Advertentie

Feest met de deurwaarder..!


Dr. Johan Oldenkmap in zijn huis in Zeist, waarvan a.s. vrijdag de inboedel geveild zal gaan worden door Deurwaarders… Kom jij op dit ‘feestje’…? Je bent van harte uitgenodigd..!

x

Feest met de deurwaarder..!

Inboedel van zorgverzekeringsweigeraar wordt geveild

2012 © AD/Utrechts Nieuwsblad

x

Johan Oldenkamp weigert al drie jaar de premie te betalen voor de zorgverzekering. Over twee weken verkoopt de deurwaarder zijn spullen. De Zeister psycholoog ziet er niet tegenop.  Integendeel hij wil het debat over de vrije keuze aangaan. Die € 530 .- heeft hij wel, maar uit principe weigert Johan Oldenkamp (45) de premie voor de zorgverzekering te betalen. En dus staat over twee weken de deurwaarder op de stoep om zijn inboedel te verkopen. De psycholoog en promovendus in kunstmatige intelligentie uit Zeist kan er niet mee zitten. Spullen zijn voor hem niet belangrijk en de zorgverzekering een geldverslindend  monster dat de vrijheid en gezondheid in de weg staat.

Het College voor Zorgverzekeringen jaagt in opdracht van minster Schippers van volksgezondheid het laatste jaar juist fel op mensen die de verplichte zorgverzekering ontduiken. En met succes: van de naar  schatting 150 weigeraars vorig jaar, zijn er nog maar zo’n 50.000 over, laat woordvoerder Michiel Geldof weten. De meesten hebben betalingsproblemen, een kleine minderheid wil gewoon niet meedoen aan het systeem. Wie zich niet verzekert, krijgt een boete die op loon of uitkering wordt ingehouden. Wie geen van beide heeft, zoals zelfstandig ondernemer Oldenkamp, kan de deurwaarder verwachten. Dat ritueel kan zich elke drie maanden blijven herhalen, zegt Geldof.

Het laat Oldenkamp koud. Het gaat hem niet om geld of spullen, maar om het aan de kaak te stellen van het onrecht. “De Zorgverzekeringswet beperkt de vrijheid en de gezondheid van mensen. Ze drijft ons allemaal in, wat ik de pharmaceutische zorg noem. Het gaat meer over geld dan over zorg. En ook voor de gezondheid is het niet goed. Ze geven ons middeltjes die het zelfherstellend vermogen van het lichaam belemmeren en het liefst middeltjes met patenten, want daar wordt het meest aan verdiend.’’

Oldenkamp afficheert zich onder toeziend oog van Boeddha aan de muur als onafhankelijk denker. “Ik ben nieuwsgierig en eigenwijs, op zoek naar wat waar en niet waar is. Ik ben lector geweest aan de Stenden Hogeschool in Drente, maar zag dat het alleen maar om geld ging. Gelet op de Mayakalender, waaruit blijkt dat we leven in een tijdperk van grote verandering,  besloot ik ontslag te nemen en me daar op te richten.” Intussen heeft Oldenkamp een zelfstandige psychologiepraktijk, schreef hij tientallen boeken en bestiert hij een uitgebreide website over zijn denkbeelden.

“Ik kan me voorstellen dat veel mensen dat allemaal niet begrijpen. Het komt door een systeem van navertellen dat al op school begint. Het onderwijs is afstompend. Mensen worden dommer.’’  Al sinds 2009 heeft Oldenkamp geen zorgverzekering meer. ,“Ik had zelfs plannen voor het oprichten van een eigen verzekering, maar de beoogde investeerder haakte af. Sindsdien heb ik me niet meer aangemeld.’’ Hij wil dat de overheid, de zorgverzekeringswet nog eens kritisch bekijkt en beroept zich onder meer op VN-verdragen. “Het is je eigen verantwoordelijkheid om te kiezen voor een verzekering of niet,” zegt Oldenkamp, “maar ik wil geen kostbare juridische strijd voeren. Ik zoek liever de publieke discussie, onder meer via de media. Misschien ben ik een Don Quichot. Ik noem mezelf liever een bovengronds verzetsstrijder. Ik denk dat ik gelijk heb, maar dat zal blijken.’’

Bang om in de problemen te  komen, is hij niet. “Ik word nooit ziek. Het klinkt arrogant, maar ik leef heel bewust, eet gezond, rook en drink niet, gebruik geen drugs. Dat ik toch ziek wordt, bijvoorbeeld door een ongeval, dat risico neem ik. Dan betaal ik de behandeling zelf.’’ Zowel het St. Antoniusziekenhuis als het UMC Utrecht laten weten onverzekerde patiënten met acute klachten altijd te helpen. Bij minder dringende ingrepen moet vooruit betaald worden.

Balans
Oldenkamp gelooft in energiebalans in het lichaam. Ziekten en aandoeningen zijn een gevolg van een verstoord evenwicht. Herstel daarvan leidt tot genezing. Oldenkamp figureerde drie jaar geleden in het KROprogramma ‘De Reünie’ op televisie. Hij haalde zich de ergernis van zijn voormalig klastgenoten op de hals door te zeggen dat allle kanker te genezen zou zijn.  “En ook daarna heb ik nog veel boze reacties gekregen.’’ Oldenkamp zegt ondertussen niet op te zien tegen de komst van de deurwaarder op 16 maart. Hij rekent op een grote groep sympathisanten die hij heeft opgeroepen hem te ondersteunen. “Er komen mensen met campers, we hangen slingers op en het hele plein komt vol te staan met mensen. Vrienden kopen  voor mij de spulletjes op. We maken er een groot feest van.’’

* * *

Persconferentie vooraf!

Vrijdag 16 maart a.s. zal Johan Oldenkamp rondom dit hele ‘verhaal’ een persconferentie geven in Zeist. Daarbij doet hij tevens een voorstel voor een alternatieve gezondheidszorg voorstellen zoals het ‘Artabana’-systeem wat in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland al 10 jaar een groot succes is (lees meer hieronder).

Waar:  Nijenheim 1426  – 3704 VG in Zeist

Programma: 

13:30 uur: Persconferentie
14:00 uur: Executieverkoop

Verslaggeving door de media:

Vanuit de zogeheten sidestream media komen in ieder geval twee televisieploegen en drie radioploegen verslag doen van deze manifestatie:

 • Healing Sound Movement Televisie: link
 • Niburu Televisie: link  Niburu Radio: link
 • Argusoog Radio: link
 • Finding Voices Radio: link

Daarnaast zal deze manifestatie rechtstreeks op het internet worden gevolgd via een livestream op Occupy waar je ook bent.nl. Ook maakt MuHaCiRo een sfeerreportage van dit ‘feestje’.  Vanuit de mainstream media heeft RTV Utrecht aangegeven wellicht ook te komen om verslag te doen.

* * *

Wat is ARTABANA…?
In Duitsland is er al meer dan 10 jaar een alternatieve gezondheidsorganisatie, waarin je zelf je regels bepaalt. Inmiddels is dit initiatief -ARTABANA genaamd- overgenomen door Zwitserland en Frankrijk en zijn er in totaal al meer dan 2500 leden. Ook in Duitsland en Zwitserland is een ziekteverzekering verplicht, maar toch laten de officiële verzekeringen de leden met rust als zij schriftelijk verklaren dat ze met dit ‘Artabana’-initiatief meedoen.

Het principe van ARTABANA
Het is feitelijk heel simpel: 4 tot 5 mensen kunnen samen al een Artabana-groep vormen om zo verbonden te worden met meerdere groepjes uit de regio. Deze regionale groepen zijn op hun beurt weer verbonden met de Artabana-coöperatie in Duitsland of Zwitserland. De leden van een kleine groep bepalen zelf hoeveel geld ze in een gemeenschappelijke pot doen en kunnen daarbij vrij beschikken over 60% hiervan. Van de overige 40% gaat slechts 10% naar de landelijke Artabana-organisatie. Dit systeem werkt al tientallen jaren bijzonder goed. Leden kunnen zelf de geneesmiddelen of alternatieve therapie die ze willen volgen bepalen. De mensen uit een kleine groep, wonen ook meestal dicht bij elkaar en ondersteunen elkaar dan ook vaak met hulp bij ziekte of ongevallen. Hoe voelt dat ‘for a change’…?

Hou ook WantToKnow.nl/.be en de website van Johan Oldenkamp in de gaten onder het kopje: ‘Nieuws’.

* * *

Interview van Jurgen Deleye van Grenswetenschap.nl

met Johan Oldenkamp
x

253 gedachten over “Feest met de deurwaarder..!

 1. Wij zijn er inderdaad bij om alles te filmen en er weer een TV-special aan te wijden. Ook bij ons is het ‘feest’, ook ons verhaal (onterechte dwangbevel en onrechtvaardige zorgverzekeraar en CvZ onder andere) krijgt nog een behoorlijk staartje.

  Zie het hele verhaal met link naar onze tv-special met Dr. Johan Oldenkamp hier:
  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/dwangbevelloos-gezond/

  Wij willen nogmaals iedereen danken voor alle geboden hulp, in het bijzonder WantToKnow die onze oproep voor steun ook heeft geplaatst op de website.

  Wordt vervolgd dus…

 2. Lieve allemaal,

  Allereerst dank aan Guido Jonkers dat hij dit artikel heeft overgenomen op WTK. Ook dank aan John Consemulder voor de ondersteuning van mijn vrijheidsstrijd tegen de dictatuur door Big Pharma. Verder mijn dank voor de enorme hoeveelheid steunbetuigingen die ik inmiddels heb mogen ontvangen.

  Ik ben bijzonder verheugd jullie te kunnen melden dat we een duurzame oplossing hebben gevonden voor mensen die behoefte hebben aan een eerlijke financiering van gezondheid. Deze oplossing wordt beschreven in dit artikel:

  http://www.pateo.nl/artabana.htm

  Hoe het niet moet, dat weten we al jaren. Nu weten we ook hoe het wel kan. Ik hoop dat velen deze oplossing gaan uitproberen. Verspreid deze informatie daarom onder zoveel als mogelijk mensen, voor wie dat wil doen.

  Samen maken we het verschil! De (r)evolutie is begonnen!

  1. Graag gedaan Johan! Samen staan we sterk en kunnen we meerwaarde omzetten in kritieke massa met non-lineaire ‘spin-off’ en sneeuwbal-effecten, zullen we maar zeggen…

   En de (r)Evolutie is inderdaad in versnelling. Of om in de woorden van Marcel Messing te spreken (dank je Leo…):

   VOORWAARTS!

   😉

  2. Ik voel dat ik wel wil helpen met de Nederlandse Artabana..! Geef een gil. We gaan er wat moois van maken vrijdag.

  3. Eenieder die actief wil bijdragen aan de vormgeving van Artabana in Nederland is welkom om na afloop van het “feest” aan te schuiven voor overleg.

   Neem voor de zekerheid je eigen stoel mee… 😉

  4. Eigen stoel meenemen ? Het gerucht gaat dat ze die dag voor een prikkie te koop zijn , eigen injectienaalden meenemen .

  5. Ik zal me morgen direct bij leden van Artebana in Duitsland informeren, wat precies de bedoeling is…omdat ik vind dat de website mij niet genoeg antwoorden geeft. Hoeveel betaal je, wie mag wel meedoen wie niet? b.v. als je diabetes of reuma of wat dan ook mankeert. Hoeveel vrijwilligers-werk wordt gevraagd, wat betekent het dat alle leden een eigen bankrekening moeten hebben, bij een speciale bank. Is het noodzakelijk, eens in de maand bij elkaar te komen, wat de website laat weten….etc.
   20% van de leden zijn nog wettelijk of particulier erbij verzekerd.
   Ik vind het op zich een goede zaak, maar nog niet helemaal duidelijk.
   Misschien krijgen we de gewone zorgverzekeraars zo ver om onze wens naar meer ‘autonomie’ te honoreren.

 3. Beste Johan, bij deze geef ik je hartstikke gelijk, de strijd is kei en kei hard en je bent in principe niet de enigste die buiten het systeem staat of zit, de meesten van ons zijn er al 10 jaar gelden of langer er uit geknald en hebben al jaren geen rechten meer van wie ze mogen wezen of zijn. De vrijheid is beperkt om veel beweegredenen deel uit te mogen maken naar het kiezen van eigen keuzes, zelf ondervind ik ook dit wanpraktijken dagelijks die je meer zieker maken dan dat ze een helder en vreugde voller leven kunnen schenken. Tis inderdaad de tijd om eens de handen in elkaar te slaan ook al verschillen we soms van meningen of denkwijzes.
  Ik durf tenminste ergens me gezicht nog te laten zien en tja wees gerust kom langs die middag om van de partij te zijn, niet tegen maar eerder vreedzaam mee te doen tegen al die Regeltjes Politiek.

  “At your Service…”

 4. To whom it may concern….voor die het willen weten….
  Ik had net een telefoontje met een Artabana-lid.

  1. Artabana komt oorspronkelijk uit Zwitserland
  2. Het heeft een antroposofische en spirituele achtergrond
  3. Je geeft als het ware een ‘bijdrage-belofte’ voor een jaar (wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld)
  4. De groep bouwt zich op door geïnteresseerden, kennissen etc. Je moet goed kijken met wie je ‘in zee gaat’. Want dat bepaalt de ‘kosten’, dus op basis van vertrouwen, dat de mensen bewust met hun gezondheid omgaan
  5. De groepsgrootte is tussen de 10 en 20 man en 2,5 jaar ‘oud’. Daarboven komt de regionale groep en dan Artabana Duitsland.
  6. De bijdrage is tussen de 100.- en 150.- Euro p.maand p.P.
  7. Deze bijdragen komen in een pot van de groep (100%), die in eigen regie en zelfbepalend dat geld beheert
  8. 20% blijft voor de groep, 20% gaat naar Artabana Duitsland (dit wordt minder of stopt als Artabana Duitsland voldoende in de ‘grote pot’ heeft). Over de resterende 60% mag de groep beschikken.

  De uitkeringen die de Artabana-groep uitkeert zijn op vrijwillige basis.
  Als hoge kosten ontstaan en er is geen geld ervoor, dan krijgt de ‘patient’ een lening van Artabana Duitsland en betaalt het geld terug.

  Financieel heeft men geen recht op aansprakelijkheid, omdat het in Duitsland van de wet niet erkend is.
  Er bestaat een verzekeringsplicht.
  Als je in loondienst werkt, moet je wettelijk verzekerd zijn, dat is de reden dat er 20% van de leden nog een wettelijke verzekering erbij hebben.

  Een gewone breuk van been of arm is niet duur om te behandelen. De hoge kosten ontstaan pas bij verblijf in een ziekenhuis en de behandelingen daar.

  Deze persoon zegt, dat ze er een beetje blauäugig dwz naïef zijn begonnen.

  – men kijkt precies, wat de leden uitgeven en voor wat.
  – alle ‘cases’ worden binnen de groep besproken
  – kan een nadeel zijn, als anderen een andere mening hebben

  Dit is wat ik van een persoon heb gehoord. Voor mij is duidelijk dat de richting wel klopt maar het is niet het ideaal.
  Mijn hoop is nog steeds dat er afspraken met onze zorgverzekeraars in de toekomst mogelijk zullen zijn om meer ruimte te bieden.
  Wij zijn de klanten, laten we toch een soort petitie opstellen, waarin we aangeven wat veel mensen in Nederland willen, nl. meer keuzevrijheid.
  Zolang er nog ‘ziektes’ zijn en ‘zieken’ zal het niet makkelijk worden om vanuit een ‘gezond’ denkbeeld ingrijpend het systeem te veranderen.
  Heel veel pioniers-succes voor ons allen gewenst 🙂

  1. Fijn dat je dit met ons deelt Monika. Qua kosten maakt het maandelijks niet zoveel uit en gaat het dus meer om het principe.

   De petitie vind ik een goed idee, of het helpt is een 2e, omdat de zorgverzekeringen zo gesteund worden door de ‘wet’, en ze daardoor denken zich alles te kunnen permitteren.

   Dat is eigenlijk met alles zo: wij betalen de ambtenaren, en zij maken van ons geld een gevangenis voor ons, waarin zij de directeurs zijn.
   Vroegâh was er tenminste nog het spreekwoord dat je nooit de hand moet bijten die je voedt.

  2. Klinkt mij toch als slechts een nieuwe speler in het veld , en ik zie weinig voordelen . Het enige voordeel , en dat is wel een groot goed ,is dat er meer zeggenschap lijkt te zijn. Aan de andere kant kan het zich dus heel gemakkelijk tegen je keren, als de groep vind dat het niet hoeft te worden vergoed. Ook die afdracht naar duitsland heeft een probleem in zich. Wie bepaald of er genoeg in de pot zit daar en welke inspraak hebben alle deelnemers daarin? En je kunt een lening krijgen???zwaar ziek en zeer langdurig en dan kan je een lening krijgen?? hoeveel rente wordt daar op geheven, en waarvan moet je dat ( als je door ziekte werkloos bent geworden ) van terug betalen?
   Conclusie , het lijkt een alternatief te zijn ,maar er blijven imo vele vragen onbeantwoord en financieel lijkt het GEEN vooruitgang te zijn. Ik blijf vooralsnog skeptisch .

  3. @ Marcel….Ik denk dat de grote pot dan in Nederland door leden (vrijwilligers) beheert moet worden en niet naar Duitsland moet worden afgedragen 🙂
   Ik schreef vanuit Duitsland gezien. Ofwel ik niet weet of er idd een soort ‘hoofdkantoor’ bestaat binnen de Artabana-organisatie. Daar hebben ze zelf een eigen bank waar ieder lid een rekening heeft. Ze werken vanuit een e.V. Dat is een geregistreerde vereniging. Dus je hebt een secretaris, penningmeester etc nodig.
   Ik heb ook nog veel vragen, hoor.
   Misschien zou men ook met een petitie aan de goede adres gericht (zorgverzekeraar, overheid) kunnen proberen om meer rechten resp. medezeggenschap te verkrijgen….als het maar met goede argumenten en eerlijk onderbouwd is. Dat het niet om een kleine groep gaat in eigenbelang maar om een stroming van mensen in Nederland die binnen een ‘vrij’ Europa op een eigen verantwoordelijke manier hun leven en gezondheid willen bepalen…
   …maar goed, ik ben maar een klein lichtje 🙂

  4. @ Ienimini….ja het systeem stinkt. Als dit moet veranderen, dan hebben we het volk voor nodig, dus de mensen, onze medemensen. Iedereen heeft zijn eigen weg en daar waar de wegen zich kruisen daar hebben we iets in gemeen. Dat is de kans om iets te kunnen veranderen… als veel mensen het anders willen, dan kan dat meegenomen worden in het gehele proces van ‘het moet anders’.

  5. @ monika
   Nou je hebt een groot stuk info gebracht . En het feit dat er een alternatief geboden wordt( hoe goed of slecht ook) geeft hoop. Ik ben alleen bang dat het een voortzetting is/wordt van het marktgericht denken. We hadden eerst een ziekenfonds,maar dat moest aan de markt worden uitbesteed met als grootste argument dat het zou resulteren in een goedkopere verzekering. Ongeveer hetzelfde wat nu met de tandarts zorg wordt gedaan, tja men schijnt het maar niet te willen leren. Vrije markt is gericht op winstmaximalisatie, anders niet.
   Het raakt aan een heel belangrijk principe, vind ik. Namelijk dat een beschaving slechts zo beschaaft is als zij haar armste en behoeftigste leden behandeld. Ieder uitleveren aan de vrije markt doet imo enorm afbreuk aan dit principe. En juist dat gebeurt op steeds meer gebieden met steeds dezelfde uitkomst, alles wordt duurder en de armste en behoeftigste leden betalen de prijs.

  6. Ik ging een paar jaar terug naar een kinesiologe , ze had haar eigen praktijkje en rekende 30 euri per uur . Geen probleem . Plotseling had ze een extra logo op haar praktijk wat betekende dat ze een erkende natuurgeneeskundige brandnetel was en het uurtarief was verhoogd naar 65 euri , maar….. ik kon via mijn verzekering terugclaimen ( 25 euri !! ) ze zei ook dat het ongeveer verplicht was om dat uurloon te hanteren . Het systeem maakt mensen graaierig en zij die er voor vallen doen er aan mee . Uiteindelijk zijn we alleen elkaar aan het naaien en de belasting plukt de vruchten .

  7. @ Marcel…In Duitsland heeft nog geen hervorming van het zorgstelsel plaats gevonden, dus daar wordt nog naar inkomsten betaald. Is wel in het gesprek ook met hetzelfde smoesje van ‘het wordt goedkoper’. Het komt toch allemaal van ‘boven’.
   Zo hoe je het zegt, in een goede samenleving zou dat allemaal gratis of veel goedkoper moeten zijn. Daar hebben ons landen als b.v. toenmalig Libie iets voor.
   Over Artabana…ik blijf ook voorzichtig en kritisch omdat ik ook de beperking ervan kan zien. Vooral niet alles geloven wat enthousiaste mensen vertellen 😉

  8. …misschien is het ook mogelijk dat je Artabana als soort aanvullende verzekering gebruikt….dus je blijft in het systeem maar krijgt dus alle alternatieve zorg (middelen) vergoed??

  9. @ monika
   Een extra verzekering? Naast de al bijna niet meer te betalen premie voor de verplichte verzekering, is voor mij geen optie.

  10. @ Marcel, ik wil je geen verzekering aansmeren… 🙂
   Ik was alleen nieuwsgierig naar Artabana…en had een paar vragen, die zijn nu beantwoord tot ik nieuwe vragen heb…

  11. @Cozmic

   Dat is een lekker candidtoetje, in zo’n zorgtoetje heb ik wel trek in…

  12. @ monika
   dat weet ik wel , zo bedoelde ik mijn opmerking ook niet. Meer zoiets als dat het op die manier eigenlijk geen substituut is voor een falend systeem , maar een aanvulling op de tekortkomingen van dat systeem, en dat kost dan dus extra .En dat is volgens mij niet de intentie van artabana.

  13. @ Marcel…de werknemers in Duitsland moeten bij een wettelijke verzekering verzekerd zijn. Zelfstandigen verzekeren zich particulier. 20% van de artabana leden is werknemer en dus dubbel verzekerd, ze betalen dan iets minder. De mensen die vrij werken, kunnen zich wel compleet bij Artabana verzekeren en deelnemen…het werkt eigenlijk alleen als er voldoende leden zijn, die de pot vullen. Ik ben benieuwd wat er gebeurd met het idee van Johan en Co. om het in Nederland te introduceren…we’ll see

 5. Heb bewondering voor de manier waarop je dit ‘manco’ in onze maatschappij aan de kaak stelt. Teveel mensen worden inmiddels de dupe van ons doorgeschoten liberale systeem dat kennelijk alleen de Big Pharma’s als afgodsbeeld ziet. Een dak boven het hoofd, voeding, gezondheidszorg en scholing horen zo’n beetje tot de basis van ons menselijke bestaan. Wordt tijd voor een onvoorwaardelijk basisinkomen…

 6. Johan chapeau niet veel mensen hebben de moed die jij hebt!! Ik wens je het allerbeste en hoop dat je reserves hebt ! In een oude sok want anders komen ze daar weer achter !!!

 7. Wat ik effe kwijt wil ; het huidige verzekeringsysteem heeft de verplichting iedere klant aan te nemen ongeacht hun medische achtergrond . Als bepaalde mensen zichzelf uitroepen tot elitaire klanten omdat ze gezond leven en neuken met condoom en daarmee een een medische cultius willen creëren , dan ondermijnen ze dat systeem .
  Wees realistisch , ik spreek uit ervaring . Zelf had ik een rothekel aan al die premies die ik betaalde , zowel voor AOV als ziektekosten , ik was nooit ziek en betaalde alleen maar . Echter…. na 40 jaar kunnen er ook aangeboren afwijkingen naar voren komen , maakt niet uit hoe je geleefd hebt . Wees dan maar blij dat er een groot collectief is , ook al is het niet perfect .
  Als ik het goed heb begrepen wil Johan Big Pharma aanspreken , en niet het systeem op zich .
  Please look before you leap .

 8. Hoi johan,

  wij komen jou graag steunen vrijdag .
  Heb je er wel eens over nagedacht je soevereiniteit te claime dat
  horen we nog wel van je .

  Tot vrijdag 16 maart

 9. Het ziekenfonds was veel goedkoper en iedereen kreeg de zorg die de arts nodig vond.
  Maar met de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006 verdubbelde de zorg kosten bijna van 14 miljard naar 26 miljard euro per jaar, en de zorg is naar de knoppen gegaan, de meest walchelijke besparingen worden nu door gevoerd om de zorg kosten onder de 60 miljard te houden. Jan Modaal moet nu om financiele redenen lichamelijk en geestelijk pijnlijden door dit nasistische zorg systeem, ja ik noem het nasishtisch omdat het op de idialogie van Hitler gebaseerd is “Het gevecht om het dagelijks brood vernietigt de zieke, de zwake en de minder gedrevenen.”. Dat dit systeem daar op gebaseerd is, wordt ook bevestigt door VN verdragen die juist tegen het nasisme zijn opgesteld, omdat gezond denkende mensen het Hitler tijdperk niet willen laten herhalen. Politici zijn geestelijk ziek en gecorrupteerd voor hun functie om de belangen van de bevolking te behartigen als volks vertegenwordiger.

  1. @ John….eerlijk gezegd is mij niet duidelijk wat je wilt vertellen….wat heeft het Nederlandse zorgstelsel met Hitler te maken….en btw het is naZi en niet nasi 🙄

 10. Beste allemaal,

  Gisteravond ging de uitzending van Pateo Radio over Artabana, het particuliere gezondheidsfonds dat nu ook Nederland gaat veroveren. Deze uitzending kun je hier nabeluisteren:

  http://www.argusoog.org/pateo-radio-12-maart-2012/

  Kies voor Artabana, en:
  – bepaal zelf hoeveel je wilt uitgeven aan gezondheidsbevordering.
  – bepaal zelf waar je jouw gezondheidsbudget aan besteedt.
  – bepaal zelf met wie je jouw gezondheidsgegevens deelt.

  Artabana:
  – Vrijheid
  – Gezondheid
  – Solidariteit

  Tijd voor verandering? We doen het zelf! Sluit je aan bij Artabana (.nl).

 11. Ik snap niet veel van je principe, Johan. Je stelt dat je de keuze wilt hebben om jezelf wel of niet te verzekeren voor zorg. Daar kan ik nog voor inkomen. Besef wel dat je jezelf hiermee een ontzettend moreel dilemma op de hals haalt. Namelijk: wat te doen met de mensen die zich geen zorg kunnen veroorloven wanneer ze ineens ontzettend veel geld kwijt zijn door opname in het ziekenhuis?

  Artabana is in feite hetzelfde zorgsysteem als wat we nu hebben. De mensen die hieraan meebetalen zoeken toch voor zichzelf uit wat ze kunnen missen aan zorg. De rijkere mensen zullen de hand op de knip houden en de arme mensen zullen niet veel inleggen.
  De werkelijkheid is nu eenmaal dat de mensen met veel geld niet snel willen opdraaien voor de mensen met weinig geld. De mensen met weinig geld proberen op hun beurt te profiteren van andermans geld.

  Dit is een leuk projectje voor een select groepje die vanwege solidariteit en goodwill meedoet, maar dit ga je nooit groots uit kunnen rollen.

  Het is naïef om te denken dat dit systeem voor de massa kan werken.
  Sterker nog. Ik vermoed dat Artabana wordt gerund door een paar slimmerds die goed geld willen verdienen en dit verbloemen onder een mom van “tegen de authoriteit” en “voor een betere wereld”.

  Ik trap er niet in.

  1. Ik concludeer dat je helemaal niet weet hoe Artabana werkt, Henk. Ik vind het daarom stuitend dat onwetende mensen als jij gewoon maar wat neerpennen. Normaal negeer ik dat soort lieden die gelijk een voorgekookte mening te berde brengen. Laat ik nu maar eens een uitzondering maken.

   Bij Artabana gaat 100% van het ingebracht geld naar het bevorderen van gezondheid. Hoeveel is dat bij de zorgverzekeraars? Bij Artabana is geen strijkstok noch overhead. Niemand verdient hier geld aan!

   Wel eens gehoord van privacy in de zorg? Bij Artabana is 100% privacy gewaarborgd!

   Hoeveel keuzevrijheid bieden de zorgverzekeraars? Bij Artabana is 100% keuzevrijheid!

   Kies je voor Artabana:
   o dan bepaal zelf hoeveel je wilt uitgeven aan gezondheidsbevordering.
   o dan bepaal zelf waar je jouw gezondheidsbudget aan besteedt.
   o dan bepaal zelf met wie je jouw gezondheidsgegevens deelt.

   Niemand wordt gedwongen om voor Artabana te kiezen. Ook dit is vrije keuze.

   Ik hoop dat onwetenden als jij zich voortaan iets meer in de zaak willen verdiepen voordat uit de heup wordt geschoten met vooroordelen.

   Meer weten? Ga dan even naar:

   http://www.pateo.nl/artabana.htm

  2. @ Johan….Artabana als idee is goed.
   Bedenk in Duitsland zijn er ook maar 2500 mensen die met Artabana meedoen op een bevolking van 82 miljoen.
   Ik vermoed dat je het ook nog niet allemaal zo goed weet. Ik vind dat je voorzichtig moet zijn, omdat jij ook maar (zoveel ik weet) EEN persoon hebt gesproken.
   Als je iets onderzoekt, dan is het altijd handig dat je de voor-EN nadelen van iets belicht…tenminste voor mij.
   En een nadeel is het organiseren van de vereniging, wie is secretaris, voorzitter enz.
   Er moet vergaderd worden, genotuleerd, statuten moeten opgesteld worden, geld geïnd, om de 4 weken een bijeenkomst enz. Zullen er genoeg leden zijn om het voor allen te bekostigen. Wie start Artabana Nederland op en beheert de grote pot?
   Dus echt vrij ben je dan ook niet, maar wel zelf verantwoordelijk.

