Advertentie

Het verzwegen verhaal over onze gezondheid


Food for thought..

Ard Pisa’s is o.a. gezondheidscoach, masseur, schrijver, personal coach en trainer. Zijn passie en gedrevenheid voor gezondheid en welzijn hebben alles te maken met zijn overtuiging dat 0we als mens een prachtig, sterk en zeer vernuftig lichaam en ziel hebben met ongekende vermogens. Hij wordt triest van ontwikkelingen waarbij bijvoorbeeld geld- en machtsbelangen boven het welzijn van mens, dier en/of milieu worden gesteld.

Ard gelooft in het bundelen van krachten en is daarom op Facebook een speciale groep gestart ‘gezondheidsrevolutie’,  waar met elkaar belangrijke informatie wordt gedeeld samen ontwikkelt. Hij heeft de afgelopen jaren naar eigen zeggen ‘mooie, bijzondere, deskundige professionals om zich heen verzameld’. Want aldus Ard:  ‘Samen bereik je meer dan alleen’. Ard is de auteur van het onderstaande artikel:

x

* * *

x

Het verzwegen verhaal over onze gezondheid

2012 © Ard Pisa www.jouwgezondheid.nu

 x

Ik verwonder me elke dag over de onwaarheden die worden verteld, de onwetendheid bij en onverschilligheid van mensen. Ken je het gevoel dat je staat te roepen in een woestijn omdat je eindelijk water ziet, maar dat niemand gelooft dat jij weet waar het water is en dat er andere belangen zijn om het water niet te vinden?
Toch heb ik het water gevonden in de woestijn en blijf ik roepen met het vertrouwen dat mensen toch op een gegeven moment geraakt worden en met je meegaan om het water met eigen ogen te zien en de ongekende mogelijkheden van het water te mogen ervaren.

Ard Pisa, de auteur van dit artikel.

Mijn visie op onze gezondheid is dat we veel meer mogen vertrouwen op een Gezonde Levenstijl dan in de geneeskunde, omdat een gezonde levensstijl (vooral voeding) het verouderings-proces van je lichaam vertraagd en ervoor zorgt dat je langer gezond blijft. En de geneeskunde geneest namelijk vaak niet maar ONDERDRUKT de symptomen.

Daarmee wil ik het goede werk van de artsen niet tekort doen, integendeel. Artsen doen geweldig goed werk maar mogen zich nog meer beseffen dat VOORKOMEN BETER IS DAN GENEZEN. Het is jammer dat de niet patenteerbare preventiemiddelen vaak stil worden gehouden en dat er te weinig geïnvesteerd worden aan de voorkant.

Het is allang wetenschappelijk bewezen dat iemand met een GEZOND voedings- en bewegingspatroon niet alleen drastisch de kans VERMINDERT op chronische verouderingsziekten[1], maar ook zijn/ haar natuurlijk gewicht zal bereiken. Daarnaast geven de goede bouwstoffen je meer energie, een scherpere concentratie, een beter humeur en minder stress.

Als morgen een geneesmiddel zou worden uitgevonden dat de kans op kanker met meer dan 50 procent zou verlagen dan staat de hele wereld op zijn kop. Deze situatie is er gelukkig al maar wordt stil gehouden. Met dit verhaal komt daar een einde aan. Iedereen mag weten dat met gezonde voeding de KANS op een langer leven in goede gezondheid flink TOE neemt. Gisteren werd nog lifestyle coach Julia Kang op de TV in haar hemd gezet en werd op een belachelijke wijze de risico’s van e-nummers weggeschoven, schandalig.

‘Mensen VERTROUWEN nog veel te weinig hun eigen ongekende vermogens om ziekten te voorkomen, hun gezondheid op peil te houden en het zelfgenezend vermogen te activeren.’

