Feest met de deurwaarder..!


Dr. Johan Oldenkmap in zijn huis in Zeist, waarvan a.s. vrijdag de inboedel geveild zal gaan worden door Deurwaarders… Kom jij op dit ‘feestje’…? Je bent van harte uitgenodigd..!

x

Feest met de deurwaarder..!

Inboedel van zorgverzekeringsweigeraar wordt geveild

2012 © AD/Utrechts Nieuwsblad

x

Johan Oldenkamp weigert al drie jaar de premie te betalen voor de zorgverzekering. Over twee weken verkoopt de deurwaarder zijn spullen. De Zeister psycholoog ziet er niet tegenop.  Integendeel hij wil het debat over de vrije keuze aangaan. Die € 530 .- heeft hij wel, maar uit principe weigert Johan Oldenkamp (45) de premie voor de zorgverzekering te betalen. En dus staat over twee weken de deurwaarder op de stoep om zijn inboedel te verkopen. De psycholoog en promovendus in kunstmatige intelligentie uit Zeist kan er niet mee zitten. Spullen zijn voor hem niet belangrijk en de zorgverzekering een geldverslindend  monster dat de vrijheid en gezondheid in de weg staat.

Het College voor Zorgverzekeringen jaagt in opdracht van minster Schippers van volksgezondheid het laatste jaar juist fel op mensen die de verplichte zorgverzekering ontduiken. En met succes: van de naar  schatting 150 weigeraars vorig jaar, zijn er nog maar zo’n 50.000 over, laat woordvoerder Michiel Geldof weten. De meesten hebben betalingsproblemen, een kleine minderheid wil gewoon niet meedoen aan het systeem. Wie zich niet verzekert, krijgt een boete die op loon of uitkering wordt ingehouden. Wie geen van beide heeft, zoals zelfstandig ondernemer Oldenkamp, kan de deurwaarder verwachten. Dat ritueel kan zich elke drie maanden blijven herhalen, zegt Geldof.

Het laat Oldenkamp koud. Het gaat hem niet om geld of spullen, maar om het aan de kaak te stellen van het onrecht. “De Zorgverzekeringswet beperkt de vrijheid en de gezondheid van mensen. Ze drijft ons allemaal in, wat ik de pharmaceutische zorg noem. Het gaat meer over geld dan over zorg. En ook voor de gezondheid is het niet goed. Ze geven ons middeltjes die het zelfherstellend vermogen van het lichaam belemmeren en het liefst middeltjes met patenten, want daar wordt het meest aan verdiend.’’

Oldenkamp afficheert zich onder toeziend oog van Boeddha aan de muur als onafhankelijk denker. “Ik ben nieuwsgierig en eigenwijs, op zoek naar wat waar en niet waar is. Ik ben lector geweest aan de Stenden Hogeschool in Drente, maar zag dat het alleen maar om geld ging. Gelet op de Mayakalender, waaruit blijkt dat we leven in een tijdperk van grote verandering,  besloot ik ontslag te nemen en me daar op te richten.” Intussen heeft Oldenkamp een zelfstandige psychologiepraktijk, schreef hij tientallen boeken en bestiert hij een uitgebreide website over zijn denkbeelden.

“Ik kan me voorstellen dat veel mensen dat allemaal niet begrijpen. Het komt door een systeem van navertellen dat al op school begint. Het onderwijs is afstompend. Mensen worden dommer.’’  Al sinds 2009 heeft Oldenkamp geen zorgverzekering meer. ,“Ik had zelfs plannen voor het oprichten van een eigen verzekering, maar de beoogde investeerder haakte af. Sindsdien heb ik me niet meer aangemeld.’’ Hij wil dat de overheid, de zorgverzekeringswet nog eens kritisch bekijkt en beroept zich onder meer op VN-verdragen. “Het is je eigen verantwoordelijkheid om te kiezen voor een verzekering of niet,” zegt Oldenkamp, “maar ik wil geen kostbare juridische strijd voeren. Ik zoek liever de publieke discussie, onder meer via de media. Misschien ben ik een Don Quichot. Ik noem mezelf liever een bovengronds verzetsstrijder. Ik denk dat ik gelijk heb, maar dat zal blijken.’’

Bang om in de problemen te  komen, is hij niet. “Ik word nooit ziek. Het klinkt arrogant, maar ik leef heel bewust, eet gezond, rook en drink niet, gebruik geen drugs. Dat ik toch ziek wordt, bijvoorbeeld door een ongeval, dat risico neem ik. Dan betaal ik de behandeling zelf.’’ Zowel het St. Antoniusziekenhuis als het UMC Utrecht laten weten onverzekerde patiënten met acute klachten altijd te helpen. Bij minder dringende ingrepen moet vooruit betaald worden.

