Advertentie

Sluit je aan bij de ‘Gezondheid’-revolutie..


Henk Mutsaers is in de ban van gezondheid. Informatie over gezondheid deelt hij met iedereen die het horen wil. Vaak letterlijk, want Henk heeft een radioprogramma op internet, waarbij hij alle gezondheidszaken de revue laat passeren. In deze rubriek hier op WantToKnow vertelt hij over het immense belang van goede voeding en hoe informatie over goede voeding nauwelijks wordt aangeboden onder burgers. Sluit jij je aan bij de Gezondheids-revolutie..? Het is simpel.

Henk Mutsaers: “Alles over gezondheid preventie lees je beslist niet in de krant. De media zijn met handen en voeten gebonden en bang om grote adverteerders te verliezen. De gezondheidszorg is even zo vaak een bedreiging voor je gezondheid als een zegen. Hiermee bedoel ik dat ik in geval van een ongeluk weer in elkaar gesleuteld kan worden, maar qua geneeskunde met als eerste en vaak enige wapen een medicijn heb ik geen enkel vertrouwen meer. Ik weet nu inmiddels met zekerheid dat dokters veel verstand hebben van ziektes maar geen notie hebben van gezondheid. Ik heb enkele testen gezien van dokters die voor hun eigen gezondheid een onvoldoende haalden.

Gezien mijn doel om gezond oud te worden moet ik daar dus niet zijn voor advies. Waarom niet? Ik ben er simpelweg van overtuigt dat de eerste stap naar gezond oud worden een goed en evenwichtig voedingspatroon is. Welke dokter kent u waar de eerste vraag is; “Wat eet en drinkt u elke dag zodat we de oorzaak van uw problemen eens onder de loep kunnen nemen?” Ik heb met een arts gesproken die zelfs zei niet geïnteresseerd te zijn in voeding. Ik wist niet wat ik hoorde toen hij dat zei. Die kun je dus beter niet als arts hebben. Hoe denkt uw dokter daarover?”

x

Sluit je aan bij de ‘Gezondheid’-revolutie..

2012 © Henk Mutsaerts

x

Slimme mensen maken slimme beslissingen, zij maken goed geïnformeerde keuzen gebaseerd op solide wetenschappelijk bewijs en niet op aannames inclusief die van een dokter. (Die medicijnen studeren in plaats van natuurlijke gezondheid). Sinds september 2008 presenteer ik nu het wekelijkse gezondheidprogramma “Here’s To Your Health” (Op je gezondheid) op de locale omroep de SLOG te Geertruidenberg die tevens als podcast en videocast gedistribueerd worden via internet. (vaste maatjes zijn Ron Fonteine en Mike Donkers).

 “De dingen die ik daar leer pas ik toe in mijn dagelijkse leefstijl en laat dat jaarlijks checken met de NES scan sinds 2007”.  De meeste moderne westerse ziekten bestonden simpelweg niet aan het begin van de vorige eeuw!

Wat is er veranderd sindsdien? Niet onze genen!
Maar wel ons milieu, de voedsel kweekmethoden en de voeding die de dieren eten en als gevolg daarvan ook wij consumeren. Als een onafhankelijke vertegenwoordiger van SpectraCell leerde ik dat van alle geteste personen (veelal gezondheidbewuste consumenten) 74% van hen een functioneel vitamine gebrek hadden. Net als 11 spelers op het voetbalveld die niet als een team samenwerken. En een ontstellende 99,5% van de geteste personen hadden een functioneel mineralengebrek!

Dit is wat je moet weten.
Als je geen essentiële vetten tot je neemt via de voeding zullen mineralen niet voldoende opgenomen kunnen worden, ook al zou je ze eventueel voldoende binnenkrijgen. Daarna is het pas de beurt aan de opname van vitaminen. Dit is dus de correcte volgorde: Essentiële vetten > Mineralen > Vitaminen. Onze moderne voedingsketen is gebrekkig aan allerlei essentiële vetten, mineralen en vitaminen en aan de andere kant staat deze bol van de pesticiden, E nummers, GMO, en ook al nano-technologie. Al deze stoffen kunnen in potentie de werking van het immuunsysteem verstoren en bij vele stoffen is dit ook al aangetoond.

Dit is het basisprobleem bij alle moderne ziektes en hier dient grondig aandacht aan geschonken te worden voordat je ook maar ergens anders aandacht aan kunt schenken! Nobelprijswinnaar Otto Warburg ontdekte zo’n simpele maar o zo belangrijke tekortkoming in de voeding die daarmee aan de basis staat voor de langzame ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten en meer … !

