Advertentie

Indringende documentaire over GMO..!


x

Indringende documentaire over GMO..!

– Web of Life –

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Organisatie Hindoe Media (OHM) kwam zaterdag 12 mei om 11.30 uur op Nederland 2 met een indringende documentaire, getiteld ‘Web of Life’. Deze documentaire gaat over het belang van biodiversiteit en de strijdlustige milieu activiste en wetenschapper Vandana Shiva, zij vertelt waarom biodiversiteit de essentie is van ons bestaan.

Dr. Vandana Shiva

In India heeft er in het afgelopen decennia een genocide plaatsgevonden, zegt Shiva. Een kwart miljoen van de Indiase boeren heeft zelfmoord gepleegd en de hoofdoorzaak is het hebben van schulden door het kopen van genetisch gemanipuleerde zaad van multinationals. De boeren worden gedwongen om gepatenteerd zaad te planten en dus jaarlijks nieuwe zaden in te kopen.

Volgens Vandana Shiva leidt dit uiteindelijk tot de ondergang van de mensheid. Daarom verzet ze zich heftig tegen deze gedwongen inkoop en zet ze zich in voor lokale landbouw en het cultiveren van vergeten zaad. Ze duld geen inmenging van de staat en westerse coöperaties.

In India is Vandana Shiva al 25 jaar bezig om biodiversiteit in stand te houden. Haar landgoed ‘Navdanya’ is wereldwijd een begrip en een bron van inspiratie geworden. Met haar levensproject wilt Vandana Shiva mensen de essentie van het bestaan meegeven en dat begint bij het koesteren van zaad.

“In het Sanskriet betekent ‘bija’ zaad, het wordt gezien als het bron van ons leven, want het is de eerste schakel van het voedselketen. Het bewaren van zaad is de taak van elk mens en het delen van zaad hoort bij onze beschaving. Daarom is het essentieel om de bewaarder en gever van ons voedsel, de landbouwers, met eerbied te behandelen”, aldus Vandana Shiva.

Zaad kent vele synoniemen; oorsprong, plantenvoortbrengsel, geneesmiddel uit de natuur, benodigdheid voor landbouw en geld. Maar vanwege de globalisering van de markteconomie wordt de waarde van onze voedselvoorziening slechts uitgedrukt in geld. Grote coöperaties verdienen miljarden aan verkoop van zaad. Gewassen worden gepatenteerd.

Bestaande zaadsoorten worden geëlimineerd en er worden op grote schaal genetisch gemanipuleerde zaden geproduceerd. Er wordt ook een enorme hoeveelheid onkruidverdelgers gespoten om monocultuur landschappen in stand te houden en veelal gaat het om een bepaald soort gewas, dat ook nog eens een gekruiste cultivar is. (Meer informatie www.ohmnet.nl)

De uitzending is te bekijken op uitzending gemist. Hier is de 3 minuten durende trailer van deze indringende documentaire:
X

x

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

33 gedachten over “Indringende documentaire over GMO..!

 1. En alweer een vrouw die zich verzet………….waar blijven wij mannen.
  Een vrouw met visie, want ze is al heel lang bezig haar eigen weg te gaan en ze laat zich niet beinvloeden en zeker niet onderdrukken.

  Zelfs in ons “democratisch” landje worden we allen geschoffeerd door het kapitaal, oftewel kapitalisme en democratie zijn synoniem.
  Waar zijn de echte volksvertegenwoordigers. Politiek heeft niets meer met het volk te maken en is een soort religie geworden met het doel om zieltjes te winnen.
  Ik hoop stilletjes dat er na 21 december e.e.a. zal veranderen.

  Hoop doet leven en zonder leven zijn er geen brouwerijen. Er moet dus meer LEVEN in de brouwerij. Proost op onze gezondheid!

  1. Ik heb vorige week een 2 uur TV-special over Permacultuur en gezondheid opgenomen met Douwe Beerda van PermaCultultuurNederland.org.