We hebben nu een afschuwelijk realiteit. Nederland is namelijk 1 van de ongezondste landen ter wereld EN…de nieuwe generatie……. mijn kinderen zeg maar, zijn de eerste generatie sinds lange tijd, die niet ouder gaat worden dan hun ouders..! De verwachting is ongeveer 5-10 jaar minder….laat dat maar eens op je inwerken. Dit wordt veroorzaakt door een toenemende slechte levensstijl waardoor de ziekten, waarvan je hieronder de opsomming ziet. De ziekten zijn bijna zienderogen toegenomen. De statistieken over gezondheid zijn duidelijk net zoals de goede wetenschappelijke onderzoeken. De top 4 van de doodsoorzaken is

 1. kanker
 2. hart- en vaatziekten
 3. psychische stoornis zoals alcohol, drugs, anorexia, zelfmoord, depressie
 4. diabetes

Verder krijgt 70% van de mannen te maken met kanker en 53% van de vrouwen.  40% Van de Europeanen krijgt diabetes en meer dan 50% van de bevolking heeft een overgewicht. 1 op de 3 mannen krijgt prostaatkanker en door slechte voeding neemt diabetes sterk toe. En last but not least zal door de druk in onze maatschappij de emotionele instabiliteit van mensen toenemen waardoor het aantal psychische stoornissen een vlucht gaat nemen met alle gevolgen van dien.

Het is toch vreemd dat we ongezond eten normaal zijn gaan vinden en dat we over gezond eten vak lacherig doen en overdreven vinden. Wat is er toch aan de hand? Waarom wordt er met onze gezondheid gespeeld?  Helaas is het antwoord hierop dat er allerlei belangen zijn zoals geld en machtsposities.. De genoemde ziekten. zijn allemaal lifestyle ziekten… er zullen weinig artsen zijn die dit ontkennen.

WAAROM GEVEN WE DAN STEEDS MEER GELD UIT AAN DE GENEESKUNDE EN DOEN WE NOG MAAR WEINIG AAN PREVENTIE. Onze gezondheid verbetert namelijk niet ondanks dat we ruim € 90 miljard aan gezondheidszorg uitgeven…. jawel € 90 miljard.

Het aantal jaren dat Nederlanders vrij zijn van ziekten neemt niet toe. Door medicijnen en geneeskunde worden we wel langer in leven gehouden met onze ziekten, maar gemiddeld blijven we tot onze 45ste jaar ziekte vrij, daarna gaat het snel bergafwaarts.
DUS we kunnen beter zelf onze eigen verantwoordelijkheid nemen dan te vertrouwen op de geneeskunde. Artsen helpen je vooral goed in acute situaties, maar niet als je gezondheid langzaam gaat haperen.

Gezondheidskosten rijzen de pan uit. In Nederland stijgen de premies voor de ziektenkostenverzekering alsmaar door en het eigen risico is onlangs verhoogd van 220 naar 350 euro. In Amerika wordt de geneeskunde onbetaalbaar. Men geeft 2,7  biljoen dollar per jaar uit = 20% van de totale overheidsuitgaven. Dit is omgerekend 7000 dollar per inwoner, voor Europa is dit 3000 dollar. Verwachting is dat de uitgaven in Amerika stijgen naar 4,6 miljard vooral door toename van obesitas, kanker en hart/vaatziekten.

Er is gelukkig ook goed nieuws!
We hebben namelijk veel, zo niet alles, zelf in de hand. Kent iemand het verzwegen verhaal over kanker. Van professor Brian Peskin..? Ik denk dat maar weinig mensen zijn werk kennen. Ongelofelijk want deze geweldige arts heeft wetenschappelijk bewijs en methode om het risico op kanker drastisch te kunnen verlagen.

Het boek van Dr. Brian Peskin. (klik voor lead naar uitgever)

Ik ben geschokt na het lezen van dit indrukwekkende boek, het onderzoek en het bewijs. Wat mij betreft 1 van de beste boeken van de afgelopen decennia. Met dit boek in handen kunnen we eindelijk deze verschrikkelijke ziekte een kopje kleiner maken en laten zakken op de ranglijst van de meest dodelijke ziekten. Laat je verrassen door de gedegen inhoud van het boek en de methode om voor jezelf het risico op erge chronische ziekten drastisch te verlagen. Het is HELE BELANGRIJKE INFORMATIE dat we massaal mogen oppakken.