Deze uiterst precies en grondig uitgevoerde studie waarvan de resultaten gepubliceerd werd in 1931 kon nog door geen enkele wetenschapper weerlegd worden. De uitkomst van deze studie wordt echter al sinds die tijd succesvol onderdrukt tot op heden! Met het verschijnen van het boek van Brian Peskin; ‘Het verzwegen verhaal over kanker, is deze aloude kennis weer vol in de schijnwerpers komen te staan.

Daarom: Sluit Je Aan Bij De Gezondheid Revolutie
.. en vertel anderen wat het voor jezelf doet in de praktijk! Kan het zo simpel zijn? Jazeker!

Begin met het dagelijks gebruik van volle Yoghurt of kwark (bijvoorbeeld als ontbijt) met daarin een theelepeltje biologische lijnzaadolie en zoals ik een theelepel biologisch pompoenolie. (ander opties zie het boek van Brian Peskin) De lijnzaad en pompoenolie zorgen voor de essentiële vetten in een perfecte balans tussen omega 3 en omega 6 oliën) Zwavel in de yoghurt of kwark verzorgen een beter transport naar de lichaamcellen van de aangeboden en eveneens essentiële zuurstof. De oliën fungeren als het ware als een zuurstof magneet. Het geheim om je lichaam preventief in een gezonde staat te houden. Zuurstof en kanker zijn twee vijanden die elkaar niet beiden in een lichaamscel tolereren. {Otto Warburg / Johanna Budwig / Brian Peskin}

Begin met het dagelijkse gebruik van Keltisch zeezout (een beter naam is Keltische zee-mineralen, te bestellen via internet onder de naam Sel Gris) Hiermee maak je een zogenaamde sole. Neem een potje en vul dit voor een derde met Sel Gris en twee derde met schoon drinkwater. Even schudden, als er wat Sel Gris op de bodem blijft liggen is het water verzadigd. Neem van deze water oplossing wederom twee theelepeltjes per dag, over de salade, in een smoothie, je ontbijt of bijvoorbeeld een glas water.

Ga vervolgens aandacht besteden aan de E nummers in de voeding en de rode nummers vermijden. Ga stapsgewijs overschakelen naar biologische voeding en neem regelmatig voeding die de eigenschap heeft het lichaam te ontgiften.

Meer dingen kunnen gedaan worden om de algemene gezondheid te verbeteren maar dit is de noodzakelijke basis. Bovendien vergen deze twee maatregelen zeer weinig kosten.

Voor dat je dus met een klacht naar de dokter gaat, en waarschijnlijk huiswaarts gestuurd gaat worden met chemische en daarmee ook schadelijke middelen die men medicijnen noemt (!), dien je eerst deze maatregelen ter harte te nemen. Kom je er daarna nog niet uit laat dan je lichamelijke conditie testen met een energetische scan zoals deze van NES, Bio Meridian, Scio, etc. Dit is de preventieve gezondheid test van de 21ste eeuw om te voorkomen dat je ziek wordt. Deze test wordt vrijwel nooit door medicijnen getrainde dokters gebruikt.

Rapporteer je resultaten om behulpzaam en een motivator te zijn voor anderen!

Henk Mutsaers

* * *

Voor meer achtergrond informatie over Brian Peskin beluister de uitzendingen van gezondheid radio datum: 26-06- 2012 en  03-07-2012

Zorg dat je gezondheid in de beste handen is ...
http://www.uitdaging.net

Gezondheid Radio: dinsdag 21.00 uur / podcast download
http://www.uitdaging.net/SLOG_podcast_2012.html

 

30 gedachten over “Sluit je aan bij de ‘Gezondheid’-revolutie..

 1. Artsen zijn inderdaad niet of nauwelijks geïnteresserd in mensen, in wat ze doen en eten en wat voor werk ze doen. Dat dit hun gezondheid zou kunnen schaden is hun niet geleerd en staat niet in hun protocol. Zij zijn wel geïnteresseerd in ziektebeelden, want daar hebben ze medicijnen voor gestudeerd (in het verlengde van hetgeen de Pharma jongens willen). En die kunnen ze dan voorschrijven, zoals hun geleerd is en geheel volgens het protocol PC scherm, dat m.i. een rechtstreekse verbinding heeft met een soort “pharmacentrale” van waaruit statistieken en wellicht ook vergoedingen kunnen worden berekend.
  Voor een Natuurarts/therapeut is het vanzelfsprekend om te vragen wat men eet en wat voor werk men doet en of men voldoende beweging heeft.
  Door inderdaad onze directe omgeving op o.a. de inhoud van dit artikel bekend te maken kunnen we bijdragen aan een stuk bewustzijn over gezondheid. Bezoek ook eens de Gezond Verstand Avonden…..de moeite waard.

