Advertentie

De evolutie van bewustzijn – Law of One


Even voorstellen: Sanne Dijkstra.. Zelf ben ik niet helemaal van de ‘Law of One’-generatie. Ik ben geboren in 1984, dus het materiaal is ontstaan tijdens mijn eerste levensjaren. Zelf heb ik wel altijd een grote interesse voor de wat oudere informatie zoals de Law of One, het Seth-material en Carlos Castaneda. Zeker met gechannelde informatie vind ik deze werken stukken beter dan wat er nu op de markt is. Ik onderzoek nu zo’n 8 jaar deze aspecten van onze werkelijkheid, schrijf hierover en geef ook lezingen.
sanne-dijkstra
Sanne Dijkstra

Naast mijn opleiding en interesse in bouwkunde & architectuur heb ik een grote interesse voor de diepere esoterische en filosofische lagen van onze werkelijkheid. Deze aspecten van de wereld onderzoek ik met veel plezier en hier schrijf ik artikelen over en geef lezingen. Vanuit deze liefde voor diepgang en kennis ben ik in 2011 een opleiding gaan volgen bij Dolores Cannon tot hypnotherapeut. Sinds 2011 heb ik meer dan 100 mensen met succes behandeld met deze QHHT methode.

Mijn leven ging niet altijd zo voorspoedig. In mijn jeugd voelde ik me vaak niet thuis op Aarde. Het leven was heftig en moeilijk. Hier wou ik het liefst voor wegrennen en dat deed ik dan ook op alle mogelijke manieren. Door zelf sessies te zijn ondergaan en aan mijzelf te werken geniet ik steeds meer van het leven. Ik heb ontdekt hoe bijzonder en mooi het leven is, ook op deze moeilijke planeet Aarde. Ik ben nog niet zo vaak op Aarde geweest.

Vanuit een andere dichtheid ben ik hier geïncarneerd om bij te dragen aan de evolutie van bewustzijn die nu op deze planeet aan de gang is. Het is een bijzondere tijd waarin we leven. Ik geniet ervan om door middel van QHHT en lezingen mensen weer in contact te brengen met dit deel van hun ziel, ook wel het Hoger Zelf genaamd, en hun missie hier op Aarde. Neem eens een kijkje op mijn website: http://be-wust-zijn.com/

x

x

* * *

x

Ra material cover law of one

x

De evolutie van bewustzijn – Law of One

2015 © Sanne Dijkstra /
deze versie © WantToKnow.nl/.be

x

De Law of One is een zeer bijzondere channeling uit de jaren 80. Het samenwerkingsverband ‘LLresearch’, van Don Elkins, Carla Rueckert & James McCarty, heeft boodschappen van een entiteit genaamd Ra ontvangen. Ra is onderdeel van een social memory complex (groepsziel) uit de 6e dichtheid. Deze is naar planeet Aarde gekomen om ons bij te staan. De informatie van deze groepsziel is in 5 boeken verwerkt die gratis van hun website te downloaden zijn. De ‘Law of One’ heeft mij in het bijzonder diep geraakt en veel inzichten in het leven gegeven. In een paar artikelen zal ik enkele hoofdpunten uit dit materiaal gaan belichten om deze inzichten te delen.

De Creatie van ons Universum
In de Law of One beschrijven ze ons Universum als één groot levend wezen. Alles is met elkaar verbonden, alles is uniek, alles is bewustzijn en alles is creatie. Het oneindig grote levende wezen wordt de oneindige intelligente Creator genoemd. Deze Creator is pure liefdes energie, ofwel Logos. Om zichzelf in alle aspecten te ervaren drukt de oneindige Creator zichzelf uit in oneindig verschillende sub-Creators, of sub-Logos, uit. Hiermee is ons fysieke Universum geboren.

living gaiaDe eerste sub-Creators zijn de sterrenstelsels. Dit zijn galactische Creators, levende wezens. Die van ons heet de Melkweg. De Logos drukt zich door het hart van de Melkweg uit in de miljarden sterren van de armen van ons sterrenstelsel. Daarna heb je de zonnestelsels met alle planeten. Die van ons heet de Zon. Nog een stapje verder zou je de sub-Creator kunnen zien als de planeten.