Peskin legt uit dat kanker ontstaat door een primitief verdedigings-mechanisme om te overleven tijdens de chemische processen in de levende organisme in ons lichaam. Een TEKORT aan zuurstof in de cellen en de vertragende stroomsnelheid van het bloed spelen hierbij een belangrijke rol. Kankerweefsel is het weefsel dat het meest verstoken is van zuurstof en in een overlevingstoestand is gekomen. Het weefsel gebruikt daardoor suiker om te overleven.(klik HIER voor een artikel op WantToKnow over professor Peskins boek)

Kanker is de allerlaatste inspanning van een cel om te overleven.
En als kankerpatiënten veel koolhydraten (SUIKER) eten, voeden ze daarmee de kanker… Ieder kankerpatiënt zou eigenlijk een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet moeten volgen. Koolhydraten zorgen namelijk voor insuline aanmaak en veel insuline veroorzaken bloedstolsels in het lichaam waardoor de stroomsnelheid van het bloed wordt vertraagd.

Het zuurstoftekort op celniveau ontstaat vooral door de bewerkte (industriële) oliën en vetten te  eten (TRANSVETTEN zoals frituurvet, margarine, bak- en braadolie uit de supermarkt). Vooral in de Westerse wereld worden er veel snacks gegeten die zijn gefrituurd. Op elke hoek zit een snackbar en elke stad heeft meerdere gele M’s, KFC,  Febo, Burgerking etc.. En dan hebben de meeste gezinnen ook nog een frituurpan in huis waar regelmatig in wordt gebakken. Het is niet verwonderlijk dat juist in het Westen kanker veel voorkomt en bijvoorbeeld in Aziatische landen veel minder. KANKER is dus vooral het gevolg van de VERVALSING van essentiële vetzuren door de voedingsmiddelenindustrie!

De NATUUR heeft ons in haar wijsheid echter ook voorzien van een mogelijkheid om het probleem van zuurstof tekort in de cellen op  te lossen. Kanker heeft vele jaren nodig om zich te ontwikkelen. Ons lichaam is in staat met de JUISTE bouwstoffen het zuurstoftekort in de cel te herstellen. Met behulp van verzadigde hemoglobine (structuur voor het bloedtransport) moleculen waarvan een rode bloedcel er wel meer dan 200 miljoen heeft, zorgt je lichaam ervoor dat het zuurstofgehalte in je weefsels op het goede niveau blijft.

Om voldoende verzadigde hemoglobine in je bloed te creëren, heeft je lichaam veel ijzer en eiwitten nodig. Hiervoor eet je vooral dierlijke eiwitten zoals vlees, gevogelte, eieren, kaas, yoghurt en vis (van biologische afkomst). Met eiwitten vanuit planten lukt het onvoldoende om ijzer (mineraal) te krijgen omdat de mineralen uit planten onvoldoende worden omgezet in de stofwisseling. Daarnaast geeft alleen dierlijke eiwitten alle benodigde B-vitamines ter ondersteuning van het hoog houden van het zuurstoftransport.

LET OP; Ook zonder het eten van transvetten heeft ons lichaam voldoende essentiële vetzuuroliën nodig om het zuurstoftransport naar je cellen goed te kunnen blijven verzorgen.

Het voorzien van zuurstof gaat via voldoende hoeveelheden en een JUISTE VERHOUDING van essentiële vetzuren. Omega-6 is een belangrijke vetzuur. Deze natuurlijke bloedverdunner heeft het vermogen om de bloeddruk te verlagen en de stroomsnelheid van ons bloed te verhogen. Neem dagelijks minimaal 3-6 gram van een mengsel van basis omega-6 en omega-3. De beste VERHOUDING (o.b.v. De laatste inzichten) tussen deze vetzuren is 2:1. Dit betekent 2 delen omega-6 op 1 deel omega-3.

Daarnaast spelen essentiële VETZUREN ook een rol bij HUIDKANKER. Een tekort aan essentiële vetzuren zorgt voor een beschadiging van onze huidstructuur waardoor we sneller verbranden en de kans op huidkanker toeneemt. Als onze huidcellen voldoende goede vetzuren zouden bevatten dan werkt zonlicht versterkend en gezond, want de natuur heeft bedacht dat met zonlicht vitamine-D wordt aangemaakt.

