Advertentie

‘Mijn ‘HealingArt-orakelboek’..


Vanaf haar vroegste jeugd heeft Willeke Hendrikx via haar ouders, de passie voor kunst en spiritualiteit meegekregen. Tekenen schilderen en boetseren waren haar favoriete bezigheden; ze werd docente handvaardigheid en ontdekte dat ze liever in een meditatieve vorm les wilde geven. Het was haar éigen reis naar haar innerlijke wereld, haar hart bracht haar het geluk en de vrede en verbondenheid met ‘Al wat Is’. En dat wilde ze ook graag gaan delen met anderen. Na opleidingen Yoga, ademtherapie en meditatie leidde Willeke met veel plezier, passie en bezieling, 23 jaar lang een yogaschool.

Willeke Hendrikx
Willeke Hendrikx

En in 1992 werd ze door dochter Saskia geïnspireerd om te gaan schilderen. Dat was het moment waarop haar jarenlange gerichtheid op de wereld van geest, intuïtie en gevoel samen mochten vloeien in één vreugdevol schilderproces. Haar inspiratie ontvangt Willeke via haar innerlijke wereld, de ‘geestelijke begeleiders, engelen en andere lichtwezens’. Soms is deze energie heel dynamisch, een andere keer is er alleen maar rust. Het is zoals ze het verwoordt: “Het is gewoon wachten op de signalen van mijn ziel, van mijn hart. De drive is dan zo sterk dat ik niet anders kan dan daar gehoor aan geven.”

Er waren verschillende stevige uitdagingen op haar levensreis, waaronder een ziekteperiode. In deze periode ontving ze ook heling en troost via de schilderijen die ze zelf gemaakt had, vanuit de goddelijke wereld, haar begeleiders, engelen en lichtwezens. Soms waren deze voelbaar aanwezig, soms zelfs zichtbaar. Dit opende haar hart op een diep niveau en ze ontdekte dat men als mens -wat er ook gebeurd is- altijd weer opnieuw kan beginnen.

Het ouder worden vind ze heerlijk; ze ziet en voelt veel meer de essentie, datgene waar het om gaat, wat ertoe doet en dat geeft me innerlijke rust. Ze geniet zoveel mogelijk van wat er in haar leven IS, van wat er op haar pad komt. Of zoals Willeke het omschrijft: “Het voelt schatrijk in mijn hart en mijn grote geluksgevoel haal ik uit duizend kleine dingen.. En mijn droom is dat het blije verwonderde kind in mij mag blijven bestaan. Dat ik de vreugde en liefde die in mijn hart wonen, mag doorgeven middels mijn schilderijen, orakelboek, workshops, lezingen en Zijn.

Over het Orakelboek, dat onlangs verscheen, met een groot deel van haar schilderijen:Het is werkelijk een nieuwe manier van ‘orakelen’, die kan dienen als ondersteuning om je eigen zelfgenezend vermogen aan te spreken. Dit ‘orakelboek van de helende kunst’ is ontstaan vanuit spirituele inspiratie. Het zijn energetische symbolen, die je uitnodigen tot verdieping, bezinning, speelsheid en innerlijke rust. De bijbehorende teksten, korte oefeningen, meditaties en visualisaties brengen ons tot bewustzijn van wie wij in ons diepste bestaan zijn.”

Aan het woord Willeke Hendrikx de auteur van dit orakelboek en de kunstenaar die de schilderijen maakte. Lange tijd gaf Willeke handvaardigheidslessen, waarna ze 23 jaar een yogaschool leidde.

x

* * *

x

'Proptected by Angels' © Willeke Hendrikx
‘Proptected by Angels’ © Willeke Hendrikx

x

 ‘Mijn ‘HealingArt Orakelboek’..

x
2014 Willeke Hendrikx

x

“Tijdens een heftige ziekteperiode heb ik de meeste heling en transformatie  mogen  ontvangen via de schilderijen, die ik onophoudelijk heb gemaakt. De samenwerking met een groep lichtwezens en engelen was voor mij zo voelbaar en soms zichtbaar in mijn atelier. Ik kreeg soms, midden in de nacht, een soort por in mijn rug, met de boodschap: “Ga naar je atelier Willeke”. En de drang om dat te doen, was zo sterk dat ik daar alleen maar gehoor aan kon geven. Soms verschenen de lichtwezens gewoon op het doek..! Om even later dan ook weer ‘zomaar’ weg te zijn.