  3. @Johan:

   Ik weet wel hoe Artabana werkt, daar heb ik eerst je link voor bekeken. Het is een leuk clubje voor een reeks mensen met een ideaalbeeld en een aantal daarvan die genoeg geld te besteden hebben. Maar hoe zie je dit werken voor een grote doelgroep, als in: een half miljoen leden enkel binnen NL?

   Het punt wat ik probeer te maken is: Er zijn genoeg mensen die maar 10 euro per maand willen uitgeven aan zorg, maar wel gemiddeld voor elke maand 100 euro aan zorg eruit trekken. Hoe ga je dit opvangen? Dit kùn je alleen maar doen met mensen die goodwill tonen en het bedrag van de weiniggevenden op willen vangen.

   Je legt dus de kosten bij anderen neer, iets wat nu ook bij de huidige zorgverzekeringen gebeurt. Sommigen betalen tientallen jaren zonder ook maar iets te hebben, en anderen trekken voor tientallen jaren dusdanig veel zorg, dat dit geld van anderen afkomstig is. Dit is standaard hoe het model van welke verzekeringsmaatschappij dan ook werkt.

   Het verschil met Artabana is dat je mensen zelf de keus geeft om een inleg te doen. Verwacht je echt dat je dit groots kunt laten worden? Geloof je echt in het idealistische beeld dat er zoveel goede mensen zijn die voor anderen gaan betalen, puur uit compassie?

   Ik geloof er niet in en dat is waarom ik verwacht dat Artabana ook nooit groots zal kunnen worden. Maar misschien is dit ook helemaal het streven niet van Artabana.

   Ik moet hierbij nog opmerken dat er op dit moment ook al non profit zorgverzekeraars zijn in Nederland.

   Het is duidelijk dat je met deze actie aandacht krijgt, dus dat doe je goed. Al ontbreekt het nog aan grote publicteit.

   Dat ik er niet in geloof wil trouwens nog niet zeggen dat ik het geen leuk initatief vind.

 12. Johan, hoe kom je bij jou met het openbaar vervoer? Als ik me er goed genoeg voor voel kom ik, maar dan met de trein vanuit Heiloo en dan moet ik denk ik van een of ander station een bus nemen. Station dien ik nog uit te zoeken, maar of er een bus gaat naar jouw adres weet ik ook nog niet, maar jij kan mij denk ik het beste gidsen.
  In ieder geval: ik heb bewondering voor je en wens je op voorhand heel veel publiek aldaar en dat jou ook steunt en niet alleen die dag!

  1. Goh! Willie dan wordt het toch nog gezellig met jou er ook bij… Wat is het leven toch heerlijk en ergens ook nog goed voor om toch ergens allemaal op een bijzondere manier bij elkaar te komen in 1 gedachte en verbond!

 13. Johan, ik ben het helemaal met jou standpunt eens, je website pateo staat onder mijn favorieten, ik ben nog niet bij een lezing van jou geweest maar ik volg ze wel op de website en ik moet zeggen, zoals je de dingen interpreteert, it really blows my mind..
  Het is precies zoals ik altijd heb gevoelt en geweten maar het nooit wist te plaatsen.
  Sinds 2008 ben ik zoals men zegt “wakker geworden” en volg de ontwikkelingen in de wereld op de voet.
  Het is overduidelijk dat het zorgstelsel op geld en eigenbelang is gebaseerd en niet op de zorg voor de mensheid, en niet alleen het zorgstelsel, de laatste tijd komen er steeds meer verborgen waarheden aan het licht, precies zoals het is voorspeld.
  De puzzel valt zogezegd op zijn plaats en daar ben ik blij om..

  Ik wens jou heel veel succes vrijdag…

  Er is altijd een platform geweest voor goede bedoelingen en dat zal altijd zo blijven..

  Gr. John

 14. Johan , gewoon weer aandachttrekkerij ! Met iedere scheet die je laat wil je in de media komen , mijn voordeel van de twijfel heb je allang verbruid . As je niet je ziektekostenverzekering wil betalen kan je dat met de gewetensbezwaringsclausule aanvechten . Je zit naar mijn inzien alleen maar je Pateo te promoten , gelijk je de spin in het hele alternatieve mediaweb probeert te worden . Je boeken en ontdekkingen mysterieus aankondigen en iedere opbouwende kritiek daarop negeren , tamtam is waar je op draait , eigenlijk dezelfde methode als de nieuwe revu en panorama , een hoop herrie en niets concreets . Meeliften op de emoties van de ontevreden mensen , ik zal niet zeggen dat je ze uitbuit , daar ben je of te slim of te stom voor , wat jij zoekt is aandacht . Aandacht en macht , macht met je website door iedereen eraan te verbinden , zodra die macht sterk genoeg is moeten ze jouw autoriteit wel erkennen .
  Dat hele Artabana verhaal spring je op als een hongerige hyena nadat iemand dat gepost heeft en je maakt het zo ongeveer je eigen , je verteld niemand de nadelen , geen kritische blik , nakka . Zal mij sowieso verwonderen als de nadelen je interesseren , geen spotlight bij nadelen .
  Om in het kort te gaan , zouden dingen je echt intersseren dan zou je niet zou f*cking mediageil zijn , zou je het op de normale wijze brengen en als het de moeite waard is dan wordt het opgepikt door de media . Iedere gotverslimme scheet die jij gaat laten wordt met zo veel tamtam aangekondigd dat ik je gewoon stomweg niet meer serieus kan nemen . Modest people earn their stripes , vain people chalk em down theirselves .

  1. Wie ben jij om zo arrogant en beledigend te spreken over iemand die zijn nek uitsteekt voor een gemeenschappelijk doel?

  2. Last van de zonnevlammen cozmic? of gewoon afgunst, ik heb diep respect voor Johan, vind dat hij zich kwetsbaar durft op te stellen…….maar goed ieder zn mening.

  3. @ oJeetje… 🙂
   Wat heeft afgunst hiermee te maken? Of zijn we nu opeens allemaal afgunstig omdat we kritiek uiten over dingen waar we een andere mening over hebben? Dus o.a. over politici, mensen van de machtselite, bigpharma enz. 🙄

  4. @ cozmic
   Je stelt het iets scherper dan ik zou doen , maar je hebt wel een punt, ik bedoel ik kan je gedachtengang helemaal volgen. Het is niet de eerste keer dat het uitloopt op een media spektakel,dat de boodschap volledig ondersneeuwt. Er zit vaak wel een boodschap achter bij Johan , en ik geloof ook wel dat ie het uit een vorm van idealisme zou kunnen doen allemaal ,maar er kleeft inderdaad imo een mediageilheid aan die het mogelijk idealisme volledig te niet doet.

  5. Monika,

   Het gemeenschappelijke doel is dat er met Johan nog veel meer mensen zijn die zich afvragen of ze onder die verplichting van een zorgverzekering uitkunnen. Alle verplichte basisverzekeringen lijken op elkaar en je hebt geen andere keuze dan geen keuze, want het is verplicht gesteld, snap je?

  6. @ carla Je verward een feit met een doel.het feit dat er meer mensen met dezelfde zienswijze als johan zijn, is geen doel opzich.

  7. @ Lilian…het is in heel Europa volgens mij verplicht….tenminste in Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk enz.
   Ik schroom niet de verplichting, want die heb je bij alle! soorten van verzekeringen, ook bij Artabana. Mij gaat het om de vrije keuze voor alle! mensen.
   Dus ik zou het anders aanpakken nl bij je zorgverzekeraar om meer keuze vragen, dat kan met een petitie.
   Ik betaal mijn bijdrage voor alle! mensen die zorg nodig hebben, niet alleen voor mij.
   Ik heb gelukkig de zorg niet eens nodig maar anderen wel…..ik leef gezond en ben blij en toch GUN ik anderen die weinig of niets afweten van al het ellende in de wereld en ook in de zorg de mogelijkheid om beter te worden.
   Je moet het o.a. bij de politici zoeken en niet een extra clubje creëren, want Artabana is niet wettelijk erkend (tenminste in Duitsland).

   Maar, ik heb er absoluut geen probleem met een extra clubje erbij…..de oplossing voor alle mensen zit er voor mij op dit moment niet bij.

  8. Aandachttrekkerij EN een goed doel.. Kan dat ook nog..?

   Waarom weer ‘of/of’…? Als je dus aandacht trekt, is het meteen een bezoedeld goed-doel? of heb ik iets gemist.. Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen.. En meer van die zuidvruchten..

  9. @ Lilian en Jeetje ,
   Wat mij triggert is dat ik meerdere malen tegenkom dat wie het niet eens is met J O weggezet wordt als dom , onwetend noem maar op . Voorbeeldje ? http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/feest-met-de-deurwaarder/comment-page-2/#comment-79324
   Als je het alemaal niet begrijpt moet je maar op pateo lezen is dan weer het antwoord . Opbouwende kritiek of vragen worden systematisch genegeerd als het niet in zijn straatje past . Voor iemand die fairtalk promoot komt de hele houding nogal haudain over op mij . Als je dan de hele alternatieve media bestookt met je ideeën , stel je dan tenminste open voor kritiek .
   Ik krijg gewoon de kriebels van die ongegeneerde arrogantie terwijl ik hem tot nu toe het voordeel van de twijfel heb gegeven . Ik val dus ook niet de persoon of zijn werk aan , maar de hele luidruchtige poeha met eenzijdige berichtgeving .

  10. @ Marcel ,
   ik denk dat jij het heel netjes samenvatte .Vooral over het ondersneeuwen van het doel .

  11. @Cozmic, ook Johan mag zijn zinnen zetten waarop hij die zetten wil. Of het slim is of niet maakt niets uit. Misschien voor de verandering eens wat anders. Kijken wat er gebeurt. Mensen die ergens in geloven (of niet geloven, das hetzelfde eigenlijk) moeten vooral doen wat ze willen. Daar ga ik geen kritiek op geven, ik wil juist dat ie volop in zijn kracht staat en erin gelooft. Gewoon, omdat dat de enige mogelijkheid van slagen geeft. Als het dan nog niet lukt, dan heeft niet alleen hij maar ook vele anderen weer wat geleerd. Heerlijk, leven in een computergame.

  12. Eigenlijk zou ik aan mijn betaling van zorgverzekering ook willen vastzetten dat iedereen mag uitmaken als die er slecht aan toe is, dat ie niet meer wil of kan. Dat de stekker er dan uit gaat. Niet iemand met 0% levenskracht in leven houden voor het geld. Als ik er heel beroerd aan toe ben, dan wil ik kunnen zeggen, het is goed zo. Niet mij nog eens jaren gaan uitzuigen door medicatie e.d. terwijl er niets meer is.
   Die geloofsovertuigingen zijn van vroeger, van misselijke geloven. Als een dier dood wil dan zoekt ie een rustig plekkie op en sterft. Dat wil ik dus ook kunnen. Teveel ellende gezien hieromtrent, moet er echt niet aan denken.

  13. @ Martijn
   van mij mag hij lekker doen en laten wat hij wil , ik ben vorig jaar zelfs naar een lezing van hem geweest . Zodoende weet ik nu dat er zwarte en witte toetsen op een piano zitten . Ik zat me gewoon rot te ergeren aan die uit de hoogte houding die in mijn beleving steeds erger werd . Mijn belevingswereld , weet ik , ik weet echter dat ik niet de enige ben . Hij doet er maar mee wat íe wil .

  14. Ze wilden mij destijds ook naar zo’n lezing hebben. ‘T was niet alleen de afstand, het was juist die andere afstand waar ik niet veel in zag. Er zijn er wat teveel op dit moment die denken de messias te zijn, met geweldige spirituele ideeën komen of channelen met allerhande entiteiten van deze wereld of van andere werelden. Ik noem het spirituele ego’s en ook zei zijn er om te worden doorzien. Anders kun je iedereen wel gaan knuffelen maar die new age gedachte bevalt me geloof ik helemaal voor geen meter. Het gaat namelijk net ff verder allemaal, ’t heeft niet veel met getallen, nummers en symboliek te maken, dat is occult. De werkelijkheid zal alles achterhalen, door elkaar flikkeren en oplossen. Heerlijk, in mij gebeurt het nu heel snel. Soms denk ik bijna de pijp uit te gaan (denk ik, dat ben ik niet). Alles zie ik opkomen, alles doorzie ik door mijn oude gereedschappen die steeds vernieuwd worden. Best geinig, ga er nog maar een tijdje mee door. Het is echt. Het occulte is ook echt maar dit is een gebied waar eigenlijk alleen ingewijden mee om zouden moeten gaan en niet elke willekeurige mafkees, enfin. Het zij zo.

  15. @ guido
   Je kunt toch met veel poeha een goed doel uitdragen . Dat is in mijn beleving en/ en
   Als je dan naar de uitwerking gaat kijken ,zie je vaak dat de houding gezien wordt en de achterliggende gedachte daardoor in het gedrang komt.
   Bovendien vind ik het wel weer heel duaal om te stellen dat het of , en/ en is of, of/of , kan ook nog enof! zijn toch:)

  16. Cozmic, ik snap het argument in je laatste commentaren wel. De vorm van je eerste reactie over mediageilheid, was naar mijn smaak wat onhandig. Nu je je kritiek wat nuanceert, komt het wat doordachter over dan zomaar “mediageil”.

   Ik heb dat ook gedacht met het optreden van Johan bij Powned, met het inzicht wat hij had over de pyramiden. Wat voor een dikke huid moet je hebben om dit sarcasme allemaal over je heen te laten komen. Het was voor Powned echt een schot voor open doel…

   Bij een Disclosure avond van Niburu (weliswaar niet Johan Oldenkamp, maar vergelijkbare manier van benaderen) zat ik ook met kromme tenen te luisteren. Er wordt blijkbaar gepraat tegen mensen (inplaats van mèt) waarvan ze denken dat die de basisinformatie nog mee moeten krijgen. Immers iedereen moet dezelfde info hebben, wil je je uitleg naar een volgend niveau kunnen tillen.

   Nou moet ik zeggen dat ik voor de acties van Johan Oldenkamp wel een zwak heb. Aan een kant kun je je ergeren aan de manier waarop hij de publiciteit zoekt. Anderszijds is het wel zo dat het “brede publiek” alleen maar luistert als er iets te vieren valt of wanneer het uitermate belachelijk gemaakt wordt. Als Johan zich daar voor wil lenen, zodat hij de boodschap over kan brengen, is dat prima i.m.h.o. Het komt op mij wel ontwapenend over, soms met kinderlijk enthousiasme ook wel een beetje roekeloos. Maar onderschat hem niet. Hij heeft wel een plan 🙂

   Ik mag van harte hopen dat er genoeg aandacht voor komt, zodat mensen gaan nadenken en niet meer alles voor zoetekoek slikken. Mijn bescheiden mening: ik denk dat de beerput nu pas open gaat.