In het boek van PESKIN staat helder omschreven dat jijzelf preventiemaatregelen kan nemen door middel van juiste voeding om de risico’s drastisch te verlagen. Deze nieuwe inzichten worden helaas door de reguliere gezondsheidszorg en vele instellingen/ stichtingen die zich inzetten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving stil gehouden en verzwegen.
Ik vind dit onvoorstelbaar omdat we toch allemaal wensen dat niemand en zeker onze kinderen niet geconfronteerd worden met erge ziekten. Of zijn er andere belangen?. JA DIE ZIJN ER ZEKER.  Als we massaal in actie komen dan zullen we gehoor krijgen. Op Facebook ben ik dan ook een gezondheidsrevolutie begonnen. Als het goed voelt voor jou, meld je dan bij mijn groep ‘gezondheidsrevolutie’.

 Ard Pisa

Gezondsheidscoach

www.jouwgezondheid.nu

note:
[1] . Verouderingsziekten: hart- en vaatziekten, dementie, osteoporose, diabetes type 2, achteruitgang van gehoor en zicht, wegkwijnen van spieren, toename van vet%, hoge bloeddruk, staar, prikkelbare darmen, maagzuur, vermoeidheid, kanker.

 

16 gedachten over “Het verzwegen verhaal over onze gezondheid

 1. ’t Is altijd hetzelfde liedje. Je mag nog zoveel groenten en fruit eten, roomboter ipv minarine, zolang die niet biologisch in volle grond geteeld zijn, krijg je nog niks van waarde binnen en kan je evengoed junkfood blijven eten.
  Vorige week nog ontdekt bij Hema : volgranenkoekjes. Gezond zou je denken, maar dan valt je oog op de E-nummers en schrik je je halfdood. Bovendien gezoet met de vermaledijde maïsstroop, eufemistisch fructose-glucose genoemd. Ik ben dan ’s op andere verpakkingen gaan kijken : gewoon een verzameling E-nrs in een pakje.
  Wat rest de goed bedoelende ouder die het beste voor haar/zijn kroost wilt en die niet over eigen tuin, noch over een bio-winkel in de omgeving beschikt? Frisdrank en snoep bannen is niet genoeg, de dagelijkse kost moet ook waardevol zijn.
  Ook dat is een vorm van armoede.

  1. Anelle, begin vorig jaar heb ik een paar maanden alle E nummers uit mijn dagelijkse kost gebannen. Bijkans niet te doen, je bent daarentegen erg snel klaar met de boodschappen. En zoals je onlangs al aangaf zijn er hier in Ne(e)derland bijna geen groenten uit de volle grond te krijgen. Uiteindelijk heb ik het dan ook niet volgehouden. Ik let er nog wel op maar helemaal geen E nrs lukt me niet. Zwak, ik weet het, en ik ben ook pisnijdig wanneer ik denk iets goeds te gebruiken wat ook weer vol rotzooi blijkt te zitten.

  2. De soep wordt nooit zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Ik was al wat langer in het bezit van het boekje ‘wat zit er in uw eten’; en dan schrik je je inderdaad wezenloos als je ziet wat er in de schappen ligt bij de supermarkt, het staat bol van transvetten, verkeerde E-nummers, aspartaam, sucralose en ga maar door.
   Wat ik nu doe is gewoon de biologische spullen pakken, roomboter, volle yoghurt (want vet MOET!) geitenmelk. Er zijn best wel artikelen te vinden. Verder de groente en fruit die in ons land horen en seizoensgebonden, dus zo min mogelijk citrusfruit! Die zijn dan wel niet biologisch geteeld, maar als je de rest zo goed mogelijk doet, ga je er niet dood aan. Het komt neer op GOED etiketten lezen! Je kunt ook pinda sausmaken van biologische pindakaas. Gebruik keltisch zout ipv jozo. Het wordt gewoon een sport om er op te letten want je wordt beloond met een fitter, slanker lichaam. In een half jaar dat ik bezig ben, ben ik 9 kg afgevallen, ben minder gauw verkouden. Kortom, dat is kicken!
   Goed opletten en je niet laten besodamieteren

 2. Hello, what an honest article. In 2009 I wrote a book called “wake up Holland! It’s time to be healthy”. With a similar message to what you are doing. We need to connect….
  If you like you can visit the http://www.facebook/gokisstheearth

  and you will get a feel of our movement. We are the world’s first philanthropic natural health (not Sick) care fund in the world.

