Advertentie

Dankbaarheid


devatara

“Samen met mijn gidsen en mijn heldervoelendheid mag ik je van dienst zijn in je zelfontwikkeling, mag je aangeraakt worden daar waar nodig is, zodat ook jij het spel leert kennen en spelen. Ik laat jou je deuren zien, we kunnen het samen openen, maar alleen jij kan over de drempel stappen..  Ter ondersteuning van mijn leerproces heb ik diverse seminars gevolgd bij o.a. de succesgids, cursussen gevolgd bij o.a. Eelco de Boer en Marcus de Maria. Cursussen en opleidingen in sjamanisme, kruiden en olie-leer, ontwikkelingen in transformaties, diverse healingsvormen en voedingsleer. Ik ben verder voetreflextherapeute, shamballamaster en in de universele-energie-master.”

nathalie moereelsWij laten graag Nathalie Moereels aan het woord over een begrip dat wij eigenlijk té weinig mogen horen. Dankbaarheid, de diepe dankbaarheid voor het leven, voor de menselijke, Aardse ervaring.

“Ik kwam als alleenstaande moeder in een bepaalde situatie te staan waarin ik kwam vast te zitten in de maatschappij, mijzelf en mijn kinderen. Ik kreeg te horen dat ik niets waard was, dat niemand op mij zat te wachten, en dat niemand met mij en mijn situatie rekening zou gaan houden. En voor een zekere tijd heb ik dit gelooft, dus werd het ook moeilijk voor mij. Toch wilde ik dit niet accepteren, en startte ik mijn zelfonderzoek, en bleef zoeken totdat ik uiteindelijk ‘my secret’ vond. Ik ben waardevol! En ik heb zeker heel veel te bieden! Alle leringen die voor mij werkten heb ik weten toe te passen in mijn leven. Wat uiteindelijk resulteerde dat ik op mijn unieke manier een heel rijk spiritueel maar ook een succesvol aards leven leid, waarin ik dit alles nu kan delen met iedereen die hier moeite mee heeft.  Ik heb van mijn grootste passie, mijn leven en mijn werk gemaakt!”

x

* * *

x

– Dankbaarheid –

2013 ©  Nathalie Moereels – Devatara

x

Eén van de grootste zegeningen die ik zo nu en dan mag ontvangen in mijn rijke leven, is het moment van de meest intense dankbaarheid, en die heb ik nu. Zo’n moment waarin alles om je heen even stil valt, maar waarin alle deuren geopend worden en ik mij gewaar wordt van al mijn gevoelens van intense onvoorwaardelijke liefde, respect, en blijdschap voor alles om mij heen, inclusief mijzelf. Bijna euforisch, mag je het noemen. Nu de deuren geopend zijn valt al het licht weer door de kamers, kamers waarvan ik vergeten was welke schatten ik daarin bewaarde.

Mijn essentie in de vorm van Nathalie Moereels is: de liefdevolle-kracht met passie, respect en directheid, levend vanuit gelijkwaardigheid, prikkelend en uitdagend om vanuit liefde jouw echtheid weer te mogen zien!

Deze schatten, wat vage herinneringen zijn geworden, gedompeld onder het stof, haal ik tevoorschijn, en bekijk ze nog eens. Een diepe genegenheid komt in mij op wanneer ik besef waar ik ooit was, elf jaar terug, en waar ik nu ben.. Een lang bewogen reis, waarin het echt niet altijd even makkelijk is geweest. Maar juist hierdoor heb ik veel meer kunnen genieten van de prachtige momenten die er ook absoluut waren. Soms grote, maar vaak ook kleine gebeurtenissen, zoals een compliment van een vreemde die ik ooit hielp met het vinden van een adres, hij vond mij zo mooi.. En dat kwam even recht uit zijn hart, ik zal dit nooit vergeten.

baby in treewombOf een bloempje die ik tijdens mijn wandeling vond in het bos midden in de winter. Dat deed mij denken aan iemand die mij vergeleek met een klaproos, je kreeg mij zo omver, maar deze bloemen kunnen op de meest onvruchtbare grond bloeien. Het niet weten wat de toekomst brengt en het toch in vertrouwen en met blijdschap tegemoet zien.
Op zo’n moment bestaat angst en verdriet niet meer, maar neemt plaats voor vertrouwen en de gezonde spanning van: ‘Wat voor moois gaat de dag na vandaag mij weer brengen?’ De totale acceptatie van het hier en nu. En dan komt deze zin in mij op: Wij zijn de bron, ze ligt echt niet buiten ons!

Men vraagt zich soms wel eens af, ben ik eigenlijk wel succesvol? We kunnen de fout maken door naar anderen te kijken en hun als voorbeeld te nemen, waarschijnlijk personen die het financieel op een rijtje hebben. Wat is geld, als je het leven niet diepgaand waardeert? Ze hebben misschien wel heel veel vriendenkringen om zich heen..  Ach, zoveel vrienden heb ik niet, maar degene die tot mijn vrienden behoren, voegen iets toe aan mijn leven. En deze succesvolle mensen zijn gelukkig getrouwd natuurlijk, tja, ik ben gelukkig single voorlopig..