   Dit was aan de hand van het feit dat ik onlangs de VPRO documentaire ‘Groen Goud’ zag, o.a. over Permacultuur (mij al bekend, evenneens als radionica en andere principes die de ‘voedselcrisis’ en ‘landbouwcrisis’ zo zouden kunnen verhelpen). Ik was ontroerd door de mogelijkheden, het verbindende karakter, de puurheid, de duurzaamdheid, de biodiversiteit, de efficiente en de duurzame economie die zelfs vanuit een dorre woestijgrond kon worden opgestart…

   En gisteren zijn de opnames van het nieuwe TV-programma ‘Puur Natuur’ vanuit Duurzaam24TV gestart op het prachtige Floriade terrein (ik presenteer het programma en verzorg alle interviews). Ook daar gesproken met een orthomoleculair sportcoach en (gezonde en raw food)voedingsdeskundige en ook 2 vrouwen die veel weten over Permacultuur en de vele implicaties en toepassingen hiervan! Bij deze 😉

   Als de uitzendingen ook online komen (zie ook de andere interviews en TV-specials)kun je zien via:

   http://www.healingsoundmovement.com/hsm-tv.html

 2. We moeten hier toch wat aan kunnen doen. Mannen en vrouwen gewoon iedereen. Er moet een opstand komen dit kan niet langer zo doorgaan. Ik voel me machteloos alleen, maar als de hele bevolking erachter staat kan er misschien wat veranderen. Er moet iets gebeuren dat is wel duidelijk..Dit is nieuws wat je dus niet op tv ziet.. en dat is het hele punt, mensen luisteren alleen naar de media, maar de media heeft oogkleppen op of weet ik veel wat er gaande is. Maar we hebben nu internet, is er niet een verzetsgroep of zo, dan sluit ik mij daarbij aan.

  Sinds ik deze site heb leren kennen gaat er een ‘wereld’ voor me open. Maar of ik dat zo leuk vind? Ik ga mijn kinderwens nog eens goed overdenken.

  1. Guido, kan jij niet iets organiseren? Hoeveel bezoekers heb je ongeveer, zij staan vast achter het idee om Monsanto en zijn crew op non-actief te zetten.

  2. We zijn eerst bezig met Cozmic een wtk meeting te organiseren, dan kunnen we gelijk zien hoeveel daar op afkomen. Bevalt het dan kunnen we nog altijd doorstoten, maar zit het tegen dan moeten we iets anders zien te verzinnen.

  3. Terwijl ik een voor mij onbekend obscuur woord, “smitten” aan het opzoeken was in een online woordenboek, zoekt en gij zult iets anders interessants vinden, een quote van ene William James, eerst de eerste alinea van hoofdstukje 57 over Esau en Jacob in het apocriefe boek van Jasher, zal wel niet gelezen mogen worden van de Paus,

   Esau en Jacob zijn een tweeling, de tweeling broertjes waarmee het bedrieglijke hedendaagse spel van bedrog en overijver en naijver en jaloezie en bezitsdrang begon, de rooie royal nazaten van Esau schijnen nu de controle touwtjes stevig in handen te hebben…

   Helaas spiegelen wij westerlingetjes het macro spel op wereldlijke grote schaal, de familie als een doormidden geschoten kasteel, de kindertjes in de kinderopvang, pa in het bier en ti*ten asiel tv web digi banaal kabaal kamertje, moe bij de relie freubel klub tussen de klitten kollega’s denk tanken over hoe je meer mannelijke eigenschappen kunt verhalen en van je mannetje een ma kan maken door bier te serveren in plastic oestrogeen lekkende plastic bekertjes en ruzie geheel onthouding en de nieuwste vieboos uit de wiebo boudewijn buch bukken catalogus onlogikus.

   Quote:

   ” Het woord apocrief komt uit het Grieks en betekent verborgen. Met apocriefe geschriften worden religieuze teksten bedoeld die niet tot de officiële bijbelteksten (canon) gerekend worden. De meeste zijn ontstaan tussen de tweede eeuw voor en na Christus. De term werd geïntroduceerd door Hieronymus (ca. 342-420), die er de boeken mee bedoelde die wel opgenomen waren in de Griekse Septuaginta maar niet in de Hebreeuwse bijbel. ”

   http://www.statenvertaling.net/apocriefen.html

   Quote:

   “Smitten (smijten, “struck, as with a hard blow”) as we are with the vision of social righteousness, a God indifferent to everything but adulation (vleierij, “excessive devotion to someone, servile flattery”), and full of partiality for his individual favorites, lacks an essential element of largeness.” – William James

  4. mijn reactie staat in de wacht, de automatische woorden vanger staat weer scherp op tilt, geen idee maar het filter zal wel weten wat goed is voor de mensen.. het houdt de vaart uit een spontaan oprispende reactionele redactionele ketting, en dan maar denken hoe komt het dat de dooie boel zichzelf in stand houdt… het woord brave borst in boerse vorm en het rijmt op genieten zal wel de oorzaak zijn, leve de EO en het Evangelie van wellevendheid…

  5. Hyper wat bedoel je in deze context precies met smitten? Ik begrijp het verband niet. Ik heb vaak moeite je cryptische omschrijvingen te ontcijferen. Zijn jullie hooggeleerden o.i.d?

   Helaas om iets te bereiken is vaak veel geld nodig, maar ik denk dat in dit geval veel mensen ook nut kunnen hebben. Hopelijk worden meer mensen wakker door deze uitzending.

  6. Ik heb een keer een moeilijk boek gelezen op de 12e etage , valt dat ook onder hooggeleerd ?

  7. neeeh joh Liszz, hoog geleerden, hoog geleerden zegt ze, moet je niks van aantrekken, hoog geleerden, veel hoog geleerden zijn éénzijdig en daarom behoorlijk dom, jah ik heb een asperger achtig autie achtig denk knobbeltje denk ik wel te weten, is mijn persoonlijke handicap Lisz..

   ik ben dom van slimmigheid en slim van dommigheid tegelijk, maar snap heel veel niet snel, maar sommige dingen snap ik weer veel te snel, dan moet ik slow motion 3 jaar wachten voordat “ze” het vatten, en voor andere praktische aardse zaken heb ik weer 3 maanden of langer nodig om ze zelf een beetje te begrijpen, dat irrie cryptische gedoe van mezelf gaat vanzelf, mijn 8d cryptische rookgordijn, zit er in geprogrammeerd, high tech sneaky ville, vaak genoeg snap ik mezelf pas na een dag of drie, ga ik mezelf terug lezen en sta ik verbaasd, soms van verborgen venijn en soms kleine openbaringen of schattigheid.

   http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2007/08/sneaky-cat.jpg

   ‘laag’ geleerden zijn voor mij oneindig wijs, daar moet ik het van hebben, om een streepje in wijsheid voorruit te komen.

   oooh jaah die quote, met dat middeleeuws aandoende woord, smitten van smijten, gesmeten, die quote kwam ik tegen vandaag, wat daar mee bedoeld wordt, goeie vraag, beetje ingewikkeld Engels, ik lees het nu als volgt;

   dat mensen de kleine benauwdigheid van de mores van de kleinheid van de naaste familiaire klemmende kring moeten kunnen ontstijgen, opstijgen naar een ietsje ruimer niveau van denken en doen, dat de gemakkelijkste weg, best beschermde weg, niet altijd de goeiste weg isz, de mensheid heeft in 2012 iets extra’s nodig, deels hebben we dat extra’s zelf in ons eigen rijke genetisch erfenis zitten en deels kunnen we elkaar intensiever aansporen om per seconde het beste uit onszelf halen,

   door mijn denk handicap heb ik een omweg nodig om tot iets te kunnen komen, een slaghoedje, een vonkje, een impuls, een klankbord, tuurlijk moet ik er op letten het geen regelrechte platte 1 zijdige energie roof wordt, leren hoe het is om iets terug te geven, mijn haptonomische ‘onaanraakbaarheid’ zit mij in de weg, in de geest en in mijn lichaam, voor de helft, uiterlijk zie ik er ongetwijfeld uit als Sean Connery in z’n beste jongere dagen maar voor de helft ben ik “onaanraakbaar”, een onbehandeld erfenisje omdat het niet zichtbaar is aan de buitenkant.

   de scherpere succesvolle professionals met de scherpe handE(e)ls arends ogen zagen het door de jaren heen meestal wel, achteraf gezien, hadden geen tijd, te druk met hun succes, ondertussen weet ik iets over socialisering, subtiele neurologische schade door chronische stressoren, en mogelijk MSG smaakstoffen in GMO voeding en Aspartaam en te veel geraffineerde suikers en, nou jaah een enorme opgestapelde lijst van mogelijke faktoren die van een extra gevoelig mens een gevalletje met verborgen autistische beperkingen kunnen maken,

   wat ik ook deed vroeger, er miste iets in de diepte van mijn belevingsspectrum, of het nou sporten was, basketbal of volleybal, of hardlopen of denk spelletjes of zelfs met de hand schrijven of, nou noem maar, altijd merkte ik dat er iets net niet helemaal in de haak was, er miste iets en het kostte mij bakken met energie om dat te maskeren. Gevolg; stagnatie in emotionele en sociale en professionele ontwikkeling, voordelen? zijn er wel gelukkig, nadelen? te veel om op te noemen.

  8. Ewwwww , krijg meteen last van hoogtephrase .
   Nu ik er over nadenk heb ik ook wel eens en boek gelezen in een vliegtuig , 10 km hoog . Jonathan Livingston Seagull als ik mij goed herinner . Moet toch wel het predikaatje HOOGgeleerde waard zijn toch ?

  9. Aha geen hoog geleerden dus.;)

   Okeej Hyper nu begrijp ik het beter 🙂 bedankt. Leuke site trouwens 🙂

   Dat is wel vervelend allemaal zeg. Wat is je leeftijd eigenlijk als ik dat mag vragen? En woon je dan wel gewoon alleen. Ik heb ook autistische tikjes hoor denk ik, kan echt niet bij groepen mensen functioneren die vermijd ik liever. 1 op 1 gaat prima 🙂

  10. Jah Liszie een 1 op eentje eendje ben ik voor een groot deel ook wel Lisz 😉 mijn boven buurman in mijn flat van 74, die er op z’n hoogst uit ziet als 64, hij schatte mij laatst op z’n hoogst op 35, maar ik ben in aardse jaren wel wat ouder, dat is al een tijd een enorme frustratie maar ik leer er al een beetje mee leven, de ouwer de gekker, een half jaar terug dacht mijn over buuffie van 30, die nu helaas door geld problemen nood gedwongen verhuist is, die dacht eerst dat ik van haar leeftijd was in aardse jaren, jah ik vond haar leuk, katten ogen had ze, ze is uit beeld helaas nu, ze schrok zich lam toen ze het jaar hoorde waarin ik geboren ben, arme meid dacht ik toen, toen kwam ze verstandelijk met haar relatief jonge moeder aan zetten, die zag er nog wel redelijk uit maar ik had geen klik met haar moeder,

   zeer armoedige uitstraling van de zorgen om haar dochter had haar moeder, dochter kan niet goed met geld om gaan, ze snapt het verschil niet tussen 100 euro of tien duizend euro, gelukkig kan ik een knieper zijn wat geld betreft, tot nu toe meestal nog wel wat spaar geld overgehouden, helaas gaat dat luxe bezit wel verdampen voorzie ik, maar als vrekkige knieper moet ik daar uiteindelijk ook mee om kunnen gaan stel ik mijzelf gerust.

   Nou jah ik geloof dat ik soms een beetje kan toveren, dan verander ik zelfs lichamelijk, dan ben ik na lange periodes weer eens even helemaal ‘in the game’, dan denk ik vaak hoe kan dat nou, we zijn weer tien jaar verder, vandaar dat ik nu weet dat energetica heel veel kan doen, maar er is geen peil op te trekken, vaak genoeg heb ik het net weer niet, als ik nou wist hoe ik het soms voor elkaar tover, een tover rover opleiding duurt lang, een leuke oudere onnavolgbare kunstzinnige gek wil ik wel zijn naar de toekomst toe, kijken of me dat gaat lukken de komende 30 jaar.

   UFO ABDUCTION – Italian Woman Impregnated by Aliens 100% Real Footage
   http://www.youtube.com/watch?v=yRPV-NlNUdU

  11. Jammer van je buurvrouw en haar moeder..Maar het is maar net hoe je je voelt 🙂 leeftijd is eigenlijk niet belangrijk.

   Maar nog even terug over het topic, heb inmiddels meer artikelen op de site gelezen over GMO etc. en ben blij te zien dat er veel mensen actief zijn tegen Monsanto. Dat stelt mij weer een beetje gerust.

   En die Roundup die je nu in de winkel kan kopen..daar staat ook Monsanto achterop zag ik.. Kan je maar beter ook niet gebruiken dus?

  12. Ja lis, volkomen gelijk heb je in opstand komen en wel met z én allen.
   Als we allen zeggen we kunnen niks hier aan doen, dan crieeren we dat ook.
   Wij zijn de regering, wij zijn het volk.Niet die poppenkast in Den haag.
   Niet die paar 100 multinationals .Wij zijn met miljarden mensen op deze aardbol en laten ons domineren door een paar 100 multinationals.Te gek voor woorden , niet !!!!!

 3. Wat die Mevrouw Shiva doet is imo het ‘echte werk’ , terplaatse voorlichting en tegengas geven . Die arme , vaak analfabetische agrariërs worden door corporatieratten gouden bergen beloofd en stinken er met beide benen in . Ze verliezen daardoor huis en haard , hun familiebedrijf en vaak nog hun gezondheid .
  Gewoon te triest voor woorden , die corporatieratten moeten wel sociopaten zijn anders zouden ze zonder pilletje ‘snachts geen oog dicht doen .

 4. petje af voor deze DAME het zijn inderdaad altijd de lady’s, die de kar moeten trekken.
  mannen kennelijk weinig gut’s!!!!!!
  JOHN CONSEMULDER weleens van dr. RIMA LAIBOW gehoord; over MONSANTO en de komende NWO
  ook een vrouw met ballen in search of speak.
  regel dat zij naar EUROPA KOMT VOOR LEZINGEN!
  JOHN CONSEMULDER ik heb voor het eerst naar HSM.movement site gekeken WOW!
  en veel mensen hebben geen benul wat er daadwerkelijk op deze GLOBE aan ’t handje is
  kennelijk INGESLAPEN.

 5. Het nut van bio diversitet is gewoon een feit niet iets van vandaag of gister hierover praatten wij 35 jaar terug al! Genetishe erosie (verlies van genetishe informatie) was toen ook al aan de orde. Hierin heeft ze helemaal gelijk, maar om nu de schuld? Op Monsanto te schuiven is patetish!, er zijn 100 en andere bedrijven die het waarschijnlijk nog erger verkrachten.

  1. tussenpersoon? Waar tussen? Anja er zijn gewoon vele bedrijven op deze manier bezig, en dan praat ik nog niet eens over de medishe wetenschap. Zoals ik zij ben ik het totaal met haar eens en moet er iets tegen gebeuren, maar wees wel voorzichtig want het gaat om voedsel productie als 25%van dit zaad bij M vandaan komt is dit ook 25% van de voedselproductie!

