Advertentie

Adempauze!


Adempauze!

© Tessa Koop, december 2011

x

Tessa Koop

Misschien heb je je al afgevraagd waarom er al een tijd geen column is verschenen van Tessa. Het ziet ernaar uit dat ik even een adempauze inlas. Sommige mensen denken dat dit met mijn zwangerschap te maken heeft. Dat zou heel goed kunnen..
Los daarvan begin ik op 1 januari 2012 ook met een nieuwe baan als PR Manager bij cosmeticabedrijf Dr. Hauschka. Er zijn heel veel veranderingen gaande en ik richt me vooral naar binnen en op mijn aardse alledaagse basis om me hierop voor te bereiden.

Verzadigd
Aan de ene kant wil ik heel graag delen hoe wonderlijk ik aan deze baan ben gekomen, maar op een of andere manier komt het niet uit mijn pen! Ik heb net een boek geschreven, ook over de reis van hoofd naar hart, de werking van het ego, de tijd waarin we leven, onze reactie op de tijd waarin we leven, het geheim van ons hart, hoe we kunnen leren werken met energie, etc.
Als je graag op de hoogte wilt blijven van de publicatiedatum (en de daarbij behorende training), dan hoor ik het graag. Maar je begrijpt misschien dat ik voor nu genoeg heb geschreven en gesproken over al deze mooie materie. Ik ben verzadigd!

Het werkt!
Maar los daarvan lijkt het ook alsof ik zelf in een nieuwe fase ben beland, waarvan ik nog niet goed weet waar het toe zal leiden. Alles wat ik heb geleerd de laatste jaren, vooral ook van Wiljo, heb ik opgeschreven. Momenteel ben ik al mijn kennis aan het verwerken tot wijsheid, en probeer ik het tot mijn alledaagse ervaringen te maken. Dat lukt met vallen en opstaan.

Het doet me wel goed dat ik kan zeggen dat ik het levende bewijs ben dat al deze eeuwenoude kosmische kennis echt werkt! Het universum is overvloed, we kunnen alles creëren wat we vanuit ons hart willen, het universum staat klaar ons hierbij te ondersteunen, we zijn tot wonderen in staat, we zijn een soort multidimensionale wezens voorbij tijd en ruimte, etc.

De Maan
Maar ik heb ook even het gevoel dat ik er voor nu niets nieuws aan toe te voegen heb. Ik wil mezelf ook niet steeds herhalen. Dus het is even afwachten waar alles de komende tijd toe zal leiden en welke taak ik voor mezelf zie weggelegd. Het zal ongetwijfeld met inspireren en informeren te maken hebben. Maar het lijkt me ook geweldig om kinderboeken te gaan schrijven. Ik word dagelijks geïnspireerd door mijn dochtertje van 4 jaar. Gisteren in de auto zei ze tegen me: ‘Kijk mama de maan!’ Na een half uurtje viel haar op dat ze de maan nog steeds kon zien. ‘Kijk mama de maan is er nog steeds! Misschien heeft de maan wel vleugeltjes, of een fiets, of een onderwater racewagen en gaat hij altijd met ons mee.’

Parels
Dat soort uitspraken zijn toch fantastisch? Ik zou er alles voor over hebben een bijdrage te kunnen leveren kinderen bij hun eigen puurheid, intuïtie, fantasie en kracht te kunnen houden. Ga je zelf maar na; ergens onderweg in het leven ga je leven vanuit je beperkte denken, sluiten we onszelf af voor de kracht van ons hart.

Laten we ons inpakken door de buitenwereld, die wordt geregeerd door angst. Kinderen van deze tijd zijn zo’n mooie voorbode van de tijd die ons te wachten staat. Maar we moeten ze wel koesteren als parels. Ze hebben ons zoveel te geven en te leren.
Straks als alles om ons heen in chaos eindigt, staan zij op om met nieuwe baanbrekende oplossingen te komen. Dit alles is nu al gaande.

2012
Maar goed… we zien het wel! Ik wil je in ieder geval een hele fijne feestmaand toewensen. En een mooie overgang naar 2012. Zelf hang ik niet (meer) aan 2012. Voor mij is het gewoon een jaarwisseling als alle anderen. Maar wat wel anders is als anders, is dat we al middenin de overgangstijd zitten. Het gebeurt nu.

