Advertentie

Gast-Column ~ Tessa Koop


WantToKnow.nl zal hier regelmatig een column plaatsen van mensen die een bericht willen delen. Die een boodschap hebben, die inhoudelijk past bij het tijdsbeeld. In deze berichten zullen verwondering, passie, blijheid, compassie en dankbaarheid mogen doorklinken.

Gedeelde vreugde is namelijk dubbele vreugde. Maar ook het delen van smart mag hier een plek krijgen; want gedeelde smart is immers halve smart!

Kortom een verhaal recht uit het hart, een liefdevolle pijl naar jouw hart.

~~~~~~~~~~~~~~

Die Guido… die vraagt of ik een gastcolumn voor WantToKnow.nl wil maken, de website die we samen in Nederland hebben opgezet maar waar ik een paar weken geleden afscheid van heb genomen. Het is heel gek, maar ik zit in een soort vacuüm. Waar zal ik het eens over hebben? Wat heb ik nou nog te vertellen aan de mensen? Op woensdag 4 november geef ik een lezing in Griffioen (Uilenstede).
Tessa Koop
Tessa Koop
Ik moet er om lachen, want ik zou bij God niet weten waar ik het over moet hebben! Waarom doe je het dan, vraag je je misschien af. Nou het is nog een erfenisje uit het verleden. De lezing is dit voorjaar geboekt en toen hing de vlag er nog heel anders bij dan nu.
Terwijl ik deze gastcolumn schrijf, hoor ik op de achtergrond vanuit de woonkamer het nummer ‘Never Tear Us Apart’ van INXS op de radio. Samen met Black van Pearl Jam één van de mooiste nummers uit de jaren ’90. Vind ik. En of het zo moet zijn, hoor ik precies die zinnen, die dit nummer voor mij magisch maken.

I told you
That we could fly
cause we all have wings
But some of us don’t know why

Kijk naar jezelf, kijk om je heen, kijk in de wereld. Hoeveel mensen zijn er niet vergeten dat ze zelf vleugels hebben gekregen om te kunnen vliegen? Mensen laten zich vleugellam maken doordat ze kiezen voor angst. Angst die ons wordt aangepraat, angst door ervaringen uit het verleden, angst voor die stukken in onszelf, waar we nog met een grote boog omheen gaan. En zelfs angst voor onze eigen grootsheid, die verantwoording met zich meebrengt. Mensen helpen herinneren aan het onmetelijke potentieel dat ze in zich dragen, is voor mij nog steeds hetgeen ik het liefste doe. En toch heb ik alles – wat ik de laatste paar jaar met bloed, zweet en tranen heb opgezet – afgebroken. Het is doodstil aan mijn kant: geen artikelen, geen lezingen (1-tje dan), geen wanttoknow.nl.

Ik snapte er helemaal niets van toen ik bij mezelf merkte dat ik bezig was om afstand te nemen van alles wat ik met zoveel passie had gecreëerd. Hoewel sommige mensen wijselijk hun mond houden, weet ik zeker dat er mensen zijn die mij maar een draaikont vinden. Maar ook zijn er mensen die dit proces nog veel eerder zagen aankomen dan ikzelf. Hoewel iedereen er op zijn eigen manier doorheen gaat, zijn veel processen toch hetzelfde. Alleen dan in een andere verpakking. Om duidelijk te maken waar ik het nu over heb, kan ik ‘toevallig’ nog een prachtig fragment uit de songtekst halen van INXS:

Don’t ask me
What you know is true
Don’t have to tell you
I love your precious heart
I
I was standing
You were there
Two worlds collided
And they could never tear us apart

I was standing
I was standing, you where there. Two worlds collided. And they could never tear us apart..

Twee werelden die in botsing komen (Two worlds collided). Zo ervaar ik het: letterlijk. Dat is wat er met mij op dit moment gaande is. Ik ervaar een oude en een nieuwe realiteit, die elkaar met 200 k/m p/u frontaal raken. BAM! Eerstgenoemde is waar het gros van de mensen nog inzit. Dat is de chaos die we om ons heen waarnemen. De oude wereld die haar houdbaarheidsdatum heeft overschreden en als een kaartenhuis in elkaar stort. Een wereld die we op basis van een egogericht bewustzijn hebben opgericht. Een wereld op basis van afgescheidenheid. Wij tegen zij. Donker en licht. Warm en koud. Angst en liefde. Goed en kwaad. Een wereld die ons vleugellam maakt. Een wereld waardoor we zijn vergeten hoe machtig en krachtig we zijn als mens. Jij en ik.

Vraag me niet, wat jij weet dat waar is (Don’t ask me, what you know is true). Het is die nieuwe wereld die gloort aan de horizon. Waar ook jij je steeds meer van bewust wordt maar je kunt het haast niet geloven. Het is een wereld die zich heel lang voor ons verborgen heeft gehouden, omdat we haar niet konden zien. Maar de tijd is er nu rijp voor. Het is een wereld die van binnenuit ontstaat, vanuit onze harten. Nu vallen de schellen van onze ogen. We voelen dat er ‘meer’ is. We voelen dat we hier zijn voor een avontuur en dat we worden uitgenodigd om het beste uit onszelf naar boven te halen. Het gaat er niet zozeer om dat we moeten vechten en strijden om perfect te worden. Maar het gaat erom dat we onszelf bewust worden dat we al perfect zijn.

Dat is 21-12-2012 voor mij: een overgangstijd. Geen doomsday, geen onheilspellende datum, maar de keuze die we kunnen maken om mee te gaan in de allergrootste transformatie uit de menselijke geschiedenis en zelfs de allergrootste shift in het universum. Uiteindelijk is ‘verlichting’ onvermijdelijk. De nieuwe mens – een soort galactic human – is in aantocht. Maar voordat het zover is moet er nog wel het nodige werk verricht worden. Niemand komt om zichzelf heen. Bij alles wat je in het dagelijks leven doet, gaat het in essentie om twee cruciale vragen: kies ik op dit moment voor angst of kies ik nu voor liefde? Omdat de trillingsfrequenties op Aarde stijgen, en dus ook onze scheppingskrachten toenemen, krijgen we dat wat we uitzenden onmiddellijk op ons bord. Welke mensen, situaties en gevoelens trek jij in dit leven aan?

Daar ben ik nu druk mee bezig. Om mezelf die nieuwe wetten en regels, die horen bij die nieuwe realiteit, eigen te maken. Ik weiger om mee te gaan in angst, maar dat wil niet zeggen dat ik geen stukken angst in mezelf tegenkom. Maar als ik dan merk dat er wat zit, dan ga ik het aan. Oude overtuigingen – zoals bang zijn om afgewezen te worden – overschrijf ik met nieuwe, positieve overtuigingen. Verder probeer ik niet in drama’s te blijven hangen. Ook dat is een keuze. Ik let erop wat mijn energie doet inkrimpen en ik let erop welke energie mij vleugels geeft. Het is ook niet zo dat ik mijn ogen sluit voor datgene wat er om me heen gaande is, maar ik focus mijn energie er niet op. Verder probeer ik mijn denken op een lager pitje te zetten om meer ruimte te scheppen voor mijn gevoel, die in verbinding staat met het universum, dat altijd perfect IS.

Ik overtuig mezelf ervan dat ik altijd op de juiste tijd en plaats ben. Ik overtuig mezelf ervan dat ik veilig ben. Ik overtuig mezelf ervan dat er genoeg is van datgene wat ik nodig heb (geld, mensen, middelen). Ik overtuig mezelf ervan dat ik niet alleen ben, dat er een hele grote onzichtbare wereld om mij heen hangt die altijd bereid is om mij bij te staan, als ik er maar om vraag. Ik overtuig mezelf ervan dat ik het werk doe wat nu perfect is voor mij. Ik overtuig mezelf ervan dat daar waar ik ga en sta wonderen gebeuren. Ik overtuig mezelf ervan dat ik andere mensen met mijn aanwezigheid kan inspireren en dat ik een magneet ben voor positieve situaties en mensen. Ik overtuig mezelf van zoveel mooie dingen, omdat ik WEET dat dit mijn geboorterecht is. En wat er dan met je gebeurt? Wow. Ik heb er geen woorden voor.

