Advertentie

Overvloed


Een maand geleden stond op deze plaats de eerste channeling die Mariëlle Diemel doorkreeg van Merlijn. Vandaag, 16 Juni is er een nieuwe boodschap van deze ‘energetische tovenaar’ en opnieuw bieden we je deze graag aan op WantToKnow.

Met dank aan Mariëlle. Wil je de eerste ook nog lezen, klik dan HIER.

* * *

 

Channeling Merlin 16-6-2011

 

– Overvloed –

 

“Lieve vrienden,

Jullie denken vaak dat overvloed op elk gebied niet mogelijk is. Vooral op financieel gebied liggen er nog veel blokkades op en voel je je rijk met vrienden, familie en geluk en denk je in je achterhoofd dat materieel rijk zijn te veel gevraagd is. Het voelt voor sommigen niet kies om materiële rijkdom te verlangen, niet ‘spiritueel’…

Ik kom jullie vertellen dat overvloed op elk gebied wel degelijk mogelijk is en dat financiële rijkdom daartoe behoort! Waarom zou je niet geldelijk rijk mogen zijn? Waarom zou je op elk gebied gelukkig mogen zijn behalve op financieel gebied? Waarom zou financiële rijkdom nastreven niet spiritueel zijn?

Geld is energie en energie moet stromen, zo ook geld. Het is wel degelijk spiritueel verantwoord om geld te vragen voor verleende diensten. Je geeft energie en dan hoor je het ook te krijgen. Dat hoeft niet perse in de vorm van geld, het kan ook en wederdienst zijn. Maar in de wereld waarin jullie vooralsnog leven is geld nou eenmaal een geaccepteerd ruilmiddel. Maak daar gebruik van, durf daar gebruik van te maken. Durf erom te vragen, aan degene aan wie je een dienst verleent maar ook aan het Universum.

Het is al vaak ter sprake gekomen dat je alles aan het Universum kunt vragen. Je kunt je ook richten tot je gidsen of engelen zo je wilt. Jullie worden continu herinnerd aan de mogelijkheid tot vragen wat je wenst. Je mag alles vragen en als het niemand schaadt of achterstelt (inclusief jezelf) zul je het ook krijgen. Hetzelfde geldt voor geldelijke middelen. Als het niemand schaadt dat jij behoorlijk betaald krijgt voor wat je geeft in het leven zul je het krijgen. Behalve als je ergens in je achterhoofd de overtuiging hebt vastgezet dat je het niet verdiend, of dat het niet spiritueel is om geld te willen of welke overtuiging dan ook.

Velen van jullie zetten zelf een blokkade op het ontvangen van rijkdom, geldelijk of anderszins. Weet dat je het waard bent om te krijgen wat je wilt, weet dat je het verdient om in rijkdom te leven! Jullie mensen zijn machtige, krachtige wezens. Jullie kunne alles creëren, wat je maar wilt.

Omdat jullie alles zo goed kunnen manifesteren geldt dat ook voor blokkades. Als je niet volledig openstaat om te ontvangen zul je niet volledig ontvangen. Als je je niet volledig waard voelt om genoeg geld binnen te krijgen om in je leven te kunnen doen wat je wilt, zal het Universum jou niet waardig genoeg vinden. Je krijgt precies datgene wat je uitzend.

Zend vanaf nu ontvangende gedachten uit! Gedachten zijn ook energie, wat je uitzendt krijg je terug. Zend uit dat je jezelf waardig acht om dat te ontvangen wat je wilt, voel jezelf waardig en inde wieg gelegd om rijkdom te ontvangen. Op het gebied van relaties, geluk en materie. Ook jij verdient het om in een mooi huis te wonen, om genoeg geld tot je beschikking te hebben om te doen wat je hart je in geeft, om eens niet de eindjes aan elkaar te knopen…

Stop met jezelf de blokkades op te leggen die het ontvangen in de weg staan! Stel je open, keer op keer. Open je armen, je hart en je hoofd zodat je daadwerkelijk in staat bent te ontvangen wat jou toe-valt.

Maak jezelf onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Er ligt zoveel zware energie op het begrip ‘geld’, door te denken dat je het niet verdient of dat het niet bij jouw ‘spirituele natuur’ past draag je bij aan de zwaarte van de geldenergie. Jullie kunnen er gezamenlijk voor zorgen dat het begrip ‘geld’, materie, economie worden geheeld van de zwaarte en negatieve associaties door er positieve aandacht aan te schenken.

