Advertentie

WantToKnow 5 jaar, vind je het wat…?


WTK 5 jaar banner

x

x

“Een warme felicitatie aan WantToKnow.nl/be voor het al 5 jaar lang succesvol verspreiden
van bekrachtigende informatie en rijke inspiratie!
Guido Jonkers en vrienden hebben een voortreffelijke job uitgevoerd.

De job om mensen te helpen zich te openen naar
de diepere realiteiten van onze wereld
en ons daarbij te inspireren om in beweging te komen,

om het verschil te maken in de transformatie van onze wereld.

Als oprichter van WantToKnow.info, voel ik me opgetogen,
dat ik Guido heb kunnen inspireren op deze stevige reis
en ik zie uit naar een verdere samenwerking in de toekomst.

En ik bedank iedereen van jullie die deze site regelmatig bezoekt,
voor je bereidheid om in dit belangrijke werk mee te helpen.”

Fred Burks

Fred Burks,
oprichter WantToKnow.info / 7 december 2013

x

* * *

x

WantToKnow.nl/.be 5 jaar, vind je het wat…?

Guido Jonkers – 7 december 2013

x

Laten we als ‘jarige’.. deze ‘Gastcolumn’ dan maar eens zélf vullen..
Het is 8 december 2008 als WantToKnow.nl de ‘lucht’ in gaat.. Een spannend gevoel,
voor journaliste/schrijfster Tessa Koop en mezelf, na een voorbereiding van zo’n 5 maanden. Hoe spannend kan het zijn…? We hadden toestemming gekregen van Fred Burks, de man achter de Amerikaanse website wanttoknow.info, om de naam te gebruiken én natuurlijk het materiaal van die onvolprezen site..

wanttoknow info logoFred had ons ook zijn zegen gegeven en wenste ons veel succes. Tessa en ik waren als twee kinderen in de speeltuin.. En een soort ‘roeping’ mocht zich gaan invullen, zo voelde het voor ons beiden. Aan de slag dus.. En dat deden we.. En hoe.. Nu, 5 jaar later, staat WantToKnow nóg op de kaart. En hoe..!

Een site die elke maand zo’n 220.000 lezers/bezoekers trekt, is een niet mis te verstane factor geworden in de ‘alternatieve-nieuwssector’.. Die 220.000 bezoekers, waarvan er maandelijks ruim 100.000 ‘uniek’ zijn, blijken ook erg trouw aan deze site, zo blijkt uit de cijfers. Ze blijven er -gemiddeld- zo’n 4 minuten, waarbij we te horen kregen, dat één ‘flitsseconde-bezoek’ van een zoekmachine (Google bijv.) op de site, ook telt voor één bezoek. (Waarmee de gemiddelde bezoektijd dus behoorlijk daalt..)

Tessa Koop
Tessa Koop

Onze doelstelling was en is nog steeds, om mensen informatie aan te bieden, die té vaak verbórgen blijft in de grote nieuws-oceaan. Dat dit té vaak opzettelijk gebeurt zal iedere vaste WantToKnow-bezoeker duidelijk zijn. Maar er is ook nieuws dat té vaak onopgemerkt blijft. Die doelstellingen om méér informatie boven water te halen, bereiken we naar ons idee ruimschoots. Zeker in verhouding tot de hoeveelheid manuren die we ter beschikking hebben…

Vertrek Tessa Koop
Na ruim 1 jaar een essentieel deel te zijn geweest van deze site, bleek Tessa begin 2010, haar pijlen meer op haar eigen ontwikkeling te willen gaan richten en liet een gezonde site achter, die bleef doorgaan met haar informatieve werk. Tessa werkt inmiddels aan een eigen boek, en is vooral moeder van 2 mooie kinderen geworden. Wellicht dat je nog weleens op haar site komt, of haar verhalen/artikelen leest. We zullen wanneer haar boek uitkomt, ‘Cosmic Girl’, daar natuurlijk aandacht aan besteden.

Maar is er ook reden voor een moment van introspectie?
loesje_waarheidJazeker. Maar dat doen ‘we’ eigenlijk elke dag wel, die introspectie.. Want we horen het ook zo vaak.. Van ‘Waar doe je het voor?’ en ‘Vind je dat nou écht leuk om te doen?’ tot ‘Wel veel negatieve berichten vind ik, kun je daar wel tégen?’ En zo kunnen we nog wel een rijtje reacties opschrijven, die meer zeggen over degene die ze deelt, dan over deze website.. Vinden wij dan.. Maar het is zoals het is; we bestaan gewoon 5 jaar.. Viola. Eh.. Voila!

Hard werken, elke dag. Het zal erbij horen.. Een site als deze ontstaat niet vanzelf.. Uren van vertalen, opmaken, nieuwsbrieven lezen, buitenlandse en Nederlandse sites volgen.. En onderwerpen kiezen, artikelen selecteren en vooral redigeren, samenstellen, opslaan en vaak, heel vaak: ‘later weer verder’… Dát vooral ligt aan de basis.. Doorgaan. En zo blijkt elke dag wel weer zijn steentje bij te dragen. En het gaat. Nog steeds.. En wat belangrijk is, is dat we sámen met een paar collega-websites, in staat zijn, juist dát verschil te maken, wat ertoe doet. Mensen helpen te ontwaken en bewuster te worden. Maar daarover hieronder meer.