  17. Lilian , als ik me ergens echt rot aan erger dan steek ik mijn mening zelden onder stoelen of banken . Dan kan het er wel eens wat bot uit komen , maar wel duidelijk .
   Als ik zie dat hij de nadelen van Artabana systematisch negeert dan ga ik me afvragen wat de werkelijke agenda is . Huidige deelnemers geven zelf aan dat ze er nogal naïef ingestapt zijn .
   Die link die ik postte over vrijstelling van zorgverzekering vanwege gewetensproblemen zegt al genoeg over de haalbaarheid van zijn precedentschepping imo , maar goed dat is zijn probleem .
   Het zal me eigenlijk allemaal een biet wezen 🙂
   http://www.youtube.com/watch?v=NoweGN8cm5g&ob=av2e

  18. @ Cozmic

   Zoiets bedoeld men nou met onbezield mee bezig zijn, niet iedereen heeft inhoud, jij hebt dat wel en je hebt iets wat magisch is, een aantrekkingskracht heeft. Het zit in je of het zit niet in je, bij jou is het de meest normale zaak van de wereld. Echter voor de ander is het iets wat men nog te leren heeft om dit gene te kunnen bereiken met veel tam tam. Johan heeft zijn goede kanten en zijn egostrelende kanten, maar soms moet je wel eens een feestje organiseren om tot iets te komen met feestgedruis en tja ieder die tegen en voor is kan zijn neus komen laten zien. In iedergeval is het wel een goede wtk bij een komst waar jij het laatst nog over had om elkaar eens te aanschouwen, achter de schermen. De nieuwe beweging van ‘grow a beard’ & ‘belly over grown time’, after the hype in 5D. Ach die zelfde arrogantie doet men mij ook de eer aan nietwaar?! En goed onkruid vergaat niet!

  19. @ Martijn

   Was niet om Johan hoor, niet te negatief zijn, maar was een uniek kansje om elkaar eens te zien, Burke en Janee waren ook leuk om te zien hoe goed ze een gehele Shoarma schotel naar binnen konden veroberen, zeker toen Johans gezicht op nul ging toen Janee tegen Johan zei wijzend op Burke, “Dit is nu G-A-I-T !!!”. Gelukkig ben ik niet de enigste zoals wat Cozmic dan ook aangeeft, meesten van ons ervaren het zelfde die ooit bij een van de velen bijeenkomsten zijn geweest, het gaat niet om Johan zelf maar om de entourage erom heen en ons zelf die elkaar graag eens in de ogen willen kijken, ook de humor en het samen zijn met elkaar te delen. Niet alles bestaat uit ondertoon en zuur zijn en of worden, het gaat puur om iets waar je ook terecht kunt met dirty rotten humor. 🙂

  20. Haha , grow a beard&belly , nou daar ben ik nog niet klaar voor hoor . Geen zin om een spiegel op de grond te moeten leggen om mijn eigen snikkel te kunnen zien 😉
   Als ik morgen kom , dan kom ik wel met mijn bus , zo’n lichtblauw bankstel zou hier wel leuk staan , kan nooit al te veel kosten toch ? Leuke grenen kast is ook nooit weg , mocht ik spijt krijgen van de aankopen rij ik wel meteen door naar Martijn , Malle Pietje raakt dat wel weer kwijt voor me .

  21. Cozmic…ik zou wel een bankstel willen hebben, want ik heb er geen, en die van Johan ken ik daar heb ik al op gezeten 🙂
   …maar helaas ik mag morgen werken..voor de klas, ja…komt door mijn idealen…
   …als je nou toch gaat 😉

  22. @ Cozmic, nou als je langs komt dan zit in in een rooie Rover, niet vanwege de centjes maar van de empty pocket versie.
   Ga me eigen joep-poep filmpjes maken voor het andere doel, dan weer wanhopig afhankelijk te zijn van de bestaande misleidende voor geprogrammeerde sites en andere duistere duaal laantjes.
   Neem Hyper mee en een berg vlotte typerende dames aub! dan hebben we tenminste gezette goed onderlegde commentaar van ondertiteling bij de hand.

  23. Ik verkoop alles behalve mijn dierbaren. Alle materie is slechts handel voor mij.
   Morgen kom ik niet, ga ik weer zien om van die rommel af te komen. Te druk met mijn eigen leventje. Geluk met die van jullie, tis maar een spelletje…

  24. Wij doen niet aan die executie verkopen, iemand anders jankend naar de klote zien gaan terwijl wij de spulletjes komen weghalen voor een habbekrats. Nee, ik kan ver gaan maar daar benne wij nog nooit aan begonnen. Moet voor beide partijen leuk zijn, anders is de sjeu er wel van af.

  25. @ Janee

   Dat ontmoeten, dat houden we er gewoon er in, elke keer bevalt dat hoor en de laatste keer is alweer gauw een half jaartje geleden. Misschien wordt het eens tijd voor een WTK Cafe live…

  26. @ Martijn

   Was wel een mooie optie geweest om Johan te helpen met zijn spulletjes in een goed gebaar, maar morgen is ie alles kwijt aan anderen. Eigenlijk had jij zijn verlichte redder in nood kunnen zijn, dus echter in jou geval als ik jou geweest was had ik zeker dat wel gedaan om iemand te helpen, vriend/vijand waar nodig geweest. Want allen zijn we toch 1 om te helpen waar nodig in nood ?!

  27. Lekker de deurwaarder 2 tientjes geven voor het bankstel, en het dan laten staan en aan Johan verhuren voor € 1,- per jaar.. Natuurlijk met een contractje. Zoiets van:
   “Partijen J en O hebben besloten hun vriendschap symbolisch vorm te geven door het verhuren van bankstel H voor een symbolisch bedrag. Het onderhoud komt volledig voor rekening van partij O... enz

  28. Ja Paul , uhh , waar haal ik zo snel een rits hitsige wijven vandaan zonder te dokken ? Ik krijg ze moeilijk te porren voor een club mannen met buiken&baarden denk ik .
   @ Monika , wil je de 2 & 3 sits ?

  29. @ Cozmic

   Je wilt niet weten hoeveel Dames van WTK er op de proppen komen om aan het feestje deel te mogen nemen, mits er genoeg zit plaats op die bank aanwezig is. Die bank schijnt nogal zeer goed te vibreren waar je elke Gizah klok op gelijk kunt zetten.
   Zoutjes en drankjes en vlekken zijn voor eigen rekening…

  30. Jaja , allemaal van die rollatorpushers van tussen de tachtig en de schijndood . Als ik Hyper een beetje ken dan verwacht ‘ie toch wel wat vlees dat minimaal een beetje textuur heeft . Milfjes zal maar zeggen . Ben ook bang dat die klok van Gizeh geen koekoek meer zegt .

  31. Ik neem wel vers gebakken gevulden roomboterkoeken mee, je weet maar nooit…

  32. Heb mij totnogtoe afzijdig gehouden maar toch wil ik nu graag stellen dat een verplichte zorgverzekering een solidair karakter heeft. Heb je geen medische kosten, des te beter, doch wie wel zware kosten heeft kan ervan verzekerd zijn maar een fractie ervan te moeten betalen, de verzekering legt het verschil bij. Het is in mijn ogen nogal egoïstisch het verplichte karakter ervan aan te vallen omdat de minder begoeden er het meeste baat bij hebben. Een verplichte zorgverzekering maakt een samenleving solidair en menselijk. Ik zou zelfs durven stellen dat de overheid er in dit specifieke geval blijk van gegeven heeft haar pappenheimers te kennen. Wie zou er anders vrijwillig voor andere zieken willen meebetalen? We schimpen zo graag op de asociale VS. Willen wij dezelfde egoïstische weg van ultra blauw liberalisme opgaan?

  33. Interessant lijntje…

   Ik reageer niet veel meer, omdat ik niet de behoefte heb maar lees wel vaak nog.
   Voel nu even de noodzaak tot reageren.

   Deze opmerking van Johan die Cozmic aanhaalde is onvoorstelbaar stuitend…

   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/feest-met-de-deurwaarder/comment-page-2/#comment-79324

   Johan stelt op zijn site dat je jezelf kunt ontsluieren. Volgens mij, en ga ik even in een duaal modus is het helpen onstluieren een proces van non – dualiteit.

   Helpen ontsluieren is een proces van , ja echt waar helpen en niet afblaffen.

   Die ziektekostenverzekering kent een solidair karakter. Dat moeten we er in houden. Dat er elementen: lees Big Pharma bestaat die er misbruikt van maakt, maakt het niet of/of maar en/en. Als ik een slecht chauffeur ben, maakt dat dan alle de weggebruikers idioten?

   Het bewust er van zijn is prima van dat misbruik, vecht daarvoor , alle iniatief is welkom, maar claim dat dan met een non-duaal houding! (tenminste, als je wat wilt bereiken)

   Want wie denkt dat helpen met ontwaken een duaal proces is bevindt zich nog in een stevige REM- slaap.

  34. @ burke
   Ik ben het helemaal met je eens . Bovendien gaat alle aandacht nu naar johan en niet naar waar het daadwerkelijk om draait de piraterij van big pharma. In feite hebben ze het systeem (dat op zich niet verkeerd is ) gewoon gekaapt.
   Overigens heeft johan toch ook een vrouw en kinderen? die zijn dan ook de dupe van johan’s stappen in deze, en die mogen ook wel een beetje aandacht daarvoor.(tenzij dat natuurlijk in goed overleg is gepland, of een huwelijk /samenleving op huwelijkse voorwaarden betreft)
   Hoe zit het eigenlijk met artabana als ik wel mijn medicijnen van big pharma wil betrekken , vergoeden ze het dan ook? Dan is het namelijk niet veel anders dan de bestaande verzekeraars.

  35. Plus puntje voor Johan vandaag, geen lui aan de deur aka deurwaardes die zijn spullen kwamen ophalen. Zij hadden blijkbaar meer angst dan wij allen als burgers dat voor hun eerder moeten tonen, want wat wil je als er al gauw 100-150 man of meer aan Johan’s deur protesteren tegen het beleid van onnodige ziekte kosten van corrupte zorgklopperij. M.a.w. het was een docteraal feestje in een heuse witte jas en een onderbouwde toespraak die menig tegen argument doofstom maakten, want het blijkt toch maar weer eens dat er wel degelijk wakkere mensen zijn die bepaalde zaken niet meer pikken. Ik heb er tenminste een leuk feestelijk plaatje aan over gehouden…

   http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=446392

   Ander pluspunt Johan’s pannenkoeken waren van medische verantwoording en werden door de meesten ter feestviering gulzig verobbert. Hoezee !!!

  36. @ monika ; ik vroeg het me alleen af, heb het bovendien niet over iedereen, dat maak jij er van, whatever.
   Ik vond de reactie van cozmic gewoon erg negatief en vroeg me af wat er achter zat, inmiddels heeft hij e.e.a. uitgelegd waarom hij of zij zo reageerde en is het duidelijk vanuit zijn/haar standpunt.
   Ik vroeg me iets af en mijn vraag is beantwoord, goed toch?

  37. Okay dan Cozz 😉 , dan gaan we nu even schuin jack de wipper Italiaans door de bocht spin offen in een ander staartje, snurken met burken, weer iets ‘Schaaaandaaaaligs’, misschien goede Wakie Wakie voor Onze nieuwe EO fruitmand adepten, en toch mis ik op 1 of andere manier dat ouwe radio programma, het was zo hilarisch, het opnoemen van alle middeleeuwse familie namen, verjaardag van Oma Jo en felicitaties van Tante Geertje en … 50 namen verder.. tergend langzaam, en dan een Psalm er achteraan…

   http://www.wanttoknow.nl/nieuws/joseph-kony-de-beroemde-misdadiger/comment-page-2/#comment-79506

   Maarcccpssss, dat sprookjes plaatje van Johan met z’n gezin, is al lang over hoor, maar goed dat Ax Ex effect zijn we met z’n allen al zo normaal gaan vinden, total devastation meestal… maar daar praten we nu niet over bij de nieuwe EO, terwijl het daar eigenlijk zit, het zwaartepunt en auw en kantEl Eel Ieuw punt…

   Quote:

   ” cozmic
   16 maart 2012 om 21:37

   LMAO Hyper , Slacktivism , waah , spikker up de kup . Had inderdaad perfekt gepast in een ander staartje . “

  38. Dus het was een feestje met de deurwaarder , zonder deurwaarder ? Gewoon een feestje dus . Johan in een witte jas , zonder dat de mouwen aan elkaar genaaid waren , vegetarische pannekoeken en inschrijfformulieren voor artabananasplit met candidacamera . Blijkbaar zijn deurwaarders slim genoeg om zich niet voor lul te laten zetten voor 530 euri , zij hebben de tijd en worden toch wel betaald . Bovendien interesseerd het een deurwaarder geen reet wat ze waar halen , en waarom . Afgestompte corporatieratten zijn het . Ze komen echt wel terug als hun rattenkoning de opdracht geeft .
   Alles bij elkaar klinkt het mij in de oren alsof er niets bereikt is , surprise surprise . Ja jeetje , ik parkeer tegenwoordig mijn verstand in een hoek en voel wat er speelt , Bullshitmeter zou Imke het noemen . In deze matrixwereld waar de werkelijkheid meestal 180 graden gedraaid is kan je alleen nog maar de intentie invoelen , Hyper haalde de term slacktifism aan , just perfect . En als iemands egocentrisme en arrogantie ontmaskeren gezien wordt als negativisme … I rest my case .

  39. Yes Cosmic, zo’n metertje gebruik ik ook. Negatief? Soms, als het moet.
   Gelukkig ziet Guido ons als Swiebertje en malle Pietje, eind goed al goed…

  40. @ Malle Pietje 🙂
   Dat kon ik wel waarderen , immers een gezonde vorm van humor relativeerd zou ome Marcel zeggen .
   Afentoe even van leer trekken tegen iets kan helemaal geen kwaad . Dat hele new age denken dat alles wat tegen het zgn systeem is sowieso goed is , is imo een hypnose . blijf opletten wat er werkelijk gezegd en bedoeld wordt , de meeste lieden die zichzelf opwerpen als leraren zijn in wezen studenten , alleen ze weten het niet en in hun arrogantie wijzen ze iedere vorm van kritiek af . Volledig verdwaasd in hun mind-ego willen ze hun bullshit verkopen aan zoekenden op het pad . Herken de meester aan zijn nederige opstelling . I rest my case again .

  41. @ cozmic
   Ja , eenvoud siert de meester. En als het bol staat van de tierelantijntjes is het meestal door een onzekere student vervaardigd.

  42. @ Cozmic

   Was zoeken naar je, er stond wel een blauwe bus voor de deur met hyper nerveuze dames erin, ach het mag de pret niet drukken. Ik ben met Guido ‘hard lachend’ dwars door de voorruit van Johan’s woonkamer gevallen (we waren beide tenminste gelukkig verzekerd!)

   http://www.uploadplaatjes.nl/uploaded.php?plaatjes=446520

   Als R.N.F.ér heb ik me neus weer eens laten zien…

  43. As proof in the pudding , we zijn nu 50 reacties verder en mijn rant&rave was aan The Man in White gericht . Dat hij de kloten niet heeft om te reageren zegt voor mij alles .