Balans
Oldenkamp gelooft in energiebalans in het lichaam. Ziekten en aandoeningen zijn een gevolg van een verstoord evenwicht. Herstel daarvan leidt tot genezing. Oldenkamp figureerde drie jaar geleden in het KROprogramma ‘De Reünie’ op televisie. Hij haalde zich de ergernis van zijn voormalig klastgenoten op de hals door te zeggen dat allle kanker te genezen zou zijn.  “En ook daarna heb ik nog veel boze reacties gekregen.’’ Oldenkamp zegt ondertussen niet op te zien tegen de komst van de deurwaarder op 16 maart. Hij rekent op een grote groep sympathisanten die hij heeft opgeroepen hem te ondersteunen. “Er komen mensen met campers, we hangen slingers op en het hele plein komt vol te staan met mensen. Vrienden kopen  voor mij de spulletjes op. We maken er een groot feest van.’’

* * *

Persconferentie vooraf!

Vrijdag 16 maart a.s. zal Johan Oldenkamp rondom dit hele ‘verhaal’ een persconferentie geven in Zeist. Daarbij doet hij tevens een voorstel voor een alternatieve gezondheidszorg voorstellen zoals het ‘Artabana’-systeem wat in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland al 10 jaar een groot succes is (lees meer hieronder).

Waar:  Nijenheim 1426  – 3704 VG in Zeist

Programma: 

13:30 uur: Persconferentie
14:00 uur: Executieverkoop

Verslaggeving door de media:

Vanuit de zogeheten sidestream media komen in ieder geval twee televisieploegen en drie radioploegen verslag doen van deze manifestatie:

 • Healing Sound Movement Televisie: link
 • Niburu Televisie: link  Niburu Radio: link
 • Argusoog Radio: link
 • Finding Voices Radio: link

Daarnaast zal deze manifestatie rechtstreeks op het internet worden gevolgd via een livestream op Occupy waar je ook bent.nl. Ook maakt MuHaCiRo een sfeerreportage van dit ‘feestje’.  Vanuit de mainstream media heeft RTV Utrecht aangegeven wellicht ook te komen om verslag te doen.

* * *

Wat is ARTABANA…?
In Duitsland is er al meer dan 10 jaar een alternatieve gezondheidsorganisatie, waarin je zelf je regels bepaalt. Inmiddels is dit initiatief -ARTABANA genaamd- overgenomen door Zwitserland en Frankrijk en zijn er in totaal al meer dan 2500 leden. Ook in Duitsland en Zwitserland is een ziekteverzekering verplicht, maar toch laten de officiële verzekeringen de leden met rust als zij schriftelijk verklaren dat ze met dit ‘Artabana’-initiatief meedoen.

Het principe van ARTABANA
Het is feitelijk heel simpel: 4 tot 5 mensen kunnen samen al een Artabana-groep vormen om zo verbonden te worden met meerdere groepjes uit de regio. Deze regionale groepen zijn op hun beurt weer verbonden met de Artabana-coöperatie in Duitsland of Zwitserland. De leden van een kleine groep bepalen zelf hoeveel geld ze in een gemeenschappelijke pot doen en kunnen daarbij vrij beschikken over 60% hiervan. Van de overige 40% gaat slechts 10% naar de landelijke Artabana-organisatie. Dit systeem werkt al tientallen jaren bijzonder goed. Leden kunnen zelf de geneesmiddelen of alternatieve therapie die ze willen volgen bepalen. De mensen uit een kleine groep, wonen ook meestal dicht bij elkaar en ondersteunen elkaar dan ook vaak met hulp bij ziekte of ongevallen. Hoe voelt dat ‘for a change’…?

Hou ook WantToKnow.nl/.be en de website van Johan Oldenkamp in de gaten onder het kopje: ‘Nieuws’.

* * *

Interview van Jurgen Deleye van Grenswetenschap.nl

met Johan Oldenkamp
x

Advertentie

253 thoughts on “Feest met de deurwaarder..!

 1. Beste Johan,
  Ik ben het helemaal met je eens. Sinds deze crisis na 2008 vielen de schellen van mijn ogen. Het volk is niet meer dan de melkkoe van het grootkapitaal en de overheid. Het is hun spel. Wij zijn er enkel voor om de machinerie aan de gang te houden. Ook ervaar ik de zorgverzekering meer als een vorm van zorgbelasting. Niet bedoeld voor hen die het nodig hebben. Zorg moet men sowieso al zelf betalen.
  Ook ik ben gestopt met het lesgeven. Het onderwijs systeem is er om de jeugd in te passen in het maatschappelijk systeem. Zelfstandig jongeren laten nadenken en uitdagen werd mij letterlijk verboden.
  Het systeem is verrot en werkt niet meer. Democratie is een farce geworden. Mijn burgerlijke ongehoorzaamheid heeft ertoe geleid dat ik uit het systeem gestoten werd. Rechtszaken en deurwaarders verder ben ik inmiddels mijn kapitaal, huis, werk, auto, inboedel etc kwijt. Ik leef nu van wat mensen mij geven, voeding, onderdak en een gesprek. Maar bemerk nog steeds dat de meeste mensen het niet willen horen. Liever als schapen naar de slachtbank en het systeem in stand houden dan zelfstandig leren nadenken.

  Het ga je goed,

  Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam *