Advertentie

Gezond-verstand-avonden.. Iets voor jou?


Wanneer wij allen beseffen dat het voedsel in de supermarkten ons niet de juiste en/of volledige basis geven kan voor een gezond leven dan is het zaak om gezamenlijk de kennis te delen en het goede aan elkaar door te vertellen. Er zijn in dit verband zoveel thema’s die bij de kop genomen kunnen worden..

Anneke Bleeker, jeweetwel van de Verontruste Moeders, besloot daarom dit idee kracht bij te zetten en avonden te organiseren, waarbij dit idee centraal staat. Al draaiende zal ook het aanbod groeien door de personen die belangstelling hebben voor deze avonden. Hier zijn ze dus, de:

x

Gezond verstand‐avonden

Anneke Bleeker, november 2001

x

Eénmaal per maand op een vaste locatie, met het doel is om thema’s de revue te laten passeren die ons allen aangaan op het gebied van lichamelijke en ook geestelijke gezondheid. Locale biologische bedrijven onder ieders aandacht brengen is iets dat bijvoorbeeld van groot belang is.

Opzet van deze avonden:

Welkom-ontvangst 19.30 uur en een stipt
Begin om 20.00 uur.

Voor de pauze een korte lezing of op een andere manier wordt één bepaald onderwerp behandelt, bijv.

• Wat zijn E-nummers en hoe (on)gezond zijn deze stoffen?

• Waarom is magnesium zo belangrijk?

Zomaar even twee voorbeelden maar je kunt begrijpen dat er vele zijn, oneindig kunnen we doorgaan. Nog twee…

• Hoe stimuleren wij kinderen om een wortel te eten en de zakjes snoep met E nummers te laten staan?

• Hoe maken wij de jeugd bewuster?

Na de pauze kunnen in de groep de ervaringen en vragen worden gedeeld.

Lokaal = kracht
Ook krijgen locale bedrijven die hun producten volgens de biologische wijze telen de kans hierover te vertellen. Zij kunnen hun producten dan ook tonen, eventueel verkopen maar het mag niet ontaarden in een verkapte markt. Als er bijvoorbeeld een tuinder is die vertelt over zijn producten en wat groente mee heeft kan dat van eigenaar verwisselen.

Ons met elkaar verbinden, is niets anders dan gezond verstand..! Neem een kijkje in elkaars ‘keuken’!

Als de avond gehouden wordt op een locatie waar producten verkocht worden dan is het logisch dat hier gebruik van gemaakt zou kunnen worden! Maar wij zullen er voor waken dat velen steeds terugkomen naar deze avonden om dan alleen de producten te willen verkopen. Dat is niet de opzet van de avond.

Wel is het idee deze bedrijven zo onder ieders aandacht te brengen opdat men in de eigen omgeving weet en ontdekken gaat wat er allemaal te koop is.

Het zal dus leuk zijn als er maandelijks ook iemand de kans krijgt wat over zijn of haar product te vertellen. Elkaar de weg wijzen, kennis delen en via andere sprekers weer andere informatie krijgen. De sfeer moet zo zijn dat, als je bent geweest, je de maand erna weer graag komen wilt en ook anderen dit pad hebt aangewezen.

Kijk op de website en zie of je je bij dit initiatief kunt aansluiten. Organiseer en kom in beweging!!

Als door het enthousiasme de groepen te groot dreigen te worden kunnen we een extra avond in de maand inlassen, of iemand anders in de omgeving stelt ook weer een ruimte beschikbaar. De ruimtes moeten ook in de winter behaaglijk zijn en men moet normaal kunnen zitten.
Een gezellige omgeving doet ook iets, zeker als het op een locatie is waar producten verkocht worden, maar het mag geen ‘huiselijk’ effect krijgen opdat het te snel ‘gezellig’ wordt in de zin dat de informatie niet meer over komt.

Het moeten informatieve avonden blijven waar velen iets aan hebben. Alle bezoekers betalen € 10.00 entree.

Hiervan wordt de locatie bekostigd en andere onkosten gedekt. De koffie/thee, aangeboden door de eigenaar van de locatie, dient ook betaald te worden. Daar staat een potje voor op de tafel waar tevens ingeschonken kan worden. Met zo weinig mogelijk hindernissen die het allemaal maar weer moeilijk maken willen we dit organiseren.

We zijn allemáál stukjes van de grote puzzel.. Let’s get together!

Anneke Bleeker zal net zolang komen tot een groep zelfstandig kan draaien omdat er dan genoeg personen zijn die hier sturing aan kunnen geven. Wanneer een groep zelfstandig kan draaien kan Anneke elders dit verhaal herhalen.