  44. @Cozmic, misschien sommige spulletjes al bij voorbaat verkocht? Zoals computer e.d.

  45. @ MoniKa ,
   ja sturm und drang , dat onderscheidt de schapen en de goede wolven hier op WTK . Respecteren dat ieder op zijn eigen stapsteen staat in het proces van wakker worden en bewustzijn . Niet op iedere slak zout leggen , maar wel losgaan op misleiding en vals licht .
   Af en toe gewoon lekker om te weten dat je niet alleen staat .

  46. Het valt mij op Paul dat alle Vrouwen op die foto donderse Rooien Royals zijn (hebben psycho kinetische krachten volgens Dan Winter..
   Wel wat kleiner dan 7 of 8 of 9 of 10 feet Tall, kan aan het huidige Mac Do Nuts voedsel liggen en verkeerde aardstralen.

   Tall Caucasian Mummies of China
   http://www.youtube.com/watch?v=lRj-IR5Aqbg

  47. @ Hyper

   Ik doe gewoon mijn field-research werk voor de gevoelige plaat en jij mag voortaan de ondertiteling komen geven, Cozmic is meer geschikt voor het toevoegen van een bijpassende TITEL CLOSURE… De rest komt gelukkig toch niet opdagen…

  48. Paulus , ik was er niet , ik heb het wel overwogen , maar als ik naar mijn gevoel luisterde had ik nulkommanul behoefte aan het aanmoedigen van die nepperd . Hoewel ik graag velen van jullie in the flesh zou ontmoeten heb ik deze mogelijkheid principieel overgeslagen .
   Was het dubbelglas ? Moet niet uitmaken voor de beard&belly brigade 🙂

  49. Jammer Cozmic, voor Guido zijn zulke voorvalletjes van binnen valleuh een peuleschilletje, daar kan je al een hele site mee vullen in 1x… Ach het gaat nogmaals om de lach dan om het werkelijke lijdend voorwerp ten gesprek, zelfs van een gizeh klok aan de muur was er niks te bespeuren dan enkel een kale ronde plantenbak die daar voor onder moest doen. Naast tekst moet er ook altijd bij behorend beeld (sphinx) aanwezig zijn om de rest er ook bij te kunnen/mogen kleuren. Ik heb me gelukkig daarna vermaakt met de rest bij een goed WOK restaurant in de buurt voor een buikvullende opvulling naast schaterlachen.

  50. @ Hyper…mooi filmpje over die piramides in China en ook dat tedere muziekje erbij…..ik herhaal me ik word oud 🙂

  51. Hyper , ik ben niet zo een vrouwenmagneet als jij denkt dat ik ben , ik kan wel goed opschieten met vrouwen , maar dat is voornamelijk omdat ik uitstraal dat ik niks van ze wil , gewoon op gelijk nivo dingen uitwisselen . Vrouwen zijn ook gewoon gelijke zielen die op dit moment in een vrouwlichaam zitten of zich daar mee identificeren . De drang om met het andere geslacht te versmelten is een matrix gedachte die zeer sterke vormen aan kan nemen , gevoed door de media en onzichtbare krachten .
   Als je de balans in jezelf hebt gevonden , is een partner een toegevoegde waarde , je kan met , en je kan zonder . Op dit moment heb ik een maatje waar ik gelukkig mee ben , dat is voor mij genoeg . Méér is niet altijd een toegevoegde waarde .

  52. Paul , jammer dat ik er niet bij was , soms ben ik gewoon een ouwe sjacherijn als het om principes gaat , vergeet ik wel eens domweg lol te hebben .

  53. So oud shaggie ben je nu ook weer niet Cozmic, je bent gewoon lekker wie je bent en hou dat dan ook so. De volgende keer mag jij eens in de schijnwerpers gaan staan en tsjaaah dan gaan wij eens allemaal kijken hoeveel lui jij dan kan aantrekken met een lolletje om best wil. Denk dat je wel scoort hoor en nu al bij deze…

  54. Soms heb ik ook weleens het gevoel dat HyperAlert met een stijf vingertje typt.

  55. soort kruisallergie.. (dubbel, die andere schoot ineens naar boven in de top 100 allertijden..

  56. jah toen ik zeventien wasz, toen donderde mijn persoonlijke toren van babel implosief in elkaar, laat dit nou precies de song zijn waarin en waarmee dat gebeurde, sindsdien word ik moeizaam stap voor stap ‘geregenereerd’, ontzettend veel moeten slapen, niet weken, niet maanden en zelfs langer dan jaren.. 1 nadeel gevoelsmatig kan ik moeilijk ouder dan 17 worden, snap niets van de meeste ‘volwassenen’ op een paar uitzonderingen na..

   From their 1980 album ‘Seventeen Seconds’
   http://www.youtube.com/watch?v=Uhgo11KokxE

  57. Jaah in de maanden jaren vlak daarna kwam David Sylvian, dat weet ik nog goed, met die muziek kon je anders gaan kijken, ik had vandaag zo’n moment, ‘wat doe ik nou eigenlijk het aller aller aller liefste?’ , dat vroeg ik aan mezelf, bomen kijken? , bomen staan tegen de hemel aan, bomen tegen de luchten… als ik nou eens vanaf morgen dat vaker ga DOEN, al is het maar tien minuten bewust naar een boom kijken, tegen de achtergrond luchten aan, met in gedachte David Sylvian klanken…

  58. de dracoos schijnen niet goed tegen bomen te kunnen, als de bomen verdwijnen dan verdwijnen de mensen menschen..

  59. @ Hyper, mooi wat je zegt over het kijken naar de bomen onder het luisteren naar de klanken van David Sylvian.

   Het zijn overigens niet alleen de klanken van Brilliant Trees, maar ook de woorden die voor mij heel speciaal zijn

   “When you come to me
   I’ll question myself again
   Is this grip on life still my own

   When every step I take
   Leads me so far away
   Every thought should bring me closer home

   And there you stand
   Making my life possible
   Raise my hands up to heaven
   But only you could know”

   Ik heb me de laatste tijd vaak afgevraagd waarom ik me met heel mijn ziel en zaligheid sterk maak voor het behoud van een beukenlaan van 100 jaar oud. En meer en meer kom ik tot de conclusie dat de beuken met hun wijdvertakte wortels diep in Moeder Aarde mij geweldig veel Houvast geven in het leven, maar dat ik tegelijkertijd door hun machtige kruinen, die reiken tot hoog in de hemel,volledig kan Overgeven, waardoor ik meer dan waar dan ook Verbinding voel en het Goddelijk Licht in mij zelf mag ontdekken. Toen de eerste 200 beuken in die beukenlaan werden gekapt, werd ik zo allemachtig diep in mijn ziel geraakt, dat ik toen mijzelf heb beloofd om alles wat ik heb, maar dan ook werkelijk alles in het werk zou stellen om te proberen de overige beuken te redden! Op dit moment komt mij niets in mijn 3D leven belangrijker voor! Bij de overhandiging van de petitie voor het behoud van de beuken aan de gemeenteraad heb ik een verhaal verteld over de kathedraal werking van een beukenlaan.De oude bouwmeesters hadden kennis van de Heilige Geometrie. Zij wisten dat alles in de Schepping een perfecte ordening en harmonie kent. Alles in de kosmos is gebaseerd op die verhoudingen! En Gaudi, deberoemde Spaanse bouwmeester en grondlegger van de basiliek Sangrada Familia in Barcelona (waar ze al meer dan 100 jaar mee aan het bouwen zijn) was geinspireerd door de beuken. Hij heeft dat ook in zijn basiliek verwerk, niet alleen in de verhoudingen (op basis van het getal phi), maar ook in de vormgeving. Toen ik door het centrale schip (heel toepasselijk de middenBeuk genoemd) van de basiliek liep, had ik hetzelfde gevoel als dat ik door de beukenlaan bij mij in de buurt loop. Ik voel me dan volledig Verbonden en ervaar Harmonie,Balans, Vrede. Het is bijzonder om dit vandaag op te schrijven. Het is vandaag namelijk in de Maya kalender, de Tzolkin ( versie Dreamspell) de energie van de Ster op toon 6. De scheppingsenergie (zonnezegel, archetype)Ster staat voor de Harmonie en de Schoonheid. En de bewegingsenergie van toon 6 staat voor de Ritmische toon van Gelijkheid en Afstemming. Deze combinatie is precies de energie die ik voel als ik door de beukenlaan loop!

  60. @ Hyper, ik vroeg me nog even af wat dracoos zijn, die niet tegen bomen kunnen. Bedoel je dit? http://www.youtube.com/watch?v=oDa2QngG5-k. Er was namelijk ook ooit een Griekse wetgever die Draco heette en waar “het begrip “draconische maatregel” vandaan komt. Toen ik op wikipedia net nalas wat voor iemand dat was, bleek hij te worden omschreven als een “archont”. Het valt me de laatste tijd op dat waar ik ook kom er geweldig veel bomen worden gekapt! Het is gewoonwerg 1 groot slopersgebeuren. Ik wandel tussen de middag vaak in een mooi natuurgebied bij mijn werk in Coevorden, het heet Katshaar. Het betreft een hele oude verdedigingsschans midden in een prachtig mooi heidegebied. Het is gebouwd in de tijd dat Bommen Berend ( de bisschop van Munster) in opdracht van Rome op kettersjacht ging in Noord Nederland. Ik vermoed dat daar de naam Katshaar vandaan komt. Laat je de s in het midden weg, krijg je namelijk het woord kathaar en dan kom je automatisch uit bij ketter. Bijna alle bomen hebben ze daar afgelopen maand gesloopt! Ik kon het met mijn ogen bijna niet geloven! Zelfs de mensen die het moesten uitvoeren kwamen naar me toe en vertelden me ongevraagd dat ze er ook niets van snapten, maar gewoon de opdrachten moesten uitvoeren! Zou in de bestuurders van ons landje de archont Draco zijn gevaren? Dit zijn toch draconische maatregelen, die volledig de plank misslaan???

  61. @Dick: nu je het er over hebt: bij ons in Heiloo worden ongelooflijk veel oude gezonde bomen gekapt. Echt opvallend veel. Nu zijn ze de laatste 4 jaren steeds bezig her en der oude bomen te kappen, maar op dit moment is het echt heel verschrikkelijk. Vier jaar geleden reed ik over een weg naar Akersloot en opeens was daar een oude weg met alle oude en omvangrijke bomen weg, het was een lommerijke weg en heerlijk om over te fietsen. En de bomen stonden niet “in de weg” hoor. Ik schrok me echt het haupiemaupie! Maar, het gaat maar door en in steeds rapper tempo. Tegenover mij is een plantsoentje met mooie bomen en diverse bomen zijn gekapt en ze stonden ruim van elkaar. Iedereen die bij mij op visite komt heeft het over een mooie en rustige plek. Ja, dat is het ook. Heiloo is beroemd om zijn groen! Nou het is nu een en al kaalslag waar je nu ook wandelt in Heiloo, in mijn wijk zijn er al honderden bomen verdwenen en in de aangrenzende wijken ook. Het doet mij zeer. Er zijn nu heilooers die beginnen tegen te sputteren en af en toe worden ze in het gelijk gesteld. Als argument heeft de Gemeente Heiloo: verjonging van het groen. Lariekoek! Het begint nu op een nieuwbouwwijk te lijken. Vreselijk hoor. Nu ik hoor dat het blijkbaar overal in Nederland aan de gang is begin ik mij echt zorgen te maken. Het lijkt wel of de geest van Keizer Wilhelm (met het lamme armpje) rondwaart!

  62. Willie ik woon in Alkmaar in een hele groene wijk . Gelukkig gebeurd het hier niet behalve door de storm velt er weleens een boom. Er staan voor mijn huis Elsepropjes die trekken veel vogels aan zoals de putter, ook zie ik de hele dag een grote bonte specht in de weer nu.

  63. @ dick 21.76
   Ben nog steeds trots op je !
   (vlak na onze bomen/ kathedraal mail kwam ik een uitgewerkte schets tegen die ik een jaar eerder heb gemaakt in het hospitaal toen ik er weer eens in de kreukels was beland, letterlijk en figuurlijk gebroken. Ik was het vergeten en ineens zie weer ik wat ik getekend had;een klein, gebroken, liggend figuur in een een Kathedraal die overgaat in rijen hoge bomen; eindigend in licht stralen door de bomen.
   Er bij geschreven “transformatie”. nou ja, over toeval gesproken he?)

  64. @ Imke, dank je voor je mooie woorden, fijn om te horen! Ik voelde me juist enorm door jou en jouw werk ge-inspireerd. Ik had maar een paar blikken op jouw prachtige website nodig om een geweldige verwantschap te voelen. Ik vind dat zo fijn, dat je zonder elkaar fysiek te kennen toch een enorme Verbinding met elkaar voelt. Dat geeft veel Kracht en heel veel Steun en ook Moed om verder te gaan op het ingeslagen Pad.
   In Lak’ech

  65. KAPPEN met KAPPEN zou ik zeggen , werkelijk door heel verNederland zijn ze de kettingzagen erin aan het zetten . Op school heb ik geleerd over rijshout , dat betekend een vegetatie aanplanten die snel groeit en daarbij een habitat creëert voor het blijfhout , de langzamer groeiende bomen die het uiteindelijke bos moeten vormen . Wat er nu gebeurt is totale kaalslag , niets meer te doen met rijs- en blijfhout . Ook opvallend is dat alle stammen worden geoogst . Een eigenaar van een vuilstort vertelde mij dat sloophout tegenwoordig geld opbrengt , terwijl het voorheen tegen kosten afgevoerd moest worden .
   WTF is er werkelijk gaande ?

  66. @ cozmic
   Kappen is vanwege biomassa, en dat levert “groene stroom”en is in de ogen van de millieu maffia een heel legitieme reden.

  67. Aha, dacht ik het niet? Het is dus lucratief, het levert centjes op: heel kortzichtig gedacht van die gemeentes. Plotseling zien ze dat ze een soort levende dividenden hebben opgekweekt. Getver, wat een kortzichtigheid, maar ja dat krijg je als je materieel denkt. Vreselijk, al die mooi krachtige oude bomen. Hoe lang duurt het niet voordat dat weer dezelfde aanblik op levert? Barbaren zijn het! Ik kan mij maar niet indenken dat men daar allemaal gnoefo’s zijn bij de (gr)overheid.

  68. @Dick
   Prachtig, dat van de beuk en de kathedraal! En van de kathedraalwerking van een beukenlaan. Dat ga ik verder uitzoeken.
   Wij wandelen vaak in het nabije oude beukenbos. Een machtige, hemelse ervaring, telkens weer. Ik heb een speciale voorkeur voor een gedeelte dat ik mijn kathedraal noem, zo intens is de monumentale en majestatische, haast gewijde sfeer.
   Wat het vreemdste is : in dat gedeelte zijn wij altijd alleen.