Ze hebben een goedlopend bedrijf,  en houden seminairs hierover, om mensen te inspireren. Wat op zich een heel goed motief is. Maar wat er niet bij wordt verteld is dat succes een heel persoonlijk onderwerp is. Wat voor jou als succesvol aanvoelt in je leven, kan voor mij weer anders zijn.. Ik heb een lange tijd mij afgesloten van het hele wereldse gebeuren/ leven. Niets was goed meer, ik zag overal wel een complot achter. Kortom ik wees alles af. Totdat ik in de gaten kreeg dat ik dan ook een groot stuk van mijzelf afwees. Hier kwam dan ook snel een einde aan. Nu ik dit in de gaten heb en er naar leef, geniet ik, dit is voor nu mijn mijlpaal, mijn succes.

Niets is meer zwart of wit, het mag misschien allemaal nog wat zachter maatschappelijk gezien, met wat meer mindfulness of zo, maar we mogen als mens ergens beginnen nietwaar? Ik weet dat dit één van de moeilijkste taken is voor ons, om onze eigen verantwoording in handen te nemen en houden. Dat betekent in hele korte lijnen; Weet wat je eet. Blijf in het ‘nu’. Doe aan beweging. Ga met mensen om die een positieve toevoeging zijn aan jouw leven. En zorg voor een goede vriendin/coach die naar je luistert en feedback geeft wanneer nodig..

heart chakraIk denk dat het moment van het ‘nu’, nog steeds het belangrijkste is om te onthouden. Wanneer je het ‘nu’ accepteerd, valt de grootste spanning af die misschien aanwezig is in je. Waardoor je veel meer gefocust je beslissingen gaat nemen. Vanuit hier kan er veel verandert worden. Vaak zit ik op de weg en zie ik om mij heen mensen gehaast rijden, gauw hier en dan daar, op tijd daar zijn.. Help, ik ben te laat straks! Het foeteren op de stoplichten die waarschijnlijk expres lang op zich laten wachten voordat het groen wordt, om jou nog meer te laten stressen.

Oke, je komt dan te laat, en dan? Wat kan er gebeuren? Wanneer je rustig blijft en het naderhand uitlegt, wat kan die persoon tegen jou zeggen? Misschien wordt hij boos, tja, dat zijn de emoties van hem die hij wil botvieren op jou. En stel je  nou eens even voor dat je hierbij even helemaal niets voelt, behalve dan het spijtig voor hem vinden dat hij in zo’n rothumeur zit, waarvan hij blijkbaar niet weet hoe hij er mee om moet gaan? Ook hier blijf ik me ervan bewust  dat emoties van anderen niet mijn emoties zijn, automatisch druk ik dan op mijn ‘knopje’ ”nu”, en ik kom terug weer bij mijzelf.

Dit is mijn drijfveer, ik probeer steeds weer te genieten, ook in de momenten waarin je voor lastige   keuzes staat. En als ik het niet weet, wacht ik. Wanneer je loslaat kan ineens spontaan een heldere ingeving komen, die het ”probleem” meteen aanpakt en oplost. Ik heb vele kilometers mogen reizen in het bewustzijn van meerdere levens hier op aarde, en met de vele kilometers die er waarschijnlijk nog komen, doe ik er verstandig aan om mijn leven te bewandelen op mijn gemakje, met passie, liefde en humor.

Weer van binnen uit verlicht, vol van liefde gevoed met mijn innerlijke zon, neem ik nog een slok van mijn thee, en zak diep in de kussens van mijn stoel, genietend van het eerste heldere zonnetje van dit jaar.. Dankbaar..!

voorjaar 2013,

Nathalie Moereels

 

www.devatara.nl

4 gedachten over “Dankbaarheid

 1. @Nathalie,

  Mooi dat jij je “ontdekkingsreis” hier hebt gedeeld. Veel herkenning voor mij. Het is fijn als je je kan terugtrekken in het NU. Als je ziet en voelt wat op dat moment van belang is, heel dicht bij jezelf. Dan is er geen oordeel noch veroordeel meer, niet naar jezelf toe noch naar een ander. Dan weet je dat niemand jou meer hoeft te overtuigen, en dat je ook een ander niet meer hoeft te overtuigen. Omdat jouw waarheid niet per se die van de ander hoeft te zijn. Onszelf ZIJN ook naar de ander toe dat is respect hebben voor jezelf en die ander. Volgens mij is het zo dat we onszelf vreugde mogen schenken, voor ons eigen geluk zorgen zonder onszelf of de ander te beschadigen. Je hebt gelijk als je zegt dat ieder mens van waarde is, dit heb ik zelf ook niet altijd ingezien, logisch in deze illusionaire wereld waar alles wordt afgemeten aan bezit, macht en geld.

  Dit citaat is van Martin Buber: “Met ieder mens wordt iets nieuws op Aarde gezet, dat er voor die tijd niet was; enig en Uniek.”

  De beginregels van een gedicht van mij, gemaakt in verbondenheid op 15-12-2010 passen hier precies bij:
  Toen ik op Aarde kwam
  werd er met mij een heel nieuw Universum geboren
  wat een prachtig en wonderlijk geschenk
  Een Universum met mij als middelpunt
  ik en ik alleen mag daarvan de grenzen verkennen
  Niet alleen verkennen maar ook aangeven
  want mijn Universum denkt en werkt met mij mee……

  Nathalie, mijn pad was ook behoorlijk “kronkelig” maar ik heb ook ontdekt dat dankbaarheid een grote kracht is, en dat pad heeft mij wel gebracht waar ik nu ben.
  De Reis in jezelf: soms moeilijk, spannend en mooi, maar vooral lonend omdat de ontdekking zo groot is, echt grenzeloos, want dat is het NU: “grenzeloos en Eeuwig” dat is onze oorsprong immers; ons Thuis, onze Bron.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.