  Reading your work I know we share a similar vision. If you like I can send you a gratis copy of my simple book??

  My number is 0615 689609.

  Kind regards, vismai schonfelder

 3. Ik ben het volkomen eens met de stelling dat er veel meer gezondheidswinst te behalen valt met preventieve maatregelen dan met curatieve geneeskunde.

  Jammer dat hier niet-onderbouwd (en dan druk ik mij eufemistisch uit) verhaal wordt aangehaald van meneer Peskin (die overigens helemaal geen professor is of is geweest). De onderbouwing is volkomen onjuist en erg fantasierijk.

  http://scepticalletterwriter.blogspot.nl/2010/06/professor-brian-peskin-cancer-expert.html

  Neemt niet weg dat gezonde voeding wel degelijk een rol speelt in preventie en bij de genezing van (oncologische) aandoeningen. Onder andere de hartstichting het voedingscentrum hebben hier goed materiaal over verzameld. Ook in medische peer-to-peer reviewed tijdschriften (te vinden via PubMed) vind je genoeg materiaal voor goede artikelen…

  1. In 2005 ben ik in aanraking gekomen met de Germaanse Nieuwe Geneeskunde van dr. Hamer Het heeft mijn leven en de kijk op ziekten totaal overhoop gegooigd. Na 30 jaar onderdrukking zijn er steeds meer mensen die ervoor uit durven te komen dit systeem te kennen en er mee willen werken. Hieronder een gedeelte an decnederlandse website voor mensen die niet meer bang willen zijn voor ziek zijn en een dieper begrip over hun lichaam willen. Wij zijn gaan geloven in een slechte natuur die ons zomaar kanker geeft en die ons aanvalt.. Maar, in de natuur bestaat slechtheid niet eens. Alles heeft een hoger doel. Zo ook kanker en andere ziekten. En het mooie is dat dit ook geen zweverig verhaal is maar biologie voor de mens met gezond verstand.
   Mocht je interesse hebben lees dan onderstaande stuk.

   Het ontstaan en verloop van alle ziektes in kaart gebracht in 5 biologische natuurwetten

   Deze 5 biologische natuurwetten gelden voor al het leven en zijn zo oud als het leven zelf.
   Al onze aandoeningen van fysieke en psychische aard verlopen volgens deze natuurwetten.
   (Vergiftigingen en blootstelling aan straling niet meegeteld)

   De ontdekking van Dr. Ryke Geerd Hamer uit Duitsland is een empirisch vastgestelde natuurwetenschap, die sinds 1981 op meer dan 40.000 ziektegevallen op juistheid is getoetst.
   Empirisch wil zeggen dat het proefondervindelijk, door middel van observatie is vastgesteld.

   Dit systeem bevat geen enkele veronderstelling of hypothese. Dit maakt het tot een wetenschap volgens de klassieke begrippen. Bij een wetenschap dient het systeem en zijn facetten op elk eerstvolgend (ziekte-)geval op juistheid controleerbaar en daarbij reproduceerbaar te zijn.

   De Germaanse Geneeskunde is een natuurwetenschap, omdat in het systeem de zin van het ‘ziekte’-proces wordt gedefinieerd (5e wet). Hierdoor krijgt het hele systeem een biologische zin en verklaring. Daarmee is het geen theoretische voorstelling of model meer.

   Dit biologische systeem geeft voor het eerst in de menselijke geschiedenis een wetenschappelijke basis aan de geneeskunde .
   Ook toont het ons op controleerbare wijze, dat lichaam en geest één geheel vormen. Gebeurt er iets in het lichaam, dan is dat direct waarneembaar in de psyche en omgekeerd.

   De meeste lichamelijke aandoeningen (ziektes) worden in onze samenleving veroorzaakt door psychische conflicten, die door het onderbewustzijn biologisch worden ervaren en verwerkt.
   Zolang deze conflict-situatie blijft voortbestaan, probeert het organisme dit op psychisch en organisch niveau tot een oplossing te brengen.

