Advertentie

Het energetisch reinigen van… woningen!


inge-van-duinInge van Duin is de oprichtster van ‘Villa Vijf 33’ in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. De naam kwam relatief makkelijk naar voren, doordat het vrijstaande huis, gevestigd is op nummer 533 van de Kromme Spieringweg aldaar. Het is een bewustzijnscentrum in de dorpskern van het plaatsje dat tussen Haarlem en Hoofddorp ligt. Hier worden opleidingen, trainingen, bijeenkomsten en lezingen gegeven, die bijdragen aan persoonlijke groei en bedrijfsontwikkeling en -transformatie.
Inmiddels, 5 jaar na de start, worden er allerlei workshops en lessen gegeven voor volwassenen en voor kinderen, door ervaren en gerespecteerde trainers. Inge van Duin was in staat om in oktober 2009 het pand te kopen, waar decennialang een consultatiebureau, de wijkverpleegkundige, de huisarts en de apotheek van Vijfhuizen dienst deden. Het pand heeft van oudsher de  bestemming: ‘Levensbeschouwelijke doeleinden’..! Na een stevige verbouwing, werd het pand op 10-01-2010 geopend.
De kracht van Villa Vijf 33 ligt er voor Inge vooral in, dat er veel samen-werking is: de verbinding zoeken met elkaar en met de wereld van mens, dier en de natuur om ons heen. Inge heeft zelf ook een praktijk in de ‘Villa’ met haar bedrijf ShiningFlower.nl  En sinds enige tjid heeft Inge haar focus ook gericht op het schoonmaken van huizen; en dan hebben we het niet over een zwabber, emmer en dweil, maar over het energetisch reinigen van woningen en bedrijfspanden. Dit doet ze onder de bedrijfsnaam: Flow in Home Maar wat is dat eigenlijk, energetisch reinigen..?

x

* * *

x

x

Het energetisch reinigen van… woningen!

2014 WantToKnow.nl/.be
x

logo Villa Vijf 33Met het bewustzijnscentrum Villa Vijf 33 kwam ook een droom van Inge uit, namelijk haar diepste wens is om mensen helpen zichzelf bewust te maken van hun authenticiteit.  Om vanuit ieders uniek-zijn vol vertrouwen en in liefde samen te werken. Inmiddels heeft ze ruim de tijd gekregen, ook haar eigen werk te ontwikkelen. En in dat kader ligt haar nieuwste focus op het energetisch reinigen van huizen. Hoe dat werkt?

Wanneer mensen een woning binnenstappen ervaren ze soms een vreemd gevoel, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. Volgens Inge van Duin zou dit de verkoop van een woning negatief kunnen beïnvloeden. Als oplossing biedt zij een dienst aan waarmee woningen ‘energetisch’ worden gereinigd. En dat is een niet alledaagse manier van werken en daarom vertelt Inge van Duin hier op de gastcolumn over dit werk.

positive housing“Ik reinig op energetische wijze woningen en de directe omgeving van de woning. En dit doe ik door mij af te zonderen en vervolgens  geconcentreerd contact met de betreffende woning te maken. Tijdens deze contacten wordt  mij veel duidelijk: ik zie wat er in of rondom het huis blokkeert. Dan zoek ik naar oplossingen. Het klinkt voor veel mensen nog gek, maar elke creatie, zoals ook een woning is, heeft zijn eigen energetische karakteristiek. Hierdoor is een ‘veld’ ontstaan, dat ook en vooral een energetische plaats is geworden.

We kennen allemaal wel het gevoel, dat als je ergens binnenkomt, in een woning of bijvoorbeeld in een restaurant of ander bedrijf, je een fijn gevoel krijgt. Of juist het gevoel van ‘unheimisch’. (Grappig overigens dat dit Duitse woord het precies ook uitdrukt..!) Een voorbeeld van een dergelijke werkwijze kan ik geven van een woning die  al lange tijd te koop stond. Daar voelde ik duidelijk dat deze woning niet los was van de bestaande eigenaren, die de woning noodgedwongen en met pijn in het hart moesten verkopen.

Er volgden een aantal contacten met deze mensen en een huisbezoek samen met de bestaande eigenaar. Hierbij begeleidde ik vervolgens deze eigenaar van het pand, met het afscheid nemen van ‘zijn’ huis. Het verdriet mocht gehoord worden en ook de dankbaarheid voor alle mooie momenten die ze in dat huis hadden beleefd! Nadat dit allemaal een plekje had gekregen, was er ruimte voor het liefdevol verwelkomen van nieuwe mensen voor de woning. Het resultaat was, dat er binnen een aantal dagen bezichtigingen waren, waar deze daarvoor mondjesmaat maar plaatsvonden.

Ik word veel gevraagd door particulieren die hun woning willen verkopen, of verhuren. En grappig genoeg schakelen ook makelaars mij in voor woningen die moeizaam worden verkocht. Ook krijg ik aanvragen van particulieren die zich niet prettig voelen in hun woning, of directe omgeving. Dan is het vaak écht noodzaak om het huis te reinigen, doordat het leefcomfort ernstig wordt aangetast door de negatieve energie in het huis.

Een van de meest indrukwekkende voorbeelden van de energetische visie op een materieel gebouw.
Een van de meest indrukwekkende voorbeelden van de ‘energetische visie op een materieel gebouw’. Dit appartementencomplex staat in Hongkong op een heuvel en werd architectonisch gewijzigd, door de oranje-roze opening mee te bouwen. Deze zie je rechts in het gebouw. Dit gebeurde, nádat een FengShui-meester had gemeten dat de energie van de berg geblokkeerd werd door het dwars gebouwde appartementencomplex op de helling. De oplossing lag -in overleg met de FengShui-meester- in het weglaten van een 4-tal appartementen.. Daardoor kon de bergenergie vrij blijven stromen. Een kostbare zaak voor de projectontwikkelaar, maar toch ook een heel logische stap in de visie van deze Oosterse zakenmensen..!

 x

Door de energetische reiniging ontstaat een nieuw gevoel van harmonie, balans en vrijheid in de woning en natuurlijk heeft dat direct een positief effect op de huidige en ook voor de eventuele nieuwe bewoners. Dat sommige mensen sceptisch zijn, dat begrijp ik heel goed. Maar als je aan mensen vraagt of zij wel eens in een huis zijn gekomen waar ze liever meteen weer weg zouden zijn gegaan, beaamt bijna iedereen dat. Onbewust voelen mensen dat heel goed aan.

Wanneer we kijken naar Oosterse landen, dan is de energetische kant van een woning of bedrijfspand een heel normaal aspect om goed mee om te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kracht van Feng Shui. Om lekker te kunnen wonen of werken, is de inrichting en de plaats waar een woning of kantoor staat, bijna net zo belangrijk als de woning zélf. (Ook in Nederland komen steeds meer professionele Feng Shui adviseurs, zoals o.a. Nina Elshof, die onlangs zelfs uitgenodigd werd voor een presentatie in de VS. GJ)

loesje bureaustoelFeng Shui betekent dat je je woning en/of kantoor zodanig indeelt/inrichten, dat dit volgens Oosterse vaste maatstaven, een positief effect heeft op vitaliteit, goede nachtrust, liefdevolle en harmonieuze relaties en het creëren van meer kansen in werk en carrière. Kijk eens naar de illustratie hierboven, die je duidelijk maakt, dat zelfs in een kapitalistisch bolwerk als HongKong, rekening wordt gehouden met de energetische kant van een gebouw. Om een ‘gat’ te creëeren in het gebouw, diende de architect 4 kostbare appartementen weg te laten, waardoor, zoals de Feng Shui-meester had geadviseerd, ‘de energie van de berg, weer naar beneden kon stromen’..

