Advertentie

“God is de naam, en met wie spreek ik?”


boat water grass

“2009 is een zeer kritieke springplank geworden voor de Nieuwe Mensheid. Wij zijn daarover uitermate opgewonden. Jullie evolueren en nemen de Aarde in haar geheel met je mee. Jullie evolutionaire weg heeft je blinddoeken bezorgd, om op Aarde tegen elkaar op te botsen, in onwetendheid over je bestemming of waar het echt om gaat.  

Nu jullie volledig verantwoordelijkheid nemen, wordt de Sluier van Vergetelheid ook dunner en zal verdwijnen. Jullie ontdekken dat je god bent, en dat jullie de zelfde scheppende vermogens hebben als de energie die jullie god noemen. Eigenlijk hebben jullie die scheppende vermogens elk moment van elke dag gebruikt zonder het te beseffen. Dat gaat veranderen.”

Deze regels las ik begin van dit jaar in een bericht van Steve Rother, de bijzondere man die informatie van ‘De Groep’ doorgeeft. 2009 Was inderdaad een bijzonder jaar. De sluier is voor velen ‘dunner’ geworden, we kunnen meer bij onze kosmische verbinding; de Aarde is heftig aan het bewegen-achter-de-schermen. Maar de tekst: “Jullie zullen ontdekken dat je god bent…” is misschien wel de meest krachtige in de hele channeling, die je overigens HIER helemaal kunt lezen.

En laat nou, tot mijn niet geringe verbazing, dit jaar ook het boek ‘Jij bent God’ van Gabriela en Reint Gaastra verschijnen… Wat een toeval, nietwaar…? Hebben we zo’n minderwaardigheidscomplex met z’n allen, dat we het niet kunnen geloven dat deze ‘stelling’ waar is, of zijn we zo gebrainwashed met het beeld dat ‘De God’ helemaal buiten ons staat? Maar draai het gewoon eens om, ‘Waarom zou het niet zo zijn?’… Neil Donald Walsh heeft al veel pionierswerk gedaan, met zijn ‘Gesprekken met God’, maar tóch..

Kortom, werk aan de winkel. Voor jou en voor mij. Gelóven in onszelf, geloven in God.. hahaha.. Lees verder in de onderstaande boekrecentie van het boek van Gabriela en Reint. Wellicht is het mooi in dit kader af te sluiten met de 3 geheugensteuntjes waarmee de Groep van Steve Rother ook altijd besluit:
X

“Bejegen elkaar met het grootste respect.
Voed elkaar wanneer je er kans toe ziet.

Speel goed samen.”

x

* * *

x

Recensie ‘Jij bent God’

door Johannes Kunst © december 2009

x

In de telefoongids op internet staan 24 mensen met de achternaam ‘God’. Blijkbaar woonde er in Nederland al spiritueel hoog ontwikkelde mensen toen op bevel van Napoleon de achternamen werden ingevoerd. “Mijn naam is God, aangenaam, en wie bent u?”

De cover van het nieuwe boek van Reint & Gabriella. "Jij bent God"
De cover van het nieuwe boek van Reint & Gabriella. “Jij bent God”

‘Jij bent God’ Is de opmerkelijke titel van de laatste publicatie van Gabriela en Reint Gaastra-Levin. Een vervolg in de bijzondere reeks publicaties met spirituele openbaringen over de mens, de mensheid en het universum. In ‘Jij bent God’ worden een aantal eerder beschreven thema’s, zoals het openen van het hart en het belang slachtoffer- en daderrollen, verder uitgediept.

Deze openbaringen behandelen de relatie van de Goddelijke mens met zichzelf. Het helen van deze relatie blijft een hoofdlijn en dit boek geeft de lezer veel nieuwe inzichten op dit punt.
Ook is er een sectie gewijd aan de relatie van de Goddelijke mens met de wereld. Hierin komen een aantal zeer actuele onderwerpen aan bod zoals de wereldwijde kredietcrisis, maar ook ‘onze’ evolutie, die volgens de Meesters een spiritueel gestuurd proces is, dat meer subtiele kanten heeft dan tot nu toe wordt aangenomen.

Evolutie is een gevoelig onderwerp
Als gevolg van het Darwin-jaar 2009 staat dit onderwerp veel in de belangstelling. Een hangijzer in dit debat is de rol van een God of Schepper in de evolutie. Hierover zegt het boek dat God zowel de drijvende kracht achter de Schepping is als de Schepping zélf.

Zoals de titel al zegt, hebben wij bovendien zelf de God-kracht en spelen daarmee een scheppende rol in onze eigen evolutie. Nog een actueel onderwerp is de klimaatverandering. In het verlengde hiervan komt de relatie van de mens met Moeder Aarde aan de orde, aangevuld met oefeningen en gebeden voor het helen van deze relatie.

Moeder Aarde
Onze huidige samenleving heeft in de relatie met Moeder Aarde een grens bereikt, die een andere houding ten opzichte van elkaar en onze leefomgeving tot een dringende noodzaak maakt. Waar het nu volgens de Meesters op aankomt, is het openen van ons hart naar een hoger niveau van liefde en eenheid. Wanneer we deze liefde als het organiserende beginsel van ons persoonlijke en maatschappelijke leven neerzetten, dan zijn we in staat om een nieuwe wereld te scheppen: Een wereld met meer respect en erkenning voor elkaars kwaliteiten en bestaansrecht. Een ‘grote transformatie’ waar we aan toe zijn en waar we allemaal sterk naar verlangen.

Om deze persoonlijke en maatschappelijke transformatie tot een goed einde te brengen zijn de kwaliteiten communicatie en spiritueel leiderschap onontbeerlijk. Deze onderwerpen staan als laatste twee secties in het boek.

Gabriella en Reint Gaastra
Gabriella en Reint Gaastra

In deze tijden van crisis en door het ineenstorten van het kapitalisme ontstaat er ruimte voor maatschappelijke vernieuwing. Het vereist moed, leiderschap en communicatie om deze uitdagingen te benutten. Sommige mensen en landen nemen hierin de leiding. Zoals president Obama in de Verenigde Staten, die met zijn regering een duidelijke boodschap van eenheid en verzoening in de wereld brengt. Er is veel werk te doen en het is ook nodig dat we de toekomstige wereld samen vormgeven.

De Meesters winden er geen doekjes om en wijzen ons erop dat naast onze leiders wij allemaal een bijdrage dienen te leveren. Wij zijn immers God, en dat brengt ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee.

Een ander land dat een leidende positie in de wereld inneemt is Nederland. De Nederlandse samenleving is in vergelijking met andere landen verder ontwikkeld. Basisbehoeften als voedselvoorziening, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg zijn in principe voor iedereen geregeld.

De posite van Nederland
Hoewel er de laatste tijd ook afbreuk plaatsvindt van de verzorgingsstaat en Nederland zich moet aanpassen aan de wereldwijde economische omstandigheden. Het boek vertelt ons dat Nederland een voorbeeldfunctie heeft als land dat ‘nadrukkelijker voor de kracht van de liefde van het hart gaat staan’. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag 2009 wordt uitgelegd hoe wij hier met meer mededogen en acceptatie naar kunnen kijken. Vanuit een spiritueel perspectief heeft de aanslag het karakter van een inwijdingsritueel gehad voor Nederland, hoe pijnlijk de gebeurtenissen ook zijn voor alle betrokkenen.

Het boek ‘Jij bent God’ is al met al een bijzonder verrassend en inspirerend boek. De meesters zijn in staat om via het medium Gabriela Gaastra-Levin een aantal diepere inzichten door te geven over en in onszelf en in de huidige situatie van de wereld. Dit boek biedt de lezer naast inspiratie ook vertrouwen in een nieuwe toekomst, die voor ons binnen bereik is. Een samenleving gebaseerd op liefde, gelijkwaardigheid en respect. We moeten er samen wel wat voor doen en niet wachten op ingrijpen door God. Dat zijn we namelijk ook zelf, zoals we nu allemaal weten.

‘Jij bent God’ 246 blz – ISBN 9789080747845

Uitgeverij Follow Your Heart – Apeldoorn

145 gedachten over ““God is de naam, en met wie spreek ik?”

 1. Allemaal leuk en aardig, maar oranje, de koningin dus met name is echt zwaar crimineel. Zij is doodsbang voor mij! Niet omdat ik iets haar wil aan doen, maar omdat zij, als staatshoofd heeft buitensporig geweld gebruikt jegens het volk der nederlanden door middel van mind control wapen technologien, electronische wapens in combinatie met gangstalking. Er is een deel van de bevolking dat geen dag of nacht rust heeft, maar lijdt onder deze wapens.
  Per ongeluk ben ik dat allemaal tegen gekomen en wij kunnen heerlijk en heel lang hebben over zwart/wit Ying/Yang etc, maar het neemt niet weg, dat heleboel mensen die juist geen enkel interesse hebben in dat hele Bea fenomeen enorm lichamenlijk en geestelijk leed ervaren door deze wapen technologien. Tot op heden is dat de keuze van de regering en bea als staatshoofd en dus directe veraantwoordelijkheid van de bewindslieden en staatshoofd Bea.

  Ik meen het echt beatrix is zwaar crimeneel, zowel in haar daden als in haar staat van bewustzijn.

  Ik kook van binnen niet van woede en niet van global warming up, maar van de gestoordheid van dat wezen Bea.

  Beatrix heeft alles gekregen wat er nodig is om een normaal en gezondsamenleving te creeeren, maar nee, zij verminkt mensen. Letterlijk mensen worden verminkt in haar beleid.

  Elke dag wordt ik uitgedaagt om naar buiten te treden, tot op heden heb ik gekozen om dat niet te doen. Niet vanuit angst, maar vanuit respect. Respect voor mensen die in de illussie van de democratie leven, mensen die hun hebben en houden hebben geoffererd voor het voeden van de beest in plaat van de geest.

  Leuk artikel van Hannah, sta achter je eigen ik etc. Ik snap in zijn geheel wat er staat en ik sta er achter. Maar als ik achter mijn hart sta, letterlijk, als multidimensional wezen, weet je wie ik dan tegen kom, Nederlandse leger, aangestuurd door beatrix van Buuren.

  Zij, Nl leger studeren dezelfde ascentie technieken als wij allemaal op ons eigen manier en ons eigen tijd, met enige verschil, dat zij, Nederlandse leger onder de leiding van staatshoofd zonder hersenen, zij gebruiken het om te mishandelen en te onderdrukken van dat hele ascentie proces, in de hoop dat het nooit uit gaat komen. Dat hun duistere kwaadaardige zakken nooit naar buiten komen. Zij leven in angst voor hun eiegn daden en de enige manier om hun, NL leger en bea te bevrijden is het allemaal naar buiten te brengen, hoe schokkerend het ook kan zijn. Het is werkelijk schokerend wat er achter ons, burgers rug om gebeurd in de naam van de staatsveiligheid.

 2. En daar ga je helemaal niets van zeggen ea..? Zit je jeZélf dan niet vreselijk in de weg..? Waarom zou je het niet naar buiten brengen..?
  Op deze wijze vraag je aan ons absolute overgave mbt wat jij zegt te weten..
  Roep gewoon eens een paar feiten, da’s toch niet zo’n probleem?

 3. Toevallig dat dit gesprek voor mij reactie ging over Recht en Krom. Per ongeluk in de stad Utrecht kreeg ik de ware gezicht te zien van de koningin en de staat der nederlanden. Toen dacht ik, Utrecht het rijmt op…
  U is Recht en Recht is Krom.
  Hoe dan ook er zijn wat dingen die recht getrokken moeten worden, dus ik moet maar naar Knokken. Utrecht, Milan, Parijs en Knokken. Knokken voor ascentie en change yes we can!

 4. Het is niet bedoeld als teasen, vooral niet als het gaat over vrijheid van denken en handelen van een heel volk, nederlands volk!
  Nederlands volk dat zij wij. Zielen die hier en nu aanwezig zijn om deze dans te dansen met elkaar. Ik heb heel lang over na gedacht en barste net helemaal uit op (digi) papier. Soms gebeurt het, dat je zo lang onderdrukt wordt, dat je gaat barsten.

  Ik meen het echt ik word belegerd in de naam van de koningin. Ik kan naar buiten te treden, maar kom je mij dan uit de gekenhuis ophalen? Iemand opsluiten en vol spuiten met gif is niet zo moeilijk. Is dat wel waard om mij leven nog meer in gevaar te brengen?

 5. @Ea + @Johan, zelfs al zouden de Oranjes grote misdadigers zijn, dan rechtvaardigt dat nog niet het gedrag van Karst Tate. Men mag best een psychologisch profiel maken over wat zo’n iemand tot zo’n daad aanzet, maar altijd als doel de samenleving te beschermen. Maar Johan, wees voorzichtig met het proberen te rationaliseren van zo’n gebeurtenis of daar een spiritueel etiket van betekenis op te plakken. Ik heb mensen gesproken die daar aanwezig waren en de wonden zijn nog te vers voor deze getuigen ter plaatse. Voor dit soort mensen is het nog te vroeg daar een betekenis voor te geven. Dat werkt eerder contraproductief.

  Ik ben zelf ook geen fan van dit koningshuis. Het is van de zotte dat Beatrix nog steeds politieke bevoegdheden kent en inderdaad was het verleden van Bernhart allesbehalve schoon. Toch waren er ook personen in de Oranjes die ik mocht, zoals wijlen Juliana en Claus.

 6. Ik heb stukken uit het boek van deze lieve mensen een paar maanden geleden gelezen. Hoewel ik er erg van hou dat er mensen zijn die contact hebben met Jesus cs en er graag over lees, heb ik na het lezen van het stukje over de rol van Beatrix in Nederland twijfels gekregen over de boodschappen die deze vrouw doorkrijgt van het hogere. Ik ga dit boek niet kopen en heb geen interesse meer de berichtgeving van deze mensen te volgen.

 7. @Paul: daarom ben ik ook het ‘boertje van buten’!
  @Franciscus: het is ‘Bernard’, dus met een ‘d’. Ik meldt dat toch even, zodat niet de indruk ontstaat, dat het een werkwoord is.. De ramp zou niet te overzien zijn..!!

 8. @ ea

  weetje zeker dat je geestelijk helemaal in orde bent ?
  waar zijn de bewijzen jongen / meisje ?
  je uitspraken zijn kinderlijk, fundamentalistisch, en ronduit gevaarlijk, en zeker niet serieus te nemen.
  dus bewijs maar wat je claimt.

  @ Guido
  ik ben blij met mijn realistische zelf.
  ben jij ook blij met je zelf Guido ?

  @ Johan.

  niet reageren hoor , stel je voor dat een ander je duistere reptilian kant ontdekt ? wat moet je dan Johan wat moet je dan ?

 9. @Gait
  Niet alle reptilians zijn duister. sommigen zijn echt heel tof,wijs en aardig en hebben een hart zo zoet als een taartje. Sommige reptiliaans zitten net zo vast als mensen. Geen slecht woord over reptilians. Het zou echt niet kloppen alle foute dingen in de dualiteit op reptilians af te schuiven. Eigen veraantwoordelijkheid nemen is ook belangrijk, zowel door reptiliaans als de mensen.

 10. wat doet god lelijk tegen zichzelf ,en wat kan ie muggeziften over woordtjes en letters .Ging het uiteindelijk niet om inhoud.streker ng zlfs sal je zo schreift begreipte man je nofg wal.hahaha

 11. Snappen jullie dan niet dat het in deze tijd niet meer gaat ik heb gelijk dit klopt dat klopt
  niet ik vertel de waarheid. De waarheid is ,het is de impliciete orde het is er al ik kan het niet bedenken het gaat om vinden De Waarheid vindt mij, ik vind uiteindelijk niet de Waarheid maar ik moet wel zoeken, er vreselijk naar hunkeren.

 12. Voor mij is er maar één God!
  En dat hele New Age gezwam daar word ik niet goed van.
  Natuurlijk hoef ik die verhalen nou juist niet te lezen, maar soms kan ik het niet laten.
  Verder vind ik jullie site zeer informatief.

 13. Geachte mede forum bestormers,

  Met verbazing heb ik kennis genomen van de bron van Gabriella ……….

  het Koningshuis wordt hier mooi neergezet :

  “De Oranjes staan symbool voor vrijheid, voor overvloed, voor leiderschap en voor de hogere waarden van het land”

  “De manier waarop de Oranjes hun voorbeeldfunctie vervullen heeft invloed op de bewustzijnsontwikkeling van de bevolking”

  WAT N BULLSHIT IS DIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Uit welke bron tapt zij af ??

  eLK LID VAN oRANJE ZIT IN EEN CRIMINELE ORGANISATIE !!!

  spindoctor Frans van der Grint van Hill & Knowlton begeleidt Willem Pils Alexander om de hoeveelheid leugens uit mekaar te houden; u weet wel dat bureau betreffende die leugens rond die couveuse babies in Irak.

  cONSTATIJN WERKT BIJ RAND CORP, EEN BILDERBERG ACHTIGE DENKTANK

  bEA BIJ bILDERBERG EN REGELT ALLES ACHTER DE SCHERMEN
  de achterbaksheid is nauwelijks te bevatten

  Bijna ELK AANGETROUWD LID ( mABEL EN mAXIMA ) KOMT UIT EEN NEST VAN PURE CRIMINELEN EN ORRLOGSMISDADIGERS OF ONDERHOUDT BANDEN MET DEZE.

  Vooral mabel spant de kroon letterlijk en figuurlijk **

  ZIj heeft dagelijks omgang met The Elders en haar onafscheidelijk vriend Soros : say no more !

  De Club van Rome ook geen onbekende voor de Oranjes, etc

  Laat ik maar stoppen . trouwens kijk naar de beerput van oranje op klokkenluider online

  STOP PRESS ;;

  LINDA DE MOL IS DOOR PRINS WILLEM ALEXANDER EN PRINSES MÁXIMA UITGENODIGD VOOR DE UITBLINKERS LUNCH, MAAR DE PRESENTATRICE HEEFT MOETEN AFZEGGEN.

  wereldnieuws mensen !!!!! 🙂

  Goh Gabrielle kun je de reden hiervan even channelen …???

 14. @Guido, inderdaad Bernhard. (ik twijfelde vanmorgen écht tussen een d en een t)

  @ik zeg even niet wie ik ben, Juliana en Claus waren toch aardig? Wie hield nu níet van Juliana? Ook Claus vond ik aandoenlijk. Vooral toen hij publiekelijk -met of zonder ‘e’ in het midden?- zijn stropdas afdeed. (lol-waar vind ik hier de smiley’s?)

 15. http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/2132/beerput-oranje-6-genocide-trix.html

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/775/koninklijk-pedo-netwerk-rond-demmink.html

  http://www.tonbiesemaat.nl/content/portfolio/300602.html

  de koningin verdedigt Joris demmink , weet je waarom ?

  http://www.boublog.nl/2008/06/19/wat-doet-die-pedofiele-joris-toch-in-turkije/

  Juliana : the richest woman in the world (because of her partnership with Baron Victor Rothschild in the Royal Dutch Shell Oil Co., owning 5% of the stock, which in 1978 was worth $425 million;

  ja HEEL AARDIG WORDT JE DAAR DOOR

  TROUWENS BETRFFENDE DE ‘AANSLAG’ OP DE kONINGIN KLOPT DE BERICHTGEVING OOK VOOR GEEN METER.

  ER GONZEN ALLERLEI ANDERE ‘GERUCHTEN’…….IN IEDER GEVAL CENSUUR AANGAANDE DE BERICHTGEVING.
  JA , HEEL GELOOFWAARDIG DAT VOOR HIJ STIERF HIJ NOG ‘EVEN EEN VERKLARING AFLEGDE’.