Mijn intuïtie wordt sterker, ik zie meer, ik voel meer, ik hoor meer. Er ontstaat steeds meer flow, nu ik volgens mijn eigen natuurlijke tijd leef. Dat altijd in een soort dans is met het universum. Als ik ga knijpen, stressen, me zorgen ga maken, dan lig ik van de lijn. Ik ben het me tegenwoordig direct bewust en ik stuur mezelf bij. En op een gegeven moment merk je dat bepaalde dingen in het leven niet meer bij je passen. Ik heb altijd heel veel mentale kracht gezet op het willen veranderen van de wereld. Omdat ik nog in de oude modus zat waarin mijn ego de regie in handen had, moest ik heel veel van mezelf. Ik was enorm veel aan het denken en piekeren en had voortdurend het gevoel dat ik van alles moest DOEN om datgene te manifesteren waarvoor ik hier was gekomen.

loslatenGROOTDat is nu veranderd. Daarom zit ik nu in een soort vacuüm. Daarom heb ik heel veel dingen die ik nog op de oude manier had opgebouwd, opzij geschoven. En er zijn even geen nieuwe plannen of dingen die ik vanuit mijn denken voor mezelf verzin.

Wel zet ik intenties neer voor datgene wat ik vanuit mijn hart voel dat ik ongeveer wil creëren. Zo voel ik nog wel van alles bij het geven van lezingen of het schrijven van boeken of iets doen met televisie. Maar ik zet er geen kracht op.

In plaats daarvan laat ik het los. Ik weet dat als de tijd rijp is, mijn weg duidelijk wordt. En ik weet dat ik ondertussen precies datgene doe en heb wat nu voor mijn ontwikkeling en de mensen om mij heen goed is. Oh en het geeft zoveel RUST. Nog steeds moet ik wel eens wennen aan het zogenaamd ‘niets doen’.

Maar ondertussen gebeurt er zoveel. Nu kan eindelijk die wereld van binnen eens groeien en uitdijen. We zijn immers zoveel meer dan we denken en doen. Ik ben ook enorm nieuwsgierig naar die innerlijke wereld in mezelf. Dus ook al doe ik in de praktijk weinig, mijn leven is nog nooit zo avontuurlijk geweest.

Je vindt me misschien een dromer, niet realistisch of wat dan ook. Dat vind ik heel jammer… voor jou. De tegenwerkende krachten zetten momenteel al hun jokers in om de mensheid bij haar eigen grootsheid vandaan te houden. En omdat we zo lang hebben ervaren dat we machteloos zijn geweest, denken velen van ons nog steeds dat dit de waarheid is. Daarmee bestendigen we de wereld die we om ons heen zien, maar zo graag willen veranderen.

Ga jezelf eens goed na, als je bijvoorbeeld ‘bang’ bent voor een pandemie met de daarbij behorende verplichte vaccinaties. Is het jouw angst? Is het angst dat jou wordt aangepraat? Ben jij bang om ziek te worden en dood te gaan? Waar focus jij je op? Ik focus me op: And they could never ever tear us apart!!

Misschien zie ik je 4 november in Uilenstede?

(Zie HIER voor details)

Groet – Tessa

44 gedachten over “Gast-Column ~ Tessa Koop

 1. Beste Tessa, een mooi stuk wat je hier hebt omschreven, bepaalde dingen is voor mij ook zeker een hekenning gwesst of nog soms in het dagelijkse leven. Ook ik laat me zeker geen angst aanpraten, iedereen piekert wel eens en is het ook weer goed om LOS te LATEN… ik ben zeker niet bang om dood te gaan, toch is het voor mij echter een bepaald soort “angst” om in de vorm van tussensfeer te blijven hangen, dus tussen hemel een aarde te blijven en zodat je niet naar het licht kan gaan om verder te gaan.

  Ik wens je heel veel succes bij je lezing in Uilenstede, in gedachte ben ik er bij. Blijf in jezelf geloven en zo zijn we allen op de goede weg om met elkaar naar een hoger bewustzijn over te gaan.

  Dikke Knuffel van mij.

 2. Tessa voor mij ben je een geweldig mens, je hebt inhoud, veel meer dan wat anderen naar buiten durven te brengen, je bent oprecht, eerlijk en recht door zee.
  Je passie is schrijven en verslaan, je emotie is gebasserd op muziek, beter te omschrijven dan woorden enkel, je bent verder het bewust aanwezig zijn in het vernieuwende.
