Advertentie

Tessa deelt ’n mooi inzicht van ‘boven’..


Tessa deelt ’n mooi inzicht van ‘boven’..

Tessa Koop (zondag 19 december 2010 09:39 uur)
x

Iedere ochtend schrijf ik in mijn dagboek en schrijf ik met ‘daarboven’. Ik stel een vraag en ik krijg altijd antwoord. Vandaag kreeg ik zo’n mooi antwoord, dat wil ik graag met je delen. Misschien helpt het jou ook.

Tessa en ongeduld.. Óók een ervaring om te doorvoelen..

Ik licht het even kort toe: we zijn multi-dimensionale wezens, dus we zijn niet alleen ons lichaam. Mijn frustratie was even dat ik mijn ervaring toch nog te beperkt vind en mijn ego dan de dingen sneller wil. Dan heb ik het over het ervaren van een ruimere werkelijkheid, in een soort eeuwige dans met het universum.
Die heerlijke flow dat alles klopt en dat je je eigen kracht en grootsheid optimaal ervaart. Het ’the-universe-is-magic’-gevoel!

Ons ego gooit ons snel uit die flow; wil bijvoorbeeld controle hebben. Terwijl alles zijn tijd en plaats heeft in het universum. Dus je kunt niet constant bij wijze van spreken de allerhoogste en mooiste ervaringen hebben. Soms is er ook gewoon rust en dat wat is. Ik ben nogal ongeduldig en ‘eager’ en daarmee zit ik dan mezelf behoorlijk in de weg. Zo blijkt.

Hieronder mijn gesprek van vanmorgen:

Lieve Tessa, we merken op dat je een beetje down bent. Hoe komt dat?

‘Ja, club. Diepe zucht. Ik voel het ook. Ik weet het niet. Het is mijn ego denk ik, dat niet accepteert dat wat is en ik ben me daarvan bewust; en daar word ik dan een beetje down van. Ook merk ik dat mijn ego de dingen niet snel genoeg vindt gaan. Sorry daarvoor…

Ik heb mijn handen vol aan deze dag. Ik heb een schat van een kind met buikgriep en Rob heeft zijn rust ook hard nodig. Verder kan ik lekker sporten en maak ik het huis netjes. Verder moet ik kijken wat de dag ons brengt en wat we écht gaan doen.’

Je moet eraan wennen hè dat wij nu jouw ritme bepalen?

‘Ja dat klopt.’

Wij verwachten niet van jou hoor dat je het in 1x goed doet. Maar als je jezelf nou eens verbeeldt dat je al bent waar je moet zijn? En dat alles wat daar buiten valt, dat je daar aan werkt? Dan heb je èn daar waar je moet zijn, plus je laat los wat je niet meer dient.

Dan kun je op ieder gewenst moment naar de hoogste frequentie van jou omschakelen. En dus ervaar je nog meer je multi-dimensionale realiteit. Want dat mis je… Maar verbeeld je niet dat je niet multi-dimensionaal zou zijn, want dat IS je natuur. Je bent ALTIJD multi-dimensionaal. Je hoeft er maar aan te denken en je bent er. Je hoeft het maar te zijn, want dat is wat je bent. Tenzij je doet alsof je het niet bent. Dat is jouw keus…

‘Dus nu op dit moment kan ik mijn multi-dimensionaliteit ervaren?’

Yep. Daarvoor hoef je niet in een zweethut te zitten of wat dan ook te doen. Het gaat om jouw intentie en dat je het daarna loslaat in de wetenschap dat het zo is.

‘Mijn ego wil dan bewijzen en ervaringen hebben…’

Ja en doordat jouw ego dat wil, zegt hij in feite; ik geloof niet dat ik multi-dimensionaal ben. En dus hoe kunnen wij jou ervaringen geven als jij jezelf ontkent!

‘Mmm…. Dat is waar.’

Jij kunt het alleen niet met je verstand gaan sturen. Jij kunt niet met je beperkte denken de kwaliteit van je ervaring gaan sturen. Dat is nu juist je eigen grootsheid ontkennen! En dan wordt jouw ego boos en ontevreden, want hem vervolgens in die staat van zijn houdt en hoppa; de cirkel is rond. Je houdt dus zelf jouw illusie in stand. Is dat geen mooi helder inzicht voor deze witte zondag?