Zie het als wat het is, rijkdom. Deel het waar je kunt en leer te ontvangen, elke dag. Maak het tot iets positiefs door te delen, hoe meer je deelt hoe meer je zult ontvangen. Als je deelt, onvoorwaardelijk deelt, suggereert dat, dat je je geen zorgen maakt om wat je weg geeft. Er ligt dan geen zwaarte op het begrip ‘geld’ voor jou en dat heelt onmiddellijk de blokkade die er zat en laat jou open staan voor het ontvangen.

Lieve vrienden, ontvang en wees rijk in elke zin. Deel je rijkdom en maak van deze wereld een ‘Rijk’, waar overvloed heerst en niemand iets tekort komt.

x

* * * * * * *

33 gedachten over “Overvloed

 1. Lieve Mariëlle wat fijn dat je dit doorkrijgt van Merlijn, en dat je het deelt met ons want deze boodschappen zijn zo belangrijk.

  Mahatma Gandhi heeft ook al eens gezegd: Er is genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders hebzucht.
  En ook Merlijn heeft het over delen, volgens mij geldt dit voor alles, geld met elkaar delen, maar ook vreugde, blijheid en positiviteit. De afgunst de wereld uit.

  Dit gedicht wat ik onlangs maakte en wat ontstaat door contact met mijn hoger zelf, past hier goed bij:

  Als het geloof is over gegaan in weten
  dan weet je dat de wereld om ons heen een illusie is
  en tevens dat wij die illusie zelf scheppen.
  Dan weet je dat alles Goddelijke kracht is
  dat iedereen zich hiermee kan verbinden
  en dat deze verbintenis Nu en Eeuwig is.

  Als dit inzicht is verkregen
  overheerst dankbaarheid en vreugde
  evenals Vrijheid, Vrede en Harmonie.
  Deze innerlijke kracht zorgt voor Liefdevolle
  wijsheid, doorspekt met Humor en Positiviteit.

  Nu weten wij dat alles ontstaat uit overvloed
  en dat schaarste gecreëerd wordt
  door mensen nog verbonden aan
  onwetendheid en angst, want
  schaarste ontstaat als je verlangt
  naar iets wat er niet is
  en overvloed is overal om ons heen aanwezig.

  Het Universum wil ons alles geven
  we zoeken het geluk in de verkeerde hoek
  terwijl het voor het grijpen ligt, want
  er is genoeg voor ieders behoefte
  we werpen onze blik te ver vooruit
  we dwalen af van wie we zijn.

  Het lijkt net of de buitenwereld met alles
  wat er plaatsvind het belangrijkste is
  voor ons mens-zijn.
  Maar toch komt daar onze onzekerheid,
  negativiteit en angst vandaan.

  Ons is niet bijgebracht waar we
  echte innerlijke vrede kunnen vinden.
  We vinden dit alleen als we
  durven luisteren naar wat binnen
  in ons leeft.
  Luisteren in alle eerlijkheid
  en met overgave.

  We hoeven dan niet meer mee te gaan
  met de buitenwereld, hoeven niet meer
  in te gaan wat niet bij ons past.

  In onze eigen grootsheid ondervinden
  we de werkelijkheid;
  de volle rijkdom in ons hart; ons weten.
  In de verborgen stilte hebben we
  onze kern gevonden
  daar waar de illusie ons niet meer raakt.

  Ook kan ik dit boek nog aanbevelen van Baird T. Spalding
  “De Meesters van het verre Oosten.”

  Groet van Hart tot Hart, Alice

 2. Mooi artikel.
  In het kader van dit een mooi ondernomen actie gelezen in Unitynet:

  Dag Harmen,

  In de bijlage vind je onze brief aan de koningin, die vandaag nog met de post mee gaat. Het origineel hebben wij verzonden met vermelding van onze namen en adres. Graag zien we deze brief ook op jouw website geplaatst.

  Met het openbaren en verspreiden van deze brief doen we ook een oproep aan de lezers om deze brief te kopiëren, te ondertekenen met ieders eigen naam en adres, en deze ook naar de koningin te versturen. Met als doel om, vanuit liefde, vrede en eenheid, koningin Beatrix te vragen om haar functie neer te leggen.
  Juni, 2011

  Hare Majesteit de Koningin
  Paleis Noordeinde (Postbus 30412)
  2500 GK ‘s-Gravenhage

  Lieve mw. Beatrix Van Amsbergen- zur Lippe Biesterveld,

  In vrijheid en met alle respect, spreken wij u aan op uw menselijke zijn, in plaats van op uw titel, omdat wij ook u als onze gelijke zien. Graag zien we in u de mens en liever nog de ziel, dat zich achter de titel begeeft, omdat we daarmee meer in echtheid met u in contact kunnen treden.
  We hopen dan ook dat u deze brief zal ontvangen en dat u in echtheid kunt reageren.