 6. Zag enkele dagen geleden op de Franse tv een documentaire over wijnbouwers in de Bordeaux-streek. Zij rekenden zichzelf tot de producenten van de ‘betere wijnen’ (ong. 10 euro/fles). Welnu, samen met de producenten van topwijnen, bekwamen zij het verbod op het sproeien op de naburige wijngaardenvan roundup met sproeivliegtuigen. Het goedje verspreidde zich nl. ver over de hele streek en besmette ook hun wijngaarden (en niet enkel de wijngaarden). Over de hele Bordelais is het sproeien vanuit de lucht nu verboden.

  1. Dat ligt eraan, als er niet alleen één partij beter van wordt (Bayer, Monsanto etc) dan kan het best een goede ontwikkeling zijn. Stoppen kun je het toch niet.
   Wat is er op tegen als via genetische aanpassing groentes worden gekweekt die resistent zijn tegen de meest voorkomende ziektes? Vroeger werd dat via selectief kruisen gedaan, nu gaat het een stuk sneller.
   Wetenschappelijk gezien staan we aan het begin van de bio-technologische revolutie denk ik. Aan de ene kant eng maar aan de andere kant wel interessant. Misschien kunnen we via deze weg wel bacterien ontwikkelen die bijvoorbeeld de plasticvervuiling in de oceaan ‘op-eten’. Zou je daar tegen zijn? Ik niet. Feit blijft natuurlijk dat je aan de bron moet zorgen dat er geen vervuiling ontstaat maar in dit geval is het er al.

  2. QM,
   Het lijkt erop alles verkeerd leven door te laten gaan, en hop, laten we onze rommel dan maar door genetische manipulatie opruimen 🙂
   Ik ga ervan uit dat je de hele docu hebt gezien. Heel interessant, wat er mogelijk is, maar het is niet alleen interessant het is, zo hoe die spreker het zegt, scary.
   Scary vind ik de gedrevenheid en onverschilligheid van de wetenschappers, dat ziet er voor mij niet gezond uit.
   Ook dat iedereen zomaar aan dna sleutelt. Verbazend is het feit, dat er in 2008 een stel wetenschapper een nobel-prijs kregen, voor iets, wat nu door huisvrouwen en kinderen in een buurthuis in de VS voor de gein wordt gedaan.
   Het is knip en plak werk. Het is de matrix en nog meer.
   Vanaf de laatste 20 minuten en zeer duidelijk vanaf 10 min. laten ze zien waar het eigenlijk heen gaat.
   Synthetic Biology….het woord al…synthetic…
   Nee, beste QM,
   dat is niet mijn wereld.
   Vaak is een stap terug meer waard dan 2 stappen vooruit.

  3. Eigenlijk is Synthetic Biology er al heel lang, als we al naar een simpele voorbeeld kijken van oa bloemen die je koopt om het huis op te fleuren. Een bloem die je plukt zal gauw gaan verteren, mits je de steel iets manipuleert en op tijd water toevoegt. Liefst met wat pokon om het geheel als het kan, 3 weken lang prachtig in menig vaas zijn ideaal werk te laten doen. Vroeger kwam het boeketje niet verder dan een paar dagen en je kon het weg gooien, zonde van het geld. Manipulatie dus! En daarvan zijn er al genoeg voorbeelden die op deze manier onze aandacht ontspringen. Je kunt het zelf al raden wat, maar tis aan jullie het zelf verder aan te reiken. (Hint! je beeldscherm van je PC oa)- rare materials.

  4. Ja het is inderdaad een beetje scary, maar helaas een niet meer te stoppen ontwikkeling. Het wordt trouwens pas echt eng als we van scratch een organisme kunnen ontwikkelen dat meer is dan een bacterie.
   Trouwens wil je een leuk bloemetje op tafel, pak dan de fiets en pluk een veldboeketje. Veel mooier dan die nep bloemen uit de winkel en na gebruik kan het op de composthoop. Je kunt natuurlijk ook gewoon bloemen zaaien in de tuin, ik heb ze in de volkstuin gezaaid 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.