Advertentie

Broederschap tussen de ‘meter’ en de ‘yard’..


Meter-Compared-To-A-Yard

x

x

Over het geheime verband tussen het metrieke- en het imperiaal stelsel

2013 © Johan Oldenkamp

x

Op de kop af, 218 jaar geleden, namelijk op 7 april 1795, werd de meter als standaard lengtemaat ingevoerd. Dit noemen we sindsdien het (Franse) metrieke stelsel. En daarnaast kennen we -zoals je natuurlijk weet- ook het (Britse) imperiaal stelsel. In het metrieke stelsel is iedere volgende eenheid precies een factor 10 groter. In het imperiaal stelsel gaat dit behoorlijk anders. ‘To say the least.. 

Dr. Johan Oldenkamp wil de politieke arena nieuw elan en kleur geven..
Dr. Johan Oldenkamp

In dat ‘imperiale stelsel’ vinden we de Engelse duim, genaamd een inch, die ongeveer 2,54 centimeter meet en de volgende eenheid in dat stelsel is de Engelse voet, de ‘foot’. Hierbij is 1 foot gelijk aan 12 inch, oftewel ongeveer 30,48 cm. Daarna komt de yard, die gelijk is aan 3 feet, oftewel ongeveer 91,44 cm. Maar de meest opmerkelijke maatopvolging is toch wel die van de yard naar de mile, want 1 mile is gelijk aan 1760 yard, wat neerkomt op iets meer dan 1,6 kilometer.

Dat we 12 inch in een foot vinden, dat is even logisch als 12 in een dozijn (net als 12 sterrenbeelden in de Zodiak of de 12 uren van een wijzerplaat). Zoals ik al vaker heb uitgelegd stamt deze dubbeling van 6 als eenheid uit het Oude Sumerië, en waarschijnlijk nog veel verder terug (en dan doel ik op Atlantis en Lumerië).
12 talligEn in die drie voeten in een yard zie ik overduidelijk een verwijzing naar de Wholly Trinity, oftewel de drie-eenheid in het Nederlands. Maar wat is er nu toch zo bijzonder aan het merkwaardige aantal van 1760 (yard in een mile)? Wie het weet, die mag het zeggen. Zit het misschien in de samenstellende getallen?

Het getal 1760 is onder andere de vermenigvuldiging van 32 en 55, waarbij 32 uiteraard 2 tot de macht 5 is, en 55 het product van 5 en het meestergetal 11. Maar er is nog meer. Weet je namelijk wat het product is van 12, 3 en 1760 (dus 12 inch maal 3 feet maal 1760 yard)? Wat is zo bijzonder aan deze uitkomst (van het aantal inch in een mile)?
sumermathDeze uitkomst is een in-zichzelf-gespiegeld getal, waarbij het uiteraard allemaal draait om 360 (het aantal booggraden van een cirkel, eveneens afkomstig uit het Oude Sumerië en daarvoor). Je dient dan wel even de nul voor de uitkomst te plaatsen, dus zo: 063.360. Op een vergelijkbare manier is het aantal minuten in een etmaal erg bijzonder. Heb je dat aantal al eens uitgerekend?

Kun je het voorgaande al niet meer volgen, sla dan de rest ook maar over…
Wholly Science heeft alleen betekenis voor mensen met een wholly brain (dat wil zeggen mensen waarbij beide hersenhelften meedoen). Voor die mensen ga ik graag verder. Een inch is namelijk niet precies gelijk aan 2,54 centimeter. Er is namelijk een heel piepklein beetje meer. En in dat kleine beetje meer vinden we sleutel naar de Wholly samenhang tussen het metrieke- en het imperiaal stelsel, waarover wikipedia uiteraard met geen woord rept..!

Net zoals de piramidale cubit gelijk is aan pi gedeeld door 6 meter (zoals uitgelegd in de Klok van Gizeh), zo is een foot gelijk aan 1200 gedeeld door 3937 meter, en is 1 centimeter dus gelijk aan 0,3937 inch. Omgerekend is dan een inch gelijk aan 1 gedeeld door 0,3937 centimeter. Deze uitkomst toont een zeer opmerkelijk cijferritme, waarin de Wholly relatie tussen de inch en de centimeter wordt getoond:

2,54000508001016002032004064008128016256032512065024…

Na de 2,54 centimeter volgen eerst drie nullen. Daarna volgt 508, en dat getal blijft zich vervolgens verdubbelen in de cijfers die daarna komen (met telkens tussenliggende nullen). Is dit bijzonder? Of zou het gewoon toeval zijn, zoals onwetenden wellicht zullen denken? Opgeteld geeft 2,54 een 11 (2+5+4). En dat geldt ook voor 7 april (de datum waarop in 1795 het metrieke stelsel werd doorgedrukt, zoals aan het begin genoemd), evenals voor the Fourth of July. In beide data tellen een 7 en een 4 op tot een 11.