Naar ons gevoel doet het er toe, dát mensen gaan nadenken, bewuster worden en niet álles meer voor vanzelfsprekend aannemen. Voor ‘zoete koek’.. Datgene aannemen wat als ‘nieuws’ of ‘feit’ wordt gepresenteerd. Op Tv, radio en kranten. Maar dat geldt, niet in de laatste plaats ook voor WantToKnow zélf.. Ja toch? Want dat is de ultieme daad: jezelf serieus nemen, door niet alles wat je leest, voelt en vindt, serieus te nemen.. Ook wat hier op de site staat..!

High five..?
High five..?

We bestaan gewoon 5 jaar. Zo is het.
Maar eigenlijk is het onverantwoord om zo dóór te gaan. De economie en de ‘verantwoordelijkheid voor je gezin’ vragen om een ‘economisch verantwoorde invulling van deze roeping’.. Want het gaat ook om ‘economie’ en niet om ‘genoegen in je werk’ alléén. Want zoals het dan heet, daar kun je geen brood van kopen; zo simpel is het. Toch? Deze site is afhankelijk van een paar inkomstenbronnen, om in ieder geval ‘iets’ goed te maken van de ‘economisch onverantwoorde’ inzet van uren, tijd, energie en geld.

En hoe doe je dit dan vervolgens, als ‘goed-geschoold marketeer’..? Je verkoopt wat agendapunten, en de boeken van de uitgeverij waar deze site onderdeel van is. En dan zijn er nog de banners op de site.. Alsof het geen tijd kost, ga je dat er ook bij doen.. Maar een paar banners verkopen en daaruit inkomsten genereren is een vak apart; een vak dat wij niet écht beheersen. Ja, er zijn ook de Google-ads, die je bijvoorbeeld náást het artikel ziet verschijnen.. Nou, die paar honderd euro in de maand, die deze banners automatisch opleveren, zijn we alleen al kwijt aan het onderhoud van deze site, de beveiliging en wat dies meer zij..

‘It always seems impossible,
until it is done.’

– Nelson Mandela
(1918 – 2013)

En ja, dan bieden we ook regelmatig eens wat ‘leuks’ aan, aan al die bezoekers van de site, via het postorderen.. Alsof dát geen tijd kost. Alsof we Wehkamp zélf zijn.. En we zijn, met een bevriende boekhandel, een WantToKnow-bookshop gestart. Doen we er ook even bij.. Dat te organiseren.. Kortom, de vele, vele uren die het maken van deze site kost, en het resultaat van alle pogingen om er financieel ‘iets’ uit te halen, zijn niet helemaal in overeenstemming met elkaar. Alsubegrijptwatikbedoel.. Maar er wordt – nog steeds dus- stevig aan gewerkt. Laten we het zo zeggen. En dan zijn er natuurlijk de lezers/bezoekers van de site..

Wat is WantToKnow jou eigenlijk waard..?
In de 5 jaar dat we bestaan, hebben we nog nooit direct een oproep gedaan voor een ondersteuning van jouw kant. Dat vonden we niet nodig, het draaide.. Natuurlijk hebben we onze ‘sponsor ons’-pagina, die je wellicht kent.. Maar wat je uit deze woorden mag afleiden, is dat we er heel veel instoppen en dat de realiteit van alledag, ons dat ‘eigenlijk’ niet toestaat. En daarom ‘plakken’ we de tekst uit die ‘sponsor-ons’pagina nog even hieronder:

x

vierkant eigen WTK banner - join and support

Sponsor Ons!

 

Groei is een fantastisch proces van Passie & Plezier!
Groei is een fantastisch en natuurlijk proces van vooral Passie & Plezier!

Ook de Nederlandstalige WantToKnow is niet op een commercieel uitgangspunt gebaseerd, zeg maar een zakelijk initiatief. Natuurlijk moeten we ook onze rekening ‘kloppend’ maken, maar we vinden het vooral fantastisch werk om mensen te bekrachtigen, om mensen te helpen in hun kracht te komen! Wakker maken en voeden..

Want er zijn naar onze mening veel belemmerende factoren die deze bekrachtiging als het ware ‘tegenwerken’. Sommige zijn van natuurlijke oorsprong, maar er zijn ook ‘krachten achter de schermen’ werkzaam, wiens agenda niet gebaat is bij de bekrachtiging van mensen. Omdat dat hún agenda van overheersing, onderdrukking en uitbuiting in de wielen rijdt.

Daarom is het voor mensen bijzonder belangrijk dat zij zich in de eerste plaats informeren over deze ‘krachten-achter-de-schermen’, zoals wij ze altijd nomen. Simpelweg gezegd komt het erop neer: ‘Weten wat er aan de hand is’.. En inderdaad.. Dat klinkt dan als ‘WantToKnow’…

En op basis van deze kennis ontstaat bij mensen niet alleen een gevoel van wat ze NIET WILLEN, maar ook wat ze dus WEL WILLEN. En vervolgens ontstaat de behoefte om vanuit dit WILLEN jezelf te voeden. Wij van WantToKnow.nl/.be willen mensen daarom deze mogelijkheden aanreiken; om zichzelf te voeden met ‘waardevolle’ informatie. En natuurlijk: wat voor de één waardevol is, is dat voor de ander niet.. Simpel. Daarom gaat het ook om jou-Zelf..!

lighthouses spreukWaardevolle informatie is naar ons idee, informatie die de geest voedt en ervoor zorgt dat bewustzijn kan groeien. Groei is een natuurlijk proces en daardoor vooral voelt bewustzijnsgroei voor mensen als een enorm krachtig proces. Het is een -naar ons idee- scheppend, goddelijk zo je wilt, kosmisch proces. En hoewel bewustzijnsgroei niet altijd makkelijk is, is deze wél in staat mensen de passie te laten voelen én het plezier in hun eigen leven in het bijzonder, en in onze collectieve levens in het algemeen..