  69. @Hyper
   Dat het duister allergisch aan bomen is, schijnt te kloppen. En niet alleen aan bomen, de hele natuur moet eraan geloven. Hun god heet ‘Beton’ en zijn profeet ‘Asfalt’.
   Oude bomen zijn erg wijze en liefdevolle energieën en ik maak graag de vergelijking tussen het uitmoorden van het zeeleven, van de walvissen in het bijzonder en het kappen, al dan niet legaal, van onze bossen en (oer)wouden. Het hangt allemaal samen en dient slecht één doel : de uitroeiing van alle leven.

 15. Ik heb diep respect voor Johan Oldenkamp. Het is waar. Met eenvoudige middelen kunnen wij onszelf genezen.
  Laten we eerst met zijn allen de boeken van Eckhart Tolle lezen. Ons bewustzijn wordt dan verhoogd. Hij leert ons: dankbaarheid tonen, alles en iedereen vergeven, niet oordelen en veroordelen.
  Hiermee haal je al een boel gif de wereld uit.De liefde voor elkaar begint dan te stromen en gun je iedereen alles.
  Dan zal men beseffen dat wij mensen niet in onze maatschappij passen. Deze maatschappij is gericht op allerlei andere dingen, behalve ons welzijn. Johan Oldekamp toont dat haarfijn aan.

  1. @ Carla…ik voel ook veel liefde voor mij en mijn medemens, de natuur en de kosmos. Dat neemt niet weg dat ik kritisch blijf en zelf blijf nadenken. Er zijn veel oplossingen voor een betere wereld, de meeste worden (nog) tegen gehouden.
   Maar de beste oplossing is de mens zelf. Wij zijn de maatschappij, helaas niet in ons beste doen, er wordt alles aan gedaan om ons ‘slapend’ te houden. Dat toont o.a. Johan aan. Maar hij is niet de enige. Sommigen doen dat in alle rust.
   Ik vind het super van je dat je je bewustzijn wilt verhogen, maar ook daarin zou er ruimte moeten zijn voor andere benaderingen. Anders lijkt het zo dogmatisch, weet je wel? 😉

  2. @ Carla
   Begrijp ik je goed als je Eckhart tolle voorstelt als nieuwe guru ( messias) de wereld redder,vanwege zijn visie? Wat is jouw eigen visie, heb je daar wel eens over na gedacht of neem je klakkeloos aan wat tolle zegt , en doe je dat dan vanuit een gevoel van resonantie met jouw visie ,of omdat het wel zo makkelijk is een visie van een ander te volgen? Begrijp me goed ik leg je niets in de mond hoor ,maar zoals je het stelt komt het op mij nogal slaafs over.
   Ik heb helemaal niets met tolle, wel met enkele van zijn denkbeelden.
   Dan zeg je ook nog dat wij mensen niet in deze maatschappij passen, wij hebben die zelf gecreeert. Dus als ie je niet past verander je de maatschappij. Dat de maatschappij zoals ie nu is ons niet past heeft te maken (volgens mij) dat wij onze verantwoordelijkheid hebben overgedragen aan derde. Dat we onze duistere kant niet willen zien, daarom moet die zich op andere wijze manifesteren. En zie het resultaat.

  3. Tolle, ja, zijn boeken gelezen, de kracht van het nu, de praktijk hiervan en de nieuwe aarde. 3x Tolle in mijn boekenkast. Alleen, ik ben er voor mijn idee achter gekomen dat hij alleen het begin maar aansnijdt. Net als over het Christus bewustzijn spreken, het hart chakra. D’r zitten nog wat chakra’s boven (en onder). In je lichaam gaan, alles doorzien en doorvoelen, de pracht van de natuur, de dualiteit ontstijgen. Allemaal hartchakra. Het is het begin van geen einde. Er komt nog veel meer. Zowiezo hebben we dan nog 3 hoofdchakra’s te gaan en ook daarna gaat de verdieping/verbreding verder. Het leven is schitterend boven hartchakra. Waarom stilletjes op een stoel of berg gelijk willen zijn aan Jezus. We kunnen er gewoon dik dubbelop overheen. Er is geen einde aan bewustzijn. Ook geen einde aan het ervaren van wat erin opkomt. Sta in je eigen kracht. Voel je energieën, beleef hoe je één bent met dat wat is. Alles gaat vanzelf uit het stille liefdevolle licht. Dan zul je erachter komen, waar Tolle ook hier en daar wat over zegt, dat wij onze werkelijkheid maken, alles wat we meemaken is om van te leren. It go’s on and on and on. Tot het uiteindelijke ons vindt, dan gaan we op in dat wat is voor altijd.

  4. Tolle, alleen zijn enkelvoudige humor trekt mij het meest, de eenvoud van de simpele queste van grappig zijn doet mij het meeste deugt. Zelfs zijn sommige van zijn opmerkingen dusdanig van aard dat er goede diepgang in zit en eigenlijk meer dan dat ook weer niet. Tolle is met zijn retaire sessies een herkenning van alles nog eens uit het NU te zien, ipv gisteren of uit stellerig naar morgen, Tolle is niets meer dan een tijds opanme.

  5. @JaNee: wat leuk, misschien woon je wel bij mij vlak in de buurt. Mijn kinderen wonen allemaal in Alkmaar en ik heb er zelf ook gewoond, in Horn-Noord tegen Daalmeer aan. 🙂

  6. In ons verkooppand is het al even lente. Mijn zus was de winter zat dus die heeft het al een beetje richting Pasen ingericht. Vooral dat geel met al die kleurtjes, ik heb er ook veel zin in. Laat alles maar weer groeien en bloeien.
   Spring!: http://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0

 16. Laat iedereen zijn/haar eigen weg volgen. Leun niet te veel op anderen. Ook hier herhaal ik mezelf weer eens. Met gelijkgestemmenden kunnen we gemakkelijk communiceren en overeenstemmen. Maar juist door die ‘onwetenden, gekken en dwazen’ kiezen we de pad die we willen volgen.
  Met de ascentie mag iedereen meedoen. De wakkeren, de slapenden, de wakkeren die nog slapen, de slapenden die wakker zijn, de wakkeren die noch slapen of wakker zijn, de slapenden die noch wakker of slapen, de wakkeren die af en toe in slaapvallen, de slapenden die af en toe wakker worden. Bewust of niet bewust dat mag helemaal niets uitmaken. Wie mag nu bepalen of een ander in slaap of wakker is? Dat kun je alleen maar bepalen voor jezelf. Ga je oordelen over een ander dan creeer je eigen illusie of werkelijkheid. Een keuze die een andere maakt hoeft mijn keuze niet te zijn. Een keuze die ik maak dat hoef een andere niet te volgen. Echt allemaal die Nu mogen meemaken zijn het waard(voorbestemd) op onze Aarde om invulling te geven aan onze mooie Aarde voor ons allemaal. En als iemand roept alleen voor de ‘wakkeren’ onder ons dan zeg ik ‘bent u echt wakker of slaapt u nog’? Want is classificering in slapenden en wakkeren nog steeds hokjesdenken, dus matrixdenken? En Johan Oldenkamp niet ‘bezeten’ worden want niet allemaal kunnen we die ‘roem’ die ons in de schoot wordt geworpen aan. En daarom blijven wij altijd ‘gewone’mensen met onze goede maar zeker niet te vergeten ‘slechte’ eigenschappen. Ook een fenix gaat in vlammen op op zijn ‘hoogtepunt’. Maar zoals u weet herrijst die weer uit zijn as omhoog. En dat is maar goed ook. Blijf voortdurend bewust dat wij elkaars gelijken zijn want allen (van ‘slapenden tot wakkeren’; van machthebber tot slaaf) blijven wij kinderen van God. Ik groet u.

  Nawoord:
  Ik denk mijn doel bereikt te hebben maar vaak weet ik niet hoe hoog die berg is. Dat vind ik ook niet erg dat is ook waarom ik van Leven houd.

 17. Hi Guido, zie ook je mail. Ik weet niet wat je sneller leest, dus vandaar ook even kort hier: wat dacht je van een eerste WantToKnow tv-special opnemen vandaag bij Johan (en hier op WTK als video plaatsen, en mogelijk ook WTK Artabana verslagen later, etc)? Zie ook e-mail!

  Gr John

  1. @ Hyper…mooi filmpje over die piramides in China en ook dat tedere muziekje erbij…

  1. Wat een illuminatie symboliek. Ik heb welgeteld 2,5 minuut gekeken maar dat was dan ook meer dan genoeg. Het gaat rap in de muziek bussiness, en ja daarmee bereik je wel een grote mensenmassa. Het wordt echt tijd dat de mensen uit hun ‘betovering’ komen en gaan inzien waar we op voorbereid worden.

  2. @ ienimini
   Wil je me even uitleggen welke illuminatie symboliek je in de eerste 2.5 min. hebt herkent dan? Ik zie circus-achtige opzet in een totaaltheater productie. Misschien zie je wel dingen die ik mis hoor , maar het komt me nu een beetje overdreven over om dat als illuminatie symboliek te betitelen.

  3. @ martijn
   Ik ben helemaal weg van haar ,of om met de woorden van toon hermans te spreken , ze is echt en dat werkt.

  4. Wel, wel, wel ! Dankzij WTK heb ik een schat van een zangeres leren kennen: Wende Snijders. Frisse verschijning, mooie stem, mooie songes en… vrijwel accentloos Frans!

  5. Mooi! ook die baard man. Vette gravatar. Tijd voor een nieuwe gravatar dus eigenlijk.
   Zal eens kijken… Ik kwam volgens mij op Wende door Ramses Shaffy, waar ze ook veel liedjes van zingt. Mijn vrouw vond het ook gelijk mooi, das een mooie bijkomstigheid, kan die des te harder!

  6. @ martijn
   alle schroom voorbij , met z’n eigen giechel als gravatar ,klasse hoor.

  7. Jongens…ik moet wel zeggen wat een plaatjes….
   Ergens mis ik wel de neus van Marcel….toch geen kristallen bol…;(
   maar goed dat maakt de zonnebril van Martijn dan weer goed 🙂

  8. ….ah nu weet ik waarom….Wende heeft zich aangemeld bij wtk 🙂 🙂

  9. Monika
   Die neus is er nog wel hoor , maar hij is niet aan mij gehecht, evenmin als ik aan hem 🙂

  10. Die zonnebril is ter bescherming, voor jullie en voor mij. Geintje, ik sta altijd zo lullig op foto’s. Kon geen betere vinden. Komt nog wel. Al heeft het ook wel wat Matrix achtig. Ik was daar in de apenheul, haha!

  11. @Cozmic, je kiest wel snel voor plaatje 2. Jeetje, de helft is wonderschoon. De andere helft zal vast een goed hart hebben, anders leefden ze niet meer… sorry, haha!

  12. zie je nou wel, het zijn alle twee gewoon schatjes, precies wat Willie en Monika ook al gezien hebben…

   bij mij wisselt dat nogal eens, de ene bui of de andere bui, precies wat Eye ook al zei een kort tijdje geleden..

   ik hoef maar in de spiegel te kijken en ik weet wel hoe m’n pet staat, dat een ander dat dan ook kan zien is dan weer minder, maar jah

   En het Voorjaar en Wende doen ook Wonderen, en nog iets maar dat zeg ik effe lekker niet, of toch wel, nou ik had een keer een korte docu gezien over een tenten kamp in Amerika met mensen die hun huis hadden verloren aan de bank, eerst waren er geen Vrouwen, toen ging het redelijk in de groep, toen kwam er op een dag 1 Vrouw wonen, toen werd het totale chaos ruzie en oorlog, toen kwamen er meerdere Vrouwen wonen, en toen was de Verhouding Ratio dusdanig dat het Verstand (Ratio) terug kwam en toen werd het een harmonieus bijna Paradijs doordat iedereen elkaar ging aanvullen, de 1 was goed in dit en de ander in dat en gecombineerd begonnen ze Sterk te staan en Vrolijk ook nog…

   ik moet niet te lang kijken naar Monika versie strak in de lingerie plaatje 2, word ik een beetje onrustig van, zou het kruis allergie zijn?! Dan kunnen die 4d monstertjes uit het parallelle kunstmatige matrix Orion Archonten Heelal waar onze Aarde helaas grotendeels in gevangen zit zich weer mateloos voltanken vanwege mijn lekkende Chakra nummer 2 van onder af geteld… en ik maak nog geen geintje ook want de laatste tijd voel ik bewust dat dat behoorlijk waar isz, tenminste ik voel ze de laatste tijd langs komen, koude wind, of het zijn het de wieken van mijn op hol geslagen Vortex, of en en, zelfs als je geen Vriendin bij de hand heb dan word je nog leeg gezogen…

  13. ik moet eerlijk zeggen dat ik sterk wat heb met deze versie van Monika; ze heet Monika Navarro….
   ergens weet ik wel degelijk wat ik wil maar het komt er zelden of nooit uit..
   daarom is het eerlijk uitspreken van iets lucht gevend en ruimte scheppend en zelfs inzicht gevend!
   oooh je ziet haar gezicht en weet daardoor al bijna hoe de rest van Haar aardse verschijning er uit ziet.
   dat zijn correlaties waar de statische probabilistische ballistische ballastic skepsis Koen wetenschappers nog lang niet aan toe zijn.
   jaah ik ben een verschrikkelijk pica plaatjes type, nog erger dan filmpjes, schijnt een draco kenmerk te zijn…
   2 plaatjes per 3 seconde dat is mijn frequentie geloof ik

   Quote:

   ” Up next is independent filmmaker Monika Navarro. Monika is currently in post-production on her debut documentary Animas Perdidas (Lost Souls), to be aired on PBS in 2009. The film is a portrait of Monika’s Mexican-American family following the deportation of her uncles, who were green card holders and served in the U.S. military. The film was produced in association with ITVS and WGBH in Boston. ”

   http://blog.art21.org/2008/11/04/new-guest-blogger-monika-navarro/

   nummer drie betekent dat je helemaal gek uit je dak gaat ;

   Quote:

   ” 1 of or relating to ballistics or to a body in motion according to the laws of ballistics
   2 being or characterized by repeated bouncing
   3 extremely and usually suddenly excited, upset, or angry : wild ”

   http://www.merriam-webster.com/dictionary/ballistic

  14. 100% isis die ken ik al mijn halve leven! Vroegah was ik gabbah weet je.
   Latah nie meer. Al is zij wel vet mellow.
   Was nog te jong om echt mee te doen, gelukkig. Raar wereldje die house muziek volgens mij.

  15. Oeuw, Cozmic, je komt met hetzelfde nummer, maakt niet uit, tis in de collective zeg maar… 26.zeg het maar…

  16. ooooh nou heb ik ineens plotsklaps weer een oogje laten vallen op weer een andere Monika, valt niet mee zo een enorme harem

   ik zag net in het voorbijgaan dat ze op een foute website met te veel wind in het front wordt besproken omdat ze Moslim zou zijn, kan mij dat wat skelen, ze is heeeeeel knap, vin ik, die glatz kopfen komen dan in dissonantie met hun te kleine hersentjes, gaan ze elkaar den kalen rammstein kopf in rammen omdat 1 van hun eerwaarde geleerde leden meent dat ze wel mag blijven leven of zo, idioten, maar goed ik zal eens niet in de problemen komen, zelfs sommige glatz kopfen raken dusz in de war van haarr, stammen strijd ELlende zoals gewoonlijk

   http://3.bp.blogspot.com/-j0ibf3h2CvI/Ta8hXnDepkI/AAAAAAAAAD0/vQTNeN2nj2s/s1600/Monika_Brodka_2895537.jpg

  17. Ouch , ja ikke nu zien , shame on me ! Ik zat tussendoor die rap news tubes te kijken , effe afgeleid . Echt fantastisch wat die gasten neerzetten .