Verder geeft het basisbreukgetal 508 (zoals hierboven weergegeven) numerologisch een 13 (5+0+8). Zowel het meestergetal 11 als het scheppingsgetal 13 zijn, voor alle duidelijkheid, zeer belangrijke Wholly numbers. Heb je al gezien dat 7 april 1795 opgeteld 33 geeft? En weet je wat 33 betekent?

Over Beatrix, 33 en de priemgetallen..

Then pass by the pretty arcades of Rue Vaugirard, just opposite the Luxembourg Gardens,
1 Van de 2 ‘standaardmeters’ die in Parijs buiten zijn opgehangen. Dit ter bevordering van het gebruik van deze standaardmaat. Deze is te vinden in één van de arcades van de Rue Vaugirard, tegenover de ’tuinen van Luxemburg’.

Weet je trouwens hoeveel jaar Beatrix von Amsberg dictator heeft gespeeld in ons nederige landje, wanneer ze zodadelijk, aan het einde van deze maand, deze antidemocratische rol overdraagt aan haar door haar aangewezen opvolger? Dit is namelijk precies 33 jaar! Zal dat misschien een weldoordachte reden hebben? Daarover in een volgend artikel wellicht meer. We hebben het nu immers niet over deze mensen, die helemaal geen nazaten van de laatste Van Oranje zijn, maar over de Wholly relatie tussen de inch en de centimeter.

Kortom, hoe zit dat nu precies met 3937, waardoor in die geheime sleutel wordt gedeeld? Waarom juist dit getal? Het getal 3937 is allereerst de vermenigvuldiging van 31 met 127. En, heel opmerkelijk genoeg is 127 ook het 31e priemgetal (uitgaande van de gebruikelijke reeks, beginnend met 2 (1e priemgetal), 3 (2e priemgetal), 5 (3e priemgetal), 7 (4e priemgetal) enzovoorts, en is 31 het 11e priemgetal. Wholly Shit!

Inderdaad, erg wholly allemaal. Verder is 3937 ook gelijk aan 32 maal 122 (oftewel 11 kwadraat plus 1) plus 33. Is dit gewoon wat gegoochel met getallen? Als het zo is, dan is de goochelaar in ieder geval God zelve. Begrijp je nu waarom de machtselite zo druk bezig is met het getallenspel? Het spel speelt zich voor ieders ogen af, maar slechts zeer weinigen hebben ogen die het ook echt kunnen zien. De getallen 1, 2 en 3 spelen daarin de hoofdrol. Alle combinaties van twee van deze hoofdrolcijfers hebben dan ook speciale betekenissen, vooral 11, 13 en 33. (Zie hier op WantToKnow een inwijding door Frank Hoogerbeets)

De meter als de inch zijn namelijk beiden zeer oude lengtematen, die aantoonbaar zijn gehanteerd door de bouwers van de piramides op het Gizeh-plateau
De meter als de inch zijn zeer oude lengtematen, die aantoonbaar werden gebruikt door de bouwers van de piramides op het Gizeh-plateau.

Kortom, welk meetstelsel is nu beter? Het Franse of het Britse?
Ook hier is het zaak om de dualiteit te ontstijgen. Ik denk dat beide systemen bewaard zijn gebleven omdat in de onderlinge relatie het spoor naar God gevonden kan worden, zelfs gedurende de duistere periode waarin zowel de kerken als de universiteiten ons steeds verder bij God vandaan hebben geleid. Zowel de meter als de inch zijn namelijk beiden zeer oude lengtematen, die aantoonbaar zijn gehanteerd door de bouwers van de piramides op het Gizeh-plateau (ver voor de Oude Egyptenaren daar kwamen wonen).

Wholly Science brengt deze oeroude inzichten weer tot leven. Wholly Science scheidt bovendien ook het kaf van het koren. Ben je nu echt op zoek naar God, of doe je maar alsof? Wil je God en het Werk van God echt leren kennen, dan zul je toch echt eerst Gods Taal dienen te begrijpen. Gelukkig wordt er ook dit weekeinde weer taalles gegeven in het Pateo Center in Oudewater (zie hieronder). Zou het toeval zijn dat deze taalles op 7 april is (opgeteld 11), precies 218 jaar na de invoering van het metrieke stelsel (2+1+8=11)? En wat is eigenlijk toeval?

