Advertentie

Hoe energetisch healing werkt; HIER en op ‘afstand’…


Floor van den Dungen is ‘paardengek’ en woont en werkt in België. Ze vertelt er zo meteen even over, in de introductie hieronder. Maar we willen graag haar nieuwe artikel hier plaatsen, over de heling-op-afstand, die ze toepaste op ‘Maya’, het sterk verwaarloosde en mishandelde paard in de paardenopvang van Sakshin de Groot in Portugal.

Vooral omdat we geloven, dat de hier aangereikte informatie een ESSENTIEEL onderdeel is van onze nieuwe Aarde en er opnieuw een essentieel deel van zal gaan uitmaken. Vooral de grote manipulatieve krachten op Aarde, willen dit talent, dat in IEDER mens aanwezig is, verbloemen, verbergen en het liefst vernietigen. Intuïtie, creatie, focus en onlosmakelijke onderlinge verbondenheid, zijn talenten die ieder mens kan manifesteren vanuit de aanwezigheid van deze talenten.

De mensen die het al kunnen en ook TOEPASSEN, hebben met het manifesteren van hun talent, vaak een heftig proces achter de rug van ontkenning door hun familie, ouders en collega’s. Tótdat… Totdat de stof om hen heen is neergedwarreld en zij zich aantreffen in een omgeving, waar ze worden ‘gezien’ en geaccepteerd zoals ze zijn. Het moment waarop ze besluiten om een praktijk te openen, die deze talenten tot hun recht doet komen. Floor hierover: “Ik denk dat er ook vele mensen zijn die zichzelf ontkennen en de relatie met zichzelf niet willen aangaan, zonder dat er sprake is dat zij door familie of derden zijn ontkend of daarin niet gehoord zijn.”

En dan, ja dán komen de mensen vragen om hulp via het talent van degene, die dat eerst hadden moeten wegstoppen voor hun gevoel. Dan komen mensen naar hen toe en op hun pad, die wél snappen hoe het werkt of gewoon op hun eigen intuïtie het vertrouwen manifesteren om met mensen als Floor van den Dungen te gaan werken. Floor heeft van jongs af aan talent voor het ‘dieper’ aanvoelen van dieren, planten en mensen. Ze werkt op energetische wijze met vooral paarden. Floor verwoordt dat zo:

“Ik voel en begrijp hun wezen, dat wat zij energetisch uitzenden. Vooral met pony’s en paarden, maar ook met andere dieren heb ik een gevoel van eenheid en een natuurlijke verbinding. Als kind ben ik natuurlijk begonnen met een pony. Later werden dat paarden. En ik was altijd te vinden in stallen, op wedstrijden, keuringen en bij de paardenkliniek bij ons in de buurt. Ik wou en mocht ook meehelpen. Zo werd ik dus Groom van een regionale ruiter. En als je wat ouder wordt, ga je ook steeds meer vragen stellen.

Floor van den Dungen met ‘Floris’

Dus ik verslond alles wat er te vinden was over paarden. Ik wou weten hoe alles met elkaar samenhing. Waarom werd een paard kreupel? Waarom kreeg dit ene paard altijd koliek en het andere nooit? Waarom lopen er zoveel paarden rond met pijn en gedragsproblemen? Ik keek de kunst af bij de dierenarts. Ik leerde van ouwe rotten in het vak, wat je best wel zelf kon doen. En ik merkte dat ik aanleg had. Onhandelbare paarden bleken mij niet als tegenpartij te zien. Ik begon me steeds meer in het gedrag van het paard te verdiepen.

Toen ik op het Hippisch Centrum in Deurne aan mijn opleiding begon, stapte ik snel over naar een natuurlijke manier van het beleren, corrigeren en trainen van jonge paarden. Ik richtte me op het voorkomen van problemen door de juiste manier van voeren, verzorgen en omgaan met paarden. En was altijd op zoek naar natuurlijke oplossingen. Zo vond ik mijn weg in het vak. Werken vanuit het oogpunt van het paard. Om zo het beste naar boven halen bij beide partijen mens & paard.

 

Ik liep stage op allerlei bedrijven in Nederland, in Europa en in Amerika. En toen ik Deurne afgerond had, kon ik in Engeland aan de slag met de opvoeding van een stal met Friezen, waar de basis werd gelegd voor het Engelse Friezen Stamboek.  Een jaar later had ik me laten verleiden om in Hamburg mee te gaan werken op een bedrijf dat gespecialiseerd was in Friezen. Daar kon ik aandacht voor welzijn combineren met het rijden van shows, training en lesgeven. En ik stak er veel op van dierenartsen, hoefsmeden, therapeuten over de natuurlijk basis van de samenwerking tussen mens en paard. 

