Advertentie

Iets onbekends doet iets wat we niet weten..!


De Nederlandse, maar in Zuid-Afrika woonachtige documentairemaakster Renée Scheltema (foto) maakte in 2009 een film over parapsychologische verschijnselen met de titel: ‘Something unknown is doing we don’t know what’... Het materiaal van deze veelgeprezen film diende als uitgangspunt voor het boek dat nu, sámen met de dvd van de film, is verschenen. Daarin komen vragen aan bod als:

 • Is er bewijs voor paranormale gaven?
 • Kunnen we gedachten van anderen lezen?
 • Kunnen we in de toekomst kijken?
 • Wat gebeurt er eigenlijk als mensen spontaan genezen?
 • Kunnen we met onze geest materie beïnvloeden?

Bekende wetenschappers als Rupert Sheldrake, Larry Dossey, Hal Puthoff , Dean Radin, en vele anderen verleenden hun medewerking aan ‘Iets onbekends doet iets onverwachts’. Het is een fascinerende spirituele reis geworden, in de wetenschap achter bovennatuurlijke ervaringen.

x

“Tot mijn verbazing bestond er enorm veel bewijs voor
telepathie, helderziendheid, healing, psychokinese en voorkennis.”

Renée Scheltema

x

* * *

x

Iets onbekends doet iets wat we niet weten..!

2012 © interview uit ‘DIEP’ (digi-magazine)

x

De cover van het boek (+dvd) Klik voor evt. lead naar Bol.com

Met haar gelauwerde film ‘Something Unknown Is Doing We Don’t Know What’ heeft filmmaakster Renée Scheltema een hoop losgemaakt. Ze laat een reeks wetenschappers vertellen hoe de menselijke geest tijd, materie en ruimte overstijgt. Wat blijkt? Voor telepathie, helderziendheid, healing, psychokinese en voorkennis bestaat wetenschappelijk bewijs.

In het zojuist verschenen boek van Renée Scheltema draagt zij nóg meer bewijsmateriaal aan dan in de documentaire al het geval is. Een interview met Renée Scheltema over parapsychologische verschijnselen.

Het waren haar eigen ervaringen die haar nieuwsgierig maakten naar parapsychologische fenomenen. Zo voelde zij zich als studente in Amerika ooit min of meer gedwongen haar ouders te bellen. Een drang die ze niet kon weerstaan, ook al had zij pas nog contact gehad. ‘Ik moest gewoon naar de telefooncel, ik moest. Om vervolgens te horen dat mijn vader was opgenomen in het ziekenhuis. Een typisch geval van telepathie.’

Big Five
Het is het begin van een jarenlange queeste, gevoed door deze en andere soortgelijke ervaringen. ‘Ik wilde een spirituele film maken over telepathie en vroeg me daarbij af of er ook wetenschappelijk bewijs bestond.’ Professor Charles Tart van haar alma mater de universiteit van California in Berkeley zette haar vervolgens op het spoor van de Big Five: telepathie, helderziendheid, healing, psychokinese en voorkennis.
Hij vertelde haar dat deze vijf fenomenen talloze malen wetenschappelijk bewezen zijn. Met gedegen experimenten, dubbelblind uitgevoerd, en controlegroepen. ‘Dus besloot ik me op deze onderwerpen te richten, en niet alleen op telepathie.’ Scheltema bezocht wetenschapper na wetenschapper. Van Hal Puthoff tot Dean Radin. ‘Ik heb van alle wetenschappers genoten. Zo slim, zo snel van geest, zo humoristisch.’

De verbinding van onze geest met ‘Al-dat-is’, maakt dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar.

Feiten
In ‘Something Unknown Is Doing We Don’t Know What’ buitelen de feiten over elkaar heen. Zo zien we een wetenschappelijk onderzoek waarbij afgeknipte bladeren per 24 uur vier keer een healing ontvangen. Na 58 dagen leven de bladeren die healing ontvingen nog steeds, terwijl de bladeren in de controle groep allang het loodje hebben gelegd.

En wat te denken van een onderzoek naar voorkennis of zoals dat wetenschappelijk heet: ‘precognitie’. Hierbij krijgt een proefpersonen diverse beelden te zien en uit de reactie van de pupillen blijkt dat nog voordat de beelden daadwerkelijk getoond worden, de geest al reageert…! ‘Tot mijn verbazing bestond er zoveel bewijs voor telepathie, helderziendheid, healing, psychokinese en voorkennis. Dat heb ik allemaal in de film gegoten’.