Willke Hendrikx kunst vanuit het hartEr kwam eens  een zieneres bij mij op bezoek. We zaten zo samen voor een bepaald schilderij, toen ze me ineens vroeg: “Willeke, zie jij wat ik zie?” “Jazeker”, zei ik, en ze wees het gezicht aan, van het lichtwezen wat zich aandiende. Ik zei haar dat ik dit al zo vaak meegemaakt had, dat het gewoon voor me was geworden. 

Ongelooflijk wat een steun, heling en inspiratie en transformatie ik heb mogen ontvangen vanuit de lichtsferen. Mijn hele systeem is nu in het licht; en ik ben stralend gezond naar lichaam en geest. De tijd is nu rijp om de heling  en de transformaties die ik heb mogen ontvangen via mijn ‘Orakelboek’ naar buiten te brengen.

Iedereen maakt in haar of zijn leven moeilijke periodes door. Het verlies van een dierbare, een ziekte, een scheiding of werkeloos worden. Door de stralende kleuren van de  helende beelden,  de toegankelijke teksten, korte meditaties, oefeningen en affirmaties in dit Orakelboek kun je je laten inspireren om vanuit je holistisch bewustzijn, vanuit je hart naar je situatie te gaan kijken die zich aandient in je leven. Een bewuste keuze maken hoe je met je situatie om wilt gaan. .Dat je de knop in je hoofd zelf positief om kan draaien en zo je zelf te helen.

Het 'Healing Art Orakelboek'. (klik voor lead naar verkoopkanaal)
Het ‘Healing Art Orakelboek’. (klik voor lead naar verkoopkanaal)

Aquarius tijdperk
In dit Aquarius tijdperk is de tijd voorbij om ons afhankelijk op te stellen  voor krachten buiten ons zelf. We zijn klaar om in ons zelf, vanuit ons hart de grote verbinding met Al Wat Is weer te gaan erkennen en te ervaren. Om onbevreesd op eigen benen te gaan staan. In onze eigen oerkracht.Wetend dat we allemaal stralende lichtwezens zijn in onze essentie,een kind van God  of van het universum. Dat ieder van ons deze kwaliteiten in zich draagt, dat we gedragen worden door onze ziel. Er komt veel hulp , licht en liefde , vanuit de lichtsferen van de dolfijnen de walvissen tijdens deze wereldwijde transformatie.Daar kunnen we op elk moment van de dag verbinding mee maken.Zij moeten wel wachten tot wij ze om hulp vragen. Wij gaan naar een leven vanuit ons hart, met onze liefde als sleutel tot bevrijding.

Indeling van het Orakelboek
In mijn orakelboek zijn 33 full colour helende afbeeldingen opgenomen, 33 thema’s verdeeld in 5 verschillende thema-series; het boek omvat 96 pagina’s. Dit zijn de 5 thema’s:

 • Het goddelijk vrouwelijke
 • Innerlijke kwaliteiten.
 • De aarde.
 • Verbinden.
 • Inwijding in het licht.

De ondersteunende teksten bij de afbeeldingen, nodigen je uit om via speelsheid, zachtheid en passie je eigen unieke spirituele weg te bewandelen. Het werk is gevuld met zachte vrouwelijke energie. In deze tijd is het van belang dat vrouwen en mannen deze kwaliteiten in zichzelf meer gaan eren, want daardoor brengen we onszelf in balans, in vrede. Wetende dat wij als mens allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons dragen.

'Galactisch hart in de Kosmos' © Willeke Hendrikx
‘Galactisch hart in de Kosmos’ (© Willeke Hendrikx)

We kunnen dan meer vanuit een gelijkwaardigheid gaan leven. Elk gezin, school, bedrijf of onderneming bestaat uit mensen. Als we vrede in ons hart dragen stroomt dit gevoel door naar alles wat we doen waar we ook zijn. We worden als lantaarntjes die overal licht verspreiden.Zo begint de grote wereldvrede vanuit ons eigen hart.

Een reis naar de Bron binnen in je. In dit Orakelboek vind je sleutels om op je eigen unieke manier een reis te maken om je ware Zelf te ontmoeten of dit contact te verdiepen. De helende afbeeldingen, teksten en korte oefeningen spreken tot je hart. Zij activeren de verbinding tussen je dagelijks leven en het goddelijke mysterie.