   Aan de hand van de biologische natuurwetten kan elke behandeling of therapie natuurwetenschappelijk op haar effectieve werking worden gecontroleerd. Dat dit niet of nauwelijks gebeurt komt omdat de meeste therapieën deze test niet zouden doorstaan.

   Deze internetsite, in het bijzonder het gedeelte voor geregistreerde gebruikers, biedt U de gereedschappen om zich de biologische natuurwetten eigen te maken. U hoeft niet alles tot in detail te kennen. U dient louter het systeem van het ontstaan en verloop van ‘ziektes’ te begrijpen, zodat u weer vertrouwen in uzelf en in de natuur krijgt. U weet dan dat kwaadaardigheid bij cellen en microben niet bestaat en dat de processen die zich in uw lichaam en geest afspelen controleerbaar zijn.
   Door het kennen zult u ook steeds meer gaan herkennen. U zult het bio-logisch denken herontdekken. Want in conflictsituaties kunnen we alleen maar biologisch (instinctief) reageren. Dat is biologisch bepaald. Gelooft u niets behalve uw eigen ervaring aan de hand van controleerbare feiten!

   Er zijn op deze internetsite geen reclamelinks of advertenties. Behalve informatie wordt u ook niets aangeboden. Ze dient er enkel en alleen toe om u objectief te informeren.
   Leer de Germaanse Geneeskunde kennen zolang u nog gezond bent. U heeft dan de tijd en de helderheid van geest om de biologische processen te herkennen.

   Indien de regels van de Germaanse Geneeskunde professioneel zouden worden toegepast, dan heeft men een genezingskans van 95 tot 98%, waarbij we dan van een volledige genezing spreken. Alle lichaamsfuncties worden volledig hersteld en in sommige gevallen zelfs verbeterd.
   We spreken hier van alle ziektes, dus kanker, hart- en vaatziekten, maar ook chronische ziektes, allergieën, verlammingen, onvruchtbaarheid, diabetes enz.

   Zelfs op het gebied van depressies, maniën, dwangneurosen, psychosen, schizofrenie en spontane misdaden zijn de biologische natuurwetten van toepassing.

   Deze ontdekking toont ons dat we het begrip ziekte verkeerd hebben begrepen. Ziekte is geen falen of fout van de natuur, maar onderdeel van een groter biologisch programma. En met deze zogenaamde speciaalprogramma’s wordt ons een tweede kans gegeven om als individu en als soort te overleven. We lijden een biologische conflict als we voor een hoog acuut dramatische situatie worden gesteld, die we in deze seconde niet kunnen oplossen. Deze speciaalprogramma’s hebben tot doel om de mogelijkheid tot een oplossing op een later tijdstip te vergroten.

   Zouden we meer intuïtief (instinctief) te werk gaan – zoals de zoogdieren het doen – dan zouden we zeer eenvoudig en efficiënt deze conflicten oplossen.
   Omdat we echter verregaand onze intuïtie hebben verloren, moeten we het nu intellectueel benaderen, wat veel ingewikkelder is en veel meer inspanning van ons vraagt. Voor de intellectuele benadering hebben we kennis (wetenschap) nodig. Deze kennis is in de biologische natuurwetten vastgelegd. Deze kennis kunt u hier op deze site vinden.

 4. Ik verwonder mij net als de schrijver over de vijandigheid die men treft bij aanvallen op junkfood. Je zou zeggen welvaartsziekten kwamen ruw weg na 1965… dan kan het geen kwaad wat dingen af te zweren van na die tijd, of ik daarmee mijn tweelingbroer overleef? Dat is afwachten.:))

  Voor Anelle en Imke:
  Misschien moeten er zoveel E-nummers in om er nog iets van te maken?
  Een tomaat van vroeger, had 10x meer smaak dan de huidige. Een landbouw deskundige vertelde me dat ze al een krop sla kunnen laten groeien in 3 weken… mijn vraag, waarom zou je dat willen,
  in die korte tijd kan de sla nooit alle stoffen opnemen.
  Die sla voedt alleen zijn portemonnaie,… niet ons lichaam.