  Graag willen we met u de volgende overdenkingen met u delen, en die u mogelijk ook een nieuwe wending in uw leven kunnen brengen.

  We leven op dit moment in een wereld die flink aan het schudden is, alles lijkt in toenemende mate op zijn kop te staan; oorlogen, natuur -en milieurampen, het instorten van het monetaire en politieke stelsel, openbaringen van misstanden, misbruik en corruptie die het daglicht nauwelijks kunnen verdragen. Alles leidt tot een climax.
  Mensen ervaren de druk van die climax; worden wakker, over de hele wereld, en staan op omdat men er genoeg van heeft. Deze mens is toe aan een nieuwe wereld.

  Een nieuwe wereld die in opkomst is, een feit waar we met z’n allen niet onderuit komen.
  Er vanuit gaande dat ook u op de hoogte bent van al deze ontwikkelingen; de transformatie van deze derde dimensie, naar de vijfde dimensie.
  De vijfde dimensie, een wereld waarin we vrij zijn van een angst die de mens al eeuwen lang voedt in hebzucht en macht. Een wereld waarin we zullen leven in volledige liefde, vrede, gelijkheid, overvloed en vrijheid.
  De hunkering van de mens, aeonen lang, komt nu in waarheid te liggen.

  De wakkere mens dient nu het voorbeeld te geven; in plaats van te blijven hangen in het aardse web van macht, geld, hokjesgeest en regelgeving, gaan we nu met z’n allen voor vrijheid, gelijkheid, waarheid en vooruitgang. Daarmee hebben we het oude systeem los te laten. Dat dit nog niet voor iedereen zo makkelijk is, laat zien hoe diep men afgedaald is in het aardse web.
  En toch, elke dag opnieuw wordt er weer iemand wakker en vindt hij/zij de kracht om uit het aardse web te klimmen. Een kracht die in ons ieder ligt, een natuurlijk gegeven, en onze bron is. Eenmaal wakker weten we dan ook dat wij de bron zelve zijn, en deze kracht hebben te laten stromen, in opwaartse zin en ten goede van onze eenheid. Want wij allen zijn één, wij állen zijn de bron.

  In deze tijden van waarheid zien wij, en vele mensen met ons, het niet meer als passend dat mensen zich bekleden met een positie die nog onder de denkwijze van oude wereld vallen.
  Elk mens heeft nu zijn verantwoordelijkheid te nemen, een keuze te maken om daadwerkelijk voor een wereld in liefde en vrede te gaan.
  Zo aan u daarmee de vraag om uw kleed van de oude wereld af te doen en in gelijkheid met ons te treden. Het koningschap was mooi, uw taak is volbracht. Maar nu past het niet meer in het nieuwe denken, een nieuwe taak ligt voor u; het loslaten van uw grootste gedachtegoed.
  Dit doet ons trouwens denken aan de weg die prins Siddharta ooit heeft bewandelt, voordat hij Boeddha werd, en kijk eens wat een impact dat heden ten dage nog heeft.
  U zal voor uw medemens en de nieuwe wereld een geweldig voorbeeld zijn, als u de moed kunt nemen om uw kroon neer te leggen. Een beter voorbeeld van loslaten in liefde is er niet.
  We verheugen ons op een verbinding in echtheid, we verheugen ons op een wereld in liefde en vrede….sámen met U.

  Hoe graag zouden we hierover verder met u in dialoog gaan, onder het genot van een kopje kruidenthee en een muffin, zelfgebakken en vrij van E-nummers en andere ongezonde toevoegingen. We laten aan u de keus.

  Met liefdevolle groet uit het hart,

  Astrid Mulder & Jago Roersma
  Reizigers in Vrede

  PS: We brengen deze brief aan u ook in openbaarheid, omdat ware liefde en vrede alleen
  vanuit eenheid kan stromen.

  1. Willie; wat is er nu mooi aan deze actie en waarom zou dit nu passen bij het mooi geschreven artikel?

   Ik denk niet dat er één lezer van deze website is die deze brief gaat kopiëren en gaat versturen aan de koningin. Lezers van deze website staan bekend om hun eigen kritisch denkvermogen en het vormen van hun eigen mening/waarneming en wij(lezers van Wanttoknow) zijn heel goed in staat om zelf een brief (met een inhoud waar we wel zelf volledig achter kunnen staan en zonder alle taalfouten) aan de koningin te sturen wanneer we daar misschien ooit de behoefte aan zouden hebben.