‘Poeh ja, ik ben er stil van…’

* * *

Tessakoop.nl

'Sneeuwlandschap' © foto Remy Remmerswaal (klik voor lead)

75 gedachten over “Tessa deelt ’n mooi inzicht van ‘boven’..

 1. misschien is het multidimensionaal weten, zoiets als eerst geloven en dan zien, en niet eerst zien dan geloven.
  Misschien is het ego, wel afhankelijk van cultuur en opvoeding, waardoor wij er allemaal zo mee in gevecht lijken te zijn?? Misschien voelt het wel als een soort doorbraak en bevrijding, wanneer we ons door het ego heen boren! Maar aan de ander kant denk ik dat de menselijke geest zich alleen maar weer meer aan het ego vast gaat houden wanneer wij ermee in gevecht gaan. Volgens mij zou dit met veel geestelijke kwesties zo kunnen zijn. Ik vraag me wel eens af, waarom het goddelijke ons het ego heeft meegegeven op onze aardse reis. Ik denk dat het niets voor niets is. Misschien zou het helpen wanneer we het ego beter gaan begreipen, om er samen mee te kunnen werken????

 2. Hey Tessz ik wist gewoon dat je je nu down voelde, dat is punt 1
  verder vergis je niet hoeveel energie je kan kwijtraken door alleen al een paar mensen die aan je trekken
  laat staan een half dorp
  misschien dat ook ik, zonder dat ik het zo bedoelde, ook wat energie heb mee genomen
  zo gaan die dingen vaak
  dat is misschien wel het nadeel van een ster zijn
  en nog wat, ‘de simpeler’ jij kan zijn de meer je te bieden hebt voor je zelf en voor een ander
  ik bedoel als ik jou foto zie nou dan zeg ik maar even niet wat er dan over komt
  ja het is positief wees gerust
  ik zeg alleen even niets over de intensiteit
  dat trekt jouw ego misschien niet
  die van mij ook niet
  dusz soms is de simpele ‘niks aan de hand doe maar gewoon show’ ook gewoon praktisch noodzakelijk
  om je niet te veel van je à propos te brengen; als jij denkt dat je nu simpel weinig doet dan zou je eens moeten weten wat een power er van jouw verschijning af knalt; probeer daar maar eens aan te wennen aan dat idee
  misschien dat je nog wel jaren nodig hebt om te wennen aan het besef van het ‘extra’ dat jij in je meedraagt
  irritant hèh dat jij daar in je ego beleving bijna ‘niks’ voor hoeft te doen
  de gevallen engelen wilden ook wel eens wat anders
  alleen ik zie jou wel weer op tijd op fladderen hoor
  maar wat ik wou zeggen jij bent zo iemand die niet saai kan zijn al doe je ‘niks’
  dat je het maar even weet
  ik ga even een muziekje opzoeken; ik hou van vreemde muziekjes, even kijken wat ik nog heb staan in mijn luister vink aantekeningen

  New Model Army – Vagabonds
  http://www.youtube.com/watch?v=feeVAo-3SNg

  P.S. wat vind je van het wat mij betreft interessante geratel en gereutel de laatste tijd op Wtk over foute schlemielige zwarte paarden op vliegvelden en stiekume zionistische globale strategen? Je zou er down van kunnen worden… jah ik smul wel van dat soort onderwerpen moet ik toegeven…

 3. Tja, wat kan ik zeggen… je foto trok me aan. Er was iets dus ik heb de foto ff geplukt en zag dat je die 11 had genaamd, haha. Ja daar weet dit elfje alles van.

  Maarnu, ik ben sindskort into reptiliaans gereutel want eerder geloofde ik er geen snars van. Wat trekt mijn oog, een afwijking in je pupil. Een morfische storing in het veld? Een flits of wat is het? De hypnotische blik?

  Ow ja het ligt helemaal aan mij natuurlijk, want wie vergroot er dan ook een foto tot 600% om het vervolgens in negatief om te gaan zetten. Ik heel toevallig…
  Verklaar je nader, wat is dat met de foto? Ben ik misschien scheel?