Maar daarbij moeten we niet voortdurend om ons heen kijken wat er gebeurt. Het is veel interessanter om je energie naar binnen te richten, je eigen angsten onder ogen te zien, je emoties de ruimte te geven, te ontdekken welke overtuigingen jou nog in de weg staan, te ontdekken waar je eigen kracht ligt. Laat je niet leiden door angst, door wat je ziet in het nieuws. Het is slechts één facet van de werkelijkheid.

Perfect
Voor welke uitdaging je ook gesteld staat; het universum heeft altijd talloze waarschijnlijkheden om uit te kiezen. Kijk wat er op dit moment in jou leven aan jou wordt gespiegeld en kijk waarom deze situatie perfect is voor jou op dit moment in je leven. Hoe moeilijk dat ook is.

Zelf heb ik onlangs ook een hele zware kwestie voor mijn kiezen gehad. Ik werd compleet uit balans gerukt. Mijn emoties en angsten namen de boel over en al mijn wijsheid leek via het doucheputje weg te spoelen. In één klap. En toch… als je durft te kijken naar een ruimer perspectief, en je eigen angsten onder ogen komt en bespreekt met de mensen waarvan je houdt, dan is er altijd weer licht aan het einde van de tunnel. Vertrouw daarop.

We ontmoeten elkaar vast in 2012!
Ik wens je veel magie toe in het leven!

Liefs Tessa

website: YouniverseIsMagic.nl

11 gedachten over “Adempauze!

 1. Gelukkig dat je er nog wel bent Tessa!
  En dat het nu weer goed met je is.
  Jah ik dacht al wel van waar is ze, is het wel goed.
  Wees zuinig op het kleine ontvankelijke in jou en ik beloof dat ik het mijne nooit meer zal weg gooien, zelfs als ik ooit volwassen word.
  Oh jah nog wat, herhaling is wat wij Nederlandsachtigen hebben geleerd om te mijden, alleen kinderachtigen zouden jengelen, maar de kracht van herhaling in al z’n kleine variaties is enorm groot, jezelf vernieuwen mag gradueel groeien zijn, als je iets graag doet mag je het zo vaak doen als je wil.

  Jij verveelt nooit zolang het jezelf niet verveelt, mensen hebben afgeleerd om zichzelf te herhalen bang om in herhaling te vervallen want je mag niet jengelen en dan word je overgeslagen, herhaling is het ritme van de muziek, and the beat goes on, de donker dreunende drums drummen door en gestage groovy wispelturige muziek verveelt ook nooit, herhaling is een kloppend hart en van Mij mag Jij honderd keer ‘dezelfde’ stukjes per dag schrijven, zelfs over Cosmetica, Herhaling is Ademhaling en de grootste Kracht en dan is het zelfs de beste PR Ever, Vol Gas Jengelen en Hengelen en nooit meer ingehouden bescheiden, als je klein en kwetsbaar van binnen bent mag je Lawaai maken en nog ben je lieff, dat moeten Mama’s weten…

  Madonna – Into the Groove – Ciao Italia
  http://www.youtube.com/watch?v=MmC-58TJqyE

 2. Hoi Tessa, alles goed met de kleine parel in je buik?
  Wordt het een draak? (chinese astrologie).
  Chinese draken beschermen een parel met magische eigenschappen in hun baard, de zogenaamde drakenparel.

  It’s a kind of magic: http://www.youtube.com/watch?v=Cgc5yND2WmY
  Ook niet voor het eerst hier door mij geplaatst. De wet van herhaling is wel dat sommige dingen beter opgepakt worden. Dat werkt niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Vooral presidenten als Bush (terror, terrorists, terror) gebruiken het maar al te graag… Dus mogen wij het toch ook?

 3. Dank je wel Tessa, Je weet niet half hoe jouw woorden op z’n plek vallen bij mij.
  Ik wordt soms zo moe van al die berichten, theorieën en vooruitzichten dat het moeilijk is om nog positief te blijven.