   Wanneer Beatrix haar functie neerlegt (wat mogelijk toch al gaat gebeuren in de komende maanden/jaren), dan neemt automatisch haar zoon Willem-Alexander het koningschap van haar over. Verwachten jij, Astrid Mulder en Jago Roersma dan meer van Willem Alexander? Misschien wat naïef en wereldvreemd??

   Met deze “onderdanige” brief benadruk je de ongelijkheid en plaats je Koningin Beatrix op een misplaatst voetstuk. Zelfs in de huidige wereld is Beatrix ook maar een normaal mens/moeder/oma/ziel van vlees en bloed die toevallig door haar afkomst een andere functie heeft.(zoals we allemaal in een andere functie/rol/baan zitten als we bijvoobeeld aan het werk zijn). Maar de functie/positie/rol die wij aannemen/opgelegd krijgen maakt iemand niet meer of minder is dat een ander persoon op aarde!

   Het aan iedereen zelf de keuze hoeveel waarde je geeft aan haar positie en hoe “groots” je haar gedachtengoed vind.

 3. Hallo Alice,
  ontzettend mooi wat je schrijft, dankjewel.

  Je geld hoef je niet te delen.
  Delen is afscheiding, onderscheid maken.

  We komen hier op de bron terecht van de omdraaiing in ons bewustzijn: we hoeven niet te delen, want er is geen onderscheid.

  We kunnen gewoon toegang bieden tot wat we hebben, dus ook tot ons geld.
  Toegang bieden is een wezenlijk verschil met ‘delen’.

  Zolang we nog denken in termen als ‘we moeten ons geld delen’, zijn we nog vanuit het principe van onderscheid en vanuit het tekortenprincipe gekoppeld aan geld, en vanuit het in stand houden van afhankelijkheidsprincipes. Want in de manier waarop we nu met geld omgaan, zit pure creatie van afhankelijkheid, dat laat je mooi zien Alice. Die afhankelijkheid planten we verder voort, als we dit slechts ‘delen’ en ‘herverdelen’….. en weer en weer en weer…..

  Op het moment dat we de werkelijkheid van nu kunnen zien: ‘iedereen houdt nu juist zijn of haar geld vast omdat ze zichzelf zo afhankelijk voelen van geld’ en tegelijkertijd zelf kunnen zeggen: ‘Nou, dan verlaten we die afhankelijkheid toch gewoon door WEL gewoon toegang tot ons geld te bieden’…….

  dan verbindt je de werkelijkheid van nu (iedereen houdt zijn geld vast en biedt ook alleen maar toegang tot de eigen bronnen als een ander er geld voor geeft)
  met de wereld waar jij voor staat: elkaar gewoon toegang tot het leven bieden. In de werkelijkheid van nu, is dat dus ook: gewoon toegang tot je euro’s bieden.

  Er is een betaalmiddel dat volledig vanuit het Overvloedsprincipe werkt. Equi.
  Dit is er al sinds 2007.

  Iedereen heeft onvoorwaardelijk toegang tot 750 Equi per maand.
  Daar hoef je dus niet eerst voor te werken.
  Het is gewoon beschikbaar, je hebt er gewoon toegang toe.

  Je kunt iedereen toegang tot jouw euro’s bieden, voor Equi.
  Daarin hoef je geen grote bedragen voor je te zien, want je hoeft hiermee niet ‘de wereld te redden’. Iedereen kan helemaal zelf op deze manier anders gaan samen leven. Een transitie gebaar maken is voldoende.

  Op http://www.equi-transitie.nl lees je over het Schitterend kleine gebaar: maandelijks 10 Equi van iemand aannemen, om die persoon toegang te bieden tot 10 euro, bij te dragen aan andermans onvoorwaardelijke toegang tot het leven. En wat je dan van je leven maakt, dat maak je er van.

  Hierin ligt de volledige transitie naar de wereld die je in jezelf voelt, Alice, opgeslagen.

  En je zult zien: de meeste mensen zullen het niet doen. Houden met vele verhalen aan hun euro’s vast, bieden er geen toegang toe, want ze voelen zich er zelf zo afhankelijk van. Komen met verhalen….

  En voor mensen die helemaal klaar zijn met die verhalen:

  We kunnen gewoon toegang bieden tot onze euro’s en het principe van afhankelijkheid lost op.