Wel blijft Anneke altijd betrokken en staan de avonden aangegeven op de website: Gezondverstandavonden.nl

Zo blijft ook de locatie in beeld (reclame voor bedrijven) en het overzicht blijft onder de verantwoording vallen van Anneke. Het kan dan ook zijn dat we sprekers kunnen uitwisselen door de opgedane ervaringen omdat het doel is vele locaties per provincie op te zetten.

Natuurlijk heeft elke gastheer/vrouw weer een eigen publiek met een eigen karakter, die hij of zij aantrekt. Dus kunnen vele groepen in elkaars nabijheid draaien. Op deze wijze kan de informatie veel sneller door het land verspreid worden. Het voordeel daarvan is dat als je een keer niet kunt op je vaste avond je elders weer een keer kunt aanschuiven.

Samen informatie delen en verspreiden, veel leren en bewust in je eigen omgeving kijken naar bedrijven die meewerken aan een goede gezondheid. Wie een locatie heeft kan mailen om meer informatie te krijgen hoe die formule in elkaar zit. Dit is het mail-adres: anneke@verontrustemoeders.nl

Wie meer informatie wil over het bijwonen van zo’n avond, kan zich richten tot degene die je deze info heeft verschaf, of stuur een mail.

2 gedachten over “Gezond-verstand-avonden.. Iets voor jou?

 1. met z’n allen in pauselijk conclaaf dan we kunnen we voor altijd crowd kruid(t) power zijn!
  zo simpel kan het wezen jah zo simpel kan het zijn
  te beginnen bij ons dagelijks voedsel
  presenteer het geweer van 1 doorgewinterde Anneke Tanneke Tover crowd kruid(t) power katalysator en de opéénvolgende elkaar volgende delen doen hun werk als vanzelf
  de specifieke ingrediënten van het orkestrale eet genoegen bepalen de totaal ambiance
  ieder z’n eigen herontdekking van grootmoeders draadjes vlees formule met uiteraard stroperig dikke vette donkere metsel jus
  ‘laat het nu eerst even een paar uur garen´ zijn bij herhaling de Bijbelse roemruchte woorden van onze genoeglijk kale Cuba sigaar dampende horeca minnende eet goeroe Herman
  De manier waarop hij dat zegt geeft mij al trek, echt waar
  Die man is eten, eten en laten weten, bedachtzaam ongehinderd ongeremd proeven van de kokende condenserende gestaag languit verticaal druipende hangop stroop uit s’lands eigen klooster appel tuin
  als ik Herman zie opereren dan zou ik willen opnieuw te kunnen incarneren als full time kok wel te verstaan en het opdringerig met de jaren meer braak liggende kale kruintje is dan voor altijd een detaillistische bijzaakje van generlei betekenis voor mijn dagelijkse levensvreugde ingeblikt diepvries klaar of vers van de pers jongensachtige mannelijkheid grijsachtig wit fading out of niet…
  ook van der Valk was hem niet te min, appelmoes voor het volk, dat was de formule en zijn jarenlange jonge opstap als keuken assistentje naar de ‘hogere horeca’
  opa van der Valk hield van zacht groen deinend lang uitgerekt Amerikaanse Cubaanse pracht en praal op wielen; ‘mondje dicht, oogjes en oren open en wapperen met die handjes, dan kom je er wel’ was altijd grootvaders renteloos belasting vrij devies.
  opa van der Valk maakte op het eind van z’n leven nog even als vanzelfsprekend duidelijk aan het huidige slaafse volk dat de belastingdienst altijd voor hem gewerkt had en niet andersom, de boekhouding was een schoenendoos afgevuld tot de dekselse rand met nog echt tastbaar dollar koper knisperend groen papiergeld
  Verdiensten was wat je gedaan had en niet zozeer waar je van te voren gerechtelijk gesubsidieerd plaats vervangend ad interim recht op had, de baas was fredje fnv bondgenoten zelf, want van welke kort Amerikaanse aanjager moest je het uiteindelijk nou eigenlijk echt hebben?

  David Bowie – we can be Heroes for one day (live)
  http://www.youtube.com/watch?v=YYjBQKIOb-w

 2. Vermijdt: E621, Aspartaam, Fluoride, GM voedsel en spoel goed na nadat je afwast.
  Neem een keer de tijd je consumptiepatroon te bekijken.

  De idioterie dat alle suikers vervangen moeten worden door zoetstoffen hangt voornamelijk samen met de drang ons meer te laten consumeren. Neem dat extra glas coca cola, neem die extra portie yoghurt. Je wordt er toch niet dik van met die zoetstoffen… maar wel doodziek en dat vertellen de mensen van het “ik kies bewust” keurmerk er niet bij. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.