Advertentie

De persoonlijke groeicursussen van PEERS..


 

Public Education and Empowerment Resource Service (PEERS) heeft zich zwaar gecommiteerd om inspiratie en onderwijs onder mensen te brengen teneinde transformatie te ondersteunen. Deze stichting is in 2006 opgericht in de VS als een zg. ‘501-nonprofit-organisatie.Deze stichting heeft een brutale visie, om samen met elkaar een helderder toekomst te bouwen, door de wereldgemeenschap te inspireren op basis van Liefde en Samenwerking. Het publiek ook bekend te maken met de weinig bekende onderliggende krachten onder onze politieke en economsiche structuren, die onze wereld vormgeven.

Het grootste deel van hun werk heeft betrekking op de voortdurende ontwikkeling van een netwerk van populaire websites, waar WantToKnow.info één van de onderdelen van is. Al deze websites hebben feitelijk hetzélfde doel: persoonlijke transformatie EN wereldwijde transformatie. Via deze websites wordt nieuws gepresenteerd, waar vaak overhéén wordt gekeken in eerste instantie.

Nieuws van betrouwbare bronnen, maar ook inspiratieve verhalen, oefeningen, en ideeën om gemeenschappen te vormen, die tot doel hebben sociale harmonie te ondersteunen. De door velen hoog-geprezen cusussen brengen feitelijk informatie bij elkaar, uit de beste beschikbare bronnen op het internet.  Nogmaals om juist die mensen te bekrachtigen, die hiertoe op zoek zijn naar de inspiratie en bekrachtiging..!

De PEERS-websites hebben al zo’n 12.000.000 mensen bereikt, in bijna elk land in de wereld. Waaronder ook het Vaticaan en stations op Antartica. Op de nieuwsbrieven van PEERS, zijn zo’n 12.000 mensen geabonneerd in meer dan 140 landen.

 * * *

Tineke de Jong is één van de mensen die een van deze cursussen heeft gevolgd; dit is haar persoonlijke verhaal:

X
X
Mijn naam is Tineke de Jong en sinds kort versterk ik het WantToKnow-team. Sinds mijn 27ste begeef ik mij onontkoombaar, maar ik geef toe, in den beginne met enorme weerzin, op nauwelijks ontgonnen paden. Antwoord zoekend op één vraag, die lang als een rode draad door mijn leven liep. ‘Wat is de zin van dit alles?’
En daarop volgend wie of wat heeft deze grap verzonnen en waarom ben ik hier in vredesnaam? Een wat sombere, je zou kunnen zeggen zwartgallige kijk op de wereld en mijzelf.

De zoektocht begon. Het eerste wat ik inzag,  was dat er geen gelijk bestond, dat iedere discussie, die eindigde in “waar, niet waar” een zinloze was.  Dat je alleen een standpunt inneemt, als vertrekpunt voor verder onderzoek. De zoektocht naar de zin van dit alles was begonnen, tot ik ondervond, dat ik de zin van alles pas kon ontdekken, als ik iedere stap die ik maakte, doorleefde, onderzocht en tot een inzicht omvormde.  Dus naar de zin hoefde ik niet meer te zoeken, alleen de volgende stap was belangrijk. Dat maakte het een stuk rustiger, overzichtelijker en lichter, maar nog steeds toekomst gericht.

Leven in het hier en nu, heb ik  intussen begrepen, is voor mij de sleutel. Leven in het hier en nu, betekent, voor mij, ook de verbondenheid ervaren met al wat leeft. Dat vraagt een innerlijk vrij zijn, vrij van emoties, geloofssystemen en persoonlijke overtuigingen. Dat creëert acceptatie van al dat is. Er zijn momenten waarop ik dit kan ervaren, ik ervaar het als een alles verbindende liefdevolle gewichtsloze vibratie. Ik ben dankbaar voor deze bijzonder liefdevolle ervaring. Het gaf mij antwoord op een vraag die ik had vergeten: Wat is de zin van dit alles?  Zijn in het moment, creëert de liefdevolle verbinding. En wat dat weer brengt, weet ik pas op het moment dat ik werkelijk innerlijk vrij ben.