Pateo Center: 
Vrijdagavond 5 april : samenvattende presentatie over Wholly Science en
Zondag 7 april : Wholly Science – Grand Tour (Nederlandstalig) Hierin wordt de essentie van ‘Wholly Science’ op een speelse wijze gepresenteerd in drie opeenvolgende lezingen. (klik voor lead HIER)

 

32 gedachten over “Broederschap tussen de ‘meter’ en de ‘yard’..

 1. Het mooie met goochelen met getallen en door rekenen is dat je net zo lang door kan gaan totdat het de uitkomst geeft die jij wenst!
  Heel makkelijk en simpel maar wat wil je nu eigenlijk zeggen johan!
  Toeval bestaat niet , maar het kan je wel toevallen maar dat is een hele andere kijk dan toeval.
  Alles is geregisseerd door onze hogere zelf en wij voeren het uit in deze duale wereld.
  Je hoeft dan ook niets te berekenen want dat doe je vanuit de mind (controle) maar het gaat om de levenstroom die liefde heet en die is niet te meten maar alleen te voelen als je vanuit je hart leeft.

  1. ray, wat johan ook zeggen wil,het blijkt aan hem dat het ook mogelijk is van getallen te houden en/als liefde dan niet te meten is waarom dan ook niet getallen in je hartje sluiten?
   Wat johan hier beschrijft is wel abstract natuurlijk,maar als je met deze duale wereld bedoelt ;het leven binnen in ons en het leven buiten ons,waarvan onze huid de grens bepaald ,dan geldt toch echt wel dat getallen in die “buitenwereld”een zekere invloed uitoefenen.
   Bovendien is het invullen van een belastingaangifteformulier eigenlijk net zo abstract en is het echt niet geaccepteerd net zo lang te rekenen en te goochelen tot het de uitkomst geeft die jij wenst.

 2. Grafisch bekeken praten we al eeuwen over de punt maten uit een 12 delig stelsel, een punt is dan ook te vergelijken met een Pica, digitaal gezien een Pixel. 12 punten = 1 cicero. En 1 cicero = 4,512 mm. In een meter gaan 2660 punten. 1 voet = 6 duim, 1 duim is 6 cicero, 1 cicero = 12 punt. Het decimaal stelsel heeft in de Grafische typografie het twaalftallig puntenstelsel niet kunnen vervangen, grappig is dat zoals Johan het ook toespeelt er een conflict is tussen 10 en 12 delig. Het Woord Typografie komt uit het Grieks vandaan het stelt het begrip van de letter grote aan, ook wel Corps genoemd (font grote). In de oudheid betrof het vaak dat eenheden en maten uit een structuur van letters of tekens bestonden. Zie oa het Hiergliefenschrift welke oa in een khartoes verschillende symbolen bevatten in een onlogische volgorde. Elk teken of elk figuurtje had een vaste maat uitgelijnd in karakters.

  Aangezien 12 punt Fournier ongeveer overeenkomt met 11 punt Didot, werd het systeem Fournier ook wel aangeduid als het “Mediaan”-systeem. Omdat 11 punt met mediaan werd aangeduid. Er heeft echter nooit een 11-tallig stelsel bestaan. Ook de Angelsaksische wereld nam het systeem Didot over, enkel de basis werd de inch: 1 pica = 1/6 inch = 0.1667 inch = 12 punt pica. Dit heet het: Old-English-System. Later werd nog een andere definitie ingevoerd: 1 pica = 0.1660 inch. Of wel het “New-English-System”
  De stadie (meervoud: stadiën) is een lengtemaat die gebruikt werd in de diverse oudheden zoals Mesopotamië, Egypte en Griekenland.

  * Mesopotamië: 1 stadie = 148,5 m
  * Perzië (uit Mesopotamië): ‘ghalva’ (stadie) = waarschijnlijk circa 264 m
  * Egypte (uit Mesopotamië, mogelijk Perzië): stadie = 400 ‘Koninklijke ellen’, 209,2 m
  * Griekenland: stadie = 600 voet; in Atheense voet: 192,27 m.
  * Romeins (uit Egypte; Griekse invloeden): stadie = 625 Romeinse voet = 185,25 m
  * Arabisch (uit Perzië): ‘seir’ (stadie) = 600 voet

  In de Griekse oudheid was een stadie de basisafstand voor hardloopwedstrijd, bijvoorbeeld 192,27 m in Olympia. Het stadion van de Panatheense Spelen (het Stadion Panathinaiko) is dan ook gebouwd om de basislengte van één stadie voor de wedstrijdbaan.