Verklaringen
Hoewel keer op keer wetenschappelijk is aangetoond dat de Big Five bestaan, is (nog) niet duidelijk hoe het werkt. ‘Ik kan wel bewijs aanvoeren dat het bestaat, maar daarmee hebben we het fenomeen zelf nog niet verklaard.’ Er zijn wel theorieën. Zo vermoedt de bioloog Rupert Sheldrake dat alle levende wezens met elkaar verbonden zijn via ‘vormende velden’. Via deze velden zouden we met elkaar kunnen communiceren ongeacht afstand en zonder het gebruik van onze zintuigen. ‘Elk onderwerp roept nieuwe vragen op. Andere wetenschappers bouwen weer voort op het onderzoek van de professoren en onderzoekers die ik heb gesproken.’

Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met ‘Het Veld’ aantoont..

En de scepsis in wetenschappelijke kringen als het gaat om dit soort onderwerpen dan? ‘Tsja, hoe kun je nou als wetenschapper niet spiritueel denken? We weten toch zo weinig! Bijvoorbeeld over de oorsprong van het leven. En voor het bestaan van de Big Five is het bewijs overtuigend genoeg. De wetenschappers die ik heb gesproken hebben het lef gehad om tegen de stroom in te gaan. Bewonderenswaardig!’

Healers en charlatans
Naast alle wetenschappers interviewde Scheltema voor haar research ook talloze mediums, healers en helderzienden. Zo komt o.a. ook Eric Pearl, de grondlegger van ‘Reconnective Healing’, aan het woord. In haar documentaire zien we een vrouw die na een healing van Pearl haar stijve arm weer normaal kan buigen. ‘Maar ik heb ook een aantal keer langs de rand van de afgrond gelopen’, vertelt Renée Scheltema.

‘Het stikt in deze wereld van de charlatans, naast gedreven en getalenteerde mensen die echt kunnen wat ze beweren. Zo heb ik een beroemde helderziende geïnterviewd die dingen over mij zei die helemaal niet klopten. Hij beweerde dat ik een geschiedenis had van borstkanker. Onzin. En gevaarlijk bovendien. Als je dit soort dingen zegt tegen mensen, loop je immers het risico van de self-fulfilling prophecy.’ Daarom heeft de wetenschappelijke benadering haar voorkeur. En dat is ook de reden waarom ze moeite heeft met de mensen die veel geld vragen voor hun spirituele diensten.

Aarde
Haar kijk op parapsychologische verschijnselen is enigszins veranderd door haar onderzoek. “Ik geloofde altijd al dat er meer was tussen hemel en aarde dan de driedimensionale wereld die wij waarnemen, maar nu weet ik zéker dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. “

“Dit is dus gewoon al wetenschappelijk aangetoond’, legt de filmmaakster uit. “Zo kunnen de Aboriginals kangoeroes waarnemen via remote viewing op honderden kilometers afstand”. Die verbondenheid geldt voor mensen onderling, maar ook met de dieren, planten en de Aarde hebben we ook zo’n band.
Daarom gaat mijn volgende film ook over de Aarde – een logisch vervolg op ‘Something Unknown Is Doing We Don’t Know What'”. Het wordt een milieufilm. “Want”, aldus Renée Scheltema; “We móeten met z’n allen proberen de aarde te bewaren en daarvoor is de stap naar een hoger bewustzijn écht noodzakelijk.”

x

* * *

x

 

17 gedachten over “Iets onbekends doet iets wat we niet weten..!

 1. Beste Renée Scheltema , dank voor al dat werk. Dit is gewoon prachtig. Bevestigt wat ik altijd al begreep maar niet uit kon leggen. Misschien dat nu ook meer mensen gaan begrijpen hoe “groot” ze werkelijk zijn. Als je het probeert uit te leggen snappen ze het niet. Ik kan het dan ook niet zo goed uitleggen. Jij dus samen met anderen wel. Respect van Selene.

  1. Beste Selene,

   Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt:

   In mijn optiek is een mens (plat gezegd!) enkel een zak met vlees en botten. We zijn spirituele wezens, maar dat zijn de andere Aarde-bewoners (dieren, planten) ook. Wij, mensen, stellen ons zo graag aan de top van de voedselketen. Wij vinden onszelf belangrijk, en alles op deze planeet wordt ondergeschikt gemaakt aan het eigenbelang van de mens.