  1. Dear Dawn,

   Ongetwijfeld ten overvloede, maar wellicht niet voor iedereen: een jpg-bestand kan bij vergroting niet meegroeien. Ergo: minuscule pixels worden blokjes, en die blokjes zijn de repetilliaanse pupkes in Tess’ ogen die jij meent te zien.

   Origineel:
   http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/tessa11klein.jpg

   Origineel negatief (oeh-oeh nu al scary):
   http://www.postcrisis.org/TEMP/tessa11kleinnegative.jpg

   Origineel negatief, 6 maal vergroot (uitsnede):
   http://www.postcrisis.org/TEMP/tessa11kleinnegative600procent.jpg

   Ja hoor, laten we maar meteen een handtas van Tessa maken. Een voorbeeld voor alle andere lizard-like evil doers. “Handtessa, reptillian doom of us avenging mamalians”

   Dawn, ik hoop echt dat jij een grapje maakte, alhoewel ik de toon van je laatste regels dan niet snap. Ik hoop verder dat goedgelovige meelezers nu van jouw lijn zijn afgestapt.

   Bovendien is het niet netjes deze mevrouw op haar eigen (ex)site ter verantwoording te roepen, zéker niet als eerste post onder zo’n openhartig verhaal.

   RR

  2. @Dawn, je bent m.i. een beetje ‘overexposed’ aan je ontdekking van het hagedissenverhaal; herkenbaar ook. Gaat ws. ook niet meer weg, als ik naar mezelf kijk..! Je blijft opletten. En waarom eigenlijk..?

  3. @Dawn: deze foto is gewoon door een fotograaf gemaakt. En heeft nummer 11 omdat het nummer 11 is in de reeks =)

  4. ooh ik wist het ik wist het ik heb dusz een zwak voor lichtgevende salamandertjes?
   Dawn is er nog hoop voor ons hopeloos hypnotiserende schonen?
   zoals Osho zei heb ik wel zin om wakker te worden als bedelaar?
   http://www.statesymbolsusa.org/IMAGES/Kansas/tiger_salamander_380.jpg
   Dames onder elkaar is altijd zo snoeihard
   Ik wil jullie allebei maar dat zal wel wo3 inluiden ben ik bang voor…
   Laat me in de illusie dat dat kan
   Zal wel ‘wetenschappelijk’ onmogelijk zijn?
   dat is nou mijn Don Quichot zoek tocht naar de heiige graal…

   http://www.encyclo.nl/begrip/heiig
   ` hei – ig bijvoeglijk naamwoord wazig, dampig in de lucht ‘

   nee ook ik maak het mijzelf niet bepaald gemakkelijk

  5. gereutel? yep!
   Lieve Dawn, we hebben allemaal iets van een reptiel in ons.
   Dus maak je niet druk de een is alleen wat reptieliger dan de ander.Zo is de een ook wat ego-ér dan de ander.Blijf waakzaam maar laat het verder zijn zoals het is,is mijn motto.
   Ik heb laatst gelezen dat als je een negatieve rhesusfactor hebt je hoogstwaarschijnlijk een reptiel bent,nou dassss passss sssschrikken,zo O- als maar zijn kan.

  6. @RichardR
   Waarom zou ik iemand ter verantwoording roepen, ik vroeg om een uitleg. De reden heb ik gegeven. Toevallig dat ik de laatste dagen daar in verdiept was.

   Iemand ter verantwoording riepen is iemand met een vingerje terecht wijzen. Zie jij dat terugkomen in mijn post??? Verklaar je nader is een vraag naar uitleg omdat ik het misschien niet goed zie, dat staat er toch letterlijk?

   Waarom zouden wij een handtas van Tessa moeten maken? Dat is een vreemde infantiele opmerking. Heb ik zoveel gespiegelt dan dat je zo moet reageren? Nee toch?

   Het verhaal van die pixels was al voldoende want niet iedereen is technisch onderlegt!

   btw ik ga niet mee in het gereutel wie wel/niet het met mij eens is. Dat zal mij wat! Iedereen is wat mij betreft vrij en slim genoeg om zelf te kiezen voor een vorm van waarheid.