  Misschien is het goed dat we eerder sterven zodat de wereldbevolking niet nog explosiever toeneemt?
  De arme junkfood eter sterft vroeg en de rijke biologische eter blijft over. Selection of the Richest (vrij naar Darwin).

 5. Helaas gaat het veel verder dan dat, als we een gezonde omgeving en voedsel willen moet er enorm veel gebeuren.
  Alle straling uitzetten, dus alle draadloze technieken, mobiel,radio en TV en de vele vele satelieten die ons bestoken met een breed spectrum aan frequenties.
  Geen magnetron gebruiken, voedselcellen worden voor een groot deel simpelweg venietigd.
  Vermijden van welk E nummer dan ook, vermijden van Gentech (dier)voeding, helaas is nauwelijks bekend in welke producten dat zit, ook de buurtslager of groenteboer weet dat niet.
  Niet meer eten of drinken dan je lichaam nodig heeft, gevarieerd en vers voedsel nemen, en 2 of 3 keer per week vlees, vis of gevogelte als je daar behoefte voor voelt.
  Geen verbranding van fossiele of nieuw gemaakte brandstoffen.
  Medische wereld integreren met de aloude technieken die al duizend jaar werken, er zijn er vele, te veel om op te noemen.
  Je kunt het eigenlijk met een beetje gezond verstand zelf ook wel uitvogelen.

 6. en toch krijgen ook mensen die heel gezond leven (voeding, emoties, bewegen, mentale gezondheid) kanker.
  volgens mij ontbreekt er steeds 1 ding en dat is de onnoembare factor (zoals ik dat noem) waarom krijgt iemand kanker, hart- en vaatproblemen oid?!
  daar kun je op meerdere manieren naar kijken: met psychosomatiek en ook spirituele oorzaken. Is niet de spirituele genezing (Ken Wilber noemt dit de genezing van de ziel) het allerbelangrijkste?

  Natuurlijk wil ook ik na mijn diagnose borstkanker zo lang, gelukkig en gezond mogelijk leven! Maar de lengte van mijn leven is niet het belangrijkste in dit proces. Het belangrijkste is zingeving te vinden en ‘klaar’ te sterven.

  Ervaringsdeskundige en therapeut (natuurgeneeskunde, lichaamswerk Rosenmethode en boeddhistische psychologie)

  Succes iedereen met gezond blijven of gezond worden
  Greetz, Marie-José

  1. Ik ben het helemaal met jou eens. Mijn verhaal NEGEN maanden na .. staat op de site zo ook het verhaal van Tineke KLIK op VILLA66 en zie rechts boven haar verhaal. Mijn verhaal komt binnenkort in het boek te staan van Ard Pisa auteur en Life Coach. Visioenen en Dromen zijn mijn wegwijzers. Vele vorige levens werden mij geopen baard. Daardoor kreeg ik nog meer inzicht in de oorzaak van mijn ziektebeeld M.n. De Ziekte van Kahler.Genezen is meer dan alleen fysiek genezen.het DELEN van MIJN ERVARINGEN en INZICHTEN staat nu centraal. Nee, met gezonde voeding en positief denken genees je NIET van KANKER. Hoe wel? Dat komt in mijn boek te staan. Mies Hoohland bc Visionair/ Life Coach

 7. rectificatie: kinderen worden wel ouder dan huidige generatie, dat ze minder oud worden als de schrijver zoals beweerd is niet waar. Ze worden mogelijk minder welvarend maar dat iets anders. Heel storend zo’n bewering die nergens op gebaseerd is.
  Kanker is niet vooral het gevolg van VERVALSING van essentiële vetzuren door de voedingsmiddelenindustrie. Dat het negatieve invloed heeft, is wel duidelijk.