  18. dus die matrix psycho hausse gewoon ijskoud hard technisch rücksichtslos Couperen Cozz?!

   wel wreed, ik begin er net lekker in te komen.

   het werkt wel, ben ineens helemaal weer nuchter, kan ik weer opnieuw beginnen zou Herman Brood gezegd kunnen hebben…

   Quote:

   ” Een hausse is het overspannen hoogtepunt in een conjunctuur. Het tegenovergestelde heet een baisse. Beide termen slaan op de vraagzijde en dus op de conjunctuurzijde van de economie van een land. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Hausse

  19. Hyper , Herman zou trotz op je zijn met zo’n uitspraak 🙂
   Matrix is slechts een metafoor , leer jezelf kennen , je ware zelf in een wereld waarin de waarheid een zeldzaamheid lijkt te zijn .

  20. @ Hyper…lachen dat filmpje…vooral toen ze the venus-project lieten zien 🙂
   Mijn naam kwam wel vaak langs gisteravond, gelukkig verdeelt het zich over meerdere naam(lot)genoten…
   Trouwens heb ik vannacht van je gedroomd, nooit in echt gezien, maar je zag er goed uit 😉

  21. Wat mij als eerste opviel was 2 mensen met 1 bedekt oog, en een dame gekleed in een soort sexueel getint bondagepakje in gevangenisstrepen. Dat roept bij mij sterke associaties op met symboliek in de video’s van Lady Gaga.
   Ik heb ooit een stuk gelezen met alle symboliek, maar kan het niet meer vinden behalve dit: http://www.quofataferunt.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=778:lady-gaga-de-illuminati-marionet

   En op http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/11036/de-demonische-entertainment-industrie-ontmaskerd

   Misschien zie ik het helemaal verkeerd, maar dat is zoals ik de video beleef.

  22. gelukkig kan ik dat niet ontkennen Monika!
   bijzonder dat mijn gouden droom ikje bij je op bezoek is geweest Monika.
   klopt wel, gevoelsmatig trek ik ook op je aan, magnetisch gezien en zo
   indertijd was ik ontzettend boos geworden op Dawn, toen kreeg zij prompt m’n boze droom ikje te zien.

  23. @ Hyper…misschien kunnen we ook in onze dromen allemaal samen gaan dansen in de disco…hoeven we niet meer de deur uit 😉
   Kom net terug van ‘buiten spelen’…leuk was het tegen de wind in en wel een frietje op..of hoe jullie aan de andere kant van het land zeggen..patat….
   Nu is een kans om zonnestralen op te vangen….http://www.youtube.com/watch?v=mJqLRoFPUY8&feature=fvst

  24. @ ieniminie
   Ik vind dat je zwaar overdrijft .
   1 Gevangenis streepjes lopen horizontaal, niet vertikaal zoals de “tuinbroek”die wende draagt.
   2 De bedekte ogen zijn er niet het zijn geschminkte mensen als clowns of acrobaten,ze zitten zelfs in een circus piste.
   3 Een bondage pakje? wie waar ? ik zie bondage toch in een heel ander daglicht als jij.namelijk zeer beperkte bewegingsvrijheid( dan valt het niet mee een instrument te bespelen.)
   Het is misschien zoals jij de video beleeft ,maar imo laat je je leiden door een grote angst om maar niet bloot te staan aan illuminatie symboliek. Waarmee je gelijk het duister in de kaart speelt( immers je uitgangspunt lijkt angst te zijn).Ik vindt het ook een verkeerde interpretatie, en absoluut niet te vergelijken met lady gaga .Jammer volgens mij werp je een prachtig theatraal optreden op een hoop met satanistische praktijken , waar dat helemaal niet past.

  1. jah precies, Cozz kwam ook met dat gevoel, het is nu heel kritisch in ieder geval, alles staat op scherp, de mensen ook, iedereen wel.. kruispunt, je zou er allergie van krijgen

  2. ongeveer wel Lis, ik ken iemand die zelfs van een milligram noten of kaas heel erg ziek kan worden, een keer gezien dat ie bijna flauw viel nadat hij iets had gegeten waar hij niet tegen kon..

   het schijnt dat steeds meer mensen dat soort allergieën hebben, sommigen zeggen dat dat komt door al die vaccinaties, in de eerste drie maanden krijgen babies al een stuk of 26 vaccinaties te verduren in Nederland…

   dusz mijn opmerking was niet om alleen maar flauw te doen tegen jou hoor lis, maar lijkt me heel rottig voor jou dat je bijna niets kan eten? of is er nog wel fruit over dat je kan hebben?

  3. Mooi nummer 🙂

   Kan nog wel wat eten, aardbeien bijvoorbeeld en groentes ook wel genoeg. En appeltaart wel, maar geen appels 🙂

  4. das waar ook Lis, zonder dat we het weten zijn veel groenten en fruit genetisch gemodificeerd, het schijnt dat veel dieren direct door hebben als er genetisch geknoeid is met hun voedsel, kippen weigeren GMO Mais te eten heb ik ergens gelezen, het is geen gemakkelijke gezellige wereld waar we in terecht gekomen zijn Lis, mooie muziek als tegengif vannacht… goh ik wist niet eens dat dat al 40 jaar aan de gang is, hadden ze wel eens op het 8 uur Journaal mogen zeggen…

   en jij bent volgens mij een Positivo van aard toch? dat schijnt het allerbeste geestelijke tegengif te zijn, de wonderen zijn de wereld ook nog niet uit..

  5. Oooooooh Appeltaart vind ik heeeeeeeel lekkerrr Lisz..

   jah echt wel mooi nachtelijk weg droom nummer van Anna Ternheim 😉

  6. Ja toen kwamen ze erachter dat het kon iig. Ik weet verder niet wanneer het in onze voeding terecht is gekomen.
   Tegengif zal ik nodig hebben 😉 Nee hoor blijf positief!

  7. Appeltje(s) goed wassen. Schillen en in stukjes (dobbelsteentje) snijden. Beetje olie of roomboter in een pannetje en even bakken tot ze wat glazig zien. Beetje rozijnen (biologische) erbij en voor de zoetekauwen nog een beetje poedersuiker.
   Heel lekker als toetje of bij de thee. Ook met enkel appel is het al lekker. Ik eet nooit geen appels meer rauw. Mijn tanden blijven een hele dag nazeuren. Na verhitting is de oorzaak, dat zuur, verdwenen. Als je appeltaart kunt eten kun je waarschijnlijk ook gebakken appeltjes eten. Appel is ook lekker in plakken gebakken met spek erbij in de zuurkool.
   Eet smakelijk en let op de pondjes. 🙂

  8. @Lis: ja het is heel erg lastig en soms zelfs zeer zeer vervelend, die allergieën. Ben allergisch voor pinda, banaan, pruim, aardbei, tomaat, peer, perzik, koeienkaas, melk, komkommer, kan klein beetje chocola aan, tarwebrood ook niet teveel eten. En ik vind het allemaal zo lekker! Maar ik ben eraan gewend geraakt me te onthouden; van de heerlijke geuren van (goed) fruit geniet ik in ieder geval wel. Als jong mens (flowerpowerperiode) was ik de eerste met het dragen van lange rokken: jeukbulten overal (urticaria), ook op benen! Daarbij heb ik een toxische allergie: houdt in dat als ik een ontsteking heb (keel- of blaasontsteking etc.) de giffen van de bacterieen niet snel genoeg worden afgevoerd door m’n lever en voila: weer overal verheven hete en brandende/jeukende vlekken, evenals insectenbeten: een muggenbult blijft soms wel 3 maanden jeuken. Jaja, ik weet alles van vreselijke jeuk en pijnlijke plekken. Ik wens dat je er overheen groet, dat gebeurt ook wel bij sommige mensen. Bij mij in ieder geval wel met sommige producten!

  9. @Lis: nog zoiets tegenwoordig; al die chemische geurtjes die veel vrouwen gebruiken, dus niet echte parfum of echte natuurlijke geuren, nee al die zogenaamde parfums die maar lukraak gespoten of opgebracht worden. Weet je hoe mijn allergoloog het noemde toen ik hem vertelde dat ik het vaak benauwd krijg van heel veel geurtjes in de tram, bus of trein of in een winkel waar ik het allemaal niet zo snel kan ontlopen? Uitlokkende factoren, broertje of zusje van allergie. Als ik er niet onderuit kan komen krijg ik het benauwd en wordt ik ook (tot mijn spijt) heel agressief!

  10. @ Willie

   Triest dat je last blijft houden van zoveel allergieén, gaat er ergens niet een belletje bij je rinkelen dat er iets verschrikkelijk mis is met je stofwisseling. Ik denk dat je opnieuw een moet gaan kijken wat je input is van wat je een en drinkt en eens na laten kijken wat er in je bloed allemaal zit, je lichaam komt hoogst waarschijnlijk bepaalde bouwstenen te kort waardoor je zo uit het lood geslagen wordt.
   Gezien Big Pharma troep zal het enkel verergeren, ook toegevoegde E-nummers aan je eten en drinken, bio of geen bio. Er is genoeg te ontdekken dat je geen dieet nodig hebt om het een en ander in evenwicht te brengen met een dieet. Reverse enginering heet dat, alle ziekten kunnen feilloos terug gevonden op basis van reversing in de natuurgeneeskunde. Je oplossing daarvoor ligt bij Mineralen, Aminozuren, Vitamines, Antioxidanten en Superfood tegen vrije radicalen. Weet je krijg ik me zelf er ook weer boven op en veel beter dan al die kwakzalvers en charletans die de medische wereld rijk is.

   Snuffel hier eens een beetje rond, het begint al bij een A en vermoedelijk vind je hier wel wat puzzelstukjes om wat aan je problemen te kunnen doen;

   http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/2132-geneeskrachtige-gezonde-kruiden-a.html

  11. @Paul & Co: ikzelf heb wel een verklaring, maar ik kan het mis hebben. Wat denk je van DDT in de Flitsspuit (Ja ik ben van net na de 2e wereldoorlog, van ’46). Mijn moeder was echt een “heldere Mientje”, dus een soort Mien Dobbelsteen! En ze was strijdbaar tegen vlooien, zandvlooien, muggen, luizen. Een gekke anekdote: als wij op visite gingen bij familie en/of er was een feestje dus veel volk, dan kregen wij chloroformgaasjes in onderbroek en sokken zodat er geen vlooien tegen ons op zouden springen. Ja, ik laat jullie nu even lachen hahahahaha. Iedere week werden wij gecontroleerd op luizen en neten in ons haar en oh oh oh wat was ze trots als de “pieten”zuster op school was geweest en wij kregen een 10 voor ons hoofdhaar! Als er luis was geconstateerd op school kregen wij onmiddellijk een of ander stinkend goedje op ons haar en dat broeide dan een avond en een nacht (en ik schaamde me dan weer rot voor de stank). Iedere avond moesten we ons ondergoed controleren op ongedierte; trouwens we kregen iedere dag schone sokken en onderbroek aan, verder hadden we niet veel kleren, maar ze waste het ondergoed heel vlug uit in de kookwas; we zagen er inderdaad altijd uit om door een ringetje te halen. Iedere dag wassen aan de koude kraan, wel Spartaans. Ze hanteerde de leus: “arremoei is geen schande, vuil wel!” Ze gebruikte ook veelvuldig de Flitsspuit; ik haatte haar met dat ding. Daar zat DDT in en dan te bedenken dat men in die tijd ook DDT als landbouwgif gebruikte: tel uit je winst. Ze had ook een DDT-poederdoos, zo’n ouderwets soort zadelledervet (leathersoap) doos, die je aan een kant samen moet knijpen en dan ging ie aan de andere kant open. Die poeder-DDT-doos moest je ook aan een kant inknijpen, steeds maar weer, en dan vloog er poeder uit drie gaatjes en daar bestoof zij mijn hele kussen mee, want ik werd altijd heel erg gestoken door de muggen in tegenstelling tot mijn broertjes en zusjes, maar ja die kregen altijd weer de soort van mond- en klauwzeer (pijnlijke blaren in de gehele mond en keel) in de periode dat vee dat kreeg en dat kreeg ik weer niet. Ik ruik die DDT-poeder nu nog!!!!! Ik was als kind ook altijd ziek of onderweg en nog ben ik niet krachtig qua gezondheid al mag ik niet mopperen, het gaat redelijk; ik eet ook wel zo gezond mogelijk. Voor mij geen chemische additieven etc. Paul & Co, hartelijk dank voor je link, ik zal het bestuderen. Ik merk wel aan de vitale mensen om mij heen dat ik weinig buffers heb. Maar ja, ik roei met de riemen die ik heb hè, al wil ik soms nog steeds meer dan ik aan kan. Al met al een heel verhaal, tja, sorry.

  12. @ willie
   Ik kon er niet om lachen om zoveel onwetendheid. Je moeder zal het ongetwijfelt goed hebben bedoeld. Maar er zal veel schade aan je zijn toegebracht, sterkte met je gezondheid. En goed dat je gewoon je ding blijft doen met de mogelijkheden die je ten dienste staan.

  13. @marcel w: Ja natuurlijk bedoelde mijn moeder het wel goed, zeker wel. Mijn moeder was ook zo gezagsgetrouw hè en ze keek ook echt op tegen alles wat gezag vertegenwoordigde, de politie en de bewakingen, mijnheer pastoor, ambtenaren, burgemeester, politici en de koningin; zij wisten het. Daarom denk ik dat ik dat juist niet heb gnagnagna. :)) Zij is de brug waarover ik ben gegaan!

  14. @ willie
   Daar spreekt compassie en vergeving uit , heel mooi.En niet te vergeten begrip,ondanks alles.Dank je wel voor je voorbeeld.

  15. @Monika en marcel w: jullie zijn schatten en altijd weer mooi die song van Simon & Garfunkel!

  16. @ martijn
   Ik ben niet zo oranje gezind , Maar ze schijnt kwaliteit wel te herkennen, voor de rest maakt ze van dezelfde boterhammen dezelfde stront. En dus is ze slechts een medemens en niets meer dan dat.Kortom ik erken haar niet als mijn koningin.