  En elk verhaal dat bij mensen opkomt, als reden waarom dat vooral niet kan of niet kan werken, zijn allemaal aangeleerde verhaaltjes om er voor te zorgen dat mensen elkaar vooral geen toegang tot het leven bieden, zodat mensen allemaal in de afscheiding blijven zitten en blijven kijken naar een paar ‘machthebbers’: ‘jullie zijn stout en fout en moeten voor ons zorgen’…. etc..

  Het is de mens helemaal zelf die vasthoudt aan zijn euro’s met vele verhaaltjs.
  Volledig aangeleerde afhankelijkheid die gekoesterd wordt: mensen laten het letterlijk niet los, hun koestering van het materiaal waar ze zich afhankelijk van voelen.

  En voor mensen die die spelletjes van afhankelijkheid wel los willen laten: Equi.

  Dankjewel Alice

  Groet,

  Astrid

  1. Hallo Astrid,
   even een korte reactie van mij, ik kende het begrip Equi niet, even vluchtig van allerlei bekeken, nog weer een andere wereld gaat voor mij open, en ik wil me nog verder in de Equi verdiepen.

   Hartegroet Alice

 4. Wat een ontzettend slim in elkaar gezet artikel. In het artikel wordt op een heel ingenieuze wijze geld, materieel bezit gekoppeld aan iets hoogs en spiritueels.
  Jezus deed het helemaal verkeerd, dat wordt wel duidelijk en Moeder Theresa was ver van het padje af (..)

  Het sausje van channeling moet het nog geloofwaardiger maken.

  Het brengt misleiding net zoals “The secret” je wordt de richting uitgeduwd naar materieel bezit en je bent het toch waardig om geld en spullen te verzamelen ?

  Er is geen waardigheid in het je omringen met spullen en geld, spullen en geld zijn GEEN uitdrukking van waarde of eigenwaarde.

  Het is misleiding en het houdt je weg van het pad van liefde.

  ====================================================================================

  Volg het pad van je hart. Laat mede-dogen, liefde, compassie en mede-dogen je leidraad zijn.

  Wees de dienaar van je hart.

  Daar zit je kracht.

  1. Als alle rijkdom alleen maar bij de verkeerde terechtkomt, dan wordt de wereld vanzelf steeds zwarter, vooral voor degenen die niet veel te besteden hebben, of mensen met goede ideeën zonder geld.

   Wanneer er rijke mensen komen die hun geld graag investeren in goede ideeën, spiritueel, biologisch, ten goede van alle mensen, dan lijkt me dat niet verkeerd.

   Wees dus niet te benauwd om te veel te verdienen, je kan het immers uitgeven aan allerlei goede initiatieven die anders niet eens van de grond komen.

   Denk groot, denk anders…

  2. “Wat een ontzettend slim in elkaar gezet artikel. In het artikel wordt op een heel ingenieuze wijze geld, materieel bezit gekoppeld aan iets hoogs en spiritueels.”

   Dit is toch jouw mening Charles.. of niet..? Is het DE waarheid..? Zo staat het er wel..! En een zin, die volgens mij vol staat van de voor-oordelen..!

  3. [quote]En een zin, die volgens mij vol staat van de voor-oordelen..![/quote]

   Dit is toch jouw mening Guido.. of niet..? Is het DE waarheid..? Zo staat het er wel..!

  4. Door de toevoeging dat het ‘volgens mij’ zo is, IS het al MIJN waarheid, beste Charles. Het gaat erom of je snapt wat ik bedoel. Maakt niet uit, het gaat om de finesse van delen in mijn opinie.

  5. @Guido
   “Mijn waarheid”….. Mijn waarheid…mijn waarheid….
   De mens is tijdens zijn opgroeien blootgesteld aan oneindig veel meningen, van ouders, van vrienden, school, TV, enz.
   “Mijn waarheid” bestaat uit waarheden die je vooral onbewust eigen hebt gemaakt. Eigen hebt gemaakt om de liefde te blijven ontvangen, om erkenning te blijven krijgen om aangesloten te blijven.

   En als je al die invloeden hebt verwerkt kun je uitkomen bij de waarheid. De waarheid is liefde.

   De waarheid heeft niets met geld van doen. Welk spiritueel sausje er ook overheen gooit.

   In licht in liefde.

  6. So again proven:

   There is your truth,
   and there is my truth.

   And than there is THE Truth.

  7. Precies.
   En daarom blijf ik bij mijn standpunt dat het een opgeklopt commercieel spiritueel verhaal is en dat het misleidend is.
   Het opgeklopte spirituele commerciële verhaal heeft niet van doen met liefde, maar met angst.

