Advertentie

Karma.. eindelijk!


18 gedachten over “Karma.. eindelijk!

  1. En we nemen ons denken zo serieus en onze mening dat we vervallen in oordelen soms, met alle gevolgen van dien. Ik kan ook enkel aanwezig zijn en in de gaten krijgen wat ik er allemaal aan vastplak aan de Ik Ben aanwezigheid.

  2. @ janee
   mooi, oordelen als gevolg van het te serieus nemen van ons denken. Laten we weer eens voorbij het denken en het oordelen gaan naar dat wat is. De eenheid in harmonie oordeelloos als een kind dat zich vergaapt aan de schoonheid van het bestaan.

  3. Het bewustzijn is dus een ilusie…
   Onderschat nooit de kracht van ilusie, denkpatronen ze bepalen veel meer dan we willen en durven toegeven.
   Eigenlijk bepalen ze alles en toch kunnen we in onze westerse samenleving nog altijd niet goed die zaken “au serieu” nemen. We stoppen mensen liever weg die een beetje anders zijn, onderdrukken hun spontane krachten en blokken ze af uit angst voor het onbekende terwijl daaruit zoveel energie kan voortkomen die onze maatschappij aangenamer kan maken om in te leven. Het is duidelijk dat we verkeerd georienteerd zijn, materiele zekerheden,status en macht primeren boven het wonder van dit leven dat zich in de ilusie bevindt. We zijn met z’n allen zwaar geamputeerd, het duurt nu reeds vele eeuwen en blijkbaar heeft de grote meerderheid zich erbij neer gelegd.
   Angst verdraaid in jaloezie is het monster in dezen, het slokt ons op, iedere dag opnieuw en spuugt ons s’avonds uit terwijl we snachts stilletjes onze wonden likken.
   Angst waarvoor? Uit wat? de structuren, de systemen van deze samenleving aan te tasten, de vlijmscherpe kommentaren van een buur, internetter? Laat je geest niet ketenen door een geloof, een mening, een opgelegde plicht, alcohol, drugs, wees vrij in je ontwikkeling en bepaal zo je eigen waarden. Zo dat was voor vandaag m’n kleine bijdrage aan de menselijke ontwikkeling. Enne geloof ook niet in mirakels, die gebeuren er iedere dag alleen ziet niemand ze nog.

  4. In de comments zie ik erg vaak het woord illusie gebruikt worden. Wanneer je de huidige wetenschappelijke ontdekkingen in ogenschouw neemt, is zelfs de fysieke materie een illusie. Elk atoom bestaat uit 99,34% space/ruimte. Levend in een holographisch universum is toch een grote illusie. Waarom delen van het spel verwerpen, wanneer dat je deze wel gebruikt je meer invloed uitoefenen op de uitkomst hiervan?

 1. De leer van Karma:

  Ik ben de eigenaar van mijn daden,
  De erfgenaam van mijn daden,
  Geboren door mijn daden,
  Gerelateerd aan mijn daden.
  En leef ondersteund door mijn daden.
  Van elke daad die ik verricht,
  Goed of slecht,
  Daar ben ik erfgenaam van.
  Zo zou een mens steeds weer moeten reflecteren.

  Hoe ziet het er uit als je nu karma vrij zou zijn ?!

  1. Wie ben ik en wat zijn mijn daden. Wat zijn mijn misdaden en wat heb ik toegegeven aan het leven. Wie ben ik om dit te beantwoorden. Ben ik slecht of ben ik goed? Maak ik dat uit of de samenleving? Wie ben ik? Ben ik wel een persoon? Ik kan nog zo een velletje van goed gedrag ophalen bij de gemeente maar ben ik dan echt goed en netjes?
   Best wel lachen, mijn daden, als je ermee zit dan heb je een probleem, zit je er niet mee niet. Dat zal o.a. wel het geheim van de illuminati zijn. Gedachten zijn krachten, denk er maar om.

 2. Prachtig, aangenomen dat het kosmische domino stenen zijn krijg je tijd genoeg om te leren opstaan en de laatste steen op te vangen zodat je sterker tevoorschijn komt 🙂

 3. Bewustzijn een illusie? In welke realiteit leef jij??

  Volgens mij is het een dwaalgedachte om te denken dat het niet uitmaakt wat je doet.

  Karma is louter Oorzaak-en-Gevolg. Niets anders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.