Het kon dan ook niet uitblijven. Ik begon bij mijn ouders om de hoek mijn eigen stal: Friezen Service Zuid. Ik specialiseerde me in training, beleren en corrigeren van Friezen en andere paarden, zoals IJslanders, Quarters en Andalusiërs. En daarbij kreeg ik steeds scherper in beeld dat het draaide om de juiste balans. De combinatie van mens & paard moest kloppen. En als een paard gecorrigeerd moet worden, dan moet er meestal ook wat gebeuren aan het gedragspatroon van de mens zelf, bewustwording van wat het inhield met een paard samen te werken.

Ik volgde zelf clinics en cursussen om mijn weg te ontdekken bij Erik Laarakker, de Silverlinde en Caprilli paardencoaching, maar ik verdiepte me ook in gezondheid- en trainingssystemen en diverse therapieën waaronder ‘NES’,  maar ook in datgene wat de natuur ons te bieden heeft: de overdracht van energie. Als gastdocent op diverse beroepsopleidingen in de hippische sector, kon ik mijn kennis ook steeds verder ontwikkelen. Gaandeweg ontstond er als een natuurlijk proces, steeds meer belangstelling voor de energetische kant en de meer natuurlijke mogelijkheden om mens & paard te coachen, te sturen. Na een langdurige revalidatie na een ongeluk, ben ik me nu nog bewuster geworden van de mogelijkheden van mijn lichaam, mijn lichaamstaal en de manieren om het zelf-genezend vermogen te stimuleren bij paard en mens.

M’n internationale ervaringen hebben me er bewust van gemaakt dat ik bij mezelf mag blijven.  Gaan staan voor wie ik ben, waar ik in geloof en waar ik blij van word. Dat doen waar ik goed in ben: relatie, communicatie en training van paard en mens. Mijn missie is mensen, om jou te helpen, om die natuurlijke balans te bereiken. Probleemoplossend te werken, je te ondersteunen daar waar nodig. Een samenwerking tussen twee partijen. En dat loopt het beste als mens & paard van elkaar willen leren, terug naar de natuurlijke balans. Dan heb je plezier van je paard en dat is de bedoeling. Toch? Speciaal voor WantToKnow.nl/be schreef ik het onderstaande artikel; hopelijk mag het je verrijken..!”

* * *

x

x

Het op gang brengen en ondersteunen

van het herstelproces in een paard..
X

Energetische healing werkt; HIER en op ‘afstand’…
x

2018 © Floor van den Dungen | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Naar aanleiding van mijn artikel ‘Liefdevolle samenwerking met je paard’, HIER op de WantToKnow-site, kwam ik eind 2017 in contact met Sakshin de Groot in Portugal. Hij was daar bezig met een project om de wantoestanden met paarden in dat land onder de aandacht te brengen. (HIER zijn artikel op de site) En tijdens ons telefonisch gesprek vroeg hij mij of ik het paard ‘Maya’, dat in Portugal in zijn opvang stond, ook vanuit België op afstand zou kunnen behandelen. Ik stemde hierin toe. En de volgende dag kreeg ik, zoals afgesproken, drie foto’s én de roepnaam van het paard per mail toegestuurd.

Maya toen ze voor het eerst bij de paardenopvang van Sakshin was binnen gebracht. Haar veulen overleed 2 dagen erna. Na korte tijd, o.a. na de behandeling van Floor, zag ze er héél anders uit. (rechts)

X
Als ik op afstand met een paard werk, wil ik het liefst van tevoren niets over hem weten. Ik wil het paard eerst ‘lezen’ en zelf vrijuit laten ‘spreken’. Zo begon ik ook met de diagnose van Maya. Ik voelde hoe het paard het spoor bijster was en als het ware in zichzelf verdwaald was. Ik constateerde dat ze de verbinding met haar eigen identiteit had verloren. Het paard was ten einde raad en vroeg nu vooral om heel veel liefde en licht. Ze wilde begrepen en gerespecteerd worden. Maar ze wilde tegelijk de mensen ook graag veel vertellen. Paarden zijn immers boodschappers tussen hemel en aarde. En ieder paard heeft een specifieke taak te vervullen binnen de groepsziel van hun soort.

Energetisch kunstenaar Wilka Zelders maakte dit kunstwerk van de holografische reflectie van het ‘paardenveld’ op Aarde.

Krachtig energieveld en negatieve ervaringen..
Maya was nu veilig in de paardenopvang. Sakshin had mij verteld dat het paard al het een en ander had meegemaakt. Toen hij Maya onder zijn hoede nam, verkeerde zij in een erbarmelijke toestand. Met deze kennis in mijn achterhoofd was ik dan ook aangenaam verrast door het krachtige energieveld dat ik bij dit paard waarnam. Het was een veld met een enorme reikwijdte. Een energie zoals die aanwezig is bij een paard dat vrij in de natuur leeft. Daardoor wist ik, na álles wat dit paard had meegemaakt, dat haar eigen kracht desondanks heel sterk in haar aanwezig was gebleven. En dat ze haar eigen innerlijk vuur niet was kwijt geraakt.