  7. @Guido
   Dat is volgens mij hetzelfde fenomeen als je ergens op gaat letten. Vanaf dat moment zie je het overal en of je wilt of niet; het trekt je aandacht.

  8. @Tessa
   Schijnbaar ben ik erg elf gevoelig en is dat de reden voor deze hele discussie. Ondertussen begrijp ik de technische achtergrond. Blijft mij wel verbazen dat de foto toevallig nummer 11 was. Geloof het of niet, ik ga echt niet zomaar foto’s uitpluizen op dit soort zaken. Dit was een toevallige uitzondering! Dus ik hoop dat je je niet opgelaten voelt.

  9. @Lianne
   Dat zou best wel kunnen. Die bloedgroepen liegen er (denk ik) ook niet om. Anywaiszz we hebben toch ook allemaal een reptielenbrein. Dus ja, we hebben allemaal een reptiel in ons zitten.

 4. I love you Tessa,
  Echt, klinkt goed. Ego is een tussenstap, hier voorbij komt waarnemen. Die waarnemer kan de bron waarnemen en ziet zichzelf dan in alles wat is. De ruimte tussen de vormen geeft meer antwoorden dan de vormen. Ook de vormen bestaan voornamelijk uit ruimte. Vanuit dit inzicht kun je mede creëren aan een prachtige nieuwe wereld, die wij allen eigenlijk al wilden. Zijn, Ik Ben, Liefde, Stilte, Vrede, Inzicht, Compassie, Mededogen, Creatie, Zen, Nirvana, etc.
  Het waren maar richting aanwijzers naar dat wat is, niet te benoemen maar altijd aanwezig.

 5. In werkelijke schoonheid kun je de essentie van alles vinden.
  Die schoonheid zien we ook in de foto van jou in dit artikel. Valt niets over te zeggen, het is dat wat geen naam draagt.
  Toch zo mooi… als een bloem die ontspruit in de stilte van dat wat is.

 6. Leuk om te lezen telkens weer heb daar zelf ook veel last van
  dat eeuwige soms lijkt het heen en weer smijten van je zelf
  je weet dat het niet erg is en toch frustreert het maar al te vaak om je dan uiteindelijk te realiseren dat ze toch echt wel engelen geduld met je hebben daarboven .

  Het is waar er hoeft maar iets te gebeuren en het volgende moment word je weer ergens door geraakt en sta je weer open in je hoogte frequentie opgelucht ademhalend dat het toch eigenlijk niet zoo ver weg zat.

  Liefs Ronald

 7. Hallo Tess, deze uitspraak neem ik heel de dag, nee liever gezegd heel mijn leven,mee

  “als je jezelf nou eens verbeeldt dat je al bent waar je moet zijn? En dat alles wat daar buiten valt, dat je daar aan werkt? Dan heb je èn daar waar je moet zijn, plus je laat los wat je niet meer dient.”
  Hier kan ik echt wat mee!!!
  Dank u wel voor het delen
  Paula

  1. Me to ! Deze uitspraak kan je de kern van het artikel noemen. Heb haar genoteerd om regelmatig te (be-)oefenen.
   Dankjewel.

 8. Hee Tessa,

  Heerlijk die obstakels op je weg, toch?
  Geeft je club alleen maar meer aanleiding tot begeleiding.
  Wat jij doet,zitten en opschrijven wat bij je binnen komt,heb ik ook een tijdje gedaan.Wat ik schreef werd later bevestigd door een “toevalligheid”. Waar ik zelf wel aan twijfel is of mijn onderbewustzijn(de waarnemer,het zelf) spreekt of dat het echt iets buiten mij is? Ooit zal ik het wel weten,denk ik.

  groetjes
  Lianne

  1. @Lianne: alles is energie en alles is één. Vanuit dat perspectief ben jij het die spreekt met jou. Gr. Tessa

 9. vanmiddag maar even hier weg gegaan want het werd me wat te heet hier onder de voetjes.
  nu is het hier een echt gezellig slangen clubje aan het worden; de venijnigheids top 5, Lianne op nummer 1 (wel buikpijn van het lachen) dan op 2 Dawn (kan niet anders dan heel veel dodelijke charme dna hebben) op 3 onnavolgbare geniaal Mirakel op 4…. mm even nadenken voor m’n eigen veiligheid stop ik nu even met het verder invullen van deze topperrrr van de dag. Dat Oera Linda Boek dan nu op een ander draadje weer naar boven komt drijven intrigeert mij ook mateloos trouwens. Veel mooiere pdf versie dan ik tot nu toe had trouwens, hiervoor bedankt Lianne… Is hier nu een virtuele cat fight uitgebroken? vlijmscherp vilein vunzig, dat kan allleen maar met heel veel vrouwen op de draad, en toch geniet ik er wel van…

  http://www.oeralindaboek.nl/index.php?m=dossiers&p=dossier1

 10. Had vanmiddag al een sterk gevoel van er moet nog iets bij.
  nu kwam ik vanmiddag iets tegen wat ik jaren geleden had opgeslagen nu toch maar besloten om het er bij te zitten.
  een gedicht wat mij raakt iets wat jezelf weer op zijn plaats zet . geniet ervan !

  Every Solitary Mystic Journey
  traveler am I
  entering into one
  I enter into all
  no condition of the human family
  is unknown to me
  your pain is the calling
  inside of me to purify
  my soul
  which is the soul of everyone
  so every pain and hurt
  and fear of every solitary
  being is crying
  in my soul
  the night vigil is mine to keep
  my soul to examine while others sleep
  if there is selfishness in me
  it means the other I cannot see
  I pray my Lord redeem this fault
  that all might be
  one Soul in peace
  If I truly purify my soul
  I purify myself of need
  no need of you no need of me
  just a mirror reflecting everything
  so perfectly
  yes, every solitary mystic journey
  traveler am I
  my only purpose is for you
  to recognize yourself in me
  and as true as I am sent
  from the One above
  this mystic journey I am traveling
  is the journey of one mystic love
  so if you meet me on this path
  know it’s you yourself you’ve found at last
  one soul mind one God for sure
  what can’t be named is always pure
  so do not ask me who I am
  nor where I might be going
  the mystic journey is without end
  beyond the known
  there is a great and vast unknowing……….

 11. De foto spreekt al alles, de tekst had er inprincipe niet bij gehoeven om het geheel ervan te begrijpen.

  Heerlijkheid zelve, die innerlijke rust, die het uit straalt, multicultidimensionaal, wat wil je nog meer van dat verlangen ?!

  1. Okay bij deze dan, je lijkt wel op een school(kwel)meester die voor de klas staat.

   De kunde van je zelf gedragen is een openbaar feit, welke nog niet strafbaar is.

   Vraag het eens aan Loesje…

 12. Net onder de warme douche had ik ineens een heldere ingeving.
  Als er door gene zijde het volgende wordt meegedeeld;
  “Vanaf nu bepalen wij jouw leven”
  Dat is toch alarm fase 1 ?
  Dat is toch geen begeleiding meer ?
  Dat is toch hiërarchisch piramide werk van de bovenste plank?
  Dan horen toch al je nekharen recht overeind te gaan staan?
  Bovendien snap ik niet waarom mijn 2 heldere “reutel” vragen over zwarte paarden en zionistischische globale strategen ins blaue hinein moeten blijven hangen.
  Je bent mij en niemand niets verplicht dus doe maar kalm aan hoor.
  Maar ik vind dat toch een beetje raar als er tegelijkertijd een flink aantal zoekende zielen naar ‘waarheid’ op een Denver draadje vrijuit zichzelf behoorlijk bloot geven en vrij vlot uit beeld verdwijnen en het verder maar zelf moeten uitzoeken?

  Net een genealogische zoektocht van Gerard Spong gezien die rechtstreeks naar Koninklijke Carolingische bloedlijnen voert.
  Deze man z’n evaluatie op het eind van het programma; de ultieme adellijke domheid; hij is voornamelijk trots op zulke voorouders; dat mag van mij op zich nog wel maar ik bespeur geen enkel bewustzijn van de man van de ravages die deze families tot op de dag van vandaag hier op aarde hebben aangericht; Spong noemt dat deftig ‘een enorme invloed op de wereld historie hebben van het koloniale Britse rijk tot in alle uithoeken van de wereld inclusief zijn moederland Suriname’…. (zucht)

  1 van de overgrootmoeders van Gerard Spong is ene Frances Stewart die door haar verpletterende schoonheid enorm veel macht had en zich dat zeer wel bewust was; ‘victoriaanse virtue deugdelijkheid’ maakte het heilige plaatje voor die tijd helemaal rond; ze heeft ijskoud het bestaan van een dochter ontkend om haar maagdelijke imago in stand te kunnen houden. Ze heeft tot begin jaren zeventig als beeltenis op Britse Munten geprijkt.

  http://educatie.ntr.nl/project/2872479/verborgen-verleden/

  “Frances Teresa Stewart, Duchess of Richmond and Lennox (8 July 1647[1]–15 October 1702) was a prominent member of the Court of the Restoration and famous for refusing to become a mistress of Charles II. For her great beauty she was known as La Belle Stuart and served as the model for an idealised, female Britannia.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Frances_Stewart,_Duchess_of_Richmond

  1. Haah sjaah dat zou wel eens een goeie remedie voor mij kunnen zijn Guido!
   Neuh maar zo erg is het nou ik weer niet met mij, toch, neuh valt wel beetje mee, ik hou wel van sublimeren dat wel.
   Maar af en toe heb ik wel eens mijn heldere momenten, van die flitsen van inzicht, beetje onnozel van mij om er nog bij te zeggen waar ik mijn ingevingen nog wel eens heb, maar is echt zo, vaak onder de douche of op de fiets en nee ik wasz echt niet aan het dingesen hoorrr (iedereen lachen nou, kan mij het schelen, ah ge maar leut hebt, m’n brabants is niet zo goed)

  2. @hyper: misschien moet ik dat even toelichten. Er wordt bedoeld dat mijn egogerichte ik plaatsmaakt voor de regie van het Hoger Zelf. Dus ik laat controle los en geef me over aan het grote geheel. Gr. Tessa

 13. ik ga het toch maar een keer zeggen; ik wordt namelijk kotsziek van de zogenaamde nieuwe vrouw,
  everything is OK!!! droom lekker verder.. dit hele artikel en ook andere artikelen die ik in het verleden al eens heb gelezen zijn EGOvoedende schrijfsels. En een heel slimme marketingstrategie verweven met elementen van de huidige sentimenten in deze tijd.
  groet C

  1. Nou wat vervéélend voor je man. Elke keer als je hier komt, erger je je..?! Wat shit! Ik zou dan niet meer komen, maar jij vindt het wel ‘lekker’ om telkens terug te komen.. Ofzoiets…? Snap het niet zo goed.. Vreemd.
   En trouwens ook marketingtechnisch uiterst slecht voor onze reputatie, dit soort zure reacties; jammer.. Maarja, het is bijna Kerst en je wilt je marketingtechnische achterban toch ook laten zien dat je hart op de goede plaats zit, hangt, ligt of vakantie viert. Niewaar?
   Dag Christian, zure man! 🙄

  2. bedankt voor de bevestiging, ik houdt namelijk niet van netwerkversterkende gedragingen zoals de kringen sluiten om enige kritiek te verstommen.
   ik behoudt liever de juiste zuurgraad dan vergiftigd te worden met lieve zoetigheid. je kan ook de reactieknop uitzetten, dan heb je geen last van kritiek maar ook geen gemaakte halleluja stemming.
   groet C

  3. Ben benieuwd of je weet waar de jouwe zit..? Die ‘reactieknop’.. (Heeft iets licht-erotisch vind ik ook.. Maar dat ligt aan mij natuurlijk..)

  4. licht erotisch? wat bazel je nou..
   net zoals die opmerking van jouw bij Paul hieronder,
   zou Paul misshien kunnen bedoelen die foto van die boom in die sneeuw?? voor mij wel iig.
   over lustgevoelens gesproken….

  5. Niet opletten Christian, Guido heeft ook wel eens een zure bui, hij kan er dan ook niks aan doen als je iets tegen komt zonder dat er een stukje van zijn eigen ondertiteling er onder staat.

   Ken het gedrag van Guido al langer dan vandaag, hier op wtk kan Hij me wel wurgen en in het echt kan ie me me wel plat huggen, want zo slechterik is hij zeker nog niet.