  8. Omdat er niemand was die luisterde.. Luisteren kon. Je spreekt over de Schepping Riet.. Het ‘Woord’ gaat over geluid, trilling, frequentie. = energie in vormkracht. Anyway: let it be. Toedeloe!

  9. ** Vreemd mijn reactie was 1st geplaatst en nu weer weg, affin dan nog maar een keer **

   Waarheid…Waarheid…waarheid….

   Waarheid bestaat uit de invloeden van school, ouders, opvoeding, boeken, TV enz. Waarheid is een samenraapsel van aangeleerde meningen.
   Die meningen moest je noodgedwongen over nemen om te kunnen overleven en om liefde te blijven krijgen. En meestal ging dat onbewust.

   De waarheid is dat het om liefde gaat.
   En daarom blijf ik bij mijn mening dat het bovenstaande artikel met een spiritueel sausje mensen bewust op het verkeerde been zet.
   Waarheid heeft niets van doen met het verzamelen van goederen en spullen.

   De waarheid = liefde !

 5. in een wereld waar er mensen zijn die boven aan de keten staan de boel te regelen zoals op deze bol het geval is is het tegendeel waar het moet namelijk ergens wegkomen en zolang dat niet centraal geregeld is NEEM jij van een ander die al bijna niks had

  1. Doe als Robin Hood, dan doe je het goed.
   Zet iets op zodat elke rijke stinkerd het hebben wil en geef het vervolgens weg aan de armen of aan mensen met goede initiatieven.

   Gebruik de kracht van de tegenstander. Nu nog een goed idee…

  2. ‘There is enough for everybody’s need.
   There is not enough for everybody’s greed.”

   Ghandi

   vertaald: “Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.”

  3. Hallo Martijn,

   ‘Eerst nog een goed idee’ is zelfs niet nodig.
   Alles is er al.
   Ook al het geld wat op dit moment nog nodig is, is er al.

   Je kunt maandelijks 10 euro overmaken, naar het centrale rekeningnummer van Het schitterend kleine gebaar.

   En mensen die in aanmerking willen komen voor een maandelijkse Equi-euro ruil van 750, kunnen zich zelf binnen Equi Place aanmelden. Iedereen kan het helemaal zelf regelen.

   Wereldwijd voor iedereen te bereiken, want het gaat gewoon via internet.
   http://www.equi-transitie.nl

   Groet,
   Astrid

 6. Lieve Guido, in mijn eerste reactie op dit zelfde artikel open ik met dezelfde woorden van Mahatma Gandhi
  maar je hebt gelijk het kan niet genoeg worden gezegd.
  Met liefde Alice

 7. Inner Peace:

  If you can start the day without caffeine,

  If you can always be cheerful, ignoring aches and pains,

  If you can resist complaining and boring people with your troubles,

  If you can eat plain food every day and be grateful for it,

  If you can understand when your loved ones are too busy to give you any time,

  If you can take criticism and blame without resentment,

  If you can conquer tension without medical help,

  If you can relax without liquor,

  If you can sleep without the aid of drugs,

  …Then You Are Probably ………..

  The Family Dog!

 8. Gelukkig stelt de bron ook een goede vraag wanneer er vertelt wordt dat er voor jou en mij en iedereen overvloedig geld klaar ligt: “Waarom zou financiële rijkdom nastreven niet spiritueel zijn?”

  Los van de wijsheid dat schuldgevoelens over wat dan ook niet nodig zijn, en erkennend die wijsheid dat het universum voor jou en mij als scheppers alles in petto heeft, verlangt deze vraag hierboven wel een antwoord eerst. Opdat het binnen de gestelde wetmatigheden (zoals: “Je mag alles vragen en als het niemand schaadt of achterstelt (inclusief jezelf) zul je het ook krijgen. Hetzelfde geldt voor geldelijke middelen”) verklaart waarom lang niet iedereen dus dat vele geld om zich heen gecreeerd heeft met oprechte spirituele levenswijzen.

  Enkele mensen, zoals in kinderlijk eenvoudige beeldende taal vertelt door bv de vrouw Anastasia uit de Taiga dat doet in de boeken geschreven door Vladimir Megre, durven nog aan te geven dat het mondiale euro en dollar geldsysteem bedacht en ontworpen is om de mensen er zelf toe aan te zetten om ichzelf en vooral de medemensen tot slaaf op te voeden. Slaaf in dienste van de -particuliere- grondleggers van dit geldpiramidespel.

  Wanneer ik nu zeg: “dat je alles aan het Universum kunt vragen” zoals de tekst aangeeft, en ik vraag het universum in plaats van veel meer geld om ‘veel meer slaven”, zeggen jullie dan niet: Dat is schadelijk en kwetsend, dus dat gaat niet door!?!