Wij van WantToKnow willen niets anders dan mensen in dit proces helpen. Dit is namelijk ook óns proces van Passie & Plezier! En natuurlijk komt bij dit hele proces veel kijken, deze site is daar een voorbeeld van. Maar ook andere initiatieven die wij zullen gaan organiseren en initiëren, zijn daarvan een voorbeeld.

Heb jij de mogelijkheid om ons daarin te helpen, hoe klein ook, vooral vanúit dat plezier en die gedeelde passie voor jouw proces en dat van anderen, dan willen we je daarvoor bijzonder uitnodigen! Ons helpen bouwen kan op een aantal manieren. We hebben ze even op een rijtje gezet:

 • een financiële donatie. Een simpele bijdrage aan de kosten van deze site is van harte welkom! Deze site hangt’ natuurlijk niet ‘zomaar’ in de lucht. Er komen veel kosten bij kijken, zoals hierboven uitgelegd. Wil en kun je ons financieel helpen, dan kun je een bedrag overmaken op rekening 4313174 van Dolphins & Whales publishing in Heemstede. Wij kunnen en zullen uw ondersteuning goed gebruiken!
 • een donatie in natura. Wellicht heb je diensten, goederen en/of producten die wij zouden kunnen gebruiken of inzetten voor onze activiteiten. Neem contact met ons op, zodat we het e.e.a. kunnen afstemmen. Mail daarvoor naar info@wanttoknow.nl
 • hulp als vrijwilliger. Er is ook hulp nodig bij het vertalen van de enorme databank aan informatie die op de Amerikaanse site van WantToKnow staat. We zijn daar eigenlijk nog niet eens écht mee begonnen..! Kijk maar eens op www.wanttoknow.info en je zult zien wat we bedoelen. Wil je ons helpen met deze of een van de andere activiteiten die we gaan ontwikkelen? Mail ons en we nemen contact met je op!
 • bestel een boek bij onze boekenpartners..!! WantToKnow.nl/.be heeft een partnership afgesloten met verschillende uitgeverijen. Dat betekent dat jij ons kunt helpen door een boek bij deze partners te bestellen.
  bookshop_bannerDit zijn Succesboeken.nl en Bol.com. Dat gaat allemaal eenvoudig. Door jouw keuze te maken voor een boek dat jij wilt bestellen, ga je VIA ONZE WEBSITE naar deze uitgevers doorklikken. Daar bestel je en krijg je het betreffende boek/bestelling toegestuurd van deze uitgever.
  x
  succesboekenbannerWantToKnow ontvangt van deze uitgevers dan de boekhandelskorting, zodat jij indirect hebt geholpen met een bestelling op deze site. Maar je kunt sinds een aantal maanden ook de bookshop van WantToKnow bestellen. Klik hiervoor gewoon op deze banner hiernaast..! Voor jouw maakt het dus geen enkel verschil wat prijzen voor boeken betreft, maar voor ons zijn het kleine, maar daarom niet minder welkome bijdragen aan de kosten van onze site!!

Daarnaast is het van belang dat natuurlijk zoveel mogelijk mensen worden gesteund in hún ontwakingsproces. Stuur daarom ook artikelen van WantToKnow door naar vrienden en familie, collega’s en belangengroepen. Mensen waarvan jij vindt dat ze andere mensen kunnen helpen door zichzelf te bekrachtigen. Een mooie extra bijkomstigheid daarbij is dat jouw actie hierin extra bekendheid voor onze site oplevert..!

Sámen bouwen aan een nieuwe toekomst, die ruimte geeft aan meer begrip tussen elkaar en onze medemensen. Een toekomst die een rechtvaardiger verdeling van Aardse hulpbronnen oplevert en een evenwichtige balans tussen mensen en natuur gaat brengen!  We hopen dat wij onze passie en plezier met jou mogen, en kunnen blijven delen. In liefde voor onze Aarde en onze medemens!

Guido Jonkers

8 december 2013

Tot slot, last but not least: trakteert de jarige ook..?
Natuurlijk proberen we als ‘jarige’, binnen de middelen die we hebben, jou mee te laten vieren. Ben je geabonneerd op de nieuwsbrief, dan heb je al ‘iets’ op de mail binnengekregen, als ‘vaste-klant’ van deze site. Maar wat we hier gaan doen, kunnen doen, is uit de mensen die een donatie doen, 15 mensen selecteren, die van ons een boek toegezonden krijgen. Wanneer je hieraan mee wilt doen, zet je simpelweg je volledige adres bij je financiële bijdrage. Maak daarvoor bij je overmaking ook melding van de code van het betreffende boek. Die code staat hieronder, rechts op het plaatje.