In 2011 kwam ik in aanraking met de ‘persoonlijke groeicursussen’ op de Amerikaanse WantToKnow site, geschreven en samengesteld door Fred Burks, oprichter van de site, geholpen door vele vrienden. En ze zijn gratis, wat er mijn inziens op wijst, dat de aanbieder liefdevol aanbied wat hij heeft ontvangen, begrepen en onderzocht, zodat wij het liefdevol kunnen ontvangen, onderzoeken en doorgeven. Een realisatie van het basisprincipe van de nieuwe tijd.

Er zijn vier persoonlijke groeicursussen:

 1. De inspiratie cursus,
 2. de inzicht-cursus,
 3. de ‘verborgen kennis’-cursus en
 4. de transformatie-cursus.

Vier zeer gedegen, goed onderbouwde, confronterende, hoofd en hart cursussen, die een enorme ondersteuning kunnen bieden in het aangaan van het vrijmakingproces. De benaderingswijze in de vier cursussen is verschillend, maar als rode draad door alle cursussen loopt het verkrijgen van inzicht in processen in en buiten jezelf, zodat de liefdevolle essentie met glimpen zichtbaar, tastbaar, voelbaar wordt. Hier ga ik in een volgend artikel graag uitgebreider op in.”

 

“Laat je niet vangen door dogma’s – zoals leven met de resultaten van wat andere mensen denken. Laat het lawaai van een ander zijn mening niet u eigen innerlijke stem overstemmen. En het belangrijkste, heb de moed om u intuïtie en u hart te volgen..”  Steve Jobs, Apple CEO, in 2005 in een speech aan de Stanford University (klik voor link)

De persoonlijke groei cursussen
Deze cursussen zijn zo inspirerend en van zoveel waarde, voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, door de prachtige combinatie van artikelen en video’s over alles wat er leeft en gaande is in ons universum , in onze wereld, in ons mensen en in jezelf, en de liefdevolle verbinding ertussen. Het geeft kennis, verruimt je blik, stelt vragen, geeft mogelijkheden en potentie aan, het prikkelt , af en toe wordt je boos, maar het laat je ook lachen en het nodigt je uit tot zelfreflectie.

Deze cursussen zijn met aandacht en liefde gemaakt, op een dynamische en krachtige manier. Zij nodigen uit tot onderzoek en bieden krachtige oefeningen aan ter ondersteuning van het proces. Ze werken als een verbindende helende factor tussen binnen en buitenwereld, tussen eindig en oneindig, tussen hart en hoofd. Er ontstaat een andere balans. Als je bereid bent de verandering te zijn die je zo graag wilt zien in je leven en in onze wereld, dan is één van de persoonlijke groei cursussen voor jou gemaakt.

“De reis door deze cursus zal je bewustzijn uitbreiden en je gereedschappen leveren waarmee je nog effectiever kunt bouwen aan een beter leven en een betere Wereld.”

Er zijn vier cursussen gecreëerd. Afhankelijk van je eigen voorkeur kies je de ingang die het beste bij jou past. Ik zal ze hieronder kort beschrijven. De enige cursus die in het Nederlands is vertaald, is de ‘Inspiratie-cursus’. (zie afbeelding) Je kunt haar vinden onder deze link: HIER. Het is een ongelofelijke hoeveelheid werk geweest om dit te vertalen, wat een inspiratie is daar voor nodig! Heel veel dank hiervoor aan Ton Worrell.