  17. Ach, een Koningin is niets zonder een harlekijn. Harlekijntjes genoeg, mooi toch.
   Ik noem Koninginnedag e.d. altijd een ‘poppenkast voor volwassenen’. Dat is het toch ook? Ergens ben ik nog wel blij ook met het koningshuis. Je moet er toch niet aan denken dat iemand als b.v. Wilders de macht kan pakken? Gelukkig hebben we dan haar nog. Ja, zo zie ik het hoor. Als een vangnet achter onze (beroerde) politiek. In ieder geval, ik vind het zo slecht nog niet, zo’n poppenkast. Heel veel mensen vinden het prachtig. Oke, we moeten het niet te mooi maken, de geschiedenis is net ff anders dan deze mensen weten maar toch, het heeft ook wel weer wat. Beter dan die bankiers en elite die ons liever zien sterven. Zij willen grote klanten, daar horen wij dan helaas weer net niet bij…

  18. @ martijn
   het is helaas zo dat zij de spin in het web is ,ook van onze politici. Dat maakt het voor mij niet mooier dan het is. Zij is grootaandeelhouder shell, geen wet is van kracht zonder haar handtekening. En ,als klap op de vuurpijl, zegt zij koningin te zijn bij gratie gods,Toon dat maar eens aan zou ik zo zeggen. Nee deze mevrouw is wat mij betreft een en al list en bedrog,en ik kan me niet voorstellen dat ze dat zelf niet weet. Dus bea optiefen. En niemand staat boven de ander, werkelijk niemand!
   Wij vormen met zijn alleen de mensheid en zijn aan een ieder gelijk.

 18. En over dracoos gesproken….. het is vandaag volgens de klassieke telling van de Maya kalender (volgens John Calleman)de Draak op toon 11. De Draak is de scheppingsenergie van het nieuwe Begin. De innerlijke kracht die bij dit zonneteken hoort is het Oervertrouwen. En de bewegingsenergie van toon 11 staat voor de spectrale toon van de Bevrijding. Alle remmen gaan los, waarbij ik alle uitersten op zoek, in het Godsvertrouwen dat alles nieuw wordt!

  1. De draak is een heel apart symbool. Je kan erover door blijven lezen. Chinese jaar van de draak, draak staat daar ook weer gelijk aan het hoogste. De keizer gebruikt dit symbool terwijl de phoenix de keizerin representeert op bv. chinees porselein.
   April is de maand van de draak geloof ik.

   Volgens mij staat de draak voor de energie van alles tezamen.
   De grootste draak uit de Chinese legenden is Lung, keizer van de hemel. Hij heeft de hoornen van een hert, de kop van een hond, de oren van een os, de schubben van een vis, de klauwen van een arend en de poten van een tijger. Hij heeft een machtige stem en de wolken zijn ontstaan uit zijn adem.

   Deze energieën of krachten kunnen zowel positief als negatief gebruikt worden.

 19. Lachen, er zijn meer malle pietjes bezig. Deze met zijn bimbos maakt de kinderen helemaal gek. Gelukkig maar 1:09 langer houden ze het niet meer vol tegenwoordig.
  http://www.youtube.com/watch?v=-kR1Xt0MHJU

  Binnen een half uur mijn tv maar weer eens gebruiken. Jimi Hendrix op 3. Heerlijk. Mijn moeder is en was er vanaf het begin gek op. Werkt heel aanstekelijk.

 20. @ Willie, wat zou dat toch betekenen, dat ze al die bomen aan het kappen zijn? Is dat angst voor tekort? Ze hebben nu nog allemaal subsidie potjes om de bomen te slopen en zijn volgens mij als de dood dat ze straks het onderhoud niet meer kunnen betalen. Of zit hier een diepere betekenis achter?

  Trouwens, Willie, als ik aan jou denk, dan denk ik aan een mooi Tempeliers lied dat je vorig jaar oktober hier op WTK aan me had opgedragen. Ik vind dat nog steeds een heel mooi lied van bemoediging…. van hoop…. en natuurlijk van Liefde!

  “Diep in mij woelt en spreekt een stem
  van ‘t Hemels Jeruzalem
  de Woon van ‘t Licht, de Bron van Kracht,
  waaruit het Al werd voortgebracht,
  en reeds eonen wordt gewacht,
  in liefde en trouw,
  of ‘k komen zou.

  ‘t Zwaard van de preherinnering
  graaft nu geheel mijn wezen in,
  geeft mij geen rust, bij dag noch nacht,
  ‘k Weet dat er op mij wordt gewacht
  in Gods oneind’ge hemelpracht,
  in liefde en trouw,
  of ‘k komen zou.

  ‘k Dacht mij een eenzaam mensenkind,
  Nu weet ik dat ik word bemind,
  dat er ontelb’re broeders zijn
  en zusters die mijn vrienden zijn
  en al zo heel lang wachtend zijn,
  in liefde en trouw,
  of ‘k komen zou

  Ja, ik ga op tot ‘t Heilig Vuur
  kom, ik wil gaan nog in dit uur.
  Ga met mij mee, naar ‘t Vaderland,
  en volgen wij de Liefdehand,
  in ‘t licht van vuurge liefdebrand:
  Het pad van ‘t Kruis,
  naar ‘t eeuwig Thuis! Amen

  1. @Dick: angst voor tekort? Wat voor of welk soort tekort? Ik weet het niet Dick. Wel weet ik dat het er niet uitziet op veel plekken. En dan denk ik aan andere plaatsen weer veel oude bomen staan en waar dat niet gebeurt, althans niet dat ik momenteel weet. Ik heb veel familie her en der in Nederland en die ik toch regelmatig bezoek, maar daar merk ik niet veel van dat soort gekap; ik zal het eens nagaan.
   Je ontroert me met dit lied en wat een geheugen hebben sommigen van julie toch of slaan jullie sommige reacties op? 🙂

  2. @ Marcel , ik ga hier even verder , vroeger had je het programma Ren Je Rot , dat andere straatje is Scroll Je Rot .
   Inderdaad , dat is wat die knakkert zei in de verbandingsovens die bovendien energie opwekken hebben ze hout nodig . Blijkbaar wordt de schaarse natuur daar nu voor opgeofferd .

  1. …verkeerd geplaatst….moet meer naar beneden
   Weet niet meer welke nummer…ehm…
   Het ging over KAPPEN met KAPPEN…en verder over bomen…:)

 21. Voor de vrouwen die wat ‘slanker’ eruit willen zien is het visueel ‘verstandiger’ om horizontale strepen te kiezen dan verticale. Niet boos worden of uw kleding in de prullenbak doen. Ik ben hermes de brenger van het ‘slechte’ nieuws. Ach laat maar… doe maar zelf wat u leuk vindt. Smaken verschillen.

  Terzijde:
  En het is maar goed dat je in de gevangenis horizontale strepen hebt, anders gaan ze ook nog op je eten bezuinigen.

  1. @ ienimini
   Geinig komt g.a.i.t. via een omweg toch weer even op wtk hij volgt het dus nog steeds haha.

  2. Jah g.a.i.t.y was ook aanwezig, maar hij wilde niet basketballen met me, want hij weet nog steeds niet wie ik ben tralalala (geen dubbelspion! Die zogenaamde Teuben wel blijkbaar). Maare ik weet wel wie onze g.a.i.t. is, de veel gezochten man voor het geroemde gouden speldje. En tja het is eenw ens voor onze Marcel om toch eens te weten wie nou zijn grootste FAN ooit was op wtk… 1x raden….

  1. Dan ga je toch nog eens een keertje langs Henk, je vond toen de pannenkoeken ook zo erg lekker. Ik heb je nog zien smullen! Misschien dat Johan weer nieuwe bakt als je langs gaat.

  2. Paul & Co: Ik denk dat je me verwart met iemand anders. Ik ken Johan niet persoonlijk en ben ook nooit bij hem langs geweest. Ik ben toevallig via een andere link hier op de site terecht gekomen en vond dit wel een interessante kwestie.
   Aangezien het wel een interessant onderwerp is vind ik het jammer als dit zo’n anti-climax moet blijven.

  3. Sorry bij deze Henk, maar de vorige Henk bakte er nogal een potje van hier en dan ben je nog wel eens in de neiging te denken dat het weer om een en de zelfde Henk zou kunnen gaan. Mijn Excuses bij deze. Mocht Johan weer zoiets plannen dan zal je gauw genoeg dara wel nieuwe informatie over binnen krijgen, de rest staat vermoedelijk te lezen op Johan’s site http://www.pateo.nl/. En zo niet dan zal die ook al wel onder de hamer zijn geveild!

   Alvast prettige Pasen…

 22. Denk dat ik straks ook een feestje met de deurwaarder krijg, ontving in mei 2011 een naheffing inclusief torenhoge incassokosten over 2 maanden onbetaalde zorgpremie in 2008. Aangezien dit al eens eerder was gebeurd en ik het op de incassoprocudure liet aankomen onder overlegging van wél betaald, kozen ze destijds eieren voor hun geld en trokken de procedure in.

  enfin,

  maanden later kwam die 2e vordering van 2 maanden openstaand uit 2008 en liet ik het dus weer op de rechter aankomen. Omdat het nogal lastig is tegenwoordig met dat fraaie electronische bankieren waarmee je maar 1,5 jaar terug kunt kijken, was het een heel gedoe om betalingen van zo oud boven water te krijgen.

  Uiteindelijk voerde de eiser op dat er wat interne verrekeningen hadden plaatsgevonden welke ze overigens niet verder hebben gespecificeerd in de procedure maar kon ik in ieder geval aantonen dat ik van de 12 maanden in 2008 tenminste bewijsbaar 11x had betaald met het verzoek aan de kantonrechter om de eiser te dwingen tot inzage in die zogenaamde verrekeningen om e.a. te kunnen vergelijken voor een eerlijke rechtsgang.

  Vanochtend het vonnis, gewoon 2x maandtermijn betalen + de incasso + de deurwaarderskosten, Totale vordering is € 587,10– achterstallige premie (?/!) en nog eens zo’n portie aan kosten.

  Kortom, mij verweer én aangetoond dat de eis sowieso niet kon kloppen omdat er tenminste aangetoond was dat er 11 maanden wél was betaald, is totaal terzijde geschoven en beroep is tegenwoordig pas mogelijk als de vordering tenminste € 1700,–is.

  Dat is nu de rechtspraak in Nederland al dan niet handjeklap met verzekeraars en haar incasso/deurwaarders…

  Als iemand nog een oplossing weet, mag hij/zij het zeggen…

  1. Nog ff een aanvulling, het is al eens eerder voorgekomen bij mij dat in een procedure een fax met verweer was verdwenen/niet aangekomen en later ineens weer wel en als ik zo het vonnis bestudeer, lijkt daarvan hier ook wel sprake. De kantonrechter rept namelijk met geen woord over die 11x aangetoonde betaling en dat kan toch niet !!!

   Morgenochtend de griffie maar eens bellen maar ik vrees met grote vreze…

  2. In Principe ben je enkel het ontbrekende maandbedrag schuldig en niet de incasso kosten + deurwaarde, Tros Radar heeft daar ooit een aantal aantoonbare zaken aan gewijd welke ter vorderingen wat je wel moet betalen en welke niet volgens het burgerlijk grondwetsboek onder H.M. Koningin Der Nederlanden. Verder moet men aantonen en bewijzen zwart op wit wat er aan hun administratie ontbreekt en jij moet zwart op wit via bank specificaties aantonen wat de betalingen zijn geweest. Daarmee kan je oa achter het lopende banksysteem verschuilen waar je ook weer afhankelijk van bent.
   Heb het zelf ooit het mee gemaakt met een uitkering waar van mij ten grondslag werd gelegd dat ik had gefraudeerd, echter ik had elke maand een uitgebreide specificatie ingediend, alleen op de ontbrekende maanden waar ik nood gedwongen een handgeschreven uitdraai had overhandig en welke niet verwerkt was omdat men eigenlijk nog zat te wachten op zo’n fraaie uit draai van mijn kant. Heb de rechter aangesproken dat ik niet in loondienst functioneel was bij de uitkering instantie maar afhankelijk ven meerdere systemen die je dan handmatig bij een computerstoring moet inleveren. Ik hoefde alleen maar al me bewijs stukken overhandigen en werd in het gelijk gesteld omdat ik van de bank en andere instellingen een onder getekende bevestiging had verkregen ter akkoord.

  3. Simba , het klinkt als een hoop sores waar je niet echt op zit te wachten . Ik ken natuurlijk niet al de feiten , maar wat meestal werkt is alles goed uitwerken met data en kopiën van alles en ze dan aanvallen op hun incompetente boekhouding , waaraan verbonden is het feit dat de eerste claim al niet klopte en zij daarop hebben voortgeborduurd . Onderuithalen die zooi . Wel netjes aanbieden het eventuele nog openstaande bedrag met rente te vergoeden en dit ook eventueel direct doen .

  4. @Paul & Cozmic, het probleem is dat er sinds gisteren een vonnis ligt waarop volgens zeggen geen beroep mogelijk is omdat het de € 1750,– niet overstijgt en dus géén beroep mogelijk en ben dus veroordeelt ben om tenminste 1 maandpremie dubbel te betalen + de belachelijke kostenveroordeling. Ik heb namelijk een betaaloverzicht bij mijn verweer doorgefaxt aan de rechtbank maar ze hebben het of niet ontvangen, of gewoon naast zich neergelegd. Ik ga morgen de griffie bellen hou dit nu kan maar zie de bui al hangen…

   Tenzij iemand nog een andere mogelijkheid weet hoe een vonnis waar kennelijk geen beroep op mogelijk is, alsnog aangevochten kan worden want dit is natuurlijk geen rechtspraak.

  5. Simba , als je een fax verstuurd heb je een bewijs van versturen . Bovendien als de berekening niet klopt moet je ze daarop aanpakken , met bewijs .

  6. Ten tweede , heeft het incassoburo een prijsopgave gegeven ? of kreeg je die prijs achteraf ?

  7. Zonder zwart/witte bewijsstukken is geen rechtsgang geldig. Alles wat je doorstuurt moet dan wel ondertekend zijn, anders aangetekend per datum, tijd enz met eventuele foto. Je kan er beter altijd iets meer werk van maken dan zij het formeel doen.

 23. Beste Johan,
  Ik ben het helemaal met je eens. Sinds deze crisis na 2008 vielen de schellen van mijn ogen. Het volk is niet meer dan de melkkoe van het grootkapitaal en de overheid. Het is hun spel. Wij zijn er enkel voor om de machinerie aan de gang te houden. Ook ervaar ik de zorgverzekering meer als een vorm van zorgbelasting. Niet bedoeld voor hen die het nodig hebben. Zorg moet men sowieso al zelf betalen.
  Ook ik ben gestopt met het lesgeven. Het onderwijs systeem is er om de jeugd in te passen in het maatschappelijk systeem. Zelfstandig jongeren laten nadenken en uitdagen werd mij letterlijk verboden.
  Het systeem is verrot en werkt niet meer. Democratie is een farce geworden. Mijn burgerlijke ongehoorzaamheid heeft ertoe geleid dat ik uit het systeem gestoten werd. Rechtszaken en deurwaarders verder ben ik inmiddels mijn kapitaal, huis, werk, auto, inboedel etc kwijt. Ik leef nu van wat mensen mij geven, voeding, onderdak en een gesprek. Maar bemerk nog steeds dat de meeste mensen het niet willen horen. Liever als schapen naar de slachtbank en het systeem in stand houden dan zelfstandig leren nadenken.

  Het ga je goed,

  Pieter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.