  Het gene wat ik jou wil aanreiken als muziek zijnde wat al jaren erg diep geworteld is op het terrein wat jou zo bezig hield en wat voor al die andere staat die bezig zijn met geweldig werk in deze harde tijden:

  http://www.youtube.com/watch?v=LdnAbtIF3YM

  Liefs…

 3. Om los te laten is liefde nodig
  Het betekent niet dat ik zomaar wegga
  Het is een besef dat ik een ander niet kan beheersen
  Loslaten is niet het onmogenlijk maken
  Maar het toestaan om te leren van menselijke fouten
  Loslaten is machteloosheid toegeven
  Wat betekent dat ik het resultaat niet in de hand heb
  Loslaten is niet het proberen een ander te veranderen
  Loslaten is niet zorgen voor…
  Maar geven om
  Loslaten is niet even regelen
  Maar ondersteunend zijn
  Loslaten is niet oordelen
  Maar de ander toestaan mens te zijn
  Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles te beheersen
  Maar de ander het mogenlijk maken z’n eigen lot te bepalen
  Loslaten is niet andere tegen jezelf te beschermen
  Maar hen toe te staan de werkelijkheid onder oogen te zien
  Loslaten is niet ontkennen
  Maar accepteren
  Loslaten is niet spijt hebben van het verleden
  Maar groeien aan de toekomst
  Loslaten is minder vrezen
  En meer beminnen
  Loslaten is liefhebben
  Geniet daarom van het leven

 4. Ik lees toch voornamelijk een eigen hokje van individuele waarheid, beste Tessa. Maar tevens ook een hokje van bewuste veranderingen van eigen keuzes, waarmee je (denk ik) op de goede weg bent beland.

  Ik zit pas sinds kort op dit forum en ik lees onder al die boodschappen van hoop en verwachtingen helaas toch ook veel kreten van wanhoop en des-illusie. (vaak beseffen mensen het zelf niet eens) Maakt op mij een indringende indruk.

  Vaak sta je dan voor een keuze iemand in die (des)-illusie (lees eigenwaarde) te laten of ze juist te confronteren met wat ‘daarbuiten’ ligt. Dat is vaak de allermoeilijkste (en soms de meest ondankbare) taak, maar wat tevens de grootste schatten van inzicht en wijsheden kan opleveren. Die taak vervullen we allemaal, bewust als onbewust binnen onze eigen veilige individuele hokjes van waarheid.

  Indien we individueel onze eigen opgeworpen barrieres durven te doorbreken, dán pas zien we na die angst en onzekerheid, de onlosmakelijke eenheid wat er al was, is en altijd zal zijn. Geluk en voorspoed toegewenst op jouw pad, Tessa…..

 5. Beste Tessa laat je niet uit het veld slaan, vooral niet door iemand die denkt lollig te zijn… Tessa blijf bij jezelf en trek je niets aan van in hokjes plaatsen,zo heb ik meer het idee dat franciscus001 zich meer wegcijfert en hijzelf in een hokje gaat zitten.Zo heeft hij wél overal commentaar op en denkt dat hij alles is die hier de boel op stelten wil zetten.

 6. Beste @Gait en @Moos: katten op de persoon heeft geen enkele zin. Eigen hokjes van waarheid is heus niet alszijnde een belediging bedoeld, maar gewoon als een simpele waarheid.

  De mens van vandaag is een individu en zijn/haar eenheidsbesef is voornamelijk gerelateerd aan invloeden van binnen- als van buitenaf. Zo simpel is het. Daar ligt momenteel het huidige peil van onze evolutie besloten.

  Maakt dat de huidige mens slecht? Nee, slechts wanneer de mens zichzelf wijsmaakt dat het slecht is, dan pas voelt het zich slecht. Dat noem ik de grote (des)-illusie. Ik zie de mens meer als een constante uitdaging, wat onder de meest erbarmelijke omstandigheden zichzelf weet te overwinnen. (juist door die veelheid aan fouten)

  We hoeven helemaal niet verlost, bevrijdt en/of verlicht te worden. Laat staan door een hogere macht buiten ons. We zijn wie we zijn en doordat de werkzame Natuur binnen al haar aspecten een eeuwig durende beweging ten toon spreidt, is ze daarom geen één seconde precies hetzelfde. De illusie bestaat dat we dat dénken, (en ons hier gemakshalve aan vastklampen) vergelijkbaar zoals onze eigen gecreërde hokjes van waarheden.