Die van ons heet moeder Aarde, Gaia. Ook een levend wezen. De Mens is ook zo´n sub-Creator. Met ons hart zijn we verbonden met het hart van moeder Aarde, de Zon , Melkweg en totale creatie. De Logos manifesteert zich door ons hart. Elke Sub-Creator is uniek en drukt niet de oneindige Creator uit, maar de oneindige mogelijkheden waartoe het in staat is.

Eerste vervorming – De Wet van Vrije Wil
Uiteindelijk is alles met elkaar verbonden. Al deze verschillende Logos zijn als het ware verschillende bewustzijnsniveaus die holografische verbonden zijn met het grote geheel. We zijn allen één.

De eerste vervorming van deze eenheid is de Wet van Vrije Wil. Dit betekent dat de oneindige Creator volledige keuzevrijheid verleent aan alle sub-Creators in de manieren van weten. Met andere woorden: We zijn allen helemaal vrij om te bepalen hoe we naar het Universum kijken, wat we er van vinden, waar we onze aandacht op willen richten en welke keuzes we daaruit maken. De oneindige Creator, het Universum, is ook zo gebouwd dat het onze vrije wil versterkt. Door onze vrije wil te versterken kunnen we eens te meer tot de ontdekking komen dat wijzelf de Creator zijn.

Tweede & derde vervorming
De liefdes kracht (Logos) waarmee de oneindige Creator zichzelf in alle verschillende aspecten uitdrukt is de tweede vervorming van wet van eenheid. De liefde drukt zich in licht uit. Liefde – Licht, Licht – Liefde. Licht staat aan de basis van onze creatie. Het kleinste lichtdeeltje is de Foton. Alles is uit licht opgebouwd, wij leven in een light-construct. Licht is de derde vervorming van de wet van eenheid.

Zo boven zo beneden, zo binnen, zo buiten. Het menselijke chakra-systeem is volgens de Law of One een perfecte afspiegeling van de universele dichtheden.
Zo boven zo beneden, zo binnen, zo buiten. Het menselijke chakra-systeem is volgens de Law of One een perfecte afspiegeling van de universele ‘hoofddichtheden’.

Dichtheden
Vanuit de drie primaire vervormingen ontstaan oneindig veel sub-vervormingen, ieder met hun eigen paradoxen. Binnen deze vervormingen beschrijven ze vanuit de Law of One zeven hoofddichtheden. Elke dichtheid kent zijn eigen trillingsniveau en dat zijn verschillende werkelijkheidsniveau ’s.

Deze zeven dichtheden komen overeen met de zeven kleuren van ons lichtspectrum en de zeven hoofdchakra’s van het menselijke energielichaam. Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Na de zevende dichtheid is er weer een volgend werkelijkheidsniveau. Ra geeft aan dat hij niet weet wat voorbij de 7e dichtheid ligt.

Evolutie door de dichtheden
De evolutie van bewustzijn vindt plaats als een opwaartse spiraalvormige cyclus door de verschillende dichtheden heen terug naar de bron. Hierin ontwikkelt bewustzijn zichzelf tot steeds complexere vormen van leven.

Eerste dichtheid – bewustzijn
In het begin heb je alleen maar oneindigheid. Deze oneindigheid wordt zich bewust van zichzelf. Dat is de eerste dichtheid. De eerste dichtheid manifesteert zich in het elementale leven. Vuur, lucht, aarde en water.

De 4 elementen, waarbij 'hout' als element niet meer is opgenomen. Waarom lees je hiernaast.
De 4 elementen, waarbij ‘hout’ als element niet meer is opgenomen. Waarom lees je hiernaast.

Tweede dichtheid – groei
De eerste dichtheid streeft op een gegeven moment omhoog naar groei. Het wil zich verder ontwikkelen. Daaruit is het dieren, planten en mineralen leven ontstaan. Dit is de tweede dichtheid. De creatie van de tweede dichtheid vindt je onder andere terug in hoe een plant naar de zon en het licht toe groeit. Groei staat centraal in deze cyclus. Het leven krijgt de behoefte om te groeien.

In het begin bestaat het leven nog uit eenvoudige planten, maar later groeien we door naar complexere bestaansvormen zoals bomen en dieren. In de hogere vormen van de 2e dichtheid leren we hoe het is om samen te leven in een groep, bijvoorbeeld een groep apen of een troep wolven. We leren door gedrag van anderen in de groep na te bootsen. We zijn voornamelijk gericht op overleven.