Dan kiezen we uit die mensen over 1 week de 15 personen die we het boek-naar-keuze gaan toezenden.Dit zijn die 5 titels, die we ter beschikking stellen; rechtsonder zie je de codes van de boeken die je kunt vermelden:

boeken D&W met codes

86 gedachten over “WantToKnow 5 jaar, vind je het wat…?

  1. Hoi Odette (2), het is geen toeval, wij met zijn 2-en. 🙂 ♥ ♥ ♥
   Jammer, ik ben erg van deze site en de mensen gaan houden.
   love you guys & girls 😉 dikke knuffel allen! ♥

  2. Trek het je niet aan Sun, ik voelde op afstand dat je hiermee zat.
   Onvoorwaardelijke liefde is niet zichtbaar, het is! Het is de rode draad door alle levens heen voor hen die daaraan gehoor willen geven en willen ontvangen. Blijf schijnen Sun!!! Hartegroet Odette
   http://youtu.be/NLtFsiOFn-4

  3. Ok, fuck it,lang genoeg gewacht. Guido, waarom negeer je de twee dames die jou als eerste uitbundig feliciteerden? Ben je blind ofzo? Je hebt het altijd over het intermenselijke en als puntje bij paaltje komt reageer je minder dan een reageerrobot, je had uit de reactie al kunnen lezen dat zij zich gepasseerd voelen. En terecht, een klein gebaar van jouw kant ontbreekt 100%, je komt slecht over vriend. Zie het als een compliment en verwijt, zij hebben je hoog zitten en jij negeert ze. Hopelijk is dit niet bewust. End to my rant.
   Anyway, Sunny girl en Odette, wij houden van jullie, namens velen en welgemeend 😉

  4. nr 1 ik cozmic, dank jullie beiden voor de gelukwensen en zal het overbrengen aan de webmaster van WTK aangezien hij jullie gelukwensen niet ziet of kan aanvaarden

  5. Guido, gefeliciteerd met het 5jarig bestaan van Wanttoknow, en nog vele jaren, keep up the good work, namens Odette en Sun

  6. En ja, ik zal dit wel weer niet mogen zeggen
   Guido, overschat en onderschat jouw positie niet
   Voor mij beteken je niets, maar voor anderen beteken je veel
   de verantwoordelijkheid die je op je hebt genomen als webmaster
   dik 200.000 hits
   Velen geven hun ziel en zaligheid hier bloot met het gevoel dat ze aangesloten zijn aan een groter veld van hoger bewustzijn.Ome Guido and consorten watches over you.
   Kouwe douche
   ik ben inmiddels gewend an koude douches
   ik zeg wat ik voel
   soms in kritiek
   meest tussen de woorden

  7. Alles weer mijn schuld?
   Ik maakte een kritische opmerking over John en zijn werving.
   Ik viel over het te betalen stukje op sinterklaasavond.
   Vond/vind dat wie dan ook dat maar op zijn eigen stekkie moet doen.
   Vervolgens moet het jubileumartikel nog geplaatst waarin duidelijk wordt dat donaties een ondersteuning zouden kunnen zijn voor alle inspanningen die hier voor en door Wtk verricht moeten worden.
   Beetje bizarre samenkomst van omstandigheden.
   En daardoor ongemakkelijk.
   Sun, kom alsjeblieft weer terug, want het heeft helemaal niets met jou te maken.

  8. En sorry Guido dat mijn reactie even niet goed uitkwam.
   Anna door de bocht…
   Maar ik zoek het niet op, het gebeurd gewoon.
   Zal wel ergens een functie hebben, maar ben heel vaak niet blij met die functie.

  9. AnneII, nou ik heb wel alle respect voor Guido, ik zou dit werk niet willen doen, soort stootkussen tussen schip en wal, kan het dan ook goed velen als hij is snerpend door de bocht overkomt, even sparren en het zit weer goed.
   Nou je bent weer heel thuis gekomen, goed zo.

  10. Jenne…
   Pffffffff weer verkeerd geplaatst…
   Even weer opnieuw dan maar:
   Fijn jouw reactie Jenne,
   Ik vind het precies hetzelfde namelijk.
   En ik ben godzijdank weer heelhuids thuisgekomen met een auto die me nooit in de steek heeft gelaten, ondanks alle keuringsellende.

  11. AnneII, doet mij denken toen mijn grootvader ging sterven, en wij mijn vader en ik naar Groningen moesten rijden was in 1952, en mijn vader zat weer eens op zwartzaad, we moesten met een opel uit 1936 van Amsterdam naar Groningen nou een hele expeditie, snelwegen bestonden nog niet dus klinker straten, met een hemel die steeds voor onze ogen hing, diverse lekke banden, uiteindelijk via Oostwolde waar mijn vader nog even gauw op de begraafplaats zijn naamgenoot, met zelfde leeftijd een neef dus even gedag ging zeggen, nou ja mijn grootvader overleed dus, maar gelukkig waren wij op tijd en kon mijn vader zijn hand vasthouiden toen hij heen ging, hij hete ook Jenne, was 94 jaar.

  12. Anna 1.11 ik heb geen idee waar je jezelf plaatst. Maakt ook niet uit. Veel sterkte in hetgeen je nu door moet maken <3

  13. Ik schijn gereageerd te moeten hebben, heb dingen over het hoofd gezien, schijnt het. Schijn dingen gezien te hebben, die ik bewust genegeerd heb.. Mijn hemel Coz.. Hoe suf kun je het maken. Oordeel lekker verder.Je schijnt het allemaal te weten. Goed joh. Lekkere zure appel..