 7. Van welke planeet kom jij Tessszzz?
  Aan je koppie kan ik wel zien dat je niet van hier bent. Vanwaar ben jij oorspronkelijk? Daar wil ik ook wel weer een keer naar toe om te kijken hoe het daar is. Ik vind Iarga wel boeiend met hun efficientie obsessie; maar het blijven opgevoerde door geëvalueerde edel gestrenge zee otters, ze zijn niet echt gezellig. Ben jij een plejaren gevalletje? (another space-time configuration) Durf jij een naam van een planeet of dimensie te noemen waarvan je het vermoeden hebt dat het zou kunnen kloppen? Je zei een keer een half woord over Arcturius; hoe zien hun er daar uit? Je laat toch af en toen nog wel eens wat van je horen potjandorie? Voor ‘ons’ ben je namelijk ook een erfenisje maar dan uit de toekomst. Met andere woorden ‘wij’ zijn nog helemaal njet niet klaar met jou hoor.
  Maar zie maar als je er aan toe bent; wees niet te bang, we zijn heus niet allemaal Creeps hoorrrrr, wel veel kinderachtige zeikers maar tja dat krijg je als het verboden word in de voorgeschreven social engineered Tavistock popcultuur volwassen te worden. Boudewijn de Groot had het al over veelbelovende pubers van boven een bepaalde leeftijd; dat is toch geen gezicht! Nee ik ben sinds m’n twintigste ook geen steek verder gekomen. Sommige mensen zijn daar trots op, ik niet. In het Engels heb ze daar een mooi woord voor; Retards. Ik noem het degeneratie en ik zie hiervoor elke dag weer affirmatie bevestiging. Kunnen we met z’n allen een signaal afspreken dat groen uitslaat als de trollen voordringen?! Sneeuwwitje en de 7 dwergen… Ooh vandaag in de Telegraaf las ik iets over een Gait uut Twente. Gait schijnt Gerrit te betekenen in het Twents; deze Gait dronk erg veel alcohol en leek erg aardig volgens buren en bekenden. Niemand heeft wat gemerkt and nobody notices anything (George Carlin); How To Stupify Society p1″ Nobody Seems to Notice, Nobody Seems to Care”
  http://www.youtube.com/watch?v=LGCCQy4yu5Y

 8. wow, dat is jouw simpele waarheid franciscus001, wie zegt dat dat de waarheid is, en hoeft ook zeker niet iedereen mee eens te zijn en jou te volgen. Je denkt zo naar mijn gevoel nog zeer onbewust…denk je mij nu te kennen, ik dacht het niet… wie denk je wel wie je bent. Je komt net kijken in de maatschappij…

 9. @Moos: schrijf ik ergens op dat mijn waarheid jouw waarheid hoeft te zijn? Bezie de wijze waaróp je op iemand anders zijn waarheid reageert en doorzie waarom het juist bij jou zo’n specifiek gevoel oproept. Dat is het interessanste aspect binnen een discussie en/of uitwisseling.

  Nogmaals, ik lees heel veel bange en boze reacties op dit forum. Mensen die bang en boos zijn op de wereld rondom hun heen en in alles een complot tegen hunzelf zien. (bv. indien jij het gevoel hebt dat een ander jou de les leest, zijn het toch echt jouw eigen gevoelens met een dieperliggende oorzaak) Maar door juist een ander de schuld te geven voor eigen tekortkomingen, doet een mens juist zichzelf tekort op het eigen spirituele pad. Dat besef kan een zeer opluchtende werking geven, want niemand is volmaakt en we hebben natuurlijk allemaal onze tekortkomingen. Dit durven toegeven is loslaten en voorzichtig de eerste schrede zetten buiten het eigen vastgeklampte hokje van eigen waarheden. Welkom in de grote mensenwereld….

 10. @franciscus001: mooi gesproken! Heb even een andere kijk op je zin:
  “Maar door juist een ander de schuld te geven voor eigen tekortkomingen, doet een mens juist zichzelf tekort op het eigen spirituele pad.”
  Dáár ligt nou juist de essentie. Alleen door DIT proces te doorlopen kom je bij jezelf. Het is dus niet een tekort-doen, maar een bewust worden van dit proces, dat als je doorgaat met anderen de schuld te geven, je jezelf tekort doet…! (zie het eerdere artikel over iets of iemand de schuld geven!! HIER)
  Maar -achter je staart aan hollend- JUIST door het mee te maken, kom je het tegen.. Meesterschap vraagt deze laatste reflectie. Het doel van de reis is niet het reisdoel, maar de reis! Alleen tijdens de reis wordt je wijs.