Engels als struikelblok
Ton Worrell: “Na het lezen van de eerst drie lessen van ´The Insight Course´ vond ik het verschrikkelijk jammer dat er zoveel mensen zijn die dit niet kunnen volgen omdat zij de Engelse taal niet goed beheersen. Direct gegrepen door de manier, de toon van de verhalen en de opzet van deze site heb ik tegen mezelf gezegd dat dit ook voor zoveel mogelijk Nederlandstalige beschikbaar moest komen.
Daarna kwam het begrip dat de enige manier om dit in het Nederlands te krijgen was, door het zelf te doen. In september 2010 ben ik in mijn vrije tijd begonnen aan het vertalen van de site. Het feit dat ik om mij heen verschillende mensen wakker zie worden, waarvan ik het echt nooit had verwacht, heeft mij de drive gegeven om dit project door te zetten. Op dit moment is mijn site dan ook in de lucht en via deze watwaar.net link te bezoeken.”

De overige drie cursussen zijn alleen in het Engels te volgen, via WantToKnow.com Het leuke van de Engelse versie is dat je, naast het bijhouden van een eigen logboek op de site, je ook contact kan zoeken met iemand die de cursus al gevolgd heeft, voor ondersteuning en support. Een dialoog over jouw ervaringen en vragen gedurende de cursus. Na het afronden van de cursus, kun je lid worden van deze groep, die wereldwijd met elkaar verbonden is, elkaar informeert en communiceert. Dit kan dus bij de Nederlandse versie niet.

1. De Inspiratie cursus: Opening naar liefdevolle en inspirerende diepere verbanden.
Voor diegenen die kiezen voor een focus op liefde en inspiratie. Iedere bladzijde van deze hartverwarmende inspiratiecursus raakt je aan. Beweegt en inspireert je om jezelf te openen voor de diepere verbanden in je leven. Met alle gewelddadige en sensationele beelden in de huidige media, voelt deze cursus als een frisse bergbries, of als water uit een zuivere bergbeek, zo rijk, zo vervullend. Je ervaart de mensheid op zijn best. Je wordt er door opgetild en voelt je getransformeerd.

De andere cursussen bevatten materiaal over de uitdagende aspecten van ons dagelijks leven en de wereld, vaak ervaren als de schaduwkant. De inspiratiecursus focust zich specifiek op de ‘lichtere kant’. In deze lessen vind je de meest liefdevolle essays, video’s humor en krachtige oefeningen, die er beschikbaar zijn op internet.

2. De inzicht-cursus: De verandering zijn die je wenst in de wereld.
Ben je er klaar voor de verandering te zijn die je wilt zien in de wereld? Als het antwoord ja is, dan is de inzicht cursus iets voor jou. Deze online cursus brengt het beste van internet samen om jou op een krachtige en dynamische manier te inspireren en onderwijzen. De reis door de cursus zal je bewustzijn veranderen en zal mogelijkheden genereren om een beter leven en een betere wereld te bouwen.

Deze inzicht-cursus bevat de informatie van beide voorgaande cursussen, meesterlijk verweven. De lichte inspirerende aspecten, met krachtige informatie en oefeningen, welke je uitnodigen om ook de schaduwkant van onszelf en de wereld te onderzoeken. De lessen zullen je inzichten verdiepen, je horizon verbreden en je de mogelijkheid bieden, dat verschil te zijn wat je wilt zien in de wereld.

3. De ‘verborgen kennis’-cursus: Laat licht schijnen op de schaduw kant van onze wereld.
De verborgen kennis cursus is ontworpen voor diegenen die diep willen duiken in de grote doofpotaffaires en verborgen manipulaties achter de schermen, die gaande zijn in onze wereld. De informatieve cursus inspireert de lezers om een verschil te maken en een betere wereld te bouwen. Hier ligt de focus hoofdzakelijk, anders dan bij de andere cursussen, op het onderzoeken en bekend maken van alles wat verborgen en geheim is in onze wereld.

Deze cursus is confronterend en opent je ogen. Al het materiaal is verifieerbaar door links te gebruiken naar gerespecteerde bronnen. Na het beëindigen van deze cursus heb je een enorm inzicht in de rol van de “machtige elite” en hun plannen, die een enorme impact hebben op het overgrote deel van ons mensen. Realiseer je, dat zowel in de inspiratie cursus als de verborgen kennis cursus alle belangrijke informatie is opgenomen, alleen vanuit een ander gezichtspunt, vertrekpunt.