   Kan het zijn dat ik het zo fucking druk heb, dat ik niet eens toekom aan het lezen van ALLE reacties..? Waar heb je het over.. In hemelsnaam. Leer eens je oordeel af.. Stop mensen niet in een vakje, JOUW vakje. De ‘betweter’ van de site..?

   En als je het allemaal meent, moet je me dat ook zondag onder m’n aandacht brengen, of was je het toen weer even vergeten? Hoe zit je nou te denken man..??

   Zal ik gewoon simpel mijn waarheid delen..? Heb je daar nog ruimte voor..? IK heb dit hele ‘stringetje’ nog helemaal NIET gelezen, tot zojuist. Kan dat ook nog, MAG dat ook nog..? Zal toch wel.. Enne kun je dat niet afleiden uit het FEIT dat ik niet reageer..?? Vul je het allemaal het liefst in, zoals jij vindt, denkt dat het is/was..? Lekker joh, en waarom stuur je me anders niet privé een mail…? Heel, heel vreemd dit.

   Je moet een beetje oppassen met je betweterigheid, vind ik. Vul ajb je eigen wereld in, laat een ander in z’n waarde, zéker als je niet eens wéét wat er speelt.
   “Ben je blind ofzo?”… Mijn hemel, wat een verlichte geest.. Het doet verrekes zeer dit. Dat wil ik wel delen; dank, kosmische dirigent.

   PS.‘Overschat en onderschat’ mijn positie niet.. KLOPT.. Precies zó werk ik imo. Blijf graag mezelf als je het niet erg vindt. Ik zit er precies tussen.

  1. Wel gezien, niet gereageerd. Had kennelijk wel slim geweest, getuige het stringetje hieronder. Dank Odette en Sun. En dat meen ik.
   (Ook al is het dan (te?) laat op deze schriftelijke wijze.. pfff)

  2. Sun,
   je hebt je sinds jouw ‘aanklacht’ van 9 december niet meer gemeld hier op het forum, ofwel hier meerdere mensen jou hebben gevraagd. Sterker nog, een enkele heeft zich zelfs voor je ingezet. Hadden ze maar beter niet kunnen doen? Alles hangt aan elkaar, jij weet dat toch?!
   Ben je misschien in het sterrenbeeld leeuw geboren? 😉
   Kom op, doe’s even normaal…..meer aandacht kun je niet krijgen 😀
   Of tot ziens of het ga je goed…<3 Nothing's gonna change my world, anyway.

  3. Sun je bent welkom, nog steeds, maar ik sluit mijn bij Monika aan. Laat wat van je horen, je hebt mijn e-mail adres, of nog het beste hier. Case closed voor dit onderwerp en iedereen, so be it…

  4. ooh nu wordt mij wat duidelijk, mijn zus is een leeuw, daar is niet tegen op te boksen

  5. Het goedgelovige Volk is nu op de hoogte gesteld door de mainstream via de mainstream, the crime of the century, vervroegd op internet geplaatst, daarmee is het feitelijk klaar met de roep functie van de alternatieven, in die 25 jaar dat het leven geen pretje was voor mij, hebben de meesten er goed van weten te trekken, driedubbele hypotheken en opgeblazen huizenprijzen en part time 20 urige ‘werk’week, dit land is in korte tijd niet voor niets omgevormd in een elektronisch dna open concentratie kamp, de meeste mensen zijn op moment niet eens meer in staat om na te denken, en compleet afgericht om elkaar te controleren, ik merk het de laatste tijd aan alles, daarom kan nu risicoloos de Waarheid op tafel komen voor het grote publiek;

   http://www.trosradar.nl/sites/radarextra/uitzending/

  6. @HyperAlert (2.4) Leeuw? 😉 Vertel eens meer over jouw gave. Je maakt me erg nieuwsgierig. oh, komt van Monika. haha Nou toch leuk te zien dat je me niet zomaar laten vertrekken. ♥

   Lieve schatten, sorry hoor ik ben gewoon even ergens anders om het even zo te zeggen.
   Dankje wel Cozmic en anderen. Altijd fijn om te lezen….

   Ik ben niet op zoek, maar soms gebeuren er wel eens dingen waardoor je beseft wat je eigenlijk hebt maar te weinig aandacht aan besteedt.
   Live is a game, love is the price!
   http://www.youtube.com/watch?v=1oAn81h21aQ

   @Odette, ik voelde het ook op een afstand, de reacties, de vibraties. Jullie zijn me niet zo 1,2,3 kwijt hoor. Maar toch ook nu voel ik verdriet, niet vanwege mijn ‘klaagzang’, iets anders ik weet het niet.

  7. Hyper, eigenlijk een grote oplichterij. Niets is wat het lijkt!
   De mensen die een paar jaar geleden huizen kochten, hebben nu een huis dat veel minder waard is maar wel de lasten van de hypotheek.
   Arme onderdanen, in het hamsterraad gevangen en de ‘bestuurders’ de schaamte voorbij.
   Ik hoop dat met Anna alles goed is ivm haar vader. groetjes.