 11. Donderdag 29 10 2009 (11 1 11!)
  Speaking of the Maya-kalender.. 😉
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Geel Zelfbestaand Zaadjaar
  Zelfbestaande Uil Maand, Alpha 12
  Kin 99: Blauwe Galactische Storm

  De toon 8 van integriteit heeft altijd dezelfde zonnezegel als de
  vorige wavespell. We krijgen dan de kans om de ervaringen en lessen van
  de vorige 13 dagen te integreren… De toon 8 van vandaag is ook: de
  integriteit van de vrije wil… En er kan een stormpje opkomen bij
  deze of gene, maar soms moet er gewoon wat druk van de ketel… Je kunt
  die energie (die in feite vanuit je eigen motor komt) ook katalyseren
  naar een eigen proces of gebruiken om eens lekker te gaan
  schoonmaken… Doe waar je in gelooft… Hoe Ghandi het zei: Be the
  change you want to be in the world.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~

 12. Als je nou ook al een poosje aan het proberen bent wat Tessa doet (leven zoals het bedoeld is)maar je valt vaak weer terug in je oude patroon, misschien heb je dan wat aan de boeken of filmpjes van Jerry en Esther Hicks – Abraham.

  http://www.abraham-hicks.com

  Mij helpt dat echt om steeds meer op gevoel en met – voor mij dan – betere overtuigingen te leven. …je wereld verandert echt ;.

 13. @Guido 08:35: reflectie is nodig om mensen inzicht te geven in wat ze doen en waarom ze het doen.

  Aangezien reflectie, door de zelfmonitoring, ook dualiteit creëert en intuïtie in de weg staat, zal je, om eenheid te kunnen bereiken, iedere vorm van reflectie dienen te ontstijgen.

  Dat is het verschil tussen zelfbewustzijn en bewustzijn.

 14. Meesterlijk mooi gesproken Guido, over duidelijk dat jij een judoka bent in woord en geschrift met een zwarte band.

  Weet je ‘het’ gaat erom dat je in je zelf gelooft, je zelf erkent en je zelf respecteert, als je deze 3 grondregels niet kan hanteren kan je namelijk ook niet met de ander overweg, eerst in je zelf dan met de ander.

 15. @Paul: “Geheel zichzelf zijn mag men slechts, zolang men alleen is; wie dus niet van de eenzaamheid houdt, houdt ook niet van de vrijheid, want slechts wanneer men alleen is, is men vrij.”

  A. Schopenhauer Duits filosoof 1788-1860 (Homepage)

 16. Ik luisterde naar dit liedje en toen tranenzee… Kennen jullie deze plaat nog?

  Everbody’s looking for a meaning
  Everybody’s doing their own thing
  Nobody’s solving the problem
  And nobody helping eachother

  Some people give into fear
  Some people give into hunger
  Some of us left for the future
  And some of us wonder

  Giving in to life, giving into love
  Baby there’s enough for everyone!

  Giving in to life, giving into love
  Baby there’s enough for everyone!

  Prachtig.
  Nik

 17. Tessa ik hoop voor je dat je gelukkig zal zijn en je juiste weg zal vinden.
  Ik heb altijd vertrouwen in je gehad je hebt je best gedaan om misstanden aan de kaak te stellen naar beste inzicht en vermogen.
  Nu moet je eerst voor jezelf zorgen.
  Het ga je goed.

 18. franciscus001
  Ik ben bang dat hier niet zoveel mensen behoefte hebben om de kreten van hoop en verwachtingen helaas toch ook veel kreten van wanhoop en desillusie door jou behandeld te laten worden.
  Sporadisch zou je dat kunnen doen maar als je je hier opwerpt als hulpverlener dan denk ik dat die ongevraagde hulp hier niet op zijn plaats is.

  Ik weet niet wat jou kwalificaties zijn maar het lijkt me veiliger om daar een erkende figuur voor te raadplegen.
  Als alle figuren die niet geloven hier op deze site hun menig gaan geven dan kunnen ze deze site wel sluiten.

  Ik geloof wel in je oprechtheid maar als je niet openstaat voor waar deze site voor staat dan zit je hier verkeerd denk ik zo.
  De meeste mensen hier komen met het besef dat er iets niet klopt en we proberen er achter te komen wat dat is.