  1. Dat is fijn om te lezen Imke.
   Richt je vooral op de mooie dingen in het leven en in je zelf.

   Liefs Tessa

  2. Bemoei je er niet mee zei m’n pa nog wel eens, kwil mij er niet mee bemoeien maareuhh assshjjjublieft zeg niet alleen maar blij blij blij klap eens in je handjes op je boze bolletje mooie dingen, behalve als Prescriptie voor als het echt alleen maar bergafwaarts de verkeerde kant op gaat misschien, alhoewel, maar dan juist helemaal niet, bij mij dan, als ik diep droevig ben heb ik diep droevig dingen nodig om er aan het andere eind weer bovenop te komen, even opletten wel, dat muziek niet alleen maar ziek isz, dat het alleen maar Mineur isz, de radio in het algemeen heeft er patent op om bijna alles in MIneur af te spelen, lang niet alle heavy muziek is Mineur, veel popie jopie main straim lijkt Majeur maar is het niet, Sky Radio is sick, heel down als je goed luistert, de oplossing is Muziek die er stelselmatig uitgefilterd is voor de grote goegemeenschap, Funkie Music bijvoorbeeld, veel te energiek en vrolijk, dat mag niet en zou maar aanzetten tot.. Nu we het toch over Mind Control en Britney Spears hadden, veel van haar nummers zijn subtiel nep vrolijk en toch weer in Mineur…

   Let op de Maestro donkere backbeat Drummer eerste klas met de Hoge Hoed voor het meest magische effect

   Kc & The Sunshine Band – Get Down Tonight
   http://www.youtube.com/watch?v=FpoI7vK4uvY

   Gaaf overigens dat professor Udo Limpopo met z’n uitgebreide internationale Ur Oer Taal Kennis nu eens in ons midden isz, ik meen hem een paar jaar terug wel eens op de radio gehoord te hebben, ik heb geloof in die man, hoe hij aan z’n kennis komt kweet niet

   Annals of the Gina’Abul

   ” Anton Parks’ Le Secret des Etoiles Sombres (Volume One of the series) might be a novel, constructed to illustrate via a gripping narrative the author’s insights into a human prehistoric background – rather a prehuman historic background – gained through his deep linguistic analysis of ancient Mesopotamian languages: Sumerian, Akkadian, Babylonian. ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/secret_darkstars/secret_darkstars01.htm

 4. Dank je, Tessa, dit artikel is uit mijn hart gegrepen. Vooral ontroert me heel erg wat je schrijft over hoe je dochtertje praat over de Maan. Dat die misschien wel altijd met ons meegaat! Die maan staat voor mij heel erg voor de vrouwelijke wijsheid (van de Sophia, de Isis, de Maria Magdalena) die in deze mooie “eindtijd” ten volle aan ons wordt geopenbaard. Jouw dochter is een heel wijs meisje! En over die “adempauze” is het niet belangrijk of die te maken heeft met je zwangerschap of niet. Je luister gewoon goed naar je lichaam en dat is het belangrijkste! En het is heel normaal als we de wetten van de natuurlijke tijd respecteren om in deze tijd van de herfst tot “inkeer” te komen en alles te verwerken dat nog rijping nodig heeft!

  1. @Tessa, ik zag net de link met de website YouniverseisMagic.nkl en vandaar naar jouw eigen website. En daar zag ik net dat je een boekenrecentie hebt geschreven bij het boek van Reint en Gabrielle Gaastra ” De Helende Kracht van Familierelaties”. Ik heb dat boek vorig jaar ook gekocht. En hier zit gelijk de link naar Maria Magdalena. Ik verslind boeken over Maria Magdalena en/of van schrijvers die geinspireerd zijn door Maria Magdalena. Maar eerlijk gezegd lukt het me niet om door de boeken van de familie Gaastra te komen, waaronder De Maria Magdalena Code! Het resoneert te weinig met mijn hart! Ik heb niets met directe lijnen naar een Maria Magdalena, Jezus, Maria of Jozef (via openbaringen). Voor mij is het zelfs helemaal niet interessant of Maria Magdalena (of Sophia of Isis) uberhaupt hebben bestaan. De vrouwelijke wijsheid waar ik op doel voel ik in mijn hart en ik voelde me daarin “ingewijd” nadat ik tot “inkeer” ben gekomen en begeesterd raakte door de werking van de Geestkracht (de Heiligende Geest).
   Wat ik recent weer met veel plezier heb gelezen is het boek “Volgens Maria Magdalena” van Marianne Frederiksson. Met haar verhaal voelde ik mijheel sterk verbonden!

   Omdat ik het lied zo mooi vind, zeker nu het weer bijna kerst is (wat het feest is van de geboorte en dus het nieuwe begin) stuur ik nog even de volgende link mee
   http://www.youtube.com/watch?v=18GTVeXNWfg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.