  Ik zou de schrijver adviseren het stuk eens kritisch te bezien want zo wordt het artikel in twijfel getrokken en wordt nooit wat met het uitdragen van dit soort informatie. Dit is echt het manco van mensen die graag een boodschap willen uitdragen van gezond eten en gezond leven. Teveel aannames en beweringen die nergens op gestoeld zijn en zeker wetenschappelijk niet te bewijzen. erg jammer, is niet nodig…

 8. BOEK ARD PISA

  Na het afronden van een tweejarige opleiding voor personal coaching in 2006, startte Ard Pisa (1971) vanuit zijn gedrevenheid voor gezondheid, eigen onderzoeken op, om te achterhalen wat nu wél en niet gezond is op het gebied van voeding, beweging en emotionele huishouding. Zijn vastberadenheid, die hij ontwikkelde in het bankwezen (voormalig bedrijfskundig ingenieur), leverde hem historische ontdekkingen op.

  Tijdens zijn jarenlange gezondheidsonderzoek kwam hij de briljante wetenschappelijke kankeronderzoeken van wijlen dr. Otto Warburg en professor Brian Peskin tegen.

  Na het uitkomen en lezen van het boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’ van prof. Brian Peskin, gebaseerd op de wetenschap van Nobelprijswinnaar dr. Otto Warburg, heeft Ard nog maar één missie: dit moet iedereen weten!

  Het kan niet waar zijn dat de oorzaak van kanker sinds 1926 bekend is, maar dat de kankerindustrie met zijn farmaceutische spelers met miljarden omzet er niets van wil weten. Komt de volgende fraude aan het licht? Het wordt tijd om de waarheid boven tafel te krijgen maar bovenal mensen beter voor te lichten over de ziekte en preventie … daar gaat zijn boek over!

  In duidelijke, soms choquerende bewoordingen gaat er een nieuwe wereld voor je open. Word niet boos als je andere dingen leest dan waar je tot nu toe in hebt geloofd. Soms is het moeilijk wennen aan een andere of nieuwe zienswijze.

  Op 13 april 2013 verscheen in de Telegraaf het artikel/interview ‘Kanker de Baas’. Een top-kankeronderzoeker van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam doet de volgende zeer schokkende en onthutsende uitspraken:
  “75% van alle kankermedicijnen werkt niet … drie van de vier patiënten hebben geen baat bij de medicijnen die hen gegeven worden. Chemo is een botte bijl tegen alles wat snel deelt.”

  Lees hier verder: http://www.succesboeken.nl/?isbn=9789079872640&pc=6E621E7D voor meer info over het boek (Wat Angelina (Joly) niet wist over kanker maar wel had moeten weten), dat vandaag (25 september 2013) is verschenen.

  Ton Claessen (68), lid/mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/

  PS
  In het boek zijn ook een aantal bijzondere verhalen van mensen (waaronder ex-kankerpatienten) opgenomen. Dr. Wim Huppes, internist en ex-kankerpatient (zie eventueel verder op mijn weblog hierboven) heeft het voorwoord geschreven.

 9. Ik ben het met Brain Peskin niet helemaal eens. Bijvoorbeeld het eten van veel vlees voor het transport van zuurstof. Vlees geeft veel afvalstoffen; het blijft te lang in de darm, zodat er gifstoffen ontstaan en in het bloed terecht komen.
  Er wordt niet gesproken over zuurstofrijk water. In Japan wordt in veel huishoudens een waterioniseerder gebruikt en in klinieken worden met actief alkaline water gewerkt als geneeswijze bij patiënten om zuurstof naar de cellen te brengen. Cellen leven en zijn gezond in zuurstofrijk water, net zoals een vis in het water niet zonder zuurstof kan leven. Ons water bevat te weinig zuurstof. Heb jij je pH van je drinkwater wel eens gemeten? Waarom meten we wel ons zwemwater en het water van een aquarium en ons drinkwater niet?

 10. Er is nog een goed boek op wetenschappelijke basis geschreven en dat heet antikanker. Er komt veel overeen met elkaar maar het verschil is dat David Servan-Schreiber zelf kanker heeft gehad en de voedingsstoffen getest heeft met kankercellen. Erg leerzaam boek. Waar ikzelf tegenaan loop is dat mijn dochter kanker heeft en het ziekenhuis alleen snelle suikers te eten geeft. We maken dus dagelijks ons eigen eten en nemen dat mee. In deze tijd met de wetenschap dat suiker vergif is, geven ze nog steeds fruithapjes uit blik met suiker etc. Dit is iets wat ik onbegrijpelijk vind van een acedemisch ziekenhuis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.