  Engels of Frans, laten we het maar op het nederlands houden wat een afleiding is naar het Arabisch welke de basis vormt voor een oud stukje Stadia van maten en eenheden.

  1. Of.. Om met moskoufiets te spreken: “En wat is de vraag?”.. 🙄

  2. Welke maat-eenheid je ook gebruikt het is gebaseerd op een aanname en heeft verder geen enkele werkelijke betekenis. Behalve dan misschien die , dat je een stukje van de schijnbare werkelijkheid op een illusiore manier weet te onderscheiden van alle andere stukjes, met als hoogste doel het bespreekbaar maken van een illusie op zich. Vooropgesteld dat we dezelfde definitie aan de gebruikte maatgeving hangen.
   Kortom hebben de heren niet wat beters te doen ?

  3. …..en vergeet het meetlintwormkoekiemonsterboardmembershipdingesgevalmetextrainchesvooralnietalswetochbezigzijn

  4. @ marcel w in 5d

   Als U Uw ogen laat testen en op basis van die resultaten zal de opticien U professioneel advies geven voor de juiste brilglazen of contactlenzen of niet soms???

   Want volgens mij bij een verkeerde sterkte zal alles er wazig uit zien 😉

 3. Grappig verhaaltje, Johan. Volgens mij kan je met elk jaartal of veelcijferig getal wel een A-4tje vullen met reken- en wiskundige wetenswaardigheden, vooral als je ze gaat optellen. En als je heel goed zoekt is daar nog wel een geschiedkundig verhaal aan te koppelen ook nog. Ray heeft zoiets in andere bewoordingen ook vermeld en bij mij rijst dan ook de vraag: Wat wil je ermee zeggen?

  Het mooie van ons cijferstelsel is dat je maar 10 symbolen nodig hebt om alles wat er in dit universum is te meten in plaats (coordinaten), tijd en het aanduiden van het aantal eenheden in welke grootheid dan ook. 10 symbolen!!!! Dan lijkt het me erg simpel om door middel van een eenvoudig rekensommetje tot een aantal gelijke uitkomsten te komen. En waarom lijkt het alsof je heel vaak voorkomt dat je 22:22 op je klok of wekker ziet? Simpelweg om het feit dat je dat langer onthoudt dan een ander willekeurig getal; dit wordt direkt ge-deleted uit je hoofd. Sterker nog, soms kijk ik een minuut later weer op de klok omdat 21:56 al uit mn systeem is verdwenen en 21:57 ook iets voor tienen is. Het enige wat ik daarbij onthoud is dat ik binnenkort naar bed ga. Getallen maten het ons makkelijker om zaken te regelen, niets meer en niets minder.

  Daarnaast wordt er in dit verhaal bij het ene getal opgeteld en bij een ander getal vermenigvuldigd of machtverheffing toegepast… Zal wel moeten, anders kom je niet precies uit op het getal wat je zo graag wil uitleggen.

 4. Er zit nog een andere verdubbeling in: 4, 8, 16, 32, 64, 128 ,256, 512… 1024 maar bij het laatste getal mis ik de 1 voor het getal X024. Zal me niet verbazen dat het volgende getal 048 of zo iets is. Kun je dat checken Johan?

 5. Uit de reacties blijkt dat veel mensen geen verbinding hebben met de mystiek van getallen, ofschoon heel hun leven daardoor beinvloed wordt.

  Getallen zijn maateenheden voor trillingen of resonanties waarmee wij meer kennis kunnen krijgen over de matrix waarin we leven. Er zijn resonanties die harmonisch en helend voor ons zijn, maar ook trillingen die ons storen, ziek of eenzijdig kunnen maken.

  Het franse metrieke stelsel heeft als basis “de meter” het 40 000 000 ste deel van de grootste aarde-meridiaan. Hier resoneert het getal 4 als basis. 4 is de trilling van de materiele wereld, de 4 elementen en de 4 seizoenen die alles wat groeit sterk bepalen, het vierkant (het grondvlak waarmee de piramides de aarde raken), de 4 poten waarmee de dieren op de aarde (materie) staan, enz.

  Vanaf het gebruik van de metermaat is onze samenleving dan ook erg materialistisch geworden. We hebben vierkante huizen (90° hoeken = 360° : 4 ) met vierkante ramen en deuren, gebouwd met vierkante stenen, met een vierkant dak met vierkante dakpannen. In dit huis zijn vierkante ruimtes met vierkante kasten, waarin vierkante dozen staan, enz.