Maya had veel lichamelijke pijn ondervonden. Bovendien was haar eigen trilling verstoord geraakt door haar negatieve ervaringen in de omgang met mensen én door de emotionele ballast die ze daaraan overgehouden had. Daardoor reageerde ze ook vanuit een negatieve grondhouding op haar omgeving. Dit was een verdedigingsmechanisme geworden dat ze in de loop der jaren voor haar eigen bescherming had opgebouwd. Ze zat daardoor op slot en dit alles kostte haar veel energie.

Een pantser
In het begin van de behandeling duurde het lang voordat ik contact met haar kreeg. Ik moest als het ware door een pantser van negativiteit heen om haar eigen licht weer naar boven te halen. Maar na een aantal dagen waarin ik haar veel liefde en licht had gegeven, kwam ze voorzichtig tevoorschijn. Langzaamaan begon er ruimte te komen in haar lichaam. Haar eigen hartsenergie kon weer gaan stromen. En daarna verdwenen binnen een paar dagen ook de donkere wolken uit haar lichaam.

En daardoor stond ze ook weer open om informatie vanuit de kosmos te ontvangen, waardoor ze stukje bij beetje weer volledig Maya zou kunnen worden. Maya werd zo weer teruggezet in haar eigen energieveld. En op een gegeven moment gaf ze zelf aan dat ze op eigen kracht weer verder kon. Paarden geven mij altijd aan wanneer de behandeling voldoende is. Dat gaat op een hele natuurlijke manier. Nog diezelfde dag meldde Sakshin dat hij bij Maya een opmerkelijke verandering in haar houding en gedrag had gezien. Ze kwam meer ontspannen over, haar huid glansde en ze had weer uitstraling. Ook kwam ze uit zichzelf snuffelen en onderzoeken wie er op haar landje stond. Ze was als een blad aan een boom omgedraaid.

 

Sakshin in de paardenopvang in Portugal met het paard ‘Flame’

Het herstelproces ondersteunen
En ook Sakshin besefte, nadat hij het verslag over Maya’s behandeling had gelezen, dat het zinvol was om zélf het herstelproces van het paard verder te ondersteunen, zoals ik hem dat aangegeven had. Want zo’n nazorg is van belang om blijvend resultaat te krijgen van een behandeling op afstand. Die nazorg vergt geen bijzondere gaven. Het gaat om ondersteuning van het in gang gezette herstel van een paard met een positieve intentie. Dat is overdracht van een zuiver gevoel. Als je dat doet, dan voel je dat het stroomt en dan weet je dat het goed is.

 

Advertentie

5 gedachten over “Hoe energetisch healing werkt; HIER en op ‘afstand’…

 1. Stel dat de overheid het DNA van iedereen wil verzamelen, en dat begint al met de hielprik, dan kunnen ze niet alleen een z.g.n. ‘match’ vinden zoals bij Jasper Steringa ter afdekking van de ware dader die afgeschermd is door de overheid en het land uit gesluisd.
  Maar… ze kunnen ook iedeen ‘beter maken’ omdat er dan een getuige is!!
  Ja, zo werkt dat in de radiestesie!
  Ooit ontmoette ik iemand in Kaapstad, van alle plaatsen, die erg benauwd geraakt was vanwege het feit dat ZE z’n DNA habben gekaapt en ijn de databank gestopt. Hier in het noord-westen al sinds jaar en dag aan de hand.
  Maar ik kon hem kennelijk gerust stellen met het feit dat hij met zijn DNA dus ook binnen de poorten van de andere partij is en zijn bewustzijn kon trainen om daar invloed uit te oefenen.

 2. zo’n duwtje de goede kant op had ik net nodig vandaag en al een tijdje, alsof het me al gegeven is voordat ik er om gevraagd heb Thievery Corporation – Shadows Of Ourselves (Official Video) https://www.youtube.com/watch?v=I2cgoGrRlJk Floor zet hum op je kunt het, het spoor bijster gevoel is me niet geheel onbekend, maar vandaag sinds geruime tijd weer een beetje het gevoel het idee weer op aarde te mogen terug komen https://www.youtube.com/watch?v=I2cgoGrRlJk oftewel los van de paarden en hun eigenaren doe
  het wtk veld er voor mijn part bij, plus memyself inclusief ofcourse natuurlijk. IN mijn vroegere paardenjaren zooitje pijn en ellende voorbij zien komen en zelfs daarboven op nog zelf veroorzaakt door onkunde en andere tekortkomingen niet leuk meer, moet ik nog eens wat mee doen om in te lossen maar weet nog niet precies wat.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.