 2. Henk Mutsaers ken ik al jaren. Hij heeft mij altijd geholpen door mijn onderzoeken te publiceren op zijn website.
  In de aanloop naar verkiezingen probeer ik te achterhalen welke politieke partij onze huidige veilige vitaminevrijheid wil behouden en welke partij tegen GMO is. Deze onderzoeken heeft Henk gepubliceerd en staan nog op zijn website. Je moet wel even zoeken. Ook mijn gesprek met minister Klink met foto van ons beiden.
  Nu weer naar de volgende verkiezingen van 12 september. Henk heeft mijn onderzoek weer gepubliceerd. Ook Miep Bos van gentechvrij.nl
  heeft mij geholpen. Miep stijdt al jaren tegen GMO. GMO is/wordt een ramp. Miep bedankt voor jouw inzet.

  Altijd is mijn vraag aan de politiek waarom mogen wij onze huidige veilige vitaminevrijheid niet behouden?
  Nooit zijn er problemen gesignaleerd en wij hebben deze vrijhied al meer dan 50 jaar!!
  Roken kan dodelijk zijn, maar je mag roken wat je wilt. net als drank, drugs. Schadelijk, agressie etc.
  Maar Brussel bepaalt. Binnenkort wordt er gesproken over de MPL’s.
  Waar gaan wij naar toe? Maximum vitamine C 80 mg? Max. vitamine D3 10 mcg?
  Als wij allen een vitamine D gehalte in ons bloed zouden hebben van 100-150 nmol/L i.p.v. 50 nmol/L zou dat 7 miljard minder zorg kosten
  opleveren in ons land en dat per jaar !!
  Dat is wetenschappelijk bewezen door Duitse, Canadese wetenschappers.
  Lees het boek van Dr. Gert E. Schuitemaker. http://www.ortho.nl
  Ik hoop van harte dat u samen met Henk en ook Guido onze huidige veilige vitaminevrijheid wil behouden en GMO niet toe te laten in ons land.
  Gezonde groet,

  Arie
  http://www.gentechvrij.nl/arie.html

 3. Het is inderdaad dat ziektebeelden te maken hebben met onze voeding.
  Een ontsteking b.v. is een reactie van het lichaam dat schreeuwt om een bepaald vitamine en/of mineraal die het tekort komt.

  In de huidige tijdgeest eten en drinken we van alles uit blikjes, plastic zakjes, en andere voorverpakte rommel dat geenszins voeding zou mogen heten.
  Het zit vol met door de EEG goedgekeurde conserveringsmiddelen en zoet- en smaakstoffen evenals de welbekende smaakversterkers.

  De tijd om terug te gaan naar de basis van voeding is aangebroken en eigenlijk zou een ieder naar zijn eigen eetpatroon moeten kijken en opnieuw moeten beginnen met kijken, ruiken, voelen en proeven.

  Was ook je handen niet met Dettol en andere bacteriedodende middelen, dit zorgt er voor dat deze resistent worden tegen van allerlei ziekten.
  Je lichaam kan het zelf wel aan.

  Lees het boek voedingssupplementen, de goede, de slechte en de allerbeste.

  In dit boek staat hoe wij heden ten dage tegen voeding aankijken en hoe we ermee omgaan en mee om zouden moeten gaan.

  Wij zijn dit voorjaar begonnen met onze makkelijke moestuin en doen dit in 1m2 bakken achter in de tuin van ons rijtjeshuis.

  In 2013 gaan we dit uitbreiden door ook groente in potten te kweken en langs de schutting een strook aardbeienplanten te zetten.

  Door zelf te kweken proef je ten eerste het enorme smaakverschil tussen je eigen en de supermarkt groente en bovenal weet je dat er geen rotzooi inzit wat bijdraagt aan een gezonde en verantwoorde voeding.

  Het leuke is dat iedereen aan zijn eigen gezondheid kan bijdragen, stop met het eten van troep en stap over op waar voeding vandaan hoort te komen.
  Begin bij de basis, begin bij jezelf.

  1. Ja Robert, we moeten “lansen” gaan breken om natuurzuiver voedsel te eisen en zelf alvast te gaan kweken in achtertuintjes, balkonnetjes en dakterrassen. Zelf ben ik ook al aan het nadenken wat ik in mijn eigen omgeving kan doen. 🙂

  2. hahaha, dank je willie,

   eerst dacht ik, waar ben ik aan begonnen, de plannen waren er al langer en we hadden met vrienden een moestuin, leuk maar het werkte niet echt. We moesten er 20 minuten voor rijden.