   Ach alles went, van die Guido-vent.

  1. Les 3: Blijf open naar alles omdat alles jezelf spiegelt, ach, ik hoef jouw niets te vertellen…

   We worden allen wakker op ons moment, het is goed zo.

  2. Ach, Lucky Luke was vroeger mijn idool toen ik 5 was.
   I’m a poor lonesome cowboy and i’m far away from home.
   Maar als je gelukkig bent met jezelf, dan is dat niet erg.

   Uiteindelijk wil ik gewoon sneller schieten dan de schaduw maar werk nu aan mijn eigen schaduwkant, (zoals hyper alert zo mooi schreef).

  3. Haah gaaf Martijn, er is nog hoop voor onze complementaire veelzijdige kanten, zo vol in de zon daar word ik altijd zo rood van…

  4. Bedankt dat je me op het juiste moment op m’n zere voet hebt getrapt, je weet niet half wat voor engel je eigenlijk bent.
   Uit spontaniteit ontspruit alles.
   Ik vertel hier de heiligste verhalen, toch is er nog iets wat nog niet opgelost is. Echt vriend, mensen die het makkelijk hebben in het leven worden vaak niet zo bewust.
   De wereld spiegelt dat naar jou wat je nu nodig hebt, net wat hier laatst als spreuk op WTK stond.
   Tot de spiegel leeg is, dan is het aanvaarden tot lol hebben in het leven, de rest is last.

  5. Iedereen beklaagt zich altijd, iedereen vraagt zich altijd af.

   Waarom de ander wel en ikke niet !?

   De meeste mensen vergeten altijd dat we allemaal te maken hebben met dit soort ervaringen, iedereen is onderhevig aan de zelfde inzichten en situaties.

   Maakt niet uit welke les je toepast vroeg of later moeten we allemaal eind examen daar in ondergaan, jong of oud.

   Mijn cowboy was altijd Chick Bill van dezelfde auteur als Rik Ringers, de mentale humor tentonele van Herge’s Kuifje, aangevuld met een Suske en Wiske tot een Mila Manara en andere collecties, ach ja deed niks anders dan stripboeken verzamelen.

   Wat ik nu verzamel is meer lucht dan het boeken zijn die onder de stof komen te zitten, nieuwe hobby dus…

  1. @mirakel: ONWIJS bedankt voor dit mooie filmpje. Je weet niet half hoe diep dit mij heeft geraakt. Het voelt voor mij als waar. Het moedigt me aan op deze weg door te gaan. Ook al verklaren mensen je soms voor gek. Bedankt Mirakel.

  2. Het voelt voor mij heel goed te horen, dat dit filmpje jou geraakt heeft lieve Tessa.

   Liefs Mirakel

 14. @allemaal: ik ben bezig om nieuwe activiteiten te ontplooien op het gebied van sterrenmensen. Mochten er mensen zijn die zich willen aanmelden om via emails op de hoogte te worden gehouden van alles, dan kunnen jullie een mail sturen naar info@tessakoop.nl. Gr. Tessa

  1. moedig van je Tessa
   ik meel nog even niet omdat ik weet hoe dicht ik zit zeker op onbekend speelveld
   of ik starseed ben?
   jawel jazeker, maar er zijn zo veel soorten sterren
   ik hop altijd tussen 2 of 3 conflicterende culturen
   dat doe ik al eonen lang
   daar komt altijd gedonder van
   geen wonder dat ik behoorlijk beschadigd ben
   zo eens in de paar honderd jaar kan ik de dans net niet meer ontspringen ondanks mijn hyper alertheid en dan nemen ze me weer eens te grazen
   maar verder mag ik er nog steeds wezen
   maar ik kom na een tijdje bijna helemaal alleen te staan en daar zie ik weer eens tegen op
   Dawn vertrouw ik wel en Lianne en Tessa soms wel en soms niet en dat is al heel wat
   En dat schijnt elkaar dan weer te bijten
   Toch is dat het type cocktail dat het moet gaan doen als het om de goede afloop van de toekomst van de mensheid gaat…

  2. Heeh iemand heeft een grappig plaatje in mijn smoel boek hoekje geplaatst
   Zo lelijk ben ik toch niet?

  3. In principe heb je dat zelf gedaan.. Toch? Kan me niet voorstellen dat iemand anders jouw identiteit kaapt?! Laat het -serieus- even weten..! Kijken we er even naar.