  Echter indien ik dan vraag om meer geld dan is dat ineens wel goed te praten?
  Ondanks dat het zoals de tekst aangeeft een “in de wereld waarin jullie vooralsnog leven geld nou eenmaal een geaccepteerd ruilmiddel is ” , gaat het er bij mij dus niet in dat “Het Universum” een werkelijk spiritueel mens zal steunen in het verkrijgen van een hogere positie in het piramidespel, dat ALTIJD schade toebrengt aan alles en iedereen. Slaven waren in sommige tijden en culturen eveneens een “geaccepteerd ruilmiddel”.

  Kriegel wordt ik van ‘channelings’ die m.i. vooral de huidige tijdgeest en de persoonlijkheid dienen en niet de Geestelijke wereld waar wij allen vandaan komen en waar ik andere dingen verneem over ook dit thema.

  Zou het zo kunnen zijn dat meer sipiritueel denkende en werkende mensen in problemen komen met “geld” omdat hun Hoger Zelf hen een kiertje licht geeft over het anders moeten gaan zien van geld en materiele rijkdom?
  Zou het zo kunnen zijn dat een spiritueel levend mens niet dagelijks hoeft te bedelen bij het Universum om zijn zogenaamde noden, omdat het Echte Universum al weet wat jij en ik nodig hebben nog voor we het kunnen bedenken en vragen…. en Liefde jou en mij zal voorzien na slechts een keer kiezen daarvoor?

  “…. dagelijks heb ik mijn Ware wezen voor ogen, zolang tot ik haar tot uitdrukking breng. Alles wat ik nodig heb zal mij nu en altijd gegeven worden”. Zo’n welgemeende affirmatie wordt toch wel verstaan door een bewust Universum dat niet doof en niet blind is en louter wil helpen en vrij doen zijn?

  Lieve allemaal, de mooie te googelen video met de titel “geld als schuld” maakt ook duidelijk dat je participatie in het geldsysteem met zich meebrengt dat je schulden maakt en verspreid. En erger, wreed en destructief zult zijn. Helemaal prima als je dat kiest. Want staat ook wreedheid ten opzichte van alles en iedereen kiezen jou niet vrij? Maar alsjeblieft geen spirituele mooipraterij van dit soort ongein, alsof “Het Universum” dit van jou of mij verlangt.

  In een andere channeling op deze wanttoknow site staat dan een andere soort zin over leed scheppen:
  “Besef dat dit leed niet van de Geest is, noch van de waarachtigheid van de mens”.

  In Sai service, JP

  1. Volgens mij hangt alles van de subjectieve perceptie van ‘rijkdom’ af.. 🙄

 9. prachtige verhalen allemaal, maar ze gaan allemaal over een ander.
  weinige spreken over zichzelf en/of durft een voorbeeld te zijn voor de ander.

  ik verdien 1000 euro per maand. En ben ermee tevreden En geloof me, ik zou veel meer kunnen verdienen.
  En wordt een beetje moe van al die spiritueel (graaiende) mensen om me heen, met hun in elkaar verzonnen boodschap verhaaltjes. Natuurlijk alles werkt, maar Denk niet God voorbij te moeten lopen ! De toren van Babylon is al eens gevallen, we hoeven niet twee keer dezelfde lessen te leren. Geld is maar een heel klein onderdeeltje, van wat de ziel hier komt. En omdat de aarde zo is ontworpen op dit moment, is het een speerpunt in onze doldwaze wereld, maar ga het niet verkopen als….. het ideaal. Dus het zegt meer waar diegene onbewust ZELF mee bezig is.

  Kom van dat dak af, was vroeger al een hit en het wordt tijd. Dat je het zelf gaat uitdragen VOOR JEZELF en niet meer als opdracht voor een ander.

  Ik een zeer vrolijk mens en draag Anastasia natuurlijk een zeer warm hart toe. Omdat zij, de werkelijk kosmische verhoudingen en bedoelingen snapt en in eenvoud uitdraagt. Probeer als oude verkapte tovernaar(s) niet de nieuwe wereld tegen te houden.