  HET LEEK WEL OF DIE AUTO AUTOMATISCH OP DAT ILLUMINATI SYMBOOL WERD ‘GESTUURD’ OP DE NAALD WAAR ZOVEEL ROND TE DOEN IS ….DE VACCINATIE NAALD……….MAAR JA DIT ONDERWERP IS AL ‘AFGEHANDELD’ NEEM IK AAN.

 16. @ God & Allah en al de rest!

  Daarom dat God ook dyslexie heeft ontworpen, zodat de appel niet ver van de boom valt, hetgeen altijd weer terug keert naar de bron met kostelijke taalfouten, grammatica en functioneel woord gebruik.

  Alleen aan academensie en graficussen onder voorbehouden is men in staat heel goed de taal der talen te kunnen lezen en schrijven, afgezien de turbotaal d’r nog wel eens boven uitsteekt.

 17. @ janee,

  Zojuist heb ik de gehele lezing van Bruce Lipton bekeken, zoals je ons tipte. Geweldig bedankt hiervoor.

  Wiewawowaaah! Wat een fantastische lezing!! Wat een prachtige onderzoeker!! Wat een geweldige spreker!!

  Iedereen die de komende (donkere) dagen nog tweeeneenhalf uur over heeft, die kan die tijd volgens mij niet beter besteden dan het bekijken van de linkjes hierboven van janee.

  Het is volledig in lijn met wat John Consemulder vertelt, en ook met mijn werk, maar het mooie van Bruce Lipton is dat hij precies uitlegt hoe het op moleculair niveau precies werkt. Hij eindigt met prachtige spirituele inzichten. Wat willen we nog meer.

  Een echte aanrader!

  Bruce Lipton

 18. @Johan
  Bedankt voor je reactie het leek me ook echt iets voor jou.
  Je wordt er echt heel blij van De Liefde breekt er wetenschappelijk door.
  Zelfs het artikel van het koningshuis past erin op een of andere manier
  Daarom er tussen geplaatst geeft zoveel llluuuccchhhttt.

 19. @ Janee en Johan: hij heeft geloof ik ook nog een boek over de fractale werkelijkheid, ook zeer boeiend…

  Lipton benadrukt zo mooi: “It’s the environment, stupid!” Met ander woorden, een virus, een stuk DNA, biochemie, allemaal boeiend, maar het gaat om de energetische omgeving

 20. @Paul, waarom die opmerking wat betreft taalgebruik? Jouw zinsopbouw klopt in de meeste gevallen niet en soms wel…….. Vraag mij dan af waarmee dat te maken heeft, overnemen van tekst in juiste Nederlandse schrijfvaardigheid correct en verder niet? Dyslectie is een groot probleem waar velen mee te maken hebben, ik heb daar dagelijks mee te maken door mijn vakgebied (docent) Maar de pot verwijt de ketel???????????

 21. Citaat uit bovenstaand artikel:
  “Zoals president Obama in de Verenigde Staten, die met zijn regering een duidelijke boodschap van eenheid en verzoening in de wereld brengt.”

  Ook in channelings van Mike Quinsey komen dergelijke uitspraken over Obama’s vredesintenties nogal eens voor.
  Als ik zulke zaken lees, vind ik de meteen de rest van het artikel nog nauwelijks geloofwaardig.
  Het lukt me niet om in de daden van Obama ook maar iets van dergelijke intenties te zien.

  Zou ik me dan zo vergissen????

 22. @ kritisch

  Omdat het eigenlijk allemaal niks uitmaakt hoe en of wat je schrijft, hoe je zins opbouw is, als je elkaar maar begrijpt wat men er mee bedoeld, lezen is altijd nog wat anders dan het schrijven ervan.

  Zolang men elkaar maar respecteerd zonder een oordeel te vellen over elkaars zinsopbouw en of grammatica, want men vergeet nog wel eens in het algemeen dat iedereen toch een heel andere vooropleiding heeft genoten dan de ander, zonder te generaliseren wat nog wel eens op menig wblog gebeurd.

  Niemand echter is dus perfect te noemen…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.