   Nu hebben we het opgedeeld in vakken, even wennen maar veel makkelijker om te onderhouden en je stapt je deur uit de moestuin in.

   iedereen zou dit moeten doen

  3. Ik kom op dit moment om in de groenten uit mijn tuin en deel het kwistig rond. Leuke reacties die je dan krijgt en mensen zijn verrast door de smaakvolle produkten die ik lever. Het stimuleert ook andere mensen om zelf te gaan kweken, en dat is een grote plus. Het stimuleert ruilhandel en contact met andere mensen en is bovendien nog erg lekker eten ook . Ik krijg ook steeds meer tips om groenten te conserveren ( courgettes in het zuur ) op een natuurlijke manier en nieuwe recepten om de gekweekte groenten te bereiden , leuk hoor je eigen groententuin .

  4. De moestuin opgedeeld in vakken dan he?

   vul je bakken met 1/3 compost, 1/3 tuinturf en 1/3 potgrond.

   Dit is goed voor het vasthouden van vocht, goede voeding en een goed zuurgehalte.

   opkweken in minikasjes of zaaien in de volle grond en genieten maar, kom je ook nog eens buiten in dit technologische tijdperk.

   Tijd voor werkhandjes.

  5. Robert Lans: 2 jaar geleden kreeg ik een behoorlijk lappie grond aangeboden door de Gemeente alwaar ik mij had ingeschreven daarvoor, Maar toen ik met mijn dochter ging kijken stonden daar alleen maar Berenklauwen te pronken. Toen heb ik bedankt. Dat is nauwelijks uit te roeien (weet ik vanuit de jaren ’70 vorige eeuw toen leuke alternatievelingen die zaadjes overal rondstrooiden; het was een hype deze te kweken; gevaarlijk giftige plant ook), Bovendien is het ook 10 minuten fietsen, je kunt er niet met de auto komen. Sproeien is ook moeizaam, telkens met je gieter naar de sloot of je moet een pompinstallatie hebben. Wel is waar dat ik van dat lappie grond heel wat groenten en fruit zou kunnen oogsten indien bewerkt en bezaaid/bepoot. Aangezien ik er alleen voor sta, mijn echtgenoot geeft helemaal niet om zoiets en heeft er ook geen zin in om regelmatig te assisteren. Maar misschien kan ik alsnog weer een poging wagen en kijken of ik nu een goede lap grond kan bekomen. Toentertijd was mijn lichamelijke toestand nou ook niet “je van het”. Ik heb vandaag wel een vijg geoogst van mijn nieuwe vijgenplant en van de week twee trosjes druiven van mijn nieuwe druivenplant. In de voortuin komt een moerbeiboom. In de achtertuin, binnenkort opnieuw aangelegd, komt een appel-, peren- en pruimenboom. Ook wil ik graag een doornloze braam en evt. als het kan framboos aanleggen. Verder kruiden natuurlijk. Ik heb een kleine achtertuin, maar misschien kan het net. Tevens wil ik op het platte dak van de schuur, nou ja schuurtje, bakken neerzetten om kruiden en/of groenten te kweken. Nou ik zo bezig ben, toch maar weer laten inschrijven hahahahaha.

  6. Willie,

   Bij de tuinland kun je van die houten bakken kopen van 1m2, ze zijn eenvoudig in elkaar te zetten, worteldoek erin vastzetten en vullen met de aarde mix.
   Je kunt ze opdelen in vakjes. Makkelijk, leuk en qua werk stelt het niet veel voor, makkelijk te onderhouden en het neemt niet veel ruimte in beslag.

   Vijgen zijn erg lekker maar dit gaat weer beter in warmere landen, een tomatenkasje zou misschien wel kunnen, lekker warm daarin.

   Berenklauw, (vroeger eens tegenaan gelopen, zat toen onder de rode vlekken en blaren, doet echt pijn)

   Nee dat in de moestuin vonden wij ook niks, lopen met gieters, veel te veel onkruid en veel werk, we hadden 100m2, te bewerkelijk.

   nu hebben we 3 m2 houten bakken (3x1m2) verder potten met kruiden, aubergine, rode peper en pompoen. in de tuin een kersenboom(krijgen we er nooit 1 van doordat de vogels ze opeten), 7 frambozenstruikjes (dit voorjaar gestekt, volgend jaar de volle oogst). verder knoflook, bieten en nog een paar dingen.

   Het gaat heerlijk zo.