4. De transformatie cursus: Bruggen bouwen om bewustzijn uit te breiden..
Heb je ooit gevoeld, dat je hier op aarde bent om te helpen de aarde te transformeren naar een nieuwe manier van leven gebaseerd op liefde en innerlijke kracht? Herken je dat in er een goddelijke essentie zit in ieder mens en dat iedereen als een prachtige manifestatie van het goddelijke, het verdient, onze liefde en ondersteuning te krijgen bij het proces het beste te zijn waar ze toe in staat zijn? Als dat zo is dan is de transformatie cursus misschien een goede keuze voor jou.

Herken dat er een goddelijke essentie zit in ieder mens en dat iedereen als een prachtige manifestatie van het goddelijke, het verdient, onze liefde en ondersteuning te krijgen bij het proces het beste te zijn waar ze toe in staat zijn.

Net als de inzicht cursus, bevat deze diepgaande cursus alle informatie van bovenstaande cursussen. Het harmoniseert de lichte en inspirerende aspecten van het leven met de uitdagende schaduwkant van het bestaan en creëert een synthese waardoor de dualiteit transcendeert. De transformatie cursus plaats al dit rijke materiaal in een diepe spirituele context.

Ben je nieuwsgierig geworden, een goed motief voor verder onderzoek op welk punt van ontwikkeling je nu ook bent. Deze cursussen, allen bestaande uit 21 lessen, vragen van jou tijd en aandacht. Het verwerken van de primaire informatie vraagt minimaal 2 uur per les, maar is snel meer door de enorme hoeveelheid aangeboden achtergrond informatie en verdiepingsmateriaal.

De vragen en innerlijke processen, die hierdoor ontstaan, lopen als een soort constante met je mee en vragen om herbezinning en (zelf)reflectie. Dit is een gift, vrij voor iedereen om te ontvangen, om te groeien naar een betere wereld voor jezelf en ons allen. Ik heb de gift ontvangen en ben er rijker door geworden. Ik wens jou hetzelfde toe.

Alle cursussen zijn GRATIS..!
PEERS biedt alle cursussen gratis aan, ze staan ook voor iedereen toegankelijk op het internet. PEERS is volledig afhankelijk van donaties voor hun inkomsten. Een dappere stap om volledig on-afhankelijk te blijven. Het uitgangspunt voor de cursussen van PEERS is de uniciteit van ieder mens. Ieder mens is dus ANDERS..!! Hoezeer krachten achter de schermen ook één grijze blup willen maken van de wereldbevolking, jouw uniciteit is essentieel.. En niet af te pakken. PEERS bekrachtigt deze uniciteit in elk mens dat de cursus, of delen ervan, doorloopt.

Het grote aantal e-mails en dankbetuigingen dat PEERS elk jaar ontvangt, is voor hen een teken dat ze goed bezig zijn. Dankbaarheid is onbetaalbaar..! PEERS probeert een belangrijke rol te blijven spelen in de groeiende beweging die wereldwijde, sociale harmonie en gemeenschapszin wil stimuleren..!

 

3 gedachten over “De persoonlijke groeicursussen van PEERS..

 1. Hallo Hannah,

  Ik ken de kernkracht van Johan van den Kerckhove niet, maar er is veel aanbod om jezelf te ontwikkelen. Een ieder kiest wat het beste bij hem of haar past. Het mooie van deze cursussen is dat ze ingaan op zowel persoonlijk, collectief als universeel niveau en deze verschillende aspecten van leven en ontwikkelen verbinden. Verbinding is een kernwoord, naast liefde en inzicht.

  Hallo Mia
  De cursus inzichten kun je volgen door naar de website http://www.WantToKnow.info te gaan en te klikken op ‘Online Courses’. Deze cursus is alleen in het Engels beschikbaar.
  Ik wens je veel plezier, er is ook veel humor te vinden in de cursus,en vele inzichten, toe, mocht je de cursus gaan volgen.

  Liefdevolle groet,
  Tineke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.