  We kijken in een vierkante TV of zitten voor onze vierkante computer en drukken op de vierkante tasten om letters te zien op onze vierkante monitor. De waarde van ons geld wordt gedrukt op vierkante (met 4 hoeken van 90°) bankbiljetten, die we bewaren in vierkante kluizen.

  Sinds 1795 is ook de wetenschap snel gegroeid, is zeer sterk gericht op alles wat meetbaar (materialistisch) is en is daarmee een geloofssysteem op-zich geworden , waaraan elk wereldbeeld opgehangen wordt. 4 staat voor rationeel denken en niet zozeer voor liefde, intuitie, creativiteit, spiritualiteit, het analogische denken, de droom en fantasie wereld, want dat is alles niet meetbaar en tastbaar.

  1. Sommige mensen hebben dan weer meer met de schoonheid van de taal, vorm van taalpurisme.
   Niet elke rechthoek is immers een vierkant, hoewel dat omgekeerd weer wel het geval is.

  2. De matrix waarin we leven… Dat is nou juist het probleem. Wanneer we onszelf buiten de matrix kunnen bewegen, leven we pas echt. Over (vierkante) hokjes gesproken….

  3. Yessss Heddy , daar liggen voor mij ook de antwoorden , en niet in een meetkundig puzzeltje want daar krijg ik alleen maar een punthoofd van met een vierkante schedelbasis .

  1. Aaah normatieve YardSlapSticky master van het universum Cozzy je bent er nog, gelukkig, niks an zonder Cozzy, je wordt node gemist (let op Moon oud Hollandse uitdrukking) ; hier een leuke sappige juicy uitspraak quote statement opmerking met stevige krenten in de willen wij wel of juist niet weten lammetjes peyton place pap, als je de YardStick meetlat er niet langs kan leggen dan zou het niet de moeite waard zijn, laat staan bestaan volgens de middeleeuwse scheermessen van okselhammamma napraat filosoof van volkse quasi academische nuwij hbo flauwekul, lovely lonesome lucky Lizzy waar ben je, we hebben onlangs de Hype to Skype ontdekt, zonder beeld tot nu toe gelukkig, m’n haar zit voor geen meter de laatste tijd, gisteren Yesterday m’n eerste HeadMicrofoon praat uit m’n nek setje met stengel gekocht voor 10 euro van Sweex bij de plaatselijke onderdelen winkel, ik moet m’n microfoon harder zetten zegt PaulLitho, alle sound geluidsSchuiven op 95% Volume gezet, maar de Skype micro van Paul kraakt zo door z’n overmatig trillende 5d Surround Bas Box opstelling, Monique je was geweldig goed te verstaan, zonder gekraak, zonder oversturing van het input voice over internet protocol voip geluid, Annaaaaah ik kan niet wachten totdat je Skype ready bent, zo fijn om uren zonder tijdbesef te kunnen kletsen met een geniale hardcore classic design spraakwater denktankster als Annaaaaah, en Paul is nog veeeeeeeeel gevoeliger en zachtaardiger dan ik dacht, de menselijke stem zegt soms zooooooh veel.. wel of niet failliet doe mee en geniet.. Mars mist de trollen jacht van vroeger, ik niet

   Quote: “The reason that science is a bad master and dangerous servant and ought not to be worshipped is that science is not objective. Science is fundamentally about the uses of measurement. What does not fit the yardstick of the scientist is discarded. Scientific determinism has repeatedly excluded some data from its measurement and fudged other data, such as Piltdown Man, in order to support the self-fulfilling nature of its own agenda, be it Darwinism or ‘cut, burn and poison’ methods of cancer ’treatment’. ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_modernscience.htm

   als intelectualis pen is agraaarrrrikuss noemt Cozzy zichzelf wel eens geroutineerde ‘oude kranten bezorger’ zonder ingebouwde opzettelijkheid, voor al uw intellectuele dates, er gaat niets boven een oude krant, dan weet je waar je aan toe bent, vind ik ;

   Quote: “Een node is een verbinding of knooppunt in een netwerk. Nodes concentreren het dataverkeer van aangesloten computers op het netwerk. Tevens zorgen zij ervoor dat de data op de juiste plaats van bestemming komt. Het versturen van data van de ene node naar de andere node wordt point-to-point connectie genoemd. Als de data een node of knooppunt passee”

   http://www.encyclo.nl/begrip/Node

  2. En nu is het afwachten of Guidjootje weer ouderwets Letter-apartheid toepast

   😉

  3. @ ET phone Home

   Soms moet je af en toe gepatched worden…
   Van litho naar gravure, zo niet dan maar etsen als cliché.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.