  7. Robert Lans 6.6: Ik heb ook een kersenboompje. Het ene jaar vol, maar de vogels zijn er inderdaad als de kippen bij zodra ze rijp zijn, het andere jaar weinig. Die ene vijg was echt wel zoet hoor. Misschien komen er uiteindelijk niet zoveel vijgen aan als de plant volwassen is, dat weet ik niet natuurlijk. Het is een nieuwe plant. Het plan voor de tuin is al gemaakt, dus ik denk dat ik moet gaan uitwijken naar het platte dak! Moet ik denk ik wel eerst vlonders plaatsen, want anders gaat het dak misschien wel lekken door de zware bakken: dakbedekking is mastiek! Misschien als je het goed uitkient, dus van tevoren plant, kun je direct na een oogst weer wat anders in de bakken planten met voorgetrokken teelt.

  8. Imke 6.7: hé hallo Imke, helemaal te gekke tip zeg, is ook wel wat voor m’n platte dak op ’t schuurtje. Mmh, het gedeelte van de buren zit er wel tegenaan, da’s nou jammer, maar misschien een afscheidinkje maken en hopen dat ze niet gaan zeuren over een lelijk uitzicht; moet je wel in de slaapkamer staan. Nou ja, tis te proberen toch?

  1. Courgettes in het zuur is makkelijk en erg lekker
   Neem de courgettes en snij ze in blokjes dan doe je ze in een pan met azijn en suiker en kookt ze even op. Eventueel doe je er nog kruiden door wat je maar wilt en je doet het resultaat van je kookkunst in opgespaarde potten met draaideksel( eventueel opgewarmt in een pan met water) doe ze zo vol mogelijk en vul ze heet gauw de deksel erop en aflaten koelen klaar! Lekker als zoetzuur bij een rijsttafel of……( vul maar in )

 4. Om gezond en veilig bezig te zijn, zijn een aantal collega’s van mijn man druk in de weer met een 100 jaar oud produkt: Natriumbicarbonaat. Ook wel onder de naam Kaiser Natron verkocht in Duitse supermarkten. Een zuiveringszout dat schimmels dood. Het schijnt voor allerlei toepassingen bruikbaar inwendig en uitwendig te zijn. Schoonmaakklusjes, voetenbad bij zweetvoeten, in gerechten, fruit( jam ) minder zuur maken en nog veel meer.
  Dr. T. Simoncici oncoloog uit Rome heeft zelfs mensen met kanker behandeld hiermee en genezen.
  Heeft iemand goede ervaring met dit produkt?

 5. Belangrijk is het volgens mij om de valse beeldvorming die vandaag de dag heerst te veranderen.
  We hebben het over “gezondheidsfreaks” wanneer iemand biololisch, organisch eet en bio suplementen neemt, de rest van de mensen zijn “gewone” eters, dit beeld is volledig vals en wordt aangereikt door de mainstream media ed.
  Waarheid is dat er maar 2 soorten voedsel zijn, gewoon voedsel zoals we al miljoenen jaren eten (aten) en de moderne voedingsloze giftoegevoegde op dode grond gegroeid voedsel dat per defenitie zeer ongezond is.
  Dus, gewoon, natuurlijk voedsel of bewerkt, onnatuurlijk voedsel, wat eet je het liefst?
  Voorstel is om termen als bio, organisch ed af te schaffen en het hebben over natuurlijk versus onnatuurlijk voedsel en water.

 6. De oplossing is 100% natuurlijk, veilig en simpel. Het vereist geen inspanning en…. het werkt direct de 1e avond!

  ‘Trilsokken’ de direct werkende oplossing tegen bewegende been klachten. http://www.stringenergy.com

  ‘Dit kan gewoonweg niet,’ zeg je weleens bij iets wat je zó onwaarschijnlijk voorkomt dat je het niet voor mogelijk acht. Maar vooral de wetenschap gaat tegenwoordig zó snel in zijn ontwikkelingen, dat wat gisteren nog echt onmogelijk leek, vandaag al wel realiteit kan zijn.

 7. Ikhallo ik ben ria en ik wil mij aansluiten bij deze site lijkt mij heel interessant omdat je hier als je ziek bent zo als ik copd hart en vaatziekten dag en nacht 3 liter zuurstof en heel veel pillen voor mijn ziekte en dan via mijn zoon op deze site terecht komt .puuromdat ook ik beter wil worden en soms komJe er ook achter de ervaringen van mensen met tips en ik moet zeggen ik vindt het een hele interesanté site .en de mensen gaan vriendelijk met elkaar om op een respect vol manier
  Dus ik hoop dat ik welkom ben gr riaxxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.