  Als jij zegt dat dat grotendeels onzin is, is dat het zelfde als je in de kerk gaat lobbyen dat God niet bestaat.
  Gezonde kritiek lijkt me op zijn plaats maar zoals jij bezig blijft lijkt me niet gezond.
  Het zo me overigens niet verbazen als de stichting skepsis hier mensen op deze site aan het werk zet.

 19. Mooi gezegd Eugenie; Tesszz trekt Kissende (show) bizzende maar ook bitserige bitsjende mensen aan.
  Keep It Simple Stupid met een vleugje Ying en Yang.
  Trek jij ook mensen aan Eugenie?
  Ik trek persoonlijk net zo veel aan als dat ik afstoot, schiet per saldo opgeteld niet erg op; maar is ook een soort evenwicht.
  Geen wonder dat het niet erg druk wordt in mijn huisje.
  Sommige gevoelige mensen trekken zich alles aan en daarmee soms ook iedereen aan.
  Magnetisme is niet alleen voor dode stoffen maar ook voor levende wezens.
  Afstotelijkheid is het omgekeerde van aantrekkelijkheid; dus hetzelfde maar dan andersom.
  Wie het hardst schreeuwt heeft het minst nodig.
  De aantrekkelijken en de afstotelijken zullen elkaar normaal nooit tegen komen.
  Ze zijn letterlijk lucht voor elkaar omdat beiden opgeteld nul nada noppes zijn.
  Alleen de aantrekkelijken komen elkaar welhaast gedwongen tegen; bij het kleffe af.
  Geen lucht meer om voor jezelf te ademen.
  De afstotelijken die stoten alleen maar af, dus alleen.
  Teveel lucht om alleen maar in te ademen, teveel koude wind zelfs, teveel vrijheid is ook niks.
  De aantrekkelijken die de afstotelijken leren aantrekken zijn in het voorportaal van de hemel op aarde aangekomen.
  De aantrekkelijken die alleen maar leren afstoten zullen voorlopig in het vacuum aankomen, in het niets.
  Welke leerschool leert de aantrekkelijken om af te stoten?
  Dat is de school der heersers die hun als instrumenten nodig hebben om te beheersen.
  Cleopatra in opleiding; het is verdomd alleen maar je krijgt wel absolute macht toegespeeld.

  Soms regelmatig sta ik weer versteld van mezelf. Waar haal ik het toch allemaal vandaan.

 20. een t(d)rol(e) is een afstotelijke die aantrekkelijk heeft leren doen om sluipend langzaam het laagste doel te bereiken.
  een prinses is een aantrekkelijke in opleiding die leert om afstotelijk te doen om zo snel het laagste doel te bereiken.
  een waarlijke leerling is een leraar in opleiding die met magnetisme leert om te gaan om zo ooit het hoogste doel te kunnen bereiken.
  vrijwel elk mens is een combinatie van de bovenste drie en niet iedereen zal een goede leraar kunnen worden.
  de beste leraar is en was de twijfelachtige leerling die zelfs met veel moeite nooit meesterschap zal kunnen bereiken.

 21. Wat een gezever zeg..
  Anton Teuben in het kwadraat.
  Feitloos en totaal niet interessant.

  Je vindt me misschien een dromer, niet realistisch of wat dan ook. Dat vind ik heel jammer… voor jou.

  Ik vind jou inderdaad een dromer en niet realistisch! Maar dat dat jammer is voor mij.. kom ik op deze site de term “ego” vaker tegen?

  Er zijn veel mensen die open staan voor veranderingen en eventuele aanwezigheid van buitenaardsen.. Hier sta ik ook open voor.

  Maar dit gezever.. nee, dat is niet aan mij besteed

 22. @Hyperalert: ik denk juist dat degene die het hardste schreeuwt juist het meeste nodig heeft.

  Ego en persoonlijkheid zijn synoniemen van elkaar. (en illusionair omdat ze vergankelijk zijn)

 23. Kom ik een keertje kijken, zie ik dat je afscheid neemt. Lekker; misschien dat in de toekomst een beetje meer realisme op z’n plaats is. Het kwam als een plofje en gaat als een plofje. Trouw zijn is ook een kwaliteit. (“Ik ben trouw aan mezelf”, hoor ik je al zeggen). Goed goan!

  Jan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.