Ik ben er door mijn bestaande praktijk in getraind om dit onbewuste gevoel bij mezelf bewust te maken en te worden, en vooral om ernaar te luisteren. Vervolgens kan ik er ook mee werken en een oplossing voor vinden. Feitelijk is het geen hokus pokus, maar simpel energiewerk, dat iedereen met een beetje oefening kan, waarbij sommige mensen, zoals dat met alle vaardigheden het geval is, wat meer talent hebben om dit gevoel en vaardigheden te ontwikkelen, dan anderen dat hebben.

Ik heb wel een praktische tip, namelijk dat het, buiten het energetisch reinigen van de woning, belangrijk is, de woning vrij te maken van ‘ballast’. Dit doe je door de woning goed op te ruimen, door deze goed te onderhouden en te zorgen voor een prettige en liefdevolle inrichting. Al deze positieve energie blijf in het energetische veld van het huis of bedrijfspand hangen en zorgt voor een cumulatief, positief effect. En wanneer je bij een eventuele verkoop het pand gaat verlaten, bedank dan ook de woning en geef deze in gedachten vrij voor de nieuwe bewoners.”

x

* * *

x

flowinhome 3

 

7 gedachten over “Het energetisch reinigen van… woningen!

 1. Dit kun je ook zelf doen met White Sage die je in een schelp aansteekt , ga zo de kamer rond en reinig ook jezelf .
  Het kan zijn dat de rook zwart wordt , vaak in de hoeken van een kamer deze wordt vanzelf wit en dan is de energie daar geneutraliseerd .
  Je kunt dit ook doen met Paulo Santo heilig hout .
  Je voelt echt dag en nacht verschil en maak van te voren je huis goed schoon .

 2. Wij reinigen woningen die bewoond zijn maar ook onbewoond met de energie van de engelen.
  Als Engelenpractitioner is dit een onderdeel van mijn werk met de engelen. Een energetische reiniging met de engelen zorgt er niet alleen voor dat de woning of bedrijfruimte vrijer en frisser aanvoeld maar ook dat er een warme liefdevolle energie voor in de plaats komt, alleen reinigen is niet voldoende, er moet ook iets voor in de plaats komen wat duurzamer is.
  Dat is het mooie van werken met de prachtige energie van de engelen.

  1. Ik reinig Mijn woning zowel energetisch als fysiek helemaal zelf. Niet echt heel moeilijk alleen je moet even weten hoe. Het ruikt en voelt heel fris nadien, en dan bedoel ik in elk opzicht, thnx to witte salie en alles reiniger.

  2. Marcel, Cozmic of Guido, misschien een beetje off topic, maar ik zou graag wat hulp willen krijgen van jullie bij het openen van de artikelen op de website http://www.in5d.com De website is te openen maar als je een artikel wilt openen blijft de inhoud onzichtbaar. Ik kan ook geen service-link vinden. Ik zou heel blij zijn hiermee, alvast bedankt!
   Hartegroet Odette

 3. Gewoon ouderwets handwerk, plavuizenvloeren eerst azijn in water, daarna lijnolie, hout maken we schoon met verdunde terpentijn ( de echte ), de meubels in de boenwas, maar eerst goed stofzuigen, en je moet dat schoonmaken niet overdrijven, je leeft in je eigen biotoop, die beschermd je, al die viese spuitbussen, verkankeren je hele leefomgeving, zeep uit marseille, voor je lichaam zeep uit Alepo, terug van weg geweest, huizen met een specifieke geur, die je jaren later bij een eens bewoond huis door je zelf direct herkend, de natuurlijke nestgeur.

 4. Dag Inge,

  Ik zou graag met je in contact willen komen.
  Het energetisch reinigen van huizen doe ik al enkele jaren en wil nu ik werkeloos ben graag op freelance basis werken.
  Ik werk als B.E.T. therapeut en pas daarnaast verschillende behandelwijzen toe die ik in afstemming doorkrijg.
  Misschien kan je mij wat tips geven om dit professioneel neer te zetten hier in her Noorden.

  Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.