  bert

  1. Bert, je zult het misschien niet met mij eens zijn, maar de wereld bestaat uit verhalen, ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Maar dat geen mens om God heen kan, dat ben ik met je eens. Maar aangezien de Naam God in het verleden, en nu nog, veel is misbruikt willen mensen met deze God niks meer te maken hebben, dit is niet de schuld van God maar van de mens. Hierbij neem ik mezelf als voorbeeld, mijn Godsbeeld was ook vervormt door de dogma’s van de kerk. Dit duurde totdat ik de Goddelijke Bron kon aanboren die bij mij paste. Maar soms noem ik het ook Universum, Voorzienigheid, mijn Hoger Zelf of Innerlijk Weten.
   De naam die iemand er aangeeft is in feite niet belangrijk, wel het gevoel van innerlijke vrede, ruimtelijke vrijheid en het weten dat we niet meer hoeven te oordelen.
   Maar in deze dualistische wereld is het moeilijk leven voor veel mensen, dit geldt ook misschien of juist vooral voor spiritueel ingestelde mensen.
   Iedereen heeft zijn /haar zekerheid nodig en waar ontleen je die aan. De meeste mensen vinden nog steeds dat geld het belangrijkste is, dat de wereld hierom draait, i.p.v. (onvoorwaardelijke) liefde.
   Geld op zich is niet slecht. Geld is ook “alleen maar” energie. Het ligt eraan hoe je het gebruikt, volgens mij mag je het echt wel gebruiken op de manier die je vreugde verschaft, maar niet ten koste van je medemens. En “graaiers”(hebzucht) zie de eerste reactie op dit artikel van mij, heeft volgens mij niks te maken met spiritualiteit.
   Hoe vind je daar je weg in, We hebben immers niet geleerd om ons hart te gebruiken, zie hier de spreuk van Albert Einstein “De intuitieve geest is een heilige gave en het rationele verstand is een trouwe dienaar. We hebben een maatschappij die de dienaar eert en de gave heeft vergeten.”
   We hebben geleerd dat ons hart alleen dient als pomp om zuurstof rond te pompen.

   We zijn op reis om onszelf te ontdekken,ervaren maar daarbij zijn we de ander nodig, die ander met dat eigen verhaal, dat misschien niet direct past bij het onze maar het maakt onze reis wel boeiender.

   Hartelijke Groet Alice

 10. dank je, Alice,

  Hogere beschavingen hebben helemaal geen geldstelsels meer, want juist het geldstelsel dat zo aan ons verbonden is, (nu anno 2011) mogen we los gaan laten.
  De keuze is aan ons, als we dat nog niet eens zien, dan wordt een volgende stap een beetje te moeilijk voor ons !! Pas dan kunnen we ook echt een nieuwe groei en ontwikkeling gaan maken vanuit het (morfogenetisch veld). m.a.w. we kunnen zo niet meer verder met onze huidige geest, het is een te beperkt denken.
  Eens verdween ook de neanderthaler, ook nu gaat er een ander mens komen. Zo groot wordt onze sprong nu ook.

  Pas dan gaan we weer de geest van God begrijpen, maar veel mensen spreken vanuit God of dat ze god zelf zijn (dat is de val van Babylon) ! Met steeds alle gevolgen van dien) Dus moet je zeggen dit is mijn waarheid, maar ons probleem nu is dat iedereen roept of dat hij de waarheid in pacht heeft zonder begrip te hebben wat God is. Dus, dat wordt zo meteen lachen hoor.
  Wanneer de trilling echt verhoogd gaat worden en wij te zien krijgen hoe het goddelijke werkelijk werkt.

  Veel mensen noemen dat nu : ik luister naar mijn hogere zelf. Prima, mag ook nog, doe ik ook! Maar we moeten niet doen of dat we god gaan uitleggen hoe de schepping werkt, want dan krijg je toch een botsing met de kosmos hoor.

  We zijn pas net weer begonnen, en we moeten nog gaan leren lopen en mogen dus zelf opnieuw leren luisteren ! i.p.v oude denkbeelden in een nieuw jasje uit ons collectief verleden, te blijven verkondigen van wat jij denkt wat god is.

  Het is een upgrade van onze werkelijkheid en die is zo wie zo, altijd goddelijk alleen door wat wij collectief scheppen, kan ons wel een andere goddelijk uitkomst brengen !

  Het is en blijft een spel, God doet altijd met ons mee en laat ons spelen, maar wij zijn zelf verantwoordelijk voor de uitkomst.
  Het kan naar boven of naar beneden (als we erg dom blijven doorgaan).

  Alhoewel ik persoonlijk geloof, dat hij ons maar wat graag wil helpen !!
  Met een lieve knipoog.

  Bert

 11. Hallo Guido ik reageer niet op dit artikel maar wil graag weten waar ik het filmpje kan vinden van de dansende en kussende soldaten dat was geweldig dat wil ik graag ook aan andere mensen laten zien die deze site niet bekijken !

  Dankjewel alvast

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.