Advertentie

De nieuwe Mens…


x

x

De Nieuwe Mens..

2022 © dr. Herbert van Erkelens | deze versie WantToKnow.nl/be
x
dr. Herbert van Erkelens

De laatste tijd heb ik mij verdiept in de geschiedenis van de Rozenkruisers. Wat bezielt mensen om zich bij zo’n traditie aan te sluiten? Er is in Haarlem deze maand een kleine tentoonstelling van de Embassy of the Free Mind te bezichtigen die ontwikkeld is in samenwerking met het Gouden Rozenkruis en gewijd is aan ‘De Rozenkruisers Revolutie’.

Het bezoekadres is de Pentagram boekwinkel aan de Bakenessergracht 1. In die boekwinkel kocht ik een boekje dat ‘De Wijsheid van Hermes’ heette en onder meer over de bevrijdende inzichten uit het ‘Corpus Hermeticum’ ging, een manuscript dat door Marsilio Ficino in 1463 in het Latijn was vertaald.

Het bevat teksten die aan Hermes Trismegistus toegeschreven worden. Deze zou hebben gezegd: ‘De mens is een groot wonder.’ Dat sprak de geleerden en kunstenaars uit de Italiaanse Renaissance bijzonder aan. Ik moest meteen eraan denken wat er in een boekje zou staan dat ‘De Wijsheid van Herbert’ zou gaan heten en bij zou dragen aan de nieuwe Europese renaissance die Klaas van Egmond in zijn boek ‘Homo Universalis’ heeft aangekondigd.
Judith K. Moore

Een boekje met zo’n titel komt er niet want net zoals Marsilio en de zijnen baseer ik mij op Hermes Trismegistus.

Ik heb namelijk het orakel van Hermes Trismegistus in onze tijd ontmoet; dat orakel heet Judith Moore en zij is verantwoordelijk voor de Kronieken van Ibis. Ibis is de naam die gekozen is om Thot aan te geven zoals hij nu als Meester van Universele Wijsheid zijn licht laat schijnen over de wereld van nu. Thot was in het oude Egypte de god van de wijsheid en het schrift. Ibis is de Schrijver van Al Wat Is.

Eigenlijk had ik mij voorgenomen uit te leggen hoe de magiërs uit de antieke oudheid de wereld dachten te redden. Zij wisten dat het niet voldoende was om te verkondigen dat de mens in wezen groots was. Er waren mensen nodig dat dat ook nog waar konden maken. Die mensen zouden DNA nodig hebben dat niet door manipulatie in een rommeltje met twee strengen was veranderd. Vanwege die twee strengen vormden de meeste mensen enkel een beeld van de Adam Kadmon die over tien sefirot, tien kwaliteiten van het goddelijke beschikte.
Toen werden ineens twee mensen geboren bij wie in hun lichtlichaam dertien sefirot actief waren. Wij kennen ze als Jezus en Maria Magdalena. Zij beschikten over DNA waarin ook de dertiende streng actief was. Ze waren direct verbonden met de Bron en derhalve een groot wonder. Er wordt nog steeds over hen gesproken. En ze hebben hun erfenis aan de mensheid via DNA doorgegeven. Zij kregen kinderen die op hun beurt ook weer kinderen kregen. De oudste dochter heette Sara of Sarah en uit haar heeft zich de heilige bloedlijn ontwikkeld die centraal staat in ‘De Da Vinci code’ van Dan Brown.
x
Om een nieuwe Europese renaissance in het leven te roepen, hoef ik alleen nog maar uit te leggen dat uit deze heilige bloedlijn de Nieuwe Mens geboren zal worden. Dat ontbrak nog aan mijn manuscript. Ik had 28 hoofdstukjes, maar ineens had ik inspiratie voor een extra hoofdstukje. Ik zag het begrip Nieuwe Mens op mijn laptop staan in een stukje van de kosmische intelligentie Kryon dat ik aan een audiofile van augustus 2020 had ontleend. In die tijd probeerde onze regering ons wijs te maken dat we volgens het nieuwe normaal dienden te gaan leven.
x
(klik illustratie voor fascinerende reflectie van Kryon op ons/jouw DNA)

Kryon spreekt over dezelfde dynamiek..
Ook bij Kryon had ik gelezen dat het oude normaal nooit meer terug zou keren. Maar bij hem was het nieuwe normaal een stuk spannender. Het was niet gebaseerd op angst voor besmettingen, maar juist op het tegendeel. We zouden immuun kunnen worden voor ziekten, indien we de formules voor de fysica van bewustzijn zouden ontdekken die gebaseerd waren op de getallen vier en twaalf. Daartoe had Kryon een meditatie ontwikkeld die de Cirkel van Twaalf was genoemd en op den duur bijzondere resultaten zou opleveren:

‘Stel je genezing voor zonder geneesmiddelen. Stel je genezing voor met enkel de formules van bewustzijn. Daar gaan we naar toe. De twaalf is een metafoor voor het zijn in de structuur van vier. Het is de soep of de manier waarop het universum werkt. Het is het samenvloeien van de structuur van alle dingen die bestaan met inbegrip van de formules van bewustzijn, de genezing van twaalf, de Cirkel van Twaalf. De Twaalf betekent dat je begint met het gebruik van de formules van de betekenis van bewustzijn die je hebt (gevonden) en deze dan toepast op jezelf.
X

Hierop zit de farmaceutische industrie natuurlijk niet te wachten.
En als we langs deze weg vrije energie zouden kunnen gaan exploiteren, dan zou de energie-transitie een stuk eenvoudiger worden zonder verdienmodel voor bedrijven die voortgaan de aarde uit te putten. Ik zie naar deze Renaissance uit, want nu rollen we van de ene crisis in de andere, terwijl het de bedoeling is dat we nieuw geboren worden:

‘Dit is een opwindende tijd, lieve mensen, het gaat om de volgende fase van de mensheid. Het is niet afgezonderd en beperkt tot de Cirkel van Twaalf bij Kryon, het gaat overal blootgelegd worden, het werken met de energie van de ziel, het werken met de multidimensionale delen van jullie eigen DNA. Welkom tot de multidimensionale mens, de Nieuwe Mens. Daar gaan we straks heen.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.