Het pad van licht is voor iedereen toegankelijk en staat los van religie, ongeacht welke religie je hebt. Het Christusbewustzijn is een kwaliteit om vanuit licht en liefde te leven. Het heeft niets te maken met het christelijke geloof: het gaat om de eenheid in onszelf, om je ‘ware zijn’. Wanneer wij het eenheidsbewustzijn in ons verankeren, hebben we het gereedschap onszelf en de aarde te helen. Daarnaast is leven in licht en liefde een belangrijke stap om medeschepper te worden van een nieuwe wereldorde. Leven vanuit ons hart is de wereldreligie die zich aandient. Dáár, in ons hart, begint de wereldvrede.

willeke hendrikx galactisch hart in de aarde
‘Galactisch hart in de Aarde’ (© Willeke Hendrikx)

Ondersteuning.
Het boek, ‘mijn boek..’, is als ondersteuning te gebruiken voor persoonlijke groei, in groepen, voor kinderen, therapeutisch, bij coaching, bij management. Door het universele karakter van mijn werk kan iedereen er zich in herkennen. Het Orakel van de helende kunst is praktisch toepasbaar, waar je je ook bevindt.

Het zorgt dat je enkele minuten stil staat bij jouw stap(pen) naar een bewuster leven. Op deze wijze kun je jezelf op elk moment van de dag op een eenvoudige manier verrijken en helen. Nu het zover is  kan ik zo vanuit mijn diepte de vreugde van mijn ziel ervaren, dat dit nu voor iedereen beschikbaar is. Mijn zielemissie heeft vorm gekregen.. En dát wilde ik hier op deze mooie site even met je delen!

Van harte wens ik je veel geluk en liefde toe op je levenspad.

Willeke Hendrikx 
www.healingart.nl

* * *

x

 

kkk
‘Good morning Sun shine’ © Willeke Hendrikx

x

 

187 Paradijs van het innerlijke magische kind 120x150
‘Paradijs van het innerlijke magische kind’, een van Willeke’s laatste creaties.

 

x

8 gedachten over “‘Mijn ‘HealingArt-orakelboek’..

 1. Willeke iedere dag heb ik je boek in mijn handen en laat ik ook andere mensen in kijken om gevoelens en ervaringen te delen.

  Jou energie puilt eruit, ik ben blij dat ik je ben tegengekomen.

  met de energetische groeten Ad

 2. Ik heb het orakel boek van Willeke. Ik kan het iedereen aanraden om hier mee aan de slag te gaan. Het is vol van positieve energie waarmee je de weg naar binnen kunt gaan.

 3. Dit ontroert me. het zal toch wel minstens 7 jaren geleden zijn dat ik een tentoonstelling van Willeke in Bergen NH bezocht. prachtige schilderijen in primaire kleuren. Kort daarop las ik een aankondiging van een tentoonstelling van haar in een kasteel op een landgoed in Noord Brabant. Ik moèst daar naar toe om haar te vertellen dat ze transparant moest gaan schilderen. Hoe ik daar bij kwam…..??? Het was een regenachtige zondagmiddag toen ik daar naar toe ging. Twee keer liep ik in een verlaten en kletsnat landschap vast door open gebroken wegen. Alles goed, ik kwam aan en bracht haar mijn boodschap. Bijna verbijstert keek ze me aan, en keek dan weer weg, maar ik bleef herhalen. Transparant. Niet lang daarna belde ze me op om me te bedanken voor de boodschap, en vandaag lees ik dit, en zie haar weer. Nu is het aan mij om verbijstert te zijn.

 4. Dat raad ik iedereen aan om je eigen (nog verborgen) talenten (met ondersteuning van uit de Kosmos(God)) te ontwikkelen en ervaren. Dat kan echt van alles zijn. Ik ben van mening dat iedereen alles kan leren. Een zekere aanleg is meegenomen -niet noodzakelijk- maar uiteindelijk behoor je het zelf te doen met veel plezier. Wel of niet kunst boeit me niet. Het gaat me om de voldoening en de energie die je er door krijgt.
  Aan Willeke kun je zien dat haar werk haar intens gelukkig maakt en dat ze dat geluk ook aan anderen wil overbrengen. ‘Hetgene wat ik maak is niet alleen voor mij bedoelt maar dat wil ik met iedereen delen’.
  Nou dat is je zeker gelukt Willeke.

 5. Lieve mensen die reacties hebben gegeven. Dank je wel. Ik ben er blij van geworden. Ik gun iedereen dat je je ziels-missie ondekt. Dat je geschenk wat je met je geboorte hebt meegebracht voor je zelf en voor de wereld kunt delen en in liefde de overvloed ervan kunt rondstrooien. De zielevreugde die die je dan ervaart overtreft alles.Iedereen brengt een geschenk mee met de geboorte. In liefde en licht en wie weet ooit tot ziens, Willeke Hendrikx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.