Huisdier
Een van de laatste stadia voordat we incarneren in een menselijk lichaam is dat van huisdier. Als een huisdier loopt te mekkeren voor voer komt dat voort uit de behoefte om te groeien. Het wil vooruit en het wil groeien om te overleven.

Derde dichtheid – zelfbewustzijn
Door het contact met de menselijke vorm ontwikkelt het dier de behoefte om het groepsbewustzijn te ontstijgen en zijn individualiteit meer tot uitdrukking te brengen. Het ontwikkelt de behoefte om zich meer bewust te worden van zichzelf. Hiermee komen we in de derde dichtheid. Dit is ons menselijke bewustzijn met een eigen identiteit. De lessen die we hier leren hebben vooral te maken met zelfbewustzijn. We houden ons bezig met de vraag: Wie ben ik? In het begin van de derde dichtheid staan we nog meer in contact met onze dierlijke natuur. We zijn nog wat minder ver ontwikkeld. In al onze onschuld zijn we meer gericht tot dierlijk overlevingsgedrag gedrag waarin we anderen gebruiken voor onszelf en zelfbehoud.

De Maya's groeten je met hun beroemde uitspraak: 'In Lak'ech', 'Jij bent een andere Ik'..!
De Maya’s groeten je met hun beroemde uitspraak: ‘In Lak’ech’, ‘Jij bent een andere Ik’..!

Ontwikkeling behoeften
Langzaam worden we ons meer bewust van onszelf en van de niet-dierlijke behoeften die we hebben. Behoeften die niet zijn gericht op overleving zoals: de behoefte aan gezelschap, kameraadschap, de behoefte om te lachen, de behoefte aan schoonheid en de behoefte om het Universum en de wereld om ons heen beter te leren begrijpen. Naarmate we meer incarnaties hebben gehad groeit ons bewustzijn en beginnen we meer behoeften te ontdekken. De behoefte aan handeldrijven, de behoefte aan liefde ontvangen en liefde geven en de behoefte om het meer dierlijke gedrag te verheffen naar een meer universeel perspectief.

Huidige situatie
Als je dit model naast de wereld van vandaag legt zie je al snel dat veel mensen op Aarde nog op een meer dierlijk niveau van bewustzijn leven. Mensen manipuleren andere mensen om hogerop in de rangorde te komen. We voeren oorlog over territorium en mensen slaan elkaar in elkaar bij een voetbal wedstrijd. We zijn dan fysiek gezien geen apen meer, maar innerlijk lijkt het er soms wel op.

Einde derde dichtheid
Naarmate we stijgen in bewustzijn en de energiecentra tot een hoger niveau geactiveerd worden gaat meer van de ervaring van onze incarnatie over het leren van de lessen van liefde. Ons hartchakra wordt meer geactiveerd. De Aarde is volgens de Law of One nu aangekomen op het punt van de overgang van de derde naar de vierde dichtheid. We gaan van zelfbewustzijn (ego, derde chakra) naar liefde of kosmisch bewustzijn (hartchakra). Je merkt dat ook doordat we ons steeds meer gaan bezig houden met de rol die we vervullen in het grotere geheel. Het ‘IK’ ruilen we in voor ‘WIJ’. De vierde dichtheid wordt gekenmerkt door liefde en begrip. Hebben we liefde en begrip voor onszelf en elkaar? Of gaan we elkaar als dieren te lijf met knuppels en stokken, omdat we ons bedreigd voelen? Waar sta jij..?

Sanne Dijkstra mei 2015

x

planet earth

4 gedachten over “De evolutie van bewustzijn – Law of One

  1. Toen de eerste mensen op aarde kwamen was er al energie in overvloed waardoor men gewoon in de natuur kon overleven.
    Toen waren er geen fabrieken,huizen,auto,s enz.
    Ik ben van mening dat veel mensen bewustwording blokkeren omdat ze dan naar zichzelf moeten kijken en hun gebreken onder ogen zullen moeten zien.
    Als we echt een betere wereld voor iedereen willen krijgen dan is naar jezelf kijken een onvermijdelijke stap op de weg naar vrede,liefde,verdraagzaamheid en al het geen onze wereld tot een schone,en mooiere leefplaats zal maken.

    1. Tof. Ik ben altijd geïnteresseerd in meer perspectieven op de Law of One. Ik zal het eens bekijken. Ik kende deze man nog niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.