Groet Jenne

 22. @ Jenne 26.5

  kleine wonderen of grotere wonderen ze bestaan! al merkt men ze niet altijd op 🙂

  Triest wereldtje voor het hebben van status, macht, geldelijk gewin en het toeëigenen van cultuur erfgoed wat in het eigen land van herkomst thuishoort via dubieuze handel of diefstal verkregen.

  Gelukkig hoef ik het niet af te stoffen 🙂

  mijn moederdagkadootjes zijn de mooiste geschenken ever 🙂 kan geen Rembrandt of Da Vinci tegen op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.