   Echter, wanneer een mens sterft en zijn ziel het lichaam heeft verlaten is hij niets meer of minder dan een leeg omhulsel.

   Dat is ook meteen de reden waarom ik een hekel heb aan autoritair gedrag: Alsof anderen beter zijn mij? Alsof anderen over mij mogen beslissen?

   (Ik heb me daarom ook onlangs laten uitschrijven uit het donorregister, maar dat is weer een andere discussie…)

   In mijn ogen is iedereen gelijk.

   Koning, Keizer, Admiraal
   Schijten doen ze allemaal!

  2. Als je reageert zoals jij begrijp je het dus net zo goed als ik. Iemand die het niet begrijpt begint “het” aan mij uit te leggen met een heel ander verhaal. Soms wel grappig. Maar ver van mijn idee. We zijn wat we zijn en doen wat we met al onze (tijdelijke) beperkingen kunnen. Ik heb het boek met de dvd al binnen. Dat wordt weer genieten. Ik ben voorlopig niet aanspreekbaar. Ik lees!

 2. Elke wetenschap onderzoekt God. De natuurkundige onderzoekt de wetten van God, de bioloog onderzoekt de wetten van God, de wiskundige onderzoekt de wetten van God.
  Elke wetenschapper bestudeert het Goddelijke (of bewustzijn)

  1. Over ijdelheid der ijdelheden gesproken….. dit betekent niets meer en minder dan “het najagen van wind”.. vandaag staat in het teken van het Maya zonnezegel Wind…. en Wind staat voor Inspiratie! Inspirare betekent ” inademen van Geest”…. kom ik toch even terug bij het fototje van Guido onder 1.2.: Wij zijn ” geestelijke wezens”” met een menselijke ervaring… Dus God is Geest… hij (de geest) mag meer worden en wij (de mens) minder

  2. Dat god zichzelf “bestudeert” vind je in allerlei oude teksten terug volgens mij. Hij/Zij beoordeelde al Zijn/Haar werken en zag (meestal) dat het goed was. Alles is nog steeds goed. Alleen lopen er heel veel “stoute” kinderen op deze wereld. 🙂

  3. @Selene #2.4

   Goed slecht zijn denk ik ego overtuigingen. In dit liefdes-spel zet het bewustzijn alles in om te zorgen dat je komt tot leven vanuit liefde. Liefde = The Force, de kracht, Al dat is, vertrouwen.
   Het bewustzijn zal je iedere ervaring geven die je nodig hebt om te kiezen voor de liefde.

 3. “Zo heb ik een beroemde helderziende geïnterviewd die dingen over mij zei die helemaal niet klopten. Hij beweerde dat ik een geschiedenis had van borstkanker. Onzin. En gevaarlijk bovendien.”
  Dat is wellicht nog maar de vraag. Want inmiddels is duidelijk geworden (Germaanse Nieuwe Geneeskunde) dat mensen soms kanker hebben, zonder het te weten. En dat deze uit zichzelf geneest! (Haha: iets onbekends doet iets wat we niet weten.)
  http://www.gnm-nl.be/

  1. Dat met helderzienden loopt wel vaker mis. Het ligt er ook maar aan hoe je gegevens interpreteert. Daarom Bert, zou je wel eens gelijk kunnen hebben. Als je “kanker” zegt denken mensen meteen aan veel pijn en ellende. Maar dat je ongemerkt kanker kan hebben en er ongemerkt ook weer vanaf komt. Tja, dat kan niemand bewijzen alleen maar beweren dus. We zijn er nog lang niet. Maar misschien op een dag weten we allemaal glashelder hoe alles in elkaar zit. En ik hoop dat we daarna tot in de eeuwigheid kunnen glimlachen om ons “domme” verleden.

 4. Eigenlijk best verwonderlijk dat er zo weinig bekendheid bestaat met het wetenschappelijk onderzoek waar Renée Scheltema naar verwijst. Er bestaan genoeg goeie boeken die dit onderzoek beschrijven en die kan je gewoon in de openbare bibliotheek vinden. Ik noem er twee : Het Veld van Lynne McTaggart en boeken van Ervin László : Kosmische visie, Akasha-veld

  Niet alleen is wetenschappelijk aangetoond dat er een directe relatie is tussen onze intentie, ons bewustzijn en de ons omringende (zichtbare en niet zichtbare)wereld, maar ook dat oude Oosterse wijsheden, spirituele en esoterische teksten door modern wetenschappelijk onderzoek worden bevestigd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.