  4. Serieus Guido ik heb dit plaatje niet zelf geplaatst.
   Dus hoe iemand anders dit kan doen?
   Zo gaat dat dus bij mij wel vaker.
   Het is kennelijk niet de bedoeling dat ik te veel armslag krijg?
   Voer voor systeem beheerder?
   Laat me weten als jullie er achter zijn hoe dit kan…
   Niet dat dit al te ernstig is volgens mij maar toch…

  5. Volgens mij van wat ik nu zie op die gravatar service site moet je je email adres invullen; er zijn maar heel weinig mensen die mijn email adres hebben gehad…
   Bovendien is mijn wachtwoord voor mijn email dusz kennelijk gekraakt?
   Was geen simpel wachtwoord….
   http://nl.gravatar.com/site/signup/

  6. Eindelijk mijn email eens geopend, eindelijk, ik zie tot nu toe niets dat er op duidt dat mijn email gekraakt is, wel net jou een mailtje terug gestuurd Guido! Die blokkade hebben ik gelukkig nu doorbroken, voelt 100 kilo lichter….
   Ik snap niet hoe iemand het voor elkaar krijgt om mijn gravatar plaatje in te vullen voor mij.
   Hebben ze op mijn universiteit ook al eens gedaan zo’n geintje, je zou er “complotter” van worden…

  7. Wat mijn deductische inductische alternatieve intelligentie, die soms beperkt is en soms weer helemaal niet, nu ziet, wat mij nu opvalt; is dat nu ineens Iedereen een gravatar plaatje heeft, en dan vooral van 1 bepaalde grafische stijl vorm, ik bedoel die mensen die tot nu toe geen plaatje hadden hebben nu ineens een gravatar plaatje in dezelfde stijlvorm. Dan moet het toch met de creativiteit en jolijt van een systeembeheerder te maken hebben. Op zich prima hoor, het ziet er behoorlijk fleurig uit zo en het spoort aan om er zelf 1 te kiezen… Nou jah het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik voorlopig mijn email blokkade weer kwijt ben, mijn wereld werd wel steeds kleiner op die manier…

  8. Vandaag stond mijn pa voor de magnetron met z’n happie opwarm chinees met de cruciale hamvraag ‘Hoe Lang’ moet dit ook al weer? Toen zei ik; Hoe Lang is een chinees was iets wat ik vroeger nooit echt snapte. Ik zeg ik ga een vereniging oprichten voor mensen die dit ook niet begrijpen. Hoe noem je dit soort mensen vroeg ik toen aan mijn pa. Hij zei Dom, ik zei mmm een beetje autistische misschien? Ik zei ook dat dat soort typjes op bepaalde vlakken ook hyper intelligent kunnen zijn en dat ik een ‘complotter’ ken die de meest ingewikkelde documentaires op internet uitpluist maar als 17 jarige nog steeds op een zogenaamd minder begaafden school zit… Dat ging er dus niet in bij mijn pappie professor…

  9. Jeetje Hyper, je bent écht helemaal van slag niet..? Die gravatar (geen avatar dus.. haha), kun je zelf maken, maar onze webbeheerder kan er ook een plaatsen in elk grijs vlakje dat door de ‘reageerders NIET is ingevuld’…!! Duszz. Het heeft allemaal niets te maken met een wachtwoord. Enzo..

   En aaahdemmmm uuuuuiiiiijjjtttt!

  10. Lol de gravatar klopt ale niet meer met het gesproken stukje tekst, goed om te zien hoe veranderlijk alles kan zijn, wanneer bepaalde dingen niet meer gelijk met elkaar op willen lopen.

   Toch schept het zowiezo nieuwe inzichten.

  1. Misschien eens tijd om ‘Mirakel’ ook het bos in te sturen..? Lees het nieuwe voorwoord Mirakel, of klik op je eigen driehoeksverhouding..! 🙄 Zorg voor een mirakels leuke Gravatar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.