  8. Sun, misschien is het de volle maan…
   Mooi dat je er weer bent in ieder gevalletje 😀

  9. Sun, weet niet waarom ik het aan je meld, maar ik heb net the Abyss weer gekeken na een jaar of 17, 18? Had ik ineens behoefte aan omdat ik mij herinnerde dat ik bijna aan het eind van de film een enorme huilbui kreeg bij het zien van bepaalde beelden; alsof het een soort herkenning/ opluchting/ heimwee was. Maar tegelijkertijd ook beklemmend, heel apart. Destijds stond ik heel anders in het leven dan nu en ik was eigenlijk nieuwsgierig of het me weer zou overkomen. Ik wist dat die scene eraan zat te komen en juist op het moment dat ik dacht, nee zie je wel, dat was eenmalig kennelijk, breken de sluizen weer en zit ik weer met hele diepe halen te huilen; zelfde gevoel. Nou ja, misschien ken je de film wel maar zoniet heb ik het idee dat je hem nu best eens kan gebruiken. http://www.youtube.com/watch?v=Nh4z0CQHM40 ( mocht het hele verhaal nergens op slaan, eh nou ja sorry…)

  10. Gezond en wel hoop ik. Dat verdriet wat we voelen heeft niets met kerst te maken. Vanmorgen ook bij mij, tranen gesnikt, een hele diepe emotie die ik heel, heel lang niet meer zo gevoeld heb. Ik ben niet zo’n tranendal van aard. Het is anders net wat Sun omschreef en Imke ook, een diep verdriet. Een pijn? Een afscheid? Een verdriet om de mensheid verzonken in steeds grotere chaos? Gisteravond nog gekke filmpjes geplaatst, want lachen en goede humor is een dagelijkse kost bij mij net als ademhalen. Ik kan mijn vinger er nog niet opleggen een soort oergevoel. Misschien waait het over of anders weten we het snel. Liefs en een welgemeende hartegroet aan iedereen.

  11. Hoi Imke, zoals je het omschrijft doet het me denken aan een soort herkenning. Dat heb ik ook wel eens, maar ik kan even niet zo snel een voorbeeld noemen. Ik ben blij dat je dat hier met ons deelt. ♥

   Hoi Odette, zou best zo kunnen zijn, afscheid. Dat voelde ik ook.
   Dick, the ripple effect. Elke actie heeft een impact. Blijft mooi te zien die wisselwerking ook hier.

  1. Wie????? Mien?????? Kan bijna niet, want Mien zit achter de Rhododendron! 😉
   Guido, TOP, dat je dit Ettertje (nog?)altijd verdraagt….. Het moet soms wel aan de grenzen van je tolerantie gaan… 🙂

 1. Guido, Van harte, 5 jaar vrijwel dag in, dag uit bezig zijn met het vergaren van allerhande informatie waar wij als lezers zomaar gratis en voor niets gebruik van maken……petje af. En ook voor andere adviezen kan men bij je terecht. Je inzet voor mensen, voor een rechtvaardige samenleving verdient een ridderorde. Nee niet van de koning, maar van ons…..de trouwe lezers van Wanttoknow.

  En als nou eens alle lezers van deze site een paar euro per jaar doneren, kan Guido hopelijk nog lang door gaan met het publiceren van waardevolle informatie. Volgens mij zou € 5,00 – € 10,00 per persoon al heel wat zijn.

  1. Helemaal goed Ellen; jij draagt aan WantToKnow een stevig steentje bij, regelmatig. Daar ben ik je dankbaar voor! X

 2. Dag Guido, 5 jaar alweer, petje af en natuurlijk gefeliciteerd!
  Fijn dat je diverse info brengt en dit goed verzorgd (professioneel) brengt.
  Want To Know, nog steeds een treffende naam, WILLEN WETEN 🙂
  Succes en mijn complimenten voor de vaak evenwichtige, rustige en komische benadering naar soms te serieuze discussies. Ergens weet je het donkere en het lichte allebei met licht te brengen, dat is knap!

  Groetjes,
  Berend

 3. Ik ga niet zo ver om te feliciteren, uit eindelijk is de site de helft van WTK, de andere helft zijn de Schrijvers/réactionairs, maar de aangegeven onderwerpen zijn soms bijzonder goed, en soms nietszeggend, maar het is gemakkelijk om kritiek te leveren van uit je anoniemiteit, ik voel me hier thuis, en dat is als een groot compliment bedoeld.

  1. Ja vooral die Vlamingen kunnen behoorlijk leuteren als ze over het goede bier en dames beschikken, proficiat GuidoJ

  2. zwengelen zwieren en schmieren, in het kader van meer LotHarings en meer harde brokken om iets te verteren te hebben gewezen geworden, gezeurzeef, vulling, stopverf, draagmedium, zonder Aether geen signaal, zonder etters geen weldoeners, wees welkom en laat het je smaken, hopelijk nog minstens 5 jaar WannaKnoW in de gloria ;

   Quote:

   ” 1. To stand idly about; linger aimlessly.
   2. To proceed slowly or with many stops: loitered all the way home.
   3. To delay or dawdle: loiter over a task.

   Middle English loitren, probably from Middle Dutch loteren, to totter, be loose. ”

   http://www.thefreedictionary.com/loitering

   treuzelen zei mijn moeder dan vaak, sta niet zo te treuzelen, treuzelaar

  3. Hyper knappe associatie van leuteren naar Lotharing naar loitering en dan weer terug.
   Lotharing Frankisch is ook een dialect dat gesproken in het Moezelgebied(Lorrain).
   De vrije Fransen onder de Gaulle vochten begin 1940 onder de Franse vlag (met de Lotharingse kruis) tegen de Franse militairen die partij kozen voor de Duitse bezetters. Lotharing is ook een Duitse jongensnaam met betekenis ‘overwinnaar’.
   Nu maar een bakkie leut(pleur=koffie).

   Nu snap ik eindelijk die uitdrukking. Geef ‘m een bakkie leut dan stopt ie(ik) met leuteren(slappe ge-oh). 😉

 4. Wat voor vrolijke slingers op de fp 😀

  Wel gefeliciteerd lieve Guido en wtk redactie-leden! Bedankt voor jullie inzet.
  Al 5 jaar de lezers met artikelen over onderwerpen te voorzien die de ‘watjes’ van de msm niet aan durven. Goed werk. Dit forum is een bron aan informatie ook omdat de mensen die reageren vaak bewust of onbewust ‘iets’ achter laten…
  Dus al in al een mooie boel 😀

 5. 5 Jaar maar weer ?! Zou er haast in geloven dat WTK al zo’n 10 jaar functioneel is naar het gevoel toe. Zoveel dubbel leven we onder vonden dus ook hebben. En gelukkig maar dat het 5 jaar is… Toch liever in Guido’s zijn pocket te moeten zitten dan bij een Fred Burke die me helemaal niks doet.

  Opmerkelijk? ja jaaaaah.

  In ieder geval Wens ik dus Guido en ook Weergaloze mooi schrijvende Tessa een proficiat en een hulde toe van 5 jaar Gum werk en incasseren van toebedeelde opmerkingen die niet aan hun orde zou moeten zijn.
  Het zijn tenminste mensen die door slag en stoot langer overeind blijven dan het op menig andere site al ondergaan is. Ze blijven lachen allemaal want de sorres is niet van hun zelf maar van al die anderen die nog niet eens met hun zelf of laten we zeggen met het lopende artikel goed overweg kunnen.

  5 Jaar pet af en op naar de volgende 5 jaar AUB ! 😉

 6. “Daarnaast is het van belang dat natuurlijk zoveel mogelijk mensen worden gesteund in hún ontwakingsproces. Stuur daarom ook artikelen van WantToKnow door naar vrienden en familie, collega’s en belangengroepen.”

  Ja en laten we deze keer dan maar besluiten wat vaker deze “bedel”pagina door te sturen, in de hoop dat er nog eens een artikel komt over “financieel wakker worden”. Dikwijls val het woordje graaiers op Want To Know ;aldus laten we de beurs even trekken , en kunnen we daarna op ons zieltje het insigne plakken in elk geval niét tot de graaiersclub te behoren!
  Anderzijds,ik hou van Want To Now en liefde is nu eenmaal onbetaalbaar………

  Heel gefeliciteerd en liefs .
  Sjaak

  1. Mooi gesproken Sjaak. Fijn dat je hier weer lekker vrij rond struint. Naar je zin?

  2. tuurlijk heb ik het naar m’n zin Guido, dat weet je toch,als jje je maar aan de rgels en de normen houdt , en ik neem keurig netjes de dagelijks aanbevolen hoeveelheid WTN , aldus……

 7. Guido, mooie reacties hier. Wil ook wat zeggen naast gefeliciteerd… Maar wat?
  Teveel om op te noemen, want dan ga ik deels hier mijn levensverhaal schrijven haha.
  2008 was voor mij een cruciaal jaar, naast 2002.
  Iig behoorlijke desillusies toen, laat ik het daar maar even bij houden.
  Heb daarbij dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden van internet. In 2002 was internet niet de helft van wat het was in 2008.
  WTK was echt iets waar ik toen behoefte aan had. Soort hulpkreet zeg maar.
  Genoeg spirizwammerige sites toen, pfff heb er genoeg bezocht. Ook vele goede sites trouwens, en de besten bestaan nog steeds.
  De info over zaken als 9/11 bijvoorbeeld in de beginjaren, kon ik er met mijn ellende echt niet bij hebben.
  Gek werd ik ervan. Wel heel veel ‘medisch’onderzoek gedaan onder andere.
  Gelukkig is dat gek worden van complotten in de jaren veranderd en heeft het me zicht gegeven op wat zich allemaal afspeelt onderhuids.
  Daarbij heb ik nog steeds mijn visie over het waarom, maar dat is niet interessant in dit kader.
  Vind dit vooral een hele goedaardige site. Mensen mogen hier mensen zijn.
  Hoop dat WTK nog heel lang mag bestaan en dat heel veel mensen door deze site geraakt worden.
  Liefs

 8. ik ben erg blij met jullie site die me veel info geeft die ik anders nooit gehad had!! ik heb me inmiddels aangesloten bij De VRIJE MENS (zie site), een organisatie die de uitbuiting en slavernij van de massa door enkelen aantoont.

 9. Bijna elke dag, als het even kan, kijk ik op de WTK site. Het is erg belangrijk voor me en hoop dat ook dat deze pagina heel lang op internet blijft. De titel zegt het al. WANT TO KNOW! En dat is voor mij het meest belangrijk om deze wereld te kunnen blijven begrijpen. Ook fijn om te weten dat ik niet de enige ben die wakker geworden is.

 10. Elke dag vind ik mijzelf een steeds grotere lul, als ik op deze site bezig ben, dan denk aan mijn jeugd born to be wild, aan die tijd van die Woodstock belevenis, the 60 ies, met al die fantastische bands en hun songs, o ya I wish I was There, toen leefden we nog, nu gaan we zeurend van dag tot dag, en ik wed dat de meesten vergeten om echt te leven, met alle risico’s te nemen, yes put a flower in your hair, als you cocker song get stoned, maar niet zo als in afghanistan!

  1. Yes keep rocking, t’is winter de mensen lachen niet meer, ze weten niet waar ze het moeten zoeken, dat beetje geluk dat je dagelijks nodig heb om te kunnen leven, yyyeeeesss zin om dronken te worden, weg deinen uit dit aardse tranen dal, night men !

  2. wysiwyg! (lotus 1,2,3)
   Ga zelf muziek maken, zingen en dansen. We kissebissen vaak over ‘ongrijpbare’ zaken als frequentie, bioresonantie of quantumtheorie. Je wil het toch praktisch ervaren? Moeilijk? Ben je mal. Een (eenheids)bewuste kan toch alles leren! 😉
   Maar wat belangrijker is: wat je ook doe, heb er plezier in.
   En als je muziek kan maken, zie hoe blij en gelukkig – energiek- mensen(incluis jezelf) daarvan worden. Een pilletje of drankje van bigfarma heb je dan echt niet nodig. Zijn muzikanten en zangers niet de ‘nieuwe’ geneeskundigen van morgen? (Het was maar een ingeving die ik met u wil delen.)

 11. Fijn jouw reactie Jenne,
  Ik vind het precies hetzelfde namelijk.
  En ik ben godzijdank weer heelhuids thuisgekomen met een auto die me nooit in de steek heeft gelaten, ondanks alle keuringsellende.

 12. Guido, Gefeliciteerd met de 5 jaar. Alle respect voor de tijd die je erin stopt. Al reageer ik nauwelijks meer, dat wil niet zeggen dat ik gestopt ben met willen weten. Af en toe bezoek aan je site is daar bij onvermijdelijk.

 13. Gefeliciteerd met dit jubileum. Alle lof en waardering voor de manier waarop iedere keer maar weer de nieuwsbrief wordt klaargemaakt. En dan de inhoud ! Mijn vrouw en ik genieten er iedere keer weer van en trouw slaan we ook steeds de brieven op want meerdere keren lezen we bepaalde stukken opnieuw of sturen ze door naar vrienden of naar mensen die we tegenkomen bij de diverse therapeuten ( in het alternatieve circuit) waar we meerdere keren komen . Het reguliere systeem in de gezondheidszorg kunnen we nog niet helemaal missen maar het rammelt aan vele kanten en ze willen (nog) niet weten dat er tal van alternatieve ( complementaire ) methoden zijn die je niet vergiftigen en wel genezing brengen.
  Een donatie geven we met plezier. Het bedrag weegt niet op tegen al die belangrijke artikelen en tips die u ons geeft. Onze dank is geweldig groot en ga alsjeblieft dóór!

 14. Kijk ik heb het al geschreven, van de overheid hoeven wij niets te verwachten als narigheid, gister avond weer kunnen zien, de al oude liegende PVDA, heeft gisteren weer zijn act opgevoerd van volks verlakkerij, en doet zo zich zelf de strop om, dank U RIP.
  Wat ons te wachten staat is het volgende ; AS MUCH AS, IF NOT MORE THAN, dus met andere woorden niets.
  Het melancholice gevoel dat het eind van het jaar, korte dagen feuilles in de Wind, vogels op trek ons achterlatend in de komende winter maanden met zich mee brengt, dat kun je opvangen door gezelligheid met vrienden en familie, wij en zeker mijn vrouw, maakt lekkere dingen, kleine presentjes, en een warme kruik in bed, in ons oude tochtige huis is het goed toefen, de grote openhaard in de keuken gaat branden, beetje Dickens sfeer, we make muziek en proberen samen te zingen, ik wens jullie allemaal veel warmte en gezelligheid, en denk in dankbaarheid aan die gene die er niet meer lichamelijk bij kunnen zijn maar ons zeker in de gaten houden, en met ons mee kijken, vriendelijke groet Jenne

 15. Gefeliciteerd met jullie eerste jubileum.
  Ik vind dat er lezenswaardige artikelen bij zijn. Goed dat jullie mensen gewaar doen worden dat er veel mis is in de wereld. Maar de toon zou van mij echt anders mogen. Die is vaak ZO ONTZETTEND NEGATIEF en NIET OBJECTIEF. Belicht het ook eens van meerdere kanten. Ik mis de NUANCE!!!Ik wil het abonnement dan het liefste opzeggen of gooi de hele boel in de prullenbak na het lezen van enkele zinnen. De boel een beetje wakkerschudden en opschudden is niets mis mee, maar graag genuanceerder. Deze STEMMINGMAKERIJ en JULLIE VERHALEN ALS ENIGE WAARHEID verkondigen, zet alleen maar aan tot meer controverse. Je bereikt daar niet meer dan een kleine groep ZWART-WIT DENKERS mee. Ik hoop dat jullie je dit zullen aantrekken en de toon veranderen in een meer constructieve. Daarmee op naar het volgende